3c273 Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 10, 2011 Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 10, 2011 Στα Γρεβενά να τα δούμε αυτά. Extra Workshop .http://www.stark-labs.com/phdguiding.html Η Αλήθεια είναι Υπέρλογη!
sportikus Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 10, 2011 Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 10, 2011 Διάβασε και αυτό του Άγγελουhttp://www.astrovox.gr/avat/phdguiding.php ΑΛΗΘΙΝΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ!!!!!!! «Δύο πράγματα είναι άπειρα, το σύμπαν και η ανθρώπινη βλακεία. Και για το σύμπαν δεν είμαι απόλυτα σίγουρος ...» Άλμπερτ Αϊνστάιν.
sportikus Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 13, 2011 Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 13, 2011 Εντάξει καλή δεν την λες....αλλά είχε πλάκα εχθές το βράδυ Kronos ΑΛΗΘΙΝΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ!!!!!!! «Δύο πράγματα είναι άπειρα, το σύμπαν και η ανθρώπινη βλακεία. Και για το σύμπαν δεν είμαι απόλυτα σίγουρος ...» Άλμπερτ Αϊνστάιν.
3c273 Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 13, 2011 Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 13, 2011 Εμένα προσωπικά μου αρέσει πολύ. Μου θύμιζει όταν πρωτοαντίκρυσα τον άρχοντα ΄μήνα Φεβρουάριο με το Firstline τηλεσκόπιο από supermarket και έπαθα πλάκα τότε.Ήταν ακριβώς στην ίδια θέση του πεδίου. Υ.Γ. Δε μου λες sporticus πόσα αντικείμενα παρατηρήρησες χτες; Εγώ 17 αντικείμενα κατάφερα να διαχωρίσω τον Κάστορα ( ποθημένο ή απωθημένο) και 4 carbonstars στους διδύμους. Η Αλήθεια είναι Υπέρλογη!
3c273 Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 13, 2011 Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 13, 2011 Εντάξει καλή δεν την λες....αλλά είχε πλάκα εχθές το βράδυ Να ρωτήσω κάποιες πληροφορίες; Ποιος ο χρόνος έκθεσης; μηχανή, ταχύτητα,διάφραγμα; Ο τιτάνας δεν θα έπρεπε να φαινόταν; Δεν ξέρω τι ώρα την τράβηξες αλλά απότι είδα ήταν κάπου κοντά στους δακτυλίους. Εγώ δεν παρατήρησα τον Κρόνο χτες καθότι το πορτοκάλι στήθηκε στο δυτικό μπαλκόνι και όχι ταράτσα.(Αν εκδηλωθούν τα συμπτώματα εσύ θα φταίς κυρίως () και οι αστροφωτογραφίες που χαζεύουμε) Η Αλήθεια είναι Υπέρλογη!
sportikus Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 13, 2011 Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 13, 2011 Ποιος ο χρόνος έκθεσης; μηχανή, ταχύτητα,διάφραγμα;Μηχανή η γνωστή Nikon-70.Χρόνοι:3χ1sec 3x2sec περίπου(χρησιμοποιώ την τεχνική του μαύρου πετάσματος μπροστά απο τηλεσκόπιο.Διάφραγμα θα σε γελάσω...πάντως το προσοφθάλμιο ζουμ είναι στα 8mm. Έχουμε γιατρούς πολλούς εδώ μέσα...μην αγχώνεσαι θα σου γράψει συνταγή ο kkokolis ΑΛΗΘΙΝΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ!!!!!!! «Δύο πράγματα είναι άπειρα, το σύμπαν και η ανθρώπινη βλακεία. Και για το σύμπαν δεν είμαι απόλυτα σίγουρος ...» Άλμπερτ Αϊνστάιν.
3c273 Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 13, 2011 Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 13, 2011 Γιατρέ ετοίμαζε τα αγχολυτικά και εσύ sporticus το extraworkshop στην Πίνδο. Η Αλήθεια είναι Υπέρλογη!
kkokkolis Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 13, 2011 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 13, 2011 Η πρόληψη είναι ανωτέρα πάσης θεραπείας. Άπαξ και αρχίσετε τα σκληρά δεν υπόσχομαι την ίαση. Οὖτιν με κικλήσκουσι My Optics
kkokkolis Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 19, 2011 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 19, 2011 Μια εντελώς πρόσφατη ανασκόπηση των οπτικών σωλήνων C6 και C8 από τον Ed Ting:http://www.scopereviews.com/page1aa.html Δώρο, μια αφιερωματική ιστορική βιογραφία του πατριάρχη των Schmidt Cassegrain, του περίφημου Orange Tube C8.http://www.scopereviews.com/C8History.html Οὖτιν με κικλήσκουσι My Optics
kkokkolis Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 19, 2011 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 19, 2011 Περισσότερη ακόμη ιστορία εμπεριέχει ο περίφημος οδηγός του Rod Mollise: "Uncle Rod’s Used CAT Buyer’s Guide 9th Edition (2008)", το ηλεκτρονικό βιβλίο που διανέμεται δωρεάν και με έπεισε προ διετίας να στραφώ στην αγορά του Nexstar 6SE. Αντιγράψτε σε μια νέα καρτέλα περιηγητή, είτε επιλέξτε "μετάβαση σε..." με δεξί κλικ: skywatch.brainiac.com/used/used_sct.pdf Οὖτιν με κικλήσκουσι My Optics
3c273 Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 19, 2011 Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 19, 2011 Αφού έχουμε το ίδιο γούστο με τον Αντάριο κύριο Σπόκ σωστά επιλέξαμε. Πολύ όμορφα όλα. Εγώ ακολούθησα την διαίσθησή μου στην αγορά, φυσικά σε σχέση με την αντοχή του πορτοφολιού. Μου βγήκε σε καλό.Εκείνο το little bitty kitty c90 celestron σκέτη γλύκα! Η Αλήθεια είναι Υπέρλογη!
kkokkolis Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 19, 2011 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 19, 2011 Εκείνο το little bitty kitty c90 celestron σκέτη γλύκα! Αχ! Κλασσική ανυπέρβλητη καλλονή των 80's!Δεν βγαίνουν πια, δυστυχώς. Ο πυρετός της... αντιδιαμέτρου! Οὖτιν με κικλήσκουσι My Optics
3c273 Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 21, 2011 Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 21, 2011 Μία ερώτηση. Παρτήρησα Ερμή σήμερα . Ξεκίνησησα με solar system align, κεντράρω Δία σε RDF και προσοφθάλμιο. Επιτυχής. Μετά ζητάω Ερμή. Εκτός πεδίου. Στην ουσία τον εντόπισα με manual κίνηση. Φταίει το χαμηλό ύψος; Η Αλήθεια είναι Υπέρλογη!
kkokkolis Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 21, 2011 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 21, 2011 Μία ερώτηση. Παρτήρησα Ερμή σήμερα . Ξεκίνησησα με solar system align, κεντράρω Δία σε RDF και προσοφθάλμιο. Επιτυχής. Μετά ζητάω Ερμή. Εκτός πεδίου. Στην ουσία τον εντόπισα με manual κίνηση. Φταίει το χαμηλό ύψος; Ίσως. Plossl 25mm είχες; Με Hyperion 24mm (ή Nagler 22mm) δεν μου βγαίνει εκτός ποτέ.Δεν χρησιμοποιώ Solar System Align, μόνο 3 ή 2 αστέρων. Αν σε ενδιαφέρει η ακρίβεια κάνε συγρονισμό πάνω στον Ερμή ή σε αστέρα της περιοχής. Ευτυχώς οι πλανήτες βρίσκονται και με το μάτι, εξαιρούνται ο Ουρανός και πέρα, αλλά την τελευταία φορά τον βρήκε με την μία.Τώρα που το σκέφτομαι, δεν αποκλείεται να βρίσκει σωστά την ΑΣΤΡΟΝΟΜΙΚΗ θέση του Ερμή, αλλά να μην υπολογίζει την ΦΑΙΝΟΜΕΝΙΚΗ λόγω περίθλασης της ατμόσφαιρας... Οὖτιν με κικλήσκουσι My Optics
3c273 Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 21, 2011 Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 21, 2011 Με τον E-lux 25mm. Χρησιμοποίησα αυτό το τρόπο γιατί μόνο ο Δίας ήταν ορατός. Ο Hyperion zoon σήμερα έδειξε τα δόντια του. Thanks. Η Αλήθεια είναι Υπέρλογη!
3c273 Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 21, 2011 Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 21, 2011 [Τώρα που το σκέφτομαι, δεν αποκλείεται να βρίσκει σωστά την ΑΣΤΡΟΝΟΜΙΚΗ θέση του Ερμή, αλλά να μην υπολογίζει την ΦΑΙΝΟΜΕΝΙΚΗ λόγω περίθλασης της ατμόσφαιρας...Λές; Σωστό μου φαίνεται. Η Αλήθεια είναι Υπέρλογη!
sportikus Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 22, 2011 Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 22, 2011 Λοιπόνέχουμε και λέμεέβγαλα το χειριστήριο απο το 4se και το έβαλα στην ASGT.Έβαλα καινούριο firmware στο χειριστήριο τώρα λέει 4,19 και έκανα update firmware και στο motor control το οποίο λέει τώρα 93.42!!! είναι η beta έκδοση που κυκλοφορεί εδώhttp://teamcelestron.com/viewtopic.php?f=48&t=8 Η βάση με προγράμματα πλανητάριου δουλεύει μια χαρά στα πρώτα τεστ εντός οικίας...μένει να φτιάξει ο καιρός και να την δοκιμάσω και έξω. ΑΛΗΘΙΝΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ!!!!!!! «Δύο πράγματα είναι άπειρα, το σύμπαν και η ανθρώπινη βλακεία. Και για το σύμπαν δεν είμαι απόλυτα σίγουρος ...» Άλμπερτ Αϊνστάιν.
kkokkolis Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 22, 2011 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 22, 2011 Λοιπόνέχουμε και λέμεέβγαλα το χειριστήριο απο το 4se και το έβαλα στην ASGT.Έβαλα καινούριο firmware στο χειριστήριο τώρα λέει 4,19 και έκανα update firmware και στο motor control το οποίο λέει τώρα 93.42!!! είναι η beta έκδοση που κυκλοφορεί εδώhttp://teamcelestron.com/viewtopic.php?f=48&t=8 Η βάση με προγράμματα πλανητάριου δουλεύει μια χαρά στα πρώτα τεστ εντός οικίας...μένει να φτιάξει ο καιρός και να την δοκιμάσω και έξω. H ASGT είναι η CG 5;Δηλαδή υπάρχει περίπτωση να πάρεις μια χωρίς GOTO και να δουλέψει με το χειριστήριο του Nexstar; ΥΓ: Ούτε εσύ έβγαλες την ζελατίνα από την οθόνη; Οὖτιν με κικλήσκουσι My Optics
sportikus Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 22, 2011 Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 22, 2011 H ASGT είναι η CG 5;Δηλαδή υπάρχει περίπτωση να πάρεις μια χωρίς GOTO και να δουλέψει με το χειριστήριο του Nexstar; ΥΓ: Ούτε εσύ έβγαλες την ζελατίνα από την οθόνη; Ναι η Cg-5 είναι.Η απλή η CG-5 δεν έχει υποδοχή για χειριστήριο και λοιπά τσουμπλέκια...αλλά αν έχεις το παλιό μοντέλο που δεν αναβαθμίζετε το χειριστήριο με το Nexstar κάνεις δουλεία. Για την ζελατίνα κάπου είχα διαβάσει οτι υπάρχει ιατρική ορολογία για την πάθηση μας ΑΛΗΘΙΝΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ!!!!!!! «Δύο πράγματα είναι άπειρα, το σύμπαν και η ανθρώπινη βλακεία. Και για το σύμπαν δεν είμαι απόλυτα σίγουρος ...» Άλμπερτ Αϊνστάιν.
sportikus Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 28, 2011 Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 28, 2011 Φίλε Αλέξη "Τον χάσαμε τον kkokkolis,πατριώτη" ΑΛΗΘΙΝΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ!!!!!!! «Δύο πράγματα είναι άπειρα, το σύμπαν και η ανθρώπινη βλακεία. Και για το σύμπαν δεν είμαι απόλυτα σίγουρος ...» Άλμπερτ Αϊνστάιν.
3c273 Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 28, 2011 Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 28, 2011 Να κάνω μία ψυχολογική εκτίμηση; Η πρώτη αγάπη είναι κάτι άλλο . Η Αλήθεια είναι Υπέρλογη!
kkokkolis Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 28, 2011 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 28, 2011 Φίλε Αλέξη "Τον χάσαμε τον kkokkolis,πατριώτη" Ποτέ! Να κάνω μία ψυχολογική εκτίμηση; Η πρώτη αγάπη είναι κάτι άλλο . Το Nexstar είναι η σουλτανί καντίν. Τα υπόλοιπα απλές παλλακίδες. Οὖτιν με κικλήσκουσι My Optics
3c273 Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 28, 2011 Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 28, 2011 Κάποτε γιατρέ θέλω να μου εξηγήσεις τι τα χρειάζεσαι όλα τα μικρά τηλεσκόπια. Θάχες ένα 12 (;16)ιντσο να κάνεις τη δουλειά και απο την Αθήνα και φυσικά τον έρωτα της ζωής...το Nexstar 6". Η Αλήθεια είναι Υπέρλογη!
kkokkolis Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 28, 2011 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 28, 2011 Start low and go slow.Χρυσός κανόνας της θεραπευτικής.Έτσι πολεμώ τον πυρετό της διαμέτρου. ΥΓ: οι 4 παλλακίδες μου κόστισαν ακριβώς τα μισά χρήματα από το Nexstar. Ή όσο κάνει ο σωλήνας (OTA) C6. Οὖτιν με κικλήσκουσι My Optics
3c273 Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 10, 2011 Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 10, 2011 Ο ερευνητής RDF ανθεκτικότατος. Παρά την πτώση απο το μπαλκόνι στον ακάλυπτο , και ενώ με αγωνία κατέβηκα να μαζέψω το πτώμα, λειτουργούσε κατόπιν. Ευτυχώς η πρώτη αναπήδηση έγινε στο γκαζόν. Όταν βιδώνεις στα σκοτάδια...αυτά μπορεί να πάθεις. Η Αλήθεια είναι Υπέρλογη!
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε έναν λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είσαι μέλος για να αφήσεις ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!.
Εγγραφή νέου λογαριασμούΣυνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό? Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα