Aris Milonas Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 30, 2024 Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 30, 2024 Με χαρά σας ανακοινώνω ότι κυκλοφόρησε το βιβλίο αστρονομίας με τίτλο: «Το Βιβλίο του Νυχτερινού Ουρανού – Εγχειρίδιο Αστροπαρατήρησης», για ερασιτέχνες αστρονόμους και τους λάτρεις της Αστρονομίας-Αστροφυσικής. Αυτό το βιβλίο δεν είναι μετάφραση. Είναι το πρώτο βιβλίο αστροπαρατήρησης που γράφτηκε και σχεδιάστηκε στην Ελλάδα! Είναι μεγάλο σε μέγεθος 24 Χ 32 εκατοστά! Μέσα θα βρείτε τους πιο ευανάγνωστους χάρτες του ουρανού. Είναι το μοναδικό βιβλίο στα ελληνικά που περιλαμβάνει όλους τους αστερισμούς για χρήση με κιάλια ή τηλεσκόπιο! Όλα τα τρισδιάστατα επεξηγηματικά σχήματα αστρονομίας σχεδιάστηκαν για να βοηθήσουν στην κατανόηση της ουράνιας σφαίρας. Κάθε σχήμα, κάθε χάρτης, κάθε αστερισμός, αποτελεί μοναδικό έργο γραφιστικής τέχνης. Όλα είναι πρωτότυπα! Η χρονοβόρα σχεδίασή τους διαθέτει την επιστημονική ακρίβεια και πληρότητα που απαιτείται. Το βιβλίο έχει εκπαιδευτικό και καθοδηγητικό χαρακτήρα. Στόχος της συγγραφής του βιβλίου είναι: α) να βοηθήσει τους ερασιτέχνες αστρονόμους στην παρατήρηση του ουρανού με το μάτι με κιάλια και με τηλεσκόπιο, β) να αφυπνίσει να εμπνεύσει και να επιμορφώσει τους μαθητές, γ) να λάβουν όσοι ενήλικες επιθυμούν τη γνώση της Αστρονομίας που στερήθηκαν στο σχολείο. Το βιβλίο αυτό αποτελεί την «αλφαβήτα» του προσανατολισμού και της αναγνώρισης όλων των αστερισμών. Μας βοηθά στην εύρεση και στον τρόπο παρατήρησης των ουράνιων αντικειμένων έξω και πέρα από το ηλιακό μας σύστημα (σμήνη αστέρων, νεφελωμάτων, γαλαξιών, κ.α.) Στο βιβλίο θα βρείτε δεκάδες πρωτότυπα επεξηγηματικά σχέδια αστρονομίας, πίνακες, γραφήματα, 48 Πρακτικούς – ειδικά σχεδιασμένους για τον ουρανό της Ελλάδας- αστροχάρτες για χρήση με γυμνό μάτι και με κιάλια, 37 Αναλυτικούς – αστροχάρτες για χρήση με τηλεσκόπιο έως 30 εκατοστά (12in), πάνω από 1.000 αντικείμενα βαθέος ουρανού (deep-sky), πληροφορίες για τα 280 δημοφιλέστερα αντικείμενα deep-sky και τους 120 δημοφιλέστερους διπλούς αστέρες. Το Βιβλίο του Νυχτερινού Ουρανού αποτελείται από τρία κεφάλαια. Το πρώτο Κεφάλαιο του βιβλίου περιέχει εισαγωγικά στοιχεία Αστρονομίας. Απευθύνεται στους μαθητές και σε όλους τους ενήλικες που δεν διδάχθηκαν Αστρονομία στο σχολείο. Το δεύτερο Κεφάλαιο του βιβλίου απευθύνεται σε αυτούς που επιθυμούν να εμβαθύνουν στην Αστρονομία και βεβαίως σε όλους τους ερασιτέχνες αστρονόμους (αρχάριους και προχωρημένους), που ασχολούνται με την παρατηρησιακή Αστρονομία, δηλαδή διαθέτουν κιάλια ή τηλεσκόπιο. Το τρίτο Κεφάλαιο του βιβλίου αποτελείται από δύο μέρη. Το πρώτο μέρος περιέχει 48 ολοσέλιδους Πρακτικούς αστροχάρτες του νυχτερινού ουρανού, όπως τον βλέπουμε με τα μάτια μας για κάθε ώρα και για κάθε ημέρα του έτους. Το δεύτερο μέρος περιέχει όλους τους Αναλυτικούς αστροχάρτες οι οποίοι είναι απαραίτητοι για κάθε παρατηρητή που διαθέτει μικρό ή μεγάλο τηλεσκόπιο έως και 12 ίντσες. Είναι ευανάγνωστοι, ειδικά σχεδιασμένοι για να διαβάζονται με κόκκινο φακό. Οι αστροχάρτες καλύπτουν όλο τον ουρανό και βεβαίως όλους τους αστερισμούς! Κοστίζει 24 ευρώ και θα το βρείτε στο planitario.gr ή σε κάποια βιβλιοπαρουσίαση. ---------------------------------------- ΤΕΧΝΙΚΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ Καθ. Βάρος (γρ.): 800 Βιβλιοδεσία: Μαλακό εξώφυλλο Συγγραφέας: ΑΡΗΣ ΜΥΛΩΝΑΣ Εκτύπωση: Έγχρωμη Κωδικός ISBN: 978-618-00-5526-9 Γλώσσα: Ελληνικά Αριθμός σελίδων: 144 Εκδοτικός Οίκος: (Αυτοέκδοση) Διαστάσεις (mm): 240Χ320 Έτος Έκδοσης: 2024 Χαρτοκιβώτιο 1: 260 Χ 340 Χ 40 mm (1.100gr) ------------------------------------- 7 1
kkokkolis Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 30, 2024 Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 30, 2024 Έρχεται! Θα θέλαμε και κάτι σε μικρό μέγεθος, σαν τον Pocket Sky Atlas, για το πεδίο. Οὖτιν με κικλήσκουσι My Optics
Aris Milonas Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 30, 2024 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 30, 2024 Τα 2/3 Του βιβλίου μου αποτελείται από ολοσέλιδους χάρτες. Για να προσανατολίζεται εύκολα κάποιος αρχάριος θα πρέπει να βλέπει μεγάλο κομμάτι του ουρανού/ανά σελίδα και ταυτόχρονα να είναι ευανάγνωστος. Αυτό υπολογίζεται με μαθηματικά. Για αυτό το λόγο το βιβλίο μου σχεδιάστηκε τόσο μεγάλο. Ο pocket Sky Atlas έχει τμήμα αστερισμού σε κάθε σελίδα και σε μπερδεύει αρκετά, εκτός κι αν ξέρεις άριστα τον ουρανό. Κατά την γνώμη μου ο καλύτερος χάρτης για μεσαία τηλεσκόπια είναι ο Cambridge Star Atlas του αειμνήστου Wil Tirion από τον οποίο και διδάχθηκα τα «κόλπα» της τέχνης του CorelDraw διανυσματικού προγράμματος ώστε να μπορώ να φτιάχνω χάρτες εκ του μηδενός. 5
kkokkolis Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 30, 2024 Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 30, 2024 3 hours ago, Aris Milonas said: Ο pocket Sky Atlas έχει τμήμα αστερισμού σε κάθε σελίδα και σε μπερδεύει αρκετά, εκτός κι αν ξέρεις άριστα τον ουρανό. Αυτό είναι αλήθεια. Μαθαίνεις μια περιοχή καλά, αλλά μπερδεύεσαι με τη συνολική εικόνα. Το έχω πάθει με το παραπάνω. Pocket και Cambridge έχουν την ίδια νομενκλατούρα και τον ίδιο δημιουργό, αλλά ο δεύτερος έχει μεγαλύτερους χάρτες. Οὖτιν με κικλήσκουσι My Optics
alepohori Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 30, 2024 Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 30, 2024 Το περιμένω κι εγώ και ανυπομονώ! Έλειπε πράγματι ένα ελληνικό βιβλίο για τους ερασιτέχνες της παρατήρησης! 1 Δημήτρης Καπετανάκης CGCG108-138: Mag 15.5v, να τ'αφήσω; Πολλά τα mag Άρη! Το flickr μου
tsan Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 1, 2024 Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 1, 2024 Συγχαρητήρια! Καλοτάξιδο το νέο σας βιβλίο! 1 Με εκτίμηση tsan
Aris Milonas Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 1, 2024 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 1, 2024 3 hours ago, tsan said: Συγχαρητήρια! Καλοτάξιδο το νέο σας βιβλίο! Ευχαριστώ πολύ! Περιμένω την αυστηρή κριτική-αξιολόγησή σας -θα χαρώ πολύ- εδώ: https://planitario.gr/gr/to-biblio-toy-nyxterinoy-oyranoyegxeiridio-astroparatirisis.html
kkokkolis Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 1, 2024 Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 1, 2024 32x22 είναι το The Monthly Sky Guide και οι μισές σελίδες, για να πάρουμε μια ιδέα. 1 Οὖτιν με κικλήσκουσι My Optics
fotodektis Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 1, 2024 Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 1, 2024 Εύχομαι κάθε επιτυχία στο βιβλίο που έλειπε από την ελληνική βιβλιογραφία! Ο συγγραφέας είναι ο πλέον έμπειρος στο αντικείμενο,με εμπειρία πολλών δεκαετιών και μεγάλη ικανότητα εκλαΐκευσης. Αυτό που ξεχωρίζει στον Άρη Μυλωνά είναι η πρακτικότητα και η οξυδέρκεια που δίνει στον ερασιτέχνη αστρονόμο αυτό ακριβώς που χρειάζεται,με τον πλέον έγκυρο,εύληπτο και εύχρηστο τρόπο! Το χάρτινο επιπεδόσφαιρό του-μακράν καλύτερο από άλλα-ξεχώριζε για το πρακτικό μεγάλο μέγεθός του (για να μην ψάχνεις "ψείρες" σε έναν μικρό κύκλο) και για τον σοφό διαχωρισμό Βόρειου και Νότιου ουρανού! Στάθηκε πολύτιμο εργαλείο για πολλά χρόνια. Όπως και η πλέον ασφαλής μέθοδος πλυσίματος κατόπτρων των τηλεσκοπίων! Πιστεύω ότι και το βιβλίο του θα αποτελέσει για όλους επίσης πολύτιμο πρακτικό εργαλείο! 🙂 1 "Δεν γνωρίζεις τίποτα,μέχρι να εξασκηθείς σε αυτό" Richard P.Feynman"Πάσα επιστήμη χωριζομένη αρετής,πανουργία,ού σοφία φαίνεται" Πλάτων Αλήθεια <=> Αγάπη[Ταπεινότητα[Δικαιοσύνη]]
Aris Milonas Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 1, 2024 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 1, 2024 … και εδώ το βιβλίο μου αν θέλετε να το ξεφυλλίσετε 2
vagkaf Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 6, 2024 Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 6, 2024 (επεξεργάστηκε) Το παρέλαβα πριν λίγο! Ανυπομονώ να το διαβάσω. Εκ πρώτης όψεως είναι ΤΕΡΑΣΤΙΟ και λίγο που το ξεφύλλισα τα σχήματα μέσα είναι επίσης τεράστια και άριστα σχεδιασμένα και εκτυπωμένα. Κυριολεκτικά σαν ζωντανά σαν να θες να κάνεις βουτιά μέσα! Αν εξαιρέσουμε το σκίαστρο, κοντεύει να φτάσει σε μήκος το ED80 😅 Το επεξεργάστηκε Δεκέμβριος 6, 2024 ο vagkaf 1
Στέφανος Σοφολόγης Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 11, 2024 Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 11, 2024 Συγχαρητήρια Άρη γι αυτό το μεγάλο έργο! Ανυπομονώ κι εγώ να το πάρω στα χέρια μου. Είμαι σίγουρος ότι η λεπτομερής και ακριβής δουλειά θα το στείλει με επιτυχία κι εκτός Ελλάδας! 1 "Πως να σωπάσω μέσα μου την ομορφιά του κόσμου; ..." Κώστας Κινδύνης "Με το λύχνο του άστρου στους ουρανούς εβγήκα, στο αγιάζι των λειμώνων, στη μόνη ακτή του κόσμου..." Οδυσσέας Ελύτης www.a-polaris.org
santono Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 11, 2024 Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 11, 2024 Μπράβο για την εξαιρετική δουλειά! Εύχομαι καλή επιτυχία στην πορεία του και είμαι σίγουρος πως θα αποτελέσει πηγή έμπνευσης και γνώσης για πολλούς. Ανυπομονώ να το διαβάσω 1 # Σπύρος Αντωνόπουλος #
Aris Milonas Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 24, 2024 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 24, 2024 https://planitario.gr/gr/to-biblio-toy-nyxterinoy-oyranoyegxeiridio-astroparatirisis.html 6
vasilis.d.3 Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 28, 2024 Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 28, 2024 Συγχαρητήρια κε Μυλωνά για την κοπιαστική πραγματικά εργασία σας, ένα ελληνικό βιβλίο εξαιρετικό για λάτρεις της εξερεύνησης του νυχτερινού ουρανού! 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε έναν λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είσαι μέλος για να αφήσεις ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!.
Εγγραφή νέου λογαριασμούΣυνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό? Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα