Nova Δημοσιεύτηκε Μάιος 31, 2007 Δημοσιεύτηκε Μάιος 31, 2007 @ Anyone_AnywhereΤριποδάκι απλό φωτογραφικό. Με 50 ευρώ σε όποιο φωτογραφικό κατάστημα.Για ποικιλία πήγενε στο κέντρο.
PapGeo Δημοσιεύτηκε Μάιος 31, 2007 Δημοσιεύτηκε Μάιος 31, 2007 Καταστήματα φωτογραφικών με καλές τιμές και ποικιλία σε τρίποδες υπάρχουν στην Αθήνα στις παρόδους της Πανεπιστημίου και κοντά σε αυτήν, δηλαδή στις οδούς Εμμ. Μπενάκη και Χαρ. Τρικούπη, καθώς επίσης και στην Πατησίων, μετά το παλιό Μινιόν (Σταυρινάκης). Και τα Carrefour φέρνουν κατά καιρούς τρίποδες αλουμινίου, δύο ειδών, έναν πανάλαφρο κι έναν στιβαρότερο και βαρύτερο σε καλές τιμές, της «Firstline», κινέζικης οικονομικής μάρκας που την βρίσκετε όμως μόνον εκεί – γιατί άραγε… Οι επιλογές δικές σας. Για τα κιάλια 10x50 του Lidl, και ένας ελαφρύς τρίποδας αρκεί. Ένας στιβαρότερος πάλι, πιθανότατα θα έχει καλύτερες κινήσεις, αλλά μπορεί να αποδειχθεί ογκώδης, βαρύς και τελικά δύσχρηστος σε σχέση με τον προορισμό του, λ.χ. κιάλια σε διακοπές με λίγες αποσκευές. Τον τρίποδα τον στήνουμε ανάποδα, όταν τον χρησιμοποιούμε με τα κιάλια, δηλαδή με τη λαβή του να κοιτάει προς τα έξω (ουρανό), για λειτουργικούς λόγους. Φιλικά PapGeo
Nova Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 1, 2007 Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 1, 2007 @PapGeoτο ορίσατε...!!!πλην όμως διαφωνώ για το ελαφρύ τρίποδο το οποίο = κανένα τρίποδο.Μπορεί να βλαστημήσεις που κουβαλάς κάτι παραπάνω αλλλά αξίζει το λίγο πιο βαρύ για λόγους σταθερότητας και αντοχης.
astrovox Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 1, 2007 Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 1, 2007 Ενα κακό τρίποδο είναι δυσάρεστη εμπειρία. Αναλόγως το μέσο και τον τρόπο μεταφοράς μπορεί το ζήτημα να είναι ο όγκος και όχι το βάρος. Σε αυτή την περίπτωση ένα στιβαρό τρίποδο είναι ελάχιστα πιο ογκώδες από ένα κακό τρίποδο. Αν το ζήτημα είναι το βάρος, τα πράγματα αλλάζουν. Πάντως εγώ δε θα κουβάλαγα τρίποδο για κιάλια παρά μόνο αν έπαιρνα αυτοκίνητο. Και αν έπαιρνα αυτοκίνητο, ένα στιβαρό τρίποδο δεν είναι πρόβλημα. «I have loved the stars too fondly to be fearful of the night». Sarah Williams, The Old Astronomer
Αργύρης Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 1, 2007 Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 1, 2007 Ο (στιβαρός ή μη) τρίποδας αξίζει και δεν είναι καθόλου πρόβλημα στο κουβάλημα (κάποιοι τον πετάνε μέσα σε ένα σακίδιο πλάτης, άλλοι τον δένουν στη μηχανή και πάνε Καστελλόριζο για την έκλειψη, σωστά Papgeo???... )Τελικά υπήρχαν αποθέματα σε κάποια Lidl για αρκετό καιρό (Τηλέμαχε thanks και πάλι ).Για όσους δεν πρόλαβαν του χρόνου σίγουρα θα ξαναφέρουν! ΣΤΕΛΛΑ, ΓΙΩΡΓΟ, ΒΑΣΙΛΗ, ΚΑΛΟ ΤΑΞΙΔΙ ΕΚΕΙ ΨΗΛΑ...
PapGeo Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 1, 2007 Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 1, 2007 Αργύρη, καλά τα λες, μόνο που, για την ακρίβεια , ο συγκεκριμένος τρίποδας που δέθηκε στα πλάγια της μηχανής ήταν τηλεσκοπίου, με το ίδιο το τηλεσκόπιο στη σχάρα, πίσω από τη γυναίκα μου! Τέλος πάντων, το ζήτημα έχει και στοιχεία υποκειμενικότητας. Προσωπικά, δεν έχω πρόβλημα με την χρήση κάποιου ελαφρού τρίποδα στα 10x50, γιατί και σπασμωδικά να κινείται, το παρεχόμενο πεδίο είναι αρκετά μεγάλο για να καλύπτονται οι όποιες ατέλειες. Θα έδινα επίσης σημασία και στο τελικό ύψος του τρίποδα, κι αυτό όχι μόνο για αστρονομικούς σκοπούς, αλλά και για επίγεια φωτογράφιση ή βιντεοσκόπηση. Φιλικά PapGeo
Anyone_anywhere Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 2, 2007 Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 2, 2007 Παιδια παντως το να αγοραστει τριποδας αξιας 50 ευρω για κυαλια που κοστισαν μολις 23 ειναι καπως οξυμωρο. Ενας καλος τριποδας θα χρησιμευσει και για φωτογραφικη μηχανη βεβαια, οποτε ειναι επενδυση. www.myspace.com/astrovoxgr
JIMKIBOU Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 2, 2007 Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 2, 2007 Καλημερα. Θα συμφωνησω και εγω με ολους τους φιλους που μιλανε για οπωσδηποτε αγορα τριποδα.Οσον αφορα τωρα την στιβαροτητα, για τα 10χ50 εφοσων το οποιο "τρεμουλο" μεγενθυνεται μονο 10 φορες, και ενας απλος φωτογραφικος με λιγο στιβαρη πλαστικη κεφαλη και καλο συνδετηρα L κανει την δουλεια του. Το θεμα ειναι, εαν σκεφτεσαι στο μελλον για μεγαλυτερα κιαλια κανε απο τωρα την επενδυση σε εναν στιβαροτερο εξ'ολοκληρου μεταλικο τριποδα.Προσφατα αγορασα για τα 20χ80 και 15χ70 εναν σχετικα φθηνο με μεταλικη κεφαλη GLB 3000 και η διαφορα που ειδα με τον απλο συγκρινεται με την διαφορα της EQ1 με την EQ6 με 10ιντσο πανω! Φιλε Anyone_anywhere και εμενα μου ακουγεται οπως λες λιγακι οξυμωρο η διαφορα τιμης, αλλα πιστευω οτι ισχυει κατι αντιστοιχο οταν πχ. εχουμε 8ιντσο σωληνα των 300 ευρω και τον τοποθετουμε σε μια EQ6 Skyscan PRO των 1500! Το αποτελεσμα ομως ειναι αυτο που μετραει οπου στις δυο αυτες περιπτωσεις (των 10χ50 και του 8ιντσου) δικαιολογει απολυτα τα οποια εξοδα! Φιλικά Δημήτρης Κ. Σ.Ε.Α.Α (Συλλογος Eρασιτεχνικής Aστρονομίας Αργολίδας)
Tilemachos Athanasiadis Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 2, 2007 Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 2, 2007 Τελικά υπήρχαν αποθέματα σε κάποια Lidl για αρκετό καιρό (Τηλέμαχε thanks και πάλι ) τίποτα φίλε... εγώ ψοφάω να αγοράζω τέτοια πράγματα...κι ας μήν είναι για μένα..
astrovox Δημοσιεύτηκε Μάιος 19, 2008 Δημοσιεύτηκε Μάιος 19, 2008 Τα κιάλια επιστρέφουν από 26/5: http://www.lidl.gr/gr/home.nsf/pages/c.o.20080526.p.kialia10x50 «I have loved the stars too fondly to be fearful of the night». Sarah Williams, The Old Astronomer
jorge Δημοσιεύτηκε Μάιος 19, 2008 Δημοσιεύτηκε Μάιος 19, 2008 αν και δεν είναι πολλά λεφτά, το σκέφτομαι....
thanasisgr Δημοσιεύτηκε Μάιος 19, 2008 Δημοσιεύτηκε Μάιος 19, 2008 εγω τα πηρα περυσι που τα ειχε με 23ε αλλα.......φυσικα ......θα τα τιμησω παλι!!! (οπως και οι περισσοτεροι φανταζομαι...... ....μαλλον δεν φανταζομαι ειμαι σιγουρος ) ##########
JIMKIBOU Δημοσιεύτηκε Μάιος 19, 2008 Δημοσιεύτηκε Μάιος 19, 2008 Δεν θελει πολυ σκεψη και συζητηση! Τα συγκεκριμενα κιαλια αποδειχθηκαν αρκετα καλα για τα (πολυ λιγα) λεφτα τους!Εννοειτε οτι θα τα τιμησουμε και παλι! Φιλικά Δημήτρης Κ. Σ.Ε.Α.Α (Συλλογος Eρασιτεχνικής Aστρονομίας Αργολίδας)
roryt Δημοσιεύτηκε Μάιος 20, 2008 Δημοσιεύτηκε Μάιος 20, 2008 Μιας και δεν εχω βρει ακομη ευκαιρεια να προσπαθησω να ευθυγραμμισω τα παλια μου (και τα αποτελεσματα ειναι υπο αμφισβήτηση), λεω να γίνω και εγω οπαδος τους (η τιμή τους ειναι εξωφρενικά καλη). Αυτο που δεν εχω καταλαβει, πως ξέρω σε ποια καταστηματα θα βρω την προσφορα, ή ισχύει για όλα ;
JIMKIBOU Δημοσιεύτηκε Μάιος 20, 2008 Δημοσιεύτηκε Μάιος 20, 2008 Εφοσον δεν υπαρχει η ενδειξη (Τ) η προσφορα ισχυει για ολα τα καταστηματα. Φιλικά Δημήτρης Κ. Σ.Ε.Α.Α (Συλλογος Eρασιτεχνικής Aστρονομίας Αργολίδας)
koyote Δημοσιεύτηκε Μάιος 20, 2008 Δημοσιεύτηκε Μάιος 20, 2008 Οποιος δεν εχει κυαλια,και θελει να αποκτησει γρηγορα ενα φθηνο και καλο ζευγαρι ας παει στα lidl.Αξιζει,τα πηρα κι εγω περυσι Aσε την ψυχη σου να σταθει νηφαλια και αταραχη μπροστα σε ενα εκατομμυριο συμπαντα!!! Φιλικα, Βαλογιαννης Γιωργος
KARAVATZIO Δημοσιεύτηκε Μάιος 23, 2008 Δημοσιεύτηκε Μάιος 23, 2008 Παιδια τα κυαλια αξιζουν τα λεφτα τους.Τα πηρα περσυ θα τα ξαναπαρω και φετος ,ολο και καποιος φιλος θα εχει ξεμεινει οτι πρεπει για δωρακι .ΠΡΟΣΟΧΗ καλο ειναι να κανετε το ΤΕΣΤ επι τοπου http://www.astrovox.gr/forum/viewtopic.php?p=27250&highlight=#27250
roryt Δημοσιεύτηκε Μάιος 26, 2008 Δημοσιεύτηκε Μάιος 26, 2008 Η αγορά με την καλύτερη σχέση αξίας / κοστους που έχω κανει εδω και καιρό. Εγω είμουν συντηρητικός, πήρα μόνο δυο, ενα για το εξοχικό, το αλλο στο σπίτι, αλλά από ότι μου είπε ο σεκουριτάς (9 ή ώρα, μικρό περιφεριακό μαγαζί) τα αγοράζουνε 3-4 μαζεμένα απο το πρωϊ
matrix Δημοσιεύτηκε Μάιος 26, 2008 Δημοσιεύτηκε Μάιος 26, 2008 Καλησπερα παιδια και καλως σας βρηκα. Μολις επεστρεψα απο τα Lidl και εκανα ενα check στα κυαλια. Ειναι κατω του μετριου οσον αφορα την φωτεινοτητα με εντονες παραμορφωσεις περιμετρικα του ειδώλου. 20 ευρω (περιπου 7 παλια καλα χιλιαρικακια) νομιζω οτι δεν τα αξιζουν. Μαλιστα ολο το καλαθι ηταν γεματο κυαλια, σχεδον απειραχτο. ___________________________________________________________
Μανούσος Δημοσιεύτηκε Μάιος 26, 2008 Δημοσιεύτηκε Μάιος 26, 2008 Εντάξει βρε παιδιά δεν θα κάνουμε και Deep Sky παρατήρηση κατά κόρον με αυτά. Περισσότερο για Ανδρομέδα άντε και για κανένα ανοιχτό σμηνάκι. Άλλωστε με αυτά μπορείς να κάνεις και άλλου είδους παρατηρήσεις Φιλικά -- Μανούσος ΔημήτρηςΟι κατασκευές μου:https://www.astrovox.gr/forum/viewtopic.php?t=22270https://www.astrovox.gr/forum/viewtopic.php?t=17643https://www.astrovox.gr/forum/viewtopic.php?t=19201
themis_kart Δημοσιεύτηκε Μάιος 26, 2008 Δημοσιεύτηκε Μάιος 26, 2008 Μανουσος!!!Άλλωστε με αυτά μπορείς να κάνεις και άλλου είδους παρατηρήσεις Whistle Γεια σου Δημητρη ματακια!!!! Gazing at the universe through the ΄Eyes΄ of an astrophotographer...!!! http://www.astrothemis.gr Greek Astrophotography Discord Chat! https://discord.gg/2DUPacrNfM
Draco Δημοσιεύτηκε Μάιος 26, 2008 Δημοσιεύτηκε Μάιος 26, 2008 Πήρα κι εγω τα εν λόγω κιάλια παιδιά. Εντάξει μην τρελαθούμε ψιλοπλαστικογκατζετιά είναι αλλά για 20€ τρώγονται.. Ψιλοστραβώνεσαι βέβαια κοιτάζοντας για ώρα και έχουν και αρκετή παραμόρφωση στις άκρες του πεδίου αλλά είπαμε..ότι πληρώνεις παίρνεις.. Πάντως οι περισσότεροι απο εμάς πιστεύω ότι διαθέτουν και ένα πιο σοβαρό ζευγάρι κιάλια για τις παρατηρήσεις τους. Οπότε τα συγκεκριμένα που είναι και πανάλαφρα όλο και σε κάτι άλλο θα χρησιμέψουν. Ειδικά για δώρο είναι ότι πρέπει.. Κατέθεσα την άποψη μου και ελπίζω να βοήθησα τους ενδιαφερόμενους.Πάντως καλού κακού τσεκάρετέ τα πριν τα πάρετε γιατί το πρώτο ζευγάρι που πήρα και δεν το άνοιξα τους το επέστρεψα πίσω γιατί ο ένας φακός είχε πάνω του ξεραμένες κόλες και δεν έβλεπα τίποτα. EQ6 Sky Scan Pro, Skywatcher dob 8, Skywatcher 70/500, Canon 400D, Webcam PHILIPS - SPC900NC
B.D. Foxmoor Δημοσιεύτηκε Μάιος 26, 2008 Δημοσιεύτηκε Μάιος 26, 2008 Φίλε Κώστα αυτά τα κυάλια ήταν ο πρώτος μου αστρονομικός εξοπλισμός. Η γνώμη μου είναι ότι για κάποιον αρχάριο είναι ό,τι πρέπει για να αποκτήσει ένα στοιχειώδες οπτικό μέσο παρατήρησης κάποιων ανοιχτών σμηνών, Σελήνης και κάποιων άλλων αντικειμένων,χωρίς να χρειαστεί να βάλει βαθιά το χέρι στην τσέπη.Με αυτό τον τρόπο "κόλλησα" και σε λίγους μήνες βρέθηκα με τηλεσκόπιο.Οπότε για αρχή τα συστήνω ανεπιφύλακτα! Άγγελος Μακρής www.aggelosmakris.comwww.facebook.com/aggelosmakrisnightscapeswww.instagram.com/aggelos_makris
Draco Δημοσιεύτηκε Μάιος 26, 2008 Δημοσιεύτηκε Μάιος 26, 2008 Φίλε Κώστα αυτά τα κυάλια ήταν ο πρώτος μου αστρονομικός εξοπλισμός. Η γνώμη μου είναι ότι για κάποιον αρχάριο είναι ό,τι πρέπει για να αποκτήσει ένα στοιχειώδες οπτικό μέσο παρατήρησης κάποιων ανοιχτών σμηνών, Σελήνης και κάποιων άλλων αντικειμένων,χωρίς να χρειαστεί να βάλει βαθιά το χέρι στην τσέπη.Με αυτό τον τρόπο "κόλλησα" και σε λίγους μήνες βρέθηκα με τηλεσκόπιο.Οπότε για αρχή τα συστήνω ανεπιφύλακτα! Έχεις δίκιο Άγγελε κι εγώ δεν είπα κάτι διαφορετικό.. Τα 20€ που στοιχίζουν τα τιμάνε και με το παραπανω.Απλά δεν μπορώ και να τα εκθειάσω για τις δυνατότητες και την ποιότητά τους. Ελπίζω να συμφωνείς. Εξάλλου είπαμε. Ότι πληρώνεις παίρνεις.. EQ6 Sky Scan Pro, Skywatcher dob 8, Skywatcher 70/500, Canon 400D, Webcam PHILIPS - SPC900NC
B.D. Foxmoor Δημοσιεύτηκε Μάιος 26, 2008 Δημοσιεύτηκε Μάιος 26, 2008 Βεβαίως και δεν διαφώνησα! Απλά είπα να συνεισφέρω στη συζήτηση... Ειδικά στην Αστρονομία ισχύει απόλυτα το "ό,τι πληρώσεις παίρνεις" Άγγελος Μακρής www.aggelosmakris.comwww.facebook.com/aggelosmakrisnightscapeswww.instagram.com/aggelos_makris
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε έναν λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είσαι μέλος για να αφήσεις ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!.
Εγγραφή νέου λογαριασμούΣυνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό? Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα