dimkasta Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 12, 2009 Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 12, 2009 Αν νομίζατε μέχρι τώρα ότι κάτι κάνατε με τα 8άρια, 10άρια, 12άρια, 16άρια, 20άρια για ρίξτε μια ματιά... http://www.cruxis.com/scope/scope1070.htm Δεν ξέρω τα οπτικά του τι λένε με λ/4, αλλά είναι πραγματικά εντυπωσιακό Simple Photography
themisg84 Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 12, 2009 Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 12, 2009 εδω θες ελικοπτερο! οχι σκαλα
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΣΟΦΟΥΛΗΣ Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 12, 2009 Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 12, 2009 Μιλάμε για τον απόλυτο ορισμό της έννοιας "Φορητότητα" έτσι;;;;;;;;;;;;;;;;;; Δημήτρης
aristotelis Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 12, 2009 Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 12, 2009 Ναι δε λεω... Αλλα..... δεν κανει για αστροφωτογραφηση....!!!!!!
Τάσος Βράτολης Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 12, 2009 Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 12, 2009 όλα τα deep sky αντικείμενα θα βγάζουν μάτι με αυτό!!!!!!! Λέω να του στείλουμε μια πρόσκληση για τον Πάρνωνα!! Το πως θα έρθει... πρόβλημά του... Άκου εκεί 8 ίντσες το δευτερεύων κάτοπτρο!!!!!! «Μπορεί και μακριά πολύ, μέσα στων ουρανών τα αποκαΐδια...την Ανδρομέδα, την Άρκτο ή την Παρθένο...Άραγες να είναι η μοναξιά σε όλους τους κόσμους η ίδια;» Οδυσσέας Ελύτης
Fred Ley Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 12, 2009 Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 12, 2009 We all deserve to have one of those bad boys. Galaxies should be awesome. With this 43.3-inch telescope a 55mm Tele Vue Plossl gives you basically 80x and a true field of view of 0.625-degrees. Great! The whole Moon will fit in the field. I guess sunglasses are required? And... with the 21mm Ethos it's 209x and 0.477-degrees ture field of view-almost a half degree. Saturn should be a knockout.The biggest scope I ever saw at a gathering was a 40-inch. Below is a couple of photos of it. -Fred The "small" telescope on top is a 12.5-inch Newtonian. www.instrumentsoflight.com - www.ras.org.ukwww.avastronomyclub.org - www.aavso.org (LEF)www.imca.cc (#9181)www.alpo-astronomy.orgAstrovox Member #4.Doing astronomy since 1970Sky & Tel subscriber since 1971www.highdeserttelescopes.com
Bi2L Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 12, 2009 Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 12, 2009 Αν νομίζατε μέχρι τώρα ότι κάτι κάνατε με τα 8άρια, 10άρια, 12άρια, 16άρια, 20άρια για ρίξτε μια ματιά... http://www.cruxis.com/scope/scope1070.htm Δεν ξέρω τα οπτικά του τι λένε με λ/4, αλλά είναι πραγματικά εντυπωσιακό Μπαμπα-μπαμπα ενα τετοιο θελω να μου φερει δωρο ο Αγιος Βασιλης Καλα το τηλεσκοπιο ειναι απιστευτο!!! Ουτε στα πιο τρελα μου ονειρα δεν ειχα σκεφτει οτι υπαρχει 42"ιντων τηλεσκοπιο Portable Βασίλης ΜεταλληνόςOO 16 1600 f4ΟΟ 12.5 1525 f4.8 NEQ6TOA130 1000 f7.7 ΕΜ200ED80 600 f7.5, Vixen9x63Canon eos 6D, Sony a7s2, Wat120n+,Asi1202009年7月22號日食 - 2017 Aug 21www.metallinos.net
dimkasta Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 12, 2009 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 12, 2009 Portable O θεός να το κάνει... Πάντως πρέπει να είναι τρελλό μανίκι... Με τόσο λεπτό κάτοπτρο και μεταφορά... Απορώ πως δεν το παίρνει στο χέρι...Μανίκι και το collimation... Απάτη... δεν το παίρνω ρε... Simple Photography
Estarian Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 12, 2009 Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 12, 2009 Μπαμπα-μπαμπα ενα τετοιο θελω να μου φερει δωρο ο Αγιος Βασιλης Θα μπατάρει το έλκηθρο του Αγίου αγόρι μου, που να στο κουβαλήσει γέρος άνθρωπος; θα του πέσουν και τα νεφρά... Skywatcher 10 / ΝΕQ6
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΣΟΦΟΥΛΗΣ Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 12, 2009 Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 12, 2009 Πάντως πρέπει να είναι τρελλό μανίκι... Με τόσο λεπτό κάτοπτρο και μεταφορά... Απορώ πως δεν το παίρνει στο χέρι...Μανίκι και το collimation... Απάτη... δεν το παίρνω ρε... Αυτό είναι!!!!!!!!!!!!Αν το αφήσουμε ακόμα λίγο, θα γίνει όπως κάνουν οι γυναίκες με την Μόνικα Μπελούτσι. Θα ξεκινήσουν απο "Κουκλάρα" και περνώντας όλα τα ενδιάμεσα στάδια θα την βγάλουν του πεταμού. Εγώ πάντως ο μόνος λόγος που δεν το παίρνω είναι η υψοφοβία μου! Που να ανεβαίνω εκεί πάνω για να δώ.....Θα με πιάνει ζαλάδα. Δημήτρης
Στέφανος Σοφολόγης Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 12, 2009 Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 12, 2009 Ωραία! έχω ήδη τον ερευνητή (νευτώνειος 10") και τη σκάλα που μαζεύουμε τ' αχλάδια τον Αύγουστο. Είμαι σε καλό δρόμο! Είδατε σε τι χάλια βουνό έχει σπίτι ο τύπος; Θα φυσάει και θα χιονίζει συνέχεια. Άπαπα, δεν είναι ζωή αυτή... "Πως να σωπάσω μέσα μου την ομορφιά του κόσμου; ..." Κώστας Κινδύνης "Με το λύχνο του άστρου στους ουρανούς εβγήκα, στο αγιάζι των λειμώνων, στη μόνη ακτή του κόσμου..." Οδυσσέας Ελύτης www.a-polaris.org
Κάστωρ Ιανός Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 12, 2009 Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 12, 2009 Παιδιά δεν ξέρω αν προσέξατε στις φωτογραφίες, αλλά το δευτερεύων κάτοπτρο του είναι ...για τα σκουπίδια Φοβερός ο τύπος! Sky Watcher 8΄΄ : η όμορφη ντομπσόνα, Χρησιμοποιούμενη όποτε …… κάνει ξαστεριά.
Τάσος Βράτολης Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 12, 2009 Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 12, 2009 Ωπ! Στέφανε! Μα σε παρακαλώ! Θα βάλουμε το δικό μου το 12άρι SW dob flex για ερευνητή! Οι 2 ίντσες θα κάνουν σίγουρα διαφορά στον εντοπισμό dso και μην ξεχνάς ότι είναι και πτυσσόμενο εμένα!! Ξέρεις πολλούς ερευνητές που να είναι truss tube??? Θα συμβάλλει και στην μεταφορικότητα! Άντε παιδιά, εύχομαι να δούμε και dob στο μέγεθος του καθρέπτη του Hubble (2,4m) όπου θα ανεβαίνει ο τρελός παρατηρητής με ασανσέρ!! 1ο πάτωμα: Χώρος (16ιντσου!!!) δευτερεύοντος, κατεβείτε εδώ για collimation!2o πάτωμα: Χώρος προσοφθαλμίου! Τα βαλιτσάκια σας παραμάσχαλα και κοπιάστε!Η κίνηση καθ'ύψος θα γίνεται με ενοικιαζόμενο γερανό και στο αζιμούθιο με βίντσι από αμάξι παραδίπλα. Δε θα μας χαλούσε καθόλου.... «Μπορεί και μακριά πολύ, μέσα στων ουρανών τα αποκαΐδια...την Ανδρομέδα, την Άρκτο ή την Παρθένο...Άραγες να είναι η μοναξιά σε όλους τους κόσμους η ίδια;» Οδυσσέας Ελύτης
Κατερινα Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 12, 2009 Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 12, 2009 Μάλιστα κ. Σοφούλη μας! Ώστε έτσι με τη Μόνικα, εεε;;; Εμένα τότε μάλλον μου λείπει κάποιος, για να σας πείσει ν ανεβείτε στη σκάλα... (μιας και το αλυσοπρίονο τό ΄χω ήδη καβατζώσει!)Βέβαια μπορεί και να μη χρειαστεί, βράδυ θά ΄ναι, επιρρεπής στο να κάνω ζημιές είμαι κι εκτός από το να ρίχνω καφέδες πάνω στα τραπεζάκια με τους προσοφθάλμιους, μπορεί και να να σπρώξω ΟΛΩΣ ΤΥΧΑΙΩΣ τη σκάλα που θα είστε επάνω...
PapGeo Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 12, 2009 Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 12, 2009 Καλά, έπαθα πλάκα, μπράβο στον τύπο, αλλά ρε παιδιά, τον λυπήθηκε η ψυχή μου που τον είδα να το μεταφέρει. Εδώ ένα 10ιντσο κουβαλάμε μαζί με τα παρελκόμενα και, αρκετές φορές – ιδίως τα ξημερώματα κουρασμένοι, δυσανασχετούμε! Ήρωας! Κατερίνα, πραγματικά αξιέπαινη και πρωτοποριακή η προσφορά σου, για να «δούνε» τα παιδιά «αστράκια» από το έδαφος. Στέφανε, καλή συνέχεια με το project. Κι αν το φτιάξεις, μην ανησυχείς, θα σου κρατάω εγώ τη σκάλα!
dimkasta Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 12, 2009 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 12, 2009 ΤΟ ΘΕΛΩ !!!! Simple Photography
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΣΟΦΟΥΛΗΣ Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 13, 2009 Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 13, 2009 Μάλιστα κ. Σοφούλη μας! Ώστε έτσι με τη Μόνικα, εεε;;;Εμένα τότε μάλλον μου λείπει κάποιος, για να σας πείσει ν ανεβείτε στη σκάλα... (μιας και το αλυσοπρίονο τό ΄χω ήδη καβατζώσει!)Βέβαια μπορεί και να μη χρειαστεί, βράδυ θά ΄ναι, επιρρεπής στο να κάνω ζημιές είμαι κι εκτός από το να ρίχνω καφέδες πάνω στα τραπεζάκια με τους προσοφθάλμιους, μπορεί και να να σπρώξω ΟΛΩΣ ΤΥΧΑΙΩΣ τη σκάλα που θα είστε επάνω... Η κακία σας καλή μου! Η κακία σας. Διότι μην μου πείτε ότι ΔΕΝ είναι ΚΟΥΚΛΑΡΑ, όπως επίσης μην μου πείτε ότι δεν της έχετε βρει και τα χίλια δυο κουσούρια με τις φιλενάδες σας.(μετράει και το ¨Καλή είναι δεν λέω ΑΛΛΑ......") Τ'ωρα όσον αφορά το ποιός θα με έπειθε να ανέβω την σκάλα, θα το πώ ευθαρσώς: Η Μόνικα Μπελούτσι, στην οποία περίπτωση όμως και πάλι δεν θα ανέβαινα, διότι δεν επιθυμώ να χαρακτηριστώ με το όνομα που (και απο εσας την ίδια αναμφίβολα) θα χαρακτηριζόταν ο άνθρωπος που θα ήταν στην κορυφή μίας σκάλας κοιτώντας τα άστρα ενώ από κάτω ήταν η Μόνικα Μπελούτσι. Για να σας βοηθήσω, Ξεκινά απο Μ και ΔΕΝ είναι ΜύωψΦιλικότατα Δημήτρης Σοφούλης Δημήτρης
Μανούσος Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 13, 2009 Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 13, 2009 Φανταστείτε να θέλει να βάλει go-to. Θα πρέπει να βάλει βιομηχανικά μοτέρ για να το κινήσει. Φιλικά -- Μανούσος ΔημήτρηςΟι κατασκευές μου:https://www.astrovox.gr/forum/viewtopic.php?t=22270https://www.astrovox.gr/forum/viewtopic.php?t=17643https://www.astrovox.gr/forum/viewtopic.php?t=19201
alepohori Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 13, 2009 Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 13, 2009 Αναρωτιέμαι αν υπάρχει χάρτης με αντικείμενα που να αποτελούν προκλήσεις με αυτό το τηλεσκόπιο.. Άλλος ένας ανασταλτικός παράγοντας! Δημήτρης Καπετανάκης CGCG108-138: Mag 15.5v, να τ'αφήσω; Πολλά τα mag Άρη! Το flickr μου
aristotelis Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 13, 2009 Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 13, 2009 Παιδια, τι να λεμε τωρα....Το τηλεσκοπιο δεν κανει..... Λοιπον... ειχα βρει πριν περιπου ενα χρονο στο youtube εναν τυπο που ειχε ενα θηριο σαν αυτο που βλεπουμε τωρα και ηταν απιθανο.. με μοτερ παρακαλω.. το βιντεο μαλλον δεν υπαρχει τωρα, δε μπορω να το βρω πουθενα.. θα προσπαθησω λιγο ακομα και αν το πετυχω θα δημοσιευσω το λινκ.
planetman Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 13, 2009 Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 13, 2009 Αναρωτιέμαι αν υπάρχει χάρτης με αντικείμενα που να αποτελούν προκλήσεις με αυτό το τηλεσκόπιο.. Άλλος ένας ανασταλτικός παράγοντας! Προκλήσεις πάντα μπορείς να βρεις. Μην σε αγχώνει αυτό. Εγώ θα προβληματιζόμουν σε τί ουρανό πρέπει να το πας για να δείξει τα δόντια του! ΠΛΑΝΗΤΑΡΙΟ ΚΡΗΤΗΣ - το κινητό πλανητάριο
krisgym Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 13, 2009 Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 13, 2009 Ωραίο τηλεσκοπιο, αρκη να δουλεύεις στον Δήμο σε αυτούς τους γερανούς με τους κουβάδες που αλλάζουν τις λάμπες στις κολόνες για να φτάνεις με ασφάλεια το προσοφθάλμιο χωρίς να κινδυνεύεις να τσακιστής. Φιλικα Χρηστοs.
Tilemachos Athanasiadis Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 13, 2009 Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 13, 2009 Πάντως δεν νομίζω να κάνει παρατήρηση μ αυτό κάθε μήνα....
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΣΟΦΟΥΛΗΣ Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 13, 2009 Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 13, 2009 Πάντως δεν νομίζω να κάνει παρατήρηση μ αυτό κάθε μήνα.... Κάθε μήνα;;;;;;;Τι λές ρε Τηλέμαχε! Αυτός θέλει ένα μήνα να στήσει, ένα μήνα να μαζέψει και ένα μήνα να συνεφέρει! Δημήτρης
blackholesun Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 14, 2009 Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 14, 2009 Οταν κανει ομως 1 φορα παρατηρηση τον μηνα, τι βλεπει αυτος.. και τι βλεπουμε εμεις..... Φυσικα εαν προυποθετει μιας καλης ποιοτητας κατοπτρα.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε έναν λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είσαι μέλος για να αφήσεις ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!.
Εγγραφή νέου λογαριασμούΣυνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό? Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα