Jump to content

5 Ερωτησεις για το Meade ETX-70ΑΤ του Lidl

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Παιδια, αν και περιμενω απο μερα σε μερα την ..... ελευση της μπουμπας μου (κορουλας μου), τρωγεται ταυτοχρονα και η τσεπη μου...! :mrgreen:

Σκεφτομαι να αγορασω λοιπον και αυτο το τηλεσκοπιο, το οποιο ειναι αρκετα μικρο για μικρες αποδρασεις...

Λοιπον οι ερωτησουλες μου ειναι λιγες και θελω απαντηση απο τα ατομα που το εχουν ηδη στην κατοχη τους και το χρησιμοποιουν, OK ;

- Ειναι πραγματι το ΕΤΧ-70, με ηλεκτρικο μοτερ και μηχανισμο GOTO;

- Μπορει να "δει" βαθυ ουρανο "DSO" οπως νεφελωματα γαλαξιες;

- Τα πρoσoφθαλμια του ειναι τα ιδια με αυτα του Bresser 70/700mm, δηλ. χαλια;

- Εχει κανει καποιος μαζι του αστροφωτογραφηση με CCD σε βαθυ ουρανο; Τι αποτελεσματα εχει η φωτογραφηση βαθεως ουρανου;

- Εχει φωτεινοτητα αρκετη οταν κοιταζουμε σε DSO π.χ. Ωριωνα; Φαινεται δηλ. ξεκαθαρα καποιο νεφελωμα και σε τι πεδιο (FOV). Ειναι οσο και το FOV του εκαστοτε προσοφθαλμιου ή μικροτερο; (Ας πουμε ενα EP των 68ο?)

ΕΙΔΙΚΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ

* Εστιακή απόσταση 350 mm, διάμετρος φακού 70 mm

* 3 φακοί με εστιακή απόσταση: α) 25 mm για την παρατήρηση των αστεριών, γαλαξιών και άλλων φαινομένων, β) 12 mm για την παρατήρηση φεγγαριού, γ) 4 mm για την παρατήρηση πλανητών

* Υψηλή ανάλυση οπτικής για την παρατήρηση γης και ουρανού

* Πρίσμα Amici για την ορθή απόδοση της εικόνας

* 3 x φακός Barlow που επιτρέπει τον τριπλασιασμό της εστιακής απόστασης

* Σταθερός τρίποδας αλουμινίου

* Σακίδιο μεταφοράς, οδηγίες χρήσης

* 5 χρόνια εγγύηση

* Τεμάχιο

149 €*

ΥΓ: Παιδια, γιατι δεν δουλευει η επιλογη [ περισσότερες πρόσφατες... ] στο site????? Μου βγαζει ασυναρτητους χαρακτηρες και τιποτα αλλο....

:?:

07_5786_b.jpg.e04fcd1b945d8d2d258e2bdb8ec934d8.jpg

Meade LX200 8" EMC Classic (F/10) , Celestron Ultima Barlow 2x, Baader Ortho 6mm (Phantom),

Hirsch SCT Focal Reducer / Corrector f/6.3, Philips SPC900NC IR/Cut

>Destination Space!

Σύνδεσμος για σχόλιο
Κοινή χρήση σε άλλους ιστότοπους

• Απαντήσεις 66
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

Παιδια, αν και περιμενω απο μερα σε μερα την ..... ελευση της μπουμπας μου (κορουλας μου), τρωγεται ταυτοχρονα και η τσεπη μου...! Mr. Green

Αντε με το καλό...

Σκεφτομαι να αγορασω λοιπον και αυτο το τηλεσκοπιο, το οποιο ειναι αρκετα μικρο για μικρες αποδρασεις... μαυτή τη λογίκή ειναι μιά χαρά

Λοιπον οι ερωτησουλες μου ειναι λιγες και θελω απαντηση απο τα ατομα που το εχουν ηδη στην κατοχη τους και το χρησιμοποιουν, OK ;οκ

- Ειναι πραγματι το ΕΤΧ-70, με ηλεκτρικο μοτερ και μηχανισμο GOTO;

Ναι αλλά είναι στα Γερμανικά..

- Μπορει να "δει" βαθυ ουρανο "DSO" οπως νεφελωματα γαλαξιες;Το m42 το έβλεπα σαν μουτζούρα στον ουρανό,αλλα για σελήνη και πλανήτες δεν είναι ασχημο..

- Τα πρoσoφθαλμια του ειναι τα ιδια με αυτα του Bresser 70/700mm, δηλ. χαλια; περίπου

- Εχει κανει καποιος μαζι του αστροφωτογραφηση με CCD σε βαθυ ουρανο; Τι αποτελεσματα εχει η φωτογραφηση βαθεως ουρανου; οχι..δεν το επιχείρησα καν

- Εχει φωτεινοτητα αρκετη οταν κοιταζουμε σε DSO π.χ. Ωριωνα; Φαινεται δηλ. ξεκαθαρα καποιο νεφελωμα και σε τι πεδιο (FOV). Ειναι οσο και το FOV του εκαστοτε προσοφθαλμιου ή μικροτερο; (Ας πουμε ενα EP των 68ο?)

=D> =D> δεν ξέρω... :-# :-# :-#

:cheesy: :cheesy: :cheesy: :cheesy: :cheesy: :cheesy: :cheesy:

:-({|= . I LOVE MUSIC -SPACE- XTREME LIFE. :cheesy:
Σύνδεσμος για σχόλιο

Λοιπον, καταρχας σε ευχαριστω Pascal για .... ολες τις απαντησεις και ιδιατερα την πρωτη! :P

Επειδη βλεπω οτι το θεμα αρχισε να..... με ξυνει ιδιαιτερα :P και θελω να αποφασισω αυτο το Σαββατοκυριακο =P~ , θελω να δωσετε ολοι τα φωτα σας.... :wink:

Λοιπον, η χρηση του οπως ειπαμε θα ειναι περιορισμενη, δεν θα αντικαθιστα με κανενα τροπο το 8" μου, αλλα πιστευω με την χρηση του GOTO θα εχω και κατι πολυ πολυ χρησιμο: θα μπορω ευκολα να προσανατολιζομαι σχετικα με τα DSO αντικειμενα (στο περιπου). Θα ειναι δηλ. ενα ειδος Celestron Scout (αυτο που δειχνει την περιοχη που ειναι καθε αστρο).

Επισης αν αλλαξω τα μανισια του προσοφθαλμια με ενα καλο (πχ Hyperion Zoom) θα εχω πιστευω πολυ καλα αποτελεσματα ακομα και σε DSO - βλεπε Ωριωνα - τι λετε ?

Ετσι το μικρο του μεγεθος θα μπορει να χρησιμοποιηθει και για επιγεια παρατηρηση και μαλιστα σαν τηλεφακος, παντα με καλυτερο προσοφθαλμιο.

Το οτι μπορει οι ενδειξεις να ειναι στα Γερμανικα δεν με πτοουν γιατι μπορουν να μεταφραστουν πολυ ευκολα ή να κατεβασω αγγλικους οδηγους...

Το μονο που δεν ξερω ειναι αν θα μπορεσω να κανω καποια καλη φωτογραφηση καποιου φωτεινου DSO, εστω με καποια CCD καμερα, αργοτερα. :?:

Απο οτι διαβαζω σε αρκετα sites (εχω βαλει τα λινκς για να τα διαβασετε και εσεις, ειναι ενα τιμιο τηλεσκοπιο και εκπληρωνει ολα οσα υποσχεται... :P

Οι compact διαστασεις του, η πολυ καλη τιμη του, και η δυνατοτητα ευρεσης αντικειμενων με το GOTO του, αξιζουν....... οσο ενα προσοφθαλμιο!!!!!! ](*,) ](*,) ](*,) :P :P :P

ΥΓ: Κατι σημαντικο: θα μπορεσω να κανω Alignment αν δεν βλεπω πχ τον πολικο αστερα και βλεπω πχ. Νοτο και για παραδειγμα τον Σειριο;

Και εδω βρισκονται οι κριτικες (ολες θετικες) για το εν λογω .... μαραφετι!

http://www.excelsis.com/1.0/entryvotes.php?sectionid=12&entryid=299

http://photos.offline.org.uk/showgallery.php?galleryid=67

Αντε παιδες βοηθηστε μην παρω.... γουρουνι στο σακι!!! :mrgreen: :mrgreen:

Updated: Βρηκα και ολες τις απαραιτητες οδηγιες σε βιντεο για να γινει η εγκατασταση παιχνιδακι!

http://www.meade.com/educational/etx%20videos/qt_chap6.html

Και... Astrophotography with an ETX 70 boldly going where few ETX70s have gone before!!!! (Εικονες βγαλμενες με το ETX70 απο νεφελωματα, γαλαξιες κτλ)!!!

http://www.freewebs.com/seeker372011/nebulae.htm

showpic_php3.thumb.jpg.9cf93f503848a83b1cb4fe220a47d02a.jpg

showpic2_php.thumb.jpg.91b6bca521fa2607e509cafd9292c0dd.jpg

showpic_php.jpg.f3472f447240f96bb5708bcb9cc2c46c.jpg

Meade LX200 8" EMC Classic (F/10) , Celestron Ultima Barlow 2x, Baader Ortho 6mm (Phantom),

>Destination Space!

Σύνδεσμος για σχόλιο

Γιώργο ,αυτό που μου λείπει απο το ΕΤΧακι είναι οι εκδρομούλες στη Ζάκυνθο,οι απροβλεπτες εξορμήσεις που το είχα πάντα στον ώμο και εστηνα σε 2' οπότε σκέψου οτι έχει την ίδια τιμή με το barlow που θελω να παρω.. #-o

ΑΝΤΕ και Καλορίζικο O:) O:) O:)

:-({|= . I LOVE MUSIC -SPACE- XTREME LIFE. :cheesy:
Σύνδεσμος για σχόλιο

θα μπορεσω να κανω Alignment αν δεν βλεπω πχ τον πολικο αστερα και βλεπω πχ. Νοτο και για παραδειγμα τον Σειριο;

Δηλ. Κατερινα (και λοιποι :P ) η ευθυγραμμιση δεν χρειαζεται να ειναι πανω στον πολικο αστερα απλα στην αρχη να βρω τον Βορρα καπως χονδρικα και μετα να ζητησω καποιο αστερι (πχ. τον Σειριο) για να με παει εκει....

Αν αυτο δεν με παει κατευθειαν στον Σειριο, πιστευω οτι απλα αν μετακινησω ετσι το τηλεσκοπιο απο την βαση του και το κανει να δειχνει τον Σειριο, μετα δεν θα εχω κανενα προβλημα με αλλον αστερα ή νεφελωμα, σωστα???

PLs Help! [-o< [-o< [-o< [-o< [-o<

>Destination Space!

Σύνδεσμος για σχόλιο

To αγγλικο manual του Meade ETX-70AT.

Εδω:

http://www.shepherd.edu/astronomy/observatory/etx70_manual.pdf

Ωραιες εικονες απο εναν τυπα με αναλυτικες λεπτομερειες για το τηλεσκοπιο.

http://www.pk3.org/Astro/index.htm?scopes_meade_etx70at.htm

DSCN8953s.jpg.49d7411dcdc7ebfa27f7f204ae4c8cbb.jpg

ETX-70AT_s.jpg.00ead9f0f12ac14ae49607a4146cb6d0.jpg

DSCN8949s.jpg.a7c06d52622e4d1e16b9ad09ce7c94d5.jpg

>Destination Space!

Σύνδεσμος για σχόλιο

Είμαι άσχετος από τηλεσκόπια & γενικά από Αστρονομία.

Το ETX 70AT αξίζει το κόπο για πρωτάρη.

Μπορώ εύκολα να βρω φίλτρα για Ήλιο & Σελήνη, επειδή δεν το βρίσκω πια να διατίθεται από τις αντιπροσωπίες;

Παίρνει φωτογραφική Cannon350D & τι χρειάζεται με τι κόστος.

Σκεπτόμουνα για το Skywatcher Dobsonian 8" ή 10" αλλά αυτό πως το ρυθμίζεις να βρεις αυτό που θέλεις. Σε αυτά προσαρμόζεται η Cannon μου.

Ευχαριστώ.

Για αρχή καλές είναι αυτές οι απορίες.

Σας υπόσχομαι να σας πρήξω αργότερα όταν αποκτήσω τηλεσκόπιο.

:D

Μέλος Συλλόγων:

Ελληνικής Αστρονομικης Ενωσης

Συλλόγου Ερασιτεχνικής Αστρονομίας.

Όμιλος Γερόντων Αστροπαρατηριτών.

Ε.Λ.Φ.Ε.ΑΣ

http://users.otenet.gr/~babgia/

Σύνδεσμος για σχόλιο

και εγω φιλε μου ασχετος ειμαι. δεν ξερω τι να κανω, διαβαζω απο δω απο κι, αλλοι λενε για αρχη καλο ειναι αλλοι οτι ειναι μαπα. τι να πω δεν ξερω,μαλλον αυριο θα παω να το παρω και μετα βλεπουμε.
Σύνδεσμος για σχόλιο

Παιδιά, για σας που είναι το 1ο σας τηλεσκόπιο, καλύτερα να δώσετε 300€ να πάρετε ένα 8ιντσο DOB. Δεν έχουν καμμία σχέση μεταξύ τους τα τηλεσκόπια. Αυτό βέβαια ισχύει αν είστε πραγματικοί λάτρεις του ουρανού και θέλετε να μάθετε πραγματικά και όχι gadjetάκηδες και να περιμένετε το μοτέρ να σας πάει στον στόχο. Αυτό το τηλεσκόπιο είναι πιο πολύ ένα παιχνίδι. Θα το πάρω κι εγώ αλλά για άλλους λόγους (έχω ήδη ένα 8ιντσο).
Σύνδεσμος για σχόλιο

@planetman

Φίλε καλά μας τα λες, αλλά εγώ εκτός το polaris, Ωρίωνα, Δράκο & μερικούς άλλους σχηματισμούς δεν βρίσκω τίποτε άλλο & χάρτες δεν έχω.

Τι να δω;

Εκτός & βρω κάποιο πρόγραμμα για το PC τύπου starry night.

Δεν είναι χρήσιμο για οδηγός;

Μέλος Συλλόγων:

Ε.Λ.Φ.Ε.ΑΣ

Σύνδεσμος για σχόλιο

Γεια και χαρά στους καινούριους. :D

Παιδιά, αν και δεν είναι το κατάλληλο τόπικ για να το συζητήσουμε, μιας και έχω και εγώ το συγκεκριμένο τηλεσκόπιο και 2 μεγαλύτερα να πω πολύ απλά το εξής, για να μην πετάξετε τα λεφτά σας.

Το τι τηλεσκόπιο θα αγοράσετε είναι συνάρτηση των αναγκών, των προσδοκιών και της τσέπης σας.

Εμείς θα πούμε τη γνώμη μας εφόσον μας δώσετε κάποια δεδομένα (από που παρατηρείτε, πόσα λεφτά διαθέτετε, αν έχετε αμάξι, τι σας ενδιαφέρει να παρατηρήσετε κλπ) κι εσείς θα αποφασίσετε τι από αυτά που λέμε ταιριάζει στις ανάγκες σας. Προτείνω ν ανοίξετε ένα καινούριο τόπικ και να θέσετε τα δεδομένα σας. :mrgreen:

Το συγκεκριμένο τηλεσκόπιο είναι ένα αχρωματικό διαθλαστικό 2.76 ιντσών. Αν οι προσδοκίες σας είναι να δείτε με τα ματάκια σας λεπτομέρειες σε αντικείμενα βαθέους ουρανού, απλά ξεχάστε το.

Το συγκεκριμένο τηλεσκόπιο θεωρείται ένα εισαγωγικό τηλεσκόπιο, με εξαιρετική φορητότητα όπως φαίνεται στις παραπάνω φωτογραφίες, αλλά τίποτα παραπάνω.

Αργά ή γρήγορα, αν θελήσετε να ασχοληθείτε επισταμένως με την αστροπαρατήρηση ή την αστροφωτογράφηση, θα προβείτε στην αγορά μεγαλύτερης διαμέτρου τηλεσκοπίου.

Σύνδεσμος για σχόλιο

@planetman

Φίλε καλά μας τα λες, αλλά εγώ εκτός το polaris, Ωρίωνα, Δράκο & μερικούς άλλους σχηματισμούς δεν βρίσκω τίποτε άλλο & χάρτες δεν έχω.

Τι να δω;

Εκτός & βρω κάποιο πρόγραμμα για το PC τύπου starry night.

Δεν είναι χρήσιμο για οδηγός;

Ένα καλό βιβλίο για αρχάριους και εκμάθηση των αστερισμών,είναι ό,τι σου χρειάζεται,φίλε μας!Έχει δίκιο ο planetman.Τέτοια τηλεσκόπια είναι άχρηστα παιχνίδια.

Δημήτρης Καπετανάκης

CGCG108-138:

Mag 15.5v, να τ''αφήσω;

Πολλά τα mag Άρη!

Το flickr μου

Σύνδεσμος για σχόλιο

Αν είναι τόσο άχρηστο όσο λες βρε Δημήτρη, γιατί το αγοράζει ο planetman και τόσος κόσμος; Κάτι καλό θα του βρίσκουμε, δεν μπορεί ... :mrgreen:
Σύνδεσμος για σχόλιο

Αν είναι τόσο άχρηστο όσο λες βρε Δημήτρη, γιατί το αγοράζει ο planetman και τόσος κόσμος; Κάτι καλό θα του βρίσκουμε, δεν μπορεί ... :mrgreen:
Όσος κόσμος και να το αγοράσει Κατερίνα,δε το καθιστά χρήσιμο.

Δημήτρης Καπετανάκης

CGCG108-138:

Mag 15.5v, να τ''αφήσω;

Πολλά τα mag Άρη!

Το flickr μου

Σύνδεσμος για σχόλιο

Έχουν δωθεί στο παρελθόν και πιο τεκμηριωμένες,Κατερίνα.Έχει βουήξει το φόρουμ.Βαριέμαι να επαναλαμβάνω.Ερεθίσματα για περισσότερο ψάξιμο δίνω.

Δημήτρης Καπετανάκης

CGCG108-138:

Mag 15.5v, να τ''αφήσω;

Πολλά τα mag Άρη!

Το flickr μου

Σύνδεσμος για σχόλιο

Κι εγώ βαριέμαι να διαβάζω συνέχεια σε θέματα για ρομποτικά τηλεσκόπια, πόσο άχρηστα είναι... αλλά τι να κάνουμε;

Άμα πετάμε κάτι να είμαστε και σε θέση να το τεκμηριώνουμε, αλλιώς ας μη μιλάμε καθόλου...

Σύνδεσμος για σχόλιο

Παιδιά μια απορία

Για να δώ την έκλειψη Ηλίου & Σελήνης μου χρειάζεται να κουβαλάω 10" ή κάνω δουλειά μου με το παραπάνω;

Μήπως δεν θα δω όλα όσα πρέπει;

Απλά ρωτάω γιατί είμαι εντελώς άσχετος.

Μέλος Συλλόγων:

Ε.Λ.Φ.Ε.ΑΣ

Σύνδεσμος για σχόλιο

Για Ήλιο (με τις απαραίτητες προφυλάξεις βέβαια) και Σελήνη καλό είναι. Αλλά μέχρι εκεί. =; Αν θέλεις να μην ασχοληθείς περαιτέρω και απλά θες από περιέργεια να παίξεις για να δεις πως είναι τότε πάρτο, αλλιώς αν έχεις μέσα σου το μικρόβιο και θες να ασχοληθείς σοβαρά με την αστρονομία τότε καλύτερα να το αποφύγεις και να πάρεις κάτι καλύτερο.
Σύνδεσμος για σχόλιο

Άστα γιατί το βλέπω το μικρόβιο να έρχεται.

Έτσι ξεκίνησα & με τη δορυφορική λήψη στην Αθήνα με μία κάρτα για PC.

Και τώρα έχω τρεις δέκτες & τρία κάτοπτρα. :D

Μέλος Συλλόγων:

Ε.Λ.Φ.Ε.ΑΣ

Σύνδεσμος για σχόλιο

Alepohori, μιλας ρε συ τελειως υποκειμενικα.=; :P

Αν διαβασεις καποιο σχολιο απο ξενους αστρονομους που ασχολουνται με την αστρονομια και εχουν ΚΑΙ μεγαλυτερα, πιο σοβαρα τηλεσκοπια παραλληλα, θα δεις τι εχουν να πουν για αυτο το μικρο και φτηνο τηλεσκοπιο.

http://www.excelsis.com/1.0/entryvotes.php?sectionid=12&entryid=299

Το μεγαλυτερο του πρoτερημα ειναι ενα: ΦΟΡΗΤΟΤΗΤΑ!

Και το παιρνω κυρια για 3 λογους:

1) ΦΟΡΗΤΟΤΗΤΑ

2) GOTO ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΠΟΥ ΕΚΜΗΔΕΝΙΖΕΙ ΤΟΝ ΧΡΟΝΟ ΕΥΡΕΣΗΣ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΩΝ ΚΑΙ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΕΥΚΟΛΑ ΚΑΘΟΔΗΓΗΤΗΣ ΓΙΑ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΑ ΤΗΛΕΣΚΟΠΙΑ ΟΠΩΣ ΤΟ DOB ΜΟΥ TΩΝ 8".

3) ΓΡΗΓΟΡΗ ΕΠΙΓΕΙΑ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΗ ΜΕ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ ΜΝΗΜΟΝΕΥΣΗΣ

Αν ολα πανε καλα και το εχω αυριο, θα εχω κατι που θα με κανει να μαθω πιο γρηγορα τα ρομποτικα συστηματα, χωρις να δωσω και μια περιουσια.

Και αν βρε παιδι μου καποτε, λεω καποτε το βαρεθω ή με εμποδιζει, το πουλαω βρε αδερφε!

Απο οτι μαθαινω ειναι και πολυ ακριβες στην ευρεση αντικειμενων με το GOTO του (Autostar). =; :P

Με λιγα λογια παιδια, δεν νομιζω να ειναι καποιος χαζος για να παρει αυτο το τηλεσκοπιο. Δεν ειναι του carrefour ή καποιας ανωνυμης μαρκας και μαλιστα εχει πολυ καλο GOTO.

Ετσι αν το παρει καποιος αρχαριος θα το ευχαριστηθει και θα τον κανει να αναζητησει (αν το θελησει) αργοτερα κατι πιο μεγαλο (γιατι σοβαρα ειναι ολα!).

Αν το παρει καποιος που εχει ηδη σχεση με την αστρονομια (οπως εγω? :shock:), αυτο που θα κερδισει ειναι οτι θα μπορει πανευκολα να το παιρνει εξω οταν βαριεται να βγαζει το μεγαλο του τηλεσκοπιο. Θα μπορει να το μεταφερει σε βουνα και να κανει επιγεια παρατηρηση οποτε θελει (βλεπε κορυφη Ολυμπου).

Και ολα αυτα με μονο 149!!!!! :P :P :P :P

Ειναι να το σκεφτομαι ακομα ρε συ Alepohiori?? =;

>Destination Space!

Σύνδεσμος για σχόλιο

Με αφορμή την καυτή απάντηση του alepohori θα πω εγώ για ποιο λόγο θα το αγοράσω:

1) Παραδέχομαι πως θέλω να παίξω λίγο με το όλο σύστημα του GOTO. Έχω ήδη ένα 8ιντσο DOB, κάνω εντελώς manually starhopping και βρίσκω ΟΛΟΜΟΝΑΧΟΣ οποιοδήποτε αντικείμενο θέλω. Οπότε δεν θα υποκαταστήσει το άλλο τηλεσκόπιο, απλώς θέλω να γνωρίσω και το ρομποτικό σύστημα. Άσε που και για καμμία αστρονομία πεζοδρομίου που θέλουμε να προσελκύσουμε κόσμο ίσως είναι καλύτερο μιας κι έχει παρακολούθηση στόχου.

2) Ο 2ος λόγος και το ίδιο σημαντικός είναι τα πολύ μεγάλα πεδία που θα μου δίνει. Έχει τύχει σε πολλά τεράστια νεφελώματα να μην μπορώ να τα απολαύσω όπως θέλω. Το συγκεκριμένο τηλεσκόπιο θα μου δίνει έως και 4 μοίρες πεδίο. Για κάποιο λόγο έχω την εντύπωση πως ο γαλαξίας της Ανδρομέδας θα είναι πιο εντυπωσιακός από το 70άρι παρά το 8ιντσο. Θέλω να επιβεβαιώσω και τη θεωρία που έχω αναπτύξει με το exit pupil, ότι δηλαδή ουσιαστικά και με αυτό θα βλέπεις αμυδρά νεφελώματα, αρκεί να είναι μεγάλα.

3) Ο 3ος λόγος είναι η τρελή φορητότητα. Πηγαίνω στο χωριό ένα βράδυ οικογενειακώς, θα μπορέσω να κρατάω το 70άρι, ενώ το 8ιντσο όχι.

4) Θα κάνω μια δοκιμή και με την Canon για deep sky φωτογράφηση και ό, τι βγει.

Εγώ τεκμηριώθηκα. :wink:

Σύνδεσμος για σχόλιο

1)Τι να το κάνετε και για ποιο λόγο να πληρώσετε ένα GOTO τηλεσκόπιο,όταν με τέτοια διάμετρο δε μπορείς να δεις τίποτα.

Εκτός αν κάποιος χρειάζεται GOTO σύστημα για να δει εκτεταμένα αντικείμενα (μεγάλης έκτασης),όπως το M31 και το Veil.Στη περίπτωση αυτή δε χρειάζεται τηλεσκόπιο,αλλά ένα βιβλίο για τα βασικά.

2)Αν δε μάθει κάποιος τους αστερισμούς με το γυμνό ματάκι του και με έναν φτηνό χάρτη δίπλα του,δε πρόκειται να μάθει τον ουρανό ούτε τον αιώνα τον άπαντα,ακόμα και αν αγοράσει τα ΕΤΧ του κόσμου. Όταν με το καλό μάθει τους αστερισμούς,να κάτσει να παιδευτεί λίγο να δοκιμάσει και κανένα αστροάλμα με κάποιο DOB 8" με λιγότερα χρήματα ή ακόμα και με ένα Bresseraki 70mm στο 1/3 των χρημάτων.

Και για φορητότητα ούτε λόγος.Μια χαρά φορητά είναι και τα 2.

Εκτός και αν είναι ερασιτέχνης του καναπέ,οπότε χάνουμε τον καιρό μας!

Δημήτρης Καπετανάκης

CGCG108-138:

Mag 15.5v, να τ''αφήσω;

Πολλά τα mag Άρη!

Το flickr μου

Σύνδεσμος για σχόλιο

Δημιουργήστε έναν λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είσαι μέλος για να αφήσεις ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!.

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Συνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό? Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...

Σημαντικές πληροφορίες

Όροι χρήσης