Jump to content

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσιεύτηκε

ΦΙΛΕ ΛΑΣΚΟ. ΕΑΝ ΜΟΥ ΑΠΑΝΤΟΥΣΕΣ ΧΘΕΣ ΙΣΩΣ ΔΕΝ ΕΚΑΝΑ ΤΟ ΒΗΜΑ ΝΑ ΤΟ ΑΓΟΡΑΣΩ. ΤΩΡΑ ΠΛΕΟΝ ΕΙΝΑΙ ΑΡΓΑ. ΤΟ ΕΧΩ ΙΔΗ ΠΑΡΕΙ. ΑΝ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΜΕ ΒΟΗΘΗΣΕΙΣ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟΥΣ ΦΑΚΟΥΣ ΠΟΥ ΒΑΖΟΥΜΕ ΘΑ ΕΙΜΟΥΝ ΥΠΟΧΡΕΩΜΕΝΟΣ.

ΣΤΗΝ ΣΥΣΚΕΥΑΣΙΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ 3 ΕΙΔΗ ΦΑΚΩΝ.1) 20mm 2) 12mm & 3) 4mm.

ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΣΥΝΑΡΜΟΛΟΓΙΣΗ ΕΒΑΛΑ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΤΡΕΙΣ ΦΑΚΟΥΣ ΕΝΑΛΛΆΞ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΩ ΤΗΝ ΔΙΑΦΟΡΑ. Σ΄ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΕΚ ΤΩΝ ΠΡΟΤΕΡΩΝ.

Δημοσιεύτηκε

O 4mm έχει τη μεγαλύτερη μεγεθυνση.

Ο 20mm την μικρότερη.

Όταν ψάχνεις το στόχο σου χρησιμοποιείς τη μικρότερη μεγεθυνση και όταν τον βρείς πχ καποιο πλανητη τοτε πηγαινεις σε μεγαλύτερες μεγεθυνσεις.

Astronomy compels the soul to look upwards and leads us from this world to another.

Plato

http://http://nightskyastro.blogspot.com/

Δημοσιεύτηκε

hello vasili το skylux pires?αν ναι,το πηρα και εγω.εκανες καμια παρατηρηση?εγω επειδη μενω στην Αθηνα δεν φαινεται καλα ο ουρανος....αλλα καταφερα και παρατηρησα το πιο φωτεινο αστρο στον ουρανο..τωρα.. αφροδιτη ηταν ή ηταν ο σειριος?ηταν πολυ ομορφα για πρωτη επαφη.εσυ τα καταφερες?

=D>

Δημοσιεύτηκε
ΓΕΙΑ ΣΟΥ TZINA. ΑΥΤΟ ΠΗΡΑ ΚΑΙ ΕΓΩ. ΠΡΟΣΠΑΘΗΣΑ ΝΑ ΔΩ ΑΛΛΑ ΔΥΣΚΟΛΕΥΤΙΚΑ ΠΟΛΥ. ΔΙΟΤΙ ΕΙΧΑ ΠΟΛΎ ΦΩΤΟΡΥΠΑΝΣΗ.ΠΑΝΤΩΣ ΚΑΤΙ ΕΙΔΑ ΔΕΝ ΕΙΜΑΙ ΣΥΓΟΥΡΟΣ ΑΝ ΑΥΤΗ ΗΤΑΝ Η ΑΦΡΟΔΗΤΗ. ΘΑ ΞΑΝΑΠΡΟΣΠΑΘΗΣΩ ΚΑΙ ΜΕ ΒΆΣΗ ΕΝΑ ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΤΟ ΟΠΟΊΟ ΕΧΩ ( ΤΟ ΑΓΟΡΑΣΑ ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΑΠΌ ΤΟ LIDL) ΘΑ ΣΕ ΕΝΗΜΕΡΩΣΩ. ΠΑΝΤΩΣ ΓΙΑ ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΚΑΤΙ ΕΓΙΝΕ. ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΑΤΑ.
Δημοσιεύτηκε

καλησπερα και χρονια πολλα.

Μην προσπαθητε σε δυσκολους στοχους οπως οι παραπανω που αναφερετε.

Δοκιμαστε ενα Μ42 που ειναι κλασσικος ,ευκολος, και ομορφος στοχος(νεφελωμα Ωριωνα).Επισης περιμενετε λιγακι ωστε να εχετε Σεληνη, οπου θα εχετε την ευκαιρια να δοκιμασετε πληρως το τηλεσκοπιο, και να μαθετε καλα τον χειρισμο του, αναζητωντας χαρακτηριστικους στοχους-κρατηρες.

Φυσικα θα συμβουλευτητε εναν απλοικο χαρτη...ειναι αρκετα για αρχη.

Επισης αναζητηστε μερικους διπλους, (αρχιστε με τον Πολικο πχ, που ειναι και βολικος λογω..."ακινησιας").

Καλο ξεκινημα!

Οσο για τη τη συνεχεια....εδω ειμαστε!

(πλακα-πλακα, θα μπορουσαμε να βαζουμε καθημερινα 2 στοχους, σαν "εργασια" για τους νεοαφιχθεντες στο χομπυ....)

Και οπως εχω ξαναγραψει.... το Λιντλ εχει προαγει την αστρονομια πολυ περισσοτερο απο αλλους επισημους φορεις.

Δημοσιεύτηκε
ΦΙΛΕ ΛΑΣΚΟ. ΕΑΝ ΜΟΥ ΑΠΑΝΤΟΥΣΕΣ ΧΘΕΣ ΙΣΩΣ ΔΕΝ ΕΚΑΝΑ ΤΟ ΒΗΜΑ ΝΑ ΤΟ ΑΓΟΡΑΣΩ.

Που? Δεν πηρα κανενα προσωπικο μυνημα, ουτε βλεπω πουθενα κατι γραμμενο...

Δημοσιεύτηκε

ααααα τωρα το ειδα....

Οι οδηγιες που σου ελεγα ηταν στην πιο πανω συζητηση για το τηλεσκοπιο στα lidl.

Γιαυτο αλλωστε ο moderator κλειδωσε το θεμα που ειχες ανοιξει, γιατι ακριβως γινοταν η ιδια συζητηση παραπανω... Δεν το καταλαβες οκ...

Να σου πω την αληθεια, χαλαρωσε δεν τρεχει τιποτα, 80 ευρω εδωσες. Εχω δει πολλους εδω μεσα στην αρχη να φοβουνται να δωσουν ακομα και τα 300 ευρω που κανει το dob 8 και μετα απο κανα - δυο μηνες ζητανε συμβουλες για το τι τηλεσκοπιο να παρουν με 2000 ευρω... και το χειροτερο ειναι οτι πολλοι δεν παιρνουν τηλεσκοπιο των 2000 ευρω, αλλα αγοραζουν ισημερινη ρομποτικη στιρηξη των 1500 ευρω και το dob 8 ανεβασμενο πανω σε αυτην... Δηλαδη συνολο 1800 ευρω για εκεινο το dob 8 που λεγαμε...

Και μετα πετανε το dob 8 και παιρνουν με αλλα 2000 ευρω εναν αλλο σωληνα παλι 8 ιντσες αλλα πιο hi-tech για να τραβανε φωτογραφιες. Συνολο δηλαδη 3800 για ενα 8αρι τηλε σε ρομποτικη!

Και μετα ακολουθουνε αγορες για καμερες... Στην αρχη παιρνουν των 250 ευρω και την βαζουν στο τηλε των 3800!!!, μετα παιρνουν των 600, και μετα των 1500 κοκ

Ετσι εκει που λες μα ειναι δυνατον ο ανθρωπος να μην εχει 300 ευρω να δωσει για ενα dob 8, βρισκεται μετα απο κανα 2 χρονια με εξοπλισμο των 5000 ευρω...

Δηλαδη δεν ξερεις τι συμβουλη να δωσεις σε ποιον και τι να μην δωσεις...

Αλλος ρωταει αν αξιζει το dob τα 300 ευρω και εκει που σκεφτομαι οτι ειναι φτωχος, μετα απο κανα χρονο εχει δωσει μονο για προσοφθαλμια στο ιδιο dob 8, 1000ευρω! 300 ευρω το τηλε με προσοφθαλμια των 1000 ευρω!

Οποτε τι σου πω???

Εχεις 6000 ευρω? Παρε αυτο:

http://www.celestron.com/c3/product.php?CatID=15&ProdID=89

Δεν θα το βαρεθεις μεσα στα επομενα 3 χρονια σιγουρα!!! :lol: :lol: :lol:

Δημοσιεύτηκε

Καλησπέρα και χρόνια πολλά!!

Είμαι καινούριος στο forum σας και φαντάζομαι όλοι μας έχουμε κάτι κοινό εδώ μέσα, αγάπη για τη φύση, τα θαυμαστά φαινόμενά της και τη παρατήρηση αυτών. Ασχολούμαι με την αστρονομία αρκετά χρόνια όμως τώρα αποφάσισα να κάνω και κάποια βήματα στο χώρο της παρατηρησιακής.

Σκέφτομαι λοιπόν να αγοράσω ένα τηλεσκόπιο 8" της Sky-Watcher με στήριξη Dobson (σαν αυτό που αναφέρθηκε προηγουμένως).

https://www.astronomy.gr/main.cfm?module=eshop&action=detail&id=657

Όπως είχα διαβάσει και στο Nightwatch του Terence Dickinson είναι η καλύτερη επιλογή για έναν αρχάριο με σωστή αναλογία διαμέτρου, τιμής και βάρους. Θα ήθελα λοιπόν, αν κάποιος έχει το συγκεκριμένο τηλεσκόπιο, να μου πει τη γνώμη του και αν είναι ικανοποιημένος απο αυτό. Προσωπικά με προβληματίζει λίγο η στήριξή του. Οσες παρατηρήσεις είχα κάνει παλιά ήταν με ένα 5" με ισημερινή στήριξη και κοχλίες για τις μικρομετρικές κινήσεις.

Όμως με μια Dobson, διάβασα οτι πρέπει να σπρώχνεις κάθε φορά το τηλεσκόπιο και δεν ξέρω κατά πόσο αυτό είναι εύκολο για το κεντράρισμα ενός στόχου που συνέχεια "φεύγει" λόγω της περιστροφικής κίνησης της γης. :?

Ενδεχομένως η απορία μου να έχει απαντηθεί ξανά στο παρελθόν όμως δεν έχω προλάβει ακόμα να ελέγξω όλες τις θεματικές ενότητες του forum.

Δημοσιεύτηκε

Προσωπικά με προβληματίζει λίγο η στήριξή του. Οσες παρατηρήσεις είχα κάνει παλιά ήταν με ένα 5" με ισημερινή στήριξη και κοχλίες για τις μικρομετρικές κινήσεις.

Όμως με μια Dobson, διάβασα οτι πρέπει να σπρώχνεις κάθε φορά το τηλεσκόπιο και δεν ξέρω κατά πόσο αυτό είναι εύκολο για το κεντράρισμα ενός στόχου που συνέχεια "φεύγει" λόγω της περιστροφικής κίνησης της γης. :?

Αν θες αυτην την διάμετρο ..και να κλειδώνεις τον στοχο .δίνεις αλλα 1000€ και παιρνεις κατι τετοιο https://www.astronomy.gr/main.cfm?module=eshop&action=detail&id=948 ..Αλλιώς θα κανεις συμβιβασμο στην διάμετρο ..μήν τα θες και ολα με 300€ [-X :D

«Μην βαδίζεις απαλά μέσα σε αυτήν την καλή νύχτα – Εξοργίσου, εξοργίσου ενάντια στον θάνατο του φωτός».Do Not Go Gentle Into That Good Night

Dylan Thomas (1914-1953)

Δημοσιεύτηκε

Νομίζω ένα 8" Nευτώνιο στα 300 euro έιναι μια καλή αρχή.

Στο μέλλον αν ασχοληθώ με την αστροφωτογράφηση ίσως να επενδύσω

κάποια χρήματα για μια καλύτερη βάση.

Όποιος έχει ένα Sky-Watcher 8" Dobson, αν μπορεί ας μου πει τη γνώμη του για αυτό το τηλεσκόπιο.

Δημοσιεύτηκε
Νομίζω ένα 8" Nευτώνιο στα 300 euro έιναι μια καλή αρχή.

Στο μέλλον αν ασχοληθώ με την αστροφωτογράφηση ίσως να επενδύσω

κάποια χρήματα για μια καλύτερη βάση.

Όποιος έχει ένα Sky-Watcher 8" Dobson, αν μπορεί ας μου πει τη γνώμη του για αυτό το τηλεσκόπιο.

Φίλε Fxristost καλώς ήρθες στην παρέα.

Μπορώ να σου μιλήσω σαν αρχάριος που είμαι στην παρατήρηση.

Έχω πάρει το Dob 8'' εδώ και λίγους μήνες και ξεκινώντας να παρατηρώ πλανήτες (έ με λίγο μεγάλες μεγεθύνσεις)

απλά παίζω με τα νεύρα μου γιατί φεύγουν γρήγορα και δεν είναι εύκολο να τους ακολουθήσεις με αυτή τη βάση.

Άλλο ένα μεγάλο μειονέκτημα του 8΄΄Dob είναι ο όγκος του που με την βάση του γεμίζει αυτοκίνητο (αν το χωράει κιόλας).

Εγώ θα σου πρότεινα να ρίξεις και μιά ματιά σε κάτι τέτοιο

http://www.astronomy.gr/main.cfm?module=eshop&action=detail&id=1291

ή και το αντίστοιχο της Skywatcher 150/750 EQ/3 και πιό οικονομικό από εδώ

http://www.aktistar.com/

Εσύ αποφασίζεις :-k :D

Γιώργος. :D
Δημοσιεύτηκε

γεια σου βασιλη!και εγω μεχρι στιγμης την Αφροδιτη παρατηρησα....ενταξει ομως το περιμενα οτι ο συγκεκριμενος πλανητης δν φαινεται καλα...

που μενεις?εγω δυστιχως Αθηνα και δν μπορω να δω πολλα οχι μονο λογω φωτορυπανσης αλλα και λογω καιρου...πολλα συνεφα εχει τελευταια ....ΑΣΕ...παρατηρησες τιποτα αλλο?εγω πριν λιγες μερες πηρα το nightwatch,καλο εισαγωγικο βιβλιο αλλα δν ξερω π.χ. που θα βρω τον κρονο στον νυχτερινο ουρανο.αν εσυ ξερεις ή ειδες κατι πες μου γιατι εχω μπερδευτει.

Δημοσιεύτηκε
αλλα δν ξερω π.χ. που θα βρω τον κρονο στον νυχτερινο ουρανο.αν εσυ ξερεις ή ειδες κατι πες μου γιατι εχω μπερδευτει.
Τζίνα, αν σου έλεγα ότι ο Κρόνος βρίσκεται στον Λέοντα, θα μπορείς να τον βρεις; Θέλω να πω ότι το βασικότερο όλων είναι να μάθουμε να αναγνωρίζουμε τους αστερισμούς και όχι να βρίσκουμε πλανήτες μετά την αγορά του τηλεσκοπίου.

Όπως έχω ξαναπεί, το να αρχίσουμε την αναζήτηση πλανητών και άλλων αντικειμένων χωρίς να ξέρουμε τους αστερισμούς, είναι σαν να θέλουμε να διαβάσουμε ένα βιβλίο, χωρίς να ξέρουμε ανάγνωση. Αφήστε το τηλεσκόπιο προς το παρόν, προσπαθήστε να αναγνωρίζετε τους αστερισμούς, μάθετε πώς κινείται ο ουρανός και θα έρθουν όλα τα υπόλοιπα. Και πλανήτες θα δείτε, και γαλαξίες θα δείτε και σμήνη και πάρα πολλά άλλα. Αλλά μην αρχίζετε ανάποδα. Δεν θα πετύχετε τίποτα, θα βαρεθείτε και πολύ πιθανόν να τα παρατήσετε.

Δημήτρης Καπετανάκης

CGCG108-138:

Mag 15.5v, να τ'αφήσω;

Πολλά τα mag Άρη!

Το flickr μου

Δημοσιεύτηκε
...καλο εισαγωγικο βιβλιο αλλα δν ξερω π.χ. που θα βρω τον κρονο στον νυχτερινο ουρανο.αν εσυ ξερεις ή ειδες κατι πες μου γιατι εχω μπερδευτει.

tzina δοκίμασε αυτό

http://stellarium.org/

είναι free και εύκολο πρόγραμμα. Βάλε ημερομηνία /ώρα /τοποθεσία και θα σε βοηθήσει πολύ για αρχή ,

αλλά όπως είπε και ο alepohori το διάβασμα είναι απαραίτητο.

Γιώργος. :D
Δημοσιεύτηκε
Εγω πριν λιγες μερες πηρα το nightwatch,καλο εισαγωγικο βιβλιο αλλα δν ξερω π.χ. που θα βρω τον κρονο στον νυχτερινο ουρανο.αν εσυ ξερεις ή ειδες κατι πες μου γιατι εχω μπερδευτει.

With all respect στο NightWatch αλλά νομίζω πως αν θες εισαγωγικές πληροφορίες για τα τηλεσκόπια μπορείς εδω μέσα στο forum να βρείς πολλές και είναι όλες δωρεάν :wink: http://www.astrovox.gr/telescopes.html

Οσον αφορά τους χάρτες που έχει το βιβλίο νομίζω πως με το Google Earth (switch to Sky mode) και το Stellarium που αναφέρθηκε προηγουμένως μπορείς να κατατοπιστείς εύκολα στον νυχτερινό ουρανό.

(προϋποθέτει να έχεις και ένα laptop μαζί σου)

Να προσθέσω ακόμα οτι η εξυπηρέτηση απο την AKTISTAR μέσω email

δεν ήταν καλή, θα δοκιμάσω κάποια στιγμή και τηλεφωνικά

ενω με μια πρώτη ματιά, οι τιμές δεν ήταν τόσο χαμηλές όσο φημίζονται.

Δημοσιεύτηκε

Γεια σας παιδιά. Για να μην ανοίξω νέο θέμα με την αγορά τηλεσκοπίου θα συνεχίσω εδώ στο θέμα που άνοιξε ο φίλος μας. Είμαι από τον Ιούνιο ένας πανευτυχής κάτοχος DOB 8''. To τηλεσκόπιο αυτό ικανοποίησε όλες τις προσδοκίες μου.

Σκέφτομαι να δαπανήσω κάποια χρήματα για αγορά νέου τηλεσκοπίου. Ο λόγος είναι κυρίως ένας, θέλω κάποιο τηλεσκόπιο με καλύτερη μεταφορικότητα από το DOB. Αυτό το διαπίστωσα τον Αύγουστο, όταν ετοιμαζόμουν να φύγω διακοπές στη Λευκάδα και είδα ουσιαστικά ότι δεν μπορούσα να πάρω και το τηλεσκόπιο μαζί (ένα αμάξι, δύο άτομα, πολλά μπαγκάζια, μηδενικός χώρος για το τηλεσκόπιο).

Έχω καταλήξει λοιπόν πως ένα καταδιοπτρικό θα ήταν ίσως μια καλή λύση για μένα. Τα χρήματα που μπορώ να δαπανήσω είναι γύρω στα €1.800. Επίσης δεν θέλω να πέσω κάτω από τις 8''. Με μια μικρή έρευνα και στο forum αλλά και στα on-line καταστήματα (πάντα στην Ελλάδα) έχω δει δύο τηλεσκόπια που ίσως είναι κατάλληλα:

Το CELESTRON Next Star 8 SE

http://www.astronomy.gr/main.cfm?module=eshop&action=detail&id=1077

και το CELESTRON C8-SGT

http://www.astronomy.gr/main.cfm?module=eshop&action=detail&id=709

με το δεύτερο να έχει ένα ελαφρό προβάδισμα λόγω της ισημερινής στήριξης.

Θα ήθελα τη γνώμη σας για αυτά τα δύο τηλεσκόπια και κυρίως αν με τα ίδια περίπου χρήματα υπάρχει κάτι καλύτερο. Θα ήθελα επίσης να μου πείτε ποιο από τα δύο (ή κάποιο άλλο) είναι πιο φιλικό στον χρήστη (δηλ. στήσιμο, ευθυγράμισση, συντήρηση ίσως κλπ).

Λόγω αυξημένων υποχρεώσεων (επαγγελματικών αλλά και κοινωνικών) η μοναδική μου ευκαιρία για να παρατηρήσω σε σκοτεινό ουρανό είναι σε περιόδους διακοπών. Η μεταφορικότητα επομένως αλλά και η ευκολία στην παρατήρηση είναι δύο παράγοντες πολύ σημαντικοί για εμένα.

Υ.Γ.: Να σημειώσω ότι στο μέλλον σκέφτομαι να ασχοληθώ και με αστροφωτογράφηση.

Δημοσιεύτηκε
Είμαι από τον Ιούνιο ένας πανευτυχής κάτοχος DOB 8''. To τηλεσκόπιο αυτό ικανοποίησε όλες τις προσδοκίες μου.

Φίλε costgeorg

ποίας εταιρίας έχεις; Μήπως της Sky-Watcher?

Είναι το μόνο 8" Dobsonian στα 300 euros (απο το πλανητάριο Θεσσαλονίκης)

Και κάτι ακόμα, έιχα ακούσει οτι τα Dobsonian αποσυναρμολογούνται αρκετά εύκολα σε μικρότερα μέρη. Δεν ισχύει;

Δημοσιεύτηκε
Ναι είναι skywatcher, κοίτα η βάση μπορεί να αποσυναρμολογηθεί, ο σωλήνας όμως όπως είναι φυσικό όχι (και είναι αρκετά ογκώδης). Στην πράξη όσες φορές το έχω μεταφέρει ποτέ δεν έχω αποσυναρμολογήσει τη βάση, απλώς την έβαζα στο "πορτ-μπαγκαζ" και τον σωλήνα στο πίσω κάθισμα. Για μικρές αποστάσεις δεν υπάρχει πρόβλημα αλλά αν είναι να κάνεις ταξίδι με άλλα άτομα στο αμάξι και αποσκευές είναι αδύνατο να βρεις χώρο να βάλεις και το συγκεκριμένο τηλεσκόπιο.
Δημοσιεύτηκε
Το Next Star είναι πιο φιλικό προς το χρήστη και πιο ελαφρύ. Βέβαια, και η ισημερινή δεν είναι πολύ πιο περίπλοκη, πάντως είναι. Αν δε σε ενδιαφέρει η αστροφωτογραφία, το Next Star είναι άψογο.
Δημοσιεύτηκε
αλλα δν ξερω π.χ. που θα βρω τον κρονο στον νυχτερινο ουρανο.αν εσυ ξερεις ή ειδες κατι πες μου γιατι εχω μπερδευτει.
Τζίνα, αν σου έλεγα ότι ο Κρόνος βρίσκεται στον Λέοντα, θα μπορείς να τον βρεις; Θέλω να πω ότι το βασικότερο όλων είναι να μάθουμε να αναγνωρίζουμε τους αστερισμούς και όχι να βρίσκουμε πλανήτες μετά την αγορά του τηλεσκοπίου.

Όπως έχω ξαναπεί, το να αρχίσουμε την αναζήτηση πλανητών και άλλων αντικειμένων χωρίς να ξέρουμε τους αστερισμούς, είναι σαν να θέλουμε να διαβάσουμε ένα βιβλίο, χωρίς να ξέρουμε ανάγνωση. Αφήστε το τηλεσκόπιο προς το παρόν, προσπαθήστε να αναγνωρίζετε τους αστερισμούς, μάθετε πώς κινείται ο ουρανός και θα έρθουν όλα τα υπόλοιπα. Και πλανήτες θα δείτε, και γαλαξίες θα δείτε και σμήνη και πάρα πολλά άλλα. Αλλά μην αρχίζετε ανάποδα. Δεν θα πετύχετε τίποτα, θα βαρεθείτε και πολύ πιθανόν να τα παρατήσετε.

+1

εγώ για αρχή έκανα παραγγελία το NIght watch σήμερα και βλέπουμε. Πιστεύω ότι μέσα από αυτό να με καθοδηγήσει να βρω τον δρόμο μου.

Ξεκίνα ότι έχεις ξεκινήσει και θα το πετύχεις... :-s

Ο Thomas Edison προσπάθησε 24.999 φορές για να κάνει την πρώτη εν λειτουργία μπαταρία, τι θα έλεγες λοιπόν εάν είχες για κάθε μπαταρία που υπάρχει από 0.1 Ευρώ? :mrgreen:

www.carbon-aramid.com

Δημιουργήστε έναν λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είσαι μέλος για να αφήσεις ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!.

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Συνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό? Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...

Σημαντικές πληροφορίες

Όροι χρήσης