Επισκόπηση προηγούμενης Θ.Ενότητας :: Επισκόπηση επόμενης Θ.Ενότητας |
Προτιμάτε μοναχική παρατήρηση ή με παρέα; |
Μοναχική παρατήρηση |
|
22% |
[ 46 ] |
Με μικρή καλή παρέα |
|
69% |
[ 142 ] |
Σε όσο μεγαλύτερο astroparty γίνεται! |
|
7% |
[ 16 ] |
|
Σύνολο Ψήφων : 204 |
|
Συγγραφέας |
Μήνυμα |
astrovox Εξωγήινος Πλανήτη Happy
Ένταξη: 18 Μάρ 2001 Σύνολο δημοσιεύσεων: 7773 Τόπος: Πάτρα Φύλο: Ανδρας |
Δημοσιεύθηκε: 08/07/2011, ημέρα Παρασκευή και ώρα 18:56 Θέμα δημοσίευσης: Προτιμάτε μοναχική παρατήρηση ή με παρέα; |
|
|
Είστε μοναχικοί παρατηρητές ή προτιμάτε να έχετε παρέα; Θέλετε μια καλή μικρή παρέα ή ένα μεγάλο αστροπάρτυ; _________________ «I have loved the stars too fondly to be fearful of the night». Sarah Williams, The Old Astronomer |
|
Επιστροφή στην κορυφή |
|
 |
kookoo_gr Εξωγήινος
Ένταξη: 22 Αύγ 2007 Σύνολο δημοσιεύσεων: 2070 Τόπος: Κεφαλονιά Ηλικία: 40 Φύλο: Ανδρας |
Δημοσιεύθηκε: 08/07/2011, ημέρα Παρασκευή και ώρα 19:27 Θέμα δημοσίευσης: |
|
|
αν και μοναχικος αστροπαρατηρης/φωτογραφος με μια μικρη καλη παρεα πιστευω η ωρα περναει πιο ευχαριστα και υπαρχει καλυτερη αλληλοβοηθεια, στα μεγαλα αστροπαρτυ ομως μπορεις να κανεις νεες γνωριμιες και να μαθεις περισσοτερα _________________ Φιλικά Κώστας
http://www.astrobin.com/users/kookoo_gr/ |
|
Επιστροφή στην κορυφή |
|
 |
kkokkolis Εξωγήινος
Ένταξη: 16 Οκτ 2009 Σύνολο δημοσιεύσεων: 15395 Τόπος: Μουνιχία & Παγαί Ηλικία: 52 Φύλο: Ανδρας |
Δημοσιεύθηκε: 08/07/2011, ημέρα Παρασκευή και ώρα 19:34 Θέμα δημοσίευσης: |
|
|
Ενδιαφέρον! Αυτό ακριβώς σκεπτόμουν τώρα τελευταία. Ψήφισα το 2 (το οποίο θα νικήσει) αλλά η πραγματικότητα είναι πως κοινωνικός το πρωί, κοινωνικός το βράδυ, κοινωνικός στο Astrovox, υπάρχουν πολλά βράδια που προτιμώ να είμαι εγώ και ο ουρανός, ιδίως όταν θέλω να μάθω ή να δοκιμάσω κάτι καινούριο. Αυτό είναι συχνότερο από τα 2 και 3 μαζί, αλλά επειδή πρόκειται ουσιαστικά για ανάρρωση ενώ με την μικρή παρέα ψυχαγωγούμαι πραγματικά, η επιλογή είναι αυτονόητη. _________________ "The belief that ones own view of reality is the only reality is the most dangerous of all delusions."
Paul Watzlawick
My Optics |
|
Επιστροφή στην κορυφή |
|
 |
ammonite Τόπος: Reading, UK Φύλο: Ανδρας |
|
Επιστροφή στην κορυφή |
|
 |
zeitgeist7 Αστρόφιλος
Ένταξη: 15 Ιούλ 2010 Σύνολο δημοσιεύσεων: 56 Τόπος: PREVEZA Ηλικία: 41 Φύλο: Ανδρας |
Δημοσιεύθηκε: 08/07/2011, ημέρα Παρασκευή και ώρα 20:52 Θέμα δημοσίευσης: |
|
|
επειδη αυτο το χομπι δεν ειναι αρκετα διαδεδομενο τι πιο πολλες φορες ανγκαστηκα παρατηρω μονος, ειναι δυσκολο να βρεις ανθρωπους που ασχολουνται και ειδικα σε μια μικρη πολη. Γι αυτο λοιπον ψηφισα το γ). θελω να γινεται πανικος απο τηλεσκοπια, προσοφθαλμια, στιρηξεις...θελω να χανεται η μπαλααα  |
|
Επιστροφή στην κορυφή |
|
 |
nik71 Αστρομανιακός
Ένταξη: 22 Απρ 2009 Σύνολο δημοσιεύσεων: 141 Τόπος: ΑΘΗΝΑ Ηλικία: 49 Φύλο: Ανδρας |
Δημοσιεύθηκε: 08/07/2011, ημέρα Παρασκευή και ώρα 21:02 Θέμα δημοσίευσης: |
|
|
Ας βρισκομουν εγω σε μια τοσο μικρη σκοτεινη πολη σε σχεση με την Αθηνα και ας μην ειχα καθολου παρεα.Το τηλεσκοπιο μου ''χανεται'' μπροστα σ'αυτην την διαβολεμενη φωτορυπανση,τζαμπα ο ογκος του |
|
Επιστροφή στην κορυφή |
|
 |
dreamchaser Αστρόφιλος Ένταξη: 04 Αύγ 2008 Σύνολο δημοσιεύσεων: 59 Τόπος: Αθήνα Ηλικία: 42 Φύλο: Ανδρας |
Δημοσιεύθηκε: 08/07/2011, ημέρα Παρασκευή και ώρα 22:47 Θέμα δημοσίευσης: |
|
|
Πιστευω πως με μικρη ( ειναι λιγο σχετικο ) και καλη παρεα μπορεις να εχεις καλη και εποικοδομητικη παρατηρηση. Μονος σου καποια στιγμη μπορει να αγριεψεις ή δεν μπορεις να βρεις καποιο στοχο και λες μακαρι να ηταν καποιος εδω . Αντιστοιχα πιστευω πως μεγαλη παρεα ειναι ωραια γιατι εχεις την δυνατοτητα συγκρισεων και δοκιμων νεων υλικων αλλα καπου χανεσαι ο ιδιος και δεν παρατηρεις αυτα που ηθελες.  |
|
Επιστροφή στην κορυφή |
|
 |
kostasigou Αστρομανιακός
Ένταξη: 28 Αύγ 2007 Σύνολο δημοσιεύσεων: 102 Τόπος: ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑ Φύλο: Ανδρας |
Δημοσιεύθηκε: 08/07/2011, ημέρα Παρασκευή και ώρα 23:05 Θέμα δημοσίευσης: |
|
|
Πάντα μια μικρή καλή παρέα ειναι το ιδανικό ειδικά στους δύσκολους καιρούς που περνάμε.Στην περιοχή μου δύσκολα πας μόνος |
|
Επιστροφή στην κορυφή |
|
 |
blackholesun Ένταξη: 13 Ιούλ 2008 Σύνολο δημοσιεύσεων: 658 Τόπος: Κορωπι Ηλικία: 41 Φύλο: Ανδρας |
Δημοσιεύθηκε: 08/07/2011, ημέρα Παρασκευή και ώρα 23:48 Θέμα δημοσίευσης: Σωτηρης |
|
|
Δυστυχως σεμεγαλη παρεα αλλα και σε μικρη δεν μπορεσα να συγκεντρωθω και να απολαυσω τα μαγικα περαντα του σκοτεινου ουρανου, πιστευω οτι στην πλειοψηφια οσοι εχουν κανει μονεχικη παρατηρηση εχουν δει αλλα και βυθιστει πιο πολυ. γνωμη μου .. _________________
 |
|
Επιστροφή στην κορυφή |
|
 |
eliasg2004 Εξωγήινος
Ένταξη: 15 Μάρ 2004 Σύνολο δημοσιεύσεων: 2536 Τόπος: Αθήνα Ηλικία: 51 Φύλο: Ανδρας |
Δημοσιεύθηκε: 09/07/2011, ημέρα Σάββατο και ώρα 0:09 Θέμα δημοσίευσης: |
|
|
Κακά τα ψέματα, η παρατήρηση είναι μοναχική δραστηριότητα. Έχω περάσει πεντάωρα στο προσοφθάλμιο χωρίς να καταλάβω πως πέρασε η ώρα... Όχι ότι δεν έχω χαρεί την παρατήρηση και με παρέα, αλλά πως να το κάνουμε, η μοναχική παρατήρηση έχει τη δική της μαγεία!
Στην αστροφωτογράφηση όπου όταν σεταριστούν όλα και αρχίσουν να κατεβαίνουν τα καρέ υπάρχει άπλετος χρόνος: όσο πιο πολλοί τόσο πιο καλά!!  |
|
Επιστροφή στην κορυφή |
|
 |
Τάσος Βράτολης Εξωγήινος
Ένταξη: 21 Σεπ 2008 Σύνολο δημοσιεύσεων: 2206 Τόπος: Αθήνα Ηλικία: 45 Φύλο: Ανδρας |
Δημοσιεύθηκε: 09/07/2011, ημέρα Σάββατο και ώρα 0:23 Θέμα δημοσίευσης: |
|
|
Ψήφισα το 2ο. Με μια μικρή καλή παρέα όπου έχουμε όλοι τις ίδιες ανησυχίες και αναζητήσεις, ευχαριστιόμαστε περισσότερο θα έλεγα την παρατήρηση. Πάντα υπάρχει κάποιος που θα δει κάτι που δεν έχεις ίσως δει εσύ, θα σε φωνάξει να το δεις, το αντίστροφο και εσύ με τους άλλους, θα δοκιμάσουμε και θα συγκρίνουμε φακούς (Κώστα τους ταράξαμε τις προάλλες έτσι; ) και όταν μετά κάνεις και ένα διάλειμμα, έχεις και κάποιον να πεις μια κουβέντα ή γενικά να γκρινιάξουμε για κάτι!! (υγρασία, κακό seeing, τα ξαφνικά σύννεφα κλπ.)
Αν όλοι είναι κολλημένοι με την "μπάλα" τότε σίγουρα θα υπάρξουν και στιγμές που θα απομονωθούμε αυτόματα και θα ψάξει και ο καθένας τους δικούς του στόχους. Δεν νομίζω πως δεν μπορεί να γίνει αυτό, έχει συμβεί άλλωστε και ήταν πολύ ωραία αντίθεση στην "αστροβαβούρα" που λάμβανε χώρα.
Τελείως μόνος σου στο βουνό... κάποια στιγμή βαριέσαι νομίζω και χωρίς να το θέλεις οξύνονται και οι αισθήσεις, η πολλή ησυχία σε ανησυχεί ίσως, ακούς τον παραμικρό ήχο και αποσπάσαι, ψιλοαγριεύεσαι από κάποια ώρα και μετά. Περίεργα είναι θεωρώ...τις πολύ λίγες φορές που βρέθηκα κάπου έτσι, σε βουνό της ορεινής Φθιώτιδας συγκεκριμένα..δεν μπορώ να πω ότι ήμουνα και τόσο ανέμελος..ήμουν μάλλον όπως το ακόλουθο emoticon...  _________________ «Μπορεί και μακριά πολύ, μέσα στων ουρανών τα αποκαΐδια...την Ανδρομέδα, την Άρκτο ή την Παρθένο...Άραγες να είναι η μοναξιά σε όλους τους κόσμους η ίδια;» Οδυσσέας Ελύτης |
|
Επιστροφή στην κορυφή |
|
 |
takis63 Εξωγήινος
Ένταξη: 26 Ιούν 2002 Σύνολο δημοσιεύσεων: 1065 Τόπος: Σπάρτη Ηλικία: 53 Φύλο: Ανδρας |
Δημοσιεύθηκε: 09/07/2011, ημέρα Σάββατο και ώρα 0:25 Θέμα δημοσίευσης: |
|
|
Μόνος ούτε στον Παράδεισο.
