Jump to content

Σπασμένη διορθωτική πλάκα σε Celestron 9.25


Προτεινόμενες αναρτήσεις

Eχω αγορασε το C9.25 οπτικό σωλήνα

http://www.astrovox.gr/forum/viewtopic.php?t=16396&postdays=0&postorder=asc&start=0

Eίμαι σε δυσάρεστη θέση να ανακοινώσω ότι παρέλαβα απο ΕΛΤΑ το τηλεσκόπιο όπως φαίνεται στην φωτογραφία.

Kαταρχάς από ταχυδρομείο όταν πήρα το δέμα και το κούνησα λίγο ο τηλεσκόπιο μέσα κουνιότανε, τότε είχα το φόβο ότι κάτι δεν πάει καλά.

Tο τηλεσκόπιο μέσα στην διπλη κούτα ήταν μεταξύ δυο κομμάτια αφρολέξ αλλα ΔΕΝ ήταν δεμένα μεταξύ τους για αφτο σωλήνα ειχε τζογο , και τα έξτρα dovetail δεν ειταν τυλιγμενα σε κάτι .

Οταν αγοραζεις μεταχειρισμένο παιρνεις ενα ρισκο μεταξι πωλητης και αγοραστης υπαρχει μονο ενα gentlemen's agreement , και εγω πριν δεκα μερες εχω πουλησει 2 τηλεσκοπια αλλα εκανα τα παντα στην συσκευασία να φτανουν γερα στο προορισμο ,και έφτασαν, μονο η κακη τυχη μπορούσε να βαλει το χερι του.

Στη περίπτωση τι δική μου δεν ήταν θέμα τύχης...

ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟ Η ΣΩΛΗΝΑ ΝΑ ΚΟΥΝΙΕΤΑΙ ΜΕΣΑ ΝΑ ΦΑΝΤΑΣΤΕΊΤΕ ΝΑ ΓΥΡΙΣΕΙΣ ΚΟΥΤΑ ΑΝΑΠΟΔΑ ΚΑΙ Η ΣΩΛΗΝΑ ΝΑ ΑΛΑΞΕΙ ΘΕΣΗ ΜΕΣΑ (αυτό είναι και το παράπονό μου ](*,) )

 

O Βασίλης απο750 ευρω που πληρωσα μου εδωσε πισω 200 ευρω.

Τα σχόλια δικά σας...

 

Aν καποιος ενδιαφερεται την πουλαω 250 euro

To πρωτεύον και δευτερεύον ειναι δαξη .

 

Η αγγελία έχει αποκοπεί και είναι εδώ

http://www.astrovox.gr/forum/viewtopic.php?t=16617

 

DSC_6376.thumb.JPG.a8a81f5854d8b639686a6626ec386784.JPG

διαφορά μέχρι το πανω μερος της κουτα ...

 

DSC_6371.thumb.JPG.bff058bedf7931f4bad2f0be8ca1fffa.JPG

στο άνοιγμα της κουτα

 

DSC_6375.thumb.JPG.2664d2ce74d19adfc0a9717fbe27be7d.JPG

δεν ηταν καλα σφινομενα ..

 

DSC_6379.thumb.JPG.8ccf18ed6f82a637237b0b6d125ffe7f.JPG

η ζημια ...

 

DSC_6377.thumb.JPG.0ce6b9585717704db194b9ea46ed5d3b.JPG

οπτικό σωλήνα ακριβως πως ηταν μες στην κουτα

 

DSC_6382.thumb.JPG.57cf770cedb192432297dd64926600d9.JPG

το δεμα ....

Σύνδεσμος για σχόλιο
Κοινή χρήση σε άλλους ιστότοπους

Καλησπέρα,

 

Κατ' αρχήν θα πρέπει τα πράγματα να τα πάρουμε από την αρχή και να ακολουθήσουμε το gentlemen agreement που περιγράφεις παραπάνω, γιατί αν κρίνω από την περιγραφή που παρουσιάζεις αλλά και από το χρόνο που διάλεξες να το κάνεις, μόνο για gentlemen agreement δεν μου φαίνεται, αλλά ας είναι.

 

Ελάχιστες μέρες μετά το ανέβασμα της αγγελίας με προσέγγισες και άρχισες κατ' ευθείαν τα παζάρια... τελικά καταλήξαμε να σου πουλήσω τον σωλήνα με αρκετά έξτρα (μειωτής antares, flexi dew shield, Baader RDF στο κουτί του με ΟΛΕΣ τις βάσεις, bahtinov mask και δύο dovetail vixen & losmandy). Η πρώτη προσέγγιση ήταν να σου προτείνω courier με ασφάλιση αλλά το απέριψες ΑΜΕΣΑ λέγοντας ότι είναι πολύ ακριβό και ότι προτιμάς ΑΝΑΣΦΑΛΙΣΤΟ ΕΛΤΑ. Το λάθος μου ήταν ότι τόσο ότι δέχτηκα όσο και ότι δεν σου ξεκαθάρισα ότι αν σπάσει έχεις την ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΗ ευθύνη. Είχα την εντύπωση ότι από τα συμφραζόμενα (courier, ασφάλεια, κλπ ότι αυτό εννοείται).

 

Έτσι το τηλεσκόπιο συσκευάστηκε από εμένα ΟΠΩΣ ΑΚΡΙΒΩΣ μου ήρθε από ΑΜΕΡΙΚΗ... Στην διπλή κούτα και με τα αφρολέξ της CELESTRON. Επιπλέον είχα σφηνώσει στο κάτω αφρολέξ της κούτας το επιπλέον dovetail losmandy.

 

Μετά από 4 ημέρες με κάλεσες και μου είπες πως ήρθε ο σωλήνας: με σπαμένο κορέκτορα. Χωρίς δεύτερη κουβέντα μου είπες να μου τον στείλεις πίσω και να σου δώσω ΟΛΑ τα λεφτά πίσω.... Εδώ τα σχόλια δικά σας.

 

Όταν μου περιέγραψες την κατάσταση της συσκευασίας και μετά την αποστολή των φωτογραφιών από εσένα, ήταν προφανέστατο ότι το δέμα είχε ανοιχτεί.... Ταινίες με την επιγραφή TOXOTIS, χαρτιά στο πάνω μέρος από τα ΕΛΤΑ και τέλος η losmandy dovetail στο πάνω μέρος της κούτας και χύμα.

 

Συνεπώς, εκείνη ακριβώς την στιγμή θα μπορούσα χωρίς δεύτερη κουβέντα να αποχωρήσω από αυτήν την συναλλαγή, από την στιγμή που έχει γίνει κάτι χωρίς να φέρω την ΠΑΡΑΜΙΚΡΗ ευθύνη (ανοιγμένο δέμα). Αντί να κάνω κάτι τέτοιο σου είπα έλα να βρούμε μια κοινά αποδεκτή λύση και το μόνο πρότεινες ήταν να μου το στείλεις πίσω και να σου βάλω 600 Ευρώ... Επίσης τα σχόλια δικά σας...

 

Άμεσα με "απείλεισες" ότι θα το κάνεις θέμα εδώ στο Βόξ... και η απάντησή μου ήταν κάντο άμεσα δεν με ενδιαφέρει, αλλά δεν θα μπω σε λαϊκό δικαστήριο για να σε βοηθήσω ή όχι. Το κάνω γιατί το ΘΕΛΩ σαν ερασιτέχνης (ΔΕΝ είμαι έμπορος). Επαναλαμβάνω, το κάνω γιατί το ΘΕΛΩ και ΟΧΙ γιατί είμαι ΥΠΟΧΡΕΩΜΕΝΟΣ. Θα μπορούσα να σκεφτώ ένα σωρό πράγματα για εσένα, ότι π.χ. σου έπεσε και τώρα μου λες άλλα κλπ κλπ. Εγώ ΔΕΝ το έκανα. Σε πίστεψα ότι όντως ήταν κακοτυχία. Εσύ έλεγεσ ότι δεν το συσκεύασα καλά κλπ κλπ. Μα έτσι ακριβώς μου ήρθε από Αμερική....

 

Το επόμενο βήμα ήταν να βρούμε μια λύση από Αμερική για επισκευή. Δυστυχώς δεν βρέθηκε κάτι. Μετά επικοινώνησες και εσύ με Celestron και πήρες την ίδια απάντηση. Αποφάσισες να μην το φτιάξεις γιατί το κόστος ήταν απαγορευτικό, παρόλη την απιμονή σου τόσο με Celestron Ρουμανίας όσο και εδώ στην Ελλάδα.

 

Τότε πρότεινα να σου δώσω εγώ 200 Ευρώ, να πουλήσεις στην Αμερική τον σωλήνα για 250 περίπου Ευρώ και άλλα 150 Ευρώ μίνιμουμ από τα αξεσουάρ ώστε να μαζευτούν 600 Ευρώ άρα να χάσεις περίπου 150 και εγώ 200. Και όλα αυτά χωρίς να με υποχρεώενει κανένας. Εσύ ήσουν αυτός που έκανες την επιλογή με ΑΝΑΣΦΑΛΙΣΤΟ ΕΛΤΑ, όχι εγώ. Άρα παίρνεις το ρίσκο. Όχι εγώ....

 

Κλείνοντας..... αναρωτιέμαι γιατί το ανέβασες τώρα στο βοξ και όχι πριν μία, δύο, τρεις, τέσσερις εβδομάδες;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;; Ωπ... μα ναι βέβαια, γιατί πριν μερικές μέρες πήρες τα χρήματα... άρα με πολύ gentleman style, πρώτα εξασφάλισες τα χρήματα που ΔΕΝ δικαιούσε (απλώς ήθελα και στα έδωσα) και μετά εκ του πονηρού το ανέβασες.... Τα σχόλια δικά σας. Εγώ με την συνείδησή μου είμαι ΠΑΡΑΠΑΝΩ από ήσυχος, ίσως μάλιστα μέχρι βλακείας, συνεισφέροντας στην δική σου επιλογή και υπαιτιότητα με 200 Ευρώ....

 

Φιλικά,

 

Βασίλης

285171498_DSC_63661.thumb.JPG.7827fa797acb5bd899dedb867592a7d6.JPG

DSC_6365.thumb.JPG.82c4daacbb995e8f99bef3b472c24a00.JPG

DSC_6364.thumb.JPG.856174e29d5ae827aa84b3cee2693a65.JPG

Any sufficiently advanced technology is indistinguishable from magic.

 

Arthur C. Clarke

 

 

http://vip-digital-imaging.blogspot.com

Σύνδεσμος για σχόλιο
Κοινή χρήση σε άλλους ιστότοπους

Ακόμα και με αντικαταβολή να ήταν, παίρνεις το δέμα αφού πρώτα το πληρώσεις! Πάντως το δέμα έκρυβε την απόλυτη φρίκη :shock: :evil: Φίλε efxar1sto και φίλε Βασίλη και οι δύο είσται σε μια πραγματικά δύσκολη θέση και ζείτε τον εφιάλτη του κάθε παραλήπτη αλλά και αποστολέα! Ελπίζω και οι δύο να βρείτε μια καλή λύση!

....τὸν ἥλιον εἰς ἐξουσίαν τῆς ἡμέρας, τὴν σελήνην καὶ τοὺς ἀστέρας εἰς ἐξουσίαν τῆς νυκτός....

Ψαλμός 135

Σύνδεσμος για σχόλιο
Κοινή χρήση σε άλλους ιστότοπους

Εσύ έλεγεσ ότι δεν το συσκεύασα καλά κλπ κλπ.

ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟ Η ΣΩΛΗΝΑ ΝΑ ΚΟΥΝΙΕΤΑΙ ΜΕΣΑ ΝΑ ΦΑΝΤΑΣΤΕΊΤΕ ΝΑ ΓΥΡΙΣΕΙΣ ΚΟΥΤΑ ΑΝΑΠΟΔΑ ΚΑΙ Η ΣΩΛΗΝΑ ΝΑ ΑΛΑΞΕΙ ΘΕΣΗ ΜΕΣΑ (αυτό είναι και το παράπονό μου )

Λάθος συσκευασίας.

Σύνδεσμος για σχόλιο
Κοινή χρήση σε άλλους ιστότοπους

Καταντάει κουραστικό, τα λάθη που κάποιος δεν τα παραδέχεται να τα ρίχνει σε άλλους...

 

Μου το έχεις πει ένα εκατομμύριο φορές στο τηλέφωνο, δεν καταλαβαίνω γιατί το γράφεις και εδώ και τι θέλεις να πετύχεις;;; Η συσκευασία μου ήταν η εργοστασιακή και έτσι όπως μου ήρθε από την Αμερική και δεν έπαθε ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΤΙΠΟΤΑ. Αν έχεις παράπονο επικοινώνησε με την Celestron να αλλάξουν συσκευασία.... Είναι αστεία αυτά τα πράγματα. Σε εσένα έφτασε ανοιγμένο και με τις ταινίες, τα χαρτιά και τον τζόγο που μου λες... Εγώ που φταίω;;;;;;; ΕΣΥ επέλεξες αυτόν τον τρόπο αποστολής. Ανασφάλιστο με ΕΛΤΑ και όχι ασφαλισμένο με courier όπως σου είπα. Δεν έχω κάτι άλλο να πω.

 

Επίσης, όταν μου είπες, ΟΚ βάλε στον λογαριασμό μου 200 Ευρώ και τελειώσαμε... τι ακριβώς εννοούσες;;;;; Μου κάνει τουλάχιστον για κουτοπονηριά το όλο αυτό θέμα και thread... Νόμιζα ότι το θέμα είχε λυθεί και είχαμε τελειώσει...

 

Δεν έχω κάτι άλλο να πω. Εδώ κλείνω... Μάλλον ναι, έχω κάτι να πω. ΚΑΚΩΣ σου επέστρεψα πίσω τα χρήματα. Νόμιζα ότι είχα να κάνω με κάποιον ερασιτέχνη ο οποίος πραγματικά αξίζει και του έτυχε μια αβαρία για την οποία πόνεσα και εγώ. Προσπάθησα να βοηθήσω αλλά τελικά... μου γυρνάει και μπούμερανγκ.

 

Ας είναι, εδώ κλείνει για εμένα. Δεν έχω κάτι άλλο να προσθέσω.

Any sufficiently advanced technology is indistinguishable from magic.

 

Arthur C. Clarke

 

 

http://vip-digital-imaging.blogspot.com

Σύνδεσμος για σχόλιο
Κοινή χρήση σε άλλους ιστότοπους

Δεν θέλω να πάρω θέση αλλά είναι προφανές πως η κούτα ανοίχτηκε και κάποιος έψαξε μέσα στα πράγματα,για αυτό και εσύ παρέλαβες μία κούτα μέσα στην οποία ο σωλήνας έκανε βόλτες.Ο βασίλης προφανώς δεν την συσκεύασε όπως νά'ναι,συνεπώς η όλη ζημιά έγινε απο κάποιον στο ταχυδρομείο.
12923506513ffaeef0ecd23.gif
Σύνδεσμος για σχόλιο
Κοινή χρήση σε άλλους ιστότοπους

Δυστυχώς η επιλογή ανασφάλιστης αποστολής μέσω ΕΛΤΑ δεν αφήνει περιθώρια αποζημίωσης από κανένα. Όντως το χειρότερο δυνατό σενάριο. Χωρίς να κάνουμε τους ντετεκτιβ, φαίνεται ότι το δέμα έχει ανοιχτεί από κάποιους "ποντικούς" στη διαδρομή. Είναι πολύ πιθανό εκεί να έγινε η ζημιά. Κρίμα, πραγματικά κρίμα...

Μακάρι να βρεθεί κάποιος ενδιαφερόμενος για ανταλλακτικά, τουλάχιστον για να μη χάσεις όλα τα χρήματά σου.

Σύνδεσμος για σχόλιο
Κοινή χρήση σε άλλους ιστότοπους

Θεωρώ ότι η ανάρτηση του συμβάντος στο Forum δεν μπορεί να αποσκοπεί σε τίποτα άλλο εκτός από παιδευτικούς σκοπούς, "να τι μπορεί να συμβεί....αν σπάσει ο διάολος το ποδάρι του". Εκτός και αν η συναλλαγή έχει δόλο δλδ ή ο αποστολέας δεν συσκεύασε καλά ή του παραλήπτη του έπεσε από το μηχανάκι από το ταχυδρομείο στο σπίτι, επειδή δεν νομίζω όμως ότι συμβαίνει κάτι τέτοιο το πρόβλημα ωφείλεται μάλλον στη μεταχείρηση από τα ΕΛΤΑ. Επειδή το Forum δεν είναι λαϊκό δικαστήριο, μην περιμένετε τουλάχιστον από εμένα να δικαιώσω κάποιον από τους δυο και έχω την άποψη ότι δεν χρειάζεται να υπερθερμανθεί το συγκεκριμένο θέμα μιας και η αλήθεια είναι υποκειμενική. Εγώ σίγουρα δεν θα δεχόμουν να στείλω τέτοιο εξοπλισμό με απλό δέμα ΕΛΤΑ, όσο κι αν επιμένει ο αγοραστής γιατί για 25€ αντε πες 50€ χάνεις αρκετά ευρώ. Τωρα πιστεύω ότι η πράξη του Βασίλη να δώσει 200€ είναι υπερ του δέοντος μιας και δεν υπήρχε περίπτωση να επέστρεφα πίσω λεφτα, τη στιγμή που ο αγοραστής επιλέγοντας τέτοιο τρόπο αποστολής αναλαμβάνει την ευθύνη τυχόν ζημίας κατα τη μεταφορά. Αν απο ότι κατάλαβα αθροιστεί το ποσό των επι πλέον εξαρτημάτων, των 200 του Βασίλη και των 250 αν πουληθεί ο σωλήνας για ανταλλακτικά τότε η "χασούρα" ελαχιστοποιείται.

Λυπάμαι ιδιαίτερα για την κακομεταχείρηση του πακέτου από το ταχυδρομείο το οποίο προφανώς ταλαιπορήθηκε και μάλλον ανοίχτηκε μιας και από αυτά που λέτε και οι δυο αλλου τοποθετήθηκαν οι dovetail και αλλού βρέθηκαν.

Σύνδεσμος για σχόλιο
Κοινή χρήση σε άλλους ιστότοπους

Γενικεύοντας: Είναι αναξιόπιστα τα ΕΛΤΑ;

Τι σημαίνει ανασφάλιστο; 44 χρόνια δεν έχω χάσει γράμμα ή δέμα σαν αποστολέας ή παραλήπτης. 5-15 ετών ελάμβανα δέματα από τον θείο στην Αμερική, σε πρωτόγονες εποχές (χούντα και μεταπολίτευση). Ούτε ένα ανοίχθηκε, ούτε ένα χάθηκε. Αυτό το "πλήρωσε κάτι παραπάνω για να μην στο χάσουμε ή χαλάσουμε" μου θυμίζει τις εταιρίες Security της επαρχίας που έκαναν διαρρήξεις στα σπίτια της περιοχής τους αποσκοπώντας σε διπλό κέρδος. Από την μία η λεία, από την άλλη η πελατεία των φοβισμένων κατοίκων που απευθύνονταν στις εταιρίες ασφαλείας για να προστατευτούν από τις ίδιες!

Λυπάμαι για το περιστατικό και σε κάποιο βαθμό και για την παρεκτροπή του θέματος που ξεκίνησε σαν αγγελία. Η αξιοπιστία των Ελ. Ταχυδρομείων είναι επίσης ένα μεγάλο θέμα πάντως, δεν μπορώ να το καταπιώ αμάσητο πληρώνοντας τόσα χρόνια - όπως όλοι μας- εξωφρενικούς φόρους για να στηρίζονται όλες αυτές οι δημόσιες υπηρεσίες.

Να σημειώσω πάντως πως όποτε στέλνω κάτι με courrier μου δηλώνουν πως αν είναι εύθραστο δεν αναλαμβάνουν ευθύνη ούτε εκείνοι.

Άλλο ένα ερώτημα και συγνώμη αν ξύνω πληγές. Το καπάκι των Celestron είναι πολύ σκληρό και ανθεκτικό. Πως είναι δυνατόν να έσπασε η πλάκα;

Οὖτιν με κικλήσκουσι

 

My Optics

Σύνδεσμος για σχόλιο
Κοινή χρήση σε άλλους ιστότοπους

Πάντα είχα σε μεγάλη υπόληψη τα ΕΛΤΑ και τις υπηρεσίες τους. Τώρα τελευταία με κάποια συμβάντα σαν αυτό, συχνές καθυστερήσεις, αλλά και περιπτώσεις σαν τη δική σου Κώστα με τον delos (ελπίζω τελικά να είναι απλά θέμα καθυστέρησης), αυτή μου η εμπιστοσύνη έχει αρχίσει και κλονίζεται...

Για την διορθωτική πλάκα: σε μια αρκετά μεγάλη περιοχή της συνολικής επιφάνειας της πλάκας το πάχος του γυαλιού είναι όσο ένα παχύ φύλο χαρτιού. Δυστυχώς αν είναι να συμβεί κάποια ζημιά σε καταδιοπτρικό, 99 φορές στις 100 αυτό αφορά σπασμένη διορθωτική πλάκα... Παλαιότερα εχω δει 2-3 τέτοιες ανάλογες περιπτώσεις σε αγγελίες για ανταλλακτικά στο astromart. Αν δεν κάνω λάθος μάλιστα, υπάρχει ένα άρθρο στο ίδιο site στο οποίο ο συγγραφέας του ισχυρίζεται ότι πριν τη μεταφορά οποιουδήποτε καταδιοπτρικού η πλάκα πρέπει να βγει και να σταλεί ξεχωριστά σε διαφορετικό κουτί με πολύ "γέμισμα". Τραβηγμένο σενάριο, συμφωνώ, αλλά ο κίνδυνος υπάρχει και η πλάκα είναι όντως το πιο ευαίσθητο και πρακτικά αναντικατάστατο κομμάτι ενός SCT...

Σύνδεσμος για σχόλιο
Κοινή χρήση σε άλλους ιστότοπους

Κωστα

 

Παρέλαβα πριν απο μερικές ημερες τον pocket sky atlas με ανοιγμενη συσκευασία. Ευτυχως το βιβλιο ηταν αθικτο (δεν τους αρεσε φαινεται).

Πολυ φοβαμαι οτι ο ΕΛΤΑ δεν ειναι αξιοπιστος,

Μιχάλης - CptFurz

www.michael-stephanou.com

Lunt LS100THA DS PT

Skylight 100 / f15

Meade Lightbridge 12” HiLux

Celestron Nexstar 8SE

IN ED 70/420

Mod PST102/1000, CaK module

Σύνδεσμος για σχόλιο
Κοινή χρήση σε άλλους ιστότοπους

Καλημέρα παιδιά, το γεγονός είναι πράγματι πολύ θλιβερό. Εγώ θέλω να πω ότι όλα αυτά τα χρόνια έχω πάρει όπως και έχω στήλη πολλά πράγματα πάντα όμως με την ένδειξη με μεγάλα γράμματα προσοχή εύθραυστο. Τώρα όμως έχει κάνα ενάμιση χρόνο ότι έχω παραλάβει έχει ανοιχτή σίγουρα, άσε που πολλά δέχτηκαν τρύπα δακτυλοσκοπησεις τι να πω…..βρείτε παιδιά λύση με καθαρό μυαλό……..η πώληση του πιστεύω είναι μονόδρομος για να μοιράσετε την χασούρα, άλλωστε στην ζωή υπάρχουν σημαντικότερα προβλήματα από τα υλικά…η υγεία μας.
Φιλικα Χρηστοs.
Σύνδεσμος για σχόλιο
Κοινή χρήση σε άλλους ιστότοπους

Ο ΕΛΤΑ δεν είναι αξιόπιστος γιατί πάει για πούλημα.Και ποίος είναι ο καλύτερος τρόπος για να πουλήσεις μια εταιρία του Δημοσίου?Να ρίξεις την αξία τις.Και πώς θα το καταφέρεις αυτό?Κάνοντας την εταιρία αναξιόπιστη.Το ίδιο γίνετε με την ΔΕΗ,Νοσοκομεία,ΟΤΕ,ΕΥΑΘ,Λιμάνια,Αεροδρόμια,Τρένα,και,και,και,και....κτλ.

ΑΛΗΘΙΝΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ!!!!!!!](*,)

«Δύο πράγματα είναι άπειρα, το σύμπαν και η ανθρώπινη βλακεία. Και για το σύμπαν δεν είμαι απόλυτα σίγουρος ...» Άλμπερτ Αϊνστάιν. :-$

Σύνδεσμος για σχόλιο
Κοινή χρήση σε άλλους ιστότοπους

Είναι σίγουρα πολύ δυσάρεστο και για τους δυο συναλλασσόμενος το παραπάνω συμβάν. Δυστυχώς υπάρχει πάντοτε η πιθανότητα ένα δέμα να μεταφερθεί απρόσεκτα ή ανοιχτεί από κάποιον.

 

Καθώς στην εταιρεία που εργάζομαι πραγματοποιούμε αποστολές με ΕΛΤΑ αλλά και πολλές αποστολές με Courier σας πληροφορώ ότι συγκεκριμένος πελάτης (σε νησί) παραλάμβανε κατ΄ επανάληψη δέματά μας ανοιγμένα, από συγκεκριμένη Courier και όσο και αν το ψάξαμε δεν βρέθηκε άκρη καθώς μεσολαβούν πολλά χέρια από την αποστολή ως τη παράδοση. Αναφέρω το περιστατικό όχι για να υπερασπιστώ τα ΕΛΤΑ αλλά για μην θεωρούμε τις Courier ως ιδανική λύση.

 

Σίγουρα πάντοτε υπάρχει κάποιος κίνδυνος να συμβεί μια ζημιά σε ένα εύθραυστο αντικείμενο και πρέπει να προσπαθούμε να κάνουμε την καλύτερη δυνατή συσκευασία.

 

Πάντως δύο φορές που χρειάστηκε να στείλω μεγάλα δέματα (NexStar 130 SLT και Vixen VMC200L) όσο και αν φαίνεται παράξενο προτίμησα τα ΚΤΕΛ!!! Το πρώτο πήγε από Θεσσαλονίκη - Αθήνα αυθημερόν και το δεύτερο στην Κρήτη την επόμενη μέρα. Παρακάλεσα τον υπάλληλο να το τοποθετήσει προσεκτικά στο λεωφορείο και ζήτησα την ώρα άφιξης ώστε να το παραλάβει άμεσα ο παραλήπτης.

 

Για μικρότερα δέματα σίγουρα προτιμώ τις Courier καθώς είναι εύκολο να εντοπίσεις τη θέση του δέματος.

 

Τέλος θα έλεγα πώς η συγκεκριμένη συζήτηση έχει ξεφύγει από τα όρια της αγγελίας και θα ήταν καλό να ανοιχτεί νέο θέμα. Ίσως ο διαχειριστείς να μπορούσε να το ρυθμίσει.

 

Φιλικά,

 

Δημήτρης

“The Truth Is Out There”

 

"Stardust" Observatory - Chalkidiki

Σύνδεσμος για σχόλιο
Κοινή χρήση σε άλλους ιστότοπους

Επανέρχομαι γιατί βλέπω αρκετοί φίλοι γράφουν κάποια πράγματα, με καλό σκοπό μεν αλλά είναι έκδηλο από την άλλη ότι δεν έχουν διαβάσει ΟΛΟΚΛΗΡΟ το thread.

 

Το θέμα το άνοιξε ο Μάριος στις αγγελίες, αλλά ΟΧΙ σαν αγγελία για να πουλήσει τον σωλήνα, αλλά ΚΥΡΙΩΣ ως διαπόμπευση δική μου (δείτε παρακαλώ το πρώτο post).

 

Δεύτερο και τελευταίο, ΔΕΝ έχουμε να "βρούμε" ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΤΙΠΟΤΑ, γιατί η λύση έχει βρεθεί και το θέμα έχει κλείσει: επέστρεψα στον Μάριο 200 Ευρώ.... χωρίς να φταίω ΠΟΥΘΕΝΑ και χωρίς να είμαι υποχρεωμένος... Άρα τι να βρούμε;;; Να με "πιέσει" το λαϊκό δικαστήριο;;; Να χάσω περισσότερα χρήματα για κάτι στο οποίο ΔΕΝ φέρω την ΠΑΡΑΜΙΚΡΗ ευθύνη;;; Το θέμα έχει κλείσει. Τα έχουμε "βρει"....

 

Με κάθε σεβασμό προς όλους, παρακαλώ να προσέχουμε τα σχόλιά μας. Σε πρώτο πρόσωπο ΔΕΝ έχω να αποδείξω σε κανέναν τίποτα και θεωρώ ότι έχω κάνει ΠΟΛΛΑ παραπάνω από αυτά που έπρεπε. Παρακαλώ ας σταματήσει εδώ γιατί δεν έχει ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΚΑΝΕΝΑ νόημα.

 

Ευχαριστώ.

 

Φιλικά,

 

Βασίλης

Any sufficiently advanced technology is indistinguishable from magic.

 

Arthur C. Clarke

 

 

http://vip-digital-imaging.blogspot.com

Σύνδεσμος για σχόλιο
Κοινή χρήση σε άλλους ιστότοπους

Ααααααααααα επειδή καταλαβαίνω ότι απευθύνεσαι σε μένα σου λέω ότι φυσικά και διάβασα όλο το ποστ φίλε μου εννοείται, και σου λέω επίσης ότι δεν γνωρίζω κανέναν από τους δυο και ούτε έχω δόλο για τίποτα……………άρα με τα λεγόμενα σου με προσβάλεις. Εγώ είχα καιρό να μπω στο φόρουμ λόγο προβλήματος υγείας, και μόλις είδα το ποστ στεναχωρεθηκα ειλικρινά και είπα να γράψω. Με τον όρο βρείτε τα μοιράζοντας την χασούρα εννοούσα ότι έχασες 200 εσύ ας χάση και ο φίλος από την πώληση αλλά τόσο και είστε οκ……………………τώρα να βρω και τον μπελά μου…………Παρακαλώ εάν θέλει ο διαχειριστής ας σβήσει τα ποστ μου στο συγκεκριμένο θέμα, ευχαριστώ.
Φιλικα Χρηστοs.
Σύνδεσμος για σχόλιο
Κοινή χρήση σε άλλους ιστότοπους

Χρήστο δεν απευθύνθηκα σε εσένα και ειλικρινά δεν θέλω να το πάρεις έτσι. Σε καμία περίπτωση δεν θέλω να προσβάλω κανέναν, πόσο μάλλον εσένα. Ειδικά δε, όταν γράφω ότι όποιος έχει γράψει μέχρι στιγμής το έχει κάνει, πάντα με καλό σκοπό. Απλώς, έχουν συμβεί διάφορα, τα οποία δεν γράφονται... και γενικά με στενοχωρεί το όλο θέμα.

 

Περαστικά σου και πάντα υγεία.

 

Φιλικά,

 

Βασίλης

Any sufficiently advanced technology is indistinguishable from magic.

 

Arthur C. Clarke

 

 

http://vip-digital-imaging.blogspot.com

Σύνδεσμος για σχόλιο
Κοινή χρήση σε άλλους ιστότοπους

Αρα ρε Βασίλη αφού τα βρήκατε και το θέμα έκλεισε γιατι λοιπόν ανέβηκε αυτο το ποστ? Μηπώς τελικά δεν τα βρήκατε? μήπως το ποστ ανέβηκε πριν τα βρείτα άρα ως μή γενόμενον? Τελικά μήπως τα βρήκατε αλλα και οι δυο είσαστε μη ικανοποιημένοι από τον επίλογο αυτού του ατυχούς περιστατικού και πρέπει να αναδιαπραγματευτείτε το μεταξύ σας μνημόνιο (της μόδας) αδραζοντας ίσως το συναίσθημα του forum?

Επίσης θα ήθελα έτσι μιας και ανοίχτηκε το θέμα περί ΕΛΤΑ...., μιας και εχω στείλει μέσα σε διάστημα 1 μήνα εντός Ελλάδας 2 δέματα χρησιμοποιόντας τα κουτιά του ταχυδρομείου με το νάυλον με τους αεροθαλάμους και αφού τα έδεσα με πλαστική ταινία θερμοκολημένη και η απάντηση των παραληπτών ήταν ότι τα πακέτα έφτασαν με σοβαρές βλάβες στη συσκευασία χωρίς ταινία που σημαίνει ότι ανοίχτηκαν.

Σύνδεσμος για σχόλιο
Κοινή χρήση σε άλλους ιστότοπους

εγω χωρις να θελω να θιξω τα ΕΛΤΑ, οταν χρειαστηκε να στειλω ενα Nexstar 8i (γεια σου Χρηστο!) και ενα LX90 στην Θεσσαλονικη, τα τοποθετησα μονος μου μεσα στο λεοφωρειο του ΚΤΕΛ, και δεν εφυγα μεχρι την στιγμη της αναχωρησης.

Ειχα παρακαλεσει δε τους παραληπτες, να ειναι εγκαιρως κατα την αφιξη, οποτε δεν ετεθη θεμα "ποντικων", ουτε θεμα καφριλας κατα την εκφορτωση των αποσκευων, (παρα τα υπερβολικη σημανση "ευθραυστον").

Η εργοστασιακη συσκευασια του ΟΤΑ για τον οποιο γινεται λογος, ειναι επαρκεστατη εφ οσον η μεταφορα γινεται με στοιχειωδη ευσυνειδησια .Οι σωληνες αυτοι φευγουν απο Κινα (πλεον) και καταληγουν μεχρι Αλασκα και Αυστραλια....αλιμονο αν ειχαν ποσοστα απωλειων.

Επομενως δεν τιθεται θεμα λιγου επιπλεον αφρωδους...ειναι αστειο να το συζηταμε σαν σεναριο αστοχης εργοστασιακης μελετης.

Εδω μπαινει ο παραγοντας βαθμου καφριλας του εκαστοτε υπαλληλου....(χαος δηλαδη).

Δεν ξερω τι οδηγιες εχουν οι υπαλληλοι στα ΕΛΤΑ περι δειγματοληπτικων ελεγχων κλπ στα δεματα, αλλα ξερω οτι ενας μεγαλος καταδιοπτρικος σωληνας δεν εχει "πιασιμο", και ευκολα μπορει να φυγει απο τα χερια καποιου αδαους....

Σημασια εχει οτι το κακο εγινε...

Κατα τη γνωμη μου κακως εσταλη με ΕΛΤΑ, (ουτε με κουριερ) και προσωπικα θα επεμενα (ως αγοραστης) το δεμα να μπει στο πλοιο με συννενοηση με τον υπευθυνο αποσκευων για πολυ ειδικη μεταχειριση.

Με 10-15 ευρω "φακελακι" θα ταξιδευε σαν πυρηνικη κεφαλη.

Οσο για το θεμα "αντικαταβολη" ειναι αστειο οταν προκειται για ευαισθητο υλικο...ποιος θα εστελνε "αντικαταβολη" ενα σωληνα, για να καθεται σε αναμμενα καρβουνα αν θα αρεσει στον εκαστοτε ενδιαφερομενο, και με δεδομενη την πιθανοτητα επιστροφης για χ,ψ λογους, με εξτρα εξοδα, εξτρα κινδυνο κλπ κλπ.

Ειναι γενικως εκτος πραγματικοτητας η αγορα μεταχειρισμενου με 100% εξασφαλιση (αλλιως κανεις δεν θα δαπανουσε ενα σωρο επιπλεον χρηματα μονο και μονο για να ανοιξει τις καινουργιες συσκευασιες).

Η στατιστικη δεν αποκλειει την ατυχια κατα την αγορα μεταχειρισμενου, ειτε λογω κακοηθειας του πωλητου (ελλατωματικο προιον) ειτε λογω ζημιας - απωλειας κατα τη μεταφορα.

Κατα την αγορα ενος καινουργιου C11 απο Αμερικη, και ενος μεταχειρισμενου C8 επισης απο Αμερικη, παρα την αψογη διαβεβαιωση για ιδανικες συσκευασιες, θεωρουσα τα χρηματα μου χαμενα, εως τη στιγμη που θα δοκιμαζα τους σωληνες....(και απλα ημουν τυχερος).

Στατιστικα, και εφ οσον εχω παρακαμψει την επισημη εγχωρια αγορα, θα μου κατσει και η στραβη...ειναι νομοτελεια, και απλα προσπαθω να μειωσω τις πιθανοτητες οσο περναει απο το χερι μου.

Κλεινοντας, η θεση μου στο συμβαν ειναι η εξης:

Κατα τη γνωμη μου, εφ οσον το τηλεσκοπιο ειχε πληρωθει πριν την αποστολη, κατοχος και υπευθυνος πλεον της ολης διαδικασιας αποστολης , ειναι ο αγοραστης.Αυτος επελεξε ΕΛΤΑ, δικο του ηταν πλεον το ΟΤΑ, δικο του το ρισκο, και δικη του η εξοικονομηση χρηματων.

Και εγω παρελαβα το 11αρι ανασφαλιστο,(για ειδικους λογους) παρα την επιμονη του υπαλληλου περι ασφαλισης δεματος.Αφου φυσικα πληρωθηκε, απλα εκτελεσε την επιθυμια μου "νιπτωντας τας χειρας του", (και εδω παει το "μεχρι δοκιμης τα χρηματα ειναι χαμενα")

Συγγνωμη για το μακροσκελες μηνυμα μου, αλλα οπως αναφερθηκε παραπανω, δεν ειμαστε ολοι εμπειροι στην διακινηση μεταχειρισμενων, και αυτο το τραγικο συμβαν μπορει να αποτελεσει μαθημα για αποφυγη παρομοιων ατυχων περιστατικων.

Σύνδεσμος για σχόλιο
Κοινή χρήση σε άλλους ιστότοπους

Εγώ πάντως πρόσφατα πρέλαβα δέμα απο κίνα(οθόνη netbook) και ήταν σπασμένη.Το πήγα πίσω την ιδια μέρα τους εξήγησα οτι ειναι ενφανές το χτύπημα στο πακέτο και στην οθόνη,έγινε αίτηση στα κεντρικά των ΕΛΤΑ και περιμένω την επιτροπή να αποφασίσει το μέγεθος τις αποζημίωσης. :-note

ΑΛΗΘΙΝΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ!!!!!!!](*,)

«Δύο πράγματα είναι άπειρα, το σύμπαν και η ανθρώπινη βλακεία. Και για το σύμπαν δεν είμαι απόλυτα σίγουρος ...» Άλμπερτ Αϊνστάιν. :-$

Σύνδεσμος για σχόλιο
Κοινή χρήση σε άλλους ιστότοπους

το ετος 2008 κατα την ενασχωληση μου με την παρατηρισιακη αστρονομια , οτι εξωπλησμο αγορασα ηταν απο αγγελιες απο εδω μεσα αρκετα πραγματα ολων των ειδων, ολα με ΕΛΤΑ (αντηκαταβολη) εφτασαν στα χερια μου σε υγειη κατασταση (τυχερος) ,καποιες συσκεβασειες ειχαν συμαδια παραβιασης :(

 

και επωληθισαν ολλα με των ιδιο τροπο η παραλυπτες με επιβεβαιοσαν οτι παρελαβαν καλος (τυχεροι).

 

τωρα τι κανουν στον ΕΛΤΑ το 2012 δεν ξερω

μπορει αγανακτισμενοι απο τις μειωσεις μισθων οι υπαλιλοι του ΕΛΤΑ να πετανε τα δεματα οπος νανε

 

παντος οπως φαινεται απο τις φωτο ανοιχτικε τους επεσε εσπασε και σαν τις γατες σκεπασανε τις ακαθαρσιες τους ειναι λυπηρο

 

δεν μπορω να διανοηθω οτι υπυρχε-υπαρχει δολος απο καποιο μελος της συναλαγης

 

απλα ειναι λυπηρο

 

 

 

:cry: :cry: :cry:

ΜΕΡΙΚΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΕΙΝΑΙ ΣΑΝ ΤΑ ΣΥΝΝΕΦΑ... ΟΤΑΝ ΦΕΥΓΟΥΝ Η ΜΕΡΑ ΓΙΝΕΤΑΙ ΥΠΕΡΟΧΗ!
Σύνδεσμος για σχόλιο
Κοινή χρήση σε άλλους ιστότοπους

Ο Πρόδρομος μας έγραψε την δική του εμπειρία με τον ΕΛΤΑ. Παρατηρώ ότι όλες τις συναλλαγές του

τις ἐκανε με αντικαταβολή και ότι με αυτόν τον τρόπο δεν βίωσε παρόμοιες τραγωδίες.

Και εγώ όποτε έχω στείλει ή παραλάβει με αντικαταβολή δεν έχει υπάρξει ποτέ κανένα πρόβλημα.

Αντιθέτως μία φορά που περίμενα κάτι το οποίο μού είχε αποσταλεί χωρίς αντικαταβολή υπήρξε πρόβλημα.(Δεν μου έφεραν καν την ειδοποίηση ότι είχε έρθει στο ταχυδρομείο το δέμα, ενώ αυτό ήταν

μέρες εκεί. Μία ισημερινή στήριξη από την Γερμανία. Ο αδερφός μου από την Γερμανία βρήκε άκρη και

μου είπε ότι είναι στο ταχυδρομείο της Ανάβυσσου και να πάω να την πάρω.!!!)

Δεν γνωρίζω ακριβώς τι συμβαίνει όμως φαίνεται ότι με αντικαταβολή αυξάνει η ασφάλεια της αποστολής ή

της παραλαβής. Έστω κι αν αυτή είναι εικονική, 1 ευρό.

Εσύ να βγεις και να αποκριθείς παρών στο παρελθόν σου.

 

Ρέα Γαλανάκη. Από το, Ελένη ή ο κανένας.

Σύνδεσμος για σχόλιο
Κοινή χρήση σε άλλους ιστότοπους

Δημιουργήστε έναν λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είσαι μέλος για να αφήσεις ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!.

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Συνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό? Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Δημιουργία νέου...

Σημαντικές πληροφορίες

Όροι χρήσης