Jump to content

Λίγο πριν την αγορά κυαλιών Orion GiantView 25x100


Προτεινόμενες αναρτήσεις

Εδώ και αρκετό καιρό λαχταρούσα κυάλια με μεγάλους και φωτεινούς αντικειμενικούς φακούς. Το καλοκαίρι που πέρασε και στην Αστυπάλαια που ήμουνα, σάρωσα έναν από τους πιο σκοτεινούς ουρανούς του Aιγαίου (μακριά από τη Χώρα εννοείται) με ένα ζευγάρι όχι και τρελά ποιοτικό, τα Bushnell InstaFocus 16x50. Ήταν μια απίστευτη εμπειρία ότι και να είδα. Που να είχα και μεγαλύτερο αντικειμενικό λοιπόν εκεί...

Κατέληξα σε αυτό το μοντέλο το οποίο σε συγκριτικό κυαλιών 25x100 στο περιοδικό Sky At Night με αντίστοιχα ανταγωνιστικά, βγήκε πρώτο σε ποιότητα εικόνας, φωτεινότητα και με απειροελάχιστη έως μηδενική χρωματική εκτροπή. Επίσης, με προσιτή σχετικά τιμή...και με αλουμινένιο βαλιτσάκι.

 

http://www.telescope.com/control/binoculars/astronomical-binoculars/orion-giant-view-25x100-astronomy-binoculars

 

Εννοείται πως θέλουν τρίποδο, όμως δε με απασχολεί καθόλου αυτό, σχεδιάζω να πάρω ένα Manfrotto τρίποδο και θα είναι ιδανικό. Ζυγίζουν 4,5 κιλά και έχουν 2,5 μοίρες πεδίο. Δεν με απασχολεί επίσης να τα κρατάω στα χέρια, έτσι κι αλλιώς για μένα όλα τα κυάλια παίζουν καλύτερα με τρίποδο και πάντα έχω ένα μαζί όπως είχα και με τα 16x50.

 

Ξέρω, σε αυτές τις περιπτώσεις συνήθως λέμε "Με τόσα λεφτά, παίρνεις ένα 8άρι dob!!"

Τηλεσκόπια έχω 2 όμως (SW 12" dob και 5.1" dob) και τα κυάλια είναι πάντα "άλλη φάση"!!

 

Θα ήθελα τη γνώμη σας γενικά, αν κάποιος έχει χρησιμοποιήσει τόσο μεγάλα ποτέ και πως του φάνηκαν (χρήση με τρίποδο, εξυπακούεται!)

 

Θα κοστίσουν 329 Ευρώ από το astroshop.de (318+11 μεταφορικά)

 

Τα έχει πιο ακριβά κανονικά το astroshop.de, αλλά υποσχέθηκαν να μου δώσουν την ίδια και λίγο χαμηλότερη τιμή από τον ανταγωνιστή τους στην Αγγλία (επίσημος αντιπρόσωπος Orion Telescopes & Binoculars εκεί) τον www.scsastro.co.uk , μόλις τους είπα ότι τα βρήκα αλλού πιο φθηνά!! :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

Το κάνουν αυτό, δοκιμάστε το!! Το αναφέρουν και επίσημα στο site τους.

 

Πήγα να τα πάρω από Ελλάδα, όμως..η διαφορά θεωρώ ότι είναι σημαντική στα χρήματα..

 

Eυχαριστώ προκαταβολικά για κάθε γνώμη..

 

Προδιαγραφές εδώ..

 

Orion Giant View 25x100 Astronomy Binoculars

Product Specifications:

 

Use: Astronomy

Magnification: 25x

Optical diameter: 100mm

Field of view: - angular 2.5-deg

Field of view: - linear 131.3 ft./1000 yd

Apparent field of view: 63.0-deg

Eye relief: 18.0mm

Exit pupil: 4.0mm

Near focus: 100 ft.

Coatings: Fully multi-coated

Prism type: BAK-4 Porro

Interpupilary distance range: 61mm - 72mm

Focus style: Individual eyepiece focus

Waterproof: No

Tripod adaptable: Yes

Diopter adjustment: Yes

Weight: 10.1 lbs.

Height: 17.1 in.

Other features:

Integral tripod-mounting post, Aluminum Carry Case

Warranty: One Year

«Μπορεί και μακριά πολύ, μέσα στων ουρανών τα αποκαΐδια...την Ανδρομέδα, την Άρκτο ή την Παρθένο...Άραγες να είναι η μοναξιά σε όλους τους κόσμους η ίδια;» Οδυσσέας Ελύτης
Σύνδεσμος για σχόλιο
Κοινή χρήση σε άλλους ιστότοπους

Τάσο εγώ στη θέση σου θα έπαιρνα κανένα Naglerάκι :-k
Σύνδεσμος για σχόλιο
Κοινή χρήση σε άλλους ιστότοπους

Θα με προβλημάτιζε το σχετικά μικρό πεδίο των 2,5 μοιρών

και η δύσκολη παρατήρηση κοντά στο ζενίθ μ'αυτά τα κυάλια,

αλλά τα ιδανικά με τους υπό γωνία προσοφθάλμιους είναι

ακόμη απλησίαστα...

Χρήστος Μαρινός
Σύνδεσμος για σχόλιο
Κοινή χρήση σε άλλους ιστότοπους

Χρήστο, συμφωνώ για αυτά με τους υπό γωνία προσοφθάλμιους..είναι απλησίαστα, τα είδα.

 

Τώρα για το ζενίθ, αυτό λύνεται με ψηλό τρίποδο που θα τα φέρει πάνω από το ύψος του κεφαλιού.

 

Είμαι 1,90m βέβαια αλλά έχω δει που φτάνουν και πάνω από τα 2 μέτρα ορισμένα καλά τρίποδα, ένα τέτοιο σκοπεύω να αποκτήσω έτσι κι αλλιώς, θα μου χρησιμεύει εκτός των κυαλιών, σε φωτογράφηση καθώς και λήψη video γενικά. Θα είναι κουραστικό να έχεις, και πάλι, το κεφάλι σου σε τέτοια στάση, αλλά πόση ώρα θα παρατηρεί κάποιος στο ζενίθ;;; Δε το σκέφτομαι και τόσο αυτό...

 

Από την άλλη έχω σκεφτεί αυτό που είπε ο Δημήτρης πιο πάνω..ένα Nagler παραπάνω είναι αλήθεια ότι μου λείπει...όμως είναι άλλο κομμάτι το τηλεσκόπιο και άλλο αυτό που ζητάω να δω με τα κυάλια. Είναι βέβαια μεγάλη συζήτηση και αυτή.. :-k Θα ήθελα και ένα 2ιντσο Nagler αλλά πάμε πιο ψηλά ακόμη...

 

Για αυτό και ξεκίνησα την ενότητα..μπας και κάποιος μου κάτι που δεν έχω σκεφτεί/ακούσει...όλες οι γνώμες απόλυτα σεβαστές 8)

«Μπορεί και μακριά πολύ, μέσα στων ουρανών τα αποκαΐδια...την Ανδρομέδα, την Άρκτο ή την Παρθένο...Άραγες να είναι η μοναξιά σε όλους τους κόσμους η ίδια;» Οδυσσέας Ελύτης
Σύνδεσμος για σχόλιο
Κοινή χρήση σε άλλους ιστότοπους

Τάσο, γνωρίζεις ότι έχω μεγάλη ...αδυναμία στα κιάλια και γενικά στην διόφθαλμη παρατήρηση. Όμως αν πρόκειται για κιάλια που θα χρησιμοποιούνται σε τρίποδο για αστρονομική παρατήρηση, δεν θα αγόραζα ούτε εγώ κιάλια ευθύγραμμης σχεδίασης γιατί κουράζουν γρήγορα σε βαθμό να σταματάς την παρατήρηση. Το να κοιτάζεις με το κεφάλι προς τα πάνω είναι πανεύκολο για κάμποσα δευτερόλεπτα αλλά επίπονο μετά από λίγα λεπτά. Το ζενίθ ξέχασέ το με τέτοια κιάλια. Τρίποδο και ζενίθ δεν γίνεται. Ούτε με ελαφρά κιάλια στο χέρι μπορείς να παρατηρήσεις στο ζενίθ (μεγάλη αστάθεια στόχευσης) εκτός αν ξαπλώσεις στο έδαφος. Η "angled" σχεδίαση είναι μονόδρομος κατά τη γνώμη μου αν θέλεις να ευχαριστηθείς την παρατήρηση. Αν μπορείς αύξησε τον προϋπολογισμό σου και πάρε κιάλια με προσοφθάλμιους σε γωνία 45° ή 90° με το υπόλοιπο σώμα. Σκέψου να είχες ένα διοπτρικό τηλεσκόπιο χωρίς διαγώνιο! Θα κατέληγες να μη το χρησιμοποιείς. Μιά άλλη λύση είναι ο συνδιασμός ειδικής βάσης και ...ξαπλώστρας. Αποφεύγεις έτσι τον πόνο στο σβέρκο και τους ώμους αλλά χάνεις σε πρακτικότητα και ευελιξία στόχευσης.

Το κόστος είναι βέβαια πρόβλημα, αλλά τουλάχιστον πολύ περισσότερο θα χρησιμοποιούσες ένα μικρότερο ζευγάρι αλλά με προσοφθάλμιους υπό γωνία παρά ένα ζευγάρι ευθύγραμμο και μεγάλο.

Δες π.χ. αυτά (χαμηλά στη σελίδα):

http://images.google.gr/imgres?imgurl=http://www.sherwoods-photo.com/helios_binos/Quantum-5.jpg&imgrefurl=http://www.sherwoods-photo.com/helios_binos/quatum_fs.htm&usg=__VLbDk0VG_cBWKP-SukkrJ-Z7UUM=&h=399&w=600&sz=12&hl=en&start=31&um=1&itbs=1&tbnid=boZJS_aFhlpWEM:&tbnh=90&tbnw=135&prev=/images%3Fq%3D45%25C2%25B0%2Bbinoculars%26ndsp%3D18%26hl%3Den%26safe%3Doff%26sa%3DN%26start%3D18%26um%3D1

Ξεκινούν από 470 λίρες Αγγλίας (70mm, 90° 3.5 kg) και φαίνονται καλής ποιότητας.

 

Αν άλλαζα τα μεγάλα μου κιάλια (22Χ60, 45°) με κάτι άλλο, θα ήταν με κιάλια γωνίας 90°! Σχετική συζήτηση και εντυπώσεις στο σχετικό thread, από τα πρώτα μου στο forum (2004) :roll:

http://www.astrovox.gr/forum/viewtopic.php?t=577&highlight=%F0%E1%EB%E9%DC%EC%F0%E5%EB%EF

"Πως να σωπάσω μέσα μου την ομορφιά του κόσμου; ..." Κώστας Κινδύνης

"Με το λύχνο του άστρου στους ουρανούς εβγήκα, στο αγιάζι των λειμώνων, στη μόνη ακτή του κόσμου..." Οδυσσέας Ελύτης

www.a-polaris.org

Σύνδεσμος για σχόλιο
Κοινή χρήση σε άλλους ιστότοπους

Αγαπητέ Στέφανε,

 

Διάβασα όλα όσα έγραψες πολύ προσεκτικά καθώς και τα παλαιότερα posts, τα οποία βρήκα και άκρως ενδιαφέροντα!

 

Δεν σου κρύβω ότι έχω προβληματιστεί βαθιά και τείνω να αναθεωρήσω όλα αυτά που πίστευα και προσδοκούσα για τα συγκεκριμένα 25x100 κυάλια..την κούραση που αναφέρεις την ένιωσα και με το τηλεσκόπιο, με τον original straight ερευνητή του που μου έβγαλε το σβέρκο στην κυριολεξία, καθώς όντας και ψηλός αναγκαζόμουνα να σκύβω υπέρτερα, μέχρι που ήρθε ο Stellarvue RACI 9x50 και βρήκα την υγειά μου...

 

Απ'οτι φαίνεται λοιπόν θα αντιμετωπίσω τα ίδια και εδώ..#-o :cry: :cry:

Είναι πολύ ωραία τα μοντέλα που μου είπες, φεύγουν φυσικά από το οικονομικό όριο αλλά νομίζω τελικά πως αυτά με τα προσοφθάλμια σε κλίση 90 ή 45 μοιρών είναι μονόδρομος. Άσε που μπορείς να βάλεις και τα προσοφθάλμια του τηλεσκοπίου, αν τα έχεις διπλά, μιας και είναι 1.25".

 

Ένα ξέρω πάντως, καλά που το δημιούργησα το thread και με πρόλαβες, γιατί ήμουν στο "τσακ" να τα πάρω από τον ενθουσιασμό μου με τους μεγάλους αντικειμενικούς των 100mm.

Θα περιμένω αρκετά ακόμη απ'οτι φαίνεται να δω τρισδιάστατα το σύμπαν... #-o

 

Σε ευχαριστώ ιδιαίτερα για την απάντηση, καθώς και τους υπόλοιπους φίλους που ασχολήθηκαν...

«Μπορεί και μακριά πολύ, μέσα στων ουρανών τα αποκαΐδια...την Ανδρομέδα, την Άρκτο ή την Παρθένο...Άραγες να είναι η μοναξιά σε όλους τους κόσμους η ίδια;» Οδυσσέας Ελύτης
Σύνδεσμος για σχόλιο
Κοινή χρήση σε άλλους ιστότοπους

http://www.oberwerk.com/products/products.htm (γιατι κανεις δεν τα αναφερει; στην Αμερικη ειναι πολύ γνωστα). Αλλα και παλι οχι τοσο μεγαλα οσο αυτα που λες, αλλα πχ κατι σαν αυτο:

http://www.oberwerk.com/products/60mm.htm, μεγαλοι αντικειμενικοι, χωρταστικο FOV (στα 9χ , 12χ) και ελαφρια. Μαζι με ενα στρωμα θαλασσης. Μην ξεχνας οτι τα κιαλια δεν ειναι μονο φωρητοτητα και διοπτρικη οραση αλλα (πρεπει να ειναι) και μεγαλα πεδια και ευκολια χειρισμου.

Σύνδεσμος για σχόλιο
Κοινή χρήση σε άλλους ιστότοπους

πάνω από χρόνο έχω αποφασίσει να ασχοληθώ μόνο με κυάλια.

την περίπτωση δυοφθάλμιου με μεγάλο τηλεσκόπιο (απαραίτητα για παρατήρηση) την έχω παραμερίση λόγω κόστους και δυσχρηστίας.

από τότε έψαξα όλα τα γνωστά site και forum του εξωτερικού για να βρω τα ιδανικά μεγάλα κυάλια 45ο.

βρήκα λίγα και καλά αλλά και πανάκριβα όπως fujinon, vixen BT125 και kowa highlander.

στην περίπτωση σου θα πρότεινα vixen bt80 στα 800 ευρώ περίπου (μόνο σώμα) ή ΑPM100 από Αktistar sta 1100 ευρώ. υπάρχουν και κάποια άλλα στα 1000+ευρώ στα US site.

eγώ τι περιμένω...

την επανέναρξη παραγωγής των Miyauchi και φυσικά το τζοκερ.

Σύνδεσμος για σχόλιο
Κοινή χρήση σε άλλους ιστότοπους

Θα ήθελα να ανοίξει πάλι αυτό το θέμα, καθως η ΑΚΤΙΣ έχει τώρα σε προσφορά το συγκεκριμνένο μοντέλο ORION 25X100 στην τιμή των 199 Ευρώ. Σκέφτομαι να τα πάρω. Με αυτή την τιμή μηπως τελικά αξίζουν τον κόπο; (στην ίδια τιμή είναι και τα triplet 20X80 Telescope Service)
Σύνδεσμος για σχόλιο
Κοινή χρήση σε άλλους ιστότοπους

Θα ήθελα να ανοίξει πάλι αυτό το θέμα, καθως η ΑΚΤΙΣ έχει τώρα σε προσφορά το συγκεκριμνένο μοντέλο ORION 25X100 στην τιμή των 199 Ευρώ. Σκέφτομαι να τα πάρω. Με αυτή την τιμή μηπως τελικά αξίζουν τον κόπο; (στην ίδια τιμή είναι και τα triplet 20X80 Telescope Service)

 

Για ποια πρόκειται; Αν είναι τα Giantview είναι μισή τιμή.

http://www.astroshop.eu/orion-binoculars-giantview-25x100/p,14559

Συμφωνώ με τον Σοφολόγη πάντως για το θέμα της στήριξης. Αν δεν τα στηρίξεις σωστά διαμαρτύρονται αυχένας, οσφύς, ωμοπλάτες, βραχιόνια πλέγματα, λαβύρινθοι, τα πάντα. Ακόμη και τα Skymaster 15x70 είναι δύσκολο και στηριχθούν σωστά, που είναι και ελαφρύτερα.

Το πρόβλημα δεν είναι ο τρίποδας αλλά η κεφαλή, η οποία πρέπει να έχει πλήρη ακαμψία. Οι τρίποδες βελτιώνονται με βάρη και προσθήκες, η κεφαλή πρέπει να είναι καλή εξ αρχής.

Ψάχνοντας βρήκα δεκάδες τρόπους να στηριχθούν τα κυάλια. Στην ιατρική λέμε πως όταν υπάρχουν πολλές θεραπείες για μια ασθένεια, στην πραγματικότητα δεν υπάρχει καμμία. Νομίζω λοιπόν πως το καλύτερο είναι να τοποθετούνται σαν τα τηλεσκόπια (εκεί υπάρχουν μόνο 2 διαδεδομένες λύσεις, όλες οι άλλες είναι εξειδικευμένες) δηλαδή υψαζιμουθιακά (ισημερινή αποκλείεται διότι δεν χρειάζεται, αφού δεν φωτογραφίζουμε με αυτά). Αυτό σημαίνει διαγώνιο 45 μοιρών ή (καλύτερα) 90 μοιρών.

http://www.astroshop.eu/orion-binoculars-versago-bt70/p,14462

Από την άλλη, ένας Mastrovoxίτης, με δύο μεταχειρισμένα SW 8'' (ένα το δικό του που το βαρέθηκε και ένα από τις αγγελίες) θα μπορούσε να φτιάξει Front View Γιγάντια Κυάλια πολύ φθηνότερα. Και έδώ απαιτείται βέβαια πολύ ισχυρή στήριξη.

Άλλη λύση είναι το SkyWindow, αλλά στα πολύ καλά και ακριβά οπτικά που κοιτάτε θα είναι μια οπτική υποβάθμιση. Για τον αυχένα όμως είναι η καλύτερη λύση.

Οὖτιν με κικλήσκουσι

 

My Optics

Σύνδεσμος για σχόλιο
Κοινή χρήση σε άλλους ιστότοπους

Τα μόνα στοιχεία που δίνουν ειναι αυτό: Κιάλια Orion Telescopes and Binoculars 25X100 199 € Δεν υπάρχει ούτε καν φωτογραφία τους (εκτός κι αν εγώ δεν μπορώ να τα βρω, μιλάω πάντα για την ακτις) Τα έχουν στις προσφορές από 16 έως 31-12-09 και για περιορισμένο αρυθμό οργάνων
Σύνδεσμος για σχόλιο
Κοινή χρήση σε άλλους ιστότοπους

Στον τιμοκατάλογό τους γράφουν φυσικά οτι πρόκειτε για τα GiantView αλλά με άλλη τιμή (384). Φαντάζομαι ότι και στην προσφορά με τιμή 199 ευρώ εννούν τα ίδια κιάλια. Ένα τηλεφωνάκι το απόγευμα θα με πείσει.
Σύνδεσμος για σχόλιο
Κοινή χρήση σε άλλους ιστότοπους

Κρίμα καθώς μόλις τους πήρα τηλέφωνο και ναι ήταν τα GiantView αλλά τελείωσαν από την πρωτη μέρα. ίσως πάω στα 20Χ80 Triplet. Λίγο απογοητεύτικα αλλά τι να κάνουμε δεν πειράζει!
Σύνδεσμος για σχόλιο
Κοινή χρήση σε άλλους ιστότοπους

Μόλις γύρισα απο το κατάστημα του κ. Ηλιόπουλου, μαζί με τα Giantview. Αρκετά σε βάρος (5 κιλά) δεν προσφέρονται για παρατηρηση χωρίς τρίποδα. Εχουν ελαφρύ χρωματικό σφάλμα. Θα τα δοκιμάσω σε deepsky και κομήτες απο το χωριό που έχει απόλυτο σκοτάδι το Σ/Κ (αν δεν χιονίζει...)

Βοσινάκης Ανδρέας

Σύνδεσμος για σχόλιο
Κοινή χρήση σε άλλους ιστότοπους

Καλορίζικα Ανδρέα, γράψε μας εντυπώσεις και γιατί όχι και ένα review! :mrgreen:

 

Θα τα έπαιρνα και εγώ αλλά ύστερα από αυτά που είπαμε πιο πάνω εδώ με τον Στέφανο..νομίζω πως αξίζει η αναμονή για να πάρω με υπο γωνία προσοφθάλμιους, με τους οποίους χτυπάς το ζενίθ πολύ πιο ξεκούραστα...θέλω να μας πεις παρ'όλα αυτά, πως τα είδες στο θέμα αυτό το συγκεκριμένο...παρατήρηση στο ζενίθ και πόση ώρα άντεξε ο λαιμός σου.

 

Καλή αρχή.

«Μπορεί και μακριά πολύ, μέσα στων ουρανών τα αποκαΐδια...την Ανδρομέδα, την Άρκτο ή την Παρθένο...Άραγες να είναι η μοναξιά σε όλους τους κόσμους η ίδια;» Οδυσσέας Ελύτης
Σύνδεσμος για σχόλιο
Κοινή χρήση σε άλλους ιστότοπους

Το επόμενο βήμα ειναι η αγορά του ειδικού τρίποδα που φαίνεται σε αυτη τη φωτό όπου βλέπουμε και τα ίδια κυάλια (τα έχει ο πρόεδρος του ΟΦΑ)http://www.ofa.gr/arxeio/20091023/pages/DSC01775.html

Βοσινάκης Ανδρέας

Σύνδεσμος για σχόλιο
Κοινή χρήση σε άλλους ιστότοπους

  • 1 μήνα αργότερα...

Για σας, εδω και δυο μερες ειμαι κατοχος των APM 100 ED SEMI-APO \:D/ :shock:

http://www.cloudynights.com/classifieds/showproduct.php?product=21358&sort=&cat=13&page=3

 

Χθες βραδυ εκανα μια πρωτη "γνωριμια" απο την ταρατσα, αγαπητοι μου η "αισθηση" ειναι αλλο πραγμα.

Εκανα μια βολτα στο Μ42,διπλο Περσεα, Μ44, στον αγαπημενο μου NGC457 (Ε.Τ.) , Μ45, Υαδες, χορταστικο πραμα με τα δυο ματια,

αυτα μονο γιατι μετα ειλθε η καπνα απο τα μπριτζολικα της τσικνοπεμτης, ντουμανιασε ο ουρανος και τα μαζεψα.@#$%&

 

Θελω να τα βαλω σε ενα τριποδο-βαση να μπορω να κανω καθιστος η ξαπλωτος παρατηρηση,λογω οσφιο-αυχενο-οφθαλμ.

(ο τελευταιος να κλειση την πορτα) προβληματων ξερω υπαρχουν καποιες με αντιβαρα,

αν πουλαει καποιος η αν εχει καμια σελιδα απο Ευρωπη-Αμερικη, να αντεχει το βαρος ειναι 7.5 κιλα :-note

Καθε γνωμη-ιδεα, και βοηθεια δεκτη. :)

Δημήτρης Γκιώνης.

Τα δυο μάτια είναι καλύτερα από ένα. :shock:

Σύνδεσμος για σχόλιο
Κοινή χρήση σε άλλους ιστότοπους

Πόσο πήγε η κόμμωση;

Και πως τα χρησιμοποίησες άνευ τρίποδος, αφού είναι 45 μοιρών!

Τέλος, παίρνουν διάφορα προσοφθάλμια όπως οι binoviwers?

Οὖτιν με κικλήσκουσι

 

My Optics

Σύνδεσμος για σχόλιο
Κοινή χρήση σε άλλους ιστότοπους

Γιατρε μου :)

Το μαλι ηταν "φλου" απο εμπειρο κουρεα, εντος Ελλαδος.

Εχω εναν τριποδα ανθεκτικο αλλα ειναι λυση αναγκης, και ψαχνομαι για καμια πατεντα.

Προσοφθαλμια ο προκατοχος μου ειπε οχι επειδη ειναι μικρης εστιακης. :?:

Η παρατηρηση εγινε λιγο καθιστος, λιγο ορθιος, ενταξη μπορω ακομα "κατι" να κανω :cheesy:

Δημήτρης Γκιώνης.

Τα δυο μάτια είναι καλύτερα από ένα. :shock:

Σύνδεσμος για σχόλιο
Κοινή χρήση σε άλλους ιστότοπους

Για σας, εδω και δυο μερες ειμαι κατοχος των APM 100 ED SEMI-APO \:D/ :shock:

http://www.aktistar.com/

 

Χθες βραδυ εκανα μια πρωτη "γνωριμια" απο την ταρατσα, αγαπητοι μου η "αισθηση" ειναι αλλο πραγμα.

Εκανα μια βολτα στο Μ42,διπλο Περσεα, Μ44, στον αγαπημενο μου NGC457 (Ε.Τ.) , Μ45, Υαδες, χορταστικο πραμα με τα δυο ματια,

αυτα μονο γιατι μετα ειλθε η καπνα απο τα μπριτζολικα της τσικνοπεμτης, ντουμανιασε ο ουρανος και τα μαζεψα.@#$%&

 

Θελω να τα βαλω σε ενα τριποδο-βαση να μπορω να κανω καθιστος η ξαπλωτος παρατηρηση,λογω οσφιο-αυχενο-οφθαλμ.

(ο τελευταιος να κλειση την πορτα) προβληματων ξερω υπαρχουν καποιες με αντιβαρα,

αν πουλαει καποιος η αν εχει καμια σελιδα απο Ευρωπη-Αμερικη, να αντεχει το βαρος ειναι 7.5 κιλα :-note

Καθε γνωμη-ιδεα, και βοηθεια δεκτη. :)

 

καλορίζικο τα κυάλια καταρχήν.

εδώ θα βρεις μερικές ιδέες για στήριξη των κυαλίων

http://www.astrovox.gr/forum/viewtopic.php?t=8673&highlight=

εγώ θα σου πρότεινα ενα καλό τρίποδο όπως τα manfrotto 475B ή 161MK2B. για πυλώνα ψάχνομαι και εγώ

αλλά δες τη διχαλωτή στήριξη της vixen ή την 501hdV ή 503hdv κεφαλή της manfrotto.

 

ΥΓ:

όσον αφορά τα κυάλια η άποψη μου είναι ότι αποτελούν μία καλή και οικονομική λύση με τους περιορισμούς των μη πολυεπιστρωμένων φακών. επίσης δεν είναι αδιάβροχα.

Σύνδεσμος για σχόλιο
Κοινή χρήση σε άλλους ιστότοπους

Αγαπητε elias74gr; ευχαριστω για την απαντηση σου :)

 

<<διχαλωτή στήριξη της vixen ή την 501hdV ή 503hdv κεφαλή της manfrotto>>

Για την vixen ρωτησα εχει 500-400 ευρω με η χωρις τον τριποδα

Για τις manfrotto και αυτες απο 700+ οποτε τις ξεχναω.

Τα κιαλια αυτα εχουν 1000-1100 ευρω καινουργια εντος και εκτος Ελλαδος, δεν ειναι οικονομικη λυση

αλλα για μενα ειναι σχεδον μονοδρομος, για πολλους λογους.

Οποτε θα κοιταξω για τις βασεις τυπου γερανου, η μηπως κανω καμια πατεντα μονος μου.

 

Υ.Γ. Θα με βολευε αυτη με τον <<κυριουλη>> ξαπλωτο που λεει ο KonstantinosM :cheesy:

Δημήτρης Γκιώνης.

Τα δυο μάτια είναι καλύτερα από ένα. :shock:

Σύνδεσμος για σχόλιο
Κοινή χρήση σε άλλους ιστότοπους

Αγαπητε elias74gr; ευχαριστω για την απαντηση σου :)

 

<<διχαλωτή στήριξη της vixen ή την 501hdV ή 503hdv κεφαλή της manfrotto>>

Για την vixen ρωτησα εχει 500-400 ευρω με η χωρις τον τριποδα

Για τις manfrotto και αυτες απο 700+ οποτε τις ξεχναω.

Τα κιαλια αυτα εχουν 1000-1100 ευρω καινουργια εντος και εκτος Ελλαδος, δεν ειναι οικονομικη λυση

αλλα για μενα ειναι σχεδον μονοδρομος, για πολλους λογους.

Οποτε θα κοιταξω για τις βασεις τυπου γερανου, η μηπως κανω καμια πατεντα μονος μου.

 

Υ.Γ. Θα με βολευε αυτη με τον <<κυριουλη>> ξαπλωτο που λεει ο KonstantinosM :cheesy:

 

οι τιμές που ισχύουν για τους τρίποδες και τις κεφαλές είναι (ενδεικτικά από skroutz.gr)

 

κεφαλή 503 στα 316 ευρώ

501 στα 170 ευρώ

τρίποδας 475 στα 250 ευρώ

161 στα 450 ευρώ

για τη διχάλα της vixen δε θυμάμαι τιμή αλλά δεν είναι καμία εξωπραγματική. απευθυνσου στον κ. Γίαννη της aktistar.gr.

εναλλακτικά κυτάς και στο ebay ή σε ευρωπαικά ή usa eshop.

 

στα κυάλια πιστεύω ότι παίρνεις ότι πληρώνεις.

τα 1095 ευρώ για τα κυάλια σίγουρα είναι ένα σεβαστό ποσό αλλά για φακό 100mm δεν είναι και τρελό ποσό. αν βέβαια οι κινέζοι κατασκευάζουν οπτικά ίσης η ανώτερης ποιότητας από τους άλλους και σε προσιτές τιμές τότε bingo.

εγώ πάντως ψάχνω κάτι καλύτερο...

Σύνδεσμος για σχόλιο
Κοινή χρήση σε άλλους ιστότοπους

Για τρίποδο επειδή το έχω σχεδόν εξαντλήσει το θέμα δοκιμάζοντας κλασικά τρίποδα, παραλληλόγραμμα με αντίβαρα κλπ για πολύ καιρό, θα σου πρότεινα να μην ξοδευτείς τόσο γιατί θα βρεθείς με ένα καλό και ακριβό τρίποδο, το οποίο όμως δεν θα σε βολεύει τελικά, κυρίως για παρατήρηση στο ζενίθ.

 

Αν θέλεις μια σταθερή και αξιόπιστη λύση για πολύωρη παρατήρηση, θα προτείνω την λύση ξαπλώστρας, μιας κεφαλής για 40 λίμπρες βάρος και στήριξη σπονδυλωτή που γατζώνει πάνω στη ξαπλώστρα.

 

ballhead1.jpg

 

Αν επίσης παρατηρούσα με υπό γωνία προσοφθάλμιους (sevax), πάλι τελικά στο ίδιο δοκιμασμένο στήσιμο θα κατέληγα.

 

Απίστευτα βολικό σταθερά σαν βράχος και ξεχνάς τα αυχενικά μια για πάντα. Αν έχεις και σλίπινγκ-μπαγκ ρίχνεις και κανένα υπνάκο μέχρι να βγει ο Ερμής. :wink:

 

Υ.Γ. Θα με βολευε αυτη με τον <<κυριουλη>> ξαπλωτο που λεει ο KonstantinosM :cheesy:

 

Ανανέωσα σήμερα το θέμα εδώ

http://www.astrovox.gr/forum/viewtopic.php?p=125063#125063

 

οπότε αν θέλεις ρίξε μια ματιά για ανάλυση και φωτογραφίες του στησίματος που προτείνω και το τελικό κόστος.

 

 

Φιλικά

Κωνσταντίνος

Φιλικά - Ντίνος Μακρόπουλος

 

*Όλα τα ταξίδια κάποια μέρα θα τελειώσουν. Βρες το σύμπαν μέσα σου και μπορείς να ταξιδεύεις για πάντα*.

Prem Rawat

Σύνδεσμος για σχόλιο
Κοινή χρήση σε άλλους ιστότοπους

Δημιουργήστε έναν λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είσαι μέλος για να αφήσεις ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!.

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Συνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό? Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Δημιουργία νέου...

Σημαντικές πληροφορίες

Όροι χρήσης