spitonoikokurhs Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 18, 2022 Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 18, 2022 Καλησπέρα σας, δεν ήξερα τι να γραψω για τη περιγραφή της δημοσίευσης μου. Εξηγώ απο κάτω: Ας πουμε οτι βρισκετε σε ενα μερος κ ερχεται κοσμος για να μαθει 10 πραγματα για το νυχτερινο ουρανό. Είτε εχει να κανει με σελήνη είτε με αστερισμούς είτε με μυθολογία. Ποια πράγματα-ιστορίες-δεδομένα θεωρείτε εσεις ικανά να ερεθίσουν τον εγκέφαλο του υποψήφιου ερασιτεχνη αστρονομου?
Μανούσος Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 19, 2022 Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 19, 2022 Εμένα αυτό που θα μου άρεσε πρώτα από όλα θα ήταν να κοιτάξω μέσα από τηλεσκόπιο και με απλά λόγια να μου εξηγήσει κάποιος τί είναι αυτό που βλέπω. Δεν είναι εύκολο γιατί αν έχει πολύ κόσμο ο οποίος περιμένει ουρά θα πρέπει να εξηγείς ξανά και ξανά το ίδιο πράγμα σαν κασέτα. Θεωρώ πάντως πως σε μια τέτοια μάζωξη ο περισσότερος κόσμος αυτό θα θέλει παρά να μάθει θεωρητικά πράγματα. Να αποκτήσει δηλαδή μια βιωματική εμπειρία. Τα θεωρητικά τα μαθαίνει και στο σπίτι του μέσα από βιβλία, διαδίκτυο κτλ. Φιλικά -- Μανούσος ΔημήτρηςΟι κατασκευές μου:https://www.astrovox.gr/forum/viewtopic.php?t=22270https://www.astrovox.gr/forum/viewtopic.php?t=17643https://www.astrovox.gr/forum/viewtopic.php?t=19201
planetman Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 21, 2022 Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 21, 2022 Άπειρο προφανώς εννοεί χωρίς πείρα. ΠΛΑΝΗΤΑΡΙΟ ΚΡΗΤΗΣ - το κινητό πλανητάριο
vagkaf Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 21, 2022 Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 21, 2022 Τα αντικείμενα που μπορούν να παρατηρηθούν ακόμη και μέσα από την πόλη και ταυτόχρονα δημιουργούν το μεγαλύτερο ενθουσιασμό στο κοινό, είναι η Σελήνη και οι μεγάλοι πλανήτες (Δίας και Κρόνος) Κατά την άποψη μου τα βασικά που πρέπει να ειπωθούν σχετικά με αυτά τα αντικείμενα είναι: 1) Η απόσταση τους σε χιλιόμετρα από τη Γη, πράγμα που θα κατανοήσουν οι περισσότεροι ακόμη και χωρίς πείρα, με ταυτόχρονη εξήγηση του χρόνου που κάνει το φως έχοντας ταχύτητα περίπου 300.000 km/s να φτάσει στο τηλεσκόπιο (π.χ. για τη Σελήνη ότι το είδωλο που βλέπει κάθε δεδομένη στιγμή έρχεται με καθυστέρηση 1,3 δευτερόλεπτα) 2) Έχοντας μια κλίμακα των πλανητών είτε σε χαρτί είτε ακόμη φτιάχνοντας σφαίρες π.χ. από πηλό βάσει του παρακάτω μοντέλου, να κατανοήσουν το μέγεθος που έχει ο πλανήτης που βλέπουν σε σχέση με τη Γη.
spitonoikokurhs Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 22, 2022 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 22, 2022 Καλημερα σας και ευχαριστώ για τις απαντήσεις Ναι οταν προανεφερα απειρο κοινο ήθελα να πω οτι ειναι κοινο με καμια σχεση με αστρονομία ή κατι σχετικό. Κόσμος που του προσφερεται η δυνατοτητα να μαθει-παρακολουθησει μερικα πραγματα χωρις την παραμικρη εμπειρία. Σε πρώτη φάση ειπα να ξεκινησω με ενα ζευγαρι κυαλια μαζι με ενα λεηζερ κ βλεπουμε πως θα παει. υ.γ. Οι πλανητες δυστυχως δεν ειναι ορατοι τις ωρες που θα ειναι διαθεσιμο το κοινο.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε έναν λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είσαι μέλος για να αφήσεις ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!.
Εγγραφή νέου λογαριασμούΣυνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό? Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα