Jump to content

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσιεύτηκε
Ρε Γιώργο τον ζουμ δεν είπαμε να πάρεις πρώτα?Πάλι το άλλαξες?Με τον μπάρλοου θα έχεις μόνο 4 μεγεθύνσεις μέσο των δύο κακών προσοφθάλμιων που έχεις ενώ με τον ζουμ θα έχει 1000.
Με εκτίμηση Παναγιώτης Φωτεινέας
  • Απαντήσεις 325
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

Δημοσιεύτηκε

filiatra. Βρηκα τον Barlow αυτον σε καλη τιμη με 13% μειωμενη τιμη και ειναι κριμα να τον χασω. Η τιμη του Baader ακομα ειναι η ιδια και πιστευω οτι θα τον παρω τον Νοεμβριο και αυτον. Ψυχραιμια ως τοτε και υπομονη.

Εξαλλου τα κομματια του Barlow ειναι λιγοστα απο οτι εμαθα και θεωρησα οτι θα πρεπει να τον αποκτησω αυτον αμεσα και μετα τον Zoom...

Δεν πειραζει αργοτερα ερχεται και το αλλο...

Τι κανεις αλλιως ολα καλα?

Εδω κατι κανει ο καιρος στην Θεσσαλονικη απο εχθες αλλα οχι και τελειως καθαρος. Αυριο θα κοιταξω αν μπορεσω για Αρη, και οτι αλλους πλανητες θα εχει.

Αυτα και καλο ξημερωμα σε ολους παιδια!

Meade LX200 8" EMC Classic (F/10) , Celestron Ultima Barlow 2x, Baader Ortho 6mm (Phantom),

Hirsch SCT Focal Reducer / Corrector f/6.3, Philips SPC900NC IR/Cut

>Destination Space!

Δημοσιεύτηκε

Παιδια εχω στα χερια μου τον Televue Barlow 3x και δηλωνω ευθαρσως οτι ειμαι πολυ χαρουμενος! :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

Πηγα το απογευμα στο Πλανηταριο Θεσσαλονικης οπου κατοπιν συνομιλιας μου με τον κ. Τσαμπουρα μου παρεδωσε το ευτυχες υλικο... O:)

Δειτε παρακατω και τις φωτο μου.

Τωρα πρακτικα εχω μεγενθυνση εως 360χ και ειμαι ετοιμος για πλανητικη παρατηρηση.

Τρεμε Αρη, τρεμε Κρονε, τρεμε Δια, τρεμε κομητη! (Τελοςπαντων τρεμετε ολοι!)

(Τιμη: μονο 125 Ευρω!!)

Τρεξτε εχει ακομα λιγα κομματια!!!

DSC00225.thumb.JPG.d565f3018569df25595cd31bf57e77a9.JPG

DSC00227.thumb.JPG.85fa401053e933cdeafdde3afcc69524.JPG

DSC00228.thumb.JPG.030fb7d3e52befde09965751e21aee41.JPG

Meade LX200 8" EMC Classic (F/10) , Celestron Ultima Barlow 2x, Baader Ortho 6mm (Phantom),

>Destination Space!

Δημοσιεύτηκε

Οταν τον δοκιμασεις περιμενω εντυπωσεις... :D

Γιατι θελω να τον αγορασω και εγω και δεν ξερω αν δουλευει και τοσο ικανοποιητικα το τηλεσκοπιο σε τοσο μεγαλες μεθυνσεις..

Δημοσιεύτηκε

Μολις βγηκα εξω στο μπαλκονι. Εχει λιγα συννεφακια αλλα καπου στον Βορρα ηταν καθαρα,εκει που ηταν ο Αρης και ο κομητης.

Εστιασα στον Αρη και φανηκε ενα τεραστιο πραγμα!!! Εστιασα πιο προσεκτικα και σιγα σιγα ξεκαθαρισε εχοντας ενα μεγαλο πλανητη να φαινεται στο προσοφθαλμιο, κοκκινοκιτρινο αλλα απο ευκρινεια ηταν θολο. Εφταιγε σιγουρα και το γεγονος οτι το τηλεσκοπιο το κρατησα κανενα 10 λεπτο εξω γιατι παγωσα και δεν ηθελα να ξανακρυωσω... Παντως η μεγενθυνση ειναι οριστικη αλλα σχετικα με την ευκρινεια περιμενω να το δοκιμασω σε καθαροτερο καιρο και να το αφησω πρωτα λιγο να κρυωσει.

Ισως φταιει και το γεγονος οτι ο Αρης τετοια ωρα ειναι στον οριζοντα και οπως ολοι ξερουμε ειναι περιοχη φωτορυπανσης, συννεφων και γενικα ατμοσφαιρας. Πιστευω οτι βραδυ οταν πεσουν και ολα τα γυρω φωτακια και ανεβει ψηλα το αστερι να ειναι πολυ πιο καθαρα. Παντως φαινεται οτι κατι μεγαλο και κοκκινο υπαρχει οταν τον κοιτας και θελει λιγο καθαροτερο ουρανο για να φανουν τα ..... καλλη του!

Ο κομητης ομως ηρθε πολυ κοντα, ομορφος και φωτεινος και πολυ πιο μεγαλος σε σχεση με την μικρη μεγενθυνση. Λαμπιριζε λευκο χρωμα αλλα και αυτος δεν ηταν σε καλη ατμοσφαιρα για να κρινω απο τωρα τον Barlow...

Ειδομεν στην συνεχεια λοιπον...

>Destination Space!

Δημοσιεύτηκε
Είναι πολύ λογικό που είδες θολό τον Άρη, ήταν πολύ χαμηλά!!!!!! Άστον να ανέβει, προσπάθησε να τον παρατηρήσεις μετά τα μεσάνυχτα και μετά πες μας εντυπώσεις και τι κατάφερες να διακρίνεις πάνω του. :cheesy:
Δημοσιεύτηκε

Seliak να ξερεις οτι οταν εστιασα στον κομητη ηταν πολυ καθαρος και λαμπερος. Στον Αρη ειπα και προηγουμενως ηρθε πολυ κοντα αλλα λεπτομερειες δεν μου φανηκαν για διαφορους πιστευω λογους αλλα οχι για τον Barlow. Δηλ. το γεγονος οτι ηταν ο πλανητης χαμηλα, το τηλεσκοπιο δεν κρυωσε αρκετα και το γεγονος οτι δεν εχω και τα καλυτερα προσοφθαλμια (βλεπε τα μανισια Plossl της Skywatcher).

Εξαλλου οπου και να διαβασεις στο ΝΕΤ αυτος ο Barlow της Televue (3x) θεωρειται απο τους κορυφαιους στον κοσμο. Και στο βιβλιο Astronomy Hacks τον αναφερει αλλα και στο site Excelsis τον κρινουν σαν τον ικανοτερο και καλυτερο Barlow με βαθμολογηση 10.00. Ακομα στο βιβλιο Astronomy Hacks τον θεωρουν ιδανικο για νευτωνεια... Διαβασε και θα δεις.

http://www.excelsis.com/1.0/section.php?sectionid=27&lastsort=&findtext=&cond=&range=&archive=-1&sort=wavg+desc%2cwcount+desc

και κριτικες χρηστων εδω.

http://www.excelsis.com/1.0/entry.php?sectionid=27&entryid=5

Ελπιζω να σε βοηθησα. Τωρα αυτο που θελω να μαθω ειναι για οποιον ξερει για την ποιοτητα του Baader Click Zoom 8-24mm απο πρωτο χερι ποσο καλα μπορει να συμπεριφερθει με εναν Barlow και γενικα ποσο συγκρισιμος ειναι με τα μανισια προσοφθαλμια του Skywatcher ή και γενικοτερα.

Ευχαριστω εκ των προτερων ολους σας!

>Destination Space!

Δημοσιεύτηκε
Είναι ένα πολύ καλό zoom με πολύ καλή ποιότητα. Σαφώς πολύ ανώτερο προσοφθάλμιο από τα προσοφθάλμια που συνοδευόυν το τηλεσκόπιο. Το χρησιμοποίησα στον Κιθαιρώνα που πήγαμε την πρηγούμενη ωδομάδα με έναν skywatcher barlow 2x που έχω και έχει καλή εικόνα.
starrynights.blog
Δημοσιεύτηκε

Εfstathie σε ευχαριστω για το post σου.

Θελω να το συνδυασω ομορφα με τον Barlow 3x που πηρα και πιστευω θα ειναι ενας πολυ καλος συνδυασμος. Απλα θελω να εχω μια σφαιρικη εικονα απο ανθρωπους που τον χρησιμοποιησαν με barlow, τι αισθηση τους εκανε.

Εννοειται οτι δεν συγκρινεται με τους Nagler, Panoptic ή και Ethos που εχουν ολοι μεγαλο πεδιο, αλλα αυτο δεν ειναι που με ενδιαφερει.

Με ενδιαφερει τωρα στην κατηγορια των σχετικα προσιτων προσοφθαλμιων αν μπορω να εχω υψηλο κοντραστ, την φωτεινοτητα και την ευκρινεια με τη χρηση ενος barlow και αυτου του Zoom Eyepiece.

Ολα τα αλλα ερχονται για την ωρα δευτερα (ευρος πεδιου).

>Destination Space!

Δημοσιεύτηκε
Altinakis, σε καμία περίπτωση ένας zoom δεν συγκρίνεται με έναν καλό προσοφθάλμιο σταθερής εστιακής απόστασης.Πάντως ο Baader Click 8-24mm είναι σίγουρα ένας απο τους κορυφαίους zoom, αλλά μέχρι εκεί.
Δημοσιεύτηκε

nickthegreek thank you και σενα για το post.

Θελω μεχρι τα Χριστουγεννα να παρω και το προσοφθάλμιο Hyperion ClickStop Zoom 8-24 mm καθως και μια βαση φωτογραφικη της Baader την 6030 νομιζω και να αρχισω να πειραματιζομαι σιγα σιγα με afocal. Δεν θελω πολλα και ακριβα προσοφθαλμια θελω λιγα, καλα, με καλα οπτικα χαρακτηριστικα και με αξιοπιστια. Θελω οταν ψαχνω για στοχους να εχω συγκεκριμενα δηλ. καλα εργαλεια.

Τελος και εναν ανορθωτη ειδωλων για επιγεια. Αυτα εχω στο μυαλο μου αυτην την περιοδο και πιστευω οτι ειναι οτι πιο οικονομοτεχνικο μπορω να σκεφτω αυτην την στιγμη.

>Destination Space!

Δημοσιεύτηκε

Να υπενθυμισω παλι τα ερωτηματα μου;

Με ενδιαφερει στην κατηγορια των σχετικα προσιτων προσοφθαλμιων αν μπορω να εχω υψηλο κοντραστ, φωτεινοτητα και ευκρινεια με τη χρηση ενος barlow και αυτου του Baader Hyperion 8-24mm Zoom.

Ολα τα αλλα ερχονται για την ωρα δευτερα (ευρος πεδιου).

>Destination Space!

Δημοσιεύτηκε

Παιδια καλημερα!

Δε εχω υπνο και ειπα να σας περιγραψω τι εκανα πριν μιση ωρα... O:)

Τη νυχτα καποια στιγμη κατα τις 14:30 ξυπνησα και τραβαω την κουρτινα και παρατηρω οτι εχει μια καταπληκτικη ξαστερια.

Ενω ολη την ημερα φυσουσανε τρομεροι ανεμοι εδω στη Θεσσαλονικη ξαφνικα αντιλαμβανομαι οτι εχουν κοπασει και εχουν διωξει ολα τα συννεφα.

Χωρις δευτερη σκεψη σηκωνομαι και μετα απο την αρχικη (και κλασικη) γκρινια της γυναικας -γιατι με αφηνεις και τετοια δηλ. :-& - παιρνω με τα ροδακια παρακαλω το Skywatcher Dobsonian μου των 8" ιντσων και βγαινω στο μπαλκονι του Νοτου.

Ολα ηταν ησυχα και ωραια. Αφηνω το τηλεσκοπιο κανενα 10 λεπτο μονο του για να κρυωσει και εκτυπωνω απο το Stellarium το τι μπορω να δω...

Τα αστερια με κοιτουσαν παραξενα λες και καποιος καινουριος θα ερχοταν να τα επισκεφτει. Φεγγοβολουσαν μεσα στο σκοταδι και σιγοψιθυριζαν μεταξυ τους σαν παλιοι καλοι φιλοι.

Πρωτος αστερας ηταν ο Σειριος! Ο πιο δυνατος εκεινη την στιγμη, πληθωρικος και φωτεινος. Στο μυαλο μου περασανε εικονες Αιγυπτιων που τον βλεπανε για χιλιαδες χρονια ως Θεο τους. Ενα φωτεινο αστερι με λαμπρο ασπρο φως ελουσε το προσοφθαλμιο μου.

Σειρα ειχε το νεφελωμα του Ωριωνα. Χαθηκα προς στιγμην γιατι αυτο που ξεχωριζε στον ουρανο ηταν τα 3 αστερια που ειναι σε ευθεια επανω απο το νεφελωμα. Στο προγραμμα ηταν πολυ κοντα αλλα στην πραγματικοτητα τα εβλεπα με αρκετη αποσταση το ενα απο το αλλο. Καταλαβαινοντας ομως οτι o αστερας Rigel ηταν ο φωτεινοτερος στην περιοχη εκει φανταστηκα οτι πρεπει να ψαξω πανω και αριστερα απο αυτον. Και ξαφνικα τον βλεπω!!!

Βλεπω ενα φωτεινο συννεφακι με δυο αστερια στο κεντρο να κανουν την διαφορα. Ειχα για προσοφθαλμιο το Plossl των 25mm του Skywatcher και απο κατω τoν προσφατα αγορασμενο Barlow της Televue των 3x.

Το νεφελωμα μου αγγιξε την καρδια οπως οταν καποιος ανακαλυπτει καποιο μυστικο που ειχε χρονια να δει. Καθησα εκει και το παρατηρουσα αλλαζοντας προσοφθαλμια και κατεβαζοντας μεγενθυνσεις μετα παλι ανεβαζοντας... Χρωμα δεν φαινοτανε - ηταν ενα λευκο συννεφο - αλλα φαινοταν καθαρα οτι ηταν το νεφελωμα αυτο. Το χρωμα δεν ξερω γιατι δεν το εβλεπα, αν γνωριζει καποιος ας μου πει.

Εν τω μεταξυ αραια νεφη αρχισαν να καταφθανουν απο τον Βορρα. Ασχημα πραγματα λεω μεσα μου μιας και παρατηρησα με την ακρη του ματιου μου τον Αρη που σκιρτηζε με το πανω μερος του μπαλκονιου μου...

Σε 10 λεπτα ξαναβγαινω και βλεπω παλι καθαρο ουρανο...

Και ξαφνικα συνειδητοποιω 2 αστερια προς την Ανατολη... Λεω μεσα σου, μπας και ειναι ο Κρονος; Μπαινω μεσα στο σπιτι, ανοιγω παλι το Stellarium και τι να δω! Ο κρονος θα επρεπε να ειναι σε εκεινη την πλευρα, και μαλιστα το κατω αστερι. Αμαν λεω εφυγα!!!!!

Με τον σωληνα στραμμενο στην ακρη τωρα του μπαλκονιου μου ψαχνω τωρα τον Κρονο... Και βλεπω ενα θαυμα του Συμπαντος! Ενα ονειρο χαμενο μεσα στο σκοταδι. Ενας προορισμος ονειρικος που θα ηθελαν ολοι να πανε...

Τον κοιταξα αρχικα με χαμηλη μεγενθυνση χωρις τον barlow και φαινοταν πεντακαθαρος. Οι δακτυλιοι του ομορφοι, διακρινοντουσαν πολυ καλα. Ανεβασα μεγενθυνση με τον Barlow και το 25mm και φανηκε ακομα πιο μεγαλος και σχεδον το ιδιο καθαρος. Τελειος στις αναλογιες του, ενα χαρμα οφθαλμων!

Τελος βαζω και το 10mm μαζι με τον Barlow και φανηκε τεραστιος μεσα στο προσοφθαλμιο! Λιγο πιο θολη εικονα αλλα το μεγεθος και οι δακτυλιοι φαινοντουσαν κανονικα. Ετρεχα σαν τρελος να κουναω τον σωληνα σαν να χορευω μαζι του. Το πεδιο βλεπετε μικραινε και εφευγε συνεχεια απο το ματι μου. Ηταν οτι καλυτερο μπορουσα να ζησω...

Σειρα ειχε και ο Αρης που ενω μου εκανε τα καπριτσια του στο ζενιθ με συννεφα να πηγαινοερχονται και να χασκει με την τεντα του μπαλκονιου, τον τσακωσα με το 25mm και δεν τον αφηνα μετα!

Δεν τον ειδα και πολυ καλα ομως διοτι ο μισος σωληνας εβλεπε στο μπαλονι (τσιμεντο) και στην τεντα και ετσι εχανα σε φωτεινοτητα. Φανηκε ομως με τον Barlow 3x και το 25mm η υφη του, δηλ. καποιες αχνες διακυμανσεις του χρωματος του... Φανηκαν σαν να ειναι οι πολοι ή η επιφανεια του αλλα πολυ αχνα.... Και το χρωμα του δε ηταν τοσο κοκκινο οσο στον οριζοντα που τον ειχα δει... Μαλλον λογω της ατμοσφαιρας χαμηλα.

Τελος η Αφροδιτη. Για πρωτη φορα την αναγνωρισα και καταλαβα τι ξελογιαστρα ειναι...

Ηταν φωτεινη, ντελικατη θα ελεγα με ενα ασπρο φως να λουζει τον ουρανο. Σε προκαλει να την κοιταξεις με τετοιο μεγεθος. Αρχικα νομιζα οτι ηταν φωτα απο καποιο αεροπλανο... :mrgreen:

Με μεγενθυνση παιδια στα 200-300x ειδα κατι που θα ηθελα να το συζητησω μαζι σας... Ειχε χρωματα πανω της και μαλιστα απο πανω προς τα κατω πορτοκαλι, κυανο και κατω γαλαζιο. Ετσι ειναι το φασμα της ή ειναι κατι σχετικο με το τηλεσκοπιο;

Αυτα παιδια ειμαι κουρασμενος τωρα και παω για υπνο...

Σας δειχνω στην φωτο και τι ειδα ετσι για να εχουμε να λεμε...

Ελπιζω να χαρειτε οπως χαρηκα και εγω!

ΥΓ: Σκεφτομαι πλεον πολυ σοβαρα την αγορα και νεου προσοφθαλμιου (μαλλον του Hyperion Zoom 8-24mm της Baader που ελεγα).

Καλημερα σε ολους! O:)

Altinakis-11Nov07.JPG.66de34002d0eb0b341285d78bca395c9.JPG

>Destination Space!

Δημοσιεύτηκε

Τελος η Αφροδιτη. Για πρωτη φορα την αναγνωρισα και καταλαβα τι ξελογιαστρα ειναι...

Ηταν φωτεινη, ντελικατη θα ελεγα με ενα ασπρο φως να λουζει τον ουρανο. Σε προκαλει να την κοιταξεις με τετοιο μεγεθος. Αρχικα νομιζα οτι ηταν φωτα απο καποιο αεροπλανο... :mrgreen:

Έτσι με μπέρδεψε κι εμένα χτές το βράδυ. Και από εκείνη τη μεριά βλέπω όντως το αεροδρόμιο!! :P :mrgreen:

[-o< plz keep the sky clear!!
Δημοσιεύτηκε
Τα αστερια με κοιτουσαν παραξενα λες και καποιος καινουριος θα ερχοταν να τα επισκεφτει. Φεγγοβολουσαν μεσα στο σκοταδι και σιγοψιθυριζαν μεταξυ τους σαν παλιοι καλοι φιλοι.

Πολύ καλό!! =D>

Δημήτρης Καπετανάκης

CGCG108-138:

Mag 15.5v, να τ'αφήσω;

Πολλά τα mag Άρη!

Το flickr μου

Δημοσιεύτηκε
Με μεγενθυνση παιδια στα 200-300x ειδα κατι που θα ηθελα να το συζητησω μαζι σας... Ειχε χρωματα πανω της και μαλιστα απο πανω προς τα κατω πορτοκαλι, κυανο και κατω γαλαζιο. Ετσι ειναι το φασμα της ή ειναι κατι σχετικο με το τηλεσκοπιο;

Πρέπει να ήταν χρωματική εκτροπή λόγω του προσοφθαλμίου.Μπράβο για τον ενθουσιασμό σου! Κάποια στιγμή δοκίμασε και σε βαθύ ουρανό.Με λίγη υπομονή σίγουρα θα ζήσεις ανάλογες συγκινήσεις!

Δημήτρης Καπετανάκης

CGCG108-138:

Mag 15.5v, να τ'αφήσω;

Πολλά τα mag Άρη!

Το flickr μου

Δημοσιεύτηκε
Τωρα μπηκες για τα καλα στον κοσμο του συμπαντος!!! =D> =D>

Aσε την ψυχη σου να σταθει νηφαλια και αταραχη μπροστα σε ενα εκατομμυριο συμπαντα!!!

:cheesy: :cheesy:

Φιλικα,

Βαλογιαννης Γιωργος

Δημοσιεύτηκε

Παιδια ευχαριστω για τα καλα σας λογια αλλα αυτο ειναι μονο η αρχη!

Φανταζομαι τι ωραια που θα ειναι το καλοκαιρι με την ζεστουλα και παρεα με καλους φιλους (εσας?) να πηγαινω εκδρομες σε βουνα και να θαυμαζω το μεγαλειο του ουρανιου θολου...

Εχθες ξεπαγιασα και φανταστειτε εκατσα κανενα 3ωρο οχι παραπανω. Αλλα καλα ηταν. Παραπανω απο καλα! Ο κρονος με μαγεψε, δεν περιμενα τετοια χαρα. Και το νεφελωμα ηταν ομορφο αλλα ηταν αχρωμο, δεν ξερω γιατι... Ισως να ειναι και ετσι με το τηλεσκοπιο αυτο...

Ερωτηση: Για να κανω Star Hoping θα πρεπει να ξερω το μεγεθος του φαινομενου (?) πεδιου του ερευνητη μου στο Skywatcher Dobsonian 8". Ξερει κανενας ποσο ακριβως ειναι? Γιατι θελω να το βαζω στο Cartes Du Ciel και να βλεπω τα πηδηματακια που θα καμνω και να κανω εναν χαρτη με αυτα τα πηδηματα. Νομιζω εχει επιλογη οπου βαζεις το μεγεθος του ερευνητη και στο βγαζει... Το Stellarium δεν ξερω αν εχει τετοια δυνατοτητα.

Ολη μου η σκεψη ειναι στον προσοφθαλμιο που σας ελεγα, τo Hyperion Zoom Click των 8-24mm και πιστευω με αυτον θα κανω μια σωστη και συμφερουσα αγορα. Οι μεγενθυνσεις μου σε συνδυασμο και με τον Televue Barlow 3x που πηρα θα πολλαπλασιαστουν και ετσι θα εχω μια πλατια γκαμα απο οτι μεγενθυνσεις θελω. Τωρα αν ο Hyperion συμπεριφερθει και καλυτερα απο τα Plossl του Skywatcher ακομα καλυτερα. Πιστευω οτι θα κρατησω αυτο το προσοφθαλμιο πολυ καιρο και θα κανω πολλες ανακαλυψεις μαζι του.

Και φυσικα μια βαση για ψηφιακη και για την ωρα θα κλεισουν τα εξοδα για λιγο καιρο. Αν δεν ειχα το μωρο να με περιμενει θα ειχα κανει πολυ περισσοτερα.

Σημερα ο καιρος ειναι παλι καλος αλλα αυριο εχει δουλεια και θελω να μην ξεκουραστος παιδια. Αλλα το ραντεβου με τα αστρα δεν τελειωνει εδω. Ισα ισα τωρα αρχιζει... O:)

Παιδια ευχαριστω και παλι για τα καλα σας λογια και ειλικρινα σας νιωθω σαν παρεα μου. Δεν ξερω αν θα σας φανει τρελο αλλα μπαινω και γραφω εδω στο Astrovox και περιμενω (πραγματικα) στον υολογιστη να δω καποιος να μου απαντα ή να γραφει για οτιδηποτε. Εχω παθει σοβαρη εξαρτηση με ολα τα γραφομενα και δεν βλεπω την ωρα να γραψει καποιος κατι. ΣΑΣ ΧΡΕΙΑΖΟΜΑΙ ΒΡΕ!!! Γινατε το οξυγονο μου!

Καλο βραδυ και καλες παρατηρησεις...

>Destination Space!

Δημοσιεύτηκε
Ερωτηση: Για να κανω Star Hoping θα πρεπει να ξερω το μεγεθος του φαινομενου (?) πεδιου του ερευνητη μου στο Skywatcher Dobsonian 8". Ξερει κανενας ποσο ακριβως ειναι? Γιατι θελω να το βαζω στο Cartes Du Ciel και να βλεπω τα πηδηματακια που θα καμνω και να κανω εναν χαρτη με αυτα τα πηδηματα. Νομιζω εχει επιλογη οπου βαζεις το μεγεθος του ερευνητη και στο βγαζει... Το Stellarium δεν ξερω αν εχει τετοια δυνατοτητα.

Μπορείς να κάνεις αστροάλματα μέσω υπολογιστή; Χαρά στο κουράγιο σου! Δανείσου ένα χάρτη από κάποιον φίλο και δοκίμασε να κάνεις με αυτόν αστροάλματα.Είναι πολύ πιο εύκολο.

Δημήτρης Καπετανάκης

CGCG108-138:

Mag 15.5v, να τ'αφήσω;

Πολλά τα mag Άρη!

Το flickr μου

Δημοσιεύτηκε
Ο 8Χ50 δίνει TFOV περίπου 5 μοίρες αν δεν κάνω λάθος.Τώρα όσον αφορά το χρωματικό σφάλμα, η Αφροδίτη είναι πολύ χαμηλά και οι αναταραχές στην ατμόσφαιρα είναι πολύ μεγάλες, οπότε αυτό δυστυχώς δεν μπορείς να το αποφύγεις ούτε με το αποχρωματικό skywatcher.Τέλος, όπως έχουμε τονίσει άπειρες φορές, σε αντικείμενα Βαθύ ουρανού, δεν βλέπεις χρώμα.Εκτός και αν έχεις ενα 30" σε κατασκότεινο ουρανό όπου εκεί το θέμα αλλάζει.

Δημιουργήστε έναν λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είσαι μέλος για να αφήσεις ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!.

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Συνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό? Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...

Σημαντικές πληροφορίες

Όροι χρήσης