KonstantinosM Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 7, 2011 Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 7, 2011 Με αφορμή την ερώτηση που μου έγινε σε άλλο θέμα σχετικά με το υπό ποιαν ιδιότητα παρατηρώ τις εμμονές η απάντηση είναι: – Πρώτον, με την ίδια που παρατηρώ αστρονομικά φαινόμενα. Δεν χρειάζεται να είμαι αστρονόμος όσο απλά παρατηρώ μόνο. Ούτε και να πάρω άδεια γι αυτό. - Και δεύτερον, με την εμπειρία από την παρατήρηση του εαυτού μου. Φυσικά αν είναι εμμονές η απλά ανησυχίες που δεν έχουν εξελιχθεί, ακόμη προσπαθώ να μάθω να τα διαχωρίζω. Η ερώτηση και το κλίμα ήταν πολύ χιουμοριστικά. Και έτσι συνεχίζω και εδώ με την ίδια καθαρά χιουμοριστική διάθεση. Με πρόθεση να συμβάλλω όσο μπορώ στο να καταγραφούν οι ανησυχίες που μπορεί να έχει ένας ερασιτέχνης αστροπαρατηρητής, - χωρίς ίχνος ειρωνείας-, προσθέτω την παρακάτω λίστα. Φυσικά το θέμα αφορά ανησυχίες και εμμονές που έχω εγώ ή αστροπαρατηρητές σε ξένα φόρουμ. Αν υπάρχει οποιαδήποτε ομοιότητα με πρόσωπα είναι εντελώς συμπτωματική. Επιπλέον λόγοι ανησυχίας που μπορεί να έχει κάποιος: 1.Τι θα συμβεί μέσα στο Astrovox, αν γίνουν μέλη όλοι όσοι δεν θέλω; Τίποτα δεν θα είναι πια κανονικό, όπως πρέπει. 2. Ποιο θέμα να αναπτύξω αν με καλέσουν σε κάποια εκπομπή αστρονομικού περιεχομένου; 3. Πετάγομαι στον ύπνο μου γιατί βλέπω ότι μειώθηκε λέει, η εκπληκτική οξύτητα του ματιού μου. 4. Γιατί χάνονται οι κάλτσες μου; 5. Οι πυγολαμπίδες χαλούν την νυχτερινή όραση; 6. Ποιος ανακάλυψε τις κάλτσες; 7. Γιατί συνέχεια γνωρίζω παλαβούς; 8. Μήπως τελικά είμαι τόσο έξυπνος, που ότι και αν κάνω χαραμίζομαι; 9. Αν ανακαλύψω έναν κομήτη τι όνομα να του δώσω; 10. Γιατί δεν παντρεύτηκε εμένα η Μόνικα Μπελούτσι; 11. Ξυπνάω στον ύπνο μου πανικόβλητος, γιατί βλέπω ότι αγόρασα ένα υπεραυτόματο τηλεσκόπιο με πολλά καλώδια, πράσινο laser ερευνητή, οθόνη, GPS και laser ευθυγράμμισης. 12. Αν δεν περιστρέψω τον προσοφθάλμιο στον εστιαστή, 3 φορές λίγο δεξιά και 3 φορές λίγο αριστερά, κάτι δεν μου πάει καλά. 13. Νιώθω καλύτερα αφού έχω εστιάσει τέλεια το αντικείμενο, να αφεστιάζω και να εστιάζω πάλι, δύο φορές. 14. Κι αν αύριο κάποιος υποστηρίξει ότι βλέπει 17,9mag με το τηλεσκόπιο του; Κινδυνεύω να χάσω την πρωτιά για την εξαιρετική όρασή μου. 15. Δεν θέλω να γράψω κάτι άσχημο για απάντηση στο forum, αλλά το κάνω τελικά και μετά πάντα έχω τύψεις που δεν αντιστάθηκα. 16. Θα με εκτιμήσουν περισσότερο αν λέω συνέχεια ότι η αστρονομία δεν είναι εύκολο πράγμα; 17. Είμαι ο μόνος άνθρωπος που όλοι τον εκτιμούν για την προσπάθειά που καταβάλλει; 18. Με τι να καθαρίζω τα χέρια μου στα αστροπάρτι, κάθε φορά που αγγίζω τα τηλεσκόπια των άλλων; 19. Μπορεί η τελειομανία μου να βελτιωθεί; 20. Στο βαλιτσάκι με τους φακούς μου, ένας δεν είναι στοιχισμένος με τους υπόλοιπους και το σκέφτομαι συνεχώς. 21. Αν κοιτάξουν άλλοι μέσα από τον προσοφθάλμιο μου, μπορούν να μεταφέρουν μικρόβια στο μάτι μου; 22. Γιατί δεν μπορούν να καταλάβουν ότι με εκνευρίζουν αυτοί, που ξέρω, ότι δεν ξέρουν, ότι ξέρω περισσότερα από αυτούς; 23. Κι αν βγουν σύννεφα μόλις κοντεύω να διακρίνω τον 29 mag αμυδρό γαλαξία; 24. Πως ξεχωρίζουν οι δυσλεκτικοί το Messier 3 από το Messier 5; 25. Μήπως πουν ότι δεν είμαι στα καλά μου, που ασχολούμαι με τέτοιες λίστες; Ίσως ένας ειδικός να έλεγε ότι εφ’ όσον κάποια από τα παραπάνω επανέρχονται βασανιστικά, θα πρέπει να το κοιτάξει κάποιος. Δεν είμαι εδικός επί του θέματος και θα έλεγα, ας χαλαρώσουμε λίγο. Δεν έχουμε να μοιράσουμε τίποτα.Αρκετά πρέπει να τα πάρουμε στην πλάκα, γιατί αν το καλοσκεφτείτε τίποτα από αυτά δεν είναι σοβαρά. Η λίστα μπορεί να περιλαμβάνει και περισσότερα άλλα μόνο τόσα βρήκα.Είναι σοβαρό; Να ανησυχώ; Με φιλικά και χιουμοριστική διάθεση,Κωνσταντίνος Φιλικά - Ντίνος Μακρόπουλος *Όλα τα ταξίδια κάποια μέρα θα τελειώσουν. Βρες το σύμπαν μέσα σου και μπορείς να ταξιδεύεις για πάντα*.Prem Rawat
HOMO Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 8, 2011 Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 8, 2011 Κωσταντίνε , συμφωνώ απόλυτα και συμπάσχω. Δυστυχώς κι εγώ προβληματίζομαι συνεχώς και τρώγωμαι με τα ρούχα μου. Είναι πολύ δύσκολο να περπατας συνεχώς στη κόψη του σπαθιου και να κρατάς ισορροπίες. Είναι το τίμημα της γνώσης που ζήτησες να έχεις. Ας έμενες ήσυχος κι ατάραχος βουλιαγμένος μέσα στην οντολογική λήθη και το μόνο που θα σε ενδιαφέρει θα είναι τι φαγητό θα φας αύριο.Εμείς τα αγοράκια αν αποφασίσουμε να ασχοληθούμε με κάτι πραγματικα και παθιαστούμε γινόμαστε και λιγάκι δυστυχείς..............δυστυχώς.Επίσης μας αρέσει αρκετά και ο τσακωμός ο οποίος δε διαφέρει σε τίποτα με το αν τσακώνεσαι γιατί ο διαιτητης σφύριξε πεναλτυ ή πώς είναι δυνατόν να διέκρινες δομή σε γαλαξία 15,5 mag. Τα ίδια κάνουν και οι πανεπιστημιακοί κι ακόμα χειρότερα - μιας και υπάρχει σχετικό θέμα στο φόρουμ - που να δεις τι κανουν οι γλωσσολόγοι για θέματα γραμματικής. Η τεστοστερόνη δε μας αφήνει ήσυχους......... Πάντα υπάρχουν περιθώρια όμως στον καθένα να κάνει τη προσωπική του υπέρβαση και να επιδείξει αυτοσυγκράτηση και σεμνότητα. Αν δεν καταφεραν να μας διαμορφώσουν σα χαρακτήρα τα αστέρια τότε τι καθόμαστε και τα κοιτάμε??? Ο ΣΚΥΛΟΣ ΤΩΝ ΑΣΤΡΩΝ
Bi2L Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 8, 2011 Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 8, 2011 ... Βασίλης ΜεταλληνόςOO 16 1600 f4ΟΟ 12.5 1525 f4.8 NEQ6TOA130 1000 f7.7 ΕΜ200ED80 600 f7.5, Vixen9x63Canon eos 6D, Sony a7s2, Wat120n+,Asi1202009年7月22號日食 - 2017 Aug 21www.metallinos.net
gregohks Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 8, 2011 Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 8, 2011 26. Ξυπνάω πανικόβλητος αφού είδα πως το dob μου μετατράπηκε σε σκουπιδοτενεκέ
Bi2L Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 8, 2011 Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 8, 2011 Τις ανησυχίες τις κατανοώ αφού όλοι έχουμε, άλλοι περισσότερες και άλλοι περισσότερες... τα υπόλοιπα μου είναι λιγάκι αστεία αλήθεια υπάρχουν άτομα που έχουν τέτοιες εμμονές;; Βασίλης ΜεταλληνόςOO 16 1600 f4ΟΟ 12.5 1525 f4.8 NEQ6TOA130 1000 f7.7 ΕΜ200ED80 600 f7.5, Vixen9x63Canon eos 6D, Sony a7s2, Wat120n+,Asi1202009年7月22號日食 - 2017 Aug 21www.metallinos.net
george_clima Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 8, 2011 Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 8, 2011 27. (Κάτι που έχει γίνει στην πραγματικότητα) Πετάγομαι από τον ύπνο μου,όταν ξαφνικά ένα δυνατό ΚΡΑΑΚ.. ακούγεται απο το ψυγείο την ώρα που κάνει defrost,νομίζοντας πως έχει ραγίσει το κάτοπτρο του dob μου,από συστολή-διαστολή.... Κολλημένες αλλά χιουμοριστικές εμμονές! Έλληνες αεί παίδές εστε, γέρων δε Έλλην ουκ έστιν.
kkokkolis Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 8, 2011 Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 8, 2011 Τις ανησυχίες τις κατανοώ αφού όλοι έχουμε, άλλοι περισσότερες και άλλοι περισσότερες... τα υπόλοιπα μου είναι λιγάκι αστεία αλήθεια υπάρχουν άτομα που έχουν τέτοιες εμμονές;; Απ' όλα υπάρχουν στον πλανήτη. Ακόμη και άτομα που δεν πολυπιστεύουν πως οι άνθρωποι έχουν τέτοιες εμμονές Οὖτιν με κικλήσκουσι My Optics
Efstathios Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 8, 2011 Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 8, 2011 Κάποια απο αυτά στην λίστα είναι εμμονες, φοβίες και άλλα ψυχαναγκασμοί. Και γενικά όλα αυτά συνδέονται. Προέρχονται κυρίως απο άγχος, συνδειδητό ή μή. Όλοι οι άνθρωποι τα έχουμε αυτά άλλοι λιγότερο άλλοι περισσότερο. Είναι αξιοσημείωτο οτι πολλοί μεγάλοι επιστήμονες και πνεύματα στην ιστορία είχαν ψυχαναγκασμούς και φοβίες, π.χ Αινστάιν, Ντα Βίντσι μέχρι και τον Φρόιντ, που γι'αυτό αποφάσισε και να τα μελετήσει. Γενικώς οι ιδιοφυείς άνθρωποι έχουνε τέτοια, αλλά δεν χρειάζεται να είσαι iq 200, όταν το μυαλό πέρνει στροφές ίσως πιό πολλές από άλλους εμφανίζονται και τέτοια, ιδίως άν κάποιος είναι και πιό ευάισθητος. Πάντως η εξόρμηση στο βουνό και η παρατήρηση κλπ, έχει χαλαρωτικό χαρακτήρα και όταν ο άνθρωπος είναι πιό κοντά στη φύση, μαζεύοντας κάστανα σε κάποιο δάσος του Πάρνωνα, συζητώντας με τα φιλαράκια κλπ, είναι πιό χαρούμενος και γεμίζουν που λέμε οι μπαταρίες. Η ουσία είναι να κάνει ο καθένας αυτό που τον γεμίζει και χαροποιεί, είτε να δεί και να θαυμάσει απο το προσοφθάλμιο έναν γαλαξία, είτε να φωτογραφίσει έναν στόχο. starrynights.blog
blackholesun Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 8, 2011 Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 8, 2011 20. Στο βαλιτσάκι με τους φακούς μου, ένας δεν είναι στοιχισμένος με τους υπόλοιπους και το σκέφτομαι συνεχώς. Ααααα!! Δεν ξερω τι λετε εσεις αλλα εγω παιδευτηκα να φτιαξω ενα καλαισθητο Μεταλικο βαλιτσακι προσοφθαλμιων και λοιπων συμπρακαλων, και η αληθεια ειναι οτι 1,2 μερες σκεφτομουν πως να τα βαλω με τετοιον τροπο που να ειναι καλαισθητο το αποτελεσμα. Γιατρε πιστευω οτι ειμαι καλα, αλλα εσυ τι λες ? !!
eliasg2004 Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 8, 2011 Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 8, 2011 Κλασική εμμονές αρχάριου: "Λες αυτός ο κόκκος σκόνης να μου κόψει πολύ από τη διακριτική ικανότητα του τηλεσκοπίου μου;" μέχρι την αγωνία του "είναι το πρωτεύον μου αρκετά καθαρό;"Βέβαια το να καταντήσει κανείς να υπολογίζει τον μέσο αριθμό κόκκων σκόνης ανά τετραγωνική ίντσα και να αφαιρεί το άθροισμα από το συνολικό εμβαδό της επιφάνειας του πρωτεύοντος προκειμένου να υπολογίσει το ..."καθαρό" διαμέτρημα του τηλεσκοπίου νομίζω ότι ξεπερνά ίσως την εμμονή;;;
giannis60 Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 8, 2011 Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 8, 2011 Eγω ειμαι ανθρωπος ανασφαλης και για αυτο οι φοβιες μου δεν μπορων να πω οτι γινονται εμμονες, διοτι διαρκος αλαζουν. Για να σας δωσω να καταλαβεται πως ειναι,(και δεν ειναι καθολου ευκολο φιλοι μου) οι τελευταια φοβια που στοιχιωνει τον λιγοστο μου υπνο ειναι οτι φτωχενω σε τετοιο βαθμο,που δεν εχω λεφτα για βενζινη για να παω απο την Σαρωνιδα που μενω, μεχρι το Σουνιο για να κανω αστροπαραηρηση με το τηλεσκοπιο μου. Το παραπανω ειναι περα για περα ειληκρινες και χωρις την διαθεση για το παραμικρο χιουμορ. Εσύ να βγεις και να αποκριθείς παρών στο παρελθόν σου. Ρέα Γαλανάκη. Από το, Ελένη ή ο κανένας.
giannis60 Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 8, 2011 Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 8, 2011 Οσω ομως το ψαχνω, βρισκω οτι εχω και 'γω μια μια φοβια-εμμονη! Οσο κι αν προσπθησα, ποτε μου δεν καταφερα να να μαθω ορθογραφια. Ετουτο το φριχτο με κανει, να απαντω και να γραφω σπανιως στο forum, ακομα και για τις πιο εμμομες εμμονες και φοβιες μου. Εσύ να βγεις και να αποκριθείς παρών στο παρελθόν σου. Ρέα Γαλανάκη. Από το, Ελένη ή ο κανένας.
kkokkolis Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 8, 2011 Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 8, 2011 Κάποια απο αυτά στην λίστα είναι εμμονες, φοβίες και άλλα ψυχαναγκασμοί. Και γενικά όλα αυτά συνδέονται. Προέρχονται κυρίως απο άγχος, συνδειδητό ή μή. Όλοι οι άνθρωποι τα έχουμε αυτά άλλοι λιγότερο άλλοι περισσότερο. Είναι αξιοσημείωτο οτι πολλοί μεγάλοι επιστήμονες και πνεύματα στην ιστορία είχαν ψυχαναγκασμούς και φοβίες, π.χ Αινστάιν, Ντα Βίντσι μέχρι και τον Φρόιντ, που γι'αυτό αποφάσισε και να τα μελετήσει. Γενικώς οι ιδιοφυείς άνθρωποι έχουνε τέτοια, αλλά δεν χρειάζεται να είσαι iq 200, όταν το μυαλό πέρνει στροφές ίσως πιό πολλές από άλλους εμφανίζονται και τέτοια, ιδίως άν κάποιος είναι και πιό ευάισθητος. Πάντως η εξόρμηση στο βουνό και η παρατήρηση κλπ, έχει χαλαρωτικό χαρακτήρα και όταν ο άνθρωπος είναι πιό κοντά στη φύση, μαζεύοντας κάστανα σε κάποιο δάσος του Πάρνωνα, συζητώντας με τα φιλαράκια κλπ, είναι πιό χαρούμενος και γεμίζουν που λέμε οι μπαταρίες. Η ουσία είναι να κάνει ο καθένας αυτό που τον γεμίζει και χαροποιεί, είτε να δεί και να θαυμάσει απο το προσοφθάλμιο έναν γαλαξία, είτε να φωτογραφίσει έναν στόχο. Κάπως έτσι είναι. Η σχέση τους με το άγχος είναι αμφίδρομη και η διαφορές από άνθρωπο σε άνθρωπο είναι λιγότερο ποιοτικές και περισσότερο ποσοτικές. Δηλαδή όλοι έχουν κάποιες φοβίες, κάποιοι περισσότερες και κάποιοι πάρα πολλές, κάποιοι φοβούνται περισσότερο και κάποιοι λιγότερο.Ο επίσημος όρος για τις "εμμονές" είναι "ιδεοληψίες" (obsessions). Ο επίσημος όρος για τους "ψυχαναγκασμούς" είναι "καταναγκασμοί" (compulsions). Οι τελετουργίες (rituals) ανήκουν στην σφαίρα των καταναγκασμών και λειτουργούν ως απάντηση σε μια ιδεοληψία, η οποία πολλές φορές είναι άρρητη και άλλες ασυνείδητη. Οι καταναγκασμοί προέρχονται από τα βασικά γάγγλια, τμήμα του εγκεφάλου κοινό σε όλα τα θερμόαιμα ζώα και αφορούν συνήθως την φροντίδα (grooming), την συλλογή (hoarding) και τον έλεγχο (checking). Σκεφτείτε μια γάτα: ελέγχει το περιβάλλον με αυτοματοποιημένες κινήσεις, με τους αισθητήρες της όσφρησης, της όρασης, της ακοής, της αφής (μουστάκια). Φροντίζει το τρίχωμά της πάλι με αυτοματοποιημένες κινήσεις, πάντοτε με την ίδια σειρά και αν την διακόψετε θα αρχίσει ξανά με καταναγκαστικό τρόπο. Ένας σκίουρος ή μια κίσσα συλλέγουν αντικείμενα, περισσότερο ή λιγότερο χρήσιμα.Σε έναν άνθρωπο αυτά ενυπάρχουν, κάτω από τον έλεγχο της κρίσης. Ελέγχουμε, καθαρίζουμε και συλλέγουμε. Όταν η κρίση δεν ασκεί επαρκή ανασταλτικό έλεγχο (προμετωπιαίος φλοιός, χαρακτηριστικό του ανθρώπινου είδους και ελάχιστα των πρωτευόντων) ή ακόμη και ευοδώνει κάτω από την πίεση μιας ιδεοληψίας έρχονται στην επιφάνεια τα αρχέγονα αυτά ανακλαστικά. Μπορεί να ελέγχουμε συνεχώς τον εξοπλισμό μας (έκλεισα το Telrad; έσφιξα το dovetail;), να τακτοποιούμε συμμετρικά τους προσοφθαλμίους και να τους καθαρίζουμε μέχρι αηδίας, να συλλέγουμε εξοπλισμό, κάθε πιθανή εστιακή (τρόμος του κενού, έχω 17mm, έχω και 12mm, τί θα γίνει αν μια βραδυά χρειαστώ 14mm και δεν έχω; ), κάθε τύπο τηλεσκοπίου.Δεν πρόκειται για ασθένεια, εκτός αν προκαλεί συμπτώματα και βασανίζει τον άνθρωπο και το περιβάλλον του. Είναι θέμα ποσότητος όπως είπαμε. Στα δικά μου τώρα. Θέλω συμμετρία. Θέλω να μην υπάρχει κενό στην θήκη μου. Θέλω τα τηλεσκόπιά μου να έχουν απ' όλα. Θέλω να μην έχουν σοβαρές γρατζουνιές ή χτυπήματα και οι φακοί να μην έχουν σκουπιδάκια (θα ήθελα και τα μάτια μου να μην έχουν σκουπιδάκια, αλλά.....). Θέλω να έχω κάθε τύπο τηλεσκοπίου (μου λείπει ένα APO). Θέλω να έχω όλα τα βιβλία που έχουν γραφτεί (σχεδόν τα έχω, θέλω 3 ζωές να τα διαβάσω όμως). Θέλω να δώ ένα αντικείμενο με όλους τους φακούς μου, όλους τους συνδυασμούς με barlow, όλα τα φίλτρα. Και μετά θέλω να το ξαναδώ (ευτυχώς δεν θέλω να δω όλα τα αντικείμενα, μόνο τα πιο όμορφα, δεν θα μου έφταναν 12 ζωές). Θέλω να δω την καλλιτεχνική πλευρά των πάντων, έχω εμμονή με την αισθητική. Θέλω να αναλογιστώ την βιολογική πλευρά των πάντων, έχω εμμονή με την ζωή. Θέλω να νιώσω την συστημική πλευρά των πάντων, έχω εμμονή με την κυβερνητική. Θέλω να σκεφτώ την κρυφή πλευρά των πάντων, έχω εμμονή με την πολυπαραγοντικότητα. Είπαμε πως θέλω συμμετρία; Θέλω όλα τα πράγματα να χωρούν σε συγκεκριμένους χώρους, ένα ντουλάπι, μία θήκη, μία τσάντα. Ό,τι δεν χωράει μου δημιουργεί πρόβλημα. Θέλω να αρέσει στην γυναίκα μου αυτό που κάνω, όχι να το κάνει και εκείνη, να της αρέσει που το κάνω εγώ. Θέλω να νιώθω ελεύθερος, μου την βιδώνουν τα πρέπει, μου την δίνουν στα νεύρα όσοι μου λένε πως πρέπει να κάνω αυτό, πρέπει να δω εκείνο. Θέλω να βλέπω το Μ42 κάθε βράδυ, κάθε χειμώνα, σε κάθε μια από τις 9 μου ζωές (αν ήμουν γάτος). Από ένα άτομο δέχομαι μόνο εντολές, αν μπορούσα ας έκανα και αλλιώς. Δεν θυμάμαι αν σας είπα πως θέλω συμμετρία. Θέλω μπόλικη από δαύτη και όχι απλή, πολύπλοκη. Συμμετρία σε 1, 2, 6 και 12 άξονες. Συμμετρία κεντρική, 2/3, χρυσού κανόνα και συμμετρία από αυτές που δεν ανακαλύφθηκαν ακόμη. Συμμετρία φανερή αλλά και κρυφή. Συμμετρία κατοπτρική, Jacard και βελονιάς του παπλωματά (αν και συχαίνομαι τον Lacan και ίσως επειδή συχαίνομαι τον Lacan). Θέλω ο Évariste Galois να είναι υπερήφανος για μένα. Θέλω οι φακοί μου να ακολουθούν βήματα ακολουθίας Fibonacci και τετραγωνικής ρίζας του 2. Ταυτόχρονα. Θέλω κάποιος να αποδείξει πως γίνεται. Θέλω η διαίρεση για να βρω την μεγέθυνση ή την κόρη εξόδου να καταλήγει σε ακέραιο, πάντοτε. Θέλω να δημιουργώ λογιστικά φύλλα που να τα περιέχουν όλα, όσα υπήρξαν, όσα υπάρχουν και όσα θα υπάρξουν. Θέλω να χωρέσω όλη την τέχνη των άστρων σε ένα νήμα. Θέλω και άλλα πολλά. Κυριολεκτικά, θέλω τον ουρανό με τ' άστρα! Γιατρέ, είναι σοβαρό;Μια στιγμή, ο γιατρός είμαι εγώ!Ωραίο αυτό. Συμμετρικό! 7. Γιατί συνέχεια γνωρίζω παλαβούς; Έχω αναρωτηθεί και εγώ γιαυτό Το άλλο, με την Μόνικα, μου το απαγόρευσε η γυναίκα μου... Οὖτιν με κικλήσκουσι My Optics
kkokkolis Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 8, 2011 Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 8, 2011 Οσω ομως το ψαχνω, βρισκω οτι εχω και 'γω μια μια φοβια-εμμονη! Οσο κι αν προσπθησα, ποτε μου δεν καταφερα να να μαθω ορθογραφια. Ετουτο το φριχτο με κανει, να απαντω και να γραφω σπανιως στο forum, ακομα και για τις πιο εμμομες εμμονες και φοβιες μου. Μην σε πτοεί αυτό. Και εδώ αναγνωρίζουμε πως το περιεχόμενο είναι σημαντικότερο από την μορφή. Σημασία έχει περισσότερο το τι λες και λιγότερο το πως το λες. Και όσο ανορθόγραφος και να είναι κάποιος τον Μποστ είναι δύσκολο να τον φτάσει. Έχεις διαβάσει ποτέ κάτι ομορφότερο από τον Μποστ; Εγώ σπανίως. Οὖτιν με κικλήσκουσι My Optics
kkokkolis Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 8, 2011 Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 8, 2011 20. Στο βαλιτσάκι με τους φακούς μου, ένας δεν είναι στοιχισμένος με τους υπόλοιπους και το σκέφτομαι συνεχώς. Ααααα!! Δεν ξερω τι λετε εσεις αλλα εγω παιδευτηκα να φτιαξω ενα καλαισθητο Μεταλικο βαλιτσακι προσοφθαλμιων και λοιπων συμπρακαλων, και η αληθεια ειναι οτι 1,2 μερες σκεφτομουν πως να τα βαλω με τετοιον τροπο που να ειναι καλαισθητο το αποτελεσμα. Γιατρε πιστευω οτι ειμαι καλα, αλλα εσυ τι λες ? !! Εσύ καλά είσαι. Αυτόν τον ψηλό με την μπλούζα του Mickey Mouce στο Avatar σου υποπτεύομαι... Οὖτιν με κικλήσκουσι My Optics
wereniki Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 9, 2011 Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 9, 2011 Λοιπόν, σας κάνω κοινωνούς και στις δικές μου εμμονές:Σαν παιδί, ήθελα να κεντράρω τα βήματά μου στα πλακάκια του πεζοδρομίου ή να πατώ πάντα στο κέντρο της γραμμής της ένωσής τους.Ήθελα τα πράγματά μου πάντα τακτοποιημένα ψιθυρίζοντας από μέσα μου «κάθε πράγμα δι ένα τόπο και κάθε τόπος δι έν πράγμα»(μου το έλεγε ο αγαπημένος μου παππούς).Ήθελα τα βιβλία και τα παραμύθια στη βιβλιοθήκη μου σειροθετημένα κατά ύψος, τα μολύβια και τους ξυλομπογιές μου τοποθετημένα κατά χρώμα.Κωνσταντίνε, ιδεοληψίες αυτισμού, ε;Έπαθα μεγάλο σοκ, όταν συνειδητοποίησα, σαν μητέρα πλέον, ότι το σπίτι θα γινόταν καθημερινά ανάστατο, σαν πυρπολημένο τοπίο λόγω παιχνιδιών και γενικότερης ακαταστασίας των παιδιών, με όλα τα συμπράγκαλά τους πεταμένα παντού...!Το συνήθισα, αφού η ηλεκτρική σκούπα ρούφηξε πολλάκις, χωρίς καμία απολύτως ενοχή, παπουτσάκια και τσαντάκια της Barbie, καπελάκια των playmobil και διάφορα άλλα αξεσουάρ των κοριτσίστικων παιχνιδιών... Γενικότερα έχω μια ιδιαίτερη αίσθηση της τάξης, χωρίς να τρελαίνομαι όμως πλέον, αφού απολαμβάνω τις μέρες που ο σύζυγος λείπει σε συνέδρια, γιατί τότε το σπίτι (έχουν φύγει και οι κόρες) ζει στο ρυθμό της ακαταστασίας και...περιέργως μ’ αρέσει!!!Θέλω όμως τα λουλούδια στις γλάστρες και στον κήπο μου, να μην έχουν κανένα ξερό φύλλο, να είναι ποτισμένα και περιποιημένα, για να χαίρονται κι αυτά μαζί μου.Θέλω τα αγαπημένα βιβλία μου, να είναι πάντα δίπλα στο κρεβάτι μου(είπαμε ΠΑΝΤΑ στην αριστερή πλευρά), για να τα πιάνω μόλις τα χρειαστώ, θέλω στην προσωπική μου συλλογή του Μικρού Πρίγκιπα να είναι ΟΛΑ στη θέση τους και δεν επιτρέπω σε κανέναν να βάλει χέρι(μόνο στον άντρα μου), θέλω τις συλλογές των απολιθωμάτων, των πετρωμάτων και των μετεωριτών μου, να είναι ΠΑΝΤΑ τακτοποιημένες στις βιτρίνες τους.ΠΡΕΠΕΙ να βρίσκω ΠΑΝΤΑ στις γωνίες που σχηματίζουν διασταυρούμενα καλώδια, κεραίες, σχοινιά, κορμοί δέντρων, κολώνες κ.λπ. τις μεταξύ τους σχέσεις, θέλω σε κάθε κύκλο που συναντώ στο περιβάλλον, να επιβεβαιώνω τον μαγικό αριθμό 3,14(με ενοχλεί που δεν είναι τέλεια η διαίρεση) διαιρώντας την περιφέρεια με τη διάμετρο, ψάχνω μανιωδώς τον άλλο μαγικό αριθμό φ(Φιμπονάτσι) στους βλαστούς των φυτών, στα κελύφη των σαλιγκαριών, παντού στη φύση, έχω κόλλημα με τις εξισώσεις και τα μαθηματικά προβλήματα(ήθελα να πρωτολύνω τις ασκήσεις των παιδιών μου στο Γυμνάσιο και Λύκειο), θέλω να εξηγώ με Μαθηματικά τα πάντα στη φύση(ακόμα και τα φυσικά φαινόμενα), έχω κόλλημα με τους Πυθαγόρειους, θεωρώ ότι η Πυθαγόρεια τετρακτίς είναι ΤΟ σύμβολο, με ηρεμεί να ψάχνω και να βρίσκω παντού σύνολα με υποσύνολα, λέω σιωπηλά όταν κάνω δουλειές του σπιτιού μαθηματικούς τύπους για να είμαι σίγουρη ότι τους θυμάμαι, προτιμώ τους άρτιους αριθμούς.Θέλω, πριν φύγω από το σπίτι, να ελέγχω δις και τρις τις ηλεκτρικές συσκευές (προχθές φεύγοντας για το εξοχικό ξέχασα την πρέσα σιδερώματος αναμμένη!), θέλω να ακούω τα αγαπημένα μουσικά κομμάτια τουλάχιστον τρεις συνεχόμενες φορές, θέλω τα κρεμαστά που παράγουν μουσικούς ήχους με το παραμικρό φύσημα του αέρα, σε συγκεκριμένες θέσεις μέσα στο σπίτι(κι ας τα κουτουλάει ο άντρας μου – πώς με αντέχει τόσα χρόνια), θέλω οι φακοί των γυαλιών μου να είναι πάντα καθαροί.Θέλω να νιώθω και να είμαι ΕΛΕΥΘΕΡΗ, αντιδρώ σε κάθε περιορισμό και έλεγχο, έχω μόνιμη αλλεργία στο άδικο και την κοροϊδία, χώνομαι εκεί που δε με σπέρνουν όταν καταπατείται το δίκαιο, προσπαθώ να ζω ποιητικά την καθημερινότητά μου και να βλέπω ποιητικά τον κόσμο όλο(αυτό το καταφέρνω πολύ καλά)! Με ξεκουράζει να ζωγραφίζω συμμετρικά, γεωμετρικά σχέδια και να χαζεύω με τις ώρες τις φλόγες στο τζάκι και στα αναμμένα κεριά.Έχω κόλλημα με το άρωμά μου και, παρά τις προσπάθειες που έχω κάνει για να το αλλάξω, πάντα στο πράσινο Bulgari καταλήγω, έχω «ιερή τρέλα» με τη Θάλασσα, το μωβ(με ωμέγα), τους φάρους, το Μικρό Πρίγκιπα, τον Ελύτη και την Ποίηση γενικά! - είμαι σίγουρη, ότι δεν το έχετε καταλάβει, γι’ αυτό προσπαθώ να το κατανοήσετε Θέλω, μόλις τοποθετήσω τον κάθε φακό στο τηλεσκόπιο και αφού έχω εστιάσει πολύ καλά, να χαλάσω και να ξαναφτιάξω την εστίαση, για να είμαι σιγουρότατη ότι έπιασα την ΤΕΛΕΙΑ εστίαση! Θέλω να ελέγχω πολλάκις τα καπάκια από τους φακούς των προσοφθαλμίων, μετά το πέρας και πριν της αναχώρησης από το σημείο αστροπαρατήρησης, κάνω άγχος στη σκέψη και μόνο ότι κάτι θα πάθει «ο Μικρός μου Πρίγκιπας»(το τηλεσκόπιό μου), σκάω από το κακό μου, όταν χαλάει ο καιρός, ενώ έχουμε προγραμματίσει αστροπαρατήρηση με παρέα, βλέπω στον ύπνο μου, ότι μόλις έχω κάνει την τέλεια ευθυγράμμιση και με όλες τις συνθήκες ιδανικές, τα φτύνει η μπαταρία. Αυτά τα...λίγα! Γιατρέ, θα ζήσω;;; *Μ’ αρέσει που «ανοιγόμαστε» και γνωρίζουμε ο ένας τον άλλον στην όμορφη παρέα του astrovox! Το σύμπαν της τέχνης & οι τέχνες τ’ ουρανού
HOMO Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 9, 2011 Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 9, 2011 Βερενίκη , τι ωραίο που μοιράζεσαι με εμας τις ιδιαιτερότητες σου. Όχι παραξενιές , ούτε εμμονές θα 'λεγα. Είναι ωραίο πράγμα να εκτίθεσαι λοιπόν ....γίνεσαι πιο ελευθερος. Ο ΣΚΥΛΟΣ ΤΩΝ ΑΣΤΡΩΝ
kkokkolis Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 9, 2011 Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 9, 2011 Αφού τα κατάφερες μέχρι τώρα έχεις σοβαρές πιθανότητες...Το άγχος της έκθεσης είναι μια άλλη ιστορία, το μεγαλύτερο εμπόδιο για τους περισσότερους ανθρώπους. Δεν συγκροτείται ανθρώπινη ομάδα δίχως έκθεση.Υποθέτω μάλιστα πως είναι δυσχερές, εάν όχι αδύνατο, να ασχοληθεί κάποιος με αυτά τα ευαίσθητα οπτικά εάν δεν είναι φύσει ιδεοψυχαναγκαστικός σε κάποιο βαθμό. Όταν αγοράζω μεταχειρισμένα τουλάχιστον, σαφώς προτιμώ να προέρχονται από ΙΔΨ παρά από ''χύμα'' πρώην ιδιοκτήτη και δεν χρειάζεται να εξηγήσω τους λόγους. Τι θα ωφελήσει τον άνθρωπο να μάθει τα πάντα για το σύμπαν -εάν ήτο εφικτό- και να γνωρίζει ελάχιστα τον εαυτό του; Οὖτιν με κικλήσκουσι My Optics
White_Dwarf Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 9, 2011 Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 9, 2011 wereniki:Σαν παιδί, ήθελα να κεντράρω τα βήματά μου στα πλακάκια του πεζοδρομίου ή να πατώ πάντα στο κέντρο της γραμμής της ένωσής τους. Ψυχαναγκασμός . And every night someone.Moves all the clocks forward.And the sun seems to.Set always at the sunrise...
3c273 Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 9, 2011 Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 9, 2011 Τι θα ωφελήσει τον άνθρωπο να μάθει τα πάντα για το σύμπαν -εάν ήτο εφικτό- και να γνωρίζει ελάχιστα τον εαυτό του; Για να μιλήσουμε με μαθηματικούς όρους, που αρέσουν στη wereniki, η συνθήκη αυτή είναι ικανή και αναγκαία. Η Αλήθεια είναι Υπέρλογη!
wereniki Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 10, 2011 Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 10, 2011 Τι θα ωφελήσει τον άνθρωπο να μάθει τα πάντα για το σύμπαν -εάν ήτο εφικτό- και να γνωρίζει ελάχιστα τον εαυτό του; Για να μιλήσουμε με μαθηματικούς όρους, που αρέσουν στη wereniki, η συνθήκη αυτή είναι ικανή και αναγκαία. Το σύμπαν της τέχνης & οι τέχνες τ’ ουρανού
Μανούσος Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 10, 2011 Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 10, 2011 Τί γὰρ ὠφελεῖται ἄνθρωπος ἐὰν τὸν κόσμον ὅλον κερδήσῃ, τὴν δὲ ψυχὴν αὐτοῦ ζημιωθῇ; Φιλικά -- Μανούσος ΔημήτρηςΟι κατασκευές μου:https://www.astrovox.gr/forum/viewtopic.php?t=22270https://www.astrovox.gr/forum/viewtopic.php?t=17643https://www.astrovox.gr/forum/viewtopic.php?t=19201
kkokkolis Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 10, 2011 Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 10, 2011 Ορίστε, το λένε και άλλοι. Οὖτιν με κικλήσκουσι My Optics
wereniki Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 10, 2011 Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 10, 2011 Ορίστε, το λένε και άλλοι. Και μάλιστα ο ευαγγελιστής Ματθαίος(16,26), ο οποίος έζησε ζωή ασκητική, «απέχων κρεών», καί τρεφόμενος «δια καρπών καί λαχάνων»! Το σύμπαν της τέχνης & οι τέχνες τ’ ουρανού
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε έναν λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είσαι μέλος για να αφήσεις ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!.
Εγγραφή νέου λογαριασμούΣυνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό? Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα