PapGeo Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 7, 2009 Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 7, 2009 Παιδιά,μ'αυτά δεν μπορείς να δεις τίποτα σωστά.Οι εικόνες των δύο ματιών,μόνο στη φαντασία μπορούν να ενωθούν.Οσο φτηνά να είναι ,είναι για ζημιά.Tα έχουμε ξαναπεί, ο καθένας μπορεί να δοκιμάσει και να κρίνει για τον εαυτό του. Αν δεν του κάνουν τα επιστρέφει εντός μηνός από την αγορά και παίρνει τα χρήματά του πίσω. Γενικά τα κιάλια έρχονται ευθυγραμμισμένα. Αν τύχει όμως κάποιος να πέσει σε «κακό» κομμάτι, το επιστρέφει και παίρνει άλλο. Έχουμε πει επίσης ότι τα κιάλια αυτά δεν είναι αστρονομικά, αλλά κάνουν μια χαρά τη δουλειά τους, αφενός για επίγεια παρατήρηση, αφετέρου για αστρονομική παρατήρηση ως πρώτα – οικονομικά – εισαγωγικά της αστρονομίας κιάλια. Καλές αγορές! PapGeo
Ηλίας Χασιώτης Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 8, 2009 Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 8, 2009 Παιδιά,μ'αυτά δεν μπορείς να δεις τίποτα σωστά.Οι εικόνες των δύο ματιών,μόνο στη φαντασία μπορούν να ενωθούν.Οσο φτηνά να είναι ,είναι για ζημιά.Είχα χαρίσει κάπου ένα ζευγάρι και παρουσιάστηκε το πρόβλημα που γράφεις.Τα άλλαξαν και τα καινούργια είναι εντάξει.Σε σχέση με άλλα φτηνά κυάλια που κυκλοφορούν, τα οποία έχουν φρικτά οπτικά (φακούς με "νερά" και ελεεινά χρωματικά σφάλματα), τα Bresser είναι πολύ ανώτερα. Αν σας τύχει κομμάτι με πρόβλημα, απλά αλλάξτε το.
ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 8, 2009 Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 8, 2009 Taxiarchis δεν έχεις δίκιο ,απλά έπεσες σε μάπα κομμάτι .Εγώ προσωπικά τα βγάζω από τη συσκευασία ,τα δοκιμάζω ,και αν είναι ο.κ. τα αγοράζω .Ούτε επιστροφές ούτε τίποτα . Και ναι ,είναι μια χαρά για τα λεφτά τους . ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΣΙΣΜΑΝΗΣΟμάδα Αστροπαρατήρησης Θράκης - Ο.Α.Θ.
ptolemeos Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 8, 2009 Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 8, 2009 Κιάλια με 20€ και το συζητάμε;; ....τὸν ἥλιον εἰς ἐξουσίαν τῆς ἡμέρας, τὴν σελήνην καὶ τοὺς ἀστέρας εἰς ἐξουσίαν τῆς νυκτός....Ψαλμός 135
taxiarchis Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 8, 2009 Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 8, 2009 Ο.Κ.Μη βαράτε.Απλά ,πάλι πιστοποίησα 'ότι, πληρώνεις αγοράζεις'.Γι'αυτό δεν τα επέστρεψα.Σκέφτηκα τι θα μου έλεγαν. 'Τι ζητάς να πάρεις με 23 ευρώ;'
thanasisgr Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 8, 2009 Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 8, 2009 Ο.Κ.Μη βαράτε.Απλά ,πάλι πιστοποίησα 'ότι, πληρώνεις αγοράζεις'.Γι'αυτό δεν τα επέστρεψα.Σκέφτηκα τι θα μου έλεγαν. 'Τι ζητάς να πάρεις με 23 ευρώ;' κατα την γνωμη μου πρεπει να τα επιστρεψεις ,διοτι αυτο που μας περιγραφεις δεν εχει ουδεμια σχεση, με τις πραγματικες δυνατοτητες των κιαλιων του lidl. ##########
titi Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 13, 2009 Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 13, 2009 παιδια μολις τα πηρα τα κιαλια απο το lidl αλλα δεν τα ανοιξα ακομα. οταν λετε να τα δοκιμασουμε τι εννοειτε? τι ακριβως να προσεξω?πειτε μου αν μπορειτε γιατι αν ειναι να τα αλλαξω δεν ξερω για ποσο θα υπαρχουν ακομη. το μεσημερι γυρνωντας θα βρω δεν θα βρω... " αν θελεις να γινεις πραγματικος επιστημονας πρεπει να σκεφτεσαι τουλαχιστον μιση ωρα την ημερα με τροπο αντιθετο απο τους συναδελφους σου "Albert Einstein
draculas Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 13, 2009 Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 13, 2009 Θα προσέξεις κατ'αρχην, να μπορείς να δεις άνετα και με τα 2 μάτια, να μην υπάρχει διπλό είδωλο (δηλαδή να βλέπεις άλλη εικόνα με το ενα, και άλλη εικόνα με το άλλο ματι)Να μην υπάρχει σπασμένο κομμάτι κάπου (πρόσεξε ιδιαίτερα τους προσοφθάλμιους, εχουν ενα πλαστικό σύστημα που μεγαλώνει ή μικραινει την αποσταση των ματιών απο το φακό, στα δικά μου το βρήκα σπασμένο και τα άλλαξα ) Επίσης βρηκα και το ενα φακό, στραβοβιδωμένο, αλλα αυτό το έφτιαξα μονος μου βιδώνοντάς το σωστα.. Οσον αφορά την εστίαση:Αν νομίζεις οτι απο το ενα ματι βλέπεις καλα, αλλα απο το άλλο βλέπεις θολά, ρύθμισε πρώτα ενα δακτύλιο που θα βρεις στο δεξί προσοφθάλμιο, μεχρι να βλέπεις και με τα δυο μάτια σωστά. νομιζω αυτα... Α! και το πανάκι που εχουν μεσα, μη το χρησιμοποιήσεις, αφήνει παρα πολλά χνούδια!
titi Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 13, 2009 Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 13, 2009 ευχαριστω πολυ, θα τα ελεγξω και ελπιζω να μην χρειαστουν αλλαγη.. " αν θελεις να γινεις πραγματικος επιστημονας πρεπει να σκεφτεσαι τουλαχιστον μιση ωρα την ημερα με τροπο αντιθετο απο τους συναδελφους σου "Albert Einstein
PapGeo Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 13, 2009 Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 13, 2009 παιδια μολις τα πηρα τα κιαλια απο το lidl αλλα δεν τα ανοιξα ακομα. οταν λετε να τα δοκιμασουμε τι εννοειτε? τι ακριβως να προσεξω?πειτε μου αν μπορειτε γιατι αν ειναι να τα αλλαξω δεν ξερω για ποσο θα υπαρχουν ακομη. το μεσημερι γυρνωντας θα βρω δεν θα βρω...http://www.astrovox.gr/forum/viewtopic.php?p=27250&highlight=#27250 Καλορίζικα!
sithonas15 Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 13, 2009 Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 13, 2009 Ένας ακόμη κάτοχος... Δεν μπορώ να πω ακόμη "ευτυχισμένος".. Σε κανά δυο μέρες που θα φύγουν τα σύννεφα, θα αποφασίσω.
babgia Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 13, 2009 Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 13, 2009 Τελικά πήρα ενα ακόμα για το δικό μου αυτοκίνητο μια & το πρώτο μου το πήρε η κόρη. Μέλος Συλλόγων:Ελληνικής Αστρονομικης ΕνωσηςΣυλλόγου Ερασιτεχνικής Αστρονομίας.Όμιλος Γερόντων Αστροπαρατηριτών.Ε.Λ.Φ.Ε.ΑΣhttp://users.otenet.gr/~babgia/
Βασίλης_Μ Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 13, 2009 Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 13, 2009 Άλλοι δύο κάτοχοι...... Any sufficiently advanced technology is indistinguishable from magic. Arthur C. Clarke http://vip-digital-imaging.blogspot.com
NikolasVarveris Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 13, 2009 Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 13, 2009 οοο ρεε εδω στην ναουσα τα κυαλια που πηγαν???? Δεν εφεραν καθολου! ΕΛΕΙΝΟ Η Γνώση δημιουργήθηκε για να μας ενώνειOχι για να μας απομακρύνει.....
Fxristost Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 13, 2009 Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 13, 2009 Τα αγόρασα σήμερα το πρωί.Είναι ο πρώτος μου αστρονομικός εξοπλισμός.Πολύ καλή ποιότητα κατασκευής και τα οπτικάτου μέρη αξιόλογα!
titi Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 13, 2009 Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 13, 2009 Τα αγόρασα σήμερα το πρωί.Είναι ο πρώτος μου αστρονομικός εξοπλισμός.Πολύ καλή ποιότητα κατασκευής και τα οπτικάτου μέρη αξιόλογα! αυτα ακριβως εχω να πω και εγω.. με καλυψε ο προλαλησας παρεπτωντως δεν εχουν κανενα προβλημα που τα δοκιμασα το μεσημερι στο σπιτι. ΑΨΟΓΑ. τωρα περιμενω να βραδυασει (και να μην εχει συνεφια )για να δω και τιποτα περισσοτερο. να ευχαριστησω ιδιαιτερα τον φιλο PapGeo που για ακομη μια φορα μου εδωσε τα φωτα του και τις χρησημες συμβουλες του.. (αυτο για την ευθυγραμμηση θα το δοκιμασω το βραδυ που θα γυρισω σπιτι). " αν θελεις να γινεις πραγματικος επιστημονας πρεπει να σκεφτεσαι τουλαχιστον μιση ωρα την ημερα με τροπο αντιθετο απο τους συναδελφους σου "Albert Einstein
Fxristost Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 13, 2009 Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 13, 2009 Πράγματι, ανυπομονώ να βραδιάσει για να πάω στη ταράτσα και να θαυμάσω το μεγαλείο του νυχτερινού ουρανού! Τα κιάλια έχουν πολύ καλό value of money και αναρωτιέμαι σε τιμπορεί να διαφέρουν απο αυτά εδώ τα μοντέλα τα οποία έχουν διπλάσια τιμή. http://www.telescopeshop.gr/index.asp?search=&categoryId=2&productSeriesId=16&companyId=&productTypeId=&offset=0
Altinakis Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 13, 2009 Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 13, 2009 Μολις τα πηρα...! Ωραιο φινιρισμα και θηκουλα! Και απο οπτικα, μια χαρα για τα 20 ευρω του. Meade LX200 8" EMC Classic (F/10) , Celestron Ultima Barlow 2x, Baader Ortho 6mm (Phantom),Hirsch SCT Focal Reducer / Corrector f/6.3, Philips SPC900NC IR/Cut >Destination Space!
DjEvan Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 13, 2009 Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 13, 2009 Τα κιάλια έχουν πολύ καλό value of money και αναρωτιέμαι σε τιμπορεί να διαφέρουν απο αυτά εδώ τα μοντέλα τα οποία έχουν διπλάσια τιμή. Το πιο πιθανό είναι να βρέθηκαν μερικά ελατωματικά κομμάτια στον έλεγχο και σκότωσαν όλη την παρτίδα στα lidl ή αλλιώς έχουν χειρότερα οπτικά.Υπάρχουν 10x50 με 60 ευρώ και υπάρχουν και με 1000, δεν γίνεται να είναι ίδια.
PapGeo Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 13, 2009 Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 13, 2009 ...να ευχαριστησω ιδιαιτερα τον φιλο PapGeo που για ακομη μια φορα μου εδωσε τα φωτα του και τις χρησημες συμβουλες του.. (αυτο για την ευθυγραμμηση θα το δοκιμασω το βραδυ που θα γυρισω σπιτι).Η ευχαρίστηση δικιά μου ευγενική μου titi, πόσο μάλλον όταν έχεις το επάγγελμα του παππού μου! Ως προς το τεστ ευθυγράμμισης τώρα, στο ίδιο link, μερικά posts πιο κάτω, έχω δημοσιεύσει και μια συμπλήρωση – διόρθωση. Φιλικά PapGeo
thanasisgr Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 14, 2009 Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 14, 2009 Τα κιάλια έχουν πολύ καλό value of money και αναρωτιέμαι σε τιμπορεί να διαφέρουν απο αυτά εδώ τα μοντέλα τα οποία έχουν διπλάσια τιμή. Το πιο πιθανό είναι να βρέθηκαν μερικά ελατωματικά κομμάτια στον έλεγχο και σκότωσαν όλη την παρτίδα στα lidl ή αλλιώς έχουν χειρότερα οπτικά.Υπάρχουν 10x50 με 60 ευρώ και υπάρχουν και με 1000, δεν γίνεται να είναι ίδια. Μην ξεχναμε οτι τα lidl υπαρχουν σε ολη την Ευρωπη.Η παραγωγη μεγαλου αριθμου καποιου προιοντος ριχνει την τιμη.Εξαλλου τα συγκεκριμενα δεν υπαρχουν στην αγορα και πιθανο να ειναι "ειδικη" παραγγελια μονο για τα lidl. ##########
sportikus Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 14, 2009 Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 14, 2009 Άλλος ένας τυχερός κάτοχος...τα κιάλια τα πήγανε πολύ καλά στην επίγεια παρατήρηση περιμένουμε καθαρούς ουρανούς. ΑΛΗΘΙΝΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ!!!!!!! «Δύο πράγματα είναι άπειρα, το σύμπαν και η ανθρώπινη βλακεία. Και για το σύμπαν δεν είμαι απόλυτα σίγουρος ...» Άλμπερτ Αϊνστάιν.
Boson Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 14, 2009 Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 14, 2009 Κι εγώ κάτοχος από χτές. Πειράζει που ο ένας αντικειμενικός είναι λίγο πιο έξω από τον άλλο(ο αριστερός είναι περισσότερο βιδωμένος). Να προσπαθήσω να βιδώσω και τον δεξιό παραπάνω και αν ναι πώς; Πάντως καλά φαίνεται σε επίγεια μέχρι τώρα, όμως ζαλίζουν λίγο(ίσως γιατί δεν είχα μεγάλο οπτικό πεδίο και έκανα συνεχώς ρυθμίσεις, δεν ξέρω) To test ευθυγράμμισης το έκανα και η γραμμή συνέχιζε ομαλά από το ένα είδωλο στο άλλο.
NikolasVarveris Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 14, 2009 Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 14, 2009 τελικα πηγα και τα πηρα και εγω απο τα λιντλ της βεροιας!!! Καλα φενονται.... Η Γνώση δημιουργήθηκε για να μας ενώνειOχι για να μας απομακρύνει.....
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε έναν λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είσαι μέλος για να αφήσεις ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!.
Εγγραφή νέου λογαριασμούΣυνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό? Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα