ΙΑΝΟΣ Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 17, 2008 Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 17, 2008 Παιδιά, ένας χάρτης επιπέδου Millenium star atlas αφορά παρατηρητές που κινούνται στα όρια των τηλεσκοπίων τους (10, 12 inch…) και η ανάγκη απεικόνισης όσο το δυνατό περισσότερων αστέρων κρίνεται αναγκαία έτσι ώστε να προσεγγίζουν με τη μέγιστη δυνατή ακρίβεια «αόρατους» στόχους με πλάγια όραση. Χάρτες ιδιαίτερα χρήσιμοι σε ελάχιστες παρατηρήσεις. Η uranometria κατά την άποψη μου αφορά το σύνολο των παρατηρητών που θα κινηθούν από πολύ εύκολες έως και πολύ δύσκολες παρατηρήσεις, με πολύ σημαντικό πλεονέκτημα την ευκολία προσέγγισης στόχων κάνοντας star hopping με έναν ερευνητή 8Χ50. Χάρτες ιδιαίτερα χρήσιμοι σε όλες τις εξορμήσεις. Φιλικά, Θανάσης The stars that have most glory, have no rest.www.spartastronomy.gr
Μανούσος Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 18, 2008 Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 18, 2008 Απ' όσο γνωρίζω η uranometria περιέχει πολύ περισσότερα αντικείμενα από τον Millenium. Όμως περιέχει λιγότερα αστέρια. Τα αστέρια όμως που περιέχει φτάνουν για να εντοπίσεις ένα ''αόρατο'' αντικείμενο. Γιατί να χρειαστώ περισσότερα αστέρια και να θυσιάσω ένα αριθμό αντικειμένων που στην ουσία δεν θα γνωρίζω την ύπαρξή τους; Φιλικά -- Μανούσος ΔημήτρηςΟι κατασκευές μου:https://www.astrovox.gr/forum/viewtopic.php?t=22270https://www.astrovox.gr/forum/viewtopic.php?t=17643https://www.astrovox.gr/forum/viewtopic.php?t=19201
ΙΑΝΟΣ Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 22, 2008 Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 22, 2008 Απ' όσο γνωρίζω η uranometria περιέχει πολύ περισσότερα αντικείμενα από τον Millenium. ... που τα περισσότερα απο αυτά δε θα μπορεσεις δυστυχώς να τα δεις με το 12άρι. Γιατί να χρειαστώ περισσότερα αστέρια και να θυσιάσω ένα αριθμό αντικειμένων... Δε θυσιάζεις τίποτα απολύτως. Για την παρατήρηση στόχων π.χ κάτω από το 13ο μέγεθος, όσο περισσότερα γνωρίζουμε για το πεδίο τόσο το καλύτερο. Όταν γνωρίζεις πως ο στόχος σου είναι δίπλα από έναν συγκεκριμένο αμυδρό αστέρα που αρχικά δεν είναι ορατός θα καταφέρεις να τον δείς σχετικά γρήγορα, επειδή γνωρίζεις την ακριβή του θέση και εστιάζεις την παρατήρηση σου εκεί και μόνο εκεί. Φαντάσου ένα πεδίο μισής μοίρας με 15 αστέρες διαφόρων μεγεθών που η ουρανομετρία για τη θέση αυτή θα απεικονίζει 1,2 αστέρες. Ένα εξασκημένο μάτι θα μπορέσει ίσως να εντοπίσει το στόχο ψάχνοντας αρκετή ώρα ανάμεσα σε όλους αυτους τους αστέρες που προκαλούν φωτορύπανση στο πεδίο, δυσκολεύοντας αφάνταστα την προσπάθεια και εκνευρίζοντας τον παρατηρητή. Όταν όμως θα είχε περισσότερα στοιχεία για το πεδίο θα εστίαζε την προσοχή του στο σημείο με πολύ γρήγορα και ασφαλή αποτελέσματα. Κάνε μια δοκιμαστική παρατήρηση παρατήρηση σε κάποιον πολύ αμυδρό στόχο χρησιμοποιώντας την ουρανομετρία και κάποιους από τους χάρτες του Ισπανού του Torres που κυκλοφορούν κάπου εδώ στο Φόρουμ (ψάξε να τους βρείς) σε Pdf και απεικονίζουν αστέρες έως και 11.5 mag, αν δεν κάνω λάθος.Θα καταλάβεις σίγουρα πάρα πολλά... Αυτού του είδους οι παρατηρήσεις δε γίνονται συνέχεια και γι αυτό το λόγο δεν είναι τόσο απαραίτητος ένας χάρτης επιπέδου milenium.Η uranometria είναι σίγουρα πιο βολική σε κάθε περίπτωση. Πάντως μια καλή λύση στις πολύ δύσκολες παρατηρήσεις αποτελούν οι χάρτες του Torres. Τους έχω δοκιμάσει με πολύ μεγάλη επιτυχία. Φιλικά, Θανάσης The stars that have most glory, have no rest.www.spartastronomy.gr
Μανούσος Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 22, 2008 Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 22, 2008 Σίγουρα με 12'' δεν μπορώ να δω όλα τα αντικείμενα της Uranometria. Όμως επειδή δεν σκοπεύω να μείνω στις 12'' ο χάρτης αυτός θα μπορεί να με καλύψει και στο μέλλον (ενώ ο Millenium δεν ξέρω). Όσο για τις δύσκολες περιπτώσεις έχω εκτυπώσει πρόσφατα τον συγκεκριμένο χάρτη του Torres άλλα δεν τον έχω δοκιμάσει ακόμη. Αλλά αν μπορώ να κάνω τη δουλειά μου με αυτόν αντί του Millenium τότε παίρνω και την Uranometria και καθάρισα για μια ζωή. Ενώ αν πάρω τον Millenium σίγουρα κάποτε στο μέλλον θα πάρω και την Uranometria. Φιλικά -- Μανούσος ΔημήτρηςΟι κατασκευές μου:https://www.astrovox.gr/forum/viewtopic.php?t=22270https://www.astrovox.gr/forum/viewtopic.php?t=17643https://www.astrovox.gr/forum/viewtopic.php?t=19201
ΙΑΝΟΣ Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 22, 2008 Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 22, 2008 Αλλά αν μπορώ να κάνω τη δουλειά μου με αυτόν αντί του Millenium τότε παίρνω και την Uranometria και καθάρισα για μια ζωή. Σωστός!!!! Καλύτερη επιλογή δεν υπάρχει! The stars that have most glory, have no rest.www.spartastronomy.gr
Δημήτρης Τσακαλής Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 22, 2008 Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 22, 2008 Κάνε μια δοκιμαστική παρατήρηση παρατήρηση σε κάποιον πολύ αμυδρό στόχο χρησιμοποιώντας την ουρανομετρία και κάποιους από τους χάρτες του Ισπανού του Torres που κυκλοφορούν κάπου εδώ στο Φόρουμ (ψάξε να τους βρείς) σε Pdf και απεικονίζουν αστέρες έως και 11.5 mag, αν δεν κάνω λάθος.Θα καταλάβεις σίγουρα πάρα πολλά... http://www.uv.es/jrtorres/triatlas.html ΦιλικάΔημήτρης CELESTRON Dob www.medicalmarket.gr
planetman Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 22, 2008 Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 22, 2008 Καλός ο χάρτης του Ισπανού ΑΛΛΑ σε πυκνά σημεία τα περισσότερα αντικείμενα απλά δεν ξεχωρίζουν ποιο είναι ποιο. Εγώ πάντως έχω ερωτευτεί την Uranometria. Όποτε την ανοίγω για να ψάξω στόχους σίγουρα θα κολλήσω τουλάχιστον 2-3 ώρες πάνω της. ΠΛΑΝΗΤΑΡΙΟ ΚΡΗΤΗΣ - το κινητό πλανητάριο
lunar Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 23, 2008 Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 23, 2008 Μη λεμε ανοησιες οποιος εχει τον Millennium & τον torres ξερει οτι δεν εχουν ΚΑΜΙΑ σχεση Ο Millenium ειναι κοσμημα ενω ο torres και σε Α3 ειναι σαν μουτζουρα και αμφιβαλω αν θα βοηθησει κανεναν ουσιαστικα. Φιλικα Δημητρης Orion Optics OMC 140 GP2 Goto Canon EOS 40D
ΙΑΝΟΣ Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 23, 2008 Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 23, 2008 Μη λεμε ανοησιες οποιος εχει τον Millennium & τον torres ξερει οτι δεν εχουν ΚΑΜΙΑ σχεση... Κανείς δεν ισχυρίζεται το αντίθετο φίλε μου όσον αφορά την αισθητική. Ωστόσο τον αστρονόμο τον ενδιαφέρει πρωτίστως η πληροφορία, ιδιαίτερα όταν έχει τη δυνατότητα να γλυτώσει και κάποια χρήματα... ο torres και σε Α3 ειναι σαν μουτζουρα και αμφιβαλω αν θα βοηθησει κανεναν ουσιαστικα. Μέγα λάθος. Η βοήθεια του είναι ουσιαστικότατη. Δεν είναι απαραίτητο να τυπώσουμε τους χάρτες σε Α3. Καθώς βγάζουμε το πρόγραμμά μας για τον βαθύ ουρανό μπορούμε να επιλέξουμε το στόχο που μας ενδιαφέρει πάνω στον χάρτη, να αφαιρέσουμε το τμήμα του χάρτη με το στόχο, και μεγεθυνμένο να το τυπώσουμε πάνω σε μια σελίδα Α4. Έξι μικρούς χάρτες σε μια σελίδα Α4 μπρος-πίσω, φτιάχνοντας και ένα θαυμάσιο αρχείο με δύσκολους στόχους που παρατηρήθηκαν. Στο τερέν, αυτή η λύση παράλληλα με την ουρανομετρία, αποδεδειγμένα αποδίδει στο μέγιστο. Εξάλλου πόσες φορές θα χρειαστεί μέσα σε μια χρονιά να πάμε σε παρατηρήσεις αυτού του επιπέδου; Έχοντας δουλέψει και τους δύο χάρτες, επί της ουσίας, καμμιά διαφορά. Αν κάποιος έχει αντίθετη άποψη, πολύ απλά, μπορεί να αγοράσει τον επίσης ουσιαστικό, υπερπολύτιμο και καλαίσθητο millenium.- Θανάσης The stars that have most glory, have no rest.www.spartastronomy.gr
Μανούσος Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 23, 2008 Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 23, 2008 Η βοήθεια του είναι ουσιαστικότατη. Δεν είναι απαραίτητο να τυπώσουμε τους χάρτες σε Α3. Καθώς βγάζουμε το πρόγραμμά μας για τον βαθύ ουρανό μπορούμε να επιλέξουμε το στόχο που μας ενδιαφέρει πάνω στον χάρτη, να αφαιρέσουμε το τμήμα του χάρτη με το στόχο, και μεγεθυνμένο να το τυπώσουμε πάνω σε μια σελίδα Α4. Έξι μικρούς χάρτες σε μια σελίδα Α4 μπρος-πίσω, φτιάχνοντας και ένα θαυμάσιο αρχείο με δύσκολους στόχους που παρατηρήθηκαν. Δεν το είχα σκεφτεί αυτό. IANOS πολύ καλή ιδέα. Θα την εφαρμόσω. Φιλικά -- Μανούσος ΔημήτρηςΟι κατασκευές μου:https://www.astrovox.gr/forum/viewtopic.php?t=22270https://www.astrovox.gr/forum/viewtopic.php?t=17643https://www.astrovox.gr/forum/viewtopic.php?t=19201
ΙΑΝΟΣ Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 23, 2008 Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 23, 2008 Ένα παράδειγμα από τον αστερισμό του Σκορπιού The stars that have most glory, have no rest.www.spartastronomy.gr
alepohori Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 23, 2008 Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 23, 2008 Εγώ παιδιά, δε μπορώ να εμπιστευτώ τους δωρεάν χάρτες.Λέει κάπου πού βρήκε τα δεδομένα για την δημιουργία αυτού του χάρτη; DSS; TYCHO; Ίσως άδικα,αλλά διατηρώ πολλές επιφυλάξεις για την ορθότητα των δωρεάν χαρτών. Και κάτι άλλο: Δε βλέπω τον λόγο να αναζητήσουμε χάρτη που απεικονίζει περισσότερα αστέρια από όσα φαίνονται από τον ερευνητή μας.Επειδή δηλαδή θα κάνουμε λίγη σάρωση παραπάνω;Και τι έγινε; Πόσοι από μας δεν έχουν βρει δύσκολο στόχο,μετά από προσεκτική σάρωση; Και πολύ περισσότερο,πόσοι από μας έχουν κάνει αστροάλματα από προσοφθάλμιο στις 170Χ; Δημήτρης Καπετανάκης CGCG108-138: Mag 15.5v, να τ'αφήσω; Πολλά τα mag Άρη! Το flickr μου
filiatra Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 23, 2008 Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 23, 2008 Μέγα λάθος. Η βοήθεια του είναι ουσιαστικότατη. Δεν είναι απαραίτητο να τυπώσουμε τους χάρτες σε Α3. Καθώς βγάζουμε το πρόγραμμά μας για τον βαθύ ουρανό μπορούμε να επιλέξουμε το στόχο που μας ενδιαφέρει πάνω στον χάρτη, να αφαιρέσουμε το τμήμα του χάρτη με το στόχο, και μεγεθυνμένο να το τυπώσουμε πάνω σε μια σελίδα Α4. Έξι μικρούς χάρτες σε μια σελίδα Α4 μπρος-πίσω, φτιάχνοντας και ένα θαυμάσιο αρχείο με δύσκολους στόχους που παρατηρήθηκαν.Ωραία ιδέα αλλά δεν χρειάζεται νομίζω να έχουμε τόσους χάρτες να ψάχνουμε να κόβουμε για να πραγματοποιηθεί αυτό.Κ μ ένα πρόγραμμα μπορούμε να φτιάξουμε αυτό που λες Θανάση βάζοντας κ περισσότερα αστέρια σύμφωνα με το μέγεθος που πιάνει το τηλεσκόπιο μας.Προσωπικά θα ήθελα 14mag.Ξέρετε ποιο πρόγραμμα δίνει 14 mag? Με εκτίμηση Παναγιώτης Φωτεινέας
Μανούσος Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 23, 2008 Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 23, 2008 Το Starry Night Pro Plus 6 δίνει μέχρι και 16 Mag. Εμένα προσωπικά με έχει καλύψει στο έπακρο ο 9 mag όσο αφορά την εύρεση αντικειμένου από τον ερευνητή. Δεν έχω αντιμετωπίσει κανένα πρόβλημα λάθους. Σχετικά με τον 11 mag σκοπεύω να τον χρησιμοποιήσω για αναζήτηση στόχου από προσοφθάλμιο αν και εφόσον δεν μπορεί να με καλύψει ο 9. Φιλικά -- Μανούσος ΔημήτρηςΟι κατασκευές μου:https://www.astrovox.gr/forum/viewtopic.php?t=22270https://www.astrovox.gr/forum/viewtopic.php?t=17643https://www.astrovox.gr/forum/viewtopic.php?t=19201
ΙΑΝΟΣ Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 23, 2008 Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 23, 2008 Εγώ παιδιά, δε μπορώ να εμπιστευτώ τους δωρεάν χάρτες.... Ίσως άδικα,αλλά διατηρώ πολλές επιφυλάξεις για την ορθότητα των δωρεάν χαρτών. Δωρεάν είναι βρε Δημήτρη! Δε χάνεις τίποτα να δοκιμάσεις... θα ενθουσιαστείς! Δε βλέπω τον λόγο να αναζητήσουμε χάρτη που απεικονίζει περισσότερα αστέρια από όσα φαίνονται από τον ερευνητή μας. ...σίγουρα θα αστειεύεσαι! Μην ξεχνάς πως δεν παρατηρούμε όλοι μόνο DSO. Επειδή δηλαδή θα κάνουμε λίγη σάρωση παραπάνω;Και τι έγινε; Εντάξει δε χάθηκε κι ο κόσμος! Απλά θα πρέπει να σκεφτόμαστε λίγο και αυτούς που δεν έχουν και πολύ υπομονή. Πόσοι από μας δεν έχουν βρει δύσκολο στόχο,μετά από προσεκτική σάρωση; Όσοι δεν το έχουν κάνει καλό θα ήταν να κάνουν μια καλή αρχή χρησιμοποιώντας τους ανάλογους χάρτες. Θα ήταν μια σημαντική βοήθεια γι αυτούς. Και πολύ περισσότερο,πόσοι από μας έχουν κάνει αστροάλματα από προσοφθάλμιο στις 170Χ; Πολύς κόσμος. Άπειρες φορές και με μεγαλύτερες μεγεθύνσεις. (Μην σκέφτεσαι μόνο τις παρατηρήσεις DSO) ...βάζοντας κ περισσότερα αστέρια σύμφωνα με το μέγεθος που πιάνει το τηλεσκόπιο μας. Παναγιώτη, για παρατηρήσεις DSO τα 11,5mag είναι υπεραρκετά στις ίντσες μας. Μόνο για παρατηρήσεις αμυδρών αστέρων, μεταβλητών, αστεροειδών, αμυδρών αστρικών PN κ.τ.λ χρειάζονται αναλυτικότεροι. Φιλικά, Θανάσης The stars that have most glory, have no rest.www.spartastronomy.gr
alepohori Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 24, 2008 Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 24, 2008 Δε βλέπω τον λόγο να αναζητήσουμε χάρτη που απεικονίζει περισσότερα αστέρια από όσα φαίνονται από τον ερευνητή μας. ...σίγουρα θα αστειεύεσαι! Μην ξεχνάς πως δεν παρατηρούμε όλοι μόνο DSO.Ακριβώς επειδή παρατηρούμε και άλλα πράγματα,εκτός από τα DSO,αρκούν τα αστέρια που βλέπουμε από τον 8Χ50,τα οποία είναι 9ου μεγέθους.Τα αστέρια 11ου μεγέθους του millennium πού χρειάζονται για τον εντοπισμό σφαιρωτών και ανοιχτών;Αν έχουμε κανει καλή ευθυγράμμιση του ερευνητή με τον οπτικό άξονα του τελεσκοπίου μας,το μόνο που θα πρέπει να κάνουμε παραπάνω είναι λίγη εκτίμηση της θέσης του στόχου μας. Δημήτρης Καπετανάκης CGCG108-138: Mag 15.5v, να τ'αφήσω; Πολλά τα mag Άρη! Το flickr μου
ΙΑΝΟΣ Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 24, 2008 Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 24, 2008 Ακριβώς επειδή παρατηρούμε και άλλα πράγματα,εκτός από τα DSO … όπως είναι οι μεταβλητοί αστέρες, αρκετοί αμυδροί διπλοί αστέρες, πολλοί αστέρες στόχοι επιπροσθήσεων, δύκολα αστρικά πλανητικά νεφελώματα, αμυδροί αστεροειδείς και κομήτες κ.τ.λ, δηλαδή όλοι οι αμυδροί στόχοι που δεν εντοπίζονται με μια απλή σάρωση του πεδίου, τότε επιβάλλεται η χρήση αναλυτικότατου χάρτη (πολλές φορές και αναλυτικότερου του millennium). Αυτό είναι θεμελιώδες και έπρεπε να το γνωρίζεις. αρκούν τα αστέρια που βλέπουμε από τον 8Χ50,τα οποία είναι 9ου μεγέθους … να μας οδηγήσουν με ασφάλεια στο πεδίο του στόχου και μόνο όταν πρέπει να εντοπίσουμε ένα π.χ αστρικό πλανητικό (αν θα βρίσκεται εντός των δυνατοτήτων που έχει το τηλεσκόπιο μας) σαν αυτό που διακρίνεται στον χάρτη του Torres που έχω κατεβάσει, δίπλα στον λ sco, να χρησιμοποιήσουμε αναλυτικότερο χάρτη για να το παρατηρήσουμε γλιτώνοντας πολύτιμο χρόνο και ταλαιπωρία. Τα αστέρια 11ου μεγέθους του millennium πού χρειάζονται για τον εντοπισμό σφαιρωτών και ανοιχτών; Πουθενά για το 90% περίπου των στόχων αυτών (όχι μόνο του millennium αλλά και της uranometria). Αν έχουμε κανει καλή ευθυγράμμιση του ερευνητή με τον οπτικό άξονα του τελεσκοπίου μας,το μόνο που θα πρέπει να κάνουμε παραπάνω είναι λίγη εκτίμηση της θέσης του στόχου μας. …που σε αρκετές περιπτώσεις (που είναι για εμένα ένα 20, 30% περίπου επί του συνόλου παρατηρήσεων μου deep sky, δε γνωρίζω για κάποιον άλλο φίλο πόσο είναι) θα προκαλέσει εκνευρισμό, μεγάλη καταπόνηση (με όλα τα παράπλευρα), χάσιμο πολύτιμου χρόνου παρατήρησης και ουκ ολίγες φορές απώλεια στόχου. Νομίζω πως πλέον πρέπει να έχει γίνει κατανοητός ο σκοπός της χρήσης ενός τέτοιου χάρτη. Φιλικά, θανάσης The stars that have most glory, have no rest.www.spartastronomy.gr
alepohori Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 25, 2008 Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 25, 2008 αρκούν τα αστέρια που βλέπουμε από τον 8Χ50' date='τα οποία είναι 9ου μεγέθους[/quote'] … να μας οδηγήσουν με ασφάλεια στο πεδίο του στόχου και μόνο όταν πρέπει να εντοπίσουμε ένα π.χ αστρικό πλανητικό (αν θα βρίσκεται εντός των δυνατοτήτων που έχει το τηλεσκόπιο μας) σαν αυτό που διακρίνεται στον χάρτη του Torres που έχω κατεβάσει, δίπλα στον λ sco, να χρησιμοποιήσουμε αναλυτικότερο χάρτη για να το παρατηρήσουμε γλιτώνοντας πολύτιμο χρόνο και ταλαιπωρία. Γνωρίζεις καλύτερα από μένα ότι αν έχουμε κάνει σωστές κινήσεις και είμαστε σχεδόν βέβαιοι ότι το αστρικό πλανητικό βρίσκεται στο πεδίο μας,δηλαδή μέσα σε πεδίο διαμέτρου περίπου 23',τότε η ταυτόχρονη εναλλαγή προσοφθάλμιου-ΟΙΙΙ και σάρωση είναι όλα τα λεφτά! Σίγουρα ο εντοπισμός είναι πολύ δύσκολος με την Uranometria,ειδικά όταν το αστρικό πλανητικό βρίσκεται σε απόσταση μισής μοίρας ή μεγαλύτερης από το κοντυνότερο αστέρι που έχει ο χαρτης αυτός.Τότε χρειάζεται πολλή υπομονή και με τον Millennium απλουστεύονται πολύ τα πράγματα.Το θέμα όμως έίναι να υπάρχει το συγκεκριμένο αστρικό πλανητικό στον Millennium!!!!! Νομίζω πως πλέον πρέπει να έχει γίνει κατανοητός ο σκοπός της χρήσης ενός τέτοιου χάρτη.Πιστεύω μια από κοινού δοκιμή του χάρτη στον Πάρνωνα σε πολύ extreme καταστάσεις,θα μας πείσει!!Άντε γιατί πολύ το αργήσαμε!!! Δημήτρης Καπετανάκης CGCG108-138: Mag 15.5v, να τ'αφήσω; Πολλά τα mag Άρη! Το flickr μου
ΙΑΝΟΣ Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 25, 2008 Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 25, 2008 αν έχουμε κάνει σωστές κινήσεις και είμαστε σχεδόν βέβαιοι ότι το αστρικό πλανητικό βρίσκεται στο πεδίο μας,δηλαδή μέσα σε πεδίο διαμέτρου περίπου 23',τότε η ταυτόχρονη εναλλαγή προσοφθάλμιου-ΟΙΙΙ και σάρωση είναι όλα τα λεφτά Σωστά, όχι όμως και στο σύνολο της ίδιας κατηγορίας σωμάτων! Σκέψου όμως πόσο πιο λειτουργικό θα ήταν να γνωρίζαμε και την ακριβή θέση του! με τον Millennium απλουστεύονται πολύ τα πράγματα. Εννοείται! Το θέμα όμως έίναι να υπάρχει το συγκεκριμένο αστρικό πλανητικό στον Millennium Σίγουρα. Κι αν δεν υπάρχει εκεί μπορείς να το βρεις σε κάποιον άλλο ίδιας κατηγορίας χάρτη… Πιστεύω μια από κοινού δοκιμή του χάρτη στον Πάρνωνα σε πολύ extreme καταστάσεις,θα μας πείσει … για την αναγκαιότητα της χρήσης τέτοιων χαρτών στο σύνολο των σωμάτων των οποίων η παρατήρηση δε μπορεί να γίνει με άλλο τρόπο. Να ανοίξει πρώτα λίγο ο καιρός Δημήτρη. Φιλικά, Θανάσης The stars that have most glory, have no rest.www.spartastronomy.gr
Γιάννης Ευφραιμίδης Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 2, 2008 Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 2, 2008 Δημήτρη, έτοιμη η παραγγελία σου για πεδία ερευνητών 7, 6 & 5 μοιρών στην Uranometria 2000. Τυπώνεις σε διαφάνεια ειδική για εκτυπωτές inkjet (έχει στο Πλαίσιο). Φιλικά, Γιάννης Uranometria-finders_rvsd.pdfΠεδία ερευνητών για τους Uranometria Maniacs Αστρονομική Ένωση Σπάρτης
alepohori Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 2, 2008 Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 2, 2008 Ευχαριστώ Γιάννη! Δημήτρης Καπετανάκης CGCG108-138: Mag 15.5v, να τ'αφήσω; Πολλά τα mag Άρη! Το flickr μου
filiatra Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 2, 2008 Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 2, 2008 Πάντα ήθελα να φτιάξω ένα τέτοιο αλλά το αμελούσα κ τώρα πια δεν νομίζω πως μου χρειάζεται.Δεν μπορώ όμως να μην σου πω ένα μπράβο για την προσφορά σου. Κ για όσους δεν μπορούν να βρουν αυτή τη διαφάνεια (όπως εγώ) μπορούν να το εκτυπώσουν σε χαρτί κ να φτιάξουν με σύρμα τον κύκλο που πρέπει.Μετά το δένουμε στο σπιράλ του χάρτη μας κ το έχουμε μόνιμα κοντά μας.Οσοι έχουν χάρτες εκτυπωμένους κ τους ακουμπάνε στον σωλήνα πολύ απλά το δένουν στον ερευνητή. Με εκτίμηση Παναγιώτης Φωτεινέας
Γιάννης Ευφραιμίδης Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 2, 2008 Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 2, 2008 OHP Transparency Film CONNECTKF26074 Inkjet Film Διαφάνεια φωτοαντιγραφικού Τέλεια εκτύπωση! Αστρονομική Ένωση Σπάρτης
filiatra Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 2, 2008 Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 2, 2008 Καλά δεν το συζητάμε.Οποιος μπορεί να εκτυπώσει μία τέτοια διαφάνεια είναι καλύτερο.Απλά στα μέρη μου κανένα βιβλιοπωλείο δεν πρόκειται να μου φέρει μία διαφάνεια μόνο. Με εκτίμηση Παναγιώτης Φωτεινέας
Γιάννης Ευφραιμίδης Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 3, 2008 Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 3, 2008 Έκανα μια αναβάθμιση στο παραπάνω αρχείο λόγω λάθους στον υπολογισμό πεδίου των ερευνητών. Κατεβάστε το πάλι για πεδία 7, 6 & 5 μοιρών. Sorry για την ταλαιπωρία Υ.Γ. Παναγιώτη θα εκτυπώσω 5-6 σελίδες και όταν δείς τον Θανάση στη Σπάρτη, η μία θα είναι για σένα Αστρονομική Ένωση Σπάρτης
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε έναν λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είσαι μέλος για να αφήσεις ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!.
Εγγραφή νέου λογαριασμούΣυνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό? Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα