τσιαγκας προδρομος Δημοσιεύτηκε Πέμπτη στις 12:02 PM Δημοσιεύτηκε Πέμπτη στις 12:02 PM (επεξεργάστηκε) Πρόσφατα απέκτησα το προσοφθάλμιο Sky Rover 30mm UFF 70° . Για χρήση ως ερευνητικό προσοφθάλμιο και γενικά scanning . Στιβαρό, δείχνει ποιοτικό , συμμαζεμένο σε διαστάσεις για τα χαρακτηριστικά του 2" 30mm swa και με διαχειρίσιμο βάρος λίγο πάνω από μισό κιλό (550γρ ) . Πολύ καλή κατανομή βάρους αν αναλογιστεί κανείς πως περιέχει 9 στοιχεία φακών για να επιτευχθεί το UFF . Με την πρώτη ματιά σου δείχνει την αίσθηση ότι είναι πάνω από 70° (ίσως και να είναι λίγο παραπάνω ) , καθαρή εικόνα χωρίς καμπύλωση στα άκρα όμως παρατηρείται κάποιος ελαφρός αστιγματισμός (κυρίως στα άστρα ) στην Περιφέρεια του οπτικού πεδίου γύρο στο 10% .παρακάτω παραθέτω το πώς φαίνεται μέσα από τον φακό του κινητού μου με το startravel 102/500 .. Η κεραία στα αριστερά του πεδίου είναι εκ των πραγμάτων κάπως ανεστίαστη λόγο ότι είναι πολύ κοντά μου και έχουν πάνω από 1 οικοδομικό τετράγωνο απόσταση με την κεραία και το δώμα στο κέντρο του πεδίου Το επεξεργάστηκε χθες στις 04:46 AM ο τσιαγκας προδρομος 1 Καθαρούς ουρανούς
τσιαγκας προδρομος Δημοσιεύτηκε 22 ώρες πριν Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε 22 ώρες πριν Και μια άποψη απόδοσης στο meade sn6" Καθαρούς ουρανούς
τσιαγκας προδρομος Δημοσιεύτηκε 22 ώρες πριν Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε 22 ώρες πριν (επεξεργάστηκε) Στην λήψη της κάμερας και από τα δύο τηλεσκόπια (startravel 102/500 & Meade sn6" ) παρατηρείται μπλε φως στο τελείωμα του πεδίου κάτι που με το μάτι δεν γίνεται αντιληπτό . Οι ποιο έμπειροι τι λέτε για την απόδοση του ; Παρατηρούνται άλλα σφάλματα που θα έπρεπε ή δεν θα έπρεπε να παρουσιάζει; Το επεξεργάστηκε 19 ώρες πριν ο τσιαγκας προδρομος Καθαρούς ουρανούς
kkokkolis Δημοσιεύτηκε 15 ώρες πριν Δημοσιεύτηκε 15 ώρες πριν Οι πολλές ευθείες επιτρέπουν να διαπιστωθεί πως δεν υπάρχει γεωμετρική παραμόρφωση (μαξιλαροειδής ή βαρελοειδής). Επίσης στη μεγέθυνση αυτή δεν φαίνεται χρωματική εκτροπή. Στα άκρα του πεδίου βλέπουμε λίγη σφαιρική εκτροπή, κάτι αναμενόμενο. 1 Οὖτιν με κικλήσκουσι My Optics
HOMO Δημοσιεύτηκε 13 ώρες πριν Δημοσιεύτηκε 13 ώρες πριν Εξωτερικά μοιάζει με το 30αρι προσοφθάλμιο της GSO που συνόδευε όλα τα ντομπσόνιαν αλλά εκείνο ήταν 68ο μοίρες. Το έχω και είμαι πολύ ευχαριστημένος. Στο δικό σου δε διακρίνω τρομερά σφάλματα. Μια χαρά είναι για ερευνητικό. καλές παρατηρήσεις! 1 Ο ΣΚΥΛΟΣ ΤΩΝ ΑΣΤΡΩΝ
τσιαγκας προδρομος Δημοσιεύτηκε 13 ώρες πριν Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε 13 ώρες πριν 2 hours ago, kkokkolis said: Οι πολλές ευθείες επιτρέπουν να διαπιστωθεί πως δεν υπάρχει γεωμετρική παραμόρφωση (μαξιλαροειδής ή βαρελοειδής). Επίσης στη μεγέθυνση αυτή δεν φαίνεται χρωματική εκτροπή. Στα άκρα του πεδίου βλέπουμε λίγη σφαιρική εκτροπή, κάτι αναμενόμενο. Η φωτογραφία με τις πολλαπλές γραμμές στο σύμπλεγμα κεραιών είχε αυτό τον σκοπό 😁 Καθαρούς ουρανούς
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε έναν λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είσαι μέλος για να αφήσεις ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!.
Εγγραφή νέου λογαριασμούΣυνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό? Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα