Jump to content

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσιεύτηκε

Στο Stellarium εχει μια επιλογη που λεει [Μεθεγος αστρων]. Αυτο εννοεις ρε filiatra?

Αν ναι, το ειχα στο 2 πριν (δες εικονα που λεει χθες). Αν το βαλω στο 9, δες τι γινεται, γεμιζει ολοι η οθονη με ονοματα!!! Δεν φαινεται ετσι τιποτα!!!

Κανω κατι λαθος...

Τωρα το εβαλα μονος μου στο 4 εκει και δες, ολα ειναι καπως καλυτερα...

Απ ότι βλέπω λέει να σου βγάζει ονόματα των αστέρων μέχρι όποιο mag επιθυμείς εσύ.Εμείς θέλουμε να φαίνονται μόνο τ αστέρια χωρίσ τ όνομα τους.Τώρα που έχει την επιλογή δεν ξέρω.Μπορεί κ πουθενά.

Επισης σας στελνω την περιοχη του Vega σε Zoom και ερωτω τα διδυμα φυσικα δεν ειναι εκεινα που εχω σε κυκλακι ετσι? Αυτα ειναι κατι αλλο πιστευω.

Αν δίδυμα εννοείς τον διπλό διπλό που σου έγραψα τότε ναι αυτό είναι.Φαίνεται κ στην φώτο που είναι διπλός.Με μεγάλη μεγέθυνση κ σταθερή μεγέθυνση θα σπάσει σε δύο διπλούς.

Εκει ομως που δειχνω με το βελακι εψαξα αρκετα (αν και δεν μπορεσα να καταλαβω με τοσα αστρα τριγυρω αυτα τα δυο που υποτιθεται ειναι πιο μεγαλα και ξεχωριζουν) και δεν μου φανηκε τιποτα κατι τοσο χρωματιστο, φωτεινο ή τελος παντων ευκρινες... Να το ξαναψαξω καποια στιγμη να δω καλυτερα...?
Εννοω οτι τα αστερια Sulafat & Sheliak δεν μου φαινοντουσαν πιο μεγαλα ωστε να τα ξεχωρισω απο τα υπολοιπα κοντινα τους μεσα απο το προσοφθαλμιο (και με 25 και με 10mm).

HELP!

Μην ψάχνεις με τον προσοφθάλμιο.Κοίτα με τον ερευνητή κ θα δείς κ τα δύο.Μετά με τον ερευνητή πάντα θα πας εκεί που είναι περίπου κ τότε μόνο τότε κοιτάζουμε με τον προσοφθάλμιο.Αν δεν είναι μέσα σκούπισε την περιοχή λίγο.

Κ ένα κόλπο.Με τον ερευνητή πήγαινε πέρα δώθε απ τον Sheliak στον Sulafat για να δεις τι κίνηση κάνει ο σωλήνας.Μετά με το προσοφθάλμιο αν κάνεις την ίδια κίνηση θα το πετύχεις σίγουρα.

Με εκτίμηση Παναγιώτης Φωτεινέας
  • Απαντήσεις 325
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

Δημοσιεύτηκε

Ενταξει παιδες θα τπ προσπαθησω και θα το ψαξω...

Το θεμα ειναι να ξεχωρισω τα δυο αστρα που ελεγα...

Filiatra χρσιμοποιω παντα πρωτα τον ερευνητη ο οποιος και ειναι 100% εστιασμενος.

Το Cartes Du Ciel το εχω απο το Bresser που ειχα αλλα ειναι πολυ απλο...

Θα το ψαξω ομως...

Meade LX200 8" EMC Classic (F/10) , Celestron Ultima Barlow 2x, Baader Ortho 6mm (Phantom),

Hirsch SCT Focal Reducer / Corrector f/6.3, Philips SPC900NC IR/Cut

>Destination Space!

Δημοσιεύτηκε
To Chartes de Ciel είναι πολύ καλό πρόγραμα με πολλά στοιχεία καθώς και επιλογές. Απλά όπως το λέει και το όνομα του προγράμματος, είναι απλά χάρτης! και δεν απεικονίζει τον ουρανό σε 3D περιβάλον, όπως το stellarium ή το Stary night 5 ή 6 pro! Επιπλέον τυπώνει πολύ καλούς χάρτες (καταπροτίμηση ασπρόμαυρη επιλογή), που μπορούν να σε βοηθήσουν στον εντοπισμό των αντικειμένων που θέλεις!!

....τὸν ἥλιον εἰς ἐξουσίαν τῆς ἡμέρας, τὴν σελήνην καὶ τοὺς ἀστέρας εἰς ἐξουσίαν τῆς νυκτός....

Ψαλμός 135

Δημοσιεύτηκε

Καλησπερα παιδια!

Ολα καλα? Εδω στη Θεσσαλονικη αρχισε να πεφτει μια αραιη συννεφια, προπομπος κρυου και βροχης...

Ειπα να παω ξανα στο ραντεβου με τον Vega και το νεφελωμα διπλα του αλλα κατι τετοιο μαλλον θα ειναι ματαιο για σημερα... Πιστευω αυριο να εχω καποιο αποτελεσμα...

Σχετικα με το Χαρτες του ουρανου ειχα αρχικα αυτο, αλλα μολις κατεβασα και δοκιμασα το Stelarium μου εκλεψε την καρδια. Το ξερω οτι το πρωτο εχει πιο απλους οπτικα και ξεκαθαρους ουρανους αλλα τους βρισκω πολυ απλοικους και λιγα αστερια. Εννοειται οτι ειναι ενα εργαλειο πολυ καλο αλλα η προτιμηση μου ειναι το Stellarium. Με Control+S μπορεις να κανεις Save σε BMP αρχειο στην επιφανεια εργασιας οτι βλεπεις και εκανα και μια παραπανω κινηση για να μην μου τα εκτυπωνει ολα σε μαυρο φοντο....

Φορτωσα την εικονα στο ACDSEE (Viewer) και την εκανα Invert δηλ. την εκανα να εμφανισει αναποδα τα χρωματα δηλ. το μαυρο να γινει ασπρο και τουμπαλιν... Τωρα εκτυπωνω σε λευκο φοντο και τα αστερακια εχουν διαβαθμισεις του γκρι...! Καλε ε?

Meade LX200 8" EMC Classic (F/10) , Celestron Ultima Barlow 2x, Baader Ortho 6mm (Phantom),

>Destination Space!

Δημοσιεύτηκε

Παιδακια καλησπερα, εδω ολα καλα!

Μολις σημερα καναμε τον μεγαλο υπερηχο για να δουμε την μπεμπα μας και ολα πηγαν ρολοι. Η ατιμουλα μας εκανε και περιμεναμε 5! ωρες για να γυρισει πλευρο για να την εξετασουν εξονυχιστικα. Πηγαμε και ηρθαμε συνολικα 4 φορες στο κεντρο εβρυου και περπατησαμε κυριολεκτικα ολη την Θεσσαλονικη με τα ποδια μας μπας και αλλαξει σταση στην κοιλια. Τελικα η γυνη συνετήστει και επηλθε το θαυμα!!!!

Το αλλο σημαντικο θεμα της ημερας ειναι οτι εβαλα και εγω ροδακια στην βαση του Dob μου. Μια διαδικασια 30-40 λεπτων, με κοστος μολις 9! ευρω.

Τα αγορασα λιγο πιο πανω απο το Πλανηταριο Θεσσαλονικης απο ενα μαγαζι που βρισκεται πανω στην οδο Δωδεκανησου. Το μαγαζι εξειδικευεται μονο σε ροδακια, με μεγαλη ποικιλια και ειναι γωνια με την οδο Φραγκων.

Ρωτησα αναλυτικα τον υπαλληλο οτι τα θελω για αυτο τον σκοπο και για βαρος συνολικο 25 κιλων. Μου εδωσε τα ροδακια που θα δειτε στις φωτογραφιες στην τιμη των 2 ευρω μονο του ευρω και μου ειπε οτι το καθενα μπορει να κρατησει μονο του βαρος 25 κιλα. Ωραια ειπα εδω ειμαστε. Τα ροδακια ειναι μεταλικα, πολυ στιβαρα και με 4 υποδοχες για βιδες το καθενα.

Ειπα να βαλω μονο 3 ροδακια αλλα λεω δεν βαριεσαι βαλε 4 ροδακια να γινει σταθεροτερο. Και αυτο εκανα.

Επισης τα ροδακια προσεξα να εχουν λαστιχενιες ροδες αλλα οχι με αερα οπως ειπαν καποιοι για να μην βουλιαζουν και αυτα που πηρα ειναι και πολυ σκληρα. Ειχε και σκετο πλαστικο ροδακι αλλα μου φανηκε οτι θα εχει πολλους κραδασμους οταν θα το πηγαινοφερνω απο μπαλκονι σε μπαλκονι...

Ετσι εκανα μετα τα εξης. Εκανα εναν σταυρο κατω στην βαση με μολυβι. Με μια ευθεια γωνια εξασφαλισα οτι ειναι ισομερη τοποθετημενα και μετρησα να εχουν την ιδια αποσταση απο την περιφερεια.

Με ενα απλο σουβλι σημειωσα και εκανα την αρχη για τις τρυπες. Ολα τα αλλα ηρθαν πολυ ευκολα και τελειωσα το βιδωμα σε 5 λεπτακια μονο...

Αποτελεσμα? παιδια το τραβαω και το σπρωχνω με το 1 χερι μονο, ειναι υπεροχο στην αισθηση, ειναι τελεια ζυγισμενο (πεαιζει ρολο και το γενγονος οτι εβαλα 4 ροδακια αντι για 3), δεν ακουγεται καθολου στο πατωμα, και εκει που βαριεσαι πλεον να το παρεις στο μπαλκονι το παιρνεις σε δευτερολεπτα!!!!

Ειναι απλα τελειο!!

Ααααα!!! Να μην το ξεχασω!! Το εναροδακι το πηρα με φρενο οποτε οταν το παρκαρω ή οταν θα βλεπω τα αστρα θα ειναι ακινητο και θα γυρναω την βαση κανονικα...

Η χρηστικοτητα του εχει εκτοξευτει στα υψη. Το συστηνω σε ολους ανεπιφυλακτα οσοι εχουν Dob τηλεσκοπιο...

Δειτε παρακατω τις φωτο μου για να παρετε και μια ιδεα!

Καλο βραδυ σε ολους μας!

DSC00198.thumb.JPG.ef8f1a835b1ca6c60909a3eef9c049b7.JPG

DSC00199.thumb.JPG.de0b589782706629e477a6f4b2342453.JPG

DSC00200.thumb.JPG.fdb69a2925655e19cf4a4626802ba3be.JPG

DSC00202.thumb.JPG.527330f7208db329c641e18255c45563.JPG

DSC00201.thumb.JPG.1e2bd9e1f4fcf5b0b38082efe3091d34.JPG

>Destination Space!

Δημοσιεύτηκε

Και φυσικα στο τελος εκανα καθαρισμα με μαντηλακια του AZAX και φυγανε και ολες οι μολυβιες και εγινε σαν επαγγελματικη δουλεια...

Δεν ανοιγουμε κανενα μαγαζι επισκευων για Dob? :wink:

>Destination Space!

Δημοσιεύτηκε
Πολύ ωραία.Να σημειώσω μόνο πως τα 4 ροδάκια για το πλακάκι του σπιτιού είναι μια χαρά.Για την ύπαιθρο όμως που το έδαφος δεν είναι ομαλό θέλει 3 ροδάκια μόνο.
Με εκτίμηση Παναγιώτης Φωτεινέας
Δημοσιεύτηκε

Απολυτως σταθερο παιδια. Και μαλιστα εβαλα και την γυναικα μου να το παει απο το σαλονι στο παιδικο δωματιο και επαθε πλακα

Μου λεει θα το περνω και γω τωρα να βλεπω!!!!

Δεν γερνει καθολου ακομα και αν ο σωληνα δεν ειναι σφιγμενος τελειως

και δεν μπαλατζαρει καθολου ετσι...

ολα τα ροδακια ειναι κατω και κανενα δεν ειναι πιο ψηλα ωστε καποιο να μην παταει και αυτο

και το φρενο κανει δουλεια

το φρεναρει τελειως

Τωρα για εξω παιδια εννοειτε οτι τα ροδακια δεν τα σερνεις κατω στο χωμα. Θα εισαι πολυ χαζος να το κανει αυτο και να καταστρεψεις ετσι και to colllimation σου. Εκει το βγαζεις απο το αυτοκινητο και απλα το σηκωνεις και το βαζεις μια φορα εκει που θα δουλεψεις....

Σωστος? :wink:

>Destination Space!

Δημοσιεύτηκε
Πολύ καλή δουλειά! Χεχε, έχουμε και τα ίδια ροδάκια http://www.astrovox.gr/forum/download.php?id=1801 Πάντως θα συμφωνήσω με τον Παναγιώτη (filiatra), καλύτερα θα ήταν 3 ροδάκια όχι τοσο για την ύπαιθρο και να το τραβάς στα χώματα, αλλά να το τσουλάς σε ελάχιστα ανώμαλο έδαφος ακόμα και σε τσιμέντο.Σου λέω το παραπάνω απο προσωπική εμπειρία.
Δημοσιεύτηκε

Ο νεος ειναι ωραίος!!! Χεχεχε (σατανικο γελιο!)

Ιδια ροδακια? δεν κανουμε καμια εισαγωγη για γεμισουμε τα Dob με ροδακια??

Θα τα ονομασουμε RodoDob και θα κανουμε νεα κατηγορια τηλεσκοπιων. :wink:

Ασε που με τοσους μπορει και να μπουμε και στο Guiness!!

Ολα καλα για σενα με τα ροδακια nickthegreek?? Εμενα σφιξανε και πολυ γερα πρεπει να σου πω. Και ειναι φανταστικο στην κινηση, σωστα?

Αντε να σκεφτουμε καμια νεα πατεντα τωρα...... Σκεφτομαι.... [-o<

>Destination Space!

Δημοσιεύτηκε

Τωρα παιδια οτι εγινε εγινε. Μπηκαν 4 και τελιωσε...

Εξαλλου το λυπαμαι το καημενουλικο να το σερνω στα τσιμεντα ρε σεις...

Το θελω τσιλικο και καθαρο οσο φυσικα γινεται.

Οταν θα το περνω μαζι μου θα το φορτωνομαι με ζωναρια σαν γαιδουρακι!!! :P

>Destination Space!

Δημοσιεύτηκε
Ωραιος φιλε μου!!! =D> =D> Εχω καιρο τωρα που θελω να να βαλω κι εγω ροδακια,με βοηθας πολυ!

Aσε την ψυχη σου να σταθει νηφαλια και αταραχη μπροστα σε ενα εκατομμυριο συμπαντα!!!

:cheesy: :cheesy:

Φιλικα,

Βαλογιαννης Γιωργος

Δημοσιεύτηκε

Πολύ καλή δουλειά, αν και 3 ρόδες θα ήταν προτιμότερο. Όταν βγεις στα βουνά, θα καταλάβεις γιατί στο λέμε.

Βασικά δεν ξέρω αλλά έχω μια επιφύλαξη για το πόσο σταθερό θα είναι σε μεγάλες μεγεθύνσεις και πόσο ακριβές στην κίνησή του, ακολουθώντας πλανήτες π.χ. Αλλά αυτό θα φανεί στην πράξη.

Όσο γι' αυτό που είπες ότι θα το προσέχεις και ότι δεν θα θες να σκονίζεται κτλ. Αν ασχοληθείς σοβαρά με την παρατήρηση και παίρνεις τα βουνά, θα φάει πολύ στραπάτσο. Μεταφορές, υγρασία, πιθανόν βροχή, χώμα. Κάποια στιγμή δεν θα σε ανησυχεί. :mrgreen:

Δημοσιεύτηκε

Ευχαριστω koyote για τα καλα σου λογια. Πραγματι το τηλεσκοπιο εχει αλλαξει στο θεμα της χρηστικοτητας. Μονο που ο καιρος για 3 εβδομαδα δεν με βοηθαει εδω στην Θεσσαλονικη. Το βραδυ πιανει μια αριαη συννεφια που με εμποδιζει να ασχληθω με αυτο.

Ευχαριστω και για τις συμβουλες σχετικα με τον αριθμο των ροδακιων (ετσι λεγονται?) απο εσενα Planetman. Τι να κανουμε οτι εγινε εγινε. Απλα σχεφτηκα την σταθεροτητα μωρε.

Ειχα δει και ενα σχετικο βιντεο στο YouTube me καποιον που εβαλε 4 ροδακια και δεν ειχε προβλημα οποτε με επηρεασε μαλλον και αυτος.

Δειτε το λινκ του: http://www.youtube.com/watch?v=_wlIOaDh3ec

Ολα πηγαν καλα και φυσικα εχει γινει καλυτερο το τηλεσκοπιο απο οτι ηταν (μονο με τις ταπες).

>Destination Space!

Δημοσιεύτηκε
Ρε παιδια , το φρενο ακινητοποιει τελειως την βαση? Γιατι φανταζομαι φρεναρει την ροδα αλλα την κυκλικη της κινηση οχι νομιζω! Καποιος τζογος θα δημιουργειται δεν μπορει!! Εγω θα εφτειχανα βαση καροτσακι ωστε να καθετε ολο το συστημα κ μετα ωπ το τραβαμε κ το βαζουμε στο εδαφος!

Περιμενω να σχολασει ο ουρανος να συναντησω τα αστρα...

Δημοσιεύτηκε

Κοιτα τα ροδακια που εχω βαλει ειναι απο λαστιχο και μαλιστα σκληρο, το οποιο "γατζωνει" και "βεντουζαρει" θα ελεγα στο πλακακι. Τωρα αν θελεις να εισαι 100% σιγουρος τωρα που το σκεφτομαι. βαζεις ενα πατακι με λιγο παχος σαν στρωματσαδα κατω και μαλλον στα ακινητοποιει ολα τα ροδακια μετα.

Παντως το φρενο κανει δουλεια και αν δεν εχεις σφιξει πολυ την κεντρικη βιδα στις 2 βασεις τοτε το τηλεσκοπιο θα πρεπει να περιστρεφεται πολυ ευκολα.

Ελπιζω α σε βοηθησα καπως.

Χρονος καιτασκευης : Περιπου 20-30 λεπτα και χωρις τρυπανι... Απλα λιγη πονταρισια με ενα σφυρι και ενα μικρο σουβλι για να ξεκινησουν να βιδωνονται οι βιδες.

>Destination Space!

Δημοσιεύτηκε

Παιδια σημερα ηταν μια παραγωγικη ημερα!

Τα συννεφα φυγανε απο την Θεσσαλονικη, και επιτελους ειδα κατι!!

Λοιπον για να αρχισω, πετυχα το αστερι Arcturus, το οποιο μου εκανε εντυπωση το κοκκινοκιτρινο χρωμα του που ελαμπε συνεχως!

Κατα τις 21:00 βγηκα απο το μπαλκονι του Βορρα και εστιασα στον κομητη Holmes που τον ειδα φωτεινο και λευκοκιτρινο παρολο το μικρο του μεγεθος λογω της μικρης μεγενθυνσης που εχουν τα προσοφθαλμια μου (<120χ).

Εφυγα απο εκει και κατευθυνθηκα στη Σεληνη, η οποια ηταν λαμπερη και πεντακαθαρη. Καπου μεταξυ Βορρα και Ανατολης ξεμυτισε και την απολαυσα βγαζοντας την μερικες φωτογραφιες και βιντεο με την ψηφιακη μου με afocal (πανω απο το προσοφθαλμιο και χωρις ανταπτορα - ακομα).

Σημειωτεον οτι η Σεληνη φαινοταν να τρεμοπαιζει λογω θερμοκρασιων (τινος?). Ειναι το λεγομενο βινιεταρισμα αυτο?

Περασε και η ωρα, εντω μεταξυ παω και για κρυωμα αλλα εκει εγω. Παγωσα λιγο αλλα το ηθελε ο οργανισμος μου :)

Σε λιγο κατα τις 22:00 να σου και ο Αρης!

Φαινεται πεντακαθαρος οτι εχει κοκκινο χρωμα. Εστιασα, τον διεκρινα σαν ενα μικροτερο Δια, αλλα η μεγενθυνση μου για αλλη μια φορα ηταν πολυ λιγη. Ξεχαστηκα λιγο μαζι του και μετα ηρθα στο PC μου.

Σας στελνω και 2 αο τις φωτο μου. Οσοι εχουν λιγη πειρα απο Dob ας μου πουν πως βγηκαν (χωρις ανταπτορα, μην βαρατε!!!)

Αυτο που μονο ειχα προβλημα ηταν για αλη μια φορα τα νεφελωματα και συγκεκριμενα στο Whirlpoox Galaxy που ειναι κατω απο το αριστερο αστερι της Μεγαλης Αρκτου, καθως και τα νεφελωματα που βρισκονταν λιγο πανω απο την Σεληνη. Παραλληλιστηκα, παιρνοντας σημεια αναφορας τα διπλανα αστερια και κινωντας παραλληλα τον σωληνα και μετα κατακορυφα αλλα δεν αντιληφθηκα τιποτα... Αυτα τα νεφελωματα φαινονται ευκολα γιατι και με τον σωληνα και με την διοπτρα δεν εςβλεπα τιποτα... Λετε να μην ειχα αρκετο σκοταδι???

Any Help 4 Nebulas Please!!!!

1384750408_Moon-SK-Dob8(29-10-07).thumb.JPG.5320cb6c5b233bd572f93e97e50a449c.JPG

1653354738_Holmes-SK-Dob8(29-10-07).thumb.JPG.8d47fe3239d850e4fdf42afdbc8ae703.JPG

>Destination Space!

Δημοσιεύτηκε

Αυτο που μονο ειχα προβλημα ηταν για αλη μια φορα τα νεφελωματα και συγκεκριμενα στο Whirlpoox Galaxy που ειναι κατω απο το αριστερο αστερι της Μεγαλης Αρκτου, καθως και τα νεφελωματα που βρισκονταν λιγο πανω απο την Σεληνη. Παραλληλιστηκα, παιρνοντας σημεια αναφορας τα διπλανα αστερια και κινωντας παραλληλα τον σωληνα και μετα κατακορυφα αλλα δεν αντιληφθηκα τιποτα... Αυτα τα νεφελωματα φαινονται ευκολα γιατι και με τον σωληνα και με την διοπτρα δεν εςβλεπα τιποτα... Λετε να μην ειχα αρκετο σκοταδι???

Any Help 4 Nebulas Please!!!!

:-k :-k Νεφελωματα διπλα στη φωτεινη σεληνη δυσκολο να πετυχεις.Ισως και η φωτορυπανση της περιοχης σου να σε εμποδισε.Γι'αυτο θα σε διαφωτισουν οι συναδελφοι αθηναιοι :cheesy:

Aσε την ψυχη σου να σταθει νηφαλια και αταραχη μπροστα σε ενα εκατομμυριο συμπαντα!!!

:cheesy: :cheesy:

Φιλικα,

Βαλογιαννης Γιωργος

• 2 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσιεύτηκε

Παιδια ειπα να σας ενημερωσω οτι αυριο παω να παρω τον Televue Barlow 3x απο το Πλανηταριο και ειμαι πολυ χαρουμενος. Πιστευω με αυτον για αρχη να εχω κοντινες ληψεις τον πλανητων οπως τον Δια, τον Αρη και την Σεληνη καθως και του Κρονου κτλ. Το θεωρω πρωταρχικο στοιχειο για να ξεφυγω απο τις μικρες μεγενθυνσεις των μανισιων προσοφθαλμιων μου του Dob 8" μου.

Ετσι θα εχω αυτοματα και δυο νεες μεγενθυνσεις και μαλιστα αρκετα μεγαλες.

Μια των 360χ για καθαρες νυχτες και ξαστερια και μια των 144χ (για το 25mm προσοφθαλμιο).

Επομενος στοχος με το καλο θα ειναι ενα Baader Hyperion 8-24mm Clickstop Zoom για να εχω ενα αρκετα μεγαλο ευρος μεγενθυνσεων για να παιζω με την αγορα μονο ενος προσοφθαλμιου.

Ετσι με τον Barlow η εμπειρια μου με την Σεληνη θα απογειωθει!!!

Παρτε μια ιδεα πως μοιαζει (για οσους δεν τον ξερουν).

Σε συνομιλια που ειχα σημερα με τον Δημήτριο Τσάμπουρα, ιδιοκτητη του Πλανηταριου Θεσσαλονικης με διαβεβαιωσε οτι θα μου κρατησει εναν για να τον παρω αυριο.

Τελικα ειναι πολυ συνεννοησιμοι ολοι στο Πλανηταριο και τους αξιζει ενα μεγαλο μπραβο και για τις τιμες τους αλλα και για την προθυμια τους να λυνουν προβληματα των πελατων τους. Ενιωσα πραγματικα μια ζεστασια οταν συνομιλουσα μαζι του.

Παραθετω τα τεχνικα χαρακτηριστικα για οποιον ενδιαφερεται.

Οι κατάλληλα σχεδιασμένοι barlows κάνουν θαυμάσια πράγματα: μεγαλώνουν τη μεγέθυνση και το eye relief, μικραίνουν τον εστιακό λόγο f/# ενός τηλεσκοπίου και βελτιώνουν την ποιότητα της εικόνας αφού μειώνουν τα οπτικά σφάλματα στα άκρα του πεδίου. Οι Barlow της TeleVue κατασκευάζονται από υψηλού δείκτη, πολυεπιστρωμένα οπτικά για βέλτιστη χρωματική διόρθωση, εξαιρετικό contrast και πολύ υψηλή διαπερατότητα. Διαθέτουν εσωτερικά ένα μπρούτζινο δαχτυλίδι που συσφίγγει το προσοφθάλμιο με ασφάλεια, χωρίς να το «τραυματίζει», όπως μία μόνο βίδα. Δοκιμασμένοι ένας-ένας, όπως όλα τα προσοφθάλμια τηςTeleVue, ακόμη και σε f/4 τηλεσκόπια, αποδείχτηκαν άνευ χρωματικής εκτροπής! Βελτιώνουν ακόμη και προσοφθάλμια άλλων κατασκευαστών!

Και τελος δειτε και την εκτακτη προσφορα του ΠΛανηταριου για ολα τα Televue!

Televue(1).jpg.f0514c9854369e00e74e1a73b45cda97.jpg

746.jpg.459cb7d97a578a718b7e6c639895dc9c.jpg

>Destination Space!

Δημοσιεύτηκε

Ξεφυλλιζω το site της Skywatcher και επεσα σε μια ομορφη φωτογραφια που παρθηκε με το Dob 8" του Κρονου με Televue 3x και ειπα να την μοιραστω...

Αχχχχχχ!!!!! ποτε θα συμβει και σενα αυτο? :roll: :roll: :roll:

ΥΓ: και ενα συγκριτικο για του φιλους των Νευτωνειων...

http://www.skywatchertelescope.net/swtinc/compare.php?x=26&y=2&class1=1&class2=106&id=51&id1=50&id2=52&id4=64

Saturn_Colin_EvansL.jpg.ba93e3d14f7d5740592e48c07cb0779b.jpg

>Destination Space!

Δημιουργήστε έναν λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είσαι μέλος για να αφήσεις ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!.

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Συνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό? Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...

Σημαντικές πληροφορίες

Όροι χρήσης