Jump to content

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσιεύτηκε
Η αναμετάδοση αυτής της παρλαπίπας από μεγάλα κανάλια και ειδησεογραφικά κανάλια, αποκαλύπτει με τον καλύτερο τρόπο το μαθησιακό αλλά και συνειδησιακό επίπεδο αυτών που εργάζονται εκεί (αυτούς δηλαδή που τρώμε στη μάπα κάθε μέρα, όσοι από εμάς κάνουμε το λάθος να παρακολουθούμε τηλεόραση).

Πάντως το ζήτημα της μετάδοσης ιντερνετο-αρλουμπολογιών από (γκουχ - γκουχ) έγκυρους δημοσιογράφους, έχει και την αστεία πλευρά. Πριν κανά δυο χρόνια, είχε κυκλοφορήσει ένα σπαμ που έλεγε πως η κατάποση σπέρματος κατά τη διάρκεια του στοματικού έρωτα κάνει καλό στις γυναίκες κ.ο.κ. Το πήρε λοιπόν ο γνωστός δημοσιογράφος για θέματα υγείας του Αλτερ κ. Λεωνίδας Καλυδώνης (ή κάπως έτσι) και το έκανε πρώτο θέμα στα δελτία των 08,30!

Να ήταν μόνο αυτό!!!!!Την τρίχα την κάνουν τριχιά!! ](*,) ](*,) ](*,) :evil:

Το σύμπαν δεν είναι μια μηχανή.Είναι μια ατέρμονη μετουσίωση του ορατού σε αόρατο,του κενού σε πλήρες, του αδύνατου σε δυνατό και τανάπαλιν.

Μάνος Δανέζης, Στράτος Θεοδοσίου

• Απαντήσεις 154
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

Δημοσιεύτηκε

Παντως το θεμα εχει παρει διαστασεις αν κρινω απο τον αριθμο των ανθρωπων που με ρωτησαν για το συγκεκριμενο θεμα μονο σημερα!

Ολοι μου ειπαν οτι το ακουσαν σε καποιο τηλεοπτικο σταθμο και μαλιστα με σχολια του τυπου ειστε τυχεροι που θα το δειτε σε εναν μηνα γιατι αυτο συμβαινει καθε 3000 χρονια!!!

Μαλιστα καποιος κακομοιρος ηταν τρομερα ανησυχος οτι μπορει να επελθει και συγκρουση! Το μεγαλυτερο ατυχημα ειναι ομως οτι ηταν μορφωμενος αποφοιτος πολυτεχνειου!!!

Ειναι τοσο σιγουροι μαλιστα που οταν προσπαθησα να εξηγησω οτι προκειται περι φαρσας μονο που δεν με εβρισαν με φρασεις του τυπου ποιος νομιζεις οτι εισαι ή εχεις παρει ενα τηλεσκοπιο και μας το παιζεις και αστροναυτης!!! :shock: ](*,)

Αφου το λεει η TV ειναι αληθεια!

Δεν με πειραζει που επεσαν σε πλανη γιατι ουτως η αλλως θα αποδειχθει την συγκεκριμενη ημερομηνια το λαθος τους!

Με πειραζει οπως που οτι κουτοχορτο πουλανε τα ΜΜΕ μερικοι το καταπινουν αμασητο και το πιστευουν αβιαστα χωρις να χρησιμοποιησουν απλα την κριση τους και να σκεφτουν λογικα.

Αυτο ειναι το πραγματικο δυστύχημα της ολης υποθεσης.

Φιλικά

Δημήτρης Κ.

Σ.Ε.Α.Α (Συλλογος Eρασιτεχνικής Aστρονομίας Αργολίδας)

Δημοσιεύτηκε
Πολλοί με ρωτούσαν ενθουσιασμένοι για το φαινόμενο αυτό.Αν και τους εξήγησα ότι δεν αληθεύει μόνο που δεν με έδειραν ](*,) Η τηλεόραση πια έχει παθητικοποιήσει τόσο τον τηλεθεατή που εκτός ότι του λένε το πιστεύει το υιοθετεί κιόλας ](*,) ](*,) ](*,)

Το σύμπαν δεν είναι μια μηχανή.Είναι μια ατέρμονη μετουσίωση του ορατού σε αόρατο,του κενού σε πλήρες, του αδύνατου σε δυνατό και τανάπαλιν.

Δημοσιεύτηκε

Πρέπει να εξηγούμε στους φίλους και γνωστούς ότι τουλάχιστον τα μισά από αυτά που βλέπουν στην TV είναι παραποιημένα.

Υπάρχει λύση για την απληστία του ανθρώπου?

Πάν μέτρον άριστον

Δημοσιεύτηκε

Μόλις χθες και εγω πάρέλαβα εσωτερικό μαιλ στην εταιρεια που εργαζομαι (όπως και ολόκληρη η εταιρεία που αποτελείται απο 300 άτομα μόνο στα γραφεια) απο προϊσταμενο τμήματος και όταν του έφερα αντίρρηση αντέδρασε λίγο αλλά μετά απο μία απλή εξήγηση κατάλαβε το λάθος του, ενώ μία αλλη κοπέλα που λόγω ηλιθιότητας απαλάσσεται δεν με πίστευε.

Είναι δυνατόν!!!!!!!! ](*,) ](*,) ](*,)

ΓΕΝΝΗΘΗΚΑ ΣΕ ΛΑΘΟΣ ΕΠΟΧΗ
Δημοσιεύτηκε

Μαλιστα καποιος κακομοιρος ηταν τρομερα ανησυχος οτι μπορει να επελθει και συγκρουση! Το μεγαλυτερο ατυχημα ειναι ομως οτι ηταν μορφωμενος αποφοιτος πολυτεχνειου!!!

Ειναι τοσο σιγουροι μαλιστα που οταν προσπαθησα να εξηγησω οτι προκειται περι φαρσας μονο που δεν με εβρισαν με φρασεις του τυπου ποιος νομιζεις οτι εισαι ή εχεις παρει ενα τηλεσκοπιο και μας το παιζεις και αστροναυτης!!!

Μορφωμένοι με νοητικό επίπεδο υπό του μηδενός, πολίτες με εγκέφαλο περιορισμένης ευθύνης, όλοι αυτοί ΖΟΥΝ ΑΝΑΜΕΣΑ ΜΑΣ, εκλέγουν κυβέρνηση, εκλέγονται επίσης... σκέτη κατάθλιψη! Οσο για τις αντιδράσεις του στυλ "τι λε ρε συ που τά ξέρεις όλα, έγινες και αστροναύτης", οι ψυχολόγοι ξέρουν πως πρόκειται για κλασική αντίδραση ανθρώπων που βρίσκονται σε αυτή την ψυχολογική κατάσταση.

Ευτυχώς που βρισκόμαστε στο 2007 και μπορούμε να συζητάμε ελεύθερα, σκεφθείτε πως σε άλλα χρόνια οι κάφροι αυτοί ήταν ο κανόνας και το πολιτικό σύστημα σε έκαιγε / βασάνιζε / κρέμαγε (εις το όνομα του Χριστού of course) αν έλεγες πως "η Γη γυρίζει"...

Κοιτώντας ψηλά και μακριά

http://astronomy.bouzaras.info

Δημοσιεύτηκε

Σημερα συνεβη κατι που πραγματικα με εξοργισε :evil: :evil: :twisted:

Εκει που παιζαμε μπασκετακι ηρεμα κι ωραια,μου λεει ενας φιλος μου γνωριζοντας το ενδιαφερον μου για την αστρονομια:"Ξερεις,ε,στις 27 Αυγουστου θα εχουμε δυο φεγγαρια ](*,) ](*,) ](*,) "

Για λιγα δευτερολεπτα σαστισα αλλα στη συνεχεια μου ηρθε στο μυαλο το εν λογω e-mail.Φυσικα εξοργιστικα και αρχισα να εξηγω στο φιλο μου τι πραγματικα παιζεται....η φαση ειναι οτι δεν με πιστευε διοτι κατα τα λεγομενα του,το ειπε και η τηλεοραση(που ολα τα ξερει :-({|= ).Και το αποκορυφωμα...

την ωρα που προσπαθουσα να ξεμπλεξω την κατασταση,ερχεται ενας ξεκαρφωτος που με ειχε ακουσει να μιλω και μου πεταει:"Σιγα ρε συ,ποιος εισαι,η Λιτσα Πατερα???" :evil: :twisted: :twisted: :twisted: :evil: :evil: :twisted: :evil: ](*,) .Ο θυμος μου ηταν και ειναι απεριγραπτος.Μαλιστα εκεινη τη στιγμη ενιωσα να αναβουζουν απο μεσα μου τα θεικα λογια ενος φιλου στο θεμα επιστημονες της καφετεριας..... :mrgreen: :mrgreen:

Ξερετε εσεις ποιο λεω....

Aσε την ψυχη σου να σταθει νηφαλια και αταραχη μπροστα σε ενα εκατομμυριο συμπαντα!!!

:cheesy: :cheesy:

Φιλικα,

Βαλογιαννης Γιωργος

Δημοσιεύτηκε
Περίμενε να έρθει η 27 Αυγούστου!!! :D Θα δεις ποιός θα έχει δίκιο!!!! :cheesy: Υπομονή!!!

Δημοσιεύτηκε

Ωπα ρε παιδιά, χαλαρά! Τι τσαντίλα είναι αυτή δηλαδή; Επειδή κάποιος δεν γουστάρει να αχοληθεί με την αστρονομία (αναφαίρετο δικαίωμά του) ή να πιστέψει αυτά που του λέμε εμείς (ανεξάρτητα με το αν είναι σωστά ή όχι) μας δίνει αυτόματα το δικαίωμα να αρχίζουμε να τους κατατάσουμε σε κατηγορίες; Τι είδους υπερφίαλος φραξιονισμός είναι αυτός και μάλιστα απο ανθρώπους με "ανοιχτα" μυαλά, οι οποίοι υπερασπίζονται την επιστημονική "γνώση"

Δηλαδή συγγνώμη, αν κάποιος απο εμάς ερωτηθεί αν ξέρει που είναι το Μπελίζ ή τι πρέσβευε ο Μπακούνιν και δεν ξέρει, αυτόματα γίνεται ανεγκέφαλος κρετίνος;

Για καλμάρετε λιγάκι! Μην σας το χαλάσω, αλλα ξέρετε, υπάρχουν χιλιάδες πράγματα που δεν τα ξέρουμε ΟΥΤΕ ΕΜΕΙΣ.

ΥΓ και μην ανησυχήτε, αν δεν ξέρετε τι σημαίνει "υπερφίαλος" ή "φραξιονισμός" εγώ δεν θα σας κακοχαρακτηρίσω...........

Δημήτρης
Δημοσιεύτηκε

Η λύση είναι μία:

να τους το υπενθυμίζεις κάθε μέρα ,στις 27 Αυγούστου να είναι στα μπαλκόνια τους για να δουν το υπερθέαμα που εσύ ΔΕΝ πιστεύεις πως θα δουν.

Την επόμενη ημέρα προσπάθησε να κρατήσεις τα νεύρα του στυλ "ΣΑΣ ΤΑ ΛΕΓΑ!!! :twisted: :twisted: " και να τους εξηγήσεις ήρεμα τι ακριβώς συμβαίνει..

Επίσης πες τους πως και του χρόνου (πρώτα ο Θεός εδώ να'μαστε) θα ξανακυκλοφορήσει το αντίστοιχο mail...!!!

Επίσης για όποιον στο λέει αυτή την περίοδο, πες του "μα δε θα έπρεπε να φαίνεται ήδη κάτι?? Έμειναν λίγες μέρες μόνο μέχρι να γίνει Παν(άρειος)σέληνος και δε φαίνεται τίποτα... Ή μήπως θα "σκάσει" απ΄'το πουθενά?? :-k :-k :twisted: :twisted:

ΥΓ: Δημήτρη άντε τώρα να βρω στο Google "Μπελίζ", "Μπακούνιν", "υπερφίαλος" και "φραξιονισμός"... :oops: :oops: 8-[

ΣΤΕΛΛΑ, ΓΙΩΡΓΟ, ΒΑΣΙΛΗ, ΚΑΛΟ ΤΑΞΙΔΙ ΕΚΕΙ ΨΗΛΑ...
Δημοσιεύτηκε

θαρρώ πως είναι απ τα πιο πετυχημένα αστρονομικά ανέκδοτα που έχω διαβάσει, γι αυτό μόνο με χιούμορ μπορώ να το αντιμετωπίσω.

Να δώσω τα θερμά μου συγχαρήτηρια στον συντάκτη του mail, που μας απέδειξε την τεράστια δύναμη του διαδικτύου για να μεταφέρεις ή να σπείρεις ψευδείς ειδήσεις.

Είμαι σίγουρη πως πρέπει να διασκεδάζει αφάνταστα με τον ντόρο που προκάλεσε! :mrgreen:

Ας αφήσουμε το θυμό στην άκρη, άλλωστε έχουμε πολύ σοβαρότερα θέματα για να θυμώσουμε :D

Δημοσιεύτηκε
Ωπα ρε παιδιά, χαλαρά! Τι τσαντίλα είναι αυτή δηλαδή; Επειδή κάποιος δεν γουστάρει να αχοληθεί με την αστρονομία (αναφαίρετο δικαίωμά του) ή να πιστέψει αυτά που του λέμε εμείς (ανεξάρτητα με το αν είναι σωστά ή όχι) μας δίνει αυτόματα το δικαίωμα να αρχίζουμε να τους κατατάσουμε σε κατηγορίες; Τι είδους υπερφίαλος φραξιονισμός είναι αυτός και μάλιστα απο ανθρώπους με "ανοιχτα" μυαλά, οι οποίοι υπερασπίζονται την επιστημονική "γνώση"

Δηλαδή συγγνώμη, αν κάποιος απο εμάς ερωτηθεί αν ξέρει που είναι το Μπελίζ ή τι πρέσβευε ο Μπακούνιν και δεν ξέρει, αυτόματα γίνεται ανεγκέφαλος κρετίνος;

Για καλμάρετε λιγάκι! Μην σας το χαλάσω, αλλα ξέρετε, υπάρχουν χιλιάδες πράγματα που δεν τα ξέρουμε ΟΥΤΕ ΕΜΕΙΣ.

ΥΓ και μην ανησυχήτε, αν δεν ξέρετε τι σημαίνει "υπερφίαλος" ή "φραξιονισμός" εγώ δεν θα σας κακοχαρακτηρίσω...........

Δε νομιζω απο τα λεγομενα μου να εδωσα την εντυπωση οτι νευριασα επειδη οι φιλοι μου δεν ασχολουνταν με την αστρονομια.Αν ειναι δυνατον!!

Αυτα ειναι αυθαιρετα συμπερασματα που το μονο που κανουν ειναι να οδηγουν σε παρεξηγησεις...Αν εμενα μου μιλησουν για κατι που δεν γνωριζω,θα ρωτησω ηρεμα και απλα και θα αφησω τον αλλο να μου εξηγησει,ουτε θα το παιξω ξερολας,ουτε θα δειχνω δυσπιστια σε αυτα που μου λενε(αν βεβαια γνωριζω οτι το ατομο με το οποιο μιλω ειναι οντως γνωστης).Και βεβαια ουτε σε κατηγοριες κατεταξα κανεναν.....

Αυτο που προκαλεσε το θυμο μου ηταν το γεγονος οτι με αποκαλεσαν λιτσα πατερα και οτι καποιο εξακολουθουν να στελνουν αυτο το παραπλανητικο e-mail.Και για να μην αρχισετε παλι τα "επιστημονικα" σας το οποια εμεις δε γνωριζουμε,αναγνωριζω οτι ειναι αναφαιρετο δικαιωμα του καθενος να ασχολειται ή να μην ασχολέιται και οτι δεν κακοχαρακτηριζω κανεναν μπλα μπλα μπλα........

ΥΓ:εγω και ο φιλος μου ο Γ.Μπαμπινιωτης πιστευουμε οτι η χρηση της λεξης φραξιονισμος δεν ειναι και τοσο καταλληλη στο παραπανω μηνυμα,γιατι δεν γραφατε στρουκτουραλισμος που ειναι και πιο ευηχο?:)

ΥΓ2:ζητω συγνωμη για τπ υφος αυτου του μηνυματος αλλα θεωρω οτι μου εγινε μια αδικη και αναιτια επιθεση

Aσε την ψυχη σου να σταθει νηφαλια και αταραχη μπροστα σε ενα εκατομμυριο συμπαντα!!!

Φιλικα,

Βαλογιαννης Γιωργος

Δημοσιεύτηκε
Έλα μωρέ Γιώργη! Και τι έγινε που σε είπε Λίτσα Πατέρα;;;

Πες του : "κι εσύ είσαι η Λίτσα Μητέρα" :P =P~ :P

:lol: :lol: Θα προτιμουσα αυτην την απαντηση απο ενα κατεβατο με κατηγορω....

Φιλικα,

Βαλογιαννης Γιωργος

Δημοσιεύτηκε

Φίλε Γιώργο,

Το post μου, δεν είχε να κάνει με εσένα, αλλα και ούτυε με το συγκεκριμένο Thread καθώς αυτό ήταν μόνο η αφορμή. Εχει να κάνει με πληθώρα απο posts παρόμοιων "λογικών", ημών και των "άλλων" που , πως να το κάνουμε δηλαδή, μας ψιλοδιακατέχει. Αν το θεώρησες προσωπική επίθεση, ειλικρινά λυπάμαι, δεν ήταν κάν επίθεση κατά την άποψή μου αλλα μία ειλικρινέστατη τοποθέτηση επάνω σε ένα θέμα που με ενοχλεί καιρό τώρα.

ΥΓ1 Να σε ευχαριστήσω για την διόρθωση (μετέφερέ την και στον φίλο σου τον κ Μπαμπινιώτη) ο όρος φραξιονισμός σίγουρα δεν είναι δόκιμος (ούτε όμως και ο στρουκτουραλισμος). Τελικά το Ελιτισμός είναι πιο σωστό.

ΥΓ2 Δεν υπάρχει ζήτημα με το ύφος του μηνύματος, παρότι , δυστυχώς λόγω ηλικίας, την ειρωνία δεν την καταπίνω εύκολα

Φιλικά

Δημήτρης
Δημοσιεύτηκε

Εαν δεν ηταν προσωπικη επιθεση αλλα και αν ηταν,δε νομιζω οτι αξιζει να το συνεχισουμε και να μαλωσουμε :) :)

Ελπιζω ο καθενας με το δικο του τροπο να βοηθησει στην διορθωση αυτης της παρεξηγης(οσον αφορα το e-mail) και ζητω συγνωμη εαν χρησιμοποιησα ειρωνικη γλωσσα.... :)

Φιλικα,

Βαλογιαννης Γιωργος

Δημοσιεύτηκε

Το θέμα δεν είναι στο αν εμείς ξέρουμε περισσότερα και οι άλλοι όχι, αλλά στο αν κάποιοι μασάνε κουτόχορτο και μάλιστα μασώντας το το παίζουν ΑΥΤΟΙ έξυπνοι ότι τα ξέρουν όλα... Μην το παρακάνουμε κιόλας!!

Μήπως να ανοίξουμε ένα thread "Από που θα παρατηρήσετε τον Άρη στις 27 Αυγούστου;;"!!!! Έτσι για να δούμε πόσοι θα απαντήσουν!

:mrgreen:

astrovoxsigmz0.jpg

nightskybarweb9dg.jpg

Δημοσιεύτηκε
Το θέμα δεν είναι στο αν εμείς ξέρουμε περισσότερα και οι άλλοι όχι, αλλά στο αν κάποιοι μασάνε κουτόχορτο και μάλιστα μασώντας το το παίζουν ΑΥΤΟΙ έξυπνοι ότι τα ξέρουν όλα... Μην το παρακάνουμε κιόλας!!

Συμφωνω απολυτα με τον φιλο vag_stephanou.

Οσοι ομως το "παιζουν" ξερολες καταληγουν να γινονται γραφικοι (δυστυχως γι'αυτους)!

Σωστη η ρηση "εκαστως στο ειδος του, και ο ........ στους καφεδες"!!! :D

Φιλικά

Δημήτρης Κ.

Σ.Ε.Α.Α (Συλλογος Eρασιτεχνικής Aστρονομίας Αργολίδας)

• 1 μήνα αργότερα...
Δημοσιεύτηκε

Τον τελευταιο μηνα βρισκομαι σε διακοπες και εχω χασει πολλες συζητησεις.Τις τελευταιες 2 μερες δεχομαι σενεχως τηλεφωνηματα απο φιλους που μου μιλουν για τα δυο ''φεγγαρια''.Μαλιστα,καποιος με ρωτησε αν εχω μαζι μου το 8'' dob (τωρα ειμαι στην ομορφη Μηλο)για να δω πιο ανετα τον Αρη ](*,) ](*,) ](*,) ](*,) ](*,) ](*,) ](*,) ](*,)

Οταν ρωτουσα που το εμαθαν,ολοι μου ελεγαν απο το κρατικο ραδιοφωνο!!!!Γι αυτο τον λογο εψαξα να βρω το κοντινοτερο internet cafe γιατι η κατασταση τραβαει astrovox.

Δεν παει αλλο!Εχει παρει κανεις την ΕΡΤ ή θα παρω εγω,προτου δω ολους τους τουριστες με ψηλα το κεφαλι να ψαχνουν την δευτερη Πανσεληνο;

Υ.Γ.Σχετικα με το θεμα http://www.astrothraki.gr/index.php?option=com_content&task=view&id=714&Itemid=40

Δημοσιεύτηκε
Ετοιμαστειτε,αυριο ειναι η μεγαλη μερα :mrgreen: :mrgreen: ](*,) :-({|= :-({|=

Φιλικα,

Βαλογιαννης Γιωργος

Δημοσιεύτηκε
Και όμως χτες κυριακή 26-8-07 στις ειδήσεις της ΝΕΤ 105.8, ώρα 18:12 ανακοινώθηκε το σπάνιο αστρονομικό γεγονός ότι ο Άρης θα είναι σαν πανσέληνος. Καλά τόσο ηλίθιοι είναι οι δημοσιογράφοι; Από ποιά έγκυρη πηγή το έμαθαν;
Αμφιβάλλω, άρα ίσως υπάρχω.
Δημοσιεύτηκε

Το επιβεβαιωνω. Το ακουσα κι εγω εχθες εν μεσω των νεων για τις φωτιες.

ΑΣΧΕΤΟΙ!!!

Παρακαλαμε να μην βρεξει για να μην πνιγουμε...

παρακαλαμε να βρεξει να εχουμε νερο να πιουμε...

Δημιουργήστε έναν λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είσαι μέλος για να αφήσεις ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!.

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Συνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό? Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...

Σημαντικές πληροφορίες

Όροι χρήσης