Jump to content

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσιεύτηκε

Εκανες την καλυτερη δουλεια.

Αλλα καποια στιγμη θα σου ανεβασω φωτο τον ιδιων πεδιων και απο millenium και απο uranometria να δεις διαφορα

Φιλικα Δημητρης

Orion Optics OMC 140 GP2 Goto Canon EOS 40D
  • Απαντήσεις 115
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

Δημοσιεύτηκε

Αλλα καποια στιγμη θα σου ανεβασω φωτο τον ιδιων πεδιων και απο millenium και απο uranometria να δεις διαφορα

Φιλικα Δημητρης

Έπρεπε να το έχεις κάνει ήδη. Μην κάνεις το λάθος και το κάνεις τώρα που την έχω παραγγείλει! :mrgreen:

Δημοσιεύτηκε

Ελα μην αγχωνεσε ο millennium ερχετε στο σπιτι σου με 127 Ευρουλια, ουτε τα μισα απο την uranometria απο amazon.de

φιλικα Δημητρης

Δημοσιεύτηκε
Ελα μην αγχωνεσε ο millennium ερχετε στο σπιτι σου με 127 Ευρουλια, ουτε τα μισα απο την uranometria απο amazon.de

φιλικα Δημητρης

Γιατί τα μισά; 160€ κόστισε η Uranometria. Και είπαμε, τώρα μην ανεβάσεις φωτογραφίες. Θέλω να νομίζω πως έχω τον καλύτερο χάρτη. [-( :^o :-$

Άσχετο αλλά στον Παπασωτηρίου μου είπαν πως είναι out of print.

Δημοσιεύτηκε

Φιλικα Δημητρης

Έπρεπε να το έχεις κάνει ήδη. Μην κάνεις το λάθος και το κάνεις τώρα που την έχω παραγγείλει! :mrgreen:

Μανο λογικα ειναι αυτος <ας μας πει ο lunar>: http://www.rssd.esa.int/hipparcos/pstex/vol14sample.pdf Αντε οταν ερθει κανε μια συγκρηση γιατι θελω και εγω καποια στιγμη να παρω εναν καινουργιο (εχω τον Sky Atlas 2000).

Νομιζω οτι καλος χαρτης ειναι οποιος σε βοηθαει περισσοτερο και οχι οποιος εχει περισσοτερες πληροφοριες.

Βασίλης Μεταλληνός

OO 16 1600 f4

ΟΟ 12.5 1525 f4.8 NEQ6

TOA130 1000 f7.7 ΕΜ200

ED80 600 f7.5, Vixen9x63

Canon eos 6D, Sony a7s2, Wat120n+,Asi120

2009年7月22號日食 - 2017 Aug 21

www.metallinos.net

Δημοσιεύτηκε

Αυτος ειναι αλλα θα σας ανεβασω και μερικες φωτογραφιες απο αλλες σελιδες με περισσοτερο ζουμι.

Ο χαρτης ειναι καρασουπερ εχει 3 φορες περισσοτερα αστερια απο την uranometria δηλαδη βλεποντας μια περιοχη στους χαρτες εχεις στο ιδιο πεδιο με 3 φορες περισσοτερες κουκιδες(αστερια), οπως ειπε και ενας φιλος παρακαλας να μη ξημερωσει ποτε

Φιλικα Δημητρης

Δημοσιεύτηκε

Δεν ξέρω βέβαια, σημαίνει κάτι αν έχει πολλά αστέρια; Εγώ προτίμησα την Uranometria επειδή έχει περισσότερα αντικείμενα.

Ξέρει κανείς από που κάνω tracking την παραγγελία; Μου έδωσαν έναν αριθμό αλλά δεν ξέρω πως τον χρησιμοποιώ!

Δημοσιεύτηκε
Δεν ξέρω βέβαια, σημαίνει κάτι αν έχει πολλά αστέρια; Εγώ προτίμησα την Uranometria επειδή έχει περισσότερα αντικείμενα.

Ποιο ευκολα αστροαλματα και ποιο ρεαλιστικη απεικονιση του ουρανου στον χαρτη :wink: Αυτα τα λιγα.

Φιλικα Δημητρης

Δημοσιεύτηκε

Αν τα αστροάλματα γίνονται από τον 8X50, η Uranometria βολεύει περισσότερο. Ο Millennium δείχνει αστέρια που στον 8Χ50 δε φαίνονται και είναι δώρον άδωρο και μπορεί να μπερδεύει.

Αν όμως αναζητούμε πολύ δύσκολους στόχους (13-14 mag) και συνεχίζουμε τα αστροάλματα μέσα απο προσοφθάλμιο με πολύ λεπτές κινήσεις, τότε σαφώς ο Millennium υπερέχει,χωρίς να σημαίνει ότι με την Uranometria δε γίνεται δουλειά.Απλώς θα χρειαζόμασταν λίγη περισσότερη "μικρομετρική" σάρωση.

Δημήτρης Καπετανάκης

CGCG108-138:

Mag 15.5v, να τ'αφήσω;

Πολλά τα mag Άρη!

