Jump to content

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσιεύτηκε

Σήμερα παρέλαβα το Turn Left At Orion και με το που βρω χρόνο θα το διαβάσω.

Εκ πρώτης όψεως φαίνεται καταπληκτικό! :roll:

Άγγελος Μακρής

www.aggelosmakris.com

www.facebook.com/aggelosmakrisnightscapes

www.instagram.com/aggelos_makris

• Απαντήσεις 62
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

Δημοσιεύτηκε
Παιδιά για τα The Night Sky Observers guide τι γνώμη έχετε;

Να το πάρεις με κλειστά μάτια.

Τα παρέλαβα 2 μέρες πριν και μου άνοιξαν τα μάτια :shock:

Καταπληκτικά βιβλία και ήρθαν σε μια εβδομάδα ακριβώς με

άψογη συσκευασία!

Δημοσιεύτηκε
Τα παρέλαβα 2 μέρες πριν και μου άνοιξαν τα μάτια :shock:

Καταπληκτικά βιβλία και ήρθαν σε μια εβδομάδα ακριβώς με

άψογη συσκευασία!

Το Introduction του πρώτου τόμου είναι υπεράνω κάθε κριτικής!Εγώ ενθουσιάστηκα.

Δημήτρης Καπετανάκης

CGCG108-138:

Mag 15.5v, να τ'αφήσω;

Πολλά τα mag Άρη!

Το flickr μου

Δημοσιεύτηκε

Τελικα με ψησατε και μενα για το The Night Sky Observers guide

και τους παραγγειλα σημερα και τους δυο τομους.

Αν εχω πληρωσει μεταφορικα στην Willmann-Bell (και ειναι και φωτια!)

69.90$ τα βιβλια & 45.90$ μεταφορικα (το μονο καλο ειναι οτι ειναι $$$)

117.80 η σουμα.

Φιλικα Δημητρης

Orion Optics OMC 140 GP2 Goto Canon EOS 40D
Δημοσιεύτηκε
Γιατί δεν το πάλεψες απ'την optcorp?

Έχω την εντύπωση ότι θα σου έβγαινε φθηνότερα. :-k

Μπα θα εβγαινε τα μεταφορικα 116$ και το συνολο 186,32$

Αλλωστε η William bell ειναι ο εκδοτικος οικος που τα βγαζει, αρα το ποιο πιθανον θα ηταν να ειναι φτηνοτερα οπως και ειναι.

Η διαφορα δεν ειναι στην τιμη των βιβλιων αλλα στα μεταφορικα.

Φιλικα Δημητρης

Δημοσιεύτηκε
Αλλωστε η William bell ειναι ο εκδοτικος οικος που τα βγαζει, αρα το ποιο πιθανον θα ηταν να ειναι φτηνοτερα οπως και ειναι.

Αυτό είναι κάτι που πρέπει να το κοιτάμε ανά περίπτωση. Πολύ συχνά οι μεγάλες αλυσίδες βιβλιοπωλείων έχουν μεγάλες εκπτώσεις στις τιμές των βιβλίων σε σχέση με την επίσημη τιμή του εκδότη. Αρα πολλές φορές μπορεί να συμφέρει να το πάρουμε από αλλού, κάποιες φορές όμως από τον εκδότη.

«I have loved the stars too fondly to be fearful of the night». Sarah Williams, The Old Astronomer
Δημοσιεύτηκε
Γιατί δεν το πάλεψες απ'την optcorp?

Έχω την εντύπωση ότι θα σου έβγαινε φθηνότερα. :-k

Τις ίδιες τιμές εχει και ή optcorp. Τωρα τα μεταφορικά είναι κάπως τσιμπιμένα γιατί πρόκειται για βαρύ δέμα. Εδώ αγοράζεις ένα προσοφθάλμιο και σε χρεώνει 35$, πολλά είναι τα 44$ για τα βιβλία?

Δημοσιεύτηκε

Έχω στείλει mail στην optcorp και περιμένω να μου απαντήσουν σχετικά με το κόστος να τα στείλουν Ελλάδα,με USPS.

Μόλις έχω νεώτερα θα τα ανακοινώσω εδώ για να δούμε από που συμφέρει τελικά!

Θέλω και εγώ να τα παραγγείλω κάποια στιγμή μέχρι το καλοκαίρι.

Είχα βρει μια προσφορά 50$ και τα 2 με ταχυδρομικά στο Astromart αλλά δεν τα έστελνε Ελλάδα δυστυχώς.

Άγγελος Μακρής

www.aggelosmakris.com

Δημοσιεύτηκε

Αυτό μου απάντησαν απ'την optcorp για τα ταχυδρομικά του Night Sky Observer's Guide:

"Thank you for the e-mail. Unfortunately the two books you are looking at are very heavy. USPS will not allow boxes over 4 lbs to go via USPS First Class. The two books combined with packaging will weigh in at almost 8 lbs. So it would have to go USPS Priority as the least expensive method. This shipping type would cost $51.

Please let us know if you have any questions or if there is anything that we can help with. Thanks!

Ben Hauck"

Οπότε νομίζω ότι συμφέρει να τα αγοράσω από Willman-Bell. :roll:

Άγγελος Μακρής

www.aggelosmakris.com

Δημοσιεύτηκε

Στο e-bay εμφανίζεται σποραδικά αλλά πρέπει και να το πετύχεις,και να κερδίσεις στα bid και να το στέλνουν Ελλάδα.

Γενικά δεν βιάζομαι γιατί λόγω περιορισμένου χρόνου και Αθήνας δεν πολυβγαίνω για παρατηρήσεις.

Περιμένω καλοκαίρι,στην πατρίδα μου οπότε μέχρι τότε θα τα έχω αποκτήσει.

Άγγελος Μακρής

www.aggelosmakris.com

• 2 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσιεύτηκε

Τελικα πριν απο μερικες μερες ηρθαν οι 2 τομοι του The Night Sky Observers guide και ειναι οντος "εργαλειο" που μαζι με την uranometria ειναι ενας αψογος συνδιασμος για παρατηρηση. Θυμιζει πολυ το Burnham's Celestial Handbook αλλα εχει και χαρτες περα απο τους πινακες κατα τα αλλα ειναι ακριβως στα χναρια του Burnham's και σιγουρα ειναι μια αξιοζηλευτη δουλεια που μες τον χρονο θα γινει "κλασσικο βιβλιο αναφορας" .

Το προτεινω ανεπιφυλακτα σε ολους ειναι απο τα καλυτερα βιβλια για παρατηρηση.

Φιλικα Δημητρης

Δημοσιεύτηκε

Μου ήρθαν σήμερα από το Alibris οι τρεις τόμοι του Burnahm´s Celestial Handbook, στην παλιά έκδοση (1978) ελαφρώς μεταχειρισμένοι. Με μια πρώτη ματιά φαίνεται ένα άριστο βοήθημα με άπειρες πληροφορίες για κάθε αστερισμό και αντικείμενο. Από τα λίγα που ξεφύλλισα, μου έκαναν εντύπωση οι "άσχετες" πληροφορίες σε σχέση με κάποιο αντικείμενο, όπως οι αναφορές που έχουν γίνει σε αυτό στη λογοτεχνία κλπ.

Τιμή (με μεταφορικά): 19.5 euro .............!

astrovoxsigmz0.jpg

nightskybarweb9dg.jpg

Δημοσιεύτηκε

Καλοί είναι οι τόμοι του The Night Observer Guide αλλά αν καθήσεις να βγάλεις πρόγραμμα και τα έχεις όλα μπροστά σου χρειάζεσαι ένα γραφείο δύο τετραγωνικά, άσε που πρέπει να τρέχεις από βιβλίο σε βιβλίο, άσε που δεν τα έχει "κατά χάρτη" της ουρανομετρίας με αποτέλεσμα να βρίσκεις δύο "αντικείμενα" στον ένα χάρτη μετά να ψάχνεις στον άλλο κ.ο.κ. Στην παρατήρηση όμως δεν μπορείς να πηδάς από χάρτη σε χάρτη κάθε λίγο γιατί το πράγμα γίνεται πολύ κουραστικό. Δεν λέω τα "αντικείμενα" τα περιγράφει με πολλές λεπτομέρειες(αν και εμένα προσωπικά μου αρκούσαν οι λεπτομέριες του τρίτου τόμου της ουρανομετρίας) επίσης έχει τις φωτογραφίες και σκίτσα κάτι πολύ θετικό για την ταυτοποίηση των όσων βλέπεις, αλλά σε γενικές γραμμές δεν ενθουσιάστηκα τόσο όσο όταν πήρα στα χέρια μου την ουρανομετρία. Βέβαια η αλήθεια είναι ότι και τα αγγλικά μου είναι φτωχά για να καταλάβω πλήρως τα όσα αναφέρωνται στο introduction του πρώτου τόμου που είναι πολύ αξιόλογο και κατατοπιστικό.

Κάτι άλλο τώρα. Οποιος δεν έχει διαβάσει την Κόμη της Βερενίκης του Γιώργου Γραμματικάκη πρέπει να το διαβάσει οποσδήποτε. Νομίζω ότι κάποια κομμάτια του βιβλίου θα έπρεπε να περιλαμβάνονται στην διδακτέα ύλη του δημοτικού και του γυμνασίου. Πολύ αξιόλογο και γραμμένο σε γλώσσα κατανοητή σχεδόν από όλους. Τώρα διαβάζω το τρίτο βιβλίο του εν λόγω συγγραφέα "Η Αυτοβιογραφία του Φωτός". Και αυτό μέχρι στιγμής απίθανο.

Δημοσιεύτηκε
Να κανω μια ερώτηξη Στο book depository οι τιμές είναι αυτές που λέει έτσι?? Δεν έχει τίποτα φπα προσθετο??? :-k

Δεν χάνεις τίποτα να δοκιμάσεις μιά παραγγελία και θα δείς τι παίζεται.

Πάντως ό "lunar" που πήρε κάποια δεν χρεώθηκε κάτι παραπάνω απο τα αναγραφώμενα. Ετσι δεν είναι?

Δημοσιεύτηκε

Θα δοκιμάσω απλά το πρόβλημα είναι ότι θα πληρώσω με προπληρωμένη και εαν δε φτάνουν θα πρέπει να ξαναπηγαίν στη τράπεζα..

όπως και να χει ευχαριστώ

Δημοσιεύτηκε

Δεν πληρώνεις ΤΙΠΟΤΑ έξτρα από αυτά που γράφει.

Έχω αγοράσει πολλές φορές και είμαι απόλυτα ικανοποιημένος.

Προχώρα άφοβα :roll:

Άγγελος Μακρής

www.aggelosmakris.com

Δημοσιεύτηκε

α ωραία

thx foxmoor :cheesy: :cheesy:

Μπήκαν στο καλάθι:

1.The Backyard Astronomer's Guide

2.Sky & Telescope's Pocket Sky Atlas

Μόλις τέλειωσα το nightwatch (για 2η φορά) και πριν περάσω απ'τη θεωρία στην πράξη λέω να "μορφωθώ" άλλο λίγο. :-({|=

Δημοσιεύτηκε
Να κανω μια ερώτηξη Στο book depository οι τιμές είναι αυτές που λέει έτσι?? Δεν έχει τίποτα φπα προσθετο??? :-k

Δεν χάνεις τίποτα να δοκιμάσεις μιά παραγγελία και θα δείς τι παίζεται.

Πάντως ό "lunar" που πήρε κάποια δεν χρεώθηκε κάτι παραπάνω απο τα αναγραφώμενα. Ετσι δεν είναι?

Σωστα τα εξοδα αποστολης ειναι δικα τους =D>

Δημοσιεύτηκε
Καλοί είναι οι τόμοι του The Night Observer Guide αλλά αν καθήσεις να βγάλεις πρόγραμμα και τα έχεις όλα μπροστά σου χρειάζεσαι ένα γραφείο δύο τετραγωνικά, άσε που πρέπει να τρέχεις από βιβλίο σε βιβλίο, άσε που δεν τα έχει "κατά χάρτη" της ουρανομετρίας με αποτέλεσμα να βρίσκεις δύο "αντικείμενα" στον ένα χάρτη μετά να ψάχνεις στον άλλο κ.ο.κ. Στην παρατήρηση όμως δεν μπορείς να πηδάς από χάρτη σε χάρτη κάθε λίγο γιατί το πράγμα γίνεται πολύ κουραστικό. Δεν λέω τα "αντικείμενα" τα περιγράφει με πολλές λεπτομέρειες(αν και εμένα προσωπικά μου αρκούσαν οι λεπτομέριες του τρίτου τόμου της ουρανομετρίας) επίσης έχει τις φωτογραφίες και σκίτσα κάτι πολύ θετικό για την ταυτοποίηση των όσων βλέπεις, αλλά σε γενικές γραμμές δεν ενθουσιάστηκα τόσο όσο όταν πήρα στα χέρια μου την ουρανομετρία. Βέβαια η αλήθεια είναι ότι και τα αγγλικά μου είναι φτωχά για να καταλάβω πλήρως τα όσα αναφέρωνται στο introduction του πρώτου τόμου που είναι πολύ αξιόλογο και κατατοπιστικό.

Κάτι άλλο τώρα. Οποιος δεν έχει διαβάσει την Κόμη της Βερενίκης του Γιώργου Γραμματικάκη πρέπει να το διαβάσει οποσδήποτε. Νομίζω ότι κάποια κομμάτια του βιβλίου θα έπρεπε να περιλαμβάνονται στην διδακτέα ύλη του δημοτικού και του γυμνασίου. Πολύ αξιόλογο και γραμμένο σε γλώσσα κατανοητή σχεδόν από όλους. Τώρα διαβάζω το τρίτο βιβλίο του εν λόγω συγγραφέα "Η Αυτοβιογραφία του Φωτός". Και αυτό μέχρι στιγμής απίθανο.

Φίλε μου σίγουρα δεν μπορείς να έχεις μαζί σου τα βιβλία αυτά. Η χρήση τω ν βιβλίων είναι κατά τη γνώμη μου αποκλειστικά για τη δημιουργία ενός προγράμματος παρατήρησης. Βλέπεις τους στόχους που σου ''αρέσουν'' από το βιβλίο και έπειτα τους σημειώνεις στο σημειωματάριό σου καθώς και τη σελίδα της ουρανομέτρια που βρίσκονται. Μπορείς να κάνεις και crash test ανάλογα το τηλεσκόπιο που έχεις και να βάλεις πολύ δύσκολους στόχους που είναι πχ για 16'' ή να σημειώνεις τους ποιό φωτεινούς. Επίσης αυτό που μπορείς να κάνεις είναι να πιάνεις ένα ένα τους αστερισμούς και να τους ''ξεσκονίζεις''.

Η γνώμη μου: Uranometria & Night Sky Observer's Guide τα καλύτερα εργαλεία μιας επιτυχημένης παρατήρησης.

Δημοσιεύτηκε

Φίλε μου σίγουρα δεν μπορείς να έχεις μαζί σου τα βιβλία αυτά. Η χρήση τω ν βιβλίων είναι κατά τη γνώμη μου αποκλειστικά για τη δημιουργία ενός προγράμματος παρατήρησης. Βλέπεις τους στόχους που σου ''αρέσουν'' από το βιβλίο και έπειτα τους σημειώνεις στο σημειωματάριό σου καθώς και τη σελίδα της ουρανομέτρια που βρίσκονται. Μπορείς να κάνεις και crash test ανάλογα το τηλεσκόπιο που έχεις και να βάλεις πολύ δύσκολους στόχους που είναι πχ για 16'' ή να σημειώνεις τους ποιό φωτεινούς. Επίσης αυτό που μπορείς να κάνεις είναι να πιάνεις ένα ένα τους αστερισμούς και να τους ''ξεσκονίζεις''.

Η γνώμη μου: Uranometria & Night Sky Observer's Guide τα καλύτερα εργαλεία μιας επιτυχημένης παρατήρησης.

Ισως δεν με κατάλαβες ίσως και να μην το διατύπωσα σωστά αλλά τόνισα το κουραστικό της όλης υπόθεσης προκειμμένου να φτιάξεις πρόγραμμα έχοντας μπροστά σου όλο αυτό το βιβλιομάνι. Δεν αντιλέγω ότι είναι πολύ διαφωτιστικά και κατατοπιστικά βιβλία αλλά από την άλλη μεριά αν δεν τα έχεις μαζί σου στην παρατήρηση και θέλεις να συγκρίνεις κάποιους στόχους που βλέπεις με αυτούς των φωτογραφιών και των σκίτσων(ισως επειδή δεν είμαστε βέβαιοι μερικές φορές για το τί ακριβώς βλέπουμε) τότε τι παραπάνω σου δίνει από του να κάτσεις και να φτιάξεις πρόγραμμα μόνο από τους χάρτες και τον τρίτο τόμο της ουρανομετρίας που περιλαμβάνει πολύ περισσότερους στόχους και με περισσότερα στοιχεία. Καλό είναι το βιβλίο να το έχεις μαζί σου και να το ανοίγεις όποτε εσεί το κρίνεις σκόπιμο.

Τέλος πάντων εμένα δεν με πολυενθουσίασαν ίσως γιατί περίμενα κάτι παράπάνω? Ισως ... δεν ξέρω. Πάντως αφού τα πήρα θα τα χρησιμοποιήσω και ίσως αλλάξω γνώμη, θα δούμε...

Δημοσιεύτηκε

Συμφωνώ μαζί σου konpan. Κι εγώ πιστεύω πως και μόνο από τον 3ο τόμο της Uranometria μπορείς να φτιάξεις πολύ ωραία προγράμματα και όντως η Uranometria είναι ένα έργο τέχνης και δεν νομίζω ότι αξίζει να την συγκρίνεις με το NSOG.

Στo night sky observer's guide δεν μου αρέσει που αναλώνει πάρα πολλές σελίδες σε διπλούς αστέρες και σε ανοιχτά σμήνη που προσωπικά με αφήνουν ψιλοαδιάφορο. Αλλά αν το σκεφτείς είναι το πληρέστερο βιβλίο οδηγός για παρατήρηση και τα σκίτσα, οι φωτογραφίες και οι πολλές περιγραφές το κάνουν πολύ ενδιαφέρον.

Δημιουργήστε έναν λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είσαι μέλος για να αφήσεις ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!.

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Συνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό? Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...

Σημαντικές πληροφορίες

Όροι χρήσης