Jump to content

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσιεύτηκε
Κι εγώ είμαι υπέρ της αγοράς του. Πιο πολλές οι πιθανότητες να ωθήσει κάποιον παρά να απογοητεύσει. Μόνο και μόνο για παρατήρηση Σελήνης τα βγάζει τα λεφτά του.
  • Απαντήσεις 198
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

Δημοσιεύτηκε
Για όσους το σκέφτονται ακόμα...Πάρτε το!!

Και οσοι απο εσας εχουν 300 ευρω να ξερουν οτι μπορουν να παρουν ενα αληθινο τηλεσκοπιο... Τοσο κανει και δεν πωλειται στα lidl.

Δημοσιεύτηκε

Ρε παιδιά από που κ ως που κάνει το Bresser για οδηγητικό κ μάλιστα είναι κ περιζήτητο?Αφού το οδηγητικό χρειάζεται να πληρεί κάποιες προϋποθέσεις ανάλογα με τον σωλήνα που φωτογραφίζει.Επίσης ότι κ να λέτε το breseraki δεν παύει να είναι ένα κακό έως μέτριο τηλεσκόπιο.Για να πάρει κανείς το πρώτο φως από πλανήτες κ Σελήνη καλό είναι αλλά μέχρι εκεί.

Ρε τι μου κάνει κάθε χρόνο το Lidl.Με βγάζει απ τα ρούχα μου. :cheesy: :cheesy: :cheesy: :cheesy: :cheesy:

Με εκτίμηση Παναγιώτης Φωτεινέας
Δημοσιεύτηκε

Δεν λέω ότι είναι ό,τι καλύτερο αλλά μια σύγκριση με το SW 70/500 που πλασάρεται ως οδηγητικό..... πείθει..... :cheesy: :cheesy: :cheesy:

Τες πα... Εγώ δεν θα το αγοράσω. Απλώς αρκετοί εδώ μέσα οδηγούν με το "όχι τηλεσκόπιο" του Lidl :cheesy: :cheesy:

Any sufficiently advanced technology is indistinguishable from magic.

Arthur C. Clarke

http://vip-digital-imaging.blogspot.com

Δημοσιεύτηκε

Εξαρτάται και από την όρεξη κ το μεράκι που έχει ο καθένας να ασχοληθεί.Εγώ για παράδειγμα ξεκίνησα εδώ και ένα χρόνο με το skylux και δεν το έχω βαρεθεί ούτε στιγμή.Αντιθέτως.......προσπαθώ κάθε φορά να παρατηρήσω και να ερευνήσω κατι διαφορετικό.Και να είστε σίγουροι οτι εισήγαγαν πολλούς στον χώρο της αστρονομίας.Και δεν είνάι όλα ακριβώς όπως τα λέτε.................Δεν είναι μόνο για Σελήνη,μικροπράγματα απο πλανήτες,κάνα άστρο και τέλος...ΔΕΝ είναι έτσι

Αν κάποιος δει πρώτη φορά τη Σελήνη με το skylux...α πάθει την πλάκα του...και αν συνεχίσει σε κρόνο και δία...ακόμα περισσότερο

Από εκεί και πέρα μπορεί να δει Αφροδίτη(όχι τόσο καλα΄)...ουρανό,ποσειδώνα και άρη με όχι ιδιαίτερη ικανοποιηση.Ηλιος:με ένα απλό φίλτρο astrosolar...μπορεί να κάνει καταγραφή ηλιακών κηλιδων.Από γαλαξίες...σίγουρα θα ξετρελαθεί με ανδρομέδα...και με υπομονή και δυσκολία θα δει και τρεις τέσσερις φωτεινούς.Νεφελώματα:Σίγουρα Ωρίωνα,ring nebula,πλειάδες,Μ27,lagoon nebula...και άλλα φωτεινά.Επίσης οι διπλοί αστέρες θα τον συναρπάσουν...Ανοιχτά και σφαιρωτά σμήνη στην περιοχή του τοξότη συναρπάζουν...αλλά και μεγάλοι φωτεινοί αστέρες!

Αν κάποιος σκέφτεται ότι τα χρήματα είναι πολλά για ενα dob και δεν έχει καθόλου πείρα.......΄τότε προτείνω να πάρει το skylux για να μπει στο κλίμα

Εγώ ακόμα συνεχίζω να κάνω τρελές παρατηρήσεις με το bresseraki...και θα συνεχίσω μέχρι να πάρω dob.........(όταν θα πάω πανεπιστήμιο).........

Και οι παρακάτω photos δείχνουν ότι δεν είναι ντε και καλά μονο για Σελήνη....................... :-$ :-$ :-# :-# .

:-#

:-$ :-$ :-$

000.thumb.jpg.2f9c612c494247b301b0f9ae63aa351e.jpg

Δημοσιεύτηκε
Για όσους το σκέφτονται ακόμα...Πάρτε το!!

Και οσοι απο εσας εχουν 300 ευρω να ξερουν οτι μπορουν να παρουν ενα αληθινο τηλεσκοπιο... Τοσο κανει και δεν πωλειται στα lidl.

Πολλοί από εδώ μέσα αγόρασαν το τηλεσκόπιο των 300€ επειδή απλά παρακινήθηκαν μετά από την αγορά του Bresser. Συμφωνώ ότι δε τήθετε θέμα σύγκρησης. Αλλά αυτό το τηλεσκόπιο που διατήθετε και στην τελευταία πόλη της Ελλάδος, πόσο κόσμο εισήγαγε στο χώρο της αστρονομίας;; Ένα μικρό αριθμό από τους "νεοαφιχθέντες" στο χώρο, θα το διαπιστώσουμε τις επόμενες ΄μέρες, λύνοντάς τους διάφορες απορίες!

Αυτό το τηλεσκόπιο δε πρέπει να το βλέπουμε με βάση τις δυνατότητές του, αλλά σαν ένα τηλεσκόπιο-κλειδί, που ανοίγει τη πόρτα για την εξερεύνηση από τον καθένα, του διαστήματος!

....τὸν ἥλιον εἰς ἐξουσίαν τῆς ἡμέρας, τὴν σελήνην καὶ τοὺς ἀστέρας εἰς ἐξουσίαν τῆς νυκτός....

Ψαλμός 135

Δημοσιεύτηκε
To bresser ειναι μια μπουρουχα και μιση!

ΠΑΙΔΙΑ ΠΡΟΣΟΧΗ!!! Το breeser δεν ειναι ουτε καν τηλεσκοπιο. Ειναι μια πειρατικη διοπτρα! Προσοχη!!!!

Το πιο φθηνο πραγματικο τηλεσκοπιο που μπορειτε να αγορασετε, κοστιζει 300 ευρω και ειναι αυτο:

http://www.astronomy.gr/main.cfm?module=eshop&action=detail&id=657

και αυτο:

http://www.aktistar.com/GSODob/GSODob.htm#GSD200C

Εγω σας το ειπα... Μην λετε μετα οτι δεν μας το ειπε κανεις...

Αν τα 300 ευρω σας φαινονται πολλα, πιαστε καμια δουλεια της προκοπης ή αρχιστε να παιζετε σκακι που κοστιζει μια σκακιερα 30 ευρω.

Είναι καλό και για να καταλάβει κάποιος αν θα συνεχίσει πραγματικά το χόμπυ ή θα το παρατήσει.....................αφού το κόστος του δεν είναι μεγάλο και έτσι δν θα έχι τρομερή απώλεια αν συνηδειτοποιήσει ότι δεν του αρέσει

Με αυτο το τηλεσκοπιο το εξαιρετικα πιο πιθανο ειναι να μην τους αρεσει!

Δεν εχεις πολυ άδικο ..αλλα αυτα τα 80€ ειναι που σε ξεγελανε και τα δίνεις και ειναι ενα πρώτης ταξεως τηλ για ενα νεο ερασιτεχνη ...ή ενα παιδι ....και μετα γινεται και οδηγητικο ......μην απαξιώνεις ετσι τα 300€ πολλοι δεν τα δινουν για δωρο για το παιδί τους ..ενώ τα 80 τα δίνουν πιο ευκολα ...ειναι ενα πρωτης ταξεως τηλεσκοπιο για μυηση παιδιών ..στην αστρονομία ...

Αλλα καποιος που εχει τα 300 € ειναι χαζο να μην παρει αυτο που προτεινες ...

Α και κατι ακομα πολυ καλο το βιβλιο που δίνει για 15€ μόνο

«Μην βαδίζεις απαλά μέσα σε αυτήν την καλή νύχτα – Εξοργίσου, εξοργίσου ενάντια στον θάνατο του φωτός».Do Not Go Gentle Into That Good Night

Dylan Thomas (1914-1953)

Δημοσιεύτηκε

παιδια βαλτε αλλα 40 ευρουλακια και παρτε αυτο εδω του φιλου μας http://www.astrovox.gr/forum/viewtopic.php?p=98468#98468

νομιζω οτι αν καποιος θελει να κανει ενα ξεκινημα στην αστρονομια,αυτος ειναι ενας απο τους καλυτερους τροπους και συναμα ο πιο οικονομικος!

ο μονος λογος που θα ηθελα το συγκεκριμενο τηλεσκοπιο ειναι για επιγεια παρατηρηση!εχει δοκιμασει καποιος?

και βεβαια ειναι και ποοοολυ φορητο!μην ξεχναμε οτι δν εχουν ολοι αυτοκινητα και παρατηρητηρια στην αυλη του σπιτιου τους!

παντως πιστευω οτι λιγη ακομα υπομονη σ αυτους που θελουν να ασχοληθουν με την αστρονομια θα ηταν καλος συμβουλος!

!σημειωση-συμβουλη!διαθεστε αν θελετε να ξοδεψετε 80 ευρω σε βιβλια του πλανηταριου AYTA θα μας εισαγουν στην αστρονομια και οχι τα τηλεσκοπια!

Δημοσιεύτηκε
Κατά τη δική μου άποψη, η πιθανότητα να ξυπνήσει μια φλόγα είναι μεγαλύτερη από την πιθανότητα το φτηνό αυτό τηλεσκόπιο να διώξει κάποιον από το χόμπι λόγω των περιορισμένων δυνατοτήτων του.

Αν κρίνω από εμένα, μαλλον θα παρακινησει παρα θα αποτρεψει.Το skylux ηταν αυτο που ειχε ξυπνησει τη φλογα της ουσιαστικης ενασχολησης(γιατι την αστρονομια παντα την αγαπουσα)μεσα μου...Αν με ρωτουσε καποιος αν θα το παρει ή οχι,γνωριζοντας πλεον τους κινδυνους και τις μπανανοφλουδες,θα του ελεγα ναι...

Μαλιστα ο φυσικος μου ενδιαφερθηκε να το αγορασει,και ζητησε τη γνωμη μου...Αν καποιος ηταν αρκετα διαβασμενος πανω στην αστρονομια και την αστροπαρατηρηση,θα του συνιστουσα κατι καλυτερο...

Aσε την ψυχη σου να σταθει νηφαλια και αταραχη μπροστα σε ενα εκατομμυριο συμπαντα!!!

:cheesy: :cheesy:

Φιλικα,

Βαλογιαννης Γιωργος

Δημοσιεύτηκε
Παιδιά κάτι μου λέει πως είμαστε η εξαίρεση.Τόσα τηλεσκόπια πουλάει το Lidl κάθε χρόνο.Οι μισοί να ακολούθησαν το hobby τότε στο φόρουμ θα είμασταν άλλοι τόσοι.Εγώ δεν λέω να μην το πάρουν νέοι στον χώρο.Απλά λέω πως το τηλεσκόπιο δεν είναι καλό κ δεν θα πρέπει να απογοητευθούν αν δεν δούν ότι περίμεναν.Τους βοηθάω να μην πέσουν στην παγίδα.Που ξέρεις μπορεί χωρίς να το έχετε καταλάβει να έχω βοηθήσει κάποιον από εσάς παλιότερα.
Με εκτίμηση Παναγιώτης Φωτεινέας
Δημοσιεύτηκε

Εξαρτάται από το τι θέλει βρε παιδιά ο καθένας. Εγώ με το bresser του Lidl ξεκίνησα και ακόμα το έχω γιατί με εξυπηρετεί φοβερά σε αυτά που θέλω να κάνω. Αρχικά, πάρτε μια γεύση από τις φωτογραφίες που μπορεί να πάρει κάποιος με αυτό:

http://www.greeksky.gr/files/photos/sun/20080524Parthenon.htm

http://www.greeksky.gr/files/photos/moon/20080610MoonPlane1.htm

http://www.greeksky.gr/files/photos/moon/20080618SounioMoonRise01.htm

http://www.greeksky.gr/files/photos/sun/20080801Baily.htm

http://www.greeksky.gr/files/photos/moon/20081014MoonTrees.htm

http://www.greeksky.gr/files/photos/moon/20081112MoonPenteli1.htm

Επιπλέον, τώρα που έχω αρχίσει να ασχολούμαι με deep-sky φωτογραφία, το χρησιμοποιώ σαν οδηγητικό. Το Dob 8" που θεωρείται η 'καλύτερη' επιλογή για κάποιον που ξεκινά, το είχα και το πούλησα όταν συνειδητοποίησα ότι δεν με ενδιαφέρει η παρατήρηση αλλά η φωτογράφηση. Συνοψίζοντας, κατά την γνώμη μου το bresser είναι:

(Α) Εξαιρετικό σαν:

1) Μεγάλος φωτογραφικός φακός για Ήλιο – Σελήνη σε συνδυασμό με τοπία ή και για εκλείψεις.

2) Οδηγητικό.

3) Μια αρχική γνωριμία με την παρατήρηση της Σελήνης.

4) Πολύ εύκολα φορητό.

(Β) Μέτριο για:

1) Πλανητική παρατήρηση.

2) Παρατήρηση των πιο ευδιάκριτων deep sky αντικειμένων.

(Γ) Πολύ κακή επιλογή για κάποιον που ενδιαφέρεται αποκλειστικά για εκτεταμένη παρατήρηση deep sky αντικειμένων. Το Dob 8" σε αυτόν τον τομέα θα σας δείξει 100 φορές περισσότερα πράγματα.

Τέλος, η συμβουλή μου για όσους ξεκινάνε τώρα. Μην αγοράσετε κανένα τηλεσκόπιο ακόμα. Πάρτε ένα ζευγάρι κυάλια, πάρτε και ένα καλό εισαγωγικό βιβλίο όπως το NightWatch του Dickinson, πάρτε και τα βουνά 5-6 φορές με τους υπόλοιπους αστρομανιακούς και μετά, όταν θα έχετε κατασταλάξει στο τι ακριβώς γουστάρετε, τότε αγοράζετε το 'κατάλληλο' τηλεσκόπιο.

Δημοσιεύτηκε

Είναι γεγονός ότι σε αυτό το φόρουμ χύνεται πολύ «ηλεκτρονική» μελάνη κάθε φορά που τα Lidl φέρνουν κιάλια ή τηλεσκόπια. Κατά κανόνα, αυτά τα οπτικά όργανα είναι υποδεέστερα από τα αντίστοιχα που θα χρησιμοποιούσε ένας «ψαγμένος» και έμπειρος ερασιτέχνης. Και πάλι όμως, αγοράζονται από κάποιους από εμάς για να ικανοποιήσουν δευτερεύουσες χρήσεις και τα καταφέρνουν συνήθως αρκετά καλά.

Για μένα, το ερώτημα της αγοράς τους ή μη, είναι «ψευδο-ερώτημα», από την στιγμή που τα Lidl παρέχουν δικαίωμα επιστροφής χρημάτων εντός μηνός από την αγορά τους. Όποιος ενδιαφέρεται, ας αγοράσει το τηλεσκόπιο και ας κρίνει για τον εαυτό του.

Και τελικά, τα 80 ευρώ δεν είναι δα και κανένα φοβερό ποσό, σε σχέση με τα χρήματα που ξοδεύουμε σε αυτό το χόμπι. Και εγώ με ένα παρόμοιο τηλεσκόπιο ξεκίνησα. Και ίσως, το συγκεκριμένο τηλεσκόπιο είναι καλύτερα που δεν έχει ισημερινή στήριξη, γιατί είναι απλούστερο στη χρήση του και ευκολότερο για τον αρχάριο, εφόσον βέβαια κινείται κατά τους δύο άξονες στοιχειωδώς. Θα μου άρεσε να δω κάποια στιγμή να παρέχεται σε αντίστοιχη τιμή ένα κάπως μεγαλύτερο διοπτρικό με την ίδια στήριξη. Μπορεί κάλλιστα να κοσμεί το σαλόνι του καθενός, ενώ παράλληλα, να είναι ανά πάσα στιγμή έτοιμο για να βγει στο μπαλκόνι ή στην ταράτσα για επίγεια ή ουράνια παρατήρηση, για γρήγορα ταξίδια.

Φιλικά

PapGeo

Δημοσιεύτηκε

Παιδιά, πολύ κακό για το τίποτα...

Εγώ πιστεύω το αντίθετο από αυτό που λένε οι περισσότεροι εδώ για αυτό το τηλεσκόπιο. Αν κάποιος πραγματικά θέλει να ασχοληθεί και του αρέσει, αυτό το τηλεσκόπιο θα του ανοίξει την όρεξη και θα μάθει και κάποια προκαταρτικά. Αν βλέποντας, έτσι όπως θα τα δει έστω με τις 3 ιντσες, τη σελήνη τον κρόνο κλπ και δεν του αρέσουν ή βαρεθεί ή δεν ξέρω κι εγώ τι, είναι σίγουρο πως δεν θα εντυπωσιαστεί ούτε θα ικανοποιηθεί ούτε με 20 ιντσες.

Αυτό το τηλεσκοπιάκι, όσο και να περιφρονείται, είναι ένα τεστ. Αν σ'αρέσει το "άθλημα", θα γοητευτείς και με 2 ιντσες, και με κιάλια ακομα. Αλλιώς, καλύτερα να τα παρατήσει κάποιος από τα 80 ευρώ, γιατί μετά θα πέσει, όπως πολλοί, στο κυνήγι των ιντσών, χωρίς αποτέλεσμα...

Ο Γαλιλαίος και ο Νεύτων (όπως και χιλιάδες άλλοι από τότε) είχαν πολύ υποδεέστερα οπτικά αλλά γοητεύτηκαν από το Σύμπαν. Δείτε αν πάθετε κι εσείς το ίδιο και θα ξέρετε αν είστε πραγματικά εραστής του ουρανού...

astrovoxsigmz0.jpg

nightskybarweb9dg.jpg

Δημοσιεύτηκε
Παιδιά, πολύ κακό για το τίποτα...

Εγώ πιστεύω το αντίθετο από αυτό που λένε οι περισσότεροι εδώ για αυτό το τηλεσκόπιο. Αν κάποιος πραγματικά θέλει να ασχοληθεί και του αρέσει, αυτό το τηλεσκόπιο θα του ανοίξει την όρεξη και θα μάθει και κάποια προκαταρτικά. Αν βλέποντας, έτσι όπως θα τα δει έστω με τις 3 ιντσες, τη σελήνη τον κρόνο κλπ και δεν του αρέσουν ή βαρεθεί ή δεν ξέρω κι εγώ τι, είναι σίγουρο πως δεν θα εντυπωσιαστεί ούτε θα ικανοποιηθεί ούτε με 20 ιντσες.

Αυτό το τηλεσκοπιάκι, όσο και να περιφρονείται, είναι ένα τεστ. Αν σ'αρέσει το "άθλημα", θα γοητευτείς και με 2 ιντσες, και με κιάλια ακομα. Αλλιώς, καλύτερα να τα παρατήσει κάποιος από τα 80 ευρώ, γιατί μετά θα πέσει, όπως πολλοί, στο κυνήγι των ιντσών, χωρίς αποτέλεσμα...

Ο Γαλιλαίος και ο Νεύτων (όπως και χιλιάδες άλλοι από τότε) είχαν πολύ υποδεέστερα οπτικά αλλά γοητεύτηκαν από το Σύμπαν. Δείτε αν πάθετε κι εσείς το ίδιο και θα ξέρετε αν είστε πραγματικά εραστής του ουρανού...

Συμφωνώ σπόλυτα... =D> =D> =D> =D> =D> =D> =D>

Δημοσιεύτηκε
Αν βλέποντας, έτσι όπως θα τα δει έστω με τις 3 ιντσες, τη σελήνη τον κρόνο κλπ και δεν του αρέσουν ή βαρεθεί ή δεν ξέρω κι εγώ τι, είναι σίγουρο πως δεν θα εντυπωσιαστεί ούτε θα ικανοποιηθεί ούτε με 20 ιντσες.

+1!!!

Aut dosce, aut disce, aut discede

(Ή δίδαξε, ή μάθε, ή φύγε...)

Δημοσιεύτηκε

Αγόρασα το τελευταίο από το Lidl στα Πευκάκια.... Πρώτης τάξεως ελαφρύ οδηγητικό στα 80€ με αλουμινένιο σωλήνα.... Το λέω γιατί υπάρχουν επώνυμα 70άρια που πλασσάρονται ως οδηγητικά στα ίδια ή παραπάνω χρήματα και έχουν σωλήνα ο οποίος κάνει "κράκ" με το που ακουμπούν επάνω τα οδηγητικά δαχτυλίδια.

Καλές αγορές και χρόνια πολλά.

Any sufficiently advanced technology is indistinguishable from magic.

Arthur C. Clarke

http://vip-digital-imaging.blogspot.com

Δημοσιεύτηκε

Μόλις αγόρασα και 'γω το Skylux και εκ πρώτης όψεως φαίνεται ποιοτικό για τα χρήματα που κοστίζει (εκτός από τα προσοφθάλμιά του).

Όσο γιά την στήριξή του είναι μεν αλτ/αζ αλλά κάνει και ισημερινή παρακολούθηση και δουλεύει με πολύ ωραία βαριά αίσθηση.

Για όποιον ενδιαφέρεται στο Lidl στη Λ. Βουλιαγμένης έχουν μείνει 5-6 ακόμα.

1471473693_IMG_01262.JPG.8f7d003ba1894ec5e62a5c19a71f8fe1.JPG

Γιώργος. :D
Δημοσιεύτηκε

PapGeo η βάση ανοιγοκλείνει με το ένα χέρι πανεύκολα και το τηλεσκόπιο δεν τρέμει καθόλου όταν κινείς τους ρυθμιστές.

Πριν λίγο ξαναπήγα και αγόρασα άλλο ένα του αδερφού μου (τον έβαλα και αυτόν στο λούκι) και είχε άλλα τρία (στη Λ. Βουλιαγμένης).

Αν το σκέφτεσαι προλαβαίνεις δεν προλαβαίνεις #-o

Γιώργος. :D

Δημιουργήστε έναν λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είσαι μέλος για να αφήσεις ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!.

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Συνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό? Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...

Σημαντικές πληροφορίες

Όροι χρήσης