Jump to content

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσιεύτηκε
ΤΟ DISCOVERY ΕΙΧΕ ΕΝΑ CD ΜΕ ΤΟ CELESTIA V 1.41 TO VIRTUAL MOON ATLAS V PRO 3.0 KAI TO COMPUTER AIDED ASTRONOMY V 2.017

AKRIVWS :mrgreen:

KI EGW APO EKEI GNWRISA TO STELLARIUM KAI TO CELESTIA.

ALLA DYSTYXWS TELOS TO DISCOVERY STHN ELLADA :-k

www.myspace.com/astrovoxgr
  • 3 μήνες αργότερα...
  • Απαντήσεις 86
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

Δημοσιεύτηκε
Εχω το stellarium 0.8.2 αλλα σημερα ανακαλυψα οτι εχει βγει η εκδοση 0.9.0. με ορισμενα καινουρια πραγματακια. Μηπωs ξερει κανεις πως να κανω update χωρις να χασω τα ελληνικα γιατι με παραξενευει το γεγονος οτι στο www.stellarium.org/el εως σημερα 8/7 δεν αναφερεται το 0.9.0 (βγαινει ελληνικα?)
Δημοσιεύτηκε
Μάλλον απλά δεν έχουν ανανεώσει τη σελίδα. Το πρόγραμμα που θα κατεβάσεις θα είναι, λογικά, το ίδιο.
«I have loved the stars too fondly to be fearful of the night». Sarah Williams, The Old Astronomer
Δημοσιεύτηκε

Γεια ως υπεύθυνος των ελληνικών μεταφράσεων του Stellarium άργησα λίγο λόγω κάποιων άλλων project και εκτός των άλλων δεν με είχαν ενημερώσει από την κοινότητα για αλλαγές οπότε έμεινε το project λίγο πίσω. Η σελίδα για το 0.9.0 θα ανέβει σε λίγο, μόλις πάρει τις αλλαγές ο υπεύθυνος του web.

Περιμένω απάντηση και από τον υπεύθυνο του project για το αν έχουν μπει και οι τελευταίες διορθώσεις και προσθήκες στο software.

Αυτά προς το παρόν

Χρίστος "WorkaholiC" Σωτηρόπουλος

Εθνικός Συντονιστής για τους Αστρονόμους Χωρίς Σύνορα & για τους Αστρονόμους των Πεζοδρομίων

Έφορος Εκπαιδευτικών Θεμάτων του Σ.Φ.Α.Κ.

http://www.sfak.org Facebook: www.facebook.com/groups/sfakorg

Δημοσιεύτηκε
ΑΑΑ πολυ ωραια λοιπον.Θα περιμενουμε αν και στις 15/7 φευγω για τηνο και θα ηθελα να το ειχα λογω του οτι εκει ειναι ΑΛΛΟΣ ουρανος. Και απο εκει δεν γινεται update με 9klbs!!!! συνδεση. Παντως η ελληνικες τροποποιησεις του stellarium ειναι απο τις καλλιτερες που εχω δει σε αναλογα προγραματα. Συγχαρητηρια.
Δημοσιεύτηκε

Μπορείς να κατεβάσεις την έκδοση 0.9.0 ως έχει. Οι διορθώσεις και προσθήκες που έχουν γίνει, 44 συνολικά, θα μπουν στην έκδοση 0.9.1 που θα βγει σε λίγο καιρό. Οι προσθήκες έχουν να κάνουν με τις γλώσσες των φιλών Ναβαχο, Ινουιτ και Λακότα

Η μετάφραση της σελίδας δεν έχει ανέβει ακόμα... χμμμ τα νέα είναι:

Νέα χαρακτηριστικά στην έκδοση 0.9.0:

* Μεγαλύτερος κατάλογος αστέρων που περιλαμβάνει άστρα από τους καταλόγους Hipparcos, Tycho2 και NOMAD (το μεγαλύτερο μέρος αυτού σε διαφορετικό αρχείο για κατέβασμα)

* Νέοι πολιτισμοί: Λακότα, Ναβάχο, Ινούιτ, συμπεριλαμβανομένων και των καλλιτεχνικών απεικονίσεων των Ινούιτ από τον Johan Meuris

* Νέες προβολές: Ορθογραφική, Κυλινδρική

* Μεγαλύτερη ακρίβεια πλανητικών θέσεων

* Νέα τάξη τροχιακών υπολογισμών κάνοντας εφικτή την προσθήκη κομητών (χωρίς ιδιαίτερη εικονική απεικόνιση ακόμα)

* Η εφαρμογή τρέχει τώρα και σε παράθυρο με επιλογή και πλήρης οθόνης

* Πετάξτε σε ένα πλανήτη με την επιλογή control-G

* Τοπογραφικές τοποθεσίες: μπορείτε να ορίσετε τον τόπο ανάλογα με το τοπίο

* Τοποθεσίες ενδιαφέροντος στην Γη (βελτιώθηκαν οι τοποθεσίες πόλεων), στην Σελήνη (τοποθεσίες αποστολών) και στον Άρη (τοποθεσίες αποστολών)

* Νέο τοπίο: Garching (κοντά στο Μόναχο, Γερμανία)

* Αλλαγή της μορφής του αρχείου δεδομένων κάνοντας εφικτή την εγκατάσταση περισσοτέρων τοπίων, σεναρίων κ.α.

* Νέα υφή νεφελωμάτων, πιο ακριβή θέση της υφής νεφελωμάτων

Έγιναν επίσης αρκετές διορθώσεις σε μικροπροβλήματα και σημαντικές αλλαγές στην βάση του κώδικα κάνοντας εφικτή την συγγραφή μοντέλων από τρίτους για το Stellarium (παρόλο που η API δεν είναι ακόμα σταθερή)

Εθνικός Συντονιστής για τους Αστρονόμους Χωρίς Σύνορα & για τους Αστρονόμους των Πεζοδρομίων

Δημοσιεύτηκε

Πολύ καλή εφαρμογή. Εξαιρετική για μικρά παιδιά.

Όταν όμως γυρίζουμε την εφαρμογή στα ελληνικά δεν λειτουργεί η αναζήτηση αντικειμένων που είναι γραμμένα με ελληνικά γράμματα (π.χ. πλανήτες) διότι δεν μορείς να γράψεις ελληνικά με τίποτε. Ίσως είναι θέμα γραμματοσειρών.

Υπάρχει λύση για την απληστία του ανθρώπου?

Πάν μέτρον άριστον

• 1 μήνα αργότερα...
Δημοσιεύτηκε
Λογω του οτι δεν διαθετω τηλεσκοπιο αλλα κιαλια το stellarium 8.0.2 μου ειχε φανει πολυ χρησιμο. Η νεα εκδοση ειναι εντυπωσιακα βελτιωμενη ΑΛΛΑ... Στην παλαια εκδοση η απεικονηση του ουρανου ηταν πιο αληθοφανεις με αποτελεσμα να συμβουλευομαι το προγραμμα και να βρησκω με τα κιαλια πανευκολα αυτο που ηθελα. στην νεα εκδοση απεικονιζονται πολυ περισσοτερα αντικειμενα με αποτελεσμα να μπερδευει ενω παλια αν ηθελες να δεις κατι περισσοτερο απλως ζουμαριζες λιγο. ετσι λοιπον ενω κατεβασα τη νεα εκδοση αναγκαστικα να κατεβασω παλι και την παλια γιατι ειδικα για τον ουρανο της Αθηνας μου ταιριαζει καλλιτερα
Δημοσιεύτηκε
Σαφώς το 0.9.0 είναι αναβαθμισμένο. Έχει περισσότερους καταλόγους και αστέρια. Ρύθμιση μπορείς να κάνεις μόνο μέχρι πιο βαθμό θα βλέπεις τα ονόματα των άστρων Επίσης αν είσαι συνδεδεμένος στο Ίντερνετ κατεβάζει αυτόματα αστέρια και καταλόγους της περιοχής που κοιτάς για να περιορίσει το αρχικό μέγεθος κατεβάσματος του προγράμματος

• 2 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσιεύτηκε
Ένα πολύ όμορφο πρόγραμμα. Με την νέα έκδοση λύθηκαν κάποια προβλήματα που είχα (κολλούσε παρα πολύ στον υπολογιστή μου χωρίς να ξέρω το λόγο). Οσο για τον ουρανό νομίζω οτι ειναι και πάλι πολύ αληθοφανής. Βάλε τα σχέδια των αστερισμών (πατώντας το c οχι ολη την εικόνα) και δεν νομίζω να αντιμετωπίσεις κάποιο πρόβλημα στην αναγνώριση αντικειμένων. Για παρατήρηση με κιάλια αλλά και με γυμνό μάτι νομίζω ειναι τέλειο.

Hellooooooo, my name is Ηλίας. :-note

http://astrocom.wordpress.com/

Δημοσιεύτηκε

Didn't know that a thread already existed on this program. I must have skipped over it by accident. Anyhow, it is a great program.

Fred

www.instrumentsoflight.com - www.ras.org.uk

www.avastronomyclub.org - www.aavso.org (LEF)

www.imca.cc (#9181)

www.alpo-astronomy.org

Astrovox Member #4.

Doing astronomy since 1970

Sky & Tel subscriber since 1971

www.highdeserttelescopes.com

Δημοσιεύτηκε

η μόνη έκδοση που χρησιμοποίησα ήταν η Starry Night Bundle Edition 2.1 και τίποτα από αυτα που έδειχνε δεν μπορούσα να τα αναγνωρίσω στον ουρανό(συντεταγμενες και τα σχετικά ήταν σωστά...) βασικά έδειχνε τους αστερισμούς διαφορετικούς... ενώ το stellarium ήταν σαν να τον φωτογραφήζει.τώρα θα δοκιμάσω και την 6η εκδ. του Starry Night μήπως με βολέψει αλλα γενικότερα αν κα έχει λίγα πράγματα το stellarium το προτιμώ...

οι χάρτες επίσης δε μου άρεσαν ποτε...δε με βόλεψαν καθόλου θα έπρεπε να κουβαλάω 10αδες για να κάνω την δουλεία μου...

• 2 μήνες αργότερα...
Δημοσιεύτηκε
Νομιζω οτι ειχε δημιουργηθει καποιο προβλημα με τα vista που ληθηκαν με μια αναβαθμηση. Δες στο επισημο site η αν δουν το μυνημα σου θα σε βοηθησουν καποιοι απο εδω μεσα.
Δημοσιεύτηκε
Παιζει το Stelarium sta Windows Vista; Το εχει δοκιμασει κανεις γιατι σε μενα δεν παιζει.

Έχω την έκδοση 0.9.0 και στα Vista παίζει μια χαρά.

Αλλά πώς μπορούμε να εισάγουμε τον κατάλογο TYCHO2 και τον GSC;;;;;

Δημήτρης Καπετανάκης

CGCG108-138:

Mag 15.5v, να τ'αφήσω;

Πολλά τα mag Άρη!

Το flickr μου

Δημοσιεύτηκε

Έχω τα Vista Home primium και η έκδοση 0.9.0 δεν παίζει με τίποτα.

Δεν ξέρω τί γίνεται..

Μιλάω για το λαπτοπ.

Δεν ανοίγει με τίποτα. ενώ θέλω να δω την καινούρια έκδοση αναγκάζομαι να έχω την παλιά στο λαπτοπ μου.

dreamers and not, do not lower the head...
Δημοσιεύτηκε

αυτό σκέφτομαι να κάνω αλλα πλέον όλα μπαίνουν στην Vista εποχή και φοβάμαι ότι μετά απο λίγο καιρό θα έχω άλλα προβλήματα...

μου φαίνεται θα βάλω τα 3.11 ](*,) ](*,)

dreamers and not, do not lower the head...
  • 3 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσιεύτηκε

Ναι, μπορεις.

Πατας δυο πληκτρα το Control και νομιζω το P μαζι ταυτοχρονα.

Δες και στο Help που εχει..

Σου κανει Screenshot οτι βλεπεις στην οθονη και στην σωζει στην επιφανεια εργασιας.

Αν θελεις μπορεις με ενα απλο προγραμμα επεξεργασιας εικονας να την κανεις αντιθετα απο μαυρο ασπρο και να εχεις ετσι εναν πολυ ομορφο χαρτι.

Μετα το εκτυπωνεις σαν εικονα.

Ελπιζω να σε βοηθησα. =;

Meade LX200 8" EMC Classic (F/10) , Celestron Ultima Barlow 2x, Baader Ortho 6mm (Phantom),

Hirsch SCT Focal Reducer / Corrector f/6.3, Philips SPC900NC IR/Cut

>Destination Space!

Δημοσιεύτηκε

Ok κατάλαβα....Νόμιζα ότι μπορείς απευθείας από το πρόγραμμα να κάνεις print, αλλά μπορείς και με το Windows Print Screen Key από το keyboard...

Ευχαριστώ...Καλή χρονιά σε όλους!!!!!!!!!

• 5 εβδομάδες αργότερα...

Δημιουργήστε έναν λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είσαι μέλος για να αφήσεις ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!.

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Συνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό? Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...

Σημαντικές πληροφορίες

Όροι χρήσης