draculas Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 6, 2012 Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 6, 2012 Χίλια μπράβο που κατάφερες κάτι τέτοιο!εδω είναι μάλλον λίγο δύσκολο να εφαρμοστει είναι η αλήθεια, καθώς στο θέμα του πολιτισμού είμαστε μερικές δεκαετίες πίσω.. (Μάνη)Ναι μεν ειμαι σε χωριο (το τηλεσκόπιο τουλάχιστον) αλλα δε νομιζω οτι υπάρχει εστω και ένας σύμβουλος, που εχει ακουστά τον ορο "φωτορύπανση" ούτε υπάρχει κάποιου είδους σύλλογος, και το κυριότερο.. αν παρουσιαστώ μόνος να πω κάτι εναντίων του φωτισμού αυτόματα θα ειμαι και ο "ενοχος" της.. συνεχόμενης συσκότισης γυρω απο το σπίτι μου Οταν λές οτι τα φώτα φωτάνε μόνο τους δρόμους, φαντάζομαι μπαίνει ενα πιο μεγάλο πιάτο απο πάνω, ή υπάρχει άλλη πατέντα? αυτό εφαρμόζεται απο τη ΔΕΗ ή τον δήμο? Φίλε Γιάννη, εννοείται οτι η λύση της Κατερίνας είναι και η καλύτερη, αλλα για τους παραπάνω λόγους, αναγκαστικά εχω μείνει στη λύση της "αυτοδικίας" Πάντως αυτό με τους διακόπτες δεν το ήξερα.. θα τους ψάξω!
wereniki Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 6, 2012 Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 6, 2012 Μάλλον θα σας χρειαστώ και τους δυο στον ξύλινο στύλο του εξοχικού, που ανήκει σε όμορο δήμο. Εσείς είστε...επαγγελματίες! Όσες φορές και αν έχουμε σπάσει τη λάμπα χρησιμοποιώντας όλα τα μέσα, σφεντόνες, πετριές, όπλο με σιγαστήρα(!) σπεύδει ο δήμος και την αντικαθιστά πάραυτα! Σκεφτόμαστε, να βάψουμε το πλαστικό καπάκι μαύρο. Κάπου εδώ μέσα στο forum διάβασα για τη λύση αυτή. Άλλη ιδέα;;; Το σύμπαν της τέχνης & οι τέχνες τ’ ουρανού
wereniki Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 6, 2012 Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 6, 2012 Οταν λές οτι τα φώτα φωτάνε μόνο τους δρόμους, φαντάζομαι μπαίνει ενα πιο μεγάλο πιάτο απο πάνω, ή υπάρχει άλλη πατέντα? αυτό εφαρμόζεται απο τη ΔΕΗ ή τον δήμο?quote] Ναι, ή μεγάλο πιάτο από πάνω, ή ειδικά φώτα που το πάνω μέρος τους είναι από κάποιο άλλο υλικό. Επίσης, μπαίνει σαν όρος πλέον σε όλες τις εργολαβίες του δήμου και έτσι όποιος εργολάβος αναλάβει το έργο, φροντίζει να τηρεί τον συγκεκριμένο όρο. Το σύμπαν της τέχνης & οι τέχνες τ’ ουρανού
draculas Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 6, 2012 Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 6, 2012 Παίζει να είστε ο μόνος δήμος που το εφαρμόζει αυτο!!συγχαρητήρια και πάλι! ιδέες, λύσεις, κτλ, στο πιο παλιό θέμα, εδώ:http://www.astrovox.gr/forum/viewtopic.php?t=3680&start=435στο κάτω μέρος της σελίδας είναι το καλάμι που ξεβίδωνα τις λάμπες, το ίδιο καλάμι μπορεί να χρησιμοποιηθεί και για σπάσιμο, και για βάψιμο, αλλα και για το κόλπο που σου περιγράφω στο p.m. άσχετο: όπλο με σιγαστήρα?! respect!!
