Jump to content

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσιεύτηκε (επεξεργάστηκε)

Πρόσφατα   απέκτησα  το προσοφθάλμιο Sky Rover 30mm UFF 70°  .   Για  χρήση ως ερευνητικό προσοφθάλμιο  και γενικά  scanning .

Στιβαρό,  δείχνει ποιοτικό ,   συμμαζεμένο σε διαστάσεις για  τα χαρακτηριστικά του   2" 30mm  swa   και με διαχειρίσιμο βάρος  λίγο πάνω από μισό κιλό  (550γρ ) .

Πολύ καλή κατανομή βάρους αν αναλογιστεί κανείς πως περιέχει 9 στοιχεία φακών για να επιτευχθεί το UFF .

Με την πρώτη ματιά σου δείχνει την αίσθηση ότι είναι πάνω  από 70° (ίσως και να είναι λίγο παραπάνω ) ,   καθαρή εικόνα  χωρίς  καμπύλωση στα  άκρα   όμως παρατηρείται  κάποιος ελαφρός αστιγματισμός (κυρίως στα άστρα ) στην Περιφέρεια  του οπτικού πεδίου   γύρο στο 10%  .παρακάτω παραθέτω το πώς φαίνεται μέσα από τον φακό  του κινητού μου  με το startravel 102/500  ..

Η κεραία στα αριστερά του πεδίου  είναι εκ των πραγμάτων  κάπως  ανεστίαστη λόγο  ότι είναι πολύ κοντά μου  και έχουν πάνω από 1 οικοδομικό τετράγωνο  απόσταση  με την κεραία και το δώμα  στο κέντρο του πεδίου 

IMG_20250830_200817.jpg

IMG20251016123619.jpg

IMG20251016123625.jpg

IMG20251016121210.jpg

IMG20251016120601.jpg

IMG_20251016_124616.jpg

Το επεξεργάστηκε ο τσιαγκας προδρομος
  • Μου αρέσει 1

Καθαρούς ουρανούς 

Δημοσιεύτηκε (επεξεργάστηκε)

Στην λήψη της κάμερας και από τα δύο τηλεσκόπια  (startravel 102/500 & Meade sn6" )  παρατηρείται μπλε φως στο τελείωμα του πεδίου  κάτι που με το μάτι δεν  γίνεται αντιληπτό .

Οι ποιο έμπειροι    τι λέτε για την απόδοση του  ;   Παρατηρούνται άλλα  σφάλματα  που θα έπρεπε ή δεν θα έπρεπε να παρουσιάζει;  

Το επεξεργάστηκε ο τσιαγκας προδρομος

Καθαρούς ουρανούς 

Δημοσιεύτηκε

Οι πολλές ευθείες επιτρέπουν να διαπιστωθεί πως δεν υπάρχει γεωμετρική παραμόρφωση (μαξιλαροειδής ή βαρελοειδής). Επίσης στη μεγέθυνση αυτή δεν φαίνεται χρωματική εκτροπή. 

Στα άκρα του πεδίου βλέπουμε λίγη σφαιρική εκτροπή, κάτι αναμενόμενο. 

• Μου αρέσει 1

Οὖτιν με κικλήσκουσι

My Optics

Δημοσιεύτηκε

Εξωτερικά  μοιάζει με το 30αρι προσοφθάλμιο της   GSO που συνόδευε όλα τα ντομπσόνιαν αλλά εκείνο ήταν 68ο μοίρες. Το έχω και είμαι πολύ ευχαριστημένος. Στο δικό σου δε διακρίνω τρομερά σφάλματα. Μια χαρά είναι για ερευνητικό. καλές παρατηρήσεις!

• Μου αρέσει 1
Ο ΣΚΥΛΟΣ ΤΩΝ ΑΣΤΡΩΝ
Δημοσιεύτηκε
2 hours ago, kkokkolis said:

Οι πολλές ευθείες επιτρέπουν να διαπιστωθεί πως δεν υπάρχει γεωμετρική παραμόρφωση (μαξιλαροειδής ή βαρελοειδής). Επίσης στη μεγέθυνση αυτή δεν φαίνεται χρωματική εκτροπή. 

Στα άκρα του πεδίου βλέπουμε λίγη σφαιρική εκτροπή, κάτι αναμενόμενο. 

Η φωτογραφία με τις πολλαπλές γραμμές  στο σύμπλεγμα κεραιών  είχε αυτό τον σκοπό 😁

Καθαρούς ουρανούς 

Δημιουργήστε έναν λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είσαι μέλος για να αφήσεις ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!.

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Συνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό? Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...

Σημαντικές πληροφορίες

Όροι χρήσης