Jump to content

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσιεύτηκε

... και δεν μεταμορφώνεις τον πρώτο αρσενικό περαστικό σε κυάλια;;

που να τρέχεις τώρα, άσε τα έξοδα ...

(προτείνω κάποιον μύωπα, διότι τα γυαλιά του θα αποδώσουν extra)

• Απαντήσεις 188
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

Δημοσιεύτηκε
πηρα πριν κανα 2 εβδομαδες τα κιαλια απο τα plus πολυ καλα κατα την αποψη μου.τωρα λεω να παρω και αυτα .τι λετε? τα εχει συγκρινει κανεις?
Για ολα φταιει η μανα του Χριστοφορου(κολομβου)
Δημοσιεύτηκε
Τα Meade της Lidl ειναι ανωτερα και στην αποδοση και στην αφη! (απο τα κιαλια των Plus). Πιο προσεγμενα. Ενας φιλος που ειναι στα κεντρικα της Lidl μου ειπε οτι τα Bresser και τα Meade ειναι απο τον ιδιο ακριβως προμηθευτη (εκτος Ελλαδας), στην ιδια τιμη χρεωσης κ ιδια ποιοτητα. Δεν εχω λογο να τον αμφισβητησω..! Παρτα. Στα 23 Ε ειναι ευκαιρια.

Aut dosce, aut disce, aut discede

(Ή δίδαξε, ή μάθε, ή φύγε...)

Δημοσιεύτηκε
Εγώ προσωπικά που είδα μέσα από αυτά δεν μου άρεσαν καθόλου, τα δικά μου τα πήρα από Θεσσαλονίκη είναι Opti glass 12Χ50 coated optics και έκαναν 55€. Τα έκανα τεστ στην Σελήνη με αυτά από το LIDL και η διαφορά θα έλεγα ήταν μεγάλη. Εκτός ότι σε κουράζουν στα μάτια κάνουν και μια μικρή παραμόρφωση. :( Θα έλεγα όποιος θέλει να πάρει κιάλια να πάει σε φωτογραφικά είδη που πουλάνε σε διάφορές τιμές και να πάρει από εκεί και καλά είναι να τα δοκιμάσει αν τον αφήνουν. Εγώ αυτό έκανα !!! πιστεύω ότι θα έλεγαν τι εύκολος πελάτης.

Ταρσούδης Γιώργος

Αλεξ/πολη

George Tarsoudis

Υπό κατασκευή / προσωρινό

http://lunarcaptures.wordpress.com/

Δημοσιεύτηκε
θα παω και γω να κανω την συγκεκριμενη αγορά, μιας και δεν εχω κατι πιο αξιολογο. ετσι θα ειμαι και προετοιμασμενος για την επομενη βδομαδα στον χελμο. καλα δεν λεω παιδια; :D :D
Δημοσιεύτηκε

Μια χαρά τα λες Λάζαρε

κ μιας και έμειναν μόνο 8 μέρες να αρχίσουμε να κάνουμε βουντού για τον καιρό

Αικατερίνηηηη, .... (ένα χεράκι?)

Δημοσιεύτηκε

Πάντως, στο site της Bresser που έψαξα, δεν υπάρχουν αυτά τα κιάλια.

Πιστεύω ότι είναι προιόν που έχουν παραγγείλει τα Lidl από την Bresser, σε μαζικές ποσότητες, κάτι που δικαιολογεί και τη χαμηλή τιμή τους.

Αν η Lidl παραγγείλει τόσα τεμάχια, όσα χρειάζονται για να καλύψει το δίκτυο των καταστημάτων της σε όλη την Ευρώπη, φαντάζεστε για τι αριθμούς μιλάμε. Λογίκο είναι λοιπόν να τα πουλάει σε εξευτελιστικές τιμές.

Κάποιος είπε ότι δεν τα αγοράζει τζάμπα. Μα σίγουρα τα αγοράζει πολύ φθηνότερα όταν παραγγέλνει x τεμάχια, απο κάποιον που παραγγέλνει y τεμάχια, (όπου x>>y ώστε το y να θεωρείτε αμελητέο).

Από την άλλη, η Bresser, είτε γιατί θέλει να προστατέψει τους μικρόυς πωλητές (και ταυτόχρονα τις πωλήσεις της μέσω αυτών), είτε γιατί θέλει να αποφύγει τις συγκρίσεις μεταξύ των μοντέλων που διαθέτει, είτε και για τους δύο αυτούς λόγους, παράγει για τα Lidl κιάλια που δεν υπάρχουν στoν οfficial κατάλογο της.

Όσο για την ποιότητα, πρέπει κανείς να τα κοιτάξει από κοντά ( θα τους ρίξω κι εγώ μια ματιά, μιας και θα πεταχτώ στα Lidl για αυτόν τον σάκο ορειβασίας που δίνουν για 25e 8) ).

Δημοσιεύτηκε
Πάντως είναι περιποιημένα έτσι έχουν και ωραίο σάκο!!
!Μ΄ένα τηλεσκόπιο κι εγώ ψάχνω το δρόμο να βρω το μακρινό!
Δημοσιεύτηκε
Τοτε σκευτομαι να παρω ενα Ρωσικο μονοκιαλι 10Χ50 ετσι να υπαρχει .Δε θα εχει το ιδιο οπτικο πεδιο,αλλα χουζουρι να κανουμε .Ισως να προσαρμοζεται και καμια φιλματη SLR
Τα πάντα ειναι Μαθηματικά.
Δημοσιεύτηκε

Εγώ πάντως συνιστώ να δοκιμάσουν τα παιδιά τα κιάλια του LIDL. Δεκτή η άποψη του Γιώργου Ταρσούδη, γιαυτό άλλωστε κάνουμε κουβέντα – εμένα πάντως δεν με κουράζουν αυτά της Meade που αγόρασα από τα LIDL πέρυσι. Είχα πάει στο τοπικό κατάστημα και είχα ανοίξει τουλάχιστον 5 κουτιά 8-[ για να πάρω τελικά δύο ζευγάρια (αφού έκλεισα στα κουτιά τους τα άλλα :) ). Τα επιλεγέντα από μένα δεν διέφεραν σε τίποτα από τα υπόλοιπα, εκτός από την ευκολία κίνησης της ροδέλας εστίασης, που σε δύο από αυτά ήταν κάπως σφικτή. Τελικά μου άρεσαν τόσο πολύ, που κράτησα και το δεύτερο ζευγάρι. Σε αντίστοιχο ιρλανδέζικο αστρονομικό φόρουμ, την εποχή εκείνη, είχα διαβάσει κολακευτικά σχόλια για τα ίδια κιάλια. Μέσα από αυτά έχω δει πάρα πολλά Messier και αρκετά NGC. Πέρυσι στον Πάρνωνα τα ευχαριστήθηκα ιδιαίτερα.

Τώρα, θα πρότεινα σε όποιους από εσάς δοκιμάσετε να αγοράσετε αυτά της Bresser, «για τον φόβο των Ιουδαίων», να κάνετε το ακόλουθο τεστ με τα εξής βήματα:

1. Να κοιτάξετε στο πιο απομακρυσμένο τμήμα μέσα στο κατάστημα και να βρείτε εκεί κάποια γραμμή παράλληλη με το έδαφος και οριζόντια προς εσάς (λ.χ. ταινία χρώματος στον τοίχο, μεταλλική κατασκευή από ράφι ή άλλη εναέρια κρεμασμένη).

2. Να «κλείσετε» τα κιάλια στην επιθυμητή θέση για τα μάτια σας. Αν έχετε κάποια διαβάθμιση μυωπίας διαφορετική σε κάθε μάτι, να εστιάσετε επάνω στην γραμμή, εστιάζοντας ξεχωριστά για κάθε μάτι, πρώτα για το αριστερό ρυθμίζοντας από την κεντρική ροδέλα, κλείνοντας το δεξί μάτι ή το άνοιγμα του δεξιού φακού από μπροστά με το χέρι, και μετά για το δεξί, μέσω του ειδικού ρυθμιστικού που υπάρχει πάνω στο δεξί προσοφθάλμιο (+, -), κλείνοντας αντιστοίχως το αριστερό μάτι. Αφού το κάνετε κι αυτό, καλό είναι να αφεστιάσετε και προς τις δύο κατευθύνσεις (μέσα – έξω) από την κεντρική ροδέλα. Αν και τα δύο μάτια αφεστιάζονται ταυτόχρονα και ομοιόμορφα, αυτό είναι ένα καλό σημάδι ότι έχει πετύχει η ρύθμιση. Αν νιώθετε στα μάτια κάποια διαφοροποίηση και ανομοιομορφία εστίασης, τότε πρέπει να επαναλάβετε το βήμα 2. Αν δεν υπάρχει χρόνος για δοκιμές μέσα στο κατάστημα, καλύτερα να παρακάμψτε το βήμα 2 για μετά την αγορά, στοχεύοντας κάτι, όσο γίνεται πιο μακρινό, σε εξωτερικό χώρο, και προχωρήστε στο επόμενο βήμα.

3. Έχοντας εστιάσει πάνω στην γραμμή του βήματος 1, σταδιακά, αρχίστε να απομακρύνετε τα κιάλια από τα μάτια σας μέχρι να τεντωθούν εντελώς τα χέρια σας μπροστά σας, χωρίς όμως να χάσετε από το κάθε μάτι σας την γραμμή του βήματος 1, η οποία τώρα θα αποδίδεται οπτικά με δύο είδωλα, ένα από κάθε μάτι. Το ενδιαφέρον σε αυτό το τεστ συνίσταται στο τι θα βλέπετε, όταν τεντωθούν τα χέρια σας.

Αν οι γραμμές του βήματος 1, που διακρίνονται μέσα από τα προσοφθάλμια, βρίσκονται πάνω στην ίδια νοητή ευθεία ακριβώς, τότε τα κιάλια σας διαθέτουν απόλυτα ευθυγραμμισμένα οπτικά, να τα αγοράσετε, καλές παρατηρήσεις και μην το πείτε πουθενά!

Αν πάλι, οι γραμμές είναι απλά παράλληλες μεταξύ τους (η μια πιο πάνω σε σχέση με την άλλη), και όχι πάνω ακριβώς στην ίδια νοητή ευθεία, τότε υπάρχει απόκλιση στην ευθυγράμμιση ως προς την οριζόντιο και, αν η απόκλιση είναι σχετικά μικρή, δεν υπάρχει πρόβλημα, γιατί τα μάτια έχουν την δυνατότητα να αντισταθμίζουν την απόκλιση αυτή, χωρίς να το καταλαβαίνετε και χωρίς να κουράζεστε από τα κιάλια, οπότε, πάλι τα αγοράζετε και να είστε ευχαριστημένοι.

Αν οι ευθείες του βήματος 1 σχηματίζουν δύο διαφορετικές ευθείες, που δεν είναι παράλληλες, αλλά νοητά τέμνονται (περιστροφή πεδίου), τότε υπάρχει απόκλιση από την ευθυγράμμιση ως προς την κάθετο, που σημαίνει ότι αφήνετε τα κιάλια εκεί που τα βρήκατε και δοκιμάζετε άλλο ζευγάρι, γιατί είναι ακατάλληλα προς χρήση και θα σας ζαλίζουν.

Αυτά που έχω αγοράσει της Meade είναι ελαφρώς απευθυγραμμισμένα ως προς την οριζόντιο – φαινόμενο σύνηθες τουλάχιστον στα οικονομικά κιάλια, χωρίς όμως να μου δημιουργούν μέχρι σήμερα κάποιο πρόβλημα, ακόμα και μετά από παρατήρηση της μιας και πλέον ώρας. Αντιθέτως, κάποια κιάλια zoom (no name), που είχαν φέρει τα LIDL παλαιότερα και τα αγόρασα χωρίς έλεγχο, με ζάλιζαν έντονα και τα επέστρεψα.

Γενικά, θα συνιστούσα, για οποιαδήποτε αγορά σχετική με κιάλια, πριν τα επιλέξετε, να δώσετε λίγο χρόνο στον εαυτό σας. Κοιτάξτε μέσα τους χαλαρά και με ερευνητική διάθεση. Νιώθετε άνετα? Σας ζαλίζουν? Όταν τα βγάλετε από τα μάτια σας, νιώθετε ότι αλληθωρίσατε? Συγκρίνετέ τα με άλλα τεμάχια της ίδιας μάρκας ή άλλες μάρκες. Υπάρχουν και άνθρωποι που δεν τα πάνε καλά με τα κιάλια. Εγώ προσωπικά, έχω απορρίψει κιάλια της τάξης των 100 και πλέον ευρώ επειδή με δυσκόλευαν ή με ζάλιζαν.

Συμφωνώ με τον vasiamits, ούτε τα κιάλια της Meade των LIDL συμπεριλαμβάνονται στον κατάλογο των προϊόντων της εταιρίας. Αυτό όμως δεν με απέτρεψε μέχρι σήμερα να επωφελούμαι από την καλή ποιότητά τους, σε σχέση και με την εξαιρετικά χαμηλή τιμή τους. Από την άλλη, δεν πρόκειται για κιάλια προορισμένα για αστρονομική χρήση. Όποιος επιθυμεί κάτι τέτοιο, θα πρέπει να πληρώσει αρκετά ακριβότερα αυτή την ιδιαίτερη κατηγορία ποιότητας.

Φιλικά

PapGeο

Δημοσιεύτηκε

Ειναι γεγονος οτι τα μοντελλα των προιοντων του lidl δεν υπαρχουν στους καταλογους των προιοντων των αντιπροσωπιων,για λογους προφανεις.(τα κυαλια π.χ. ως meade κυκλοφορουν με την ονομασια travelview ,και ειναι ακριβως τα ιδια.)Στην Αμερικη κοστιζουν γυρω στα 50$,δηλαδη 40€.Ειναι κατασκευης Κινας,και οπως ειπαμε....

Αριστη αγορα (για το κοστος τους).

Εντυπωση προκαλει η περιπτωση ΕΤΧ-70, στην οποια ειχαμε ιδιο προιον,και ιδια μαρκα/μοντελλο(και μεγαλη διαφορα τιμης).Ισως επειδη η σειρα ΕΤΧ 60-70 πηγαινε για παυση.

Δημοσιεύτηκε
Γιά έναν πού προτοξέκινα πρέπει να είναι καλά. Και BAK 4 γιά 23 ευρο.... Εγώ πάντοs να φανταστήτε ξακινησα με 10 . 50 τηs TRONIC LIDL τηs πρώτεs μου παρατηρήσηs. και ήταν καλά πόσο λοιπον τα πρεσερ. :D παντα μιλάμε για σχεση τιμήs αξίαs .
Δημοσιεύτηκε

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΛΛΑ ΑΣΧΕΤΟ!

Εχω ένα ζευγάρι κυάλια Made in USSR Και εχει γραμμένα τα εξής νούμερα 105/1000. η διάμετρος του φακού ειναι 5 cm.

Τι μεγένθυση έχουν?

Thanx!

Δημοσιεύτηκε

Θα ήθελα να κάνω μια διευκρίνιση στα όσα παραπάνω έγραψα στο προηγούμενο post από μνήμης, σχετικά με το τέστ, και ειδικά στο βήμα 3: Απομακρύνουμε τα κιάλια από τα μάτια μας όσο χρειάζεται (10 έως 20 εκατοστά περίπου αρκούν), μέχρι δηλαδή να δούμε τα 2 είδωλα της γραμμής του βήματος 1, και όχι απαραίτητα απομακρύνοντας τα χέρια μέχρι να τεντωθούν εντελώς, όπως εκεί έγραψα. Σημασία έχει να δούμε τις δύο γραμμές και πριν ενδεχομένως προλάβουν τα μάτια μας να διορθώσουν την απόκλιση μεταξύ τους.

Φίλε DoBBy,

Τα νούμερα που γράφεις αναφέρονται στο γραμμικό οπτικό πεδίο (linear field of view) που σου παρέχουν τα κιάλια. Δηλαδή, στην περίπτωσή σου, όταν παρατηρείς ένα αντικείμενο στα 1000 μέτρα, αυτά τα κιάλια σου παρέχουν κυκλική εικόνα που καλύπτει διάμετρο πεδίου 105 μέτρων. Δεν έχει να κάνει με την μεγέθυνση, γιατί, ανάλογα με τον σχεδιασμό του οπτικού οργάνου, το οπτικό πεδίο μπορεί να ποικίλει, δηλαδή να είναι μεγαλύτερο ή μικρότερο. Το μόνο σίγουρο είναι ότι, στην πράξη, με εξαίρεση τα κιάλια ευρέως πεδίου (wide field Binoculars), όσο μεγαλύτερη είναι η μεγέθυνση, τόσο μικρότερο το οπτικό πεδίο που σου επιτρέπουν να δεις (το ίδιο ισχύει και με τους προσοφθαλμίους και τα τηλεσκόπια).

Τώρα, αν θέλεις να βρεις τη μεγέθυνση, θα πρέπει να μετρήσεις την κόρη εξόδου (exit pupil) στα κιάλια σου, δηλαδή πόσα χιλιοστά είναι το πλάτος, ή καλύτερα η διάμετρος της δέσμης φωτός, που εξέρχεται από τους προσοφθαλμίους των κιαλιών σου προς τα μάτια σου. Μετά θα διαιρέσεις τα 50mm των αντικειμενικών φακών σου με την τιμή που θα βρεις. Για παράδειγμα, αν η κόρη εξόδου είναι 5mm, τότε, 50/5=10 μεγεθύνσεις και συνεπώς τα κιάλια σου είναι 10x50.

Η ίδια διαδικασία χρειάζεται για κάποιον που ξέρει πόσες μεγεθύνσεις έχουν τα κιάλια του και θέλει να μάθει τι κόρη εξόδου έχουν. Διαιρεί τα χιλιοστά διαμέτρου του αντικειμενικού φακού με τις μεγεθύνσεις. Για παράδειγμα, για κιάλια 10x50 υπολογίζουμε: 50/10=5mm κόρη εξόδου.

Φιλικά

PapGeo

Δημοσιεύτηκε
Εγώ προσωπικά που είδα μέσα από αυτά δεν μου άρεσαν καθόλου, τα δικά μου τα πήρα από Θεσσαλονίκη είναι Opti glass 12Χ50 coated optics και έκαναν 55€. Τα έκανα τεστ στην Σελήνη με αυτά από το LIDL και η διαφορά θα έλεγα ήταν μεγάλη. Εκτός ότι σε κουράζουν στα μάτια κάνουν και μια μικρή παραμόρφωση. :( Θα έλεγα όποιος θέλει να πάρει κιάλια να πάει σε φωτογραφικά είδη που πουλάνε σε διάφορές τιμές και να πάρει από εκεί και καλά είναι να τα δοκιμάσει αν τον αφήνουν. Εγώ αυτό έκανα !!! πιστεύω ότι θα έλεγαν τι εύκολος πελάτης.
.

κ. Γιώργο τώρα με στενοχωρείς.

Δηλαδή να μην τα αγοράσω; Έχω κάτι ρώσικα από αυτά που πουλούν οι πλανόδιοι. Σίγουρα δεν θα είναι πολύ καλύτερα; Πιο πολλά χρήματα δεν διαθέτω αυτή την στιγμή. Πάντως αν δεν έχουν τρελές διαφορές να μην τα πάρω.

Θεόδωρος Σπανός

Δημοσιεύτηκε

Μόλις τσίμπησα τα κυαλάκια από το LIDL!! \:D/ Εκ πρώτης όψεως φαίνονται πολύ καλά. Θα τα δω και νύχτα και θα σας πω...

Το μόνο μείον (ίσως έτυχε σε μένα το γκαντέμη πάλι ](*,) ) είναι ότι ενώ λέει ότι έχει λουρί για να τα κρεμάς στο λαιμό, μέσα στο κουτί δεν έχει τίποτα... :( Αν τα πάρει κανείς ας το επιβεβαιώσει.

astrovoxsigmz0.jpg

nightskybarweb9dg.jpg

Δημοσιεύτηκε
Το μόνο μείον (ίσως έτυχε σε μένα το γκαντέμη πάλι Brick wall ) είναι ότι ενώ λέει ότι έχει λουρί για να τα κρεμάς στο λαιμό, μέσα στο κουτί δεν έχει τίποτα... Sad Αν τα πάρει κανείς ας το επιβεβαιώσει.

Έχουν ένα ψευτολουράκι (καθως και αρκετή καμπύλωση στην άκρη του οπτικού πεδίου...). Πάντως δεν το μετανιώνω, για 23 ευρώ είδα και πολύ χειρότερα. Άντε καλορίζικα να μας είναι!

Δημοσιεύτηκε
Έχουν ένα ψευτολουράκι...

Εννοείς φαντάζομαι εκτός από αυτό που κρεμεται η τσάντα... Τελοσπάντων θα βάλω κανένα από καμιά φωτογραφική μάλλον.

Για την καμπύλωση που λες, δεν το πρόσεξα, είμαι και ολιγον άσχετος... Πάντως μου φάνηκαν αρκετά φωτεινα και γενικά ωραία ποιότητα εικόνας. Ξέρω, δεν είναι και πολύ "επίσημα" κριτήρια αυτά, απλά οι πρώτες εντυπώσεις!

Άντε καλορίζικα και καλές παρατηρήσεις!! (Δίνει ξαστεριά για το βράδυ... :cheesy: )

astrovoxsigmz0.jpg

nightskybarweb9dg.jpg

Δημιουργήστε έναν λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είσαι μέλος για να αφήσεις ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!.

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Συνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό? Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...

Σημαντικές πληροφορίες

Όροι χρήσης