Το flickr μου

• 2 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσιεύτηκε

Σήμερα το πρωί πήγα και παρέλαβα την Uranometria. Πλήρωσα 5€ για εκτελωνισμό. Οι τόμοι είναι πολυτελείς αλλά ρε παιδιά λυπάμαι να έχω τέτοιους τόμους στα βουνά με τις υγρασίες και τα χώματα!!! #-o

Δεν πρόλαβα να τον κοιτάξω καλά γιατί πήγα στη δουλειά αλλά μου φαίνεται πως θα τον έχω μια ζωή. O:) Λέτε φτάνει για ένα 16" που σκέφτομαι να αποκτήσω στο μέλλον; :oops:

Δημοσιεύτηκε

Δεν πρόλαβα να τον κοιτάξω καλά γιατί πήγα στη δουλειά αλλά μου φαίνεται πως θα τον έχω μια ζωή. O:) Λέτε φτάνει για ένα 16" που σκέφτομαι να αποκτήσω στο μέλλον; :oops:

Με ενα 16" θα τον χτυπησεις σιγουρα τον millenium :wink:

Καλα ξενυχτια (με την uranometria) ειναι υπεροχος χαρτης.

Φιλικα Δημητρης

Δημοσιεύτηκε

Ορίστε ένα δείγμα που περιλαμβάνει τον ngc 7331 και την παρέα του καθώς και το stephan's quintet.

Lunar, μπορείς να βάλεις κι εσύ το αντίστοιχο πεδίο του millenium star atlas; Θέλω να συγκρίνουμε. Έβαλα το συγκεκριμένο σημείο επειδή είναι κάπως πυκνό. :mrgreen:

Πάντως η Uranometria μου φαίνεται χάρτης σαλονιού, πως θα τον πάρω έξω; Μάλλον με βαριά καρδιά!

Uranometria.jpg.856eed91d13213ac72bf13e50e41100c.jpg

Δημοσιεύτηκε
Lunar, μπορείς να βάλεις κι εσύ το αντίστοιχο πεδίο του millenium star atlas; Θέλω να συγκρίνουμε. Έβαλα το συγκεκριμένο σημείο επειδή είναι κάπως πυκνό. :mrgreen:

Μου επιτρέπεις να απαντήσω εγώ;

Ουρανομετρία: 18,5χιλιοστά/μοίρα πεδίου

Μιλλέννιουμ: 36χιλιοστά/μοίρα πεδίου.

Άρα,αν υποθέσουμε ότι ο μιλλέννιουμ είχε αστέρια μέχρι 9,7mag,όπως η ουρανομετρία,τότε στον μιλλένιουμ θα φαίνονταν πολύ πιο αραιά!

Δημήτρης Καπετανάκης

CGCG108-138:

Mag 15.5v, να τ'αφήσω;

Πολλά τα mag Άρη!

Το flickr μου

Δημοσιεύτηκε
Ξέρεις όμως τι άλλο θέλω να δω; Η Uranometria έχει πολύ περισσότερα non stellar objects. Οπότε στο millenium θα λείπουν κάποιοι γαλαξίες από αυτούς ή λείπουν κάποια άλλα αντικείμενα, όπως μεταβλητοί και άλλα;
Δημοσιεύτηκε

Μου επιτρέπεις να απαντήσω εγώ;

Ουρανομετρία: 18,5χιλιοστά/μοίρα πεδίου

Μιλλέννιουμ: 36χιλιοστά/μοίρα πεδίου.

Άρα,αν υποθέσουμε ότι ο μιλλέννιουμ είχε αστέρια μέχρι 9,7mag,όπως η ουρανομετρία,τότε στον μιλλένιουμ θα φαίνονταν πολύ πιο αραιά!

Ο millennium εχει μεχρι 11+ mag

θα βγαλω μια φωτο το συγκεκριμενο πεδιο να δεις απο μονο σου τις διαφορες.

Φιλικα Δημητρης

Δημοσιεύτηκε

Millennium Star Atlas

Αστερες - Μετ. αστερες 11

Γαλαξιες 14,5

Σφαιρωτα σμηνη 12,5

Ανοιχτα σμηνη 10,5

Πλανητικα νεφελωματα 14,5

Πληθος αστεριων 1.000.000

Πληθος αντικειμενων βαθεου ουρανου 11.000

Εξωτερικη διασταση 23,5cmx33cm

Εσωτερικη διασταση 20cmx27cm

Πληθος χαρτων 1548

Συνολικη επιφανεια χαρτογραφησης 835.000cm2

mm/o 36,0mm/o

o/cm 0,27o/cm

Uranometria 2000.0

Αστερες - Μετ. αστερες 9,75

Γαλαξιες 15

Σφαιρωτα σμηνη 13

Ανοιχτα σμηνη 11

Πλανητικα νεφελωματα 15

Πληθος αστεριων 280.000

Πληθος αντικειμενων βαθεου ουρανου 30.000

Εξωτερικη διασταση 23cmx29cm

Εσωτερικη διασταση 20cmx26cm

Πληθος χαρτων 420

Συνολικη επιφανεια χαρτογραφησης 280.000cm2

mm/o 18,5mm/o

o/cm 0,54o/cm

Αρα αποκλειεται στο ιδιο πεδιο να εχει τα ιδια αστερια

Φιλικα Δημητρης

Δημοσιεύτηκε

Αρα αποκλειεται στο ιδιο πεδιο να εχει τα ιδια αστερια

Φιλικα Δημητρης

Είπα ότι τα αντίστοιχα αστέρια της Ουρανομετρίας,στον Μιλλένιουμ θα φαίνονται αραιότερα.

Δημήτρης Καπετανάκης

CGCG108-138:

Mag 15.5v, να τ'αφήσω;

Πολλά τα mag Άρη!

Το flickr μου

Δημοσιεύτηκε

Κοιτάξτε διαφορά που κάνει μισό Mag παιδια.

Πλήθος αντικειμένων 30.000 για ουρανομετρία

Πλήθος αντικειμένων 11.000 για μιλένιουμ

:shock: :shock:

Με εκτίμηση Παναγιώτης Φωτεινέας
Δημοσιεύτηκε
Πάντως και οι δύο χάρτες πιστεύω ότι είναι για μια ζωή παρατηρήσεις...
Δημοσιεύτηκε
Μάνο,καλορίζικα. Όσο νερό έχουν φάει οι δικοί μου χάρτες,δεν έχουν πάθει τίποτα. Don't worry!

Οχ Δημητρη πως γινεται αυτο, Απο τι υλικο ειναι; Γιατι αν ειναι απο χαρτι καποια στιγμη δεν θα μουχλιασουν/χαλασουν/τσαλακωθουν/φθαρουν/κτλ ; Στην φωτο μου μοιαζει σαν να ειναι απο χαρτι.

Βασίλης Μεταλληνός

OO 16 1600 f4

ΟΟ 12.5 1525 f4.8 NEQ6

TOA130 1000 f7.7 ΕΜ200

ED80 600 f7.5, Vixen9x63

Canon eos 6D, Sony a7s2, Wat120n+,Asi120

2009年7月22號日食 - 2017 Aug 21

www.metallinos.net

Δημοσιεύτηκε
Κοιτάξτε διαφορά που κάνει μισό Mag παιδια.

Πλήθος αντικειμένων 30.000 για ουρανομετρία

Πλήθος αντικειμένων 11.000 για μιλένιουμ

:shock: :shock:

millenium

Πληθος αστεριων 1.000.000

Πληθος αντικειμενων βαθεου ουρανου 11.000

Πληθος χαρτων 1548

Συνολικη επιφανεια χαρτογραφησης 835.000cm2

uranometria

Πληθος αστεριων 280.000

Πληθος αντικειμενων βαθεου ουρανου 30.000

Πληθος χαρτων 420

Συνολικη επιφανεια χαρτογραφησης 280.000cm2

Μη κοιτας μονο το δεντρο, δες το δασος :wink:

Φιλικα Δημητρης

Δημοσιεύτηκε
Μάνο,καλορίζικα. Όσο νερό έχουν φάει οι δικοί μου χάρτες,δεν έχουν πάθει τίποτα. Don't worry!

Οχ Δημητρη πως γινεται αυτο, Απο τι υλικο ειναι; Γιατι αν ειναι απο χαρτι καποια στιγμη δεν θα μουχλιασουν/χαλασουν/τσαλακωθουν/φθαρουν/κτλ ; Στην φωτο μου μοιαζει σαν να ειναι απο χαρτι.

Από χαρτί είναι,αλλά όχι από απλό χαρτί.Είναι αρκετά χοντρό ώστε να μην παθαίνει τίποτα,αν δεν το ζορίζεις.

Προχθές στον Πάρνωνα,είχε τρομερή υγρασία. Το απλό χαρτί που είχα σημειώσει το πρόγραμμα της παρατήρησης,κυριολεκτικά είχε μαζέψει τόσο νερό ,που είχε γίνει διάφανο.Με το που ακουμπούσε το στυλό για να γράψω,σκιζόταν.Ο χάρτης όμως είχε απορροφήσει ελάχιστο νερό.Απλώς είχε μείνει στην επιφάνεια του και με μια απλή κίνηση με το χέρι,απομακρύνθηκε.

Οι χάρτες είναι για να χρησιμοποιούνται σκληρά και όχι για τα σαλόνια. Τα τηλεσκόπια το ίδιο! Φυσικό στέγνωμα χρειάζονται όλα και επαναφέρονται!

Δημήτρης Καπετανάκης

CGCG108-138:

Mag 15.5v, να τ'αφήσω;

Πολλά τα mag Άρη!

Το flickr μου

Δημιουργήστε έναν λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είσαι μέλος για να αφήσεις ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!.

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Συνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό? Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...

Σημαντικές πληροφορίες

Όροι χρήσης