alepohori Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 13, 2008 Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 13, 2008 Γεια σε όλους Μου αρέσει πολύ να βλέπω αστέρια φασματικού τύπου G2 V (V=κύριας ακολουθίας),όμοιου δηλαδή με αυτόν του Ήλιου μας. Άνοιξα αυτό το θέμα,ώστε όποιος γνωρίζει αστέρες με αυτόν τον φασματικό τύπο,να τους δηλώσει εδώ,ώστε να φτιάξουμε μια λίστα αστέρων "αδελφών" του Ήλιου.Παρατηρώντας τα,βάζουμε την φαντασία μας να δουλέψει και βλέπουμε πώς θα φαινόταν ο Ήλιος αν κάναμε ένα διαστρικό ταξίδι πολύ πέρα από το ηλιακό σύστημα. Δημήτρης Καπετανάκης CGCG108-138: Mag 15.5v, να τ'αφήσω; Πολλά τα mag Άρη! Το flickr μου
vag_stephanou Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 13, 2008 Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 13, 2008 Δημήτρη, ο 16 Cygni B, όχι απλά είναι σαν τον Ήλιο μας (όπως και ο Α νομίζω) αλλά έχει ανακαλυφθεί και πλανήτης...! Με περίπου 4.5 μέγεθος νομίζω είναι ιδανικός! Εδώ περισσότερα για τους εξωπλανήτες και υποψήφια άστρα όλων των τύπων.
ΠΑΠΑΣΩΤΗΡΙΟΥ ΛΕΩΝ Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 14, 2008 Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 14, 2008 Δημητρη,πολυ καλη ιδεα.Σε μια εξορμηση με κοσμο(πχ Ιουλιος στον Παρνωνα)μπορουμε να κανουμε ενα ταξιδι με τα τηλεσκοπια μας σε τετοια αστερια και να επισημανουμε πια εχουν πλανητες.Απο την φαινομενη φωτεινοτητα θα καταλαβουμε και ποια ειναι πιο μακρυνα απο αλλα,αφου εκπεμπουν περιπου το ιδιο φως. Η αστρονομια μας βοηθαει να κοιταμε ψηλα. www.astrotheory.gr
Γιάννης Ευφραιμίδης Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 14, 2008 Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 14, 2008 ώστε να φτιάξουμε μια λίστα αστέρων "αδελφών" του Ήλιου. Έτοιμη η παραγγελία!! (εξιλέωση για τον Nagler) Και sorted ανά αστερισμό και με φίλτρο... Μετά μένει να σου τον χαρίσω! Για πάνω απο 100 έτη φωτός πρέπει να μιλήσω με την Nasa να μου στείλει τη λίστα. Πόσο μ'αρέσει αυτό το σχεδιάγραμμα http://www.atlasoftheuniverse.com/50lys.html G2V-stars.xlsG2V stars Αστρονομική Ένωση Σπάρτης
alepohori Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 14, 2008 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 14, 2008 Thanks! Δημήτρης Καπετανάκης CGCG108-138: Mag 15.5v, να τ'αφήσω; Πολλά τα mag Άρη! Το flickr μου
Bi2L Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 14, 2008 Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 14, 2008 Γιαννη πολυ καλο!!! Μπραβο!!! Βασίλης ΜεταλληνόςOO 16 1600 f4ΟΟ 12.5 1525 f4.8 NEQ6TOA130 1000 f7.7 ΕΜ200ED80 600 f7.5, Vixen9x63Canon eos 6D, Sony a7s2, Wat120n+,Asi1202009年7月22號日食 - 2017 Aug 21www.metallinos.net
Μανούσος Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 15, 2008 Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 15, 2008 Πολύ καλό Excel σε ευχαριστούμε πολύ Φιλικά -- Μανούσος ΔημήτρηςΟι κατασκευές μου:https://www.astrovox.gr/forum/viewtopic.php?t=22270https://www.astrovox.gr/forum/viewtopic.php?t=17643https://www.astrovox.gr/forum/viewtopic.php?t=19201
Γιάννης Ευφραιμίδης Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 19, 2008 Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 19, 2008 Το αρχείο αναβαθμίστηκε με περισσότερς ενδιαφέρουσες πληροφορίες από το προηγούμενο... Οι πληροφορίες είναι από την wikipedia με αρκετές προσθήκες και βελτιώσεις. Για περισσότερα πατήστε στα link της wikipedia. Όποιος ενδιαφέρεται για ένα αρχείο excel μέ τις ίδιες πληροφορίες αλλά για 9.388 αστέρια όλων των αστερισμών ας στείλει π.μ. για να του σταλεί μέσω mail. Μέγεθος 4,4ΜΒ και δεν ανεβαίνει εδώ Φιλικά, Γιάννης G2V_Stars_plus.xlsG2 stars plus Αστρονομική Ένωση Σπάρτης
alepohori Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 19, 2008 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 19, 2008 Ευχαριστούμε πολύ , excellman!!! Δημήτρης Καπετανάκης CGCG108-138: Mag 15.5v, να τ'αφήσω; Πολλά τα mag Άρη! Το flickr μου
ΠΑΠΑΣΩΤΗΡΙΟΥ ΛΕΩΝ Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 20, 2008 Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 20, 2008 Το excellman μου αρεσε! Η αστρονομια μας βοηθαει να κοιταμε ψηλα. www.astrotheory.gr
Γιάννης Ευφραιμίδης Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 21, 2008 Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 21, 2008 Το excellman μου αρεσε! Και βέβαια σου άρεσε "excelman's bro" Αστρονομική Ένωση Σπάρτης
dimitris Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 21, 2008 Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 21, 2008 καλό το αρχείο ! Μια μικρή παρατήρηση/παράκληση, για όλα τα αρχεία που κυκλοφορούν τοποθετούνται, σε διάφορες μορφές (excel, word, pdf). Γνώμη μου είναι : α) να αναφέρεται στο αρχείο ο "δημιουργός του" με ένα από ονοματεπώνυμο ή όπως αλλιώς επιθυμεί (έτσι θα γλιτώσει από μερικούς - πχ εμένα από το να τοποθετώ ονόματα του "δημιουργού" και την αντίστοιχη πηγή που το βρήκα για να είναι έτοιμο προς κάθε χρήση με αναφορά στην πηγή) β) καλό είναι επίσης να αναφέρεται, μέσα στο αρχείο η πηγή (NASA, ESA, ή ότι άλλο από την οποία προήλθαν τα στοιχεία) απλά επειδή είναι καλές οι εργασίες που βλέπω κατά καιρούς και μπορούν να χρησιμοποιηθούν ας χρησιμοποιηθούν και με τις αναφορές ....."των εργατών" που τις δημιούργησαν και είχαν την ευγενή καλοσύνη να μας τις παραχωρήσουν. Φιλικά, Δημήτρης ΠρασόπουλοςΑλεξανδρούπολη/ Κομοτηνήhttp://prasopoulosdimitrios.blogspot.com/
Bi2L Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 21, 2008 Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 21, 2008 Γιαννη...αλλο ενα Μεγαλο Μπραβο!!!!! Εισαι φοβερος!!!!Εμεις οι AstroVoxαδες Σε Ευχαριστουμε AVE Γιαννη!!!!!!A V E !!!!! καλό το αρχείο ! Μια μικρή παρατήρηση/παράκληση, για όλα τα αρχεία που κυκλοφορούν τοποθετούνται, σε διάφορες μορφές (excel, word, pdf). Γνώμη μου είναι : α) να αναφέρεται στο αρχείο ο "δημιουργός του" με ένα από ονοματεπώνυμο ή όπως αλλιώς επιθυμεί (έτσι θα γλιτώσει από μερικούς - πχ εμένα από το να τοποθετώ ονόματα του "δημιουργού" και την αντίστοιχη πηγή που το βρήκα για να είναι έτοιμο προς κάθε χρήση με αναφορά στην πηγή) β) καλό είναι επίσης να αναφέρεται, μέσα στο αρχείο η πηγή (NASA, ESA, ή ότι άλλο από την οποία προήλθαν τα στοιχεία) απλά επειδή είναι καλές οι εργασίες που βλέπω κατά καιρούς και μπορούν να χρησιμοποιηθούν ας χρησιμοποιηθούν και με τις αναφορές ....."των εργατών" που τις δημιούργησαν και είχαν την ευγενή καλοσύνη να μας τις παραχωρήσουν. να προσθεσω οτι καλο θα ηταν τα Θεματα/λυματα/Threts τα οποια περιεχουν "Συμαντικα/Χρησιμα αρχεια" να γινουν Sticky, ωστε να μπορουν να αναζητηθουν και να διαβαστουν ευκολα. (ελπιζω να μην ζητω πολλα) Βασίλης ΜεταλληνόςOO 16 1600 f4ΟΟ 12.5 1525 f4.8 NEQ6TOA130 1000 f7.7 ΕΜ200ED80 600 f7.5, Vixen9x63Canon eos 6D, Sony a7s2, Wat120n+,Asi1202009年7月22號日食 - 2017 Aug 21www.metallinos.net
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε έναν λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είσαι μέλος για να αφήσεις ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!.
Εγγραφή νέου λογαριασμούΣυνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό? Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα