Jump to content

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντήσεις 354
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

Δημοσιεύτηκε

Ο ερευνητής 5x 24 Skywatcher είναι πολύ λεπτότερος, και ο συγκεκριμένος της προσφοράς δεν χωράει στην βάση του.

Οσο για σένα φίλε Χιότη, παραγγέλνεις τώρα το τηλεσκόπιο σου,από κάποιο μαγαζί και πληρώνεις με δόσεις των 50 το μήνα,όσο θα πλήρωνες και για το περιοδικό. Θα έχεις έτοιμο, πιστοποιημένο και εγγυημένο όργανο. Και τεχνική βοήθεια,όποτε χρειαστείς.

Τα τηλεσκόπια δεν είναι ούτε DVD, ούτε μλουζάκια να δίνοντε με τα περιοδικά!!!

Δημοσιεύτηκε

Οριστε μια εικονα του. Η βαση ειναι διπλη και περιστρεφονται γυρω απο μια κεντρικη βιδα. Ο σωληνας επισης περιστρεφεται ως προς το υψος...

Οριστε και το σχετικο λινκ του Πλανηταριου Θεσσαλονικης.

657.thumb.jpg.d0b385a0c05bac146f10fc32261f7734.jpg

Meade LX200 8" EMC Classic (F/10) , Celestron Ultima Barlow 2x, Baader Ortho 6mm (Phantom),

Hirsch SCT Focal Reducer / Corrector f/6.3, Philips SPC900NC IR/Cut

>Destination Space!

Δημοσιεύτηκε
Αμάν ρε παιδιά με αυτό το τηλεσκόπιο.Έλεος ](*,) ](*,) ](*,) ]

=; =; =; =; =; =;

Αμαν για ποιο τηλεσκοπιο??Της deagostini ή το dob?

Aσε την ψυχη σου να σταθει νηφαλια και αταραχη μπροστα σε ενα εκατομμυριο συμπαντα!!!

:cheesy: :cheesy:

Φιλικα,

Βαλογιαννης Γιωργος

Δημοσιεύτηκε
koyote , κοιτώντας το avatar σου δεν τολμώ να αρθρώσω λέξη. :D

Για το dob μιλάω. Είμαι και λιγάκι off topic?

Σιγα,δν παιρνουμε κεφαλια :mrgreen:

Οσο για το πρηξιμο,καλυτερα να πρηζουμε παρα να παιρνουν παιδια χαζα τηλεσκοπια.Οπως κι εγω οταν ηταν να παρω ηθελα καποια συμβουλη,ετσι πιστευω θα θελουν και αλλοι.Για ενα μεγαλο χρονικο διαστημα θα επιμενω,skywatcher dobson :mrgreen: :mrgreen:

Aσε την ψυχη σου να σταθει νηφαλια και αταραχη μπροστα σε ενα εκατομμυριο συμπαντα!!!

Φιλικα,

Βαλογιαννης Γιωργος

Δημοσιεύτηκε

=; =; =; =; =; =;

Εσύ αν θες πήγαινε και ξόδεψε εκατοντάδες ευρώ για αστρονομικό εξοπλισμό, την στιγμή που οι άλλοι θα δώσουνε 300 ευρώ για τον ίδιο....!

Δημοσιεύτηκε

=; =; =; =; =; =;

Κ εγώ το ίδιο θα έλεγα αλλά αν ο ενδιαφερόμενος έχει μόνο 300 ευρώ εσύ τι θα του πρότεινες?Υπάρχει τίποτε άλλο καλύτερο σ αυτήν τιμή?

=; =; =; =; =; =;

Εσύ αν θες πήγαινε και ξόδεψε εκατοντάδες ευρώ για αστρονομικό εξοπλισμό, την στιγμή που οι άλλοι θα δώσουνε 300 ευρώ για τον ίδιο....!

Μην τα παραλέμε κιόλας.Αν εξαιρέσουμε τα GSO που κυμαίνονται στα ίδια επίπεδα τότε όλα τα υπόλοιπα 8'' dob είναι καλύτερα.

Συμφωνώ είναι ακριβότερα, αλλά είναι ακριβότερα γιατί απλά είναι καλύτερα.

Με εκτίμηση Παναγιώτης Φωτεινέας
Δημοσιεύτηκε

φαντασου μια τραμπαλα,πανω σε περιστρεφομενη βαση.....

(επιμενω οτι ο Σιμοπουλος εκτιθεται με τη συμμετοχη του σε αυτην την απαραδεκτη και ληστρικη προωθηση.Η αρπαχτη ειναι αρπαχτη).

:evil:

Δημοσιεύτηκε
παιδια για παραδειγμα εγω θα βγαινω στο μπαλκονι του σπιτιου μ και θα βγαλω το τηλεσκοπιο...εχω ενα της πλακας και εχει τριποδα και το ακουμπαω.αυτο δν εχει τπτ που θα το αφησω κατω?αυτο ενοω και σορρυ για το πρηξημο...
keep going alone......
Δημοσιεύτηκε

@ xiotis22

Ρίξε μια ματιά εδώ http://youtube.com/watch?v=zcMsuSIOXkE

και εδώ http://www.astronomy.gr/files/SKYWATCHER8-inDOBSONIAN2006.pdf

και εδώ

http://en.wikipedia.org/wiki/Dobsonian_telescope για να δεις τι παίζει με τη βάση dobson (το "ανάποδο σκαμνάκι" που στηρίζει το τηλεσκόπιο).Θα καταλάβεις ότι δε χρειάζεται σώνει και καλά τρίποδο για να στηρίξεις και να κινήσεις το τηλεσκόπιο.Αυτή η βάση,όπως μπορούν να σου πουν πολύ καλύτερα άλλοι από το forum,έχει αρκετά πλεονεκτήματα σε σχέση με ένα φτηνό τρίποδο,για τις μεγάλες ίντσες.

Δημοσιεύτηκε

Μην τα παραλέμε κιόλας.Αν εξαιρέσουμε τα GSO που κυμαίνονται στα ίδια επίπεδα τότε όλα τα υπόλοιπα 8'' dob είναι καλύτερα.

Συμφωνώ είναι ακριβότερα, αλλά είναι ακριβότερα γιατί απλά είναι καλύτερα.

Δεν αντιλεγω οτι ειναι καλυτερα,αν και δεν εχω δει ποτε απο ενα τετοιο.Αν ομως ενα 8-ιντσο της orion πχ κανει τη διπλασια τιμη εγω δε θα τα εδινα =;

Φιλικα,

Βαλογιαννης Γιωργος

Δημοσιεύτηκε
Σιγα,δν παιρνουμε κεφαλια :mrgreen:

Οσο για το πρηξιμο,καλυτερα να πρηζουμε παρα να παιρνουν παιδια χαζα τηλεσκοπια.Οπως κι εγω οταν ηταν να παρω ηθελα καποια συμβουλη,ετσι πιστευω θα θελουν και αλλοι.Για ενα μεγαλο χρονικο διαστημα θα επιμενω,skywatcher dobson :mrgreen: :mrgreen:

Συμφωνω και εγω σε αυτο. Δεν ξερω αν το τηλεσκοπιο του koyote ειναι καλο ή οχι αλλα σιγουρα ειναι καλυρερο απο της deagostini + οτι μεσα σε 1-2 εβδομαδες απο οταν το παραγγηλεις θα το εχεις σπιτι σου και οχι μετα απο 52 εβδομαδες (1χρονο) αν εχεις παρει ολα τα τευχη.

Βασίλης Μεταλληνός

OO 16 1600 f4

ΟΟ 12.5 1525 f4.8 NEQ6

TOA130 1000 f7.7 ΕΜ200

ED80 600 f7.5, Vixen9x63

Canon eos 6D, Sony a7s2, Wat120n+,Asi120

2009年7月22號日食 - 2017 Aug 21

www.metallinos.net

Δημοσιεύτηκε

Ενα οποιοδηποτε 8'' Ντομπσον ειναι πολυ(ασυγκριτως) καλυτερο απο το τηλεσκοπιο της De agostini(ετσι γραφεται???).

Η ανωτεροτητα των ακριβων Νευτωνιων σε σχεση με τα φθηνοτερα Κινεζικα, διαπιστωνεται μονο σε οριακες συνθηκες,και σε αστροφωτογραφησεις υψηλου επιπεδου.

Προσωπικα θα επερνα Κινεζικο,και ο μονος ισως παραγοντας που θα καθοριζε την επιλογη μου θα ηταν η ποιοτητα του εστιαστη.

Δημοσιεύτηκε
ρε παιδια εγω πηρα το πρωτο μερος και μαλλον θα τα μαζεψω ολα τα τευχη γιατι δν εχω τοσα πολλα λεφτα για να παρω καινουριο...για να ειμαι ειλικρεινης θελω να παρω ενα που να εχει τηλεχειριστιριο για χειρισμο και ακουσα απο ενα παιδι πως μπορει να βρεισκει τους πλανητες μεσω λαπ τοπ.και λεω οταν θα βρω καμια δουλιτσα τοτε να μαζεψω λεφτα και να δω για κανενα καινουριο...αν και νομιζω οτι θα με πιασουν κοροιδο γιατι δν ξερω και τπτ.....

Να κανω μια προταση αδερφε.

Καθε τοσο που βγαινει το καθε τευχος να παιρνεις τα 9 ευρω και να τα αποταμιευεις. Μολις τελειωσει λοιπον η συναρμολογηση και τα τευχη πηγαινε στην πανεπιστημιου στο πλανηταριο και με τα λεφτα αυτα παρε τηλεσκοπιο αλλα και αναλωσιμα καλα με τα περισευουμενα χρηματα. Γιατι σιγουρα θα σου περισεψουν.

Δημοσιεύτηκε
ρε παιδια εγω πηρα το πρωτο μερος και μαλλον θα τα μαζεψω ολα τα τευχη γιατι δν εχω τοσα πολλα λεφτα για να παρω καινουριο...για να ειμαι ειλικρεινης θελω να παρω ενα που να εχει τηλεχειριστιριο για χειρισμο και ακουσα απο ενα παιδι πως μπορει να βρεισκει τους πλανητες μεσω λαπ τοπ.και λεω οταν θα βρω καμια δουλιτσα τοτε να μαζεψω λεφτα και να δω για κανενα καινουριο...αν και νομιζω οτι θα με πιασουν κοροιδο γιατι δν ξερω και τπτ.....

Να κανω μια προταση αδερφε.

Καθε τοσο που βγαινει το καθε τευχος να παιρνεις τα 9 ευρω και να τα αποταμιευεις. Μολις τελειωσει λοιπον η συναρμολογηση και τα τευχη πηγαινε στην πανεπιστημιου στο πλανηταριο και με τα λεφτα αυτα παρε τηλεσκοπιο αλλα και αναλωσιμα καλα με τα περισευουμενα χρηματα. Γιατι σιγουρα θα σου περισεψουν.

Θεος!!!!!!! :D :D :D

"Nowadays in science there is no EUREKA!There is only ...hmm that''s funny..."

Δημιουργήστε έναν λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είσαι μέλος για να αφήσεις ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!.

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Συνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό? Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...

Σημαντικές πληροφορίες

Όροι χρήσης