Jump to content

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντήσεις 166
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

Δημοσιεύτηκε

Διάβασε και αυτό του Άγγελου

http://www.astrovox.gr/avat/phdguiding.php

ΑΛΗΘΙΝΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ!!!!!!!](*,)

«Δύο πράγματα είναι άπειρα, το σύμπαν και η ανθρώπινη βλακεία. Και για το σύμπαν δεν είμαι απόλυτα σίγουρος ...» Άλμπερτ Αϊνστάιν. :-$

Δημοσιεύτηκε

Εντάξει καλή δεν την λες....αλλά είχε πλάκα εχθές το βράδυ

kronos.jpg.c0c2b0379a75f3447d608c763d546ab9.jpg

Kronos

«Δύο πράγματα είναι άπειρα, το σύμπαν και η ανθρώπινη βλακεία. Και για το σύμπαν δεν είμαι απόλυτα σίγουρος ...» Άλμπερτ Αϊνστάιν. :-$

Δημοσιεύτηκε

Εμένα προσωπικά μου αρέσει πολύ. Μου θύμιζει όταν πρωτοαντίκρυσα τον άρχοντα ΄μήνα Φεβρουάριο με το Firstline τηλεσκόπιο από supermarket και έπαθα πλάκα τότε.Ήταν ακριβώς στην ίδια θέση του πεδίου. =P~

Υ.Γ. Δε μου λες sporticus πόσα αντικείμενα παρατηρήρησες χτες; Εγώ 17 αντικείμενα κατάφερα να διαχωρίσω τον Κάστορα ( ποθημένο ή απωθημένο) και 4 carbonstars στους διδύμους. \:D/

Η Αλήθεια είναι Υπέρλογη!
Δημοσιεύτηκε
Εντάξει καλή δεν την λες....αλλά είχε πλάκα εχθές το βράδυ

Να ρωτήσω κάποιες πληροφορίες; Ποιος ο χρόνος έκθεσης; μηχανή, ταχύτητα,διάφραγμα; Ο τιτάνας δεν θα έπρεπε να φαινόταν; Δεν ξέρω τι ώρα την τράβηξες αλλά απότι είδα ήταν κάπου κοντά στους δακτυλίους. Εγώ δεν παρατήρησα τον Κρόνο χτες καθότι το πορτοκάλι στήθηκε στο δυτικό μπαλκόνι και όχι ταράτσα.(Αν εκδηλωθούν τα συμπτώματα εσύ θα φταίς κυρίως (:^o) και οι αστροφωτογραφίες που χαζεύουμε)

Δημοσιεύτηκε
Ποιος ο χρόνος έκθεσης; μηχανή, ταχύτητα,διάφραγμα;

Μηχανή η γνωστή Nikon-70.

Χρόνοι:3χ1sec 3x2sec περίπου(χρησιμοποιώ την τεχνική του μαύρου πετάσματος μπροστά απο τηλεσκόπιο.

Διάφραγμα θα σε γελάσω...πάντως το προσοφθάλμιο ζουμ είναι στα 8mm.

Έχουμε γιατρούς πολλούς εδώ μέσα...μην αγχώνεσαι θα σου γράψει συνταγή ο kkokolis

\:D/

Δημοσιεύτηκε

Μια εντελώς πρόσφατη ανασκόπηση των οπτικών σωλήνων C6 και C8 από τον Ed Ting:

http://www.scopereviews.com/page1aa.html

Δώρο, μια αφιερωματική ιστορική βιογραφία του πατριάρχη των Schmidt Cassegrain, του περίφημου Orange Tube C8.

http://www.scopereviews.com/C8History.html

C8Hist3.jpg

Οὖτιν με κικλήσκουσι

My Optics

Δημοσιεύτηκε

Περισσότερη ακόμη ιστορία εμπεριέχει ο περίφημος οδηγός του Rod Mollise: "Uncle Rod’s Used CAT Buyer’s Guide 9th Edition (2008)", το ηλεκτρονικό βιβλίο που διανέμεται δωρεάν και με έπεισε προ διετίας να στραφώ στην αγορά του Nexstar 6SE.

Αντιγράψτε σε μια νέα καρτέλα περιηγητή, είτε επιλέξτε "μετάβαση σε..." με δεξί κλικ:

skywatch.brainiac.com/used/used_sct.pdf

Οὖτιν με κικλήσκουσι

My Optics

Δημοσιεύτηκε

Αφού έχουμε το ίδιο γούστο με τον Αντάριο κύριο Σπόκ σωστά επιλέξαμε.

:D

Πολύ όμορφα όλα. Εγώ ακολούθησα την διαίσθησή μου στην αγορά, φυσικά σε σχέση με την αντοχή του πορτοφολιού. Μου βγήκε σε καλό.

Εκείνο το little bitty kitty c90 celestron σκέτη γλύκα!

Δημοσιεύτηκε
Εκείνο το little bitty kitty c90 celestron σκέτη γλύκα!

Αχ! Κλασσική ανυπέρβλητη καλλονή των 80's!

Δεν βγαίνουν πια, δυστυχώς.

Ο πυρετός της... αντιδιαμέτρου!

2057853092_LittleBittyKitty.jpg.dceb8847b1b3e03e598bad73db158fac.jpg

Οὖτιν με κικλήσκουσι

My Optics

Δημοσιεύτηκε
Μία ερώτηση. Παρτήρησα Ερμή σήμερα . Ξεκίνησησα με solar system align, κεντράρω Δία σε RDF και προσοφθάλμιο. Επιτυχής. Μετά ζητάω Ερμή. Εκτός πεδίου. Στην ουσία τον εντόπισα με manual κίνηση. Φταίει το χαμηλό ύψος;
Δημοσιεύτηκε
Μία ερώτηση. Παρτήρησα Ερμή σήμερα . Ξεκίνησησα με solar system align, κεντράρω Δία σε RDF και προσοφθάλμιο. Επιτυχής. Μετά ζητάω Ερμή. Εκτός πεδίου. Στην ουσία τον εντόπισα με manual κίνηση. Φταίει το χαμηλό ύψος;

Ίσως. Plossl 25mm είχες; Με Hyperion 24mm (ή Nagler 22mm) δεν μου βγαίνει εκτός ποτέ.

Δεν χρησιμοποιώ Solar System Align, μόνο 3 ή 2 αστέρων. Αν σε ενδιαφέρει η ακρίβεια κάνε συγρονισμό πάνω στον Ερμή ή σε αστέρα της περιοχής.

Ευτυχώς οι πλανήτες βρίσκονται και με το μάτι, εξαιρούνται ο Ουρανός και πέρα, αλλά την τελευταία φορά τον βρήκε με την μία.

Τώρα που το σκέφτομαι, δεν αποκλείεται να βρίσκει σωστά την ΑΣΤΡΟΝΟΜΙΚΗ θέση του Ερμή, αλλά να μην υπολογίζει την ΦΑΙΝΟΜΕΝΙΚΗ λόγω περίθλασης της ατμόσφαιρας...

Οὖτιν με κικλήσκουσι

My Optics

Δημοσιεύτηκε
Με τον E-lux 25mm. Χρησιμοποίησα αυτό το τρόπο γιατί μόνο ο Δίας ήταν ορατός. Ο Hyperion zoon σήμερα έδειξε τα δόντια του. Thanks.
Δημοσιεύτηκε
[Τώρα που το σκέφτομαι, δεν αποκλείεται να βρίσκει σωστά την ΑΣΤΡΟΝΟΜΙΚΗ θέση του Ερμή, αλλά να μην υπολογίζει την ΦΑΙΝΟΜΕΝΙΚΗ λόγω περίθλασης της ατμόσφαιρας...

Λές; Σωστό μου φαίνεται.

Δημοσιεύτηκε

Λοιπόν

έχουμε και λέμε

έβγαλα το χειριστήριο απο το 4se και το έβαλα στην ASGT.

Έβαλα καινούριο firmware στο χειριστήριο τώρα λέει 4,19 και έκανα update firmware και στο motor control το οποίο λέει τώρα 93.42!!! είναι η beta έκδοση που κυκλοφορεί εδώ

http://teamcelestron.com/viewtopic.php?f=48&t=8

Η βάση με προγράμματα πλανητάριου δουλεύει μια χαρά στα πρώτα τεστ εντός οικίας...μένει να φτιάξει ο καιρός και να την δοκιμάσω και έξω.

DSC_1252.jpg.8fad9aa0c1ec240016e470fe7e4d3ad3.jpg

Δημοσιεύτηκε
Λοιπόν

έχουμε και λέμε

έβγαλα το χειριστήριο απο το 4se και το έβαλα στην ASGT.

Έβαλα καινούριο firmware στο χειριστήριο τώρα λέει 4,19 και έκανα update firmware και στο motor control το οποίο λέει τώρα 93.42!!! είναι η beta έκδοση που κυκλοφορεί εδώ

http://teamcelestron.com/viewtopic.php?f=48&t=8

Η βάση με προγράμματα πλανητάριου δουλεύει μια χαρά στα πρώτα τεστ εντός οικίας...μένει να φτιάξει ο καιρός και να την δοκιμάσω και έξω.

H ASGT είναι η CG 5;

Δηλαδή υπάρχει περίπτωση να πάρεις μια χωρίς GOTO και να δουλέψει με το χειριστήριο του Nexstar;

ΥΓ: Ούτε εσύ έβγαλες την ζελατίνα από την οθόνη;

Οὖτιν με κικλήσκουσι

My Optics

Δημοσιεύτηκε
H ASGT είναι η CG 5;

Δηλαδή υπάρχει περίπτωση να πάρεις μια χωρίς GOTO και να δουλέψει με το χειριστήριο του Nexstar;

ΥΓ: Ούτε εσύ έβγαλες την ζελατίνα από την οθόνη;

Ναι η Cg-5 είναι.

Η απλή η CG-5 δεν έχει υποδοχή για χειριστήριο και λοιπά τσουμπλέκια...αλλά αν έχεις το παλιό μοντέλο που δεν αναβαθμίζετε το χειριστήριο με το Nexstar κάνεις δουλεία.

Για την ζελατίνα κάπου είχα διαβάσει οτι υπάρχει ιατρική ορολογία για την πάθηση μας :D

Δημοσιεύτηκε

Φίλε Αλέξη

"Τον χάσαμε τον kkokkolis,πατριώτη" [-(

Δημοσιεύτηκε
Φίλε Αλέξη

"Τον χάσαμε τον kkokkolis,πατριώτη" [-(

Ποτέ!

Να κάνω μία ψυχολογική εκτίμηση; Η πρώτη αγάπη είναι κάτι άλλο .

Το Nexstar είναι η σουλτανί καντίν. Τα υπόλοιπα απλές παλλακίδες.

Οὖτιν με κικλήσκουσι

My Optics

Δημοσιεύτηκε
Κάποτε γιατρέ θέλω να μου εξηγήσεις τι τα χρειάζεσαι όλα τα μικρά τηλεσκόπια. Θάχες ένα 12 (;16)ιντσο να κάνεις τη δουλειά και απο την Αθήνα και φυσικά τον έρωτα της ζωής...το Nexstar 6".
Δημοσιεύτηκε

Start low and go slow.

Χρυσός κανόνας της θεραπευτικής.

Έτσι πολεμώ τον πυρετό της διαμέτρου.

ΥΓ: οι 4 παλλακίδες μου κόστισαν ακριβώς τα μισά χρήματα από το Nexstar. Ή όσο κάνει ο σωλήνας (OTA) C6.

Οὖτιν με κικλήσκουσι

My Optics

• 2 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσιεύτηκε

Ο ερευνητής RDF ανθεκτικότατος. Παρά την πτώση απο το μπαλκόνι στον ακάλυπτο :shock: , και ενώ με αγωνία κατέβηκα να μαζέψω το πτώμα, λειτουργούσε κατόπιν. Ευτυχώς η πρώτη αναπήδηση έγινε στο γκαζόν. :D

Όταν βιδώνεις στα σκοτάδια...αυτά μπορεί να πάθεις.

Δημιουργήστε έναν λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είσαι μέλος για να αφήσεις ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!.

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Συνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό? Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...

Σημαντικές πληροφορίες

Όροι χρήσης