Jump to content

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσιεύτηκε

Ξεχάστε τα Radian, ίσως και τα Panoptic.

Νέα σειρά Delos 72 μοιρών σε τιμές Pentax XW, απότοκα της σχεδίασης των Ethos.

10mm & 6mm για την όρεξη, έπεται συνέχεια φυσικά.

20mm eye relief, αλλά και μισό κιλό το καθένα.

Ρε που πάμε, που πάμε;

http://www.televue.com/engine/TV3_page.asp?id=183

master:TVU110.jpg

Introducing Delos

Tele Vue is pleased to introduce the Delos, mid-to-short focal length line of 20mm eye-relief, 72° apparent field of view eyepieces. Every optical, mechanical, and ergonomic aspect was rethought to achieve reference-standard performance for any visual application.

The Delos was conceived as a narrower field Ethos. Reducing the field to 72° allowed freedom to increase eye-relief, while controlling pupil aberrations, all without making the eyepiece too large. With Ethos performance standards as benchmarks, the Delos design achieves full field sharpness, virtually perfect fθ (theta) distortion mapping, and color neutrality. Image fidelity is maximized utilizing glass matched multicoatings and anti-reflection surfaces throughout the eyepiece.

Contrast is further enhanced with a new, continuously adjustable height eyeguard system that can be locked in any position. Since the Delos eye-lens measures a quite large 35mm in diameter, preventing stray light from reflecting off the first surface and extraneous light from entering your eye pays off in a nice increase in perceived contrast. The eyeguard's sliding action allows for positioning the soft rubber eyeguard at the ideal height to suit the observer's preference. Indicator marks on the eyepiece body are handy reference guides for setting your perfect position. The eye-guard can also rotate for Dioptrx users.

Οὖτιν με κικλήσκουσι

My Optics

• Απαντήσεις 81
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Δημοσιεύτηκε

Κώστα...τα μελέτησα με έκπληξη αλλά...δεν συγκινούμαι καθόλου... [-( :roll: :|

Περίμενα κάτι πιο πρωτοποριακό πάντως από την Televue..θα μου πεις πόσο διαφορετικά να είναι τα πράγματα που μπορούν να εφευρεθούν στο κομμάτι των οπτικών...θα περιμένω να το δοκιμάσω σε κάποιο αστροπάρτυ, όλο και κάποιος θα το πάρει! :D

«Μπορεί και μακριά πολύ, μέσα στων ουρανών τα αποκαΐδια...την Ανδρομέδα, την Άρκτο ή την Παρθένο...Άραγες να είναι η μοναξιά σε όλους τους κόσμους η ίδια;» Οδυσσέας Ελύτης
Δημοσιεύτηκε

Συμφωνώ απόλυτα Τάσο. Φαίνεται σαν να ξανα-ανακάλυψαν τα XW.

Δεν έφτιαχναν 2-3 Τ4 ακόμη;

Και μισό κιλό για 72 μοίρες;

Το όνομα όμως μου αρέσει, αν και ούτε αυτό το γράφουν σωστά. Κακό προμήνυμα.

Οὖτιν με κικλήσκουσι

My Optics

Δημοσιεύτηκε

Η αλήθεια είναι ότι κι εγώ μόλις τα είδα είπα ότι έβγαλε νέα σειρά με >100 μοίρες :cheesy: .

Πάντως κι εγώ νομίζω ότι είναι ένα προϊόν που μάλλον δεν θα έχει πολύ πέραση (όπως και οι radian παλαιότερα).

Δημοσιεύτηκε

Δε μπορώ να καταλάβω γιατί κάποιος να τα προτιμήσει από τα πιο εύχρηστα και ελαφρύτερα Nagler T6. Θα ήθελα να διαβάσω σύγκριση T6 με Ethos από κάποιον που έχει χρησιμοποιήσει και τα 2. Αμφιβάλλω αν δει διαφορά.

Μια ευπρόσδεκτη εξέλιξη της τεχνολιγίας των οπτικών θα ήταν η κατασκευή αντίστοιχης ποιότητας προσοφθαλμίων σε λογικά μεγέθη. Πολλές φορές στο βουνό θέλω να χρησιμοποιήσω τον XW 10 και το σκέφτομαι 2 φορές γιατί ξενερώνω με τον όγκο του.

Δημήτρης Καπετανάκης

CGCG108-138:

Mag 15.5v, να τ'αφήσω;

Πολλά τα mag Άρη!

Το flickr μου

Δημοσιεύτηκε
Κάθε νέο προϊόν της Televue προκαλεί ενδιαφέρον. Αναμένουμε να δούμε στην πράξη σε ποιο σημείο της αγοράς θα είναι από άποψη απόδοσης. Πάντως, είναι ελαφρώς πιο ακριβοί από τους XW στην αγορά κάτι που σημαίνει ότι με (σχεδόν) το ίδιο πεδίο, θα πρέπει να είναι πολύ καλοί για να τους προτιμήσουμε.
«I have loved the stars too fondly to be fearful of the night». Sarah Williams, The Old Astronomer
Δημοσιεύτηκε
Πολλές φορές στο βουνό θέλω να χρησιμοποιήσω τον XW 10 και το σκέφτομαι 2 φορές γιατί ξενερώνω με τον όγκο του.

Εχω έναν 11mm nagler άμα θέλεις :cheesy: :cheesy:

Με εκτίμηση Παναγιώτης Φωτεινέας
Δημοσιεύτηκε

Ανταπόκριση από το μέτωπο. Νεότερες πληροφορίες:

1. Τα Delos θα αρχίσουν να φθάνουν στους χρήστες τον Ιούνιο αλλά μπορούν να γίνουν προπαραγγελίες

2. Αντικαθιστούν τους Radian. Αν η σχεδίαση αυτή επεκταθεί σε μεγάλα εστιακά μήκη (των Panoptic) οι φακοί θα ζυγίζουν πάνω από 1kgr. Ο Panoptic 15mm έχει όμως αποσυρθεί. Μάλλον θα περιοριστούν σε υλοποίηση 1.25''

3. Σταμάτησε η παραγωγή των Pentax XW, καθώς και των διοπτρικών τηλεσκοπίων της εταιρίας. Καθώς το νέο εργοστάσιο συναρμολόγησής τους κατόπιν της εξαγοράς από την Hoya βρίσκεται στις Φιλιππίνες, φημολογείται πως το τσουνάμι κατέστρεψε το εργοστάσιο κατασκευής των φακών στην Ιαπωνία (ένα εργοστάσιο της Canon και άλλα διαφόρων μικρότερων κατασκευαστών όντως καταστράφηκαν).

4. Από επίσημα χείλη της TV: Η σχεδίαση των Τ4 είναι ανεφάρμοστη σε μικρότερα από τα 12mm εστιακά μήκη. Οι Delos θα καλύψουν το κενό αυτό, ανταγωνιζόμενοι τους (νεκρούς; ) Pentax XW που προτιμούσαν οι χρήστες των Τ4 για να συμπληρώσουν την συλλογή τους.

5. Η TV εγκαταλείπει το Instadjust των Τ4 & Radian και υιοθετεί νέο σύστημα στους Delos, παρόμοιο με των XW.

6. Το Delos αναφέρεται στην Δήλο, το νησί του Απόλλωνα, αποτελεί όμως και λογοπαίγνιο με το όνομα του σχεδιαστή των Ethos & Delos, Paul Dellechiaie.

Οὖτιν με κικλήσκουσι

My Optics

Δημοσιεύτηκε
3. Σταμάτησε η παραγωγή των Pentax XW, καθώς και των διοπτρικών τηλεσκοπίων της εταιρίας. Καθώς το νέο εργοστάσιο συναρμολόγησής τους κατόπιν της εξαγοράς από την Hoya βρίσκεται στις Φιλιππίνες, φημολογείται πως το τσουνάμι κατέστρεψε το εργοστάσιο κατασκευής των φακών στην Ιαπωνία (ένα εργοστάσιο της Canon και άλλα διαφόρων μικρότερων κατασκευαστών όντως καταστράφηκαν).

:shock: :shock: ΟΧΙ ρε γ@#%&!το! Δηλαδή ίσα που προλαβαίνουμε από ότι έχει μείνει σε stock;; :-k :cry: ](*,)

«Μπορεί και μακριά πολύ, μέσα στων ουρανών τα αποκαΐδια...την Ανδρομέδα, την Άρκτο ή την Παρθένο...Άραγες να είναι η μοναξιά σε όλους τους κόσμους η ίδια;» Οδυσσέας Ελύτης
Δημοσιεύτηκε
Μάλλον. Και μεταχειρισμένους. Φοβάμαι όμως πως θα ανέβει η αξία τους στην αγορά, τουλάχιστον μέχρι να κυκλοφορήσουν οι Delos.

Οὖτιν με κικλήσκουσι

My Optics

Δημοσιεύτηκε

Η παραγωγή των διοπτρικών τηλεσκόπιων της Pentax είχε έτσι κι αλλιώς σταματήσει εδώ και 2-3 χρόνια. Το ίδιο έγινε και με την σειρά των XO προσοφθαλμίων της πέρυσι...

Η παραγωγή των XW μάλλον θα συνεχίσει καθώς είναι κερδοφόρα για την Hoya (είναι η εταιρία που εξαγόρασε την Pentax).

Προσωπικά αγόρασα πριν ένα μήνα δύο προσοφθάλμια της σειράς XW (7mm & 10mm) και ακόμα δεν μπορώ να συνηθίσω το μέγεθος και το σχήμα τους. Μου θυμίζουν κάτι γερμανικές χειροβομβίδες του Δευτέρου Παγκοσμίου Πολέμου!

Θα προσπαθήσω να τα κρατήσω, αν αλλάξω γνώμη υπάρχουν και οι μικρές αγγελίες...

Δημοσιεύτηκε

Δυστυχώς οι νέοι Delos της Televue έχουν το ίδιο και μεγαλύτερο βάρος και μέγεθος από τους XW.

Σκέτη απελπισία....

Γιατί να μην έχουν ανάλογο μέγεθος με την 6η σειρά των Nagler;

Κάθε χρόνο και χειρότερα.

Δημοσιεύτηκε

Το μέγεθος δεν με απασχολεί και τόσο πλέον... αφού μπροστά στο μέγεθος του Parracor με το Ethos8mm όλα τα αλλά μοιάζουν πολύ μικρά :lol:

Σημασία έχει το είδωλο που σου δίνει να είναι το καλύτερο! Και αφού το Delos θα είναι πιο ακριβό από την σειρά Τ6 αλλά και με 10° λιγότερο πεδίο... λογικά θα έχει ανώτερο είδωλο!

Ας ελπίσουμε ο Απόλλωνας ο Θεός του φωτός να κάνει το θαύμα του και να μας δώσει όσο γίνεται πιο καθαρό "φως"!!

Δεν έχουμε παρά να περιμένουμε κάποιον να το αγοράζει... :wink:

Εδω και στα... Ελληνικά DELOS 6mm

ΥΣ

Ελπίζω να μην είναι μόνο τα 20 mm Eye Relief η διαφορα...

Βασίλης Μεταλληνός

OO 16 1600 f4

ΟΟ 12.5 1525 f4.8 NEQ6

TOA130 1000 f7.7 ΕΜ200

ED80 600 f7.5, Vixen9x63

Canon eos 6D, Sony a7s2, Wat120n+,Asi120

2009年7月22號日食 - 2017 Aug 21

www.metallinos.net

Δημοσιεύτηκε
Το μέγεθος δεν με απασχολεί και τόσο πλέον... αφού μπροστά στο μέγεθος του Parracor με το Ethos8mm όλα τα αλλά μοιάζουν πολύ μικρά :lol:

Και που να δείς Βασίλη τον Panoptic 41 στο C11 :shock: :shock:

Τελικά μάλλον θα πρέπει να μάθουμε να ζούμε με τα μεγάλα μεγέθη. Αλλά άν τα είδωλα που δίνουν είναι καλά, χαλάλι το μέγεθος.

Το αδιανοητο σημερα ειναι η μονη λυση για το αυριο !

Επανάσταση δεν είναι μόνο η εξέγερση, είναι και η συνειδητοποίηση της αλήθειας...

http://www.spartastronomy.gr

Δημοσιεύτηκε

Δηλαδή παιδιά, για να έχουμε και καλό ρώτημα, ποιο είναι το μεγαλύτερο και βαρύτερο, πιο ογκώδες προσοφθάλμιο όλων ever;;

Ο Nagler 31mm T5 μήπως; ή ο Ethos 21mm; ή κάποιο άλλο που μου διαφεύγει τώρα; :-k :mrgreen:

Δημοσιεύτηκε

Τάκη... για να το λες εσύ έτσι θα είναι :D

Φαντάζομαι πως θα είναι ο Panoptic41 μαζι με τον Paracorr :| μάλλον όσο ένα μικρο διοπτρικό 400μμ!!! :shock:

Ελπίζω πάντως οι Delos να είναι μικρότεροι των Ethos!!!

Βασίλης Μεταλληνός

OO 16 1600 f4

ΟΟ 12.5 1525 f4.8 NEQ6

TOA130 1000 f7.7 ΕΜ200

ED80 600 f7.5, Vixen9x63

Canon eos 6D, Sony a7s2, Wat120n+,Asi120

2009年7月22號日食 - 2017 Aug 21

www.metallinos.net

Δημοσιεύτηκε
Δηλαδή παιδιά, για να έχουμε και καλό ρώτημα, ποιο είναι το μεγαλύτερο και βαρύτερο, πιο ογκώδες προσοφθάλμιο όλων ever;;

Ο Nagler 31mm T5 μήπως; ή ο Ethos 21mm; ή κάποιο άλλο που μου διαφεύγει τώρα; :-k :mrgreen:

Υπάρχουν αρκετοί υποψήφιοι. Πέραν αυτών και του Leitz 30mm βαρύτερα είναι τα custom προσοφθάλμια 3'' και 4'' των επαγγελματικών τηλεσκοπίων, καθώς και διάφορα Erfle 50-60mm του Α' και Β' Παγκοσμίου Πολέμου, μέρος οπτικών σκοπευτικών συστημάτων πυροβολικού, ορισμένα εκ των οποίων πωλούνται και σήμερα στο Astromart και το Cloudy Nights Classifieds, μετασκευασμένα σε μορφή 2''. Υπάρχει και ένα 76mm!

Πάρτε ένα νυκτερινό δωράκι:

Unusual Eyepieces.pdf

Οὖτιν με κικλήσκουσι

My Optics

Δημοσιεύτηκε
Από τους ερασιτεχνικούς προσοφθάλμιους κι εγώ τον Panoptic 41mm σκέφτομαι σαν πιό βαρύ. Προσωπικά πάντως όσο τέλειοι να είναι οπτικά, οι πολύ ογκώδεις προσοφθάλμιοι δεν με συγκινούν καθόλου, πλην των Pentax XW. Η Tele Vue - δεν ξέρω πως το καταφέρνει - τους κάνει μάλλον άβολους και αζύγιστους, ιδίως τους Ethos!

"Πως να σωπάσω μέσα μου την ομορφιά του κόσμου; ..." Κώστας Κινδύνης

"Με το λύχνο του άστρου στους ουρανούς εβγήκα, στο αγιάζι των λειμώνων, στη μόνη ακτή του κόσμου..." Οδυσσέας Ελύτης

www.a-polaris.org

Δημοσιεύτηκε
Προσωπικά πάντως όσο τέλειοι να είναι οπτικά, οι πολύ ογκώδεις προσοφθάλμιοι δεν με συγκινούν καθόλου, πλην των Pentax XW. Η Tele Vue - δεν ξέρω πως το καταφέρνει - τους κάνει μάλλον άβολους και αζύγιστους, ιδίως τους Ethos!

Έ, τους ξέρεις τώρα Στέφανε τους Αμερικάνους. Αυτοί πιστεύουν στο - think big!!!

Το αδιανοητο σημερα ειναι η μονη λυση για το αυριο !

Επανάσταση δεν είναι μόνο η εξέγερση, είναι και η συνειδητοποίηση της αλήθειας...

http://www.spartastronomy.gr

Δημοσιεύτηκε
Για να καταλάβετε, η κάννη είναι 2''

2" ;;;;;;; :shock: :shock: Δηλαδή είναι ο bigfoot των προσοφθαλμίων! Μου φαίνεται πως ο Nagler 31mm T5 ωχριά μπροστά του! #-o :D :D

Δημοσιεύτηκε
Αρκεί να μη σου πέσει στο πόδι! :lol:

"Πως να σωπάσω μέσα μου την ομορφιά του κόσμου; ..." Κώστας Κινδύνης

"Με το λύχνο του άστρου στους ουρανούς εβγήκα, στο αγιάζι των λειμώνων, στη μόνη ακτή του κόσμου..." Οδυσσέας Ελύτης

www.a-polaris.org

Δημιουργήστε έναν λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είσαι μέλος για να αφήσεις ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!.

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Συνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό? Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...

Σημαντικές πληροφορίες

Όροι χρήσης