Ψηφίζω το 2 μιας και πιστεύω ότι με εκφράζει περισσότερο. _________________ Το αδιανοητο σημερα ειναι η μονη λυση για το αυριο !
Επανάσταση δεν είναι μόνο η εξέγερση, είναι και η συνειδητοποίηση της αλήθειας...
http://www.spartastronomy.gr |
|
Επιστροφή στην κορυφή |
|
 |
filiatra Εξωγήινος
Ένταξη: 05 Οκτ 2005 Σύνολο δημοσιεύσεων: 2612 Τόπος: Φιλιατρά Ηλικία: 46 Φύλο: Ανδρας |
Δημοσιεύθηκε: 09/07/2011, ημέρα Σάββατο και ώρα 8:55 Θέμα δημοσίευσης: |
|
|
ΑΝ κ τις καλύτερες παρατηρήσεις μου τις έχω κάνει μόνος τώρα πια που έχω δει πράγματα ψηφίζω το δεύτερο μετά το τρίτο κ τελευταίο το πρώτο. _________________ Με εκτίμηση Παναγιώτης Φωτεινέας |
|
Επιστροφή στην κορυφή |
|
 |
eirhnh Εξωγήινη
Ένταξη: 11 Αύγ 2009 Σύνολο δημοσιεύσεων: 260 Τόπος: Αθήνα Ηλικία: 27 Φύλο: Γυναίκα |
Δημοσιεύθηκε: 09/07/2011, ημέρα Σάββατο και ώρα 16:14 Θέμα δημοσίευσης: |
|
|
Καλύτερα με μικρή καλή παρέα
Βέβαια τα αστροπάρτυ είναι υπέροχα, αλλά όσο μεγαλώνει ο αριθμός των ατόμων τόσο δυσχεραίνεται η επικοινωνία αυτών.. _________________ Το πιο παλιο εικονογραφημενο βιβλιο που εχουμε στην κατοχη μας ειναι ο νυχτερινος ουρανος...
E.W.Maunder |
|
Επιστροφή στην κορυφή |
|
 |
nik71 Αστρομανιακός
Ένταξη: 22 Απρ 2009 Σύνολο δημοσιεύσεων: 141 Τόπος: ΑΘΗΝΑ Ηλικία: 49 Φύλο: Ανδρας |
Δημοσιεύθηκε: 09/07/2011, ημέρα Σάββατο και ώρα 18:53 Θέμα δημοσίευσης: |
|
|
Εκτος απο το βουνο υπαρχει και η θαλασσα.Το προηγουμενο καλοκαιρι εκανα αστροπαρατηρηση σε καποια τουριστικη παραλια της Λακωνιας καποια χιλιομετρα πιο πανω απο την Μονεμβασια.Ειχα αραξει με το ''μπαζουκα'' μου λιγο πιο πανω απο εκει που τελειωναν τα βοτσαλα σε ενα υψωματακι (3 μετρα περιπου) πιο κατω ακουγα φωνες απο παιδια που επαιζαν και λιγο κοσμο που ειχε και περπατουσε,δεν ενιωθα μονος.Παιδια σας πληροφορω εκτος απο το προβολεα μιας εκλησσιας που ειχε ο ουρανος ηταν κατασκοτεινος το φχαριστηθηκα 3-4 βραδυα που καθομουνα εκει
Παντως η καλυτερη περιπτωση ειναι για μενα να εισαι με 1 αλλο ατομο μονο και αν ειναι δυνατον να εχει και αυτος δικο του τηλεσκοπιο ετσι ωστε απο τη μια η μοναξια να σπαει και απο την αλλη να μην σε ''ζαλιζει'' και τοσο γιατι θα εχει και αυτος κατι να κανει με το δικο του |
|
Επιστροφή στην κορυφή |
|
 |
|