wereniki Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 7, 2012 Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 7, 2012 Το όπλο, ήταν δανεισμένο από φίλο και κουμπάρο στρατιωτικό, για την επιχείρηση "σπάσιμο λάμπας, για σκοτεινό ουρανό"! Δεν υπήρχε καμία πιθανότητα να είναι δικό μας, μια και οι δύο είμαστε φανατικά εναντίον όπλων, βίας και οπλοφορίας στην Κρήτη! Πληροφοριακά για τους δήμους: σε ότι αφορά νέες κατασκευές ή αναπλάσεις που εντάσσονται σε κάποιο συγκεκριμένο πρόγραμμα, είναι σχετικά εύκολη υπόθεση η τοποθέτηση στύλων που να φωτίζουν κάτω. Σε ότι αφορά όμως την αντικατάσταση των ήδη παλιών, υπαρχόντων στύλων, με μοναδικό επιχείρημα αυτό της φωτορύπανσης, δεν το βρίσκουν σοβαρό επιχείρημα, δεν εγκρίνουν κονδύλια, οπότε δεν έχω βρει άκρη ακόμα, το ψάχνω όμως........................................ Αλλά αυτό που μας καίει ΑΜΕΣΑ τώρα, που θα μας κοστίσει σε φωτορύπανση και προβλέπονται μεγάλες μάχες, είναι ο απίστευτα τεράστιος αριθμός ΑΠΕ (Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας), που ετοιμάζονται να στήσουν γερμανικές και γαλλικές εταιρείες σε όλη την περιοχή μας, στο όνομα της περιβόητης Πράσινης Ανάπτυξης! Κάτω ακριβώς από το χώρο που ετοιμάζουμε το Αστεροσκοπείο μας, ετοιμάζονται να στήσουν φωτοβολταϊκά, ηλιοθερμικά, ανεμογεννήτριες! Και όλα αυτά, χωρίς χωροταξικά, με περιβαλλοντικές μελέτες της πλάκας, χωρίς να έχει μελετηθεί η φέρουσα ικανότητα της περιοχής και μέσα σε περιοχή natura, προστατευόμενη δηλαδή! Στην ίδια έκταση, που παλεύω με κάποιους άλλους "τρελούς" του δήμου, να υλοποιήσουμε το ΓΕΩ.ΤΟΠΙ.Α. (Γεωτουρισμός και Τοπική Ανάπτυξη), ένα υπέροχο διακρατικό πρόγραμμα, που αφορά την ανάπτυξη του οικολογικού τουρισμού στα όρη Σητείας Κρήτης και Όρους Τρόοδος Κύπρου. Ένα πρόγραμμα που αναδεικνύει τις φυσικές ομορφιές του τόπου, με μονοπάτια και διαδρομές, που περνά από παλιά εγκαταλελειμμένα γκρεμισμένα χωριά, που θα αναστηλωθούν και θα γίνουν Μουσεία, με προσβάσιμα σπήλαια της περιοχής ΚΑΙ με το Αστεροσκοπείο στη κορυφή!!! Και φυσικά, με την προοπτική, να ενταχθεί η περιοχή του Γεωπάρκου αυτού στον κατάλογο της UNESCO!Εννοείται, ότι ήδη κάναμε σαν Οικολογική ομάδα προσφυγή στο Συμβούλιο Επικρατείας(τους δικηγόρους τους πληρώνουμε από την τσέπη μας), αλλά ουδεμία εμπιστοσύνη έχουμε για την απόφαση, από τη στιγμή που οι εταιρείες ήδη έχουν αρχίσει και αγοράζουν εκτάσεις από τους ιδιοκτήτες δίνοντας προκαταβολές και τάζοντας θέσεις εργασίας! Λες και ήρθαν στους ιθαγενείς και τους ξεγελούν με χαντρούλες, μπιχλιμπίδια και καθρεφτάκια!Προβλέπω, να ξανατρώμε ξύλο από τα ΜΑΤ..! Αν χρειαστούμε ενισχύσεις, να κάνω σινιάλο μέσα από το forum; ΥΓ: αν με χάσετε από το astrovox, να ξέρετε, θα με έχουν μπουζουριάσει, οπότε να γνωρίζετε ότι καπνίζω καπνό Old Holborn, για να μου στέλνετε Το σύμπαν της τέχνης & οι τέχνες τ’ ουρανού
giannis60 Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 7, 2012 Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 7, 2012 Ένα πρόβλημα με την πράσινη ενέργεια έιναι ότι θα εντείνει την φωτορύπανση όχι μόνο στηνΚρήτη αλλά σε ολόκληρη την επικράτεια. Διότι επισήμως τουλάχιστον την έχουν ορίσειως εξής.<<Ναι έχετε δίκιο εσείς που φωνάζετε.Υπάρχει φωτορύπανση, διότι η ηλεκτρική ενέργεια μετους τρόπους με την οποίους αυτή παράγετε αφήνει το ανθρακικό αποτύπωμα στην ατμόσφαιρα.Η πράσινη ενέργεια παράγετε χωρίς να αφήσει ρύπους. Άρα και η χρήση της και αυτήδεν ρυπαίνει . Δεν υπάρχει λοιπόν ποια φωτορύπανση και άφοβα βάζουμε κι άλλα φώτα.Να κάνουμε τις νύχτες μας λαμπρότερες από τις μέρες μας.>> Εσύ να βγεις και να αποκριθείς παρών στο παρελθόν σου. Ρέα Γαλανάκη. Από το, Ελένη ή ο κανένας.
giorgosgr Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 8, 2012 Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 8, 2012 Η λεγόμενη "πράσινη" ενέργεια είναι απλά πράσινα άλογα. Πρόκειται για τεράστια καταστροφή της ελληνικής φύσης με καθρέφτες και παλούκια στις βουνοκορφές που μετατρέπουν τα ελληνικά βουνά σε εργοστάσια της ΔΕΗ για λίγη επικουρική και αναξιόπιστη ενέργεια και φυσικά δεν έχουν σαν αποτέλεσμα κλείσιμο κανενός συμβατικού εργοστασίου αλλά αντιθέτως την κατασκευή κι άλλων για να υπάρχουν έτοιμες μονάδες εφεδρείας σε περίπτωση που δεν έχει ήλιο που είναι βράδυ ή που δεν φυσάει αέρας. Τώρα ειδικά με την κρίση τα αρπακτικά των λεγόμενων "ΑΠΕ" έχουν ξαμοληθεί και τάζουν φύκια για μεταξωτές κορδέλες στους κατοίκους της υπαίθρου. Επίσης με την φαραωνική βλακεία περί διασύνδεσης των Κυκλάδων με το ηπειρωτικό σύστημα θέλουν να μετατρέψουν τα νησιά σε αιολικές Πτολεμαΐδες. Θα έλεγα τι να κάνουν τις ανεμογεννήτριες οι όψιμοι "οικολόγοι" αλλά μας διαβάζουν και παιδιά.Επίσης με το στροβιλισμό του ανέμου που δημιουργούν οι ανεμογεννήτριες χαλάνε και το seeing! Η εγκατάστασή τους κοντά σε αστεροσκοπεία πρέπει να απαγορεύεται αυστηρώς και δια ροπάλου!!! Φυσικά εδώ δεν θα μου έκανε εντύπωση αν έστηναν και κάμποσα σιδερένια παλούκια δίπλα στον "Αρίσταρχο" στο Χελμό και τα διαφήμιζαν ως οικολογική λύση με δακρύβρεχτα περί παιδιών που πεθαίνουν στην Πτολεμαΐδα κλπ ΜΠΟΥΡΔΕΣ!!!ΝΑ ΞΗΛΩΘΟΥΝ ΟΙ ΑΝΕΜΟΓΕΝΝΗΤΡΙΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΓΗ! και χρησιμοποιηθούν για την μονη οικολογική χρήση που έχουν την ανακύκλωση μετάλλου.ΥΓ1 σόρρυ για το off topic (αν και δεν νομίζω πως είναι και τόσο off topic!)ΥΓ2 ναι στην εγκατάσταση πυρηνικών αντιδραστήρων για άφθονη καθαρή και αξιόπιστη ηλεκτρική ενέργεια και για να κλείσει η Πτολεμαίδα και να μην πεθαίνουν τα παιδάκια από τη ρύπανση! Facebook Giorgos'' videoastronomy page https://www.facebook.com/videoastronomy/
wereniki Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 8, 2012 Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 8, 2012 Έτσι ακριβώς έχουν τα πράγματα! και να φανταστείτε, ότι στην περιοχή μας έχουν στήσει ΚΑΙ εργοστάσιο παραγωγής ηλεκτρικού ρεύματος, που καίει μαζούτ(!!!), παρά τις αντιδράσεις του κόσμου, τα δημοψηφίσματα που 100% έλεγαν ΟΧΙ, τον γενικό ξεσηκωμό της κοινωνίας, και τελικά κατάφεραν με τα ΜΑΤ και μας το επέβαλαν! Τη στιγμή, που ο νομός Λασιθίου κάλυπτε ήδη τις ανάγκες του με ανανεώσιμες πηγές ενέργειας! Και τώρα συζητάνε και για υποθαλάσσια καλώδια...!!!Προβλέπονται μεγάλες μάχες... Το σύμπαν της τέχνης & οι τέχνες τ’ ουρανού
Bi2L Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 8, 2012 Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 8, 2012 ΥΓ2 ναι στην εγκατάσταση πυρηνικών αντιδραστήρων για άφθονη καθαρή και αξιόπιστη ηλεκτρική ενέργεια και για να κλείσει η Πτολεμαίδα και να μην πεθαίνουν τα παιδάκια από τη ρύπανση!Γιώργο εδω έχεις μεγάλο σφάλμα, δεν είναι καθαρή τα έχουμε ξαναπεί αυτα. Για πες μου τα πυρηνικά απόβλητα δεν μολύνουν; Μετα απο 30 χρόνια το εργοστάσιο τι θα κάνεις, πως θα διαχειριστείς το μολυσμένο κουφάρι του;Αλήθεια σε σεισμογενή χώρα πως θα αποτρέψεις μια πιθανή διαρροή, είδες τι πάθανε οι Ιάπωνες. Ναι συμφωνώ ότι τα αρπακτικά των λεγόμενων "ΑΠΕ" έχουν ξαμοληθεί και τάζουν φύκια για μεταξωτές κορδέλες αλλά η Πυρηνική ενέργεια δεν είναι λύση. Βασίλης ΜεταλληνόςOO 16 1600 f4ΟΟ 12.5 1525 f4.8 NEQ6TOA130 1000 f7.7 ΕΜ200ED80 600 f7.5, Vixen9x63Canon eos 6D, Sony a7s2, Wat120n+,Asi1202009年7月22號日食 - 2017 Aug 21www.metallinos.net
kookoo_gr Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 8, 2012 Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 8, 2012 και γιατί δεν στρεφόμαστε στην γεωθερμία; στην ισλανδία σχεδόν όλη η ενέργεια που παράγουν είναι από γεωθερμία. τα απόβλητα είναι νερό το οποίο μπορεί να ξαναεισαχθεί στο έδαφος και να ξαναζεσταθεί φυσικά κοκ (ή να εκμεταλευτεί σαν ιαματικά λουτρα). όσον αφορα την φωτορύπανση στο εξωτερικό αρχίζουν να δραστηριοποιούνται εταιρίες που στο όνομα της οικολογίας προτείνουν λύσεις για την φωτορύπανση. δεν θυμάμαι ακρίβως λινκ αλλά αναφέρεται στο σχετικό θέμα στο CN Φιλικά Κώστας http://www.astrobin.com/users/kookoo_gr/
sportikus Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 8, 2012 Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 8, 2012 αλλά η Πυρηνική ενέργεια δεν είναι λύση. ΑΛΗΘΙΝΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ!!!!!!! «Δύο πράγματα είναι άπειρα, το σύμπαν και η ανθρώπινη βλακεία. Και για το σύμπαν δεν είμαι απόλυτα σίγουρος ...» Άλμπερτ Αϊνστάιν.
kkokkolis Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 8, 2012 Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 8, 2012 Όχι ρε Θόδωρε, πως θα ευθυγραμμίζουμε τα κιάλια μετά; Οὖτιν με κικλήσκουσι My Optics
wereniki Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 8, 2012 Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 8, 2012 Εννοείται, πως ΔΕΝ συζητάμε ΚΑΘΟΛΟΥ για πυρηνικούς αντιδραστήρες! ΑΥΤΟ μας έλλειπε ακόμα!Η περιοχή μας, όπως λες Βασίλη, είναι σεισμογενής, κάθε τρεις και λίγο "χορεύουμε", ενώ τα πυρηνικά απόβλητα δεν θέλω ούτε να τα σκέφτομαι... Όσο για τα γεωθερμικά, ψάχνουμε να δούμε σαν δήμος, αν μπορούμε να κάνουμε μια μονάδα.Αλλά το συμπέρασμα είναι, ότι η περιοχή μας ΔΕΝ σηκώνει τίποτα άλλο. Έχει προσφέρει και εργοστάσιο και ανεμογεννήτριες. Φτάνει πια! Το σύμπαν της τέχνης & οι τέχνες τ’ ουρανού
giorgosgr Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 8, 2012 Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 8, 2012 η Πυρηνική ενέργεια δεν είναι λύσηΗ μόνη λύση είναι αλλά δεν έιναι της στιγμής και του φόρουμ η κουβέντα. ΠΥΡΗΝΙΚΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑ=ΑΦΘΟΝΗ, ΦΤΗΝΗ, ΚΑΘΑΡΗ ΗΛΕΚΤΡΙΚΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑ! Για να πάψουν να πεθαίνουν τα παιδάκια στην Πτολεμαΐδα που θα είχαν 0 εκπομπές οι μονάδες της αν ήταν πυρηνικές και επισης θα δούλευαν μέρα νυχτα με συνεφιά βροχή και νηνεμία!Τους τρεις απο πάνω μου τους έχω στη λίστα αγνοησης εδώ και καιρό.Σταματώ το off topic ας πούμε για τη φωτορύπανση... που είναι πρόβλημα σοβαρό και στο οποίο οι "ΑΠΕ" (διάβαζε Αρπαχτές Πηγές Ενέργειας) συνεισφέρουν το κατά δύναμιν καθότι οι κάθε λογής δημαρχαίοι θα καυχώνται πως γέμισαν τον τόπο φώτα που χρησιμοποιούν "πράσινη" ενέργεια. Facebook Giorgos'' videoastronomy page https://www.facebook.com/videoastronomy/
giannis60 Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 8, 2012 Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 8, 2012 Φίλοι μου ο τρόπος παραγωγής ενέργειας δεν είναι αυτός που θα λύσει ή όχι το πρόβλημα της φωτορύπανσης. Οι δημαμαρχαίοι π.χ. από την στιγμή που θα το μπορέσουν, θα βάλουν κι άλλαφώτα. Ανεξάρτητα με τον τρόπο που παράγεται η ενέργεια. Και θα το κάνουν αυτό, για τον απλούστατολόγο, ότι για αυτόν τον λόγο ψηφίστηκαν. Εδώ είναι το πρόβλημα. Δεν το λέω μόνο εγώ. Σχεδόνόλοι σας εμμέσως ή αμέσως κι εσείς έτσι το θέσατε. Και είναι η ποιο σωστή τοποθέτηση.Η συντριπτική πλειοψηφία των συμπατριωτών μας θέλει φώτα! Όσο λοιπόν κι αν αυτό για μας φαντάζειαδιανόητο και εξωφρενικό, δεν παύει αυτό να είναι η πεισματάρα πραγματικότητα, με την οποία εμείςη θλιβερή μειοψηφία, ερχόμαστε αντιμέτωποι. Και σαν να μην φτάνει αυτό αισθανόμαστε την ανάγκηκάτι τι να κάνουμε.Το ερώτημα μου λοιπόν είναι το εξής.Γίνεται μια διαδικτυακή παρέα, όπως είμαστε εμείς, μιας ολόκληρης χώρας να αντιδράσει ή κάτι τέλοςπάντων να κάνει; Προσέξτε! Δεν ήμαστε σύλλογος. Δεν έχουμε φυσική επαφή άλλα νοερή. Και τα μέσα πουδιαθέτουμε είναι εικόνες και σκέψεις.Περιμένω όχι κάποιες απαντήσεις αλλά έστω κάποιες σκέψεις και από σάς. Εσύ να βγεις και να αποκριθείς παρών στο παρελθόν σου. Ρέα Γαλανάκη. Από το, Ελένη ή ο κανένας.
Τάσος Βράτολης Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 8, 2012 Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 8, 2012 Παιδιά, προσωπικά πιστεύω πως Η ΜΟΝΗ λύση για να πειστούν κάποιοι αρμόδιοι, είναι να μπει μπροστά το θέμα του ΚΟΣΤΟΥΣ του παρόντος δημόσιου φωτισμού και η μείωσή του. Πως θα το μειώσουν; Βάζοντας λάμπες LED που οι περισσότερες έρχονται έγκλειστες σε ειδικό κουβούκλιο και είναι 100% φιλικές προς τον ουρανό (dark sky friendly), δεν ξεφεύγει τίποτα πάνω, εστιάζουν την δέσμη τους σε ανοικτό κώνο προς τα κάτω! Αν θέλετε να δείτε τέτοιες λάμπες, δεν έχετε παρά να κάνετε μια βόλτα από το...ολοκαίνουργιο Ριζάρειο πάρκο, δίπλα στον σταθμό Μετρό του Ευαγγελισμού (μπλε γραμμή), το οποίο είναι ακριβώς απέναντι από το Πολεμικό Μουσείο! Είναι απίστευτα αποτελεσματικές και ποιοτικές. Είμαι βέβαια σίγουρος πως ΔΕΝ σκέφτηκαν τον ουρανό όταν τις έβαζαν, μπήκαν ίσως επειδή ήθελαν κάτι μοντέρνο στην όψη και καινούργιας τεχνολογίας. Είναι όμως οι ιδανικές λάμπες για να μην ξεφεύγει το φως! Το κακό με την τεχνολογία LED είναι ότι παραμένει ακριβή και δεν γνωρίζω για πόσο ακόμη. Πήρα ένα φωτιστικό για το γραφείο μου από το Πλαίσιο και έδωσα 30 ευρώ!! Μεγάλο ποσό θεωρώ για ένα μίνι λαμπατέρ! Καίει όμως ΜΟΝΟ 3W και φωτίζει απίστευτα δυνατά και με μηδενική εκπομπή θερμότητας, δεν σε ψήνει δηλαδή τις ζεστές καλοκαιρινές νύχτες όταν θες να γράψεις από κάτω του. http://www.plaisio.gr/Furntiture/Desktop-Furnishing/Lighting/Sentio-Desk-Lamp-Sentio-DEL-912B-DEL-912B.htmΕίναι το καλύτερο από όλα του Πλαισίου, στα άλλα είναι πολύ αμυδρό το φως τους, όμως είναι ακριβό! Πλεονεκτήματα των LED λαμπτήρων. Εξοικονόμηση ενέργειας90% λιγότερη κατανάλωση ενέργειας.έχουν ένα λειτουργικό χρόνο ζωής 60.000+ ώρες.Φιλικό προς το περιβάλλονδεν περιέχουν μόλυβδο, υδράργυρο ή κάδμιο.δεν απελευθερώνουν CO2 στο περιβάλλον.είναι 100% ανακυκλώσιμα.Ασφάλειαέχουν χαμηλές θερμοκρασίες λειτουργίας και δεν εκπέμπουν ακτινοβολία UV.είναι πιστοποιημένα και πλήρως σύμφωνα με CE και ROHS. Φανταστείτε λοιπόν δημόσιες λάμπες τέτοιας τεχνολογίας που ναι μεν αρχικά θα είχαν μεγάλο κόστος αγοράς, θα έκαναν όμως τεράστια απόσβεση μειώνοντας κατακόρυφα τα έξοδα για τον δημόσιο φωτισμό. Που να τα καταλάβουν (ή ακούσουν) όμως αυτά οι ανεγκέφαλοι αρμόδιοι... Εδώ δεν τα έκαναν σε εποχές που...ΛΕΦΤΑ ΥΠΗΡΧΑΝ...τώρα θα τα επιχειρήσουν;;; No way! «Μπορεί και μακριά πολύ, μέσα στων ουρανών τα αποκαΐδια...την Ανδρομέδα, την Άρκτο ή την Παρθένο...Άραγες να είναι η μοναξιά σε όλους τους κόσμους η ίδια;» Οδυσσέας Ελύτης
giannis60 Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 9, 2012 Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 9, 2012 Φίλε Τάσο και βέβαια η τεχνολογία LED είναι ελπιδοφόρα για το φαινόμενο της φωτορύπανσης.Όμως δεν πρέπει να ξεχνάμε την αλόγιστη χρήση της. Πριν αρκετά χρόνια είχα διαβάσει ένα άρθρο στο περιοδικό ΓΕΩ, ένθετο της ελευθεροτυπίαςτο οποίο όσο έβγαινε διατηρούσε μία στήλη για την αστρονομία. Το άρθρο αναφερόταν στην παραπάνωτεχνολογία και Παρουσίαζε ένα τέτοιο φωτιστικό δρόμων. Ο αρθρογράφος εξηγούσε τα πλεονεκτήματακαι τα μειονεκτήματα. Στα πρώτα. Πλήρως ελεγχόμενη δέσμη φωτός. Γελοία κατανάλωση ενέργειας.Πολύ μεγάλη διάρκεια ζωής. Το συγκεκριμένο είχε 30 χρόνια εγγύηση. Στα μεινεχτήματα η τιμή του.η οποία όμως αναμενόταν να μειωθεί. Αν όμως πραγματικά σαν χώρα θελήσουμε όντος να ελαττώσουμετην φωτορύπανση, πρέπει μέσα στα αστικά κέντρα να τοποθετήσουμε τέτοιου είδους φωτιστικάστην δε ύπαιθρο να σβήσουμε τους διακόπτες των δρόμων,οι οποίοι ευθήνοντε για τον εκφυλισμότου Νυχτερινού έναστρου ουρανού ολόκληρης της Ελληνικής επικράτειας. Αν έχεις σε μία χώρα μικρήσαν την Ελλάδα, εκατοντάδες χιλιάδες χιλιόμετρα έρημους και εκτυφλωτικά φωταγωγημένουςδρόμους , ότι τεχνολογία κι αν διαθέτεις δεν κάνεις τίποτα. Εσύ να βγεις και να αποκριθείς παρών στο παρελθόν σου. Ρέα Γαλανάκη. Από το, Ελένη ή ο κανένας.
Μανούσος Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 9, 2012 Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 9, 2012 Ποια φωτορύπανση ρε παιδιά, εδώ όταν αναφέρεις τη λέξη το 90% δεν ξέρει τι είναι και το υπόλοιπο 10% σε κοροϊδεύει. Τα πράγματα είναι απλά: ΟΤΑΝ ΔΕΝ ΞΕΡΕΙΣ ΤΙ ΘΑ ΠΕΙ Η ΛΕΞΗ ΦΩΤΟΡΥΠΑΝΣΗ ΠΩΣ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΣΗΖΗΤΗΣΕΙΣ ΓΙ'ΑΥΤΗΝ; Φιλικά -- Μανούσος ΔημήτρηςΟι κατασκευές μου:https://www.astrovox.gr/forum/viewtopic.php?t=22270https://www.astrovox.gr/forum/viewtopic.php?t=17643https://www.astrovox.gr/forum/viewtopic.php?t=19201
wereniki Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 9, 2012 Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 9, 2012 Φίλε μου Τάσο, τη λύση με τους LED λαμπτήρες την πρότεινα στο δημοτικό συμβούλιο για αντικατάσταση των παλιών και τοποθέτηση στους νέους στύλους, και με κοίταξαν λες και ήρθα από άλλο πλανήτη! Έτσι, εκτός από "μαύρο πρόβατο" εκεί μέσα, τώρα νιώθω και..."εξωγήινη"! Καλέ μου φίλε, Γιάννη, ωραία η πρότασή σου, και θα μπορούσε να ονομαστεί "Πράξη και όνειρο μέσα από τη συλλογικότητα", ας πούμε! Αλλά νομίζω δύσκολα θα υλοποιηθεί. Βλέπεις σαν κοινωνία πού βαδίζουμε... Ένα "εγώ", ένας "ατομικισμός", ένας "ρατσισμός" ηγούνται της πορείας! Θυμάμαι, σ' ένα από τα Πανεπιστήμιά μου, κάναμε και διαβάζαμε κοινωνιογράμματα. Και τα σκέφτομαι πολύ συχνά τελευταία. Δες εδώ, μέσα στο astrovox: άνθρωποι με κοινή αγάπη στην αστρονομία, κοινά ενδιαφέροντα και αντιφεγγίσματα, που πραγματικά δεν έχουμε να χωρίσουμε απολύτως τίποτα, και όμως κάποιοι, επιμένουν να φέρονται στις ιδέες, απόψεις και γνώμες των άλλων βάναυσα ή απαξιωτικά, λες και είναι ξεσκονόπανα! Ο Μπόρχες έγραφε: "... αν ο κόσμος είναι ένα χάος τότε σίγουρα είμαστε χαμένοι, αν όμως είναι ένας λαβύρινθος τότε υπάρχει ελπίδα." Θέλω να πιστεύω, ότι είναι Λαβύρινθος, αλλά και πάλι έχουμε να παλέψουμε με Μινώταυρο (πνευματικό σκοτάδι). Αλλά από την άλλη, όλοι δίνουμε τις μάχες μας ελπίζοντας σ' έναν Ίκαρο, στον φτερωτό άνθρωπο, που πετάει με τη γνώση βλέποντας ψηλά! Ναι, λοιπόν! Αν κάτι οργανώσουμε σαν διαδικτυακή παρέα, για ενημέρωση περί φωτορύπανσης και διεκδίκηση για τη μείωσή της, είμαι μέσα. Δεν θα ήταν άσχημο η από κοινού συμμετοχή μελών από διάφορες ομάδες αστρονομίας της Ελλάδας. Το σύμπαν της τέχνης & οι τέχνες τ’ ουρανού
evansg Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 9, 2012 Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 9, 2012 To μόνο καλό που διάβασα σήμερα είναι ότι θα δοθούν 120εκ ευρώ για ανάπλαση της Αθήνας και σε αυτά περιλαμβάνονται φιλικοί προς το περιβάλλον λαμπτήρες και φωταγώγηση εκ νέου αρκετών περιοχών με αυτούς. Αυτά περί πυρηνικής ενέργειας σε σεισμογενή περιοχή (και πόσο μάλλον στην Ελλάδα) είναι απλά άγνοια κινδύνου! Επίσης ένας αντιδραστήρας δεν είναι σαν τα άλλα εργοστάσια... άντε κλείσε τον και έκλεισε.. Εδώ δεν μπορούμε να διαχειριστούμε πιο απλά πράγματα, πόσο μάλλον τέτοιο σταθμό. http://celestialpixels.com
sportikus Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 9, 2012 Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 9, 2012 και γιατί δεν στρεφόμαστε στην γεωθερμία;Ζητώ προκαταβολικά συγγνώμη για το offtopic αλλα δείτε τι γίνετε για ένα εργοστάσιο Βιοενέργειας.Δεν ξέρω τον πραγματικό λόγω των αντιδράσεων, αλλα φαντάζομαι έργο χωρίς μελέτη και με κατευθείαν ανάθεση σε φίλο προσκείμενο εργολάβο.Φαντάσου τώρα να γίνει πυρινικός αντιδραστήρας στα Γρεβενά(λέω γω τώρα) ΑΛΗΘΙΝΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ!!!!!!! «Δύο πράγματα είναι άπειρα, το σύμπαν και η ανθρώπινη βλακεία. Και για το σύμπαν δεν είμαι απόλυτα σίγουρος ...» Άλμπερτ Αϊνστάιν.
giannis60 Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 9, 2012 Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 9, 2012 Φίλε Θοδωρή αν κάποιος από μας πάει για παρατήρηση στο Σούνιο και εν συνεχεία γυρίσειπίσω στην Αθήνα, από το Σούνιο μέχρι την Βάρκιζα, κυριολεκτικά θα οδηγήσει σε άδειουςκαι εκτυφλωτικά φωταγωγημένους δρόμους. Θα μείνει άναυδος! Όχι μόνο από την βαρβαρότητα πουπαρουσιάζει το θέαμα, αλλά από τον ακατάληπτο παραλογισμό.Οι εικόνες από το video που μας έστειλες αποπνέει την ίδια ακριβώς αίσθηση. Ο συνδυασμός όμως και των δυο στοιχείων αν όχι εξήγηση, μας δίνει έστω την δυνατότητα ερμηνείαςγια κάποια πράγματα τα οποία υπάρχουν γύρω μας και μας καταδυναστεύουν.Και εν τέλη εμείς που παίρνουμε τα όρη και τα βουνά για να δούμε τ΄αστέρια, ποιοι και τι είμαστεμέσα σ΄αυτό το πλοίο των τρελών; Ή έχω εγώ εντελώς παραλογίσει, διότι εμείς είμαστε οιπαράφρονες και όχι αυτοί που βάζουν τόσα φώτα και συμπεριφέρονται όπως το Video τουςδείχνει; Εσύ να βγεις και να αποκριθείς παρών στο παρελθόν σου. Ρέα Γαλανάκη. Από το, Ελένη ή ο κανένας.
kkokkolis Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 9, 2012 Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 9, 2012 Και εν τέλη εμείς που παίρνουμε τα όρη και τα βουνά για να δούμε τ΄αστέρια, ποιοι και τι είμαστε μέσα σ΄αυτό το πλοίο των τρελών; Ή έχω εγώ εντελώς παραλογίσει, διότι εμείς είμαστε οι παράφρονες και όχι αυτοί που βάζουν τόσα φώτα και συμπεριφέρονται όπως το Video τους δείχνει; Θα σας καταγγείλω για αντιποίηση ιατρικού επαγγέλματος, αρκετούς εδώ μέσα! Οὖτιν με κικλήσκουσι My Optics
giannis60 Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 9, 2012 Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 9, 2012 Γιατρέ μην τα πἐρνεις τα παραπάνω προσωπικά. Διότι ξέρεις εγώ λόγω ελλιπούς πληροφόρησης,ή ακόμα καλύτερα, λόγω επιτηδευμένης πληροφόρησης από κάποιους φορείς, έχω περιπέσεισε πολύ μεγάλη σύγχυση. Δεν μπορώ π.χ. να διακρίνω πια,την ειδοποιό διάφορα ανάμεσασε έναν ψυχίατρο και σε ένα ψυχολόγο. Διότι η επιτηδευμένη πληροφόρηση παρουσιάζει τονψυχολόγο άπειρος προτιμότερο του ψυχιάτρου. Εγώ φαίνεται λόγο κάποιας ψυχολογικής ανεπάρκειαςή έστω δυσλειτουργίας είμαι τρομερά καχύποπτος άνθρωπος απέναντι στην επιτηδευμένη πληροφόρησημε αποτέλεσμα να αυτοσχεδιάζω δικές μου εξηγήσεις. Σε παρακαλώ γιατρέ μην με καταγγείλεις. Εσύ να βγεις και να αποκριθείς παρών στο παρελθόν σου. Ρέα Γαλανάκη. Από το, Ελένη ή ο κανένας.
bellatrix Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 10, 2012 Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 10, 2012 Επειδή σκεφτόμαστε και εμείς σαν σύλλογο στην πόλη της Κοζάνης να κάνουμε κάποιες κινήσεις σχετικά με την μείωση της φωτορύπανσης, θα μπορούσατε να καταθέσετε κάποιες από τις ιδέες ή τις κινήσεις σας?? Σκεφτόμασταν να ενημερώσουμε τον κόσμο με μοίρασμα φυλλαδίων αρχικά, αλλά οι περισσότεροι δεν τα δίνουν σημασία και τα πετάνε.. Ένα σεμινάριο ή μια κίνηση προς τον δήμο θα ήταν καρποφόρα?? Ευχαριστώ προκαταβολικά
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε έναν λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είσαι μέλος για να αφήσεις ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!.
Εγγραφή νέου λογαριασμούΣυνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό? Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα