Jump to content

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσιεύτηκε

Καλησπέρα σε όλους τους φίλους ντοπσονάδες που σκέφτονται την ώρα της παρατήρησης "Γαμώτο πάλι έφυγε ο στόχος από το πεδίο" ή "Βγαίνουν προσοφθάλμια με την ποιότητα και την τιμή των ορθοσκοπικών της baader γιατί δεν προλαβαίνω να αναπνέυσω και με 40 μοίρες φαινόμενο πεδίο ο στόχος πάει πέρίπατο" κτλ . Και σίγουρα δεν είναι και ότι καλύτερο να ψάχνεις μια ώρα κάτι εκεί πάνω και μόλις το βρεις και θέλεις να μοιραστείς την χαρά σου με τον διπλανό σου να μην μπορείς να πας να του το πεις. Η TS έκανε πάλι το θάυμα της και έφτιαξε και πουλάει σε πολύ προσιτή τιμή σε σχέση με άλλους κατασκευαστές αυτό: http://translate.google.com/translate?sl=de&tl=en&js=n&prev=_t&hl=el&ie=UTF-8&layout=2&eotf=1&u=http%3A%2F%2Fwww.teleskop-express.de%2Fshop%2Fproduct_info.php%2Flanguage%2Fde%2Finfo%2Fp5419_.html

και το λινκ στα Γερμανικά http://www.teleskop-express.de/shop/product_info.php/language/de/info/p5419_.html

Γεια χαρα και ευχαριστω για τα ψαρια!
Δημοσιεύτηκε
Απλη κατασκευη. Λογικα θα μπορουσε να γινει και μια DIY κατασκευη. Αρκει να βρουμε ενα μοτερ να αντεχει να γυρναει το βαρος ενος κατοπτρικου πχ 12" σταθερα χωρις αγκομαχητά. Η ταχυτητα θα μπορουσε να προσαρμοστει με ενα ποτενσιομετρο οπως τους ανεμιστήρες στα pc... Ιδεες κανεις;

Θα σβήσουμε τα φώτα της πόλης των σπιτιών

θα έχουμε απόψε Γιορτή των αστεριών...

Η Πούλια θ’ αναλάβει το μπαρ και τα ποτά

και η Μεγάλη Αρκούδα θα φτιάχνει παγωτά

Δημοσιεύτηκε

Η Ισημερινή πλατφόρμα δεν είανι της TS είναι της εταιρίας MF dobson :

http://orionamateurobservatory.blogspot.com/2012/02/dobsonian-mf.html

http://orionamateurobservatory.blogspot.com/.

Orion Amateur Observatory Langadas

GSO-ASTROTECH 16,

Meade LXD 55 S/N 8,

S/W ED 100,

William Optics Zenith Star

ED 70/420,

Guide Scope :Meade 70/600,

TS Guide Finder 9x60,

Celestron SkyMaster 15x70,

Bresser 10x50,

Δημοσιεύτηκε
The platform is set for the latitude of central Europe. You can in Germany / Austria will be used. Differing degrees of latitude (southern Europe and Scandinavia) can be considered for production.

Το προσέξατε το παραπάνω στα χαρακτηριστικά του προιόντος;

ΜΑΝΟΥΣΟΣ : ΚΑΤ΄ΟΝΟΜΑ «ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΗΣ» ΤΗΛΕΣΚΟΠΙΩΝ-----ΠΡΟΣΟΧΗ

Οι κατασκευές του :

https://www.astrovox.gr/forum/viewtopic.php?t=26016=asc&start=165

https://www.astrovox.gr/forum/viewtopic.php?t=26016=asc&start=150

Δημοσιεύτηκε
To μοτεράκι της EQ1 είναι αυτό? αν βρείς κάποια παρόμοια σχέδια άνετα φτιάχνεις κάτι τέτοιο και γλιτώνεις το 300αρι ευρώ.
Δημοσιεύτηκε
The platform is set for the latitude of central Europe. You can in Germany / Austria will be used. Differing degrees of latitude (southern Europe and Scandinavia) can be considered for production.

Το προσέξατε το παραπάνω στα χαρακτηριστικά του προιόντος;

To προσεξα γι αυτο μιλησα για ιδιοκατασκευη στα μετρα του Ελληνικου latitude. Δεν γνωρισω αν ειναι καποιο συγκεκριμενο μοτερ, αλλα οταν μιλαμε για απλα ενα μοτερ μπορεις να βρεις και ενα κινεζικο που βαζουν στα ποδηλατα για να γινουν ηλεκτρικα με κοστος 50€.

Δημοσιεύτηκε

Κάποιες οδηγίες κατασκευής υπάρχουν εδω:

http://www.backyardvoyager.com/EQplatform.html

Οι πλατφορμες αυτες υπαρχουν και αλλου αλλα αρκετα ως πολυ ακριβώτερες (450 λιρες στην

Αγγλια)

Ο Γερμανος εχει καλη τιμή και με δεδομένο οτι τοσο οι ρυθμιση στις στροφες του μοτερ οσο και το πακετο μεταδοσης κινησης δεν βρισκονται ευκολα ισως ειναι προτιμωτερη η αγορα απο την κατασκευη.

Μιχάλης - CptFurz

www.michael-stephanou.com

Lunt LS100THA DS PT

Skylight 100 / f15

Meade Lightbridge 12” HiLux

Celestron Nexstar 8SE

IN ED 70/420

Mod PST102/1000, CaK module

Δημοσιεύτηκε
Ρυθμιση στροφων του μοτερ ειναι ευκολο. Το πως θα μεταδιδει την κινηση ομοιομορφα ειναι το θεμα και η σωστη ρυθμιση του "δαπεδου" σε μοιρες.

Δημοσιεύτηκε

Για όποιον ενδιαφέρεται εδώ είναι μια κατασκευή που είχα κάνει παλαιότερα:

http://www.astrovox.gr/forum/viewtopic.php?t=7488

Δημοσιεύτηκε
Μανουσο δεν χορταινω να το διαβαζω. Το μοτερακι της σουβλας ηταν εκπληκτική ιδεα.

Μιχάλης - CptFurz

www.michael-stephanou.com

Lunt LS100THA DS PT

Skylight 100 / f15

Meade Lightbridge 12” HiLux

Celestron Nexstar 8SE

IN ED 70/420

Mod PST102/1000, CaK module

Δημοσιεύτηκε
Ενα μεγαλο μπραβο στον Μανουσο απο εμενα και επισης θελω να εκδηλωσω και τον θαυμασμο μου για την ολη κατασκευη . Αργοτερα μεσα στην νυχτα θα κατσω να το τυπωσω το ολο νημα αν δεν εχεις αντιρησση Μανουσο.
Γεια χαρα και ευχαριστω για τα ψαρια!
Δημοσιεύτηκε
Το μοτερακι της σουβλας ηταν εκπληκτική ιδεα.
Χαχα ναι αν και λίγο ανορθόδοξο :)

Παιδιά κανένα πρόβλημα όποιος θέλει περισσότερες πληροφορίες εδώ είμαστε.

• 2 μήνες αργότερα...
Δημοσιεύτηκε

Ύστερα από πολλή σκέψη και στάθμιση αναγκών αποφάσισα πως τελικώς, θα στραφώ στην λύση της παραπάνω ισημερινής πλατφόρμας που έδειξε ο Δημήτρης, αντί της goto βάσης - upgrade kit για το 12" SW.

eq-plattform-extreme-neigung.jpg

Ο λόγος είναι πολύ απλός. Δεν νιώθω ότι έχω τόσο ανάγκη (δηλαδή καθόλου!) αυτή τη στιγμή ένα σύστημα GOTO. Αυτό που μου λείπει αυτή τη στιγμή και είναι "επώδυνη" η απουσία του (για μένα τουλάχιστον), είναι καθαρά και αποκλειστικά το tracking. Εφόσον λοιπόν έχω αυτή την πολύ συγκεκριμένη ανάγκη, γιατί να δώσω ένα σεβαστό ποσό χρημάτων για να το αποκτήσω υποχρεωτικά μαζί με το GOTO;

Δεν το θέλω, δεν το χρειάζομαι, είναι τόσο απλό, ακόμη με τρελαίνει το star hopping, οι χάρτες, τα νοητά σχήματα στα αστρικά πεδία και η όλη αυτή χαρά της ανεύρεσης των αντικειμένων. Αν αργότερα νιώσω πως μου λείπει ένα τέτοιο σύστημα, θα πάω σε μια λύση push-to όπως το Sky Commander www.skyeng.com το οποίο είναι εφάμιλλο κάπως του Argo Navis και με πολύ πιο εύπεπτο κόστος συγκριτικά με το Αυστραλιανό gadget. Επίσης με αυτόν τον τρόπο, το συνολικό κόστος απόκτησης για τις 2 δυνατότητες (push-to+tracking) θα μοιραστεί σε 2 χρονικές στιγμές, μια προσεχώς (tracking) και μια πιο μακροπρόθεσμα (push to). Ακόμη, μου αρέσει πολύ το push-to σύστημα, το έχω δει σε δράση και είναι καταπληκτικό. Έχει και περισσότερα αντικείμενα και καταλόγους σε σχέση με το goto του SW (Hickson, Abell, Arp Galaxies, Barnard, Berkley, Collinder, Trumpler) εκτός των ήδη συμπεριλαμβανομένων NGC, Messier και IC, επίσης το όλο setup μου φαίνεται εμένα τουλάχιστον, πιο μαζεμένο σαν κατασκευή και νόηση, χωρίς χειριστήρια κλπ. παρά μόνο μια διακριτική οθονούλα.

Μέχρι τότε όμως θα έχω καλύψει την βασική μου ανάγκη (tracking), με μια λύση πολύ πιο προσιτή, οικονομικά μιλώντας πάντα. Σίγουρα θα μου πείτε ότι :

1. Έχεις να κουβαλάς ΚΑΙ την πλατφόρμα εκτός του τηλεσκοπίου.

2. Δεν είναι μια all-in-one λύση όπως του upgrade kit.

3. Το push-to αργότερα θα θέλει επέμβαση με τρυπάνια, μερεμέτια και σχετικά στην υπάρχουσα βάση.

4. Η βάση θέλει κάθε μια ώρα reset (αν δεν χρειάζεται να βγάζεις όλο το τηλεσκόπιο για να γίνει, δεν έχω κανένα πρόβλημα).

5. Προσθέτει κάποιο μικρό ύψος στο τηλεσκόπιο. Αν και από ότι μου είπαν ΚΑΙ η SW βάση προσθέτει κάποιο ύψος...ας είναι καλά όμως το καταπληκτικό μας αστροκαρεκλάκι.

Πολύ θα με ενδιέφερε να ακούσω τις απόψεις σας, ειδικά όσων έχουν χρησιμοποιήσει τέτοια ισημερινή πλατφόρμα με dobsonian.

Σκέφτομαι σωστά ή τελικά δεν αξίζει η πλατφόρμα; Δηλαδή ένας που θέλει μόνο tracking όπως εγώ έχει άλλες λύσεις με ένα τέτοιο dob; :-k

Υ.Γ. Μόνο παιδιά μην μου πείτε για DIY (Do it yourself) λύσεις, δεν μπορώ, δεν τα καταφέρνω και ούτε θέλω να μπλέξω! Μαστοράντζα τόσο μεγάλη όσο κάποιοι από εσάς δεν είμαι, computer και δίκτυα στοιχειώνουν την καθημερινότητά μου, κατέχω servers, wifi, κατσαβίδια και καλώδια δικτύων, όχι την ξυλουργική. :mrgreen: :-({|=

«Μπορεί και μακριά πολύ, μέσα στων ουρανών τα αποκαΐδια...την Ανδρομέδα, την Άρκτο ή την Παρθένο...Άραγες να είναι η μοναξιά σε όλους τους κόσμους η ίδια;» Οδυσσέας Ελύτης
Δημοσιεύτηκε

Τάσο έχω εγώ μία κ δεν το συζητάω.Είναι το χρησιμότερο αξεσουάρ που έχω αγοράσει.Κάνει ότι υπόσχεται χωρίς να χάνεις την ελευθερία που σου δίνει το dob να πηγαίνεις απ την μία μεριά του ουρανού στην άλλη.Με τα μοτέρ νομίζω πως δεν το έχεις αυτό.Στήνεται πολύ εύκολα κ το μόνο που έχεις να κάνεις είναι να ευθυγραμμίσεις απλά με μία πυξίδα.Δεν χρειάζεται διολίσθηση γιατί δεν θα φωτογραφίσεις.Μοναδικό μειονέκτημα της είναι πως έχεις κραδασμούς.Αλλά κ πάλι είναι ανεκτό αφού δεν χρειάζεται να σπρώχνεις το dob.Θα σε τσαντίσει μόνο όταν εστιάζεις ειδικά σε μεγάλες συνθήκες που το τρέμολο μεγαλώνει.

Επίσης η τιμούλα αυτής της βάσης είναι πρόκληση.Κ πριν κάνεις οτιδήποτε πρέπει να σιγουρευτείς πως μπορείς να κάνεις reset με το τηλεσκόπιο επάνω.ΑΝ δεν έχει αυτή τη δυνατότητα τότε μακριά.

Πίστευα πως η SW έβγαζε κ σκέτα τα μοτέρ για tracking χωρίς go to.Αν το κάνει ίσως θα ήταν προτιμότερη αυτή η λύση για να αποφύγεις κ τους κραδασμούς κ την μεταφορά της βάσης, χάνοντας τις γρήγορες κινήσεις του σωλήνα.

Με εκτίμηση Παναγιώτης Φωτεινέας
Δημοσιεύτηκε

Παναγιώτη σε ευχαριστώ για την απάντηση. Το σκέτο SW tracking έχει σταματήσει από όσο ξέρω και πια το δίνουν υποχρεωτικά με το goto. Αυτό είναι που με προβληματίζει. To extra κόστος για κάτι που δεν χρειάζομαι.

Κάποιες ερωτήσεις ακόμη..

1. Από ποιες μεγεθύνσεις και πάνω παρατήρησες ότι έχει κραδασμούς;

2. Οι κραδασμοί είναι χαρακτηριστικό όλων αυτών των βάσεων ανεξαιρέτως ή σε άλλα ακριβότερα μοντέλα δεν υφίστανται;

3. Ποια βάση έχεις εσύ; Αν μπορείς δώσε κάποιο link να κοιτάξω και εκεί..

Αυτό που λες με τις γρήγορες κινήσεις του σωλήνα το έχω σκεφτεί και έχεις απόλυτο δίκιο, είναι μεγάλη υπόθεση να το έχεις. Την βάση μου την έχω φέρει πια σε καλό επίπεδο, πιστεύω, στην ποιότητα της κίνησης και δεν θέλω να την χάσω, να στο πω και έτσι.

«Μπορεί και μακριά πολύ, μέσα στων ουρανών τα αποκαΐδια...την Ανδρομέδα, την Άρκτο ή την Παρθένο...Άραγες να είναι η μοναξιά σε όλους τους κόσμους η ίδια;» Οδυσσέας Ελύτης
Δημοσιεύτηκε

Προσθέτουν κάποιο ύψος (καλό αυτό) αλλά και κάποια κλίση (κακό αυτό). Κλίση = λόξα. Ζύγισμα. Πολική ευθυγράμμιση, χονδροειδής έστω. Χμ!

Αφού το θες, δοκίμασέ το. Αν υπάρξει καλοκαίρι και δεν πάμε κατευθείαν σε φθινόπωρο θα έχουμε την ευκαιρία εις το βουνό ψηλά εκεί να κάνουμε μια μικρή δοκιμή με το αυθεντικό GOTO ως προς το tracking και την πρακτικότητα.

Πάντως θα πρέπει να αναρωτηθούμε γιατί αυτή η ιδέα δεν πουλά και τόσο. Και γιατί μερικοί έφτιαξαν μια πλατφόρμα και δεν την χρησιμοποιούν.

Οὖτιν με κικλήσκουσι

My Optics

Δημοσιεύτηκε
Προσθέτουν κάποιο ύψος (καλό αυτό) αλλά και κάποια κλίση (κακό αυτό). Κλίση = λόξα. Ζύγισμα. Πολική ευθυγράμμιση, χονδροειδής έστω. Χμ!

Δεν χρειάζεται ευθυγράμμιση.Απλά έχεις πάνω στην βάση μία πυξίδα κ όταν την ακουμπάς στο έδαφος την ευθυγραμμίζεις με τον βορά.Αυτο κ τέλος.Οι κλίσεις που παίρνει είναι αμελητέες.Οπως είπα το μοναδικό της αρνητικό είναι που προσθέτει κραδασμούς.

Πάντως θα πρέπει να αναρωτηθούμε γιατί αυτή η ιδέα δεν πουλά και τόσο.

Μήπως γιατί είναι πανάκριβη?Με τα χρήματα που ήθελες πριν εμφανιστεί αυτή εδώ έπαιρνες μία EQ6.

Και γιατί μερικοί έφτιαξαν μια πλατφόρμα και δεν την χρησιμοποιούν.

Μια παροιμία λέει.Το πρώτο σπίτι που φτιάχνεις το πουλάς.Το δεύτερο το νοικιάζεις, κ στο τρίτο μένεις. :cheesy: :cheesy:

Δημοσιεύτηκε

Το τελευταίο ερώτημα, γιατί δεν την χρησιμοποιούν όσοι την έφτιαξαν ή γενικά γιατί δεν είναι δημοφιλής είναι κάτι που απασχολεί και μένα. Σε αυτό που λέει ο Παναγιώτης για την τιμή συμφωνώ, μέχρι να δω και εγώ αυτήν εδώ της TS που μας έδειξε ο Δημήτρης, θεωρούσα το κόστος απαγορευτικό.

Γενικά για ένα dobsonian που αναζητά το tracking και μόνο για παρατήρηση, μάλλον είναι μονόδρομος...

Τώρα για τους κραδασμούς...δεν μπορεί, κάποια λύση για την απόσβεσή τους πρέπει να υπάρχει... :-k :|

Δημοσιεύτηκε

1. Από ποιες μεγεθύνσεις και πάνω παρατήρησες ότι έχει κραδασμούς;

2. Οι κραδασμοί είναι χαρακτηριστικό όλων αυτών των βάσεων ανεξαιρέτως ή σε άλλα ακριβότερα μοντέλα δεν υφίστανται;

3. Ποια βάση έχεις εσύ; Αν μπορείς δώσε κάποιο link να κοιτάξω και εκεί..

1)Στις 235Χ που μου δίνει ο 7mm μ ενοχλεί.Αλλά μην ξεχνάς πως το O-O είναι βράχος.Χωρίς την πλατφόρμα δεν έχει καθόλου κραδασμούς το τηλεσκόπιο.Φαντάζομαι πως κ το SW δεν θα έχει κραδσμούς.Απ την άλλη δεν έχουμε κ όλοι την ίδια ανοχή στις ταλαντώσεις.Επίσης όπως σου είπα μόνο στην εστίαση μου κάνει κόλπα.Αφού εστιάσεις δεν ξανα ακουμπάς τον σωλήνα κ αφοσιώνεσαι στον στόχο σου.

2)Δεν έχω δουλέψει άλλη για να ξέρω αλλά υποθέτω πως λίγο πολύ όλες θα το έχουν γιατί είναι δύο κομμάτια ξύλου που απλά εφάπτονται.

3)Εχω πάρει απ τον Γιάννη αυτή εδώ http://www.astrovox.gr/forum/viewtopic.php?t=5766

Δημοσιεύτηκε

Γενικά για ένα dobsonian που αναζητά το tracking και μόνο για παρατήρηση, μάλλον είναι μονόδρομος...

Υπάρχει κ σύστημα με δύο μοτέρ στους δύο άξονες αλλά θέλει ιδιοκατασκευή, συν που χάνεις το πλεονέκτημα του ελεύθερου σωλήνα.

Τάσο μην βιαστείς.Αν είναι κ μπορέσω να έρθω στον Πάρνωνα να δεις την δική μου.Η αλλιώς να βρούμε ένα τρόπο να την δοκιμάσεις.

Δημοσιεύτηκε

Με κάλυψες Παναγιώτη.

Δες εδώ πόσο κάνουν καινούργιες κάποιες άλλες αμερικάνικες, πιο ζόρικες βέβαια και πιο ποιοτικές φαίνονται...απλησίαστες όμως!

http://www.equatorialplatforms.com/pricing.shtml

Και εδώ ο γνωστός Άγγλος ο οποίος την έριξε λέει στις 445 Λίρες πια...

http://www.equatorial-platforms-uk.co.uk/european-customers

Η τιμή της TS δεν χτυπιέται με τίποτα...τώρα βέβαια τι χούγια έχει και αυτή η πλατφόρμα...δεν ξέρω...

Δημοσιεύτηκε
Υπάρχει κ σύστημα με δύο μοτέρ στους δύο άξονες αλλά θέλει ιδιοκατασκευή, συν που χάνεις το πλεονέκτημα του ελεύθερου σωλήνα.

Τάσο μην βιαστείς.Αν είναι κ μπορέσω να έρθω στον Πάρνωνα να δεις την δική μου.Η αλλιώς να βρούμε ένα τρόπο να την δοκιμάσεις.

Παναγιώτη στις ιδιοκατασκευές τέτοιου τύπου δεν τα καταφέρνω. Η μόνη λύση για μένα είναι μάλλον η αγορά. Δεν βιάζομαι, ίσα ίσα που θέλω να το ψάξω όσο πάει. Στον Πάρνωνα παίζεται ακόμη αν θα καταφέρω να έρθω, συντρέχουν διάφορα.

Σαν επόμενο βήμα θα στείλω ένα χορταστικό mail στην TS με όλες μου τις ανησυχίες για την συγκεκριμένη βάση να δω τι θα μου απαντήσουν, ειδικά στο θέμα με το reset και το αν πρέπει να ξεφορτώνεται το τηλεσκόπιο...γιατί τότε θα φάει delete η ιδέα για αυτή την πλατφόρμα! :cheesy:

Δημοσιεύτηκε

Τι σύμπτωση! Εκείνη η πλατφόρμα κόστισε αρχικά 700 ευρώ, όσα το GOTO του 12''.

Η άλλη είναι φθηνότερη. Αλλά εσείς Παναγιώτη και Τάσο δεν με συμβουλεύατε όταν ξεκινούσα να μην αγοράζω τα φθηνά εξαρτήματα επειδή κάνουν κάποιες παραχωρήσεις; Ποιές παραχωρήσεις να κάνει αυτή της TS άραγε; :-k

Οὖτιν με κικλήσκουσι

My Optics

Δημοσιεύτηκε

Εγώ παιδιά έχω τους ενδοιασμούς μου κατά πόσο αυτό μοτέρ, που φαίνεται να είναι ίδιο με αυτό που χρησιμοποιεί η EQ1 θα ανταποκρίνεται επαρκώς σε περιβάλλον με χαμηλή θερμοκρασία και τρελή υγρασία σαν τον Πάρνωνα. Και δεν εννοώ την δύναμη του μοτέρ που με τον τον μειωτή είναι μεγάλη, αλλά για την μπαταρία του.

Έχω το ίδιο μοτέρ στην EQ1 για το μικρό μου τηλεσκόπιο (Celestron 80/900 EQ) και η 9volt μπαταρία του σε περιβάλλον ψύχους κρατά περίπου 15 λεπτά. Το πλαστικό καπάκι που έχει δεν την προστατεύει αρκετά!

Όπως ξέρουμε από την φυσική μια μπαταρία παράγει ηλεκτρικό ρεύμα όταν γίνετε μια σύνδεση μεταξύ του θετικού και του αρνητικού πόλου. Όταν συνδέουμε μια συσκευή στους πόλους μιας μπαταρίας μέσα της ξεκινά μια χημική αντίδραση που παράγει ηλεκτρόνια για να μας δώσει το ρεύμα της μπαταρίας. Όταν η θερμοκρασία του περιβάλλοντος είναι χαμηλή η χημική αυτή διαδικασία επιβραδύνετε και τότε παράγετε λιγότερο ρεύμα με αποτέλεσμα να μην φτάνει για την τροφοδότηση της συσκευής. Όταν όμως η θερμοκρασία επανέλθει η μπαταρία μας λειτουργεί κανονικά.

The drive system is a well-known and robust motor system that can be run with a 9V block battery. This will last for around 50 hours of observation pleasure.

Βεβαία οι αστροφωτογράφοι μας τα ξέρουν αυτά από πρώτο χέρι... :cheesy:

κατά τα άλλα η βάση είναι πολύ καλή ιδέα!!!

LoginImage.png

The goal of planetary imaging is not to acquire beautiful images, but to capture useful scientific data !

https://www.e-astronomer.com - Ιωάννης Α. Μπούχρας

Δημιουργήστε έναν λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είσαι μέλος για να αφήσεις ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!.

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Συνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό? Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...

Σημαντικές πληροφορίες

Όροι χρήσης