Jump to content

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσιεύτηκε
Ξέρει κανείς αν ο P90 της Vixen κάνει για την GPD2, μαζί με κάποιο λογικό φορτίο; Αν όχι, υπάρχει καμιά εναλλακτική σε ΛΟΓΙΚΗ τιμή; Γιατί οι τιμές που βρίσκω με προτρέπουνε να κάτσω να το φιάξω μόνος μου !!!
Δημοσιεύτηκε
Σου προτείνω να φτιάξεις ένα μόνος σου. Ψάξε στο internet να βρεις τη βάση που σου αρμόζει. Μπορείς να πας σε κάποιο κοντινό ξυλουργείο ή σε καταστήματα "φτιάξ'το μόνος σου" και να τους πεις να σου κόψουν τα ξύλα στις διαστάσεις που θέλεις και έπειτα να τα συναρμολογήσεις. Η γνώμη μου είναι αν το θέλεις μόνο για αστροφωτογράφηση τα πόδια να είναι σταθερού ύψους και όχι μεταβλητού για καλύτερη σταθερότητα. Βίδες, μεντεσέδες, παξιμάδια, βερνίκι κτλ που ενδεχομένως χρειαστείς μπορείς να τα πάρεις από μαγαζί με χρώματα-σιδηρικά. Με το ζόρι όλα τα υλικά να σου κοστίσουν 50-100 Ευρώ (και πολλά λέω). Και δεν θα έχει καμία σχέση με τα έτοιμα τρίποδα του εργοστασίου γιατί απλά είναι ΧΕΙΡΟΠΟΙΗΤΟ.
Δημοσιεύτηκε

Εχω ψάξει, έχω βρει και την παραλαγή με πατερίτσες, και την τροποποίηση τρίποδα τοπογράφου

http://www.astronomyboy.com/lancucki/hard_wood_tripod.htm

(και έχω βρει και καινούργιο heavy duty ξύλινο τρίποδα τοπογράφου με 100 ευρώ) αλλά με προβληματίζει το πως θα προσαρμόσω την κεφαλή. Δεν βρίσκω τον αντάπτορα για pier, ή βρίσκω με εξωφρενικές τιμές.

Το μόνο ενθαρυντικό είναι αυτο : http://www.astromart.com/articles/article.asp?article_id=447 και στο πως την στερεώσανε με την βιδα και γενικά η κατασκευή της, αλλά και αυτο:

http://www.umich.edu/~lowbrows/reflections/2003/dnelle.1.html

Αλλά κακά τα ψέματα, δεν υπάρχει χρόνος, για αυτό λέω αν ο P90 κάνει να τον παρω έτοιμο να τελειώνω. Ιδέες;

Δημοσιεύτηκε

Θα σου έλεγα να επικοινωνήσεις με τον κ.Ηλιόπουλο.

www.aktistar.gr

Λογικά θα κάνει ο P90. Αφού η ΟΟ το προτείνει για το 200f8

http://www.orionoptics.co.uk/EUROPA/europa200f8.html

,λογικά με την GPD2 δε θα έχει πρόβλημα.

Δημήτρης Καπετανάκης

CGCG108-138:

Mag 15.5v, να τ'αφήσω;

Πολλά τα mag Άρη!

Το flickr μου

Δημοσιεύτηκε

Φίλοι, το θέμα του τρίποδα με απασχόλησε πολύ στο παρελθόν και το αντιμετώπισα ...δραστικά. Κατασκεύασα έναν μόνος μου - όπως τον ήθελα - αφού τότε δεν υπήρχε τίποτα ανάλογο στην αγορά. (Αν σας θυμίζει κάτι από Takahashi είναι ...η ιδέα σας! :cheesy:) Μιας και μου ζήτησε πληροφορίες ο φίλος roryt αλλά και άλλοι φίλοι στο παρελθόν, θα παρουσιάσω την κατασκευή του στο Mastrovox ώστε όποιος θέλει, να δοκιμάσει να φτιάξει κάτι ανάλογο. Η συνέχεια σε λίγο...

Φιλικά, Στέφανος

1740015554_001.jpg.78b52d74949168230cbd49b60b4fb70a.jpg

"Πως να σωπάσω μέσα μου την ομορφιά του κόσμου; ..." Κώστας Κινδύνης

"Με το λύχνο του άστρου στους ουρανούς εβγήκα, στο αγιάζι των λειμώνων, στη μόνη ακτή του κόσμου..." Οδυσσέας Ελύτης

www.a-polaris.org

Δημοσιεύτηκε

Στέφανε σε ευχαριστώ για την φοβερή παρουσίαση. Καταπληκτική δουλειά, που φοβάμαι όμως ότι επιβεβαιώνει αυτό που φοβομουνα, ότι θέλει μεράκι και χρόνο που μάλλον δεν τα διαθέτω. Πολύ φοβάμαι ότι το καλύτερο που θα μπορούσα εγώ να κάνω είναι την τροποποίηση τρίποδα τοπογράφου, με πατέντα για την κεφαλή (μιας και δεν έχω καθόλου τρίποδα για να την παρω από εκεί), και πάλι με αμφιβολία για τις ικανότητες μου να παράγω τόσο καλό αποτέλεσμα όπως η κατασκευή σου.

Εχω ήδη έρθει σε επαφή με την Ακτις και περιμένω απαντηση. Και εμένα με προβλημάτισε το ότι η Οριον δίνει τον (μαλλον Ρ90) ξύλινο τρίποδα για αυτές τις κεφαλές (αν και το τμήμα πωλήσεών τους λέει ότι δεν θα τον διαθέτουν ανεξάρτητα ποιά) γιατί έχω ακούσει από άλλη πηγή ότι ο συγκεκριμένος είναι κατάληλος για το βάρος και το φορτίο της απλής GP2 αλλά όχι για την GPD2. Αν κάνει, για την περίπτωσή μου μάλλον θα είναι μονόδρομος, μιας και το κόστος μιας ιδιοκατασκευής με έτοιμο τρίποδα θα είναι παραπλήσιο, και ο χρόνος και κόπος μεγάλος.

Δημιουργήστε έναν λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είσαι μέλος για να αφήσεις ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!.

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Συνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό? Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...

Σημαντικές πληροφορίες

Όροι χρήσης