Jump to content

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσιεύτηκε

Είναι φοβερό πόσο καταναλώνουν οι συσκευές όταν βρίσκονται σε κατάσταση αναμονής (stand by). Δείτε το παρακάτω πίνακα. Πολλοί δεν το ξέρουν, ας το εκτυπώσουμε λοιπόν από την παρακάτω διεύθυνση και ας το δώσουμε σε όσους μπορούμε. Σε όσους το έδειξα ενθουσιαστήκαν και σκέφτηκαν πόση σπατάλη κάνουν! Φανταστήτε αν 400 σπίτια την ημέρα κλείνουν το stand by της τηλεόρασής τους γλυτώνουμε 212 kgr CO2!!

Εγώ το μοίρασα και σε όλες τις τάξεις ενός σχολείου! :wink:

Από:

http://www.greenpeace.org/greece/137368/137440

Προστατέψτε το κλίμα και την τσέπη σας με μια απλή και ανέξοδη κίνηση

Πόσο «ύπουλες» είναι οι ηλεκτρικές συσκευές σας; Η τηλεόραση, το βίντεο, ο υπολογιστής και άλλες ηλεκτρικές συσκευές απορροφούν ενέργεια ακόμα κι όταν δε λειτουργούν, ιδίως όταν βρίσκονται σε κατάσταση αναμονής. Κλείνοντας την τηλεόραση από τον κεντρικό διακόπτη και όχι από το τηλεχειριστήριο, μπορείτε να κερδίσετε έως και 16 ευρώ από το λογαριασμό του ηλεκτρικού το χρόνο. Ταυτόχρονα, με την ίδια κίνηση αποφεύγεται η έκλυση στην ατμόσφαιρα μέχρι και 212 κιλών διοξειδίου του άνθρακα ετησίως.

Πολλές ηλεκτρικές συσκευές καταναλώνουν ενέργεια διαρκώς, εν αγνοία μας. Το ηλεκτρικό ρεύμα που απορροφάται από συσκευές σε κατάσταση αναμονής είτε δε χρησιμεύει σε τίποτα, είτε εξασφαλίζει ασήμαντες λειτουργίες, όπως την άμεση ανταπόκριση στις εντολές του τηλεχειριστηρίου ή τη λειτουργία ενός ρολογιού. Περίπου το 1,5% της ηλεκτρικής ενέργειας στην Ελλάδα καταναλώνεται από ηλεκτρικές συσκευές που βρίσκονται σε κατάσταση αναμονής (stand by). Η ενέργεια αυτή ευθύνεται για την εκπομπή 600.000 τόνων διοξειδίου του άνθρακα ετησίως.

Σταματήστε τα ηλεκτρικά βαμπίρ!

Κλείστε, όπου είναι δυνατό, τις συσκευές από τον κεντρικό διακόπτη ή βγάλτε τις από την πρίζα όταν δεν λειτουργούν και μην τις αφήνετε σε αναμονή. Μία τέτοια απλή κίνηση προστατεύει το περιβάλλον και μειώνει το λογαριασμό του ηλεκτρικού.

Επειδή πολλές φορές δεν είναι δυνατή η παρέμβαση του καταναλωτή σε κάποιες συσκευές, η Ευρωπαϊκή Ένωση προσπαθεί να περιορίσει τις διαρροές βάζοντας αυστηρότερες προδιαγραφές στους κατασκευαστές. Σήμερα πάντως, οι διαρροές αυτές σας κοστίζουν αρκετά. Ενδεικτικά αναφέρουμε ότι η κατανάλωση ενέργειας συσκευών σε αναμονή μπορεί να κοστίσει ετησίως περίπου 22 ευρώ για ένα βίντεο, 18 ευρώ για ένα στερεοφωνικό, 16 ευρώ για μία τηλεόραση, 13 ευρώ για ένα φούρνο κουζίνας, 11 ευρώ για ένα DVD και 9 ευρώ για ένα φούρνο μικροκυμάτων.

ΗΛΕΚΤΡΙΚΗ ΣΥΣΚΕΥΗ

ΣΕ ΑΝΑΜΟΝΗ

(stand by)---------------ΜΕΓΙΣΤΕΣ ΤΙΜΕΣ ΕΤΗΣΙΩΣ

--------------------Κατανάλωση--------Κόστος ρεύματος-----Εκπομπές CO2

-------------------σε κιλοβατώρες---------σε ευρώ----------------σε κιλά

Τηλεόραση------------193------------------16,6---------------------212

Βίντεο-----------------263------------------22,6---------------------289

Αποκωδικοποιητής---149-------------------12,8--------------------164

DVD-------------------131-------------------11,3--------------------144

Στερεοφωνικό--------210-------------------18,0--------------------231

CD player--------------61--------------------5,2----------------------67

Κασετόφωνο-----------53--------------------4,6----------------------58

Ραδιόφωνο-------------44--------------------3,8----------------------48

Ηχείο-------------------79--------------------6,8----------------------87

Οθόνη υπολογιστή----88--------------------7,6----------------------97

Εκτυπωτής-------------70--------------------6,0----------------------77

Ηχείο υπολογιστή-----44--------------------3,8----------------------48

Σαρωτής---------------53--------------------4,6----------------------58

Φωτοτυπικό-----------88--------------------7,6----------------------97

Φούρνος μικροκυμάτων-105---------------9,0---------------------115

Φούρνος κουζίνας----158-----------------13,6---------------------174

Πλυντήριο--------------61-------------------5,2----------------------67

* Μέσο κόστος ηλεκτρικής ενέργειας στον οικιακό τομέα (2005): 0,086 €/kWh

Δημοσιεύτηκε
Κατά τη γνώμη μου είναι λίγο τραβηγμένο να μιλάμε για τόσο μικρά ποσά ενέργειας που στο κάτω κάτω είναι μέρος της καθημερινής μας ζωής και όχι για ενέργειες που πρέπει να γίνουν από επιχειρηματίες (που στο κάτω κάτω βγάζουν λεφτά από αυτό) για τη μείωση των εκπομπών, αλλά δεν γίνονται με σκοπό την αύξηση του κέρδους. Όσα ledakia από οικιακές συσκευές και να κλείσουμε η μαζική καταστροφή έρχεται από αλλού... Ίσως αυτό που λέω ακούγεται του στυλ "σιγά μην αλλάξω εγώ τον κόσμο", αλλά μη τα περιμένουμε όλα από το φιλότιμο του κοσμάκη.

astrovoxsigmz0.jpg

nightskybarweb9dg.jpg

Δημοσιεύτηκε

Η εκπομπές CO2 παγκοσμίως το χρόνο είναι 24.000 εκατομμύρια τόνοι.

Προφανώς οι παραπάνω ποσότητες είναι μικρές. Αλλά αν αν γίνει συνείδιση παντού έμμεσα θα πιεστούν και οι βιομήχανοι. Από κάπου πρέπει να ξεκινήσει η αφύπνιση. Το ίδιο κάνουμε και για τις πλαστικές σακούλες.

Πάντως αν συνησφαίρουν όλοι τότε τα αποτελέσματα θα είναι θετικά. Πχ. αν κάποιος κλείνει το διακόπτη της οθόνης του Η/Υ και της τηλεόρασης του θα έχει:

(97+212)/365 Kgr=847 γρ (μάξιμουμ) λιγότερο CO2 στην ατμόσφαιρα καθημερινά.

Οι εκπομπές CO2 δύο γνωστών μοντέλων αυτοκινήτων είναι:

BMW 316 188 gr/Km και Fiat Panda 135 gr/km.

Είναι σαν να κάνεις 4,5 και 6,3 km λιγότερα αντίστοιχα καθημερινά! Δεν είναι και τόσο άσχοιμα νομίζω.

Δημοσιεύτηκε

:-k :-k :-k

Δηλαδη αν εγω μεταφερω φορτιο 1300κιλων(26 σακια τσιμεντο) για 4,5 χιλιομετρα,θα σπαταλησω ενεργεια(αν ζω μετα φυσικα)ιση με αυτη που απαιτειται για να ειναι stand by η συσκευη επι 24ωρο?

Μου φαινεται λιγο υπερβολικο :-k :-k :-k

Σιγουρα το παραδειγμα μου ειναι χονδροειδεστατο,και δεν εμπεριεχει υπολογισμο απωλειων ενεργειας κατα περιπτωση,αλλα και παλι......

Μηπως εχει γινει καποιο λαθος στους μετασχηματισμους των μεγεθων? :-k :-k :-k :-k

Δημοσιεύτηκε
Δεν ξέρω αν οι αριθμοί που αναφέρονται παραπάνω είναι σωστοί, αλλά η διαφορά μεταξύ της ενέργειας που χρειάζεται για επιτύχουμε αλλαγή θερμοκρασίας σε κάτι, και αυτή για να το ανυψώσουμε έχουν μεγάλη διαφορά στην τάξη μεγέθους. Για παράδειγμα αν θέλουμε να θερμάνουμε ένα κιλό νερό απο τους 5 βαθμούς στους 100 χρειαζόμαστε ενέργεια 400ΚJ (δηλαδή μια θερμαντική συσκευή του 1KW να δουλεύει για περίπου 7 λεπτά) που είναι ίση με την έργεια που που χρειάζεται για την ανύψωση 100 κιλών σε 400 μέτρα.
Δημοσιεύτηκε
Δεν ξέρω αν οι αριθμοί που αναφέρονται παραπάνω είναι σωστοί, αλλά η διαφορά μεταξύ της ενέργειας που χρειάζεται για επιτύχουμε αλλαγή θερμοκρασίας σε κάτι, και αυτή για να το ανυψώσουμε έχουν μεγάλη διαφορά στην τάξη μεγέθους. Για παράδειγμα αν θέλουμε να θερμάνουμε ένα κιλό νερό απο τους 5 βαθμούς στους 100 χρειαζόμαστε ενέργεια 400ΚJ (δηλαδή μια θερμαντική συσκευή του 1KW να δουλεύει για περίπου 7 λεπτά) που είναι ίση με την έργεια που που χρειάζεται για την ανύψωση 100 κιλών σε 400 μέτρα.

Αυτό, νομίζω, εξηγεί κατά πολύ το φαινομενικά παράδοξο του παραπάνω παραδείγματος.

Δημοσιεύτηκε
:-k :-k :-k

Δηλαδη αν εγω μεταφερω φορτιο 1300κιλων(26 σακια τσιμεντο) για 4,5 χιλιομετρα,θα σπαταλησω ενεργεια(αν ζω μετα φυσικα)ιση με αυτη που απαιτειται για να ειναι stand by η συσκευη επι 24ωρο?

Μου φαινεται λιγο υπερβολικο :-k :-k :-k

Σιγουρα το παραδειγμα μου ειναι χονδροειδεστατο,και δεν εμπεριεχει υπολογισμο απωλειων ενεργειας κατα περιπτωση,αλλα και παλι......

Μηπως εχει γινει καποιο λαθος στους μετασχηματισμους των μεγεθων? :-k :-k :-k :-k

Μην ξεχνάμε και τις μεγάλες απώλειες μετατροπής και μεταφοράς που συνυπολογίζονται στη συνολική ενέργεια. Πάντως στο ανθρώπινο σώμα, που είναι αρκετά αποδοτικό στις μετατροπές, χάνεται 40% περίπου στη φυσιολογική μετατροπή από χημική σε κινητική.

Αν ιδρώσεις με τα σακιά, άστα να πάνε.. :cheesy:

Ένα παιδί μετράει τ΄ άστρα. Μ. Λ

ΣΕΑΑ (Σύλλογος Ερασιτεχνικής Αστρονομίας Αργολίδας)

Δημοσιεύτηκε

Δηλαδή για να καταλάβω.... Επειδή τα νούμερα μπορεί να είναι λάθος, και οι εκπομπές μπορεί να μην είναι 600.000 τόνοι, να μην το κάνουμε; Ελεος βρέ παιδιά. Το κάθε λίγο βοηθάει και, σε αντίλογο με αυτό που λέει ο Στέφανος, ναι, να το αφήσουμε στο φιλότιμο του κοσμάκη, μιάς και απο το φιλότιμο του μεγαλοβιομήχανου δεν έχουμε να περιμένουμε τίποτα.

Και αν θέλετε, δεν είναι θέμα φιλότιμου, είναι θέμα συνειδητοποίησης του μεγέθους του προβλήματος. Οπως μαθαίνουμε τα παιδιά μας να μην πετάνε σκουπίδια στο δρόμο και στην παραλία, ετσι μπορούμε να τα μάθουμε ότι αν θελουν να δουνε τηλεόραση, η διαδρομή θα είναι "Κρεβάτι - τηλεόραση- πατημα κουμπιού- τηλεκοντρολ- καναπές" και όχι "Κρεβάτι - τηλεόραση- τηλεκοντρολ- καναπές" .

Να ανάψουμε τα φώτα (οικονομίας παρακαλώ) και να οργανωθούμε αλλοιώς προβλέπω να μας......να μην πώ τι... και να πληρώνουμε και τον λογαριασμό απο πάνω.

Δημήτρης
Δημοσιεύτηκε

Καλό είναι να προσέχουμε όλοι τις «ενεργειακές» μας συνήθειες, αλλά αξίζει να δείτε και τα παρακάτω που δείχνουν την υπευθυνότητα ( ? ) αυτών που ορίζουν τις τύχες μας.

* Η χώρα μας είναι όμηρος των ορυκτών καυσίμων (πετρέλαιο – λιγνίτης)

* Οι Ελληνικές κυβερνήσεις επιμένουν στο λιγνίτη, ένα καύσιμο εξαιρετικά ρυπογόνο και μικρής ενεργειακής απόδοσης

* Αντί ενός προγράμματος απεξάρτησης από το συγκεκριμένο καύσιμο δίδονται και νέες άδειες για νέες μονάδες λιγνίτη :-({|=

*Οι ανανεώσιμες πηγές ενέργειας βρίσκονται –όλη την τελευταία δεκαετία- καθηλωμένες στο 5%, σε μια χώρα πού λούζεται στον ήλιο και έχει το καλύτερο αιολικό πεδίο στην Ευρώπη

*Ο επιβληθείς ΦΠΑ στις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας είναι 19% όταν σε πάρα πολλές Ευρωπαϊκές χώρες είναι 9%

* Πρόσφατα το ΥΠΕΧΩΔΕ θέτει περιορισμούς (στους ήδη υπάρχοντες) για την ανάπτυξη της αιολικής ενέργειας στα νησιά. Ένας από τους λόγους, η οπτική όχληση

που προκαλούν (?) σε τουριστικές εγκαταστάσεις (Άραγε προκαλεί λιγότερη «όχληση» μια τσιμινιέρα που καπνίζει και σκορπάει καρκίνο από μια ανεμογενήτρια?)

(Τα παραπάνω είναι από σχετικό αφιέρωμα της ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗΣ της ΚΥΡΙΑΚΗΣ)

…..και μετά μου λες να κλείσω το διακόπτη

](*,)

Φιλικά

Δημήτρης

CELESTRON Dob

www.medicalmarket.gr

Δημοσιεύτηκε

Φοβάμαι πως θα γίνω κουραστικός, αν θυμίσω πως οι κυβερνήσεις εκλέγονται από τον Ελληνικό λαό και πως επίσης τα προϊόντα που παράγονται από βιομηχανίες που μολύνουν αγοράζονται επίσης από εμάς και όχι από κάποια αόρατα πλάσματα που έχουν σαν ενασχόληση τους να μολύνουν πλανήτες...

Οσο για το κλείσιμο του διακόπτη, ας αναρωτηθούμε: τί έχουμε να χάσουμε αν το κάνουμε; Από κάπου πρέπει να αρχίσουμε, ας κάνουμε το εύκολο πρώτα και μετά προχωράμε στα δύσκολα...

Δημοσιεύτηκε

Χωρίς να θέλω ούτε και εγώ να γίνω κουραστικός στην αρχή της δημοσίευσης μου ανέφερα ότι όλοι θα πρέπει να προσέχουμε τις "ενεργοβόρες" συνήθειες μας.

Επίσης -ως γνωστόν-οι κυβερνήσεις εκλέγονται από την πλειοψηφία του Ελληνικού λαού και κατα συνέπεια όχι απ΄όλους.

Τέλος θέλω να πώ ότι και το διακόπτη κλείνω και ηλιακό θερμοσίφωνο χρησιμοποιώ και οικονομικές λάμπες σχεδόν σε όλο μου το σπίτι, και θα συνεχίσω να το κάνω, αλλά φοβάμε ότι δεν πρόκειτε να ιδρώσει κανένα "υπεύθυνο" αυτί.

Το νόημα πού θέλω να δώσω είναι ότι η προσπάθεια όλων μας σε συνδιασμό με την καθαρότερη παραγωγή ενέργειας θα είχε πολύ καλύτερα αποτελέσματα από τα σημερινά

Φιλικά

Δημήτρης

CELESTRON Dob

www.medicalmarket.gr

Δημοσιεύτηκε

Αγαπητέ Δημήτρη, δεν αποτελεί μομφή προς εσένα η δημοσίευσή, ούτε αμφιβάλλω αν κλείνεις τον διακόπτη :D

Η άποψή μου όμως είναι ότι οι κυβερνήσεις και οι βιομηχανίες από κάπου αντλούν την δύναμή τους και αυτοί είμαστε εμείς σε μικρότερο ή μεγαλύτερο βαθμό.

Και φυσικά συμφωνώ μαζί σου πως πρέπει να πιέσουμε προς αυτή την κατεύθυνση, η σελίδα της green peace δίνει πολύ ενδιαφέρουσες κατευθύνσεις σε ατομικό επίπεδο και όταν με το καλό μας καλέσουν στην κάλπη η οικολογική πολιτική μπορεί να είναι ένα ακόμη κριτήριο στις επιλογές μας σαν πρώτο βήμα.

Δημοσιεύτηκε

Η μονη λυση θα το πω για 1000στη φορα για φτηνη ενεργεια και μειωση αεριων θερμοκηπιου ειναι το αποφασιστικο ΝΑΙ στην πυρηνικη ενεργεια.

Σαφως και ειναι οπτικη και αισθητικη ρυπανση οι ανεμογεννητριες και ειναι σοβαρο αυτο το επιχειρημα εναντιον τους! Ειναι κατι αναλογο με την φωτορυπανση για την οποια επισης πρεπει να λαβουν μετρα στις τουριστικες (και οχι μονο) περιοχες.

Η εξοικονομιση ενεργειας και η ανακυκλωση δεν εχουν μπει στην κουλτουρα του ελληνα δυστυχως και θα χρειαστει τιτανια προσπαθεια για να γινει κατι τετοιο.

Facebook Giorgos'' videoastronomy page https://www.facebook.com/videoastronomy/
Δημοσιεύτηκε

Με την μέση θερμοκρασία της Γης συνεχώς να ανεβαίνει,δε νομίζω ότι πρέπει να μας απασχολεί τόσο η "οπτική ρύπανση" των ανεμογεννητριών στα νησιά και στους υπόλοιπους τουριστικούς χώρους.Το πολύ πολύ να λειτουργούν σαν "σκιάχτρα" ΄προς όφελος των παρακείμενων αγροτεμαχίων!Αν πρόκειται να μας απασχολεί ακόμα και το αισθητικό αποτέλεσμα στις λύσεις που προτείνονται και που προσφέρονται απλόχερα από την ευλογημένη γεωγραφική θέση της χώρας,ζήτω που καήκαμε.

Το ζητούμενο είναι να αλλάξει η "ενεργειακή" κουλτούρα του Έλληνα,όπως σωστά είπε ο giorgosgr.Αυτό είναι το μεγάλο στοίχημα και θα απαιτήσει πολλά χρόνια.Ποιο είναι το κλειδί για την επιτυχία του στοιχήματος;Μα τι άλλο.... Το σχολείο.η Παιδεία...Αποτελεί την πολυτιμότερη επένδυση.Μόνο ο λαός μπορεί να υποχρεώσει τους πολιτικούς να αλλάξουν νοοτροπίες.Αλλά πρέπει πρώτα να αλλάξει η νοοτροπία του λαού!

Δημήτρης Καπετανάκης

CGCG108-138:

Mag 15.5v, να τ'αφήσω;

Πολλά τα mag Άρη!

Το flickr μου

Δημοσιεύτηκε
Η μονη λυση θα το πω για 1000στη φορα για φτηνη ενεργεια και μειωση αεριων θερμοκηπιου ειναι το αποφασιστικο ΝΑΙ στην πυρηνικη ενεργεια.

Γιώργο, να το πούμε το ΝΑΙ, μην καταλήξουμε όμως πάλι με κανένα Τσερνόμπιλ η Κοσλοντούι ή ακόμα κανένα Three Mile Island και τρέχουμε και δεν φτάνουμε!

Και απο την άλλη, υπάρχει και το θέμα των αποβλήτων. Διότι μπορεί οι "ατομικές" χώρες να τα παραχώνουν, αυτή όμως δεν είναι διαχείρηση αποβλήτων....

Μην καταλήξουμε με νέα είδη ζωής όπως (ας πούμε) Octapus Dekaexpodensis ή Maridious Luciforis..............

ΥΓ Για τους μη μυημένους στα Λατινικά...

Octapus Dekaexpodensis = Οκτάπους ο Δεκαεξάπους

Maridious Luciforis= Μαρίδα η Φωτοφόρος

Ετσι για να κάνουμε και λίγο πλάκα.

Δημήτρης
Δημοσιεύτηκε
δε νομίζω ότι πρέπει να μας απασχολεί τόσο η "οπτική ρύπανση" των ανεμογεννητριών στα νησιά και στους υπόλοιπους τουριστικούς χώρους.

Αυτοί που ενοχλούνται απο το θέαμα των ανεμογενητριών, πρέπει να πανε μια βόλτα στην Μεγαλόπολη, ή στην Πτολεμαϊδα, να δούν τι ωραίο θέαμα έχει το εργοστάσιο της ΔΕΗ, ή πόσοι πεθαίνουν απο καρκίνο κάθε χρόνο στις πόλεις αυτές, και μετά θα σου πω εγω, για πότε θα αλλάξουν γνώμη..

αλλα βλέπεις ο κλασσικός ο Ελληνας, έχει μαθει τα άπλυτά του, και τις βρωμιές του, να τις στέλνει σε άλλους...

"Α! ολα κι ολα! εγω είμαι τουριστικό μέρος! δεν μπορώ να έχω την προπέλα στο βουνό! να την βάλουμε στους χωριάτες πάνω στα βουνά που δεν τους πειράζει.."

(Το αναφέρω, και σαν αφορμή για την περιοχή της Μεσσηνίας, οπου πρόσφατα είχαμε αντιδράσεις για την κατασκευή Αιολικού πάρκου)

Δημοσιεύτηκε
Αυτοί που ενοχλούνται απο το θέαμα των ανεμογενητριών, πρέπει να πανε μια βόλτα στην Μεγαλόπολη, ή στην Πτολεμαϊδα, να δούν τι ωραίο θέαμα έχει το εργοστάσιο της ΔΕΗ, ή πόσοι πεθαίνουν απο καρκίνο κάθε χρόνο στις πόλεις αυτές, και μετά θα σου πω εγω, για πότε θα αλλάξουν γνώμη..

αλλα βλέπεις ο κλασσικός ο Ελληνας, έχει μαθει τα άπλυτά του, και τις βρωμιές του, να τις στέλνει σε άλλους...

"Α! ολα κι ολα! εγω είμαι τουριστικό μέρος! δεν μπορώ να έχω την προπέλα στο βουνό! να την βάλουμε στους χωριάτες πάνω στα βουνά που δεν τους πειράζει.."

(Το αναφέρω, και σαν αφορμή για την περιοχή της Μεσσηνίας, οπου πρόσφατα είχαμε αντιδράσεις για την κατασκευή Αιολικού πάρκου)

Εχεις απόλυτο δίκιο.έχω μείνει στην Κοζάνη 3 χρόνια και ξυπνούσα μέσ'τα άγρια μεσάνυχτα 5 το πρωί, με ένα τρομερό βήχα και τα έχω βιώσει από πρώτο χέρι όλα αυτά.

Δημήτρης Καπετανάκης

CGCG108-138:

Mag 15.5v, να τ'αφήσω;

Πολλά τα mag Άρη!

Το flickr μου

Δημοσιεύτηκε
Αυτοί που ενοχλούνται απο το θέαμα των ανεμογενητριών, πρέπει να πανε μια βόλτα στην Μεγαλόπολη, ή στην Πτολεμαϊδα, να δούν τι ωραίο θέαμα έχει το εργοστάσιο της ΔΕΗ ...

Ειχα παει στον αρχαιολογικο χωρο στην περιοχη και οταν εστησα για διαφορες φωτογραφιες, ειχα το εργοστασιο της ΔΕΗ για background μαζι με τις καμινες και φυσικα μπολικη ρυπανση. Μια θεα για να τραβας τα μαλλια σου! :oops:

Φιλικά,

Αντώνης Αγιομαμίτης

http://www.perseus.gr

Δημοσιεύτηκε

Σαφως και ειναι οπτικη και αισθητικη ρυπανση οι ανεμογεννητριες και ειναι σοβαρο αυτο το επιχειρημα εναντιον τους! Ειναι κατι αναλογο με την φωτορυπανση για την οποια επισης πρεπει να λαβουν μετρα στις τουριστικες (και οχι μονο) περιοχες.

Η εξοικονομιση ενεργειας και η ανακυκλωση δεν εχουν μπει στην κουλτουρα του ελληνα δυστυχως και θα χρειαστει τιτανια προσπαθεια για να γινει κατι τετοιο.

Και ναι, για πρώτη φορά συμφωνώ απόλυτα μαζί σου, ποτέ δεν μπορώ να καταλάβω τους ανθρώπους που πάνε και διαμαρτύρονται για πυρηνικά εργοστάσια επειδή ακουσαν την "κακιά" λέξη "πυρηνικό"!

Μην ξεχνάμε οτι και αυτά έχουν όμως τα απόβλητα τους και θα πρέπει να προσέχουμε που τα βάζουμε...

Η λύση στο ενεργειακό ευτυχώς έρχεται, με την εφαρμογή πλέον της κάποτε απίθανης, πυρηνικής σύντηξης! Το πρώτο εργοστάσιο που δουλεύει με πυρηνική σύντηξη (αντίστροφη διαδικασία απ'την πυρηνική σχάση) φτιάχνεται ήδη στη Γαλλία, και με την μέθοδο της σύντηξης (fusion), παράγονται απίστευτα ποσά ενέργειας, χωρίς σημαντικά απόβλητα!

Λέσχη Ε.Λ.Φ.Ε.ΑΣ
Δημοσιεύτηκε

Φίλε Achilleas η πυρηνική σύντηξη είναι πιστεύω η μόνη λύση αλλά είναι ακόμα σε "νηπιακό" στάδιο. Νομίζω μάλιστα ότι δεν έχει επιτευχθεί ακόμα ισοστάθμιση.

Μέχρι τότε λοιπόν (οι ειδικοί το τοποθετούν μετά το 2010) νομίζω ότι πρέπει όλες οι προσπάθειες να στραφούν στην αιολική και ηλιακή ενέργεια

Φιλικά

Δημήτρης

CELESTRON Dob

www.medicalmarket.gr

Δημοσιεύτηκε

μην ξεχνάτε ότι τα πυρηνικά απόβλητα έχουν απίστευτα μεγάλο χρόνο ζωής, επενεργούν πικοιλοτρόπως βλαπτικά για όλη τη φύση και η αποθύκευσή τους γίνετε με τρόπο και υλικά που δεν μπορούν να τα περιορίσουν εως ότου γίνουν ακίνδυνα.

Μια ραγδαία αύξηση των εργοστασίων πυρηνικής ενέργειας (όπως σχεδιάζεται) θα δημιοργούσε τεράστια προβλήματα...

Δημιουργήστε έναν λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είσαι μέλος για να αφήσεις ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!.

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Συνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό? Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...

Σημαντικές πληροφορίες

Όροι χρήσης