planetman Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 26, 2010 Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 26, 2010 Γεια σας κοπέλια, ήρθε και σε μένα τελικά ο Άη Βασίλης (μάλλον ζορίστηκα να του αποδείξω πως ήμουν καλό παιδί και γι' αυτό άργησε) και μου έφερε καινούριο τηλεσκόπιο για παρατήρηση. Το εργαλείο που μου έφερε είναι το GSO/Astrotech 16" dobsonian. Καταρχήν πρέπει να πω πως το τηλεσκόπιο ήρθε σε 3 κούτες τις οποίες δεν κατάφερα με κανένα τρόπο να χωρέσω στο αμάξι ακόμα και με ριγμένα τα καθίσματα, οπότε έκανα αναγκαστικά 2 διαδρομές. Τα χαρακτηριστικά του είναι 403mm διάμετρος, f/4.5, f=1800mm. Το ύψος του προσοφθαλμίου στο ζενίθ φτάνει στα 177cm ενώ το ύψος του σωλήνα φτάνει στα 191cm. Εγώ για να φτάσω στο ζενίθ, θέλω περίπου ένα σκαλοπάτι. Τα κομμάτια που αποτελούν το τηλεσκόπιο είναι: 1) η βάση2) το κάτω μέρος του σωλήνα3) το πάνω μέρος του σωλήνα και4) οι 3 αλουμινένιες μπάρες που ενώνουν το κάτω και το πάνω μέρος του σωλήνα. Από αυτά το δυσκολότερο κομμάτι που πρέπει να χειριστείς είναι η βάση η οποία ζυγίζει περίπου 27 κιλά και διάμετρο 80 εκατοστά. Δεν περνάει με τίποτα από μία κλασικών διαστάσεων πόρτα σπιτιού οπότε ο μόνος τρόπος είναι να γυρίσει 90 μοίρες κατακόρυφα και να περάσει από τη διάσταση του ύψους της που είναι 70 εκατοστά και πάλι με δυσκολία για τη δική μου πόρτα, πραγματικά είναι πολύ κουραστικό αυτό το σημείο. Επίσης το κάτω μέρος του σωλήνα ζυγίζει περίπου 25 κιλά το οποίο είναι μικρότερο και μεταφέρεται πιο εύκολα. Το πάνω μέρος ζυγίζει περίπου 5-6 κιλά και η δυσκολία εδώ είναι να βάλεις το βιδώσεις πάνω στις 3 μπάρες αν είσαι 1 μόνο άτομο. Γενικά από μία δοκιμή που έκανα, με παίδεψε αρκετά να το στήσω μόνος μου. Στο κάτω μέρος του σωλήνα βρίσκεται ο "μαγικός" καθρέπτης διαμέτρου 16 ιντσών ο οποίος περιλαμβάνει ένα πλαστικό κάλυμα το οποίο κουμπώνει στα 3 σημεία στήριξης για να τον προστατεύει από σκόνη και τυχόν πτώσεις αντικειμένων πάνω του. Επίσης, το τηλεσκόπιο διαθέτει σύστημα ζύγισης και έτσι μπορείς ανάλογα με τα προσοφθάλμια που διαθέτεις και τους ερευνητές- telrads κτλ να το ζυγίσεις διαφορετικά ώστε σε κάθε περίπτωση να είναι ζυγισμένο χωρίς να χρειάζεσαι μαγνήτες κτλ. Το σύστημα περιστροφής της βάσης είναι υβριδικό, υπάρχει και ρουλεμάν αλλά και 3 κομμάτια teflon για την ομαλή κύληση. Η κάθε μπάρα ενώνεται με το πάνω μέρος και το κάτω μέρος του σωλήνα με 2 χειρόβιδες σε κάθε κομμάτι. Το πρωτεύον διαθέτει πλαστικές χειρόβιδες για την ευθυγράμμισή του και έτοιμο 120άρη ανεμιστήρα με υποδοχή για εξωτερική τροφοδοσία για την ψύξη του, ενώ το δευτερεύον διαθέτει κλασικές βίδες οι οποίες χρειάζονται κατσαβίδι (θα αντικατασταθούν με bob's knobs). Ο εστιαστής είναι ο κλασικός 2 ταχυτήτων της GSO ο οποίος απεδείχθηκε πολύ χαλαρός και με τζόγο, ήδη έγινε εγχείρηση και βελτιώθηκε πάρα πολύ. Το τηλεσκόπιο περιλαμβάνει γωνιακό ερευνητή 8x50 ο οποίος δείχνει ίσια τα είδωλα και 2 προσοφθάλμια, έναν 30άρη 2ιντσο και έναν 9άρη. Γενικά το τηλεσκόπιο φαίνεται πολύ προσεγμένο, η κίνησή του φαίνεται πολύ ομαλή για την κατηγορία τιμής του (δεν κατάφερα να το δοκιμάσω ακόμα στην πράξη) με μοναδικό μειονέκτημα κατά τη γνώμη μου το βάρος του το οποίο θέλει λιγάκι παίδεμα και συνήθεια. Νομίζω όμως πως με το 1ο φως, τα μυαλά μου θα πάρουν αέρα! ΥΓ: Παιδιά, σόρρυ για τον καιρό, τουλάχιστον το πήρα καταχείμωνο και έτσι μετριάζονται οι απώλειες... Το σύστημα ζύγισης Το πάνω μέρος του σωλήνα Ο εστιαστής 2 ταχυτήτων Ο δευτερεύων Ο πρωτεύων Ο πρωτεύων με το πλαστικό κάλυμα Το κάτω μέρος του σωλήνα και ο ανεμιστήρας Εγώ που προσπαθώ να μπω μέσα... Ο φίλος μου ο Δημήτρης στέκεται με καμάρι δίπλα στο θηρίο ΠΛΑΝΗΤΑΡΙΟ ΚΡΗΤΗΣ - το κινητό πλανητάριο
iorant Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 26, 2010 Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 26, 2010 τι μωρο ειναι αυτο.... Γαιδουρι ειναι φιλε μου....Καλοριζικο Θελω να ζητησω συγνωμη απο τους ανθρωπους ,γιατι πιστευω οτι δεν υπαρχει θεος Θελω να ζητησω συγνωμη απο τον θεο γιατι ειμαι σιγουρος οτι δεν υπαρχουν ανθρωποι
sevax Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 26, 2010 Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 26, 2010 Μανο καλα οφθαλμολουτρα Καλοταξιδο να το χαρης στο επακρο, φανταζομαι τα μουτρα του του (Αλεποχωρι) οταν θα βλεπεις 25 μεγεθος γαλαξιες Υ.Γ. Τηλεσκοποιο αγορασες οχι μπανιερα Δημήτρης Γκιώνης.Τα δυο μάτια είναι καλύτερα από ένα.
dm Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 26, 2010 Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 26, 2010 Θηριο.....καλορίζικο.... Ετσι οπως το πατε...δεν βλεπω να βγαινουμε για παρατηρηση ουτε τον φεβρουαριο
themis_kart Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 26, 2010 Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 26, 2010 Μπράβο φιλαράκι, χάρηκα πολύ που σε είδα σε ένα τέτοιο τέρας δίπλα.Σου εύχομαι να το καταευχαριστηθείς, περιμένουμε νέα από την οπτική πλευρά για να πέρνουμεσειρά!! Gazing at the universe through the ΄Eyes΄ of an astrophotographer...!!! http://www.astrothemis.gr Greek Astrophotography Discord Chat! https://discord.gg/2DUPacrNfM
eliasg2004 Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 26, 2010 Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 26, 2010 Καλορίζικο Μάνο και καλό πρώτο φως (αν και φοβάμαι για όλους μας ότι θα αργήσει... )Θα σε ταξιδέψει πολύυυυυυ μακριά! Να το ευχαριστηθείς!!!
Τάσος Βράτολης Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 26, 2010 Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 26, 2010 WOW!!! Μάνο καλορίζικο εύχομαι και να το χαρείς στις εσχατιές του σύμπαντος! Δε σου κρύβω πως εξεπλάγην, νόμιζα πως σε χάσαμε ρε και ότι σε πλάνεψε η αστροφωτογραφία...τελικά όμως ο γνήσιος dobsonάς δεν τον σκιάζει φοβέρα καμιά! Σημαντική αναβάθμιση από τις 8 στις 16, πράγματι. Είναι όμως και 60 κιλά τηλεσκόπιο!! Όσον αφορά την τιμή, είναι στα επίπεδα του Meade 16" Lightbridge; Επίσης μου κάνει εντύπωση που έχει 3 αλλά βαρβάτα Struts για τη στήριξη του Upper Tube Assembly!Φαίνεται πολύ στιβαρή κατασκευή και στα δικά σου έμπειρα χέρια θα αναδειχθεί, έχεις παρέα και τον Δημητράκη (Μανούσος..- άλλος ένας εμπειρότατος stargazer) εκεί...θα του αλλάξετε τα αστροφώτα!! Άντε και στα δικά μας! Υ.Γ. Αν και ο ευσεβής μου πόθος είναι το Obsession 22" UC (Ultra Compact) «Μπορεί και μακριά πολύ, μέσα στων ουρανών τα αποκαΐδια...την Ανδρομέδα, την Άρκτο ή την Παρθένο...Άραγες να είναι η μοναξιά σε όλους τους κόσμους η ίδια;» Οδυσσέας Ελύτης
Μανούσος Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 26, 2010 Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 26, 2010 Μόλις πήγα και είδα τις κούτες κατάλαβα περίπου περί τίνος πρόκειται. Το συναρμολογήσαμε γρήγορα γρήγορα και μετά κάναμε δοκιμές στη μεταφορά. Η βάση είναι ένα θεματάκι αλλά νομίζω ότι είναι συνήθειο. Άλλωστε από τις 8 στις 16 η διαφορά είναι τεράστια. Το θέμα είναι να κάνει καλό καιρό να δούμε τι ψάρια βγάζει Φιλικά -- Μανούσος ΔημήτρηςΟι κατασκευές μου:https://www.astrovox.gr/forum/viewtopic.php?t=22270https://www.astrovox.gr/forum/viewtopic.php?t=17643https://www.astrovox.gr/forum/viewtopic.php?t=19201
babgia Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 26, 2010 Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 26, 2010 Καλορίζικο & καλοτάξιδο.Και να μην ξεχνιώμαστε το καλοκαίρι θέλω πρόσκληση για Κρήτη.Να μην κάνω & εγώ λίγο αστρομπανιστηρι με 16άρι, γιατί μέχρι τώρα έχω δει από 18" & 20". Μέλος Συλλόγων:Ελληνικής Αστρονομικης ΕνωσηςΣυλλόγου Ερασιτεχνικής Αστρονομίας.Όμιλος Γερόντων Αστροπαρατηριτών.Ε.Λ.Φ.Ε.ΑΣhttp://users.otenet.gr/~babgia/
evansg Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 26, 2010 Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 26, 2010 καλορίζικο ! Για Μάρτη το βλέπω να ξαστερώνει . χεχε http://celestialpixels.com
planetman Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 26, 2010 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 26, 2010 Ευχαριστώ κοπέλια!!!! Τάσο, η παρατήρηση είναι ένα εντελώς διαφορετικό χόμπυ από την αστροφωτογράφηση, την 1η την χαίρεσαι στο πεδίο ενώ την 2η μετά στο σπίτι όταν βλέπεις τα καρέ. Πήρα καθαρές ίντσες χωρίς ηλεκτρονικά βοηθήματα και βλακιούλες και μην ξανακούσω πως το 8ιντσο είναι δύσκολο στην μεταφορά. Για πάνω από 16" δυστυχώς προς το παρόν πρέπει να δώσεις πολλαπλάσια χρήματα οπότε για μένα αυτό ήταν η οροφή για τώρα τουλάχιστον. Το τηλεσκόπιο είναι αυτό http://www.cloudynights.com/item.php?item_id=1817 και ο τύπος αυτός λέει πως είναι καλύτερο από το Meade 16" Lightbridge και τον πιστεύω χωρίς δυσκολία, εδώ που είμαστε είναι και φθηνότερο, άραγε υπάρχει δίλλημα; Ο αντιπρόσωπος εδώ για το meade έχει την τιμή ακριβώς στα διπλά λεφτά απ' όσο το παίρνουν οι Αμερικάνοι. Το δικό μου το αγόρασα από εδώ http://www.teleskop-express.de/shop/product_info.php/info/p43_GSO-Dobsonian-400-1800--Truss-Tube-Design.html Με το που φτιάξει ο καιρός αναμένονται εντυπώσεις... ΥΓ: Όποιος θέλει να έρθει Κρήτη για παρατήρηση, έχει το ελεύθερο. ΠΛΑΝΗΤΑΡΙΟ ΚΡΗΤΗΣ - το κινητό πλανητάριο
KOSTAKIS Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 26, 2010 Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 26, 2010 Καλοριζικο, και καλες παρατηρησεις.Σου ευχομαι σκοτεινους και καθαρους ουρανους .....καλες πτησεις.
alepohori Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 26, 2010 Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 26, 2010 Καλορίζικο, Μάνο! Είμαι σίγουρος ότι θα σου χαρίσει μοναδικές εικόνες! Μη ξεχνάς να το οδηγείς και σε γαλαξιάκια μικρά και άσημα! Ξέρεις εσύ και ο Δημήτρης! Δημήτρης Καπετανάκης CGCG108-138: Mag 15.5v, να τ'αφήσω; Πολλά τα mag Άρη! Το flickr μου
roryt Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 26, 2010 Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 26, 2010 Ετσι οπως το πατε...δεν βλεπω να βγαινουμε για παρατηρηση ουτε τον φεβρουαριο Φεβρουαριο; Ελπιζες για Φεβρουαριο; Με αυτα και αυτα για Ιουνιο να μιλαμε Μανο, δεν αντεξες, ε; Οταν κανει κλικ κλικ klik , δεν ειχες τι να κανεις ε ; Οποτε το κτυπησες το τερας!!! Μεγιες και καλοταξιδο, με τον ουρανο σας εκει αξιζει 1000% (πως μωρε θα το κουβαλας στο βουνο ; ωρα για βαρακια και body-building )
DrChaos Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 26, 2010 Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 26, 2010 Καλορίζικο φίλε μου και καλοτάξιδο! Διαβάζοντας την περιγραφή σου παρατήρησα ότι ακόμα και αυτό το θηρίο στο ζενιθ φτάνει μέγιστο ύψος (για το προσοφθάλμιο) 191 cm. Μιας και είμαι σε διαδικασία αγοράς του πρώτου μου τηλεσκοπίου και κλασσικά σκλεφτομαι το 8ρι dob, να σας ρωτήσω dobσονάδες, για ένα γομάρι σαν εμένα (1.97 ύψος) δεν θα είναι πρόβλημα η θέση παρατήρησης, ειδικά η διαδικασία εύρεσης από τον ερευνητή; Καλορίζικό και πάλι πατριώτη! You can live to be a hundred if you give up all the things that make you want to live to be a hundred. Woody Allen
Τάσος Βράτολης Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 26, 2010 Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 26, 2010 Φίλε Βασίλη (DrChaos), επειδή και εγώ είμαι λίγο κάτω από εσένα στο 1,90m, θα σου πω το εξής: Για όλους εμάς τους ψηλούς σε τέτοια "υψόμετρα" τα μοναδικά τηλεσκόπια που είναι άνετα στην ΟΡΘΙΑ ΠΑΝΤΑ παρατήρηση χωρίς καμία βοήθεια και με το μάτι μας κατευθείαν στο προσοφθάλμιο..είναι τα 16ιντσα dob!!!!!!! Στον Πάρνωνα που έβλεπα μέσα από 16άρι πέρσι τον Αύγουστο, ήμουνα just στο σωστό σημείο!! Είναι φτιαγμένα για σχεδόν δίμετρους σου λέω! Οι πιο κοντούληδες θέλουν... ένα σκαλάκι Εγώ έχω 12άρι και αναγκάζομαι και σκύβω παθαίνοντας αυτό που φοβάσαι.. Ναι, η απάντηση είναι ότι θα τα "δεις όλα" με το 8άρι και θα σε κουράσει με το σκύψιμο και το αυχενικό που θα σου προκαλέσει...ΕΚΤΟΣ ΑΝ: 1. Προτιμήσεις να παρατηρείς καθιστός, που σημαίνει ότι θα έχεις και το αντίστοιχο κάθισμα και ότι θα το μετακινείς κάθε φορά που θα αλλάζεις στόχο και που θα απέχει σε γωνία παρατήρησης από τον προηγούμενο στόχο.2. Ανυψώσεις ολόκληρο το τηλεσκόπιο σε θέση που να φτάνει το προσοφθάλμιο στο ύψος του ματιού σου. Αυτό σκοπεύω να κάνω και εγώ με το 12άρι, ακόμη δεν έχω βρει χρόνο να δω πως θα φτιάξω τέτοια ξύλινη κατασκευή που να αντέχει τα 40 κιλά του! Το 2ο το έχουν κάνει εδώ μέσα, όλοι με 10άρια dob οι : Στέφανος Σοφολόγης (με μια αξιοζήλευτη αυτοσχέδια βάση!), Γιώργος Παπανδρέου (PapGeo, με άλλη μια πολύ καλή αυτοσχέδια βάση) και Δημήτρης Μάλλιαρης (Dimitris M.) όπου έχει βάλει ευφυέστατα μεταλλικά πόδια από κάτω από τη βάση και την ανασηκώνει στο ύψος του. Είτε βάλεις βάση, είτε τέτοια πόδια, θα πρέπει να προβλέψεις να έχεις και ένα μικρό δίσκαλο αν έχεις άλλους παρατηρητές μικροτέρου ύψους μαζί σου, π.χ. την γυναίκα/κοπέλα σου, λοιπούς φίλους. Αλλιώς η παρατήρηση θα αποτελεί προνόμιο μόνο για το δικό σου "υψόμετρο" χεχεχε Αν δεν απαντήσουν τα παιδιά αυτά να σε παραπέμψουν στα posts που περιγράφουν την κατασκευή τους, ψάξε στο forum, κάπου θα τα βρεις. Όσον αφορά τον ερευνητή, θα πρέπει να τον αλλάξεις όταν μπορείς με άλλον τύπου RACI (Right Angle Correct Image) που τα δείχνει ορθά και με πρίσμα 90 μοιρών ώστε να μην σκύβεις όπως με τον ευθύ. Αυτός όμως (ο τύπου RACI) πάει μαζί πακετάκι με Telrad ή Rigel μονής μεγέθυνσης για να βρίσκεις τους στόχους με ευκολία... Αυτά, ελπίζω να σου έλυσα την απορία...μήπως να πάρεις και εσύ ένα 16άρι που θα είναι στα μέτρα σου;; «Μπορεί και μακριά πολύ, μέσα στων ουρανών τα αποκαΐδια...την Ανδρομέδα, την Άρκτο ή την Παρθένο...Άραγες να είναι η μοναξιά σε όλους τους κόσμους η ίδια;» Οδυσσέας Ελύτης
DrChaos Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 26, 2010 Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 26, 2010 Τάσο ευχαριστώ για την απάντηση, αν και απάντησες αυτό που φοβόμουν. Μάλλον το dob δεν είναι το πιο κατάλληλο για την περίπτωσή μου μιας και δεν θέλω να δοκιμάσω την πολύπαθη μέση μου...Καλή η λύση με τη "βάση" αλλά αυτό θα επιβαρύνει ακόμα περισσότερο την φορητότητα του συνόλου...χμμμμμμμ.... Όσο για το 16ρι πιστεύω ότι είναι too much για πρώτο τηλεσκόπιο! Μάλλον θα προσανατολιστώ προς mak, sct, ή νευτώνιο σε eq η καμιά στιβαρή alt-az (porta ας πουμε). Τεσπα, έχουμε ακόμα καιρό...προς το παρόν μου φτάνει το παιχνιδάκι μου http://www.astrovox.gr/forum/viewtopic.php?t=11362&start=15 You can live to be a hundred if you give up all the things that make you want to live to be a hundred. Woody Allen
Τάσος Βράτολης Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 26, 2010 Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 26, 2010 Κοίτα μην παρεξηγηθώ, έτσι;; Δεν απορρίπτω το 8άρι dob, όπως είπε και ο Μάνος πιο πάνω, δεν έχει κανένα πρόβλημα σαν μεταφορά το 8άρι και να μην παραπονιέται κανένας για αυτό, άλλωστε και μια αυτοσχέδια ανυψωτική βάση δεν θα αυξήσει σε τόσο δραματικό βαθμό το σύνολο βάρους νομίζω... Απλά ότι σου είπα, στο είπα από την άποψη του ψηλού αναστήματος επειδή και εγώ τα ίδια αντιμετώπισα...σε καμία περίπτωση όμως δεν αποτέλεσαν ανασταλτικό παράγοντα για να πάρω άλλου τύπου τηλεσκόπιο...εκτός αν τα ενδιαφέροντά σου αλλάζουν για τον τύπο τηλεσκοπίου...εκεί αλλάζει και η όλη συζήτηση φυσικά. Μην ξεχνάς ότι στους άλλους τύπους που ανέφερες...αλλάζει δραματικά και το κόστος αν θες αντίστοιχες 8 ίντσες και πάνω! Μπαίνει και το οικονομικό μέσα...Εσύ όμως έχεις τον τελευταίο λόγο.. «Μπορεί και μακριά πολύ, μέσα στων ουρανών τα αποκαΐδια...την Ανδρομέδα, την Άρκτο ή την Παρθένο...Άραγες να είναι η μοναξιά σε όλους τους κόσμους η ίδια;» Οδυσσέας Ελύτης
takis63 Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 26, 2010 Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 26, 2010 Αυτά είναι!!! Μάνο καλορίζικο το νέο σου "τέρας" Είμαι σίγουρος ότι θα το ευχαριστηθείς στο έπακρο.Περιμένουμε με ανυπομονησία τις εντυπώσεις απο το πρώτο φώς. Το αδιανοητο σημερα ειναι η μονη λυση για το αυριο ! Επανάσταση δεν είναι μόνο η εξέγερση, είναι και η συνειδητοποίηση της αλήθειας... http://www.spartastronomy.gr
Μιχάλης Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 26, 2010 Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 26, 2010 καλοριζικο! stargazeshots.com
Aggelos Kechagias Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 26, 2010 Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 26, 2010 Γειασου ρε Μανο με τα ωραια σου καλοριζικο το μαυρακι σου Ελπιζω να μην αφησεις στην ακρη την φωτο για κανονισε μην σε τυλιξει το 16αρι Υ.γ. αυτο το ριμαδι το Ha δεν θα το παρεις ποτε τι θα γινει με σενα http://pegasusastro.com/
vtsamis Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 26, 2010 Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 26, 2010 Παιδιά καλές παρατηρήσεις και καθαρούς ουρανούς και στους δυο σας!!! https://ui.adsabs.harvard.edu/search/q=%20author%3A%22tsamis%2C%20v.%22&sort=date%20desc%2C%20bibcode%20desc"Αστέρας εισαθρείς, αστήρ εμός. Είθε γενοίμην ουρανός, ως πολλοίς όμμασιν εις σε βλέπω."Πλάτων
B.D. Foxmoor Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 26, 2010 Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 26, 2010 Καλορίζικο το τερατάκι! Άγγελος Μακρής www.aggelosmakris.comwww.facebook.com/aggelosmakrisnightscapeswww.instagram.com/aggelos_makris
geonik Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 26, 2010 Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 26, 2010 Μάνο καλορίζικο..Βλέπω η πατρίδα αναβαθμίζεται ..Είναι σίγουρο ότι θα το χαρείς και δεν θα μετανιώσεις ούτε στιγμή..για την μικρή ταλαιπωρία που θα σου προκαλέσει στη μεταφορά..Είναι σημαντική αναβάθμιση και θα σου επιτρέψει να κάνεις άλματα,στην ποιότητα και στην ποσότητα της παρατήρησης... Γιώργος Νικολιδάκης Μέλος ΕΑΕ.We count the time scale and analyze the creation mechanisms, trying to catch in mind the invisible.http://geonik.homeip.nethttp://astronomia.org.gr
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε έναν λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είσαι μέλος για να αφήσεις ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!.
Εγγραφή νέου λογαριασμούΣυνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό? Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα