Laharl Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 4, 2010 Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 4, 2010 Λίγο χαζή μπορεί να είναι η ερώτηση(για εμάς τους αρχάριους μπορεί βέβαια να φανεί χρήσιμη) αλλά επειδή φοβάμαι μην μου πάθει τίποτα το τηλεσκόπιο ρωτάω για την μεταφορά με αμάξι του τηλεσκοπίου Η βάση οκ την πετάμε στο πορτ-μπαγκάζ και είμαστε κομπλέ.Το τηλεσκόπιο όμως που το βάζετε?Πως το ασφαλίζετε έτσι ώστε να μην μετακινηθεί κατά την διάρκεια του ταξιδιού? Με την νέα σελήνη τώρα είναι καιρός να πάρουμε τα βουνά
kkokkolis Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 4, 2010 Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 4, 2010 Πες πως μιλάς για Νευτώνιο8'' f/6, γιατί τα SCT και MCT μας χωράνε ακόμη και στο ντουλαπάκι του συνοδηγού (λέμε τώρα). Τι αυτοκίνητο έχεις; Θα πρέπει να κάνεις δοκιμές στο δικό σου, αναλόγως αν πέφτουν τα καθίσματα κλπ.Ο Ziorange είχε μια ωραία ιδέα για θήκη: http://www.astrovox.gr/forum/viewtopic.php?t=13065&highlight=%EC%E5%F4%E1%F6%EF%F1%DC%F2 Οὖτιν με κικλήσκουσι My Optics
Laharl Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 4, 2010 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 4, 2010 Καλά ο καθένας μπορεί να μιλήσει για το δικό του τηλεσκόπιο,να ανταλλάξουμε καμία ιδέα κιόλας .Εγώ νευτώνιο 8" έχω αλλά φαντάζομαι παιδιά που έχουν και μεγαλύτερα τηλεσκόπια θα δώσουν και πιο ενδιαφέρουσες ιδέες. Μπορώ να μετακινηθώ με Suzuki Vitara παλαιό μοντέλο,με C3 και με Ford Fiesta.Καθίσματα και παρελκόμενα πέφτουν(ειδικά στο Vitara).Εμένα με ανησυχεί αρκετά το θέμα της ασφάλειας του τηλεσκοπίου πάντως.
Φαρμακόπουλος Αντώνης Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 4, 2010 Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 4, 2010 εγώ κάπως έτσι http://www.Astrofarma.grhttp://www.SpartAstronomy.gr
kkokkolis Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 4, 2010 Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 4, 2010 Καλά ο καθένας μπορεί να μιλήσει για το δικό του τηλεσκόπιο,να ανταλλάξουμε καμία ιδέα κιόλας .Εγώ νευτώνιο 8" έχω αλλά φαντάζομαι παιδιά που έχουν και μεγαλύτερα τηλεσκόπια θα δώσουν και πιο ενδιαφέρουσες ιδέες. Μπορώ να μετακινηθώ με Suzuki Vitara παλαιό μοντέλο,με C3 και με Ford Fiesta.Καθίσματα και παρελκόμενα πέφτουν(ειδικά στο Vitara).Εμένα με ανησυχεί αρκετά το θέμα της ασφάλειας του τηλεσκοπίου πάντως. Τύλιξέ το σε ένα πάπλωμα/ υπνόσακο, και ρίξε το πίσω δεξί κάθισμα και, αν χρειαστεί και το εμπρός δεξί. Βάλε το και ασφάλισε με τις ζώνες, ή ένα χταπόδι. Οὖτιν με κικλήσκουσι My Optics
3c273 Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 4, 2010 Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 4, 2010 Μη φοβάσαι τη μεταφορά με την πρϋπόθεση ότι το τηλεσκόπιο είναι μέσα στη ειδική θήκη με τα κατάλληλα αφρολέξ. Επιβάλλονται τα ταξίδια γιατί σε κάθε συνάντηση μαθαίνουμε πολλαπλάσια πράγματα από τους αρχικούς στόχους μας. Την πρώτη φορά που πήγα στον Πάρνωνα το μετέφερα με την συσκευσία της εταιρείας. Αργότερα αγόρασα μια θήκη που ταίραζε στο τηλεσκόπιο και τα προσοφθάλμια που έχω. Η Αλήθεια είναι Υπέρλογη!
kkokkolis Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 4, 2010 Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 4, 2010 Ποιά θήκη πήρες κοντοσυνάδελφε Αλέξη; Οὖτιν με κικλήσκουσι My Optics
3c273 Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 4, 2010 Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 4, 2010 Την θήκη του αντιστοιχου Sky-watcher pro series. Μπαίνει μιά χαρά ο σωλήνας του πορτοκαλιού και μένει χώρος για τα προσοφθάλμια, τον ερευνητή και τα φιλτράκια. Η βάση του, στο κουτί της συσκευασίας. Μάλιστα μου πρότεινα το μοντέλο της έκθεσης γιατί δεν υπήρχε αλλά διαθέσιμη. Με βόλεψε μία χαρά. Η Αλήθεια είναι Υπέρλογη!
Τάσος Βράτολης Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 4, 2010 Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 4, 2010 Καταρχήν, αν δεν τα γνωρίζεις ήδη, ισχύουν τα παρακάτω: Στα νευτώνια (και όχι μόνο μάλλον) αφαιρείς τον ερευνητή ΚΑΙ τον telrad/rigel από τη βάση του, τον εστιαστή τον κατεβάζεις να κάτσει σε όλη τη διαδρομή του και τον κλειδώνεις με την μεταλλική βίδα για να μην βγαίνει προς τα έξω. Αυτά για όλη την διάρκεια του ταξιδιού. Η βάση στα dob νευτώνεια τα SW, μπαίνει συνήθως στο πορτ παγκάζ και στο κενό που έχει μέσα της μπορείς να βάλεις διάφορα μικροπράγματα, το βαλιτσάκι με τα προσοφθάλμια, το μπουφάν σου κλπ. Τον σωλήνα τον βάζεις στα πίσω καθίσματα συνήθως, εκτός αν είναι κανένα τέρας 14" και πάνω, όπου θέλει να ρίξεις και το κάθισμα του συνοδηγού (οπότε ξέχνα την παρέα! ) και να μπει κάθετα από το ντουλαπάκι του συνοδηγού μέχρι πίσω. Αν έχεις μικρότερο, τα πίσω καθίσματα και η οριζόντια τοποθέτηση είναι μονόδρομος.Καλό είναι να μην βρίσκεται o σωλήνας με τον εστιαστή προς τα κάτω αλλά να κοιτάει προς τον ουρανό του αμαξιού. Όταν ο σωλήνας μπει στο πίσω μέρος του αυτοκινήτου τον δένεις με τις ζώνες, αν έχεις αμάξι πιο παλιό χωρίς ζώνες (όπως εγώ, αλλά σπάνιο πια) μπορείς να βάλεις και μαλακά αφρολέξ συσκευασίας στα κενά που θα δημιουργηθούν ώστε να μην χτυπήσει πουθενά σε κάποιο τράνταγμα, Ή μπορείς να εφαρμόσεις και την λύση του υπνόσακου...προσωπικά πιστεύω ότι μαλακά αφρολέξ στα κενά είναι ότι καλύτερο.Για τον δικό μου 12ιντσο σωλήνα ο υπνόσακος δεν είναι πρακτικός! Επίσης, σημαντικό είναι όταν μαζέψεις να φύγεις, αν είχε υγρασία πολλή στο μέρος που ήσουνα, φεύγοντας να ΜΗΝ βάλεις το καπάκι στον σωλήνα ώστε να μην εγκλωβιστεί η υγρασία μέσα στον σωλήνα και να μπορέσει να φύγει. Η διαφορά θερμοκρασίας με το εσωτερικό του αμαξιού θα είναι αρκετή. Αυτά τα βασικά, αν ξέχασα κάτι ας γράψει κι άλλος... «Μπορεί και μακριά πολύ, μέσα στων ουρανών τα αποκαΐδια...την Ανδρομέδα, την Άρκτο ή την Παρθένο...Άραγες να είναι η μοναξιά σε όλους τους κόσμους η ίδια;» Οδυσσέας Ελύτης
3c273 Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 4, 2010 Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 4, 2010 Τάσο, δεν έχω νευτώνειο αλλά θα κρατήσω τις οδηγίες για το μέλλον. Νομίζω ότι κάλυψες πλήρως τον συνάδελφο. Η Αλήθεια είναι Υπέρλογη!
Μανούσος Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 4, 2010 Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 4, 2010 Το δικό μου σωλήνα τον τοποθετώ όπως περιγράφει παραπάνω ο Τάσος. Λόγω του μήκους του δεν χωράει στα πίσω καθίσματα και τον ξαπλώνω στο κάθισμα του συνοδηγού (χαμηλωμένο). Το βαρύτερο πίσω μέρος είναι από μπροστά και το μέρος που βρίσκεται ο εστιαστής είναι πίσω. Λόγω του βάρους βάζω στο κάθισμα του συνοδηγού διπλωμένη πολλές φορές την καλύπτρα ηλίου για να μη σκιστεί η στόφα του καθίσματος με το βάλε βγάλε του σωλήνα και για να μην αφήσει σημάδι από το βάρος. Το σωλήνα τον βάζω από τις πίσω πόρτες αναγκαστικά. Αφού τον τοποθετήσω λίγο διαγώνια να "κάτσει καλά" τον δένω με τη ζώνη ασφαλείς για να μην πηγαίνει δεξιά-αριστερά στις στροφές. Τη βάση την βάζω ξαπλωτή κι αυτή στο πορτ μπαγκάζ μαζί με το πτυσσόμενο τραπεζάκι, την καρέκλα της vileda και μια επιπλέον καρέκλα πλαστική. Τη θήκη με τα προσοφθάλμια τη βάζω στα πίσω καθίσματα μαζί με τις 2 τσάντες με τα βιβλία. Ο ερευνητής και ο telrad βρίσκονται μέσα στο βαλιτσάκι με τα προσοφθάλμια. Φιλικά -- Μανούσος ΔημήτρηςΟι κατασκευές μου:https://www.astrovox.gr/forum/viewtopic.php?t=22270https://www.astrovox.gr/forum/viewtopic.php?t=17643https://www.astrovox.gr/forum/viewtopic.php?t=19201
takis63 Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 5, 2010 Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 5, 2010 Το C11 μέσα στην θήκη της geoptik τοποθετείται στο πίσω κάθισμα του Megane estate. Επίσης στο πίσω κάθισμα του αυτοκινήτου έμπαινε και το Meade LXD55 10" SN αλλά χωρίς θήκη, απλά με το dovetail να "κοντράρει" και δεμένο με τη ζώνη ασφαλείας Όλα τα υπόλοιπα : προσοφθάλμια, βιβλία, τραπεζάκια, καρέκλες, σκηνές, υπνόσακοι, κυάλια, τρόφιμα, στήριξη, μπαταρίες στο πόρτ μπαγκάζ αφού "χώρος υπάρχει" Το αδιανοητο σημερα ειναι η μονη λυση για το αυριο ! Επανάσταση δεν είναι μόνο η εξέγερση, είναι και η συνειδητοποίηση της αλήθειας... http://www.spartastronomy.gr
alepohori Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 5, 2010 Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 5, 2010 Ισημερινή, αντίβαρα, τρίποδο, τραπεζάκι, καρέκλα, καφέδες, εφεδρικό μπουφάν, φακός, σκηνή, υπνοσάκος, μένουν μόνιμα στο αυτοκίνητο. Φορτώνω μόνο τον 8" f/6 σωλήνα, τους χάρτες (που δε τους αποχωρίζομαι) και το βαλιτσάκι με τα προσοφθάλμια. Ο σωλήνας είναι εντελώς γυμνός και ίσα που χωράει στο πίσω κάθισμα. Ασφαλίζεται από τα ταρακουνήματα από την θήκη του τρίποδου και τον υπνοσάκο. Ούτε γω βάζω το καπάκι στο σωλήνα μετά το ξεστήσιμο, αποφεύγοντας την συμπύκνωση της υγρασίας. ο δεινόσαυρος στο αυτοκίνητο προσέχει καλά το τηλεσκόπιο. Δημήτρης Καπετανάκης CGCG108-138: Mag 15.5v, να τ'αφήσω; Πολλά τα mag Άρη! Το flickr μου
Laharl Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 5, 2010 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 5, 2010 Πολύ χρήσιμες πληροφορίες παιδία! Και εγώ κάπως έτσι σκεφτόμουν το στήσιμο του,οριζόντια στα πίσω καθίσματα(χωράει σίγουρα στο αμάξι μου μιας και χώρεσε όταν ήταν ακόμα συσκευασμένο)με τις ζώνες ασφαλείας να το προστατεύουν από τα μπρος πίσω και με κάτι(όπως ο υπνόσακος ή τα αφρολέξ)να τον προστατεύουν από τα ταρακουνήματα δεξιά-αριστερά. Η θήκη από όσο κατάλαβα είναι προαιρετική και με ένα πάπλωμα κάνεις την δουλεία σου.Γλυτώσαμε και 100 ευρώ έτσι .
Bi2L Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 13, 2010 Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 13, 2010 Πόσο Αστρονομικό Εξοπλισμό χωράει ένα VW Polo ;;; Αρκετο!!! Αφου θα μπορούσε να ηταν διαφήμιση του Polo Να πω μόνο οτι στην φωτογραφία δεν είναι το βαλιτσακι με τα αντιβατα, το τριποδο της EQ6 καθώς και το φωτογραφικο τριποδο... αλλα και χωράνε και αυτο μεσα στο αυτοκινητο, όπως επίσης χωράω και εγω αλλά και η κοπέλα μου(στο πίσω αριστερό κάθισμα)!!!Και μαζι με αυτα χωράει και η το Toa-130 μαζι με την Temma2 και το ξύλινο τρίποδο της βάσης. Για να καταλάβετε τα μεγέθη... το τηλεσκόπιο είναο 1.60μ και η μεταλλική βαλίτσα είναι η θήκη του ED80. Τωρα... όποιος πει ότι δεν παίρνει μεγάλο τηλεσκόπιο γιατί δεν χωράει στο αμάξι του... νομίζω ότι θα πρέπει να το ξανασκεφτεί!!! και χωρααααάει ακομααααα!!!! Βασίλης ΜεταλληνόςOO 16 1600 f4ΟΟ 12.5 1525 f4.8 NEQ6TOA130 1000 f7.7 ΕΜ200ED80 600 f7.5, Vixen9x63Canon eos 6D, Sony a7s2, Wat120n+,Asi1202009年7月22號日食 - 2017 Aug 21www.metallinos.net
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε έναν λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είσαι μέλος για να αφήσεις ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!.
Εγγραφή νέου λογαριασμούΣυνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό? Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα