vagkaf Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 2 Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 2 33 minutes ago, Μιχάλης said: ειναι μη πρακτικο να εχει τοσο μεγαλυ εμβελεια,καθως εγω θα φοβομουν μη το κλεψουν αν το εβαζα στην ταρατσα της πολυκατοικιας μου.Αν υπάρχει μονοκατοικια εχει νοημα. Γιατί θα καταλάβουν τι είναι ? Χονδρικά υπολογίζοντας με βάσει τα 10.000 μέλη του φόρουμ, ακόμη και το ακραίο παράδειγμα να πάρουμε να είναι όλα ενεργά μέλη, βγαίνει ένα ποσοστό 0,1% του ελληνικού πληθυσμού.
kkokkolis Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 2 Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 2 Σε ένα review δίνει εμβέλεια wi Fi μόλις 15 πόδια, δηλαδή 4.5 μέτρα. Έχει σίγουρα παραπάνω. Νομίζω πως έχει περισσότερο από τις φορητές συσκευές μου, εκ των οποίων το πλέον σύγχρονο κινητό έχει τη μεγαλύτερη εμβέλεια, όπως είπα. Νομίζω πως υπερέβαλα παραπάνω, 15-20 μέτρα πιάνει το κινητό στην ανεμπόδιστη ευθεία και περίπου τα μισά όταν μπαίνω στο σπίτι. Στο εξοχικό το είχα στο μπαλκόνι και έπιανα κοντά στο κλειστό παράθυρο του επάνω και του κάτω ορόφου και περίπου 1-2 μέτρα προς τα μέσα. Εκεί φυσικά το σήμα μπορεί να είναι ασταθές. Και στα δύο σημεία οι χώροι είναι ιδιωτικοί. Αν το στήσω σε κοινόχρηστο ή δημόσιο χώρο δεν θα απομακρυνθώ φυσικά. Οὖτιν με κικλήσκουσι My Optics
kkokkolis Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 2 Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 2 3 minutes ago, vagkaf said: Γιατί θα καταλάβουν τι είναι ? Χονδρικά υπολογίζοντας με βάσει τα 10.000 μέλη του φόρουμ, ακόμη και το ακραίο παράδειγμα να πάρουμε να είναι όλα ενεργά μέλη, βγαίνει ένα ποσοστό 0,1% του ελληνικού πληθυσμού. Ό,τι έχει φακό είναι δυνάμει ακριβό. Ένας φίλος είχε ένα νευτώνιο στο εξοχικό, ένα από τα παλιά σοβιετικά νευτώνια. Του έκλεψαν τον ερευνητή και τους φακούς της μάνας του (το πολύ- πολύ να ήταν Plossl). Το τηλεσκόπιο το άφησαν. Οὖτιν με κικλήσκουσι My Optics
vagkaf Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 2 Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 2 15 minutes ago, kkokkolis said: Ό,τι έχει φακό είναι δυνάμει ακριβό. Ένας φίλος είχε ένα νευτώνιο στο εξοχικό, ένα από τα παλιά σοβιετικά νευτώνια. Του έκλεψαν τον ερευνητή και τους φακούς της μάνας του (το πολύ- πολύ να ήταν Plossl). Το τηλεσκόπιο το άφησαν. Και εγώ για προσοφθάλμιους ήξερα. Εκεί όντως διακρίνεται ότι είναι ακριβοί και από έναν αδαή. Και να το έπαιρναν το νευτώνειο μπορεί να νόμιζαν είναι θερμοσίφωνας....ή να κατέληγε να γίνει δύο ψησταριές. Μεγάλη αδικία η κλοπή. Μακριά από όλους. Ίσως το 2025 να έχει εκπλήξεις με νέα smart scopes. Ίσως ένα seestar s80.
tomeye Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 2 Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 2 Το έχει δοκιμάσει κανείς για remote control? https://github.com/smart-underworld/seestar_alp
kkokkolis Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 2 Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 2 43 minutes ago, tomeye said: Το έχει δοκιμάσει κανείς για remote control? https://github.com/smart-underworld/seestar_alp Ενδιαφέρον. Θα το δοκιμάσω και θα σας πω. Για εμένα έχει νόημα μόνο αν το βλέπει το laptop από το γραφείο μου. Δεν θέλω άλλη μια μπαταρία στο κεφάλι μου (το κινητό φορτίζει στα 120W σαν πύραυλος.). Οὖτιν με κικλήσκουσι My Optics
Μιχάλης Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 3 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 3 13 hours ago, tomeye said: Το έχει δοκιμάσει κανείς για remote control? https://github.com/smart-underworld/seestar_alp αυτο ακριβως εννοουσα,θα το δοκιμάσω και εγώ να δω αν μπορω να το εγκαταστησω. Υπάρχει παντα και το αντιστοιχο νημα στο cloudy nights που ολο και καποιος θα το εχει δοκιμάσει. stargazeshots.com
kkokkolis Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 3 Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 3 (επεξεργάστηκε) Εγκαταστάθηκε με ευκολία. Θα δούμε αύριο πως λειτουργεί. Ποιό είναι αυτό στο CN; Το Jailbreak; Το επεξεργάστηκε Ιανουάριος 3 ο kkokkolis Οὖτιν με κικλήσκουσι My Optics
Μιχάλης Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 3 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 3 6 hours ago, kkokkolis said: Εγκαταστάθηκε με ευκολία. Θα δούμε αύριο πως λειτουργεί. Ποιό είναι αυτό στο CN; Το Jailbreak; οχι δεν εννοω κατι τετοιο,εξ αλλου απ οσο ρωτησα και στο facebook το προγραμμα του github δεν παρακαμπτει κατι απο τη λειτουργια του τηλεσκοπιου και ουσιαστικά χρησιμοποιει τις ιδιες εντολες με την εφαρμογη. Αυτο που ηθελα να πω αναφερομενος στο cn ειναι οτι εκει η κοινοτητα ειναι μεγαλυτερη με εκτενεστερη αναφορα στο see star.Αν παρ'ολα αυτα υπάρχει καποιο jail break θα ενδιαφερόμουν να το μαθω! stargazeshots.com
kkokkolis Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 3 Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 3 Υπήρχε, αλλά μάλλον το μπλόκαραν, αν κατάλαβα καλά. https://www.cloudynights.com/topic/900861-seestar-s50asiair-jailbreak-ssh/ Οὖτιν με κικλήσκουσι My Optics
Μιχάλης Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 3 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 3 Ασχοληθηκα μιση ωρα με το προγραματακι απο github,φαινεται πολλα υποσχωμενο ειδικα αν παρακολουθησεις το βιντεο που εχει.Μιλαμε για πραγματικη αναβαθμιση,μακαρι να εμενα καπου με λιγοτερη φωτορυπανση. Μολις ανοιξε νεος κοσμος για μενα.Και μου φαινεται θα παω για δευτερο seestar stargazeshots.com
geo1970 Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 3 Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 3 Εγώ φυλάω τα λεφτά γιατί με την τόση επιτυχία που έχει το μηχάνημα παγκοσμίως σίγουρα θα βγάλουν καλύτερη έκδοση κάποια στιγμή . Εγώ λέω αφού είμαστε αρκετοί να πηγαίνουμε εδώ κοντά να βγάζουμε τον ίδιο στόχο και να μοιραζόμαστε τα αρχεία . Μία ώρα με το αυτοκίνητο δε το λες και μακριά .
kkokkolis Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 3 Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 3 1 hour ago, geo1970 said: Εγώ φυλάω τα λεφτά γιατί με την τόση επιτυχία που έχει το μηχάνημα παγκοσμίως σίγουρα θα βγάλουν καλύτερη έκδοση κάποια στιγμή . Εγώ λέω αφού είμαστε αρκετοί να πηγαίνουμε εδώ κοντά να βγάζουμε τον ίδιο στόχο και να μοιραζόμαστε τα αρχεία . Μία ώρα με το αυτοκίνητο δε το λες και μακριά . Πάω Αλεποχώρι μερικά ΣΚ. Στον Μύτικα υπάρχει ένα ωραίο ξέφωτο. Παλιά πηγαίναμε στον Άγιο Νεκτάριο, έχω να πάω πολύ καιρό. Οὖτιν με κικλήσκουσι My Optics
Μιχάλης Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 3 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 3 3 hours ago, geo1970 said: Εγώ φυλάω τα λεφτά γιατί με την τόση επιτυχία που έχει το μηχάνημα παγκοσμίως σίγουρα θα βγάλουν καλύτερη έκδοση κάποια στιγμή . Εγώ λέω αφού είμαστε αρκετοί να πηγαίνουμε εδώ κοντά να βγάζουμε τον ίδιο στόχο και να μοιραζόμαστε τα αρχεία . Μία ώρα με το αυτοκίνητο δε το λες και μακριά . H επιτυχια ειναι ακριβως λογω χαμηλης τιμης και οχι τοσο λογω ποιοτητας.Το οτι η εταιρια επιτρεπει να υπαρχουν καποια παραθυρα παραμετροποιησης και επιπλεον κανει σημαντικες αναβαθμισεις στο λογισμικο του υποδηλωνει οτι θα μεινει με αυτο το μοντελο για αρκετο καιρο.Αλλωστε τωρα εβγαλαν το μικρο μοντελο.Αν βγαλουν ενα 80αρι νομιζω θα αυξηθει παρα πολυ η τιμη. Σχετικα με το προγραμματακι του github,θελει πολυ μελετη και κυριως δεν μπορεσα να καταλαβω πως να συνδεσω το stelarium ωστε να μπορω να βλεπω τα αντικειμενα.Παραειναι περιπλοκο.Θα το μελετησω και θα επανελθω! stargazeshots.com
kkokkolis Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 3 Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 3 Το όλον είναι κάτι περισσότερο από το άθροισμα των μερών του. Και η ποιότητα δίχως αποτέλεσμα είναι άσκοπη. Οὖτιν με κικλήσκουσι My Optics
kkokkolis Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 4 Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 4 (επεξεργάστηκε) Συνδέθηκα, αλλά δεν έχω καταλάβει πως δουλεύει ακόμη. Το επεξεργάστηκε Ιανουάριος 4 ο kkokkolis Οὖτιν με κικλήσκουσι My Optics
Μιχάλης Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 4 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 4 δειτε το βιντεο που εξηγει τι κανει. Πρεπει να αποσυνδεθειτε απο το app και να παρετε τον ελεγχο ως guest.Γινεται μεσα απο το pc η διαδιακασια αυτη. stargazeshots.com
kkokkolis Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 4 Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 4 1 hour ago, Μιχάλης said: δειτε το βιντεο που εξηγει τι κανει. Πρεπει να αποσυνδεθειτε απο το app και να παρετε τον ελεγχο ως guest.Γινεται μεσα απο το pc η διαδιακασια αυτη. Θα το δω. Τώρα είχα άλλο παιχνίδι, εξ άλλου έχει συννεφιά. Να ένας που το χρησιμοποιεί, μαζί με το Stellarium. Οὖτιν με κικλήσκουσι My Optics
Μιχάλης Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 4 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 4 Ειδα το βιντεο απο το github και ειμαι ενθουσιασμενος.Το προγραμματακι ειναι πραγματικα πολυ ευκολο και ειναι φανταστικος ο τροπος παραμετροποιησης των λειτουργειων του seestar.Αυτη τη στιγμη δοκιμαστικά τραβαω το M100. Ενα βασικο μειονεκτημα που εντοπισα ειναι οτι χρειαζεσαι καλο wifi και επειδη ολη η εφαρμογη λειτουργει σαν local host μεσω web browser ειναι laggy το ολο θεμα.Χρειαστηκε να κανω επανεκιννηση το local host για να μην μου βγαζει μηνυμα σφαλματος.Εχουν κανει τοση δουλεια στον κωδικα,δεν μπορουσαν να βαλουν ενα προγραμματακι με UI πιο φιλικο; Ειναι εντυπωσιακο το ποσα δεδομενα μπορεις να δεις μεσω υπολογιστη,και να εχεις και live εικονα.Στα συν ειναι οτι μεσω scheduling μπορεις να αξιοποιησεις ολη τη διαρκεια της νυχτας και εσυ να κοιμηθεις (με κινδυνο να πιασει βροχη ή να στο κλεψουν). Οσο για τη συνδεση με stellarium την βρηκα περιττη καθώς υπαρχει online καταλογος (απ οσο καταλαβα απο εδω : https://simbad.cds.unistra.fr/simbad/ ) και βρισκει κατευθειαν τους στοχους. Μια λειτουργια που ειναι πολυ σημαντικη ειναι οτι στο live view σου δειχνει τα drop frames,πραγμα που ειναι πολυ σημαντικο γιατι καταλαβαινεις πρακτικά ποσο ποσοστό του χρόνου σκοπευσης ειναι τελικά ο χρόνος εκθεσης.Μπορει ετσι να γινει και μια συγκριση με το seestar σε ισημερινη στηριξη stargazeshots.com
kkokkolis Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 5 Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 5 Προγραμματισμό θα έχει μάλλον και το επόμενο update της εφαρμογής Seestar. Έχουν διαρρεύσει εικόνες. Οὖτιν με κικλήσκουσι My Optics
kkokkolis Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 6 Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 6 Καλό σαν ιδέα. Περιμένω να δω αν το 12" μπορεί να επωφεληθεί από την καθοδήγηση του Seestar (όταν είμαι μόνος, αλλιώς με RDF που είναι δύσκολο λόγω μυωπίας και χαμηλού ύψους του οργάνου, αν και υπάρχει η επιλογή υψηλού τρίποδα). 2 Οὖτιν με κικλήσκουσι My Optics
tomeye Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 6 Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 6 Έχει παραγγείλει κανείς απευθείας από zwo? Είμαι περιέργος για το χρόνο παράδοσης.
kkokkolis Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 6 Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 6 (επεξεργάστηκε) Μέτρησα την απόσταση που βλέπει το κινητό το Seastar. Από τη θέση που το έχω τοποθετημένο, πιάνει 16.5m μέχρι το μακρύτερο άκρο του μπαλκονιού (55 πλακάκια X 30cm). Εμφανώς πιάνει και παραπάνω, τουλάχιστον 20m. Μόλις μπω στο σπίτι όμως πέφτει στο μισό περίπου. Το επεξεργάστηκε Ιανουάριος 6 ο kkokkolis Οὖτιν με κικλήσκουσι My Optics
kkokkolis Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 6 Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 6 (επεξεργάστηκε) Το επεξεργάστηκε Ιανουάριος 6 ο kkokkolis Οὖτιν με κικλήσκουσι My Optics
tomeye Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 6 Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 6 47 minutes ago, kkokkolis said: Μέτρησα την απόσταση που βλέπει το κινητό το Seastar. Από τη θέση που το έχω τοποθετημένο, πιάνει 16.5m μέχρι το μακρύτερο άκρο του μπαλκονιού (55 πλακάκια X 30cm). Εμφανώς πιάνει και παραπάνω, τουλάχιστον 20m. Μόλις μπω στο σπίτι όμως πέφτει στο μισό περίπου. To 5G έχει εμβέλεια περίπου στα 20μ και έχει θέμα με τοίχους κλπ.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε έναν λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είσαι μέλος για να αφήσεις ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!.
Εγγραφή νέου λογαριασμούΣυνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό? Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα