krubetis Δημοσιεύτηκε Μάιος 2, 2006 Δημοσιεύτηκε Μάιος 2, 2006 Θα συμφωνησω τα πήρα και εγω . μεσα αναφέρουν οτι ειναι καλα και για αστρονομια . Παντωs το διαστημα ειναι μια σκληρη δοκιμασία για τα οπτικά μεσα. στηs επομενεs νυχτεs θα ξέρουμε.
ΛΑΖΑΡΟΣ Δημοσιεύτηκε Μάιος 2, 2006 Δημοσιεύτηκε Μάιος 2, 2006 τα πηρα και γω. καλοριζικα μας και καλες παρατηρησεις να εχουμε. να κανει και ξαστερες νυχτες μπας και τα δοκιμασουμε. γιατι οπως βλεπω τον καιρο φοβαμαι πως θα αργησουμε ακομα.............
asirios Δημοσιεύτηκε Μάιος 2, 2006 Δημοσιεύτηκε Μάιος 2, 2006 Μολις τα πηρα και εγω . Η πρωτη εντυπωση αρκετα καλη για το φιλο που ρωτησε για το λουρι ναι εχουν ενα περιπου 2 ποντους φαρδυ .
Κατερινα Δημοσιεύτηκε Μάιος 2, 2006 Δημοσιεύτηκε Μάιος 2, 2006 Ευαγγελε, εχουν μεσα εξτρα λουρακι οπως και ειδικο πανακι καθαρισμου.Απλα επειδη καποιος πριν απο σενα ειχε ανοιξει το κουτι θα του επεσαν μεσα στο καλαθι. Ειμαι σιγουρη γι αυτο που σου λεω γιατι στο λιντλ που τα αγορασα εγω, τοσο μεσα στο καλαθι οσο και κατω απ αυτο, υπηρχαν πεσμενα λουρακια και πανακια. Αν δε σου κανει μεγαλο κοπο, πηγαινε και ψαξε να το βρεις.
hunter Δημοσιεύτηκε Μάιος 2, 2006 Δημοσιεύτηκε Μάιος 2, 2006 Καλημέρα τα πήρα και εγώ, σαν πρώτη εικώνα φαίνονται καλά για τα λεφτά τους, τωρα για περισσοτερα ας περιμένουμε καθαρους ουρανους . Λουράκι έχει μέσα αλλά ρε παιδιά καλό θα είναι να τα ανοίγεται πριν τα επιλέξεται, εκεί που τα πήρα είχε πολλά ανοιχτά κουτιά γύρω-γύρω, ο καθένας κανει ότι θέλει εκεί. Προσοχή
Θεόφιλος Δημοσιεύτηκε Μάιος 2, 2006 Δημοσιεύτηκε Μάιος 2, 2006 Έχει συγκρίνει κανένας τα καινούρια του Λιντλ με αυτά του Πλους πριν 2-3 εβδομάδες;
vag_stephanou Δημοσιεύτηκε Μάιος 2, 2006 Δημοσιεύτηκε Μάιος 2, 2006 Παιδιά εγώ δεν τα άνοιξα γιατί δεν ήταν ανοιχτά σε κάποιο ράφι... Επειδή πήγα πολύ πρωί μήπως και δεν προλάβω, τους τα ζήταγες και τα έφερνε ο υπάλληλος από ένα γραφείο, οπότε δεν μπορούσε κανείς να τα ανοίξει... Έτσι κι αλλιώς βολεύτηκα με λουράκι Canon, ένα που δε χρησιμοποιώ που θα είναι και πιο γερό, μη μου σκάσουν κάτω σε καμια φάση!! Αυτά... Περιμένω το βράδυ αν έχει καθαρό ουρανό.
Κατερινα Δημοσιεύτηκε Μάιος 2, 2006 Δημοσιεύτηκε Μάιος 2, 2006 ναι... μονο οι υπαλληλοι τα ανοιξαν....σε καποιον θα ελειπε μαλλον κανενα λουρακι Αρνουμαι να δεχτω πως εισαι γκαντεμης!!! (ανεξαρτητα αν οσες φορες σου εχω μιλησει εντελως συμπτωματικα τη μια μου καηκε το φαγητο, την αλλη καηκε η ασφαλεια, την παραλλη εγινε σεισμος.... κλπ κλπ κλπ )
ender Δημοσιεύτηκε Μάιος 2, 2006 Δημοσιεύτηκε Μάιος 2, 2006 και τι μαγειρεύατε παρακαλώ, αν δε γίνομαι αδιάκριτος; παϊδάκια βατραχίσια ή μπριζολίτσες νυχτερίδας;μήπως υπάρχει καμιά συνταγή;;;
vag_stephanou Δημοσιεύτηκε Μάιος 2, 2006 Δημοσιεύτηκε Μάιος 2, 2006 Στο φόρουμ απαντάς, στο κανάλι φωνάζω αδίκως και δεν ακούς κατερινάκι...! Πάντως μόνο οι υπάλληλοι παίζει να τα άνοιξαν διότι ήταν κλειδωμένα μέσα σε ένα γραφείο και τα έβγαζαν ένα ένα... Τέλος με το θέμα "ελλείψεις στο κουτί του Βαγγέλη"... Επόμενη δημοσίευση: "Πως φαίνονται τα 10 αντικείμενα του κατασκότεινου ουρανού του Παγκρατίου μέσα από τα Bresser"!!!
Κατερινα Δημοσιεύτηκε Μάιος 2, 2006 Δημοσιεύτηκε Μάιος 2, 2006 10 διαβαζω....αισιοδοξο σε βρισκω (ν αφησεις τα τσατια και να πας να διαβασεις!)
Dimitris Nikolaidis Δημοσιεύτηκε Μάιος 2, 2006 Δημοσιεύτηκε Μάιος 2, 2006 Θα συμφωνησω τα πήρα και εγω . μεσα αναφέρουν οτι ειναι καλα και για αστρονομια . Παντωs το διαστημα ειναι μια σκληρη δοκιμασία για τα οπτικά μεσα. στηs επομενεs νυχτεs θα ξέρουμε. Αρκετά καλά για την τιμή των 23 ευρώ.Την ημέρα βέβαια έχουν τελείως διαφορετική συμπεριφορά (καλύτερη και ευκρινέστερη εικόνα) απ΄ότι την νύκτα, (κατάφερα και είδα χωρίς στήριξη,κρατώντας τα μόνο με τα χέρια τα Μ51 καθώς και Μ81&Μ82).Βεβαίως παρουσιάζουν καμπύλωση στο άκρο της εικόνας αλλά δεν είναι κάτι τρομερό. 'Αλλωστε είπαμε ότι πληρώνεις παίρνεις.... Μολις τα πηρα και εγω . Η πρωτη εντυπωση αρκετα καλη για το φιλο που ρωτησε για το λουρι ναι εχουν ενα περιπου 2 ποντους φαρδυ . Το επιβεβαιώνω έχουν ένα λουράκι 2 εκ φαρδύ καθώς και πανάκι καθαρισμού. Καλές Παρατηρήσεις. "Καί είς τήν σκοτιάν βαθείαν,είς τό απέραντον διάστημα,τα φώτα σιγαλέα κινώνταιτων αστέρων λελυπημένα" Α.ΚΑΛΒΟΣ. . . φιλικάΔημήτρης
PapGeo Δημοσιεύτηκε Μάιος 2, 2006 Δημοσιεύτηκε Μάιος 2, 2006 Επόμενη δημοσίευση: "Πως φαίνονται τα 10 αντικείμενα του κατασκότεινου ουρανού του Παγκρατίου μέσα από τα Bresser"!!! 10 διαβαζω.... αισιοδοξο σε βρισκω Πράγματι, η αισιοδοξία είναι κάτι που εκφράζει τον Βαγγέλη σαν άνθρωπο, αλλά και σαν πολλά υποσχόμενο ερασιτέχνη αστρονόμο! Εγώ θα έλεγα να ξεκινήσουμε απόψε (καιρού επιτρέποντος) με κάτι κλασσικό: Το Μ44, το ονομαζόμενο και "Beehive" Open Star Cluster, ένα εντυπωσιακό με τηλεσκόπια ανοικτό αστρικό σμήνος, που βρίσκεται κοντά στο κέντρο του αστερισμού του Καρκίνου. Συγκεκριμένα, βρίσκεται 2 περίπου μοίρες ΒΔ του δέλτα του Καρκίνου (3.9 mag.) και αυτό τον καιρό συμβαίνει να έχει κοντά του, στα ΒΔ του, μιαν άλλη ατραξιόν του νυχτερινού ουρανού, τον Κρόνο, ο οποίος επιπλέον, θα σας βοηθήσει να εντοπίσετε το Μ44 (κοιτάξετε στα αριστερά του πλανήτη), αν δεν μπορείτε να εντοπίσετε τον αστερισμό με γυμνό μάτι μέσα από την φωτορυπασμένη σας πόλη. Αν τα καταφέρουμε αυτά, έχουμε ελπίδες και για άλλα αντικείμενα, και από το Παγκράτι! Καλορίζικα σε όλους τα νέα κιάλια! Φιλικά PapGeo
Kefalas George Δημοσιεύτηκε Μάιος 2, 2006 Δημοσιεύτηκε Μάιος 2, 2006 παιδια παρτε απο τα Lidl κ τον φακο με μανιβελα ( φορτιζει χειροκινητα!!) Αλλαζουμε τα 3 ledακια με κοκκινα ( η βαζουμε κοκκινη ζελατινα) κ εχουμε εναν πρωτης ταξεως αστρονομικο φακο με κοστος 9 ευροπουλα!!( που δεν μενει απο μπαταριες μιας κ με λιγες μανιβελιες φορτιζεται η μπαταρια λιθιου που εχει μεσα) Περιμενω να σχολασει ο ουρανος να συναντησω τα αστρα...
hunter Δημοσιεύτηκε Μάιος 2, 2006 Δημοσιεύτηκε Μάιος 2, 2006 Παιδιά το LIDL έχει και ωραία chips με γεύση πάπρικα για τα προκαταρκτικά των νυχτερινων μας παρατηρήσεων. Μιας και θα πάτε εκεί πάρτε μερικα.
vag_stephanou Δημοσιεύτηκε Μάιος 2, 2006 Δημοσιεύτηκε Μάιος 2, 2006 Λοιπόν, για να φύγουμε από τα περι λουρακίων και λοιπών ελλείψεων των νέων μου κυαλιών... Με μεγάλη χαρά είδα πριν λίγο με τα πολυσυζητημένα Bresser του LIDL. Δεν ξέρω αν είμαι δίκαιος κριτής μιας και δεν έχω δει και από πολλά κυάλια, αλλά έπαθα πλάκα όταν είδα το Δία με τρια φεγγαράκια του στη σειρά, σχεδόν από το κέντρο της Αθήνας!!! Με μια πρόχειρη εκτίμηση θα έλεγα ότι από εδώ που είμαι (η μεγαλύτερη φωτορύπανση μετά την Ομόνοια...) βλέπει περίπου μέχρι 6 mag. Και το φεγγαράκι φαίνεται άψογα, το μόνο αρνητικό είναι ότι παρουσιάζεται μια μικρή αντανάκλαση από το δυνατό φως του, φαντάζομαι λόγω έλλειψης τέλειων επιστρώσεων. Σε γενικές γραμμές πάντως, και για πρώτη δοκιμή, έμεινα πολύ ευχαριστημένος! Όποιος θέλει ίσως προλάβει ακόμα κανα ζευγάρι σε κάποιο LIDL. Αυτά!
Flashy Δημοσιεύτηκε Μάιος 2, 2006 Δημοσιεύτηκε Μάιος 2, 2006 Περα απο τα κυαλια τα οποια αγοραστηκαν για να τα εχω στη Ροδο (καθως η μανα εκανε καταληψη στα Νικον μου) θα πω οτι ειναι ΙΔΙΑ με της Μιντ που πηρε περυσι ενα φιλαρακι μου, Ακομα και το μανιουαλ ειναι ιδιο!!! Πολυ καλη αγορα! Επισης δειτε και κατι οραιες πυξιδες που εχουν μολις με 4,99Ε. Μια χαρα λεμε!!! Celestron CPC C8 XLTCelestron NexStar GT - Mak-Cas 4"Μύκονος: 37ο 26'' Ν, 25ο 21'' Ε ================================================Άκης Γκίκας 48η Σειρά Απόφοιτος (Α.Σ.Τ.Ε.Ρ)
skywalker Δημοσιεύτηκε Μάιος 2, 2006 Δημοσιεύτηκε Μάιος 2, 2006 Και εγω πηγα κ τα πηρα σημερα,μαζι με το φιλο nova ενυελως τυχαια!! Εμενα μου αρεσαν παντως!! Δεν εχω καθολου εμπειρια απο κυαλια παλι,αλλα και τωρα που εριξα μια ματια σε Δια και χαζευα τριγυρω το ευχαριστηθηκα!!!Δε το μετανιωνω καθολου για τα λεφτα... Α πηρα κ το φακο με τι μανιβελα,πολυ καλη φαση!!! Περιμενω χειροποιητες πατεντες για το L στα κυαλια,θελω ενα σχεδιο απο το καθενα μας!!! Νικος Οταν εχεις ενα προβλημα,κοιτα τ'αστρα,εκει θα βρεις τη λυση...www.orionas.gr
krubetis Δημοσιεύτηκε Μάιος 3, 2006 Δημοσιεύτηκε Μάιος 3, 2006 Εγω παρατήρησα το αστρικο σμηνοs Μ44 το φεγγάρη βρισκόνταν δεξιά και κοντα και ο κρονοs .To σμήνοs ήταν καθαρό και τουs αστέρεs τουs μετραγεs εναν έναs ξεχωριστά και καθαρά και χωρίs να κουράζωνται τα ματια. Το < προβλημα > ήταν όταν έβαλα το φέγγαρι πισω μου να δω τον δία. Δημιουργήθηκε μιά ελαφριά αντανακλαση απο το φωs του λίγο ενοχλητική στα προσοφθάλμια. Αλλά απο θέμα τιμήs αξίαs? τέλια
Κατσάρης Τάσος Δημοσιεύτηκε Μάιος 3, 2006 Δημοσιεύτηκε Μάιος 3, 2006 Τα πήρα και εγώ. Αν και δεν έχω εμπειρία μου φάνηκαν αρκετά καλά και το κοντράστ είναι αρκετά καλό. Για λεπτομέρειες σήμερα με καθαρό ουρανό (εχθές εργασία μέχρι αργά ) Πάντος για τα λεφτά τους...! "...το μη δυνόν ποτε πως αν τις λάθοι;"
vasiamits Δημοσιεύτηκε Μάιος 3, 2006 Δημοσιεύτηκε Μάιος 3, 2006 Και το φεγγαράκι φαίνεται άψογα, το μόνο αρνητικό είναι ότι παρουσιάζεται μια μικρή αντανάκλαση από το δυνατό φως του, φαντάζομαι λόγω έλλειψης τέλειων επιστρώσεων. Μπα, είναι φυσιολογικό, απλώς το φεγγάρι είναι υπερβολικά φωτεινός στόχος. http://www.cool-stuff.gr/
vag_stephanou Δημοσιεύτηκε Μάιος 3, 2006 Δημοσιεύτηκε Μάιος 3, 2006 Κάτι που με ενοχλεί λίγο στα κιάλια είναι ότι έχουν ΠΑΝΤΟΥ λαστιχένια επένδυση με αποτέλεσμα να τραβάνε πάνω όλη τη σκόνη και να μη την αφήνουν να φύγει με τίποτα!! Είδα και γω το Μ44! Το πρώτο σμήνος που βλέπω (τουλάχιστον εν γνώση του τι βλέπω, όχι στην τύχη). ΤΟ ΠΑΓΚΡΑΤΙ ΑΝΤΙΣΤΕΚΕΤΑΙ ΣΤΗ ΦΩΤΟΡΥΠΑΝΣΗ!! PapGeo κράτα γερά!
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε έναν λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είσαι μέλος για να αφήσεις ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!.
Εγγραφή νέου λογαριασμούΣυνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό? Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα