Alexandros Mpenetatos Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 25, 2013 Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 25, 2013 Γεια σας!!!! Ως καινούργιο μέλος στο forum και εντελώς αρχάριος θέλω τη βοήθειά σας για να μυηθώ στα μυστήρια της αστρονομίας!! Αυτή τη στιγμή έχω ενα ΕΤΧ 80 της Meade. Αρκετα ικανοποιητικό για να βλέπεις το φεγγάρι ή ακόμα και κάποιους πλανήτες - να λεμε την αλήθεια δεν έχω δοκιμάσει να δω και κάτι άλλο εκτος απο κατι αστρα - και αυτο περισσοτερο διοτι το αυτοματο συστημα GOTO που έχει στα περισσοτερα νεφελώματα ή γαλαξίες οταν παω να δω που γραφει Below Horizon (βασικά νμζ οτι έχει λίγο ... πρόβλημα το GOTO μιας και συχνα μου κρασαρει, για παραδειγμα παω να δω καποιο αντικειμενο μου λέει εκτός ορίζοντα και μετα λεει το ίδιο σε ΟΛΑ τα αντικείμενα ...).... Όπως είπα είμαι αρχάριος και αναρωτιόμουν ... υπαρχει καποια περίπτωση να καταφέρω χωρις το GOTO να δω με τη βοήθεια ίσως καποιου χάρτη καποια αντικειμενο στο βαθυ ουρανο?? Να σημειωθεί ότι μένω στο Πειραια - αρκεταα φώτα...
Adomingo Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 25, 2013 Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 25, 2013 Γεια σου φίλε μου! Καλωσόρισες! Υπάρχουν εδώ κάποιοι χάρτες με τα Messier, που θα μπορούσες να χρησιμοποιήσεις για αρχή: http://www.atmob.org/library/member/skymaps_jsmall.html Δεν κατάλαβα πλανητική παρατήρηση έχεις κάνει, ή δεν κατάφερες?Όπως και νά 'χει προτείνω να λύσεις το πρόβλημα με το GOTO.Δεν έχω γνώσεις πάνω στο GOTO αλλά κατά το ξεκίνημα πρέπει να κάνεις κάποιου είδους ευθυγράμμιση. Την κάνεις?? Μπορείς πάντως να χρησιμοποιήσεις και το stellarium και να ρίξεις μια ματιά στο αν τα αντικείμενα που θα παρατηρήσεις είναι όντως πάνω από τον ορίζοντα.
Alexandros Mpenetatos Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 26, 2013 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 26, 2013 Πλανητική παρατήρηση έχω καταφέρει Έχω δει τον Κρόνο τον Αρη και την Αφροδιτη αν δεν κάνω λαθος, με πιο εντυπωσιακο όμως τον Κρόνο (εξαιτίας των δαχτυλιδιών). Την ευθυγράμμιση την κάνω και αυτή. Απλά όπως είπα ενω πατάω να παει ας πουμε σε ενα γαλαξία ο οποία ειναι εκτος οριζοντα μου γραφει (λογικο..) εκτος ορίζοντα και μετα όμως μου λεει το ιδιο δε οτιδηποτε και αν πατησω...
giorgosgr Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 26, 2013 Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 26, 2013 Εισαι σίγουρος πως αυτά που έψαχνες ήταν όντως πάνω από τον ορίζοντα; Facebook Giorgos'' videoastronomy page https://www.facebook.com/videoastronomy/
Μανούσος Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 26, 2013 Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 26, 2013 Μπορείς να μας περιγράψεις λίγο τη διαδικασία που ακολουθείς; Τι ευθυγράμμιση κάνεις; Βάζεις τη σωστή ημερομηνία και ώρα; Βάζεις τις συντεταγμένες του τόπου σου;Είναι το τηλεσκόπιο ευθυγραμμισμένο με το επίπεδο και το Βορρά; Φιλικά -- Μανούσος ΔημήτρηςΟι κατασκευές μου:https://www.astrovox.gr/forum/viewtopic.php?t=22270https://www.astrovox.gr/forum/viewtopic.php?t=17643https://www.astrovox.gr/forum/viewtopic.php?t=19201
Alexandros Mpenetatos Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 27, 2013 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 27, 2013 Εισαι σίγουρος πως αυτά που έψαχνες ήταν όντως πάνω από τον ορίζοντα; για να του λεω να παει στο φεγγάρι που το έβλεπα μπροστά μου και να μου λέει below horizon ...
Alexandros Mpenetatos Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 27, 2013 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 27, 2013 Μπορείς να μας περιγράψεις λίγο τη διαδικασία που ακολουθείς; Τι ευθυγράμμιση κάνεις; Βάζεις τη σωστή ημερομηνία και ώρα; Βάζεις τις συντεταγμένες του τόπου σου;Είναι το τηλεσκόπιο ευθυγραμμισμένο με το επίπεδο και το Βορρά; ναι ναι ναι και πάλι ναι ..η ευθυγράμμιση είναι σωστή τουλάχιστον αυτό μπορώ να το κανω....
Alexandros Mpenetatos Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 27, 2013 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 27, 2013 απλα ... το θέμα είναι οτι με 80mm διάμετρο θα μπορέσω να δω καποιο αντικείμενο στο βαθύ ουρανο???
gregohks Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 27, 2013 Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 27, 2013 Στον πειραιά?Με 3.1" πάρα πολύ δύσκολα.
Alexandros Mpenetatos Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 27, 2013 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 27, 2013 Στον πειραιά?Με 3.1" πάρα πολύ δύσκολα. αρα να μην κάνω όνειρα ε??... Δηλαδή τί μου προτείνεις καινούργιο τηλεσκόπιο??
gregohks Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 27, 2013 Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 27, 2013 Όχι.Εξορμήσεις σε σκοτεινό ουρανό.
Μενέλαος Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 27, 2013 Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 27, 2013 Κάποια ελάχιστα βασικά πράγματα θα τα δεις ακόμη κι από τον Πειραιά, όπως τα ανοιχτά σμήνη, κάποια λαμπρά σφαιρωτά (σαν αχνές κηλίδες), κανένα Μ42 και τις Πλειάδες τον χειμώνα, άντε και ίσως την Ανδρομέδα. Τέτοια πράγματα μόνο. Για πιο καλά όμως πράγματι πρέπει να ακολουθήσεις τις συμβουλές των παιδιών για πιο σκοτεινό ουρανό!
Skyline Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 27, 2013 Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 27, 2013 Το μεγαλυτερο μερος του πληθυσμου ζει σε περιοχες τραγικης φωτορυπανσης. Η διαφορα ειναι η εξης. Καποιος που ζει σε επαρχιακη πολη μπορει να μεταβει σε χωρο χαμηλης φωτορυπανσης, ταξιδευοντας μολις 50 χλμ. Καποιος που βρισκεται στην Αθηνα ομως, πρεπει να διανυσει 200 χλμ. για να παει σε εξισου σκοτεινο μερος.
Alexandros Mpenetatos Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 27, 2013 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 27, 2013 Σας ευχαριστώ όλους για τις απαντήσεις. Θα βάλω τα δυνατά μου να δω ό,τι μπορώ και ίσως να το παρω και στην Χίο !!
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε έναν λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είσαι μέλος για να αφήσεις ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!.
Εγγραφή νέου λογαριασμούΣυνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό? Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα