Jump to content

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσιεύτηκε

Παρακαλώ τη γνώμη σας για το 12'' Truss-Tube Lightbridge (Dobsonian) της Meade το οποίο αποφάσισα να προμηθευτώ.Γνωρίζει κάποιος αντιπρόσωπο στην Αθήνα για να μην παραγγείλω απο την ίδια την εταιρεία?? (Είμαι από επαρχία).

Πιστεύετε οτι είναι σοβαρό μειονέκτημα η έλλειψη go-to και αστροστάτη??

Προσωπικά δεν με απασχολεί και τόσο.Γνωρίζω τον ουρανό και απολαμβάνω το "ψάξιμο'.

Δημοσιεύτηκε

Η meade(και αλλες εταιριες),εχουν στησει ενα δυκτιο πωλησεων τετοιο,ωστε να μην μπορεις να αγορασεις τα προιοντα της απο οπουδηποτε,παρα μονον απο τον τοπικο αντιπροσωπο.Αυτο ειναι καλο(για τον αντιπροσωπο)αλλα κακο για την εταιρια,γιατι αν εσυ κρινεις οτι ειναι τελικα ασυμφορο,ισως επιλεξεις αλλη μαρκα,κατα το "υπαρχουν κι αλλου πορτοκαλιες" κλπ.

Βλεπεις παλια υπηρχε πραγματι μονοπωλειο,δεν υπηρχε το διαδυκτιο,και το συστημα αυτο ισως ευδοκιμουσε.Τωρα.....δεν ξερω τι γινεται και ουτε με νοιαζει :mrgreen: :mrgreen:

Πραγματι πολυ καλη (αριστη)επιλογη το 12'' Νευτωνιο,αλλα γιατι ανοικτου τυπου?(αφου δεν θα το μεταφερεις απο περιοχη σε περιοχη) :-k :-k :-k .

Ισως ενας συμβατικος σωληνας θα σε απαλλασε και απο την διαδικασια στησιματος και ευθυγραμμισης καθε φορα που προκειται να παρατηρησεις.

Αντε,καλες επιλογες,και καλες αγορες,γιατι αν βρεθεις με 12'' σε σκοτεινο ουρανο,τοτε οτι και να εχεις παρει,θα σε ταξιδεψει σιγουρα. 8) 8)

Δημοσιεύτηκε
Πιστεύετε οτι είναι σοβαρό μειονέκτημα η έλλειψη go-to και αστροστάτη??

Προσωπικά δεν με απασχολεί και τόσο.Γνωρίζω τον ουρανό και απολαμβάνω το "ψάξιμο'.

Μειονέκτημα δεν είναι, πόσο μάλλον σοβαρό. Και πάλι εξαρτάται απο τι θέλεις απο το τηλεσκόπιο. Εφόσον το θέλεις μόνο για παρατηρηση, η στήριξη Dob είναι πολύ "γλυκειά" και η διάμετρος θα σου δείξει πράγματα που δεν θα δείς με μικρότερες.

Η κατασκευή truss όμως έχει ένα μειονέκτημα κατα την αποψή μου. Αν αποφασίσεις να ανεβάσεις το τηλέ σε άλλου τύπου στήριξη (ισημερινή) δεν μπορείς.

Δημήτρης
Δημοσιεύτηκε

Η κατασκευή truss όμως έχει ένα μειονέκτημα κατα την αποψή μου. Αν αποφασίσεις να ανεβάσεις το τηλέ σε άλλου τύπου στήριξη (ισημερινή) δεν μπορείς.

Και επιπλέον,πρέπει σε κάθε στήσιμο να κάνεις ευθυγράμμιση οπτικών (collimation),που σημαίνει χρόνος και πρόσβαση στο βουνό απογευματινές ώρες.

Δημήτρης Καπετανάκης

CGCG108-138:

Mag 15.5v, να τ''αφήσω;

Πολλά τα mag Άρη!

Το flickr μου

Δημοσιεύτηκε

δε ξέρω κατά πόσο ισχύει αλλά μου φαίνεται ότι είχα διαβάσει στο forum πως υπάρχουν πατέντες της Meade ώστε αν θελήσεις να γυρίσει μετά σε ισημερινή #-o :roll:

scooby doobi dooo!!!!!!
Δημοσιεύτηκε
Τετοια να μας λες να ξεφυγουμε εντελως τωρα... :P :P :P :P

κοίτα,

ότι είχα διαβάσει λέω :o

αλλά δε σημαίνει κατ΄ανάγκην ότι έχω δίκιο

(βλέπεις....παραπληροφόρηση φίλε ΚΟΤΣ... :mrgreen: )

πραγματικά άν έχω λάθος πες μας :lol:

scooby doobi dooo!!!!!!
Δημοσιεύτηκε

εμμ,

για να μη δημιουργούμε φαντάσματα αυτό που εννούσα ήταν ότι η Meade έχει πατέντες για driver dob

για του λόγου το αληθές

http://www.astrovox.gr/forum/viewtopic.php?p=49737&sid=7d8f2e8c088f7aabbf1169debc85332e

ΠΑΝΤΩΣ... η MEADE εχει κανει πατεντες για τα lightbridge και δινει διαφορα ηλεκτρονικα με τα τηλεσκοπια αυτα. Παρε τηλεφωνο στο Νομικο. Σιγουρα θα σε πληροφορησει σχετικα μ αυτο που θες...

με αυτή την έννοια είπα για τις πατέντες... :P

P.S ΚΟΤΣ μάλλον δεν είναι καιρός ακόμα για να ξεφύγουμε... :(

scooby doobi dooo!!!!!!

Δημιουργήστε έναν λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είσαι μέλος για να αφήσεις ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!.

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Συνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό? Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...

Σημαντικές πληροφορίες

Όροι χρήσης