Jump to content

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσιεύτηκε (επεξεργάστηκε)

Λοιπόν μετά από λίγες ημέρες με το συγκεκριμένο τηλεσκόπιο:

- φεγγάρι εκπληκτικό με 40&13mm, tracking είναι αυτόματο. Έχω κάνει attach ένα mount για κινητό και ειδικά στη μεγάλη μεγέθυνση απλά πατώντας τα πλήκτρα στο χειριστήριο του τηλεσκοπίου, βλέπουμε κρατήρες, σκιές κτλ σαρώνοντας την επιφάνεια του φεγγαριού. 

- μέσα σε ένα βράδυ από τη στιγμή που λοκαρα Βέγα και Αρκτούρο, το τηλεσκόπιο έκανε τα υπόλοιπα. Μ3, Μ13, Μ6,7,80 στον Σκορπιό, αρκετά δίπλα άστρα και ring nebula. To auto 2 star alignment δουλεύει πολύ καλά, βρίσκεις ένα άστρο και μετά πάει κοντά στο 2ο και σου ζητάει να το λοκαρεις. Μετά πάει παντού μόνο του.  Ο συγκεκριμένος συνδυασμός άστρων καθοδήγησς, ιδανικός για την περίοδο αυτή, δούλεψε πολύ καλά. Αν δεν ήταν και το φεγγάρι στο 80% θα είχα δει περισσότερα αντικείμενα.

- δορυφόροι Δία, διαφορετικές θέσεις κάθε μέρα (θα επιχειρήσω ένα δίωρο time lapse σήμερα), σύννεφα σε Αφροδίτη επίσης φαίνονται.

- διάρκεια ενσωματωμένης μπαταρίας πάνω από 7 συνεχόμενες ώρες. Σύνδεση με τα app έκανα αλλά νομίζω πως αρκεί και το χειριστήριο. Λόγω πλήκτρων αφής δεν χρειάζεται να κοιτάω καμία οθόνη. 

Το plossl των 13mm με κουράζει κάπως. Θα δω κάποιους έξτρα φακούς από TeleVue, θα επισκεφθώ και έναν φίλο γνώστη για να δοκιμάσουμε φακούς. Νομίζω πως θα ήθελα να κλείσω το κενό μεταξύ 40 και 13mm. 

Ιδανικά πριν την παρατήρηση να διαβάσει κάποιος τι περιμένει να δει και τι είδους αντικείμενο είναι, βοηθάει στο να θαυμάσεις τι όντως βλέπεις.

ΥΓ: στον Διόνυσο με επισκέφθηκαν .. αγριογούρουνα οπότε όπου φύγει φύγει. Ήμουν σε ένα δρόμο μόνος μου. Δυστυχώς είχε πολύ καλή θέα αλλά δεν θα ξαναπάω. Αυτές τις μέρες είμαι επαρχία και ..ξενυχτάω. 

Το επεξεργάστηκε ο feynman64
Αύξηση κειμένου
  • Μου αρέσει 3
Δημοσιεύτηκε (επεξεργάστηκε)

Λόγο της κατασκευής  του τηλεσκοπίου   το μέγιστο πεδίο που μπορείς να δεις με εξαρτήματα  1,25"  είναι γύρο από τις 0,80°    αυτό  είναι το  μεγαλύτερο  πεδίο που μπορείς να δεις  με ότι προσοφθάλμιο βάλεις σε 1,25"   παράδειγμα  στα προσοφθάλμια  wide field των δυνατοτήτων  του  όπως τα :    tv panoptic 24 ,   tv plossl 32 ,  plossl 40  (omni )   es 68° 24   . Όλα αυτά   θα σου δώσουν μέγιστο πραγματικό πεδίο  0,80°   με διαφορετική μεγένθυση το κάθε ένα  , είναι ικανοποιητικό καθώς χωράει το διπλό σμήνος του Περσέα   και αρκετά σχετικά  μεγάλα αντικείμενα  όπως   Μ8   Μ16    κτλπ.   Αν θες  να στραφείς σε ακριβά  τα televue είναι μια καλή  επένδυση   αν θες κάτι  ποιο vfm   o es68°24mm είναι μια πολύ τίμια και αποδοτική επιλογή που αγαπήθηκε πολύ (προσωπικά θα επέλεγα   tv plossl  32   για  να έχω καλή κόρη εξόδου   ως finder eyepiece     , επίσης πολύ καλά τα tv panoptic 24 ή es 68°24 με μικρότερη κόρη εξοδου ) . 

Για το ενδιάμεσο που αναφέρεις  ένα προσοφθάλμιο γύρο από τα 17 - 18  για γενικό dso   είναι πολύ καλό    όπως τα  baader morpheus  17,5   ή  morpheus  14,televue delos  17,3   αν θες κάτι ποιο  premium .    

Όμοιος μπορείς να   στραφείς  σε κάποιο morpheus 12,5   ή    nagler  11  - 13  ή  delos 10    ή pentax  10  ή   es 82°  11  - 14  . Apm xwa 9mm   ανάλογα  με το  που θες να στραφείς   και   νομίζω πως  εως 10mm  είναι   οκ   για να κρατήσεις κόρη εξοδου 1mm  .

Αν θελεισεις  περισσότερο πεδίο με εξαρτήματα 1,25"      η  πρόσθεση ενός reduser  0,63×   είναι μια απολαυστική λύση χωρίς προβλήματα  σφαλμάτων   κάνοντας τα προσοφθάλμια   πχ tv panoptic 24  ή   plosdl 32  ή   es 68° 24   να σου δίνουν  1,27° πεδίο    βλέποντας ολόκληρο το Μ44   ,  Μ42  και αρκετά μεγάλο μέρος του Μ45 .   

Μόνο που τότε   ίσως χρειαστεί  να διαμορφώσεις λιγο τα  προσοφθάλμια  σου   πιθανοτερα προσθέτοντας ένα  ακόμη στα 7mm   πχ   ενα pentax 7   ή   nagler 7 ή   es 82° 6,7  ή   apm xwa 7mm   .  

Αν αποφασίσεις να στραφείς σε 2"  πάρε οπουδήποτε διαγώνιο με περιστρεφόμενο  δακτύλιο sct  (όπως του visual back )  και θα χρειαστείς προσοφθάλμιο  2" τουλάχιστον  30mm    με  σταδιακη εμφάνιση βινιεταρισματος  σε μεγαλύτερα  ιδίως όταν έχουν field stop μεγαλύτερο των 41mm .

Προσπάθησε να έχεις χρόνο να βρίσκεις στόχους  χειροκίνητα  για καλυτερη εκμάθηση του ουρανού   .  Το tracking πάντα είναι θεμιτό 

ΥΓ)  μην πας μόνος σε ερημιές  ποτέ δεν ξέρεις τι θα συναντήσεις     .

Το επεξεργάστηκε ο τσιαγκας προδρομος

Καθαρούς ουρανούς 

Δημιουργήστε έναν λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είσαι μέλος για να αφήσεις ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!.

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Συνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό? Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...

Σημαντικές πληροφορίες

Όροι χρήσης