kkokkolis Δημοσιεύτηκε χθες στις 08:13 AM Δημοσιεύτηκε χθες στις 08:13 AM (επεξεργάστηκε) Προφανώς όλοι γνωρίζετε πως παρακολουθούνται οι αγοραστικές μας συνήθειες μέσω των αναζήτησεών μας στο διαδίκτυο. Μέρος των πληροφοριών είναι προσβάσιμο στους διαδικτυακούς απατεώνες, οι οποίοι στήνουν εικονικά καταστήματα με δήθεν απίστευτες προσφορές, προκειμένου να προβούν σε ανακατανομή εισοδήματος (βλ κλεψιά). Ορίστε τι μου προτείνει το διαδίκτυο σήμερα. Ritchey–Chrétien μεγάλης διαμέτρου 120€, Nexstar 8SE ούτε 100€, Pulsar Merger μασκαρεμένο σαν Zeiss 120€ (κοστίζει 6000) και άλλες αδιανόητες προσφορές, από το γνωστό κατάστημα οπτικών... Lidl. 😂 Εγώ γέλασα και είπα να το κοινοποιήσω, μπας και γελάσει κανείς άλλος. Το επεξεργάστηκε χθες στις 08:14 AM ο kkokkolis 1 Οὖτιν με κικλήσκουσι My Optics
vagkaf Δημοσιεύτηκε χθες στις 08:58 AM Δημοσιεύτηκε χθες στις 08:58 AM (επεξεργάστηκε) 6 hours ago, kkokkolis said: Προφανώς όλοι γνωρίζετε πως παρακολουθούνται οι αγοραστικές μας συνήθειες μέσω των αναζήτησεών μας στο διαδίκτυο. Μέρος των πληροφοριών είναι προσβάσιμο στους διαδικτυακούς απατεώνες, οι οποίοι στήνουν εικονικά καταστήματα με δήθεν απίστευτες προσφορές, προκειμένου να προβούν σε ανακατανομή εισοδήματος (βλ κλεψιά). Ορίστε τι μου προτείνει το διαδίκτυο σήμερα. Ritchey–Chrétien μεγάλης διαμέτρου 120€, Nexstar 8SE ούτε 100€, Pulsar Merger μασκαρεμένο σαν Zeiss 120€ (κοστίζει 6000) και άλλες αδιανόητες προσφορές, από το γνωστό κατάστημα οπτικών... Lidl. 😂 Εγώ γέλασα και είπα να το κοινοποιήσω, μπας και γελάσει κανείς άλλος. Μα πώς δεν το σκέφτηκα; Θα πάρω κι ένα Ritchey–Chrétien στα 120€, κι αν δεν μου αρέσει, το επιστρέφω με την απόδειξη για αλλαγή σε… καφετιέρα Silvercrest. Το επεξεργάστηκε χθες στις 03:00 PM ο vagkaf
draculas Δημοσιεύτηκε χθες στις 02:20 PM Δημοσιεύτηκε χθες στις 02:20 PM (επεξεργάστηκε) Δεν ξέρω γιατί αλλά θυμήθηκα μια κουβέντα με φίλους κάποτε που μου έλεγαν ότι τηλεσκόπια έχω, τρίποδα έχω, χάρτες και βιβλία έχω, γιατί δεν ανοίγω ένα μαγαζί μέντιουμ/αστρολόγος να χ3στώ στο χρήμα?!! ε.. μερικοί άνοιξαν μαγαζί χωρίς να έχουν καν τα τηλεσκόπια! Δηλαδή κάπου ντροπή ε;!!😂 Edit επειδή το ξέχασα: που και πού καλό είναι να σβήνουμε τα cookies που μας παρακολουθούν και φτιάχνουν προφίλ για εμάς με (στο android) διαγραφή του advertising ID και απενεργοποίηση των Personalized ads (settings -> Google -> all services -> ads) ενώ και ένα tracking blocker σαν add-on στον browser δεν είναι καθόλου κακό... Το επεξεργάστηκε χθες στις 02:26 PM ο draculas 1
fotodektis Δημοσιεύτηκε χθες στις 03:53 PM Δημοσιεύτηκε χθες στις 03:53 PM Μήπως πρέπει να γίνουν-αν δεν έχουν γίνει ήδη-και καταγγελίες στις εταιρείες (Lidl κλπ.) που θίγονται και επίσης καταγγελίες στη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος; Σε τέτοιες περιπτώσεις τα καταστήματα βγάζουν ανακοινώσεις για πληροφόρηση του κοινού. 1 "Δεν γνωρίζεις τίποτα,μέχρι να εξασκηθείς σε αυτό" Richard P.Feynman"Πάσα επιστήμη χωριζομένη αρετής,πανουργία,ού σοφία φαίνεται" Πλάτων Αλήθεια <=> Αγάπη[Ταπεινότητα[Δικαιοσύνη]]
draculas Δημοσιεύτηκε χθες στις 05:52 PM Δημοσιεύτηκε χθες στις 05:52 PM 1 hour ago, fotodektis said: Μήπως πρέπει να γίνουν-αν δεν έχουν γίνει ήδη-και καταγγελίες στις εταιρείες (Lidl κλπ.) που θίγονται και επίσης καταγγελίες στη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος; Σε τέτοιες περιπτώσεις τα καταστήματα βγάζουν ανακοινώσεις για πληροφόρηση του κοινού. Κανονικά τις διαφημίσεις υποτίθεται τις ρυθμίζει η Google, η meta κτλ, αλλά στην πράξη είναι σαν να βάζουμε τον λύκο να φυλάει τα πρόβατα καθώς αυτές ακριβώς οι εταιρίες είναι που πουλάνε τα προσωπικά μας δεδομένα με π.χ. το ιστορικό του browsing, τις αναζητήσεις που κάνουμε, τις σελίδες που επισκεπτόμαστε, ακόμα και τις ηχογραφήσεις που -παράνομα- κάνουν ορισμένα κινητά κτλ, οπότε είτε ο έλεγχος καθυστερεί υπερβολικά πολύ είτε για να γίνει έλεγχος πρέπει πρώτα να μαζευτεί ένας απαραίτητος αριθμός καταγγελιών ώστε να γίνει "ορατή" η καταγγελία. Πέρα από αυτό, οι ίδιες οι εταιρίες όταν (αν) το παίρνουν χαμπάρι κάνουν οι ίδιες καταγγελίες και ίσως ενημερώσουν τον κόσμο με την ανάλογη ανακοίνωση/δελτίο τύπου. Και "τοπικά" σαν κράτος, εντός συνόρων δηλαδή, υποτίθεται ότι υπάρχει έλεγχος απο την Γενική γραμματεία εμπορίου αλλά επειδή τα αντανακλαστικά είτε δεν υπάρχουν είτε έχουν χρονοκαθυστέρηση μπορούμε πάντα να κάνουμε και εμείς καταγγελία όταν βλέπουμε κάτι αντίστοιχο εδώ: https://kataggelies.mindev.gov.gr/ Στην δίωξη ηλεκτρονικού εγκλήματος δεν έχω εμπειρία για τον τρόπο που λειτουργούν και κατά πόσο μοιάζουν με τους συναδέλφους τους που "καταπολεμούν" το κανονικό έγκλημα, αλλά νομίζω ότι δέχονται καταγγελίες μόνο αν ο ίδιος έχεις πέσει θύμα απάτης και όχι αν απλά είδες μια παραπλανητική διαφήμιση ή αν σε πήρε κάποιος τηλέφωνο για να σε ψαρέψει και να σου αποσπάσει λεφτά κτλ. Επειδή το τελευταίο μου έτυχε, και μάλιστα τον ψιλοψάρεψα κι εγώ και πήγα στην αστυνομία με ηχογράφηση και αριθμό κινητού, σχεδόν με έδιωξαν γιατί μου είπαν ότι αν δεν έδωσα όντως λεφτά δεν μπορούν να του κάνουν τίποτα! 1
fotodektis Δημοσιεύτηκε χθες στις 08:58 PM Δημοσιεύτηκε χθες στις 08:58 PM (επεξεργάστηκε) 3 hours ago, draculas said: Στην δίωξη ηλεκτρονικού εγκλήματος δεν έχω εμπειρία για τον τρόπο που λειτουργούν και κατά πόσο μοιάζουν με τους συναδέλφους τους που "καταπολεμούν" το κανονικό έγκλημα, αλλά νομίζω ότι δέχονται καταγγελίες μόνο αν ο ίδιος έχεις πέσει θύμα απάτης και όχι αν απλά είδες μια παραπλανητική διαφήμιση ή αν σε πήρε κάποιος τηλέφωνο για να σε ψαρέψει και να σου αποσπάσει λεφτά κτλ. Επειδή το τελευταίο μου έτυχε, και μάλιστα τον ψιλοψάρεψα κι εγώ και πήγα στην αστυνομία με ηχογράφηση και αριθμό κινητού, σχεδόν με έδιωξαν γιατί μου είπαν ότι αν δεν έδωσα όντως λεφτά δεν μπορούν να του κάνουν τίποτα! Ευχαριστώ για την απάντηση σου Παναγιώτη! Είναι πολύ θλιβερά και αποκαρδιωτικά όλα αυτά... Δεν ξέρω αν συμβαίνουν γενικευμένα και παγιωμένα ή κάποιοι λειτουργοί του Νόμου απλώς δεν κάνουν σωστά τη δουλειά τους,όπως συνέβηκε και με την περίπτωση της άτυχης Κυριακής που ζήτησε βοήθεια και κατέληξε νεκρή... Υπάρχει και το γραφείο του Εισαγγελέα σαν επόμενη κίνηση,αν δεν ανταποκρίνονται όπως πρέπει κάποιοι αστυνομικοί. Δεν μπορεί όλοι οι εκπρόσωποι του Νόμου να κωλυσιεργούν,πιστεύω ότι υπάρχουν κάποιοι έντιμοι και υπεύθυνοι. Φαίνεται όμως ότι οι εγκληματίες του διαδικτύου έχουν γενικά άνεση στις κινήσεις τους...🤔 Δεν έχω δει στα ΜΜΕ να συλλαμβάνονται χάκερς και απατεώνες του διαδικτύου,να οδηγούνται στη Δικαιοσύνη και να τους επιβάλλονται οι ανάλογες ποινές. Ίσως να κάνω και λάθος,δεν γνωρίζω το θέμα επαρκώς. Το επεξεργάστηκε 23 ώρες πριν ο fotodektis "Δεν γνωρίζεις τίποτα,μέχρι να εξασκηθείς σε αυτό" Richard P.Feynman"Πάσα επιστήμη χωριζομένη αρετής,πανουργία,ού σοφία φαίνεται" Πλάτων Αλήθεια <=> Αγάπη[Ταπεινότητα[Δικαιοσύνη]]
vagkaf Δημοσιεύτηκε 23 ώρες πριν Δημοσιεύτηκε 23 ώρες πριν (επεξεργάστηκε) Πρόσφατα και εγώ έλαβα ένα παρόμοιο mail με τελεσίγραφο 24 ωρών παρακαλώ 🤣 Πάντως άσχετο, αλλά όσων αφορά το Lidl έχει αρκετά ποιοτικά προϊόντα. Π.χ. η οδοντόκρεμα που παίρνω εδώ και καμιά 10αριά χρόνια από εκεί Made in Germany. Δεν έχω πάει ποτέ σε οδοντίατρο στη ζωή μου και τα δόντια πλέον ξεπερνάνε τις 3 δεκαετίες. Δε ξέρω τι σημαίνει πονόδοντος. Ούτε καν για καθαρισμό δεν έχω πάει ποτέ. Δε θα κρύψω βέβαια οτι είμαι λάτρης των γαλακτοκομικών προϊόντων. Ίσως καταλήξω με μασέλα αυτομάτως κάποια στιγμή. Αλλά και απο γνωστό μου που δουλεύει σε γνωστή εταιρία γαλακτοκομικών, το Lidl ειναι απο τα λίγα (αν όχι το μοναδικό) που κάνει σοβαρούς ελέγχους και στα προϊόντα που προμηθεύεται αλλά και στα ιδιωτικής του ετικέτας που παραγγέλνει. Ακομη και στα οπτικά διαλέγει/γε εταιρίες επώνυμες όπως Bresser και Meade Το επεξεργάστηκε 23 ώρες πριν ο vagkaf
vagkaf Δημοσιεύτηκε 9 ώρες πριν Δημοσιεύτηκε 9 ώρες πριν Για άλλου είδους απατεώνες ίσως σας φανούν χρήσιμα αυτά
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε έναν λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είσαι μέλος για να αφήσεις ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!.
Εγγραφή νέου λογαριασμούΣυνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό? Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα