Jump to content

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσιεύτηκε

Γίνεται πολύς λόγος για πολλές ίντσες! Και δικαίως θα έλεγα! Όποιος θα ήθελε να φτάσει το θηρίο του στα όριά του, αξίζει να διαβάσει την παρακάτω λίστα. Πρόκειται για πραγματικά απόλυτη πρόκληση! Ένα παράδειγμα : Αστέρι 9,5mag με γυμνό μάτι! :shock: :shock: Μη βιαστείτε να πέιτε ότι με την δεδομένη φωτορύπανση της Ελλάδας, κάτι τέτοιο είναι αδύνατο. Η συνεχής και σοβαρή προσπάθεια θέασης του στόχου μας (όταν είμαστε βέβαιοι ότι βρισκόμαστε στο σωστό πεδίο), μπορεί να επιφέρει απίστευτα αποτελέσματα. Τις προάλλες στον Κιθαιρώνα, μία ολόκληρη νύχτα, πάλευα 2 γαλαξίες...Υπερβολικό βέβαια, αλλά μου αρέσουν τέτοιες προκλήσεις.

Απολαύστε και όσοι δοκιμάσουν, μη μας ξεχάσουν!!

http://www.astronomy-mall.com/Adventures.In.Deep.Space/aintno.htm#certificates

Δημήτρης Καπετανάκης

CGCG108-138:

Mag 15.5v, να τ'αφήσω;

Πολλά τα mag Άρη!

Το flickr μου

Δημοσιεύτηκε

Δημήτρη, σε καταλαβαίνω! Η αναζήτηση πολύ δύσκολων στόχων είναι μιά από τις προκλήσεις και χαρές της παρατήρησης σε σκοτεινό ουρανό. Απαιτεί προετοιμασία και προσήλωση αλλά η προσπάθεια αισθάνεσαι πως σε μεταφέρει πραγματικά ψηλά, μέσα στα αστρικά πεδία. Πολύ ευχάριστη μεταφορά... Κάτι τέτοιο κάναμε στον Πάρνωνα με τον φίλο Θανάση (ΙΑΝΟΣ) το καλοκαίρι του 2005 αναζητώντας τα όρια ενός 10ιντσου νευτώνειου στην παρατήρηση αμυδρών αστέρων. Το αποτέλεσμα, mag 15.7 εκπλήσσει όσους έχουν μάθει να εμπιστεύονται μόνο τις θεωρητικές (και μέσες) τιμές των βιβλίων αλλά δεν είναι καθόλου παράξενο με τη σωστή προετοιμασία και τακτική. Αλλά περισσότερα για όλα αυτά εδώ:

http://www.astrovox.gr/forum/viewtopic.php?t=1259&start=0&postdays=0&postorder=asc&highlight=

"Πως να σωπάσω μέσα μου την ομορφιά του κόσμου; ..." Κώστας Κινδύνης

"Με το λύχνο του άστρου στους ουρανούς εβγήκα, στο αγιάζι των λειμώνων, στη μόνη ακτή του κόσμου..." Οδυσσέας Ελύτης

www.a-polaris.org

Δημοσιεύτηκε

Η παρατήρηση με τον Θανάση μού έχει λείψει πολύ. Το ένα όριο μετά το άλλο. Δεν καταλαβαίνεις κούραση, κρύο, πείνα.... Τίποτα.

Ποια "θεωρητικά" όρια...Το 8", λένε, έχει όριο 14mag σε αστέρι. [-X Μύθος...

Μου έχει πει για την δοκιμή σας αυτή..Τον άκουγα στον Πάρνωνα και ανυπομονούσα να νυχτώσει.

Δημήτρης Καπετανάκης

CGCG108-138:

Mag 15.5v, να τ'αφήσω;

Πολλά τα mag Άρη!

Το flickr μου

• 2 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσιεύτηκε

Έχω μια εντύπωση πως το site είναι μούφα. Αναρωτιέμαι, αυτούς τους στόχους τους έχει δει κανείς; Αν ναι, γιατί δεν μας λένε πόσες ίντσες θέλουμε για κάθε στόχο;

Μαύρη τρύπα στον Μ87; :-s :-s :-s

Ένα νετρίνο;;; O:) O:) O:)

Πλανητικό στον Μ81; ](*,) ](*,) ](*,)

Μήπως μας δουλεύουν;

Δημοσιεύτηκε

Μαύρη τρύπα στον Μ87; :-s :-s :-s

Ένα νετρίνο;;; O:) O:) O:)

Πλανητικό στον Μ81; ](*,) ](*,) ](*,)

Ε,τι πως?Νετρινο? :shock: :roll: :^o

Aσε την ψυχη σου να σταθει νηφαλια και αταραχη μπροστα σε ενα εκατομμυριο συμπαντα!!!

:cheesy: :cheesy:

Φιλικα,

Βαλογιαννης Γιωργος

Δημοσιεύτηκε

Και εμένα μου έκαναν πολύ εντύπωση όλα αυτά, αλλά είδατε με τι θηρία παρατηρούν; Πιστεύω ότι από καθαρό ουρανό, μεγάλο υψόμετρο, 20 ίντσες και οξεία όραση, πολλά από αυτά είναι εφικτά..

Από την άλλη μεριά, γαλαξίας 29mag, πατημασιές στο φεγγάρι, διαχωρισμός διπλού 0,001" και μερικά άλλα, όντως μου φαίνονται κάπως... :-k :-k :-k

Δημήτρης Καπετανάκης

CGCG108-138:

Mag 15.5v, να τ'αφήσω;

Πολλά τα mag Άρη!

Το flickr μου

Δημοσιεύτηκε
Κάτι τρέχει με το site. To νούμερο 61 το είδατε; Θέλουν να δούμε το ρομποτάκι Sojourner Rover στον Άρη. Πάνε καλά; Κάποια ναι είναι δύσκολα αλλά κάποια απλά δεν γίνονται με οποιοδήποτε τηλεσκόπιο! Μη λέμε ό, τι θέλουμε.
Δημοσιεύτηκε
Για κάτι πιο αληθοφανές και χρήσιμο, πάλι από το ίδιο site όμως δείτε αυτό

http://www.astronomy-mall.com/Adventures.In.Deep.Space/peculspr.htm

Λίστα με "περίεργους" γαλαξίες από τον κατάλογο Arp. Αυτό μάλιστα! :)

Eνα εξαιρετικο βιβλιο για Arp Peculiar Galaxies http://www.willbell.com/HANDBOOK/arp.htm

Αλλα σας το λεω ειναι για μεγαλα εργαλεια πανω απο 12" τουλαχιστον να μη σας πω πανω απο 14" και σας τρομαξω.

Φιλικα Δημητρης

Orion Optics OMC 140 GP2 Goto Canon EOS 40D
Δημοσιεύτηκε
Για κάτι πιο αληθοφανές και χρήσιμο, πάλι από το ίδιο site όμως δείτε αυτό

http://www.astronomy-mall.com/Adventures.In.Deep.Space/peculspr.htm

Λίστα με "περίεργους" γαλαξίες από τον κατάλογο Arp. Αυτό μάλιστα! :)

Eνα εξαιρετικο βιβλιο για Arp Peculiar Galaxies http://www.willbell.com/HANDBOOK/arp.htm

Αλλα σας το λεω ειναι για μεγαλα εργαλεια πανω απο 12" τουλαχιστον να μη σας πω πανω απο 14" και σας τρομαξω.

Φιλικα Δημητρης

Δημήτρη το τελευταίο βιβλίο το ζαχαρώνω εδώ και καιρό. Αλλά φοβάμαι ότι οι 12'' είναι το minimum για παρατήρηση τέτοιου επιπέδου. Μπορεί να το αγοράσω κάποια στιγμή.

Δημοσιεύτηκε

Εγω το εχω κανα 8μηνο και σου λεω να το χτυπησεις εστω και για διαβασμα μονο (γιατι για να λεμε την αληθεια θες ιντσες για να τους βρεις τους συγκεκριμενους γαλαξιες)

Φιλικα Δημητρης

Orion Optics OMC 140 GP2 Goto Canon EOS 40D
Δημοσιεύτηκε
Μη μας λενε χαζομαρες παιδια,ουτε πατημασιες στη σεληνη μπορουμε να δουμε,ουτε το sojourner,ουτε νετρινο ](*,) ](*,)

Aσε την ψυχη σου να σταθει νηφαλια και αταραχη μπροστα σε ενα εκατομμυριο συμπαντα!!!

:cheesy: :cheesy:

Φιλικα,

Βαλογιαννης Γιωργος

Δημοσιεύτηκε

Ασφαλώς ο κατάλογος είναι μια φάρσα με αντικείμενα αδύνατο να παρατηρηθούν.

Το πιο αστείο όμως είναι ότι μερικά από αυτά όπως το οπτικό κομμάτι έκλαμψης ακτίνων γάμμα έγινε τελικά ορατό.

Πάντα το σύμπαν επιφυλάσσει εκπλήξεις υπεράνω των προσδοκιών μας...

Δημοσιεύτηκε

Γιατί αμφιβάλετε ρε παιδιά! Εγώ από το σπίτι μου έβγαλα τις παρακάτω φωτογραφίες, όπου προσσεληνώθηκε η πρώτη αμερικανική αποστολή! Τα αποτελέσματα ήταν ικανοποιητικά με τηλ.8" και afocal.

Να'στε καλά!!

Υ.Γ. Φωτό παρμένη από συνάδελφο (Σ.Μ.) τις ομάδας μας παρατήρησης, που μας το έστειλε με mail στη λίστα μας

ΟΙ ΙΝΤΣΕΣ ΕΙΝΑΙ ΑΡΚΕΤΕΣ :)

selini.JPG.7599209e340a69633f94cd250d4d245e.JPG

....τὸν ἥλιον εἰς ἐξουσίαν τῆς ἡμέρας, τὴν σελήνην καὶ τοὺς ἀστέρας εἰς ἐξουσίαν τῆς νυκτός....

Ψαλμός 135

Δημοσιεύτηκε
Sunspots on Rigel

Χαχα! Όποιος διαβάσει λίγο τη λίστα καταλαβαίνει ότι κανένα απο αυτά τα αντικέιμενα δεν μπορούν να παρατηρηθούν. Απλώς πρόκειται για αστείο. Η μαύρη τρύπα δεν φαίνεται. Το rover στη Σελήνη δεν φαίνεται ούτε με το hubble.

Φανταστείτε ότι οπτικά και φωτογραφικά έχουμε δεί μόνο 2-3 ήλιους απο κοντά και αυτοί φαίνονται θολοί και με χαμηλή ανάλυση για να μπορεί κανείς να διακρίνει κηλίδες ή οτιδήποτε άλλο. Και φυσικά με τηλεσκόπια άνω των 40 ιντσών. Θα ψάξω να βρώ το λίνκ γιατί είναι ενδιαφέρον.

starrynights.blog
Δημοσιεύτηκε

ptolemeo, στην 3η φώτο μόνο αν ήταν 800.000x θα σε πίστευα. =P~ =P~ =P~

Απορία: Όταν λένε "το βέλος που δείχνει τον Πλούτωνα", τι εννοούν; Μήπως το βελάκι που σχεδιάζουμε εμείς στους χάρτες για να τον εντοπίσουμε; χαχαχα #-o

Δημοσιεύτηκε
Πως είναι δυνατόν να εντοπίσεις ένα νετρίνο που είναι μικρότερο από ένα ηλεκτρόνιο,τη στιγμή που ούτε ηλεκτρόνιο έχουμε εντοπίσει ποτέ-γνωρίζουμε την ύπαρξη του μόνο από τις αλληλεπιδράσεις του.

Άγγελος Μακρής

www.aggelosmakris.com

www.facebook.com/aggelosmakrisnightscapes

www.instagram.com/aggelos_makris

Δημοσιεύτηκε

Όχι παιδιά! Η λίστα δεν είναι ούτε για συζήτηση. Είναι δυνατόν να διακρίνει κανείς κάτι στην επιφάνεια της Αφροδίτης; Και μας λέει να ψάξουμε να βρούμε το venera στο 6; Ή κρατήρα στην επιφάνεια του Τιτάνα;; Η φωτογραφία που παρέθεσα πιο πάνω είναι για να γελοιοποιήσω αυτή τη λίστα που σκοπό έχει απλά, να προκαλεί γέλιο!!

Φίλε planetman η μεγένθυνση 800Χ στην 3η φωτό βάση αυτής της λίστας μάλλον είναι και αρκετή!!

....τὸν ἥλιον εἰς ἐξουσίαν τῆς ἡμέρας, τὴν σελήνην καὶ τοὺς ἀστέρας εἰς ἐξουσίαν τῆς νυκτός....

Ψαλμός 135

Δημοσιεύτηκε

:D :D Άψογοι!!! Στο #98 "Simultaneous Solar transits of Mercury and Venus" . Η επόμενη φορά που θα συμβεί αυτό είναι το έτος 69.163 και η μεθεπόμενη το έτος 224.508.

Θα ήθελα να σας προτρέψω για την λίστα αυτή την επόμενη Πρωταπριλιά που θα έχω πουλήσει και το Hubble. :D :D :D

Αλεποχώρι μου φαίνεται ότι μας έκανες πλάκα ή δεν την διάβασες καθόλου την λίστα προηγουμένως. Στο λέω γιατί μιλάς για πολλές ίντσες αλλά αυτοί στην κορυφή λένε ότι η λίστα προορίζεται μόνο για οπτική παρατήρηση .

Όποιος θα ήθελε να φτάσει το θηρίο του στα όριά του, αξίζει να διαβάσει την παρακάτω λίστα.Πρόκειται για πραγματικά απόλυτη πρόκληση! Ένα παράδειγμα : Αστέρι 9,5mag με γυμνό μάτι!

Σημ1: Αστέρι 9,5mag με γυμνό μάτι αλήθεια πιστεύεις ότι μπορείς να δεις; :shock:

Σημ2: Ο τίτλος είναι AINTNO 100 catalog - δηλαδή "AINTNO way she's gonna see that".

:lol: :lol: :lol: :lol:

Φιλικά - Ντίνος Μακρόπουλος

*Όλα τα ταξίδια κάποια μέρα θα τελειώσουν. Βρες το σύμπαν μέσα σου και μπορείς να ταξιδεύεις για πάντα*.

Prem Rawat

Δημοσιεύτηκε

KonstantinosM και οι υπόλοιποι, ψυχραιμία!!

Για τα παραδείγματα που έχετε αναφέρει, συμφωνώ. Είναι και κάποια άλλα στη λίστα, για τα οποία δεν αποκλείω τίποτα διότι δεν γνωρίζω την βαθμό δυσκολίας τους.

Δε μιλάω για μένα, αλλά για κάτοχο τεράστιου κατοπτρικού.

Δημήτρης Καπετανάκης

CGCG108-138:

Mag 15.5v, να τ'αφήσω;

Πολλά τα mag Άρη!

Το flickr μου

Δημιουργήστε έναν λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είσαι μέλος για να αφήσεις ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!.

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Συνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό? Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...

Σημαντικές πληροφορίες

Όροι χρήσης