Jump to content

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσιεύτηκε

Κοιταζοντας το σημερινο πολυ ομορφο apod

http://apod.nasa.gov/apod/ap100420.html

παρατηρησα οτι πισω απο την Διωνη για καποιον λογο ειχαν σβησει με αγαρμπο τροπο καποιο "χρωματικο σφαλμα" ή κατι τετοιο...(δεν θελω να παει η συζήτηση στο παραφυσικο, οποτε ας μην ξεφυγουμε)

Το ερωτημα μου ειναι για ποιο λογο να δημοσιευθεί μια φωτογραφια απο τα δυο φεγγαρια του Κρονου και πισω να ειναι σβησμενο με τετοιο τροπο καποιο χρωματικο σφαλμα;;

Μηπως ειναι ο υπερεκθεμενος Κρονος; ή ο υπερεκθεμενος Ηλιος; αλλα γιατι αυτο το χρωματικο Πρασινο-κοκκινο σφαλμα;

titandione_cassini_big.thumb.png.6d26c2e2fbaed760d91d53e06136beb2.png

Βασίλης Μεταλληνός

OO 16 1600 f4

ΟΟ 12.5 1525 f4.8 NEQ6

TOA130 1000 f7.7 ΕΜ200

ED80 600 f7.5, Vixen9x63

Canon eos 6D, Sony a7s2, Wat120n+,Asi120

2009年7月22號日食 - 2017 Aug 21

www.metallinos.net

Δημοσιεύτηκε

Ώπ Βασίλη τώρα το είδα κι εγώ.

Φαίνεται και στην κανονική φωτογραφία που είναι δημοσιευμένη στο site. Αν κοιτάξει κάποιος κάτω δεξιά και πάνω δεξιά από τη Διώνη φαίνεται μια μαυρίλα σβησμένη και πίσω ένα πράσινο και πιο δεξιά λίγο κόκκινο χρώμα.

Για APOD πάντως είναι λίγο προχειρότητα... :-k

Δημοσιεύτηκε

Send the question to the good people at APOD. They might be able to forward it to the sender of the image and you can hopefully end up with your answer.

Fred

www.instrumentsoflight.com - www.ras.org.uk

www.avastronomyclub.org - www.aavso.org (LEF)

www.imca.cc (#9181)

www.alpo-astronomy.org

Astrovox Member #4.

Doing astronomy since 1970

Sky & Tel subscriber since 1971

www.highdeserttelescopes.com

Δημοσιεύτηκε

Το θέμα είναι ότι η συγκεκριμένη φωτογραφία είναι προφανώς από τη NASA, από το Cassini. Μετά την επεξεργασία του Bi4L μπορώ να πω ότι το πράσινο και το κόκκινο και λίγο από το μαύρο brush φαίνεται και με στην κανονική φωτογραφία (αν ξέρεις που να κοιτάξεις), οπότε είναι λίγο ντροπή που δεν το κάνανε καλύτερα. Εννοείται πως κάποια επεξεργασία θα έχουν, γιατί ο σκοπός της APOD είναι κυρίως οι όμορφες φωτογραφίες. Προφανώς η επιστήμη γίνεται πάνω στις μη-επεξεργασμένες φωτογραφίες οι οποίες όμως μπορεί να είναι άσχημες.

Anyway, πες τους το, να το διορθώσουν.

Disclaimer: Είμαι Celestronάς τί να κάνω;
Δημοσιεύτηκε

Ειμαι ο πλεον ασχετος με την αστροφωτογραφια, αλλα αυτο κανει μπαμ! Τσαπατσουλια στο επακρο!

Γιατι ομως?

Περικλης

ΔS>0: A change we can believe in.

Δημοσιεύτηκε
Φυσικα και δεν ειχαμε ξαναδει τετοιες φωτογραφιες, ισα-ισα η συγκεκριμενη ειναι παρα πολυ καλη...απλα η επεξεργασια ειναι οπως θα την καναμε στο χωριο μας (με το mspaint) =; Τελος παντων

Βασίλης Μεταλληνός

OO 16 1600 f4

ΟΟ 12.5 1525 f4.8 NEQ6

TOA130 1000 f7.7 ΕΜ200

ED80 600 f7.5, Vixen9x63

Canon eos 6D, Sony a7s2, Wat120n+,Asi120

2009年7月22號日食 - 2017 Aug 21

www.metallinos.net

Δημοσιεύτηκε
Ναι, ακόμα φαίνεται. Απλά παραπάνω ο Bi2L το έχει τονίσει αυξάνοντας τη φωτεινότητα/gamma. Αν το προσέξεις φαίνεται καθαρά. Πιο εύκολο είναι το πράσινο, μετά το κόκκινο και στο τέλος βλέπεις την σκούρα περιοχή. (Ίσως να περιμένεις και 15λεπτά να συνηθίσει το μάτι σου :P )
Disclaimer: Είμαι Celestronάς τί να κάνω;

Δημιουργήστε έναν λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είσαι μέλος για να αφήσεις ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!.

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Συνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό? Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...

Σημαντικές πληροφορίες

Όροι χρήσης