Jump to content

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσιεύτηκε

Aγαπητοι φιλοι θα ηθελα να μοιραστω μαζι σας μια υπεροχη εμπειρια που

εζησα αυτο το Σαββατοκυριακο...Τι εκανα ? Μετα απο δυο χρονια εμπλοκης με

ccd's, pec, autoguiding, exposure time, flats, darks, bias ,combine's κλπ κλπ κλπ (ολα τα απαραιτητα της αστροφωτογραφιας) εκανα κατι εντελως διαφορετικο.Πηρα στο εξοχικο μου το Bresseraki μια γερμανικη χειροκινητη, και τρια προσφθαλμια της meade.Tα εστησα σε ελαχιστο χρονο και ερχισα να παρατηρω κατω απο τον θεοσκοτεινο ουρανο της Τουζλας...Στοχευσα τον Δια.

ΕΠΑΘΑ ΖΑΒΛΑΝΤΑΝ !!! Τι θεαμα ηταν αυτο...Ο Διας και ολοκαθαρα 4 δορυφοροι του.Εμεινα με το στομα ανοιχτο και ακομη να το κλεισω...Και λεω την αμαρτια μου.Εκεινη την στιγμη με σκεφτηκα της βραδιες που αστροφωτογραφιζω τυλιγμενος μεσα σε καλωδια,καμερες, με εκατο προγραμματα να τρεχουν στο λαπτοπ,με μια βαση αστερι (ΗΕQ5 PRO) που ποτε ομως δεν ειναι αρκετη...και ενιωσα τρέλα.Η χαρα της παρατηρησης κατω απο σκοτεινο ουρανο,με απλα και βασικα εργαλεια με γεμισε και με γοητευσε απιστευτα.Αναθεωρησα...σκεφτηκα "φαντασου τι θα δεις με ενα προσοφθαλμιο μεσα απο το 200/800"...Λατρευω την αστροφωτογραφια.Ενα ομως ειναι σιγουρο απο εδω και περα καποιες νυχτες το μονο αξεσουαρ που θα εχω μαζι μου επανω στην ταρατσα θα ειναι ενα προσοφθαλμιο.

:D

"ΠΕΡΙ ΤΗΝ ΓΗΝ ΚΟΣΜΟΣ ΠΟΛΥΔΑΙΔΑΛΟΣ ΑΣΤΡΩΝ ΕΙΛΕΙΤΑΙ ΦΥΣΕΙ ΑΕΝΑΩ ΚΑΙ ΡΕΥΜΑΣΙ ΔΕΙΝΟΙΣ"

Ορφικα κειμενα.[/b]

Δημοσιεύτηκε
Έχεις δίκιο φίλε Στέλιο! Οι συγκίνηση που μπορεί να σου πρεσφέρει ένας κατασκότεινος ουρανός είναι ανεπανάληπτη! Ακόμα και με γυμνό μάτι!! Ακόμα περισσότερο με ένα ζευγάρι κιάλια, με το Skylux και πάει λέγοντας...Και δε πα να χτυπιέσε με όλα όσα ανέφερες προηγουμένως! Πιο πολύ ανγχώνεσε παρά ηρεμείς, όπως με την απλή παρατήρηση ενός ανοιχτού σμήνους άστρων για παράδειγμα, στην ησυχία της νύχτας και με τη συντροφιά του ήχου των τριζονιών!!

....τὸν ἥλιον εἰς ἐξουσίαν τῆς ἡμέρας, τὴν σελήνην καὶ τοὺς ἀστέρας εἰς ἐξουσίαν τῆς νυκτός....

Ψαλμός 135

Δημοσιεύτηκε
Τώρα κατάλαβες τι χάνεις που δεν έχεις dob..!!

:wink: :cheesy:

Χαχαχαχα. Εδώ είναι όλη η ουσία του θέματος φίλε μου!!! Με ένα DOB, έναν καλό ουρανό και έναν καλό χάρτη ταξιδεύεις σε άλλους κόσμους. Μαγεία...

Δημοσιεύτηκε

ερχισα να παρατηρω κατω απο τον θεοσκοτεινο ουρανο της Τουζλας..

Σε ποιο υψος της παραλιας Στελιο;;; πολες φορες το καλκαιρι κανω μονοημερα ελευθερο καμπινγκ Σ.Κ. περα απο την Καργιανη πριν τις κατολισθησεις . πραγματικα ειναι Μαγευτικος ο σκοτεινος ουρανος και χωρις κανενα αστρονομικο οργανο!!!

Καθαρούς ουρανούς 

Δημιουργήστε έναν λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είσαι μέλος για να αφήσεις ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!.

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Συνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό? Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...

Σημαντικές πληροφορίες

Όροι χρήσης