Jump to content

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσιεύτηκε
sosososos ΕΧΩ ΕΝΑ DS 2130 ΚΑΙ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΩ ΕΝΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΜΕ ΤΟ CALIBRATE ΤΟΥ ΠΡΩΤΕΥΩΝ ΚΑΙ ΤΟΥ ΔΕΥΤΕΡΕΥΩΝ.ΕΧΩ ΚΑΙ ΤΑ 2 ΟΡΓΑΝΑ ΤΟ LASER KAI TO ΑΛΟ ΜΕ ΤΗΝ ΜΙΚΡΗ ΤΡΥΠΊΤΣΑ,ΤΑ ΕΦΕΡΑ ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΚΑΙ ΟΤΑΝ ΚΟΙΤΑΩ ΤΟΝ ΚΡΟΝΟ ΔΕΝ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΤΟΝ ΕΣΘΗΑΣΩ,ΤΟΝ ΒΛΕΠΩ ΜΕ ΣΚΙΑ ΚΑΙ ΕΙΔΟΛΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΔΙΑΚΡΙΝΕΤΕ ΣΩΣΤΑ.ΤΟ ΠΡΟΣΠΑΘΗΣΑ ΠΟΛΛΕΣ ΦΟΡΕΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ ΤΙΠΟΤΑ.Ο ΕΣΤΙΑΣΤΗΣ ΜΕΣΑ ΕΧΕΙ ΕΝΑ ΜΠΑΡΛΟΟΥ ΜΟΝΙΜΑ ΤΟ ΟΠΙΟ ΞΕΒΙΔΩΝΕΙ ΚΑΙ ΑΝΑΓΚΑΣΤΙΚΑ ΤΟ ΞΕΒΙΔΩΝΩ ΓΙΑ ΝΑ ΠΕΡΝΑΕΙ Ι ΑΚΤΙΝΑ ΤΟΥ LASER ΓΙΑΤΙ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΑ ΔΙΑΧΕΕΤΑΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΕ ΔΟΥΛΕΙΑ.ΚΑΠΙΟΣ ΒΟΗΘΕΙΑ.
Δημοσιεύτηκε
Αφού κάνεις collimation, ξανατοποθέτησε τον barlow αυτόν και δοκίμασε και πάλι. Έχω την εντύπωση ότι δεν πρόκειται για barlow αλλά για κάποιο διορθωτικό φακό που μειώνει την εστιακή.
Δημοσιεύτηκε
Για την ακρίβεια ειναι barlow που αυξάνει την εστιακή, και "διορθώνει" τα σφαλματα γιατι ο καθρέπτης ειναι σφαιρικός (κολπα της Meade)
Δημοσιεύτηκε
ΚΑΙ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΩ ΕΝΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΜΕ ΤΟ CALIBRATE ΤΟΥ ΠΡΩΤΕΥΩΝ ΚΑΙ ΤΟΥ ΔΕΥΤΕΡΕΥΩΝ.

Οι μετοχές "πρωτεύων" και "δευτερεύων" δεν είναι άκλιτες λέξεις !

Του πρωτεύοντος και του δευτερεύοντος.

Αμφιβάλλω, άρα ίσως υπάρχω.
Δημοσιεύτηκε
Η διαδικασία της ευθυγράμμισης των κατόπτρων μπορεί και μάλλον πρέπει να γίνει με τον «μόνιμο barlow» στη θέση του. Γίνεται και χωρίς αυτόν, αλλά τα σχετικά μεγέθη των κατόπτρων όπως θα φαίνονται μέσα από τον εστιαστή, δεν θα βοηθούν πολύ. Η ευθυγράμμιση είναι εργασία ακριβείας και είναι καλύτερα να διαβάσεις λεπτομερή άρθρα στο astrovox και στο διαδίκτυο (αναζήτησε "newtonian collimation") για να μάθεις πως να την κάνεις σωστά και να μη εξαρτάσαι από τους ενδεχόμενους περιορισμούς του lazer collimator. Και τότε ο Κρόνος θα «καθαρίσει»...

"Πως να σωπάσω μέσα μου την ομορφιά του κόσμου; ..." Κώστας Κινδύνης

"Με το λύχνο του άστρου στους ουρανούς εβγήκα, στο αγιάζι των λειμώνων, στη μόνη ακτή του κόσμου..." Οδυσσέας Ελύτης

www.a-polaris.org

Δημοσιεύτηκε
ΚΑΙ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΩ ΕΝΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΜΕ ΤΟ CALIBRATE ΤΟΥ ΠΡΩΤΕΥΩΝ ΚΑΙ ΤΟΥ ΔΕΥΤΕΡΕΥΩΝ.

Οι μετοχές "πρωτεύων" και "δευτερεύων" δεν είναι άκλιτες λέξεις !

Του πρωτεύοντος και του δευτερεύοντος.

=D> =D> =D> =D>

Δημήτρης Καπετανάκης

CGCG108-138:

Mag 15.5v, να τ'αφήσω;

Πολλά τα mag Άρη!

Το flickr μου

Δημιουργήστε έναν λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είσαι μέλος για να αφήσεις ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!.

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Συνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό? Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...

Σημαντικές πληροφορίες

Όροι χρήσης