Jump to content

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσιεύτηκε
Η μόνη δικαιολογία που βρίσκω σε τέτοια κατασκευή είναι για εμπειρία που θα σου χρειαστεί σε μεγαλύτερο τηλεσκόπιο.

πιστευω οτι αυτος ειναι ο σκοπος του Κωστα. βλεπω το επομενο project να ειναι πανω απο.....16"... :)

ΥΓ> Κωστα βλεπω τις δυο τελευταιες φωτο, τι εστιακη εχεις αραγε???? :D

Δημοσιεύτηκε

Δεν είμαι σίγουρος κατά πόσο είναι και εφικτή με λογικό κόστος τέτοια μετατροπή. Έχει ενισχυμένα "στεφάνια" στα δύο κομμάτια συμπαγούς σωλήνα το flextube, "πιάστρες" επίσης βιομηχανικά κατασκευασμένες που δεν υπάρχουν στο εμπόριο κλπ... Προτιμότερο ένα μίνι χωροδικτύωμα ή κάτι παρόμοιο. Πολύ ευκολότερο και πολύ οικονομικότερο.

Επίσης αν δεν είναι ακριβείας το flextube τότε δεν θα κρατάει την ευθυγράμμισή του με τα άνοιξε κλείσε πράγμα που είναι και το ουσιαστικό του πλεονέκτημα απέναντι στο χωροδικτύωμα γιατί κατά τα άλλα σε μεγάλα μεγέθη είναι πολύ πιο ογκώδες και δύσκολα μεταφερόμενο.

Facebook Giorgos'' videoastronomy page https://www.facebook.com/videoastronomy/
Δημοσιεύτηκε

Γιώργο μη σε τρομάζουν οι λέξεις ακρίβεια, ενησχιμένα και τέτοια. Το κόστος είναι μικρό. Το αλουμίνιο 7075-τ6 έχει 5 ευρώ το κιλό. Και δεν θα χρειαστεί τόσο πολυ. Αν φτειάξει το σχέδιο σε 3d (εδώ μπορώ να σε βοηθήσω εγώ) και το παει σε καμία φρέζα θα του πάρουν κανένα 20ευρω. Όσο για την ακρίβεια αν μέτρα 10 και κόβει 1 θα βγει τέλειο είμαι σίγουρος.

Υ.Γ. Κάποτε έγινε ένας άγωνας με βάτραχους. Έπρεπε να ανέβουν το βουνό. Μαζεύτηκαν λοιπόν όλα τα ζώα του δάσους και μόλις ξεκίνησε ο αγώνας άρχισαν να μουρμουριζουν ότι δεν θα τα κατάφερναν. Όντως ένας ένας βάτραχος σταματούσαν στην διαδρομή, εκτός απο έναν ο οποίος τερμάτισε. Μόλις πήγαν να του δώσουν το βραβείο έμειναν με το στόμα ανοιχτό. Ο βάτραχος ήταν κουφός...

away from city lights
  • 1 μήνα αργότερα...
Δημοσιεύτηκε
Μετά από αναβολές λόγω διαφόρων προβλημάτων αποφάσισα να συνεχίσω την κατασκευή μου και αναθεώρησα αρκετά πράγματα (αν και αρκετά από αυτά τα έχω ''κλέψει'' από τον Μανούσο). πρώτα απ' όλα όπως θα δείτε και στις φωτό πήγα σε πλήρη ξύλινη κατασκευή με κόντρα πλακέ 21mm. Ο λόγος γι' αυτή την αλλαγή έχει να κάνει με το γεγονός ότι η λαμαρίνα παραμορφώνεται πολύ εύκολα με αποτελέσμα να μην έχω σωστό collimation. έτσι το UTA αποτελείται από δυο ξύλινα δαχτυλίδια και για να τα ενώσω έκοψα ένα ξύλινο σκουπόξυλο που αγόρασα, πάχους 21mm. Το ύψος του UTA είναι 24,2cm και για να τοποθετήσω τον εστιαστή έκοψα ένα κομμάτι λαμαρίνα (αν και έκανα ενα μικρό λάθος στις διαστάσεις και πρέπει να το ξαναφτιάξω αυτό το σημείο για να μπορώ να βάλω και τον ερευνητη). Για να τοποθετήσω την αράχνη βρήκα γωνιές 20mm και άνοιξα τις τρύπες για να περνάνε οι βίδες της αράχνης. Το εσωτερικό θα επενδυθεί με kydex που έχω στο οποίο έχω βάλει και μαύρο βελούδο. Για το Mirror box το οποίο έχι ύψος περίπου 23cm έκοψα ένα κομμάτι σωλήνα από λαμαρίνα και το βίδωσα στο κουτί από κόντρα πλακέ. Τα trusses είναι από αλουμίνιο τα οποία θα κοντύνουν λίγο ακόμα σε περίπτωση που έχω πρόβλημα με τις καμπύλες για το ύψος τις οποίες θα φτιάξω στην συνέχεια, αφού τελειώσω με τις λεπτομέριες του ΟΤΑ. Η όλη κατασκευή είναι βράχος και δεν νομίζω να έχω πρόβλημα με την ευθυγράμμιση μετά το σπα΄σιμο του σε κομμάτια. Το πρώτο collimation πέρασε με επιτυχία σε δοκιμή σε επίγειο στόχο. Επόμενο βήμα το rocker box.

P5210839.jpg.9de99356fcd305f707ac497246e4212e.jpg

P5210838.jpg.2e67598454ec6dd8fbda16ad42f6457f.jpg

P5210837.thumb.jpg.eb7a69a259aca1f3cc9e317706e50df6.jpg

P5210836.thumb.jpg.5ecfdcadeef4e02c1308216b5e9d734a.jpg

P5210835.jpg.05e7fe034c4f5f2eee966a4c090437b7.jpg

P5210834.thumb.jpg.d373400801e508f52e330f2d104f6100.jpg

Φιλικά Κώστας

http://www.astrobin.com/users/kookoo_gr/

Δημοσιεύτηκε

Μπραβο φιλε, πολυ ωραιο το Dob, με την βαση τι θα κανεις?

Φιλικά,

Μηνάς

I''ve seen things you people wouldn''t believe. Attack ships on fire off the shoulder of Orion. I watched c-beams glitter in the dark near the Tannhäuser Gate. All those moments will be lost in time, like tears... in rain. Time to die.
Δημοσιεύτηκε

Κώστα, πολύ ωραίο γίνεται!!

Μια ερώτηση. Στο κάτω μέρος βλέπω και έχεις βάλει μέσα στο mirror box ένα κύλινδρο από λαμαρίνα ο οποίος περιβάλει το κάτοπτρο.

Γιατί το έχεις κάνει αυτό;

Δημοσιεύτηκε

σήμερα επένδυσα το UTA με kydex και τοποθέτησα τον telrad καθώς και το καπάκι προστασίας του Mirror box. έκανα και ένα πρόχειρο ζύγισμα για τον υπολογισμό τον καμπύλων για το ύψος και βγαίνει διάμετρος περίπου 30 cm.

Μανούσο τον σωλήνα από λαμαρίνα τον έβαλα στο mirror box γιατι χρησιμοποιώ το mirror cell από το dob 8 αυτούσιο και είναι ο πιο απλός και σίγουρος τρόπος για την τοπθέτηση του ώστε να μην έχω πρόβλημα αργότερα με την ευθυγράμμιση

Μηνά η βάση θα είναι περίπου όπως του Μανούσου και του nik71 στο αντίστοιχο του topic, θα πρέπει πρώτα να σκεφτώ και να υπολογίσω μερικές διαστάσεις έστε να μην έχω πρόβλημα

P5230841.jpg.5def696b172c31df2a18277926f65a3d.jpg

P5230840.thumb.jpg.36f6a89d141a67e06c4348d839475e12.jpg

Φιλικά Κώστας

http://www.astrobin.com/users/kookoo_gr/

Δημοσιεύτηκε

Kookoo-Optics, Tubes and accessories :mrgreen:

Μπράβο Κωστά!! Πολύ καλή κατασκευή =D> =D>

Επόμενο βήμα νομίζω είναι λίγο χρώμα, το κόψιμο απ'τις βίδες που εξέχουν και ένα χιτώνιο και είσαι αρχοντας!! Καλή συνέχεια!

Βασίλης Μεταλληνός

OO 16 1600 f4

ΟΟ 12.5 1525 f4.8 NEQ6

TOA130 1000 f7.7 ΕΜ200

ED80 600 f7.5, Vixen9x63

Canon eos 6D, Sony a7s2, Wat120n+,Asi120

2009年7月22號日食 - 2017 Aug 21

www.metallinos.net

• 2 μήνες αργότερα...

Δημιουργήστε έναν λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είσαι μέλος για να αφήσεις ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!.

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Συνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό? Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...

Σημαντικές πληροφορίες

Όροι χρήσης