Altinakis Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 12, 2008 Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 12, 2008 Διαβαζοντας ενα βιβλιο σχετικα με τον Κρονο και την παρατηρηση του, επεσα σε μια εικονα που ελεγε οτι το αφρωδες υλικο που βαζουνε πολλοι στην θηκη με τα προσοφθαλμια ειναι εσφαλμενη τακτικη γιατι το υλικο με την παροδο του χρονου, αποσυντιθεται και δημιουργει σκονη που καταστρεφει τα προσοφθαλμια. Επειδη σκεφτομαι συντομα να αρχισω να τακτοποιω τα πραγματα του τηλεσκοπιου, θα ηθελα την γνωμη σας σχετικα. Meade LX200 8" EMC Classic (F/10) , Celestron Ultima Barlow 2x, Baader Ortho 6mm (Phantom),Hirsch SCT Focal Reducer / Corrector f/6.3, Philips SPC900NC IR/Cut >Destination Space!
Μανούσος Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 12, 2008 Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 12, 2008 Εννοείται ότι τα προσοφθάλμια τα τοποθετείς στο case μαζί με τα καπάκια τους. Με αυτό τον τρόπο δεν νομίζω να υπάρχει πρόβλημα. Φιλικά -- Μανούσος ΔημήτρηςΟι κατασκευές μου:https://www.astrovox.gr/forum/viewtopic.php?t=22270https://www.astrovox.gr/forum/viewtopic.php?t=17643https://www.astrovox.gr/forum/viewtopic.php?t=19201
Andreas72 Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 12, 2008 Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 12, 2008 Διαβαζοντας ενα βιβλιο σχετικα με τον Κρονο και την παρατηρηση του, επεσα σε μια εικονα που ελεγε οτι το αφρωδες υλικο που βαζουνε πολλοι στην θηκη με τα προσοφθαλμια ειναι εσφαλμενη τακτικη γιατι το υλικο με την παροδο του χρονου, αποσυντιθεται και δημιουργει σκονη που καταστρεφει τα προσοφθαλμια. Επειδη σκεφτομαι συντομα να αρχισω να τακτοποιω τα πραγματα του τηλεσκοπιου, θα ηθελα την γνωμη σας σχετικα. Φιλε Altinakis μέχρι να αποσυντεθεί το αφρώδες υλικό θα έχουμε αποσυντεθεί εμείς πρώτα . http://www.astropixel.gr
alepohori Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 12, 2008 Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 12, 2008 Παιδιά,νομίζω ότι χάνουμε την ουσία... Δημήτρης Καπετανάκης CGCG108-138: Mag 15.5v, να τ'αφήσω; Πολλά τα mag Άρη! Το flickr μου
Κατερινα Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 12, 2008 Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 12, 2008 Έχει point πάντως ο Altinakis.Λογικά θα υπάρχουν ποιότητες αυτού του αφρώδους υλικού.Στο δικό μου βαλιτσάκι , που το έχω 5 χρόνια, δεν έχω παρατηρήσει σημάδια φθοράς. Αντίθετα με το προστατευτικό του τηλεσκοπίου (αυτό που ήταν μέσα στην κούτα που ήρθε με το τηλεσκόπιο) που έχει εμφανή σημάδια φθοράς χωρίς να έχει εκτεθεί σε ιδιαίτερες θερμοκρασιακές μεταβολές ή υγρασία. Μάλιστα στα σημεία που υπάρχει κόλλα, τα μέρη αυτά τού υλικού έχουν ξεκολήσει. Έχει κανείς ιδέα τι κόλλα πρέπει να χρησιμοποιήσω;
Στέφανος Σοφολόγης Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 13, 2008 Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 13, 2008 Έχω συναντήσει αφρώδη υλικά (σπογγώδη) που μερικά χρόνια μετά την κατασκευή τους ξεραίνονται και τρίβονται. Έτσι είναι πολλά «σφουγγαράκια» που βρίσκονται σε θήκες μπαταριών σε ηλεκτρονικές συσκευές για να τις συγκρατούν σταθερά στη θέση τους. Στις θήκες για προσοφθάλμιους φακούς με τέτοια υλικά το μόνο που χρειάζεται είναι ένας απλός έλεγχος τους. Όταν αρχίσει αυτή η φθορά, γίνεται αντιληπτή πολύ εύκολα με την αφή. "Πως να σωπάσω μέσα μου την ομορφιά του κόσμου; ..." Κώστας Κινδύνης "Με το λύχνο του άστρου στους ουρανούς εβγήκα, στο αγιάζι των λειμώνων, στη μόνη ακτή του κόσμου..." Οδυσσέας Ελύτης www.a-polaris.org
KOSTAKIS Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 13, 2008 Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 13, 2008 Εγω χρησιμοποιω το μαυρο "δυσκαμπτο" αφρωδες, (το οποιο δεν βρισκεται ευκολα δυστυχως),και ειναι εξειδικευμενο υλικο για αποθηκευση και μεταφορα ευαισθητων ειδων.Απο οσο ξερω,και απο οσο εχω δει,δεν φθειρεται καθολου.Τα καπακια φυσικα παντα "επί".
JIMKIBOU Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 13, 2008 Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 13, 2008 Απο οσο εχω διαβασει σε καποιο αστρονομικο site του εξωτερικου (δυστυχως δεν θυμαμαι που) μπορει να επελθει φθορα των προσοφθαλμιων οχι τοσο απο την τριβη και την σκονη του αφρωδους υλικου αλλα απο το χημικο που χρησιμοποιειτε για να χρωματιστει το αφρωδες υλικο! Υπαρχει η περιπτωση, μακροχρονια να βλαψει τις επιστρωσεις του προσοφθαλμιου.Εννοειτε βεβαια οτι αναφερεται μονο σε ενα συγκεκριμενο ειδος αφρωδους υλικου που ομως χρησιμοποιουμε συχνα και σε απευθειας επαφη των οπτικων του προσοφθαλμιου με το υλικο.Θα το ψαξω λιγο και αν βρω το συγκεκριμενο κειμενο θα σας το παραθεσω. Φιλικά Δημήτρης Κ. Σ.Ε.Α.Α (Συλλογος Eρασιτεχνικής Aστρονομίας Αργολίδας)
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε έναν λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είσαι μέλος για να αφήσεις ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!.
Εγγραφή νέου λογαριασμούΣυνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό? Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα