Jump to content

Βοήθεια για επιλογή laser pointer


Προτεινόμενες αναρτήσεις

Καλησπέρα και συγγνώμη αν έχει αναφερθεί ξανά το θέμα, αλλά θα ήθελα να με βοηθήσετε στην αγορά ενός laser. Θέλω να το πάρω από το net (amazon, ebay κλπ) γιατί βλέπω πως υπάρχει τεράστια διαφορά στην τιμή. Μπορείτε να μου πείτε τι χαρακτηριστικά πρέπει να έχει το laser? Τι να προσέξω?
Σύνδεσμος για σχόλιο
Κοινή χρήση σε άλλους ιστότοπους

Σταμάτη γιατι χρήση το θες;

Όσα περισσότερα mw έχει τόσο πιο φωτεινή είναι η δέσμη του, αλλά και τόσο πιο επικίνδυνη η ακτίνα του. Δεν υπάρχει λόγος να πάρεις κάτι ακριβό και τα πάμφθηνα κινέζικα μια χαρά δουλειά κάνουν.

Αν δεν κάνω λάθος στην Ελλάδα δεν επιτρέπετε πλέον η πώληση(ή κατι τέτοιο) διότι πολλοί τα χρησημοποιούσαν(και τα χρησιμοποιούν) κατω των οδηγων, πεζων, αθλητών και των Αεροπλάνων. Ιδικά χρήση τους προς τα Αεροπλάνα έχει δημιουργίσει σοβαρά προβλήματα αφού θέτει σε άμεσο κίνδυνο πολλούς πολίτες και μεσα στο αεροπλάνο αλλά και στο έδαφος!

Εαν τελικά αγοράσεις κάποιο μην το δώσεις σε ανήλικο και στην χρήση που θα κάνεις για Ουρανιογραφία (αν το θες για αυτο τον σκοπό) να είσαι προσεκτικός με τα αεροπλάνα.

Βασίλης Μεταλληνός

OO 16 1600 f4

ΟΟ 12.5 1525 f4.8 NEQ6

TOA130 1000 f7.7 ΕΜ200

ED80 600 f7.5, Vixen9x63

Canon eos 6D, Sony a7s2, Wat120n+,Asi120

2009年7月22號日食 - 2017 Aug 21

www.metallinos.net

Σύνδεσμος για σχόλιο
Κοινή χρήση σε άλλους ιστότοπους

στην χρήση που θα κάνεις για Ουρανιογραφία (αν το θες για αυτο τον σκοπό) να είσαι προσεκτικός με τα αεροπλάνα.

 

Για αυτό το θέλω και γενικά για αστρονομική χρήση. Τα περισσότερα από ότι βλέπω είναι των 5mW. Αρκούν ή χρειάζομαι παραπάνω?

Σύνδεσμος για σχόλιο
Κοινή χρήση σε άλλους ιστότοπους

Ψάξε στο ebay για μεγαλύτερο, με 5mW σε φωτορυπασμένη περιοχή δεν θα μπορεις να κάνεις Ουρανογραφία.

Βασίλης Μεταλληνός

OO 16 1600 f4

ΟΟ 12.5 1525 f4.8 NEQ6

TOA130 1000 f7.7 ΕΜ200

ED80 600 f7.5, Vixen9x63

Canon eos 6D, Sony a7s2, Wat120n+,Asi120

2009年7月22號日食 - 2017 Aug 21

www.metallinos.net

Σύνδεσμος για σχόλιο
Κοινή χρήση σε άλλους ιστότοπους

Σε κάθε πανηγύρι θα βρεις σε τιμή 15-30€. 50mW και βάλε. Πέφτει, σπάει, αγοράζεις άλλο. Ρώτα τους ( όσους πωλούν κόκκινα οι οποίοι έχουν και πράσινα) δεν τα βάζουν στον πάγκο.

Οὖτιν με κικλήσκουσι

 

My Optics

Σύνδεσμος για σχόλιο
Κοινή χρήση σε άλλους ιστότοπους

Εγω εχω ενα το οποιο κατασχεσα απο τον...γιο μου (πανυγυρτζιδικο δωρο του παππου, αγορασθεν απο πλανοδιο μαυρο).

Ειναι σιγουρα πολυ πανω απο το "νομιμο" 5mw, και γι αυτο, για λογους ασφαλειας, το εχω "φιμωσει" εσωτερικα με αλουμινοταινια, ωστε οταν δεν το χειριζομαι, να μην προκαλεσει βλαβες αν πεσει σε λαθος χερια.

Ακομα και σε περιοχες με εντονη φωτορυπανση, η δεσμη του (στον ουρανο εννοειται) ειναι σφιχτη και ευδιακριτη σε παρατηρητες διπλα μου..(αποσταση 1-1,5 μετρα).

Οσο αφορα καταναλωση μπαταριων, ειμαι πολυ ευχαριστημενος.

Το μονο που μου τη δινει, ειναι η ευκολια με την οποια εφτασε στα χερια του γιου μου..... :-k

Σύνδεσμος για σχόλιο
Κοινή χρήση σε άλλους ιστότοπους

Υπάρχει και μια ποιοτική έκδοση και κατασκευή από τον master των καλών lasers, Howie Glatter.

 

Ρίξε μια ματιά, θεωρείται πολύ καλό απ'ότι λένε, αν και δεν το έχω δοκιμάσει προσωπικά.

http://www.skypointer.net/

 

Δεν έχει καμία σχέση με τα φθηνά κινέζικα, αν θες να πάρεις κάτι και να σου μείνει δηλαδή. Αλλιώς και αυτό που προτείνει ο Κώστας, όταν σου χαλάει το φθηνό..επειδή είναι φθηνό το ξαναγοράζεις, δεν είναι άσχημη ιδέα.

 

Αυτό που δεν μου αρέσει στα φτηνιάρικα κινέζικα και με φοβίζει, όντας επικίνδυνη πρακτική, είναι που δεν έχουν υπέρυθρο φίλτρο μπροστά. Όσο για την ισχύ, τα 5mw είναι ΜΟΝΟ για σκοτεινό ουρανό, αν θες να φαίνεται μέσα σε πόλη-φωτοχαβούζα, ψάξε για μεγαλύτερο!

«Μπορεί και μακριά πολύ, μέσα στων ουρανών τα αποκαΐδια...την Ανδρομέδα, την Άρκτο ή την Παρθένο...Άραγες να είναι η μοναξιά σε όλους τους κόσμους η ίδια;» Οδυσσέας Ελύτης
Σύνδεσμος για σχόλιο
Κοινή χρήση σε άλλους ιστότοπους

Από τα κινέζικα μαγαζιά αγοράζω κι εγώ με 10 ευρώ. Αυτά χρησιμοποιούμε και στα μαθήματα ουρανογραφίας που κάνουμε σε μαθητές, κοινό κ.λπ. Κρατάνε πολύ οι μπαταρίες τους, αλλά όταν τελειώσουν και τις αντικαταστήσεις, απλά δε λειτουργούν! Και τότε παίρνουμε καινούρια.
Σύνδεσμος για σχόλιο
Κοινή χρήση σε άλλους ιστότοπους

Παιδιά η πλειοψηφία των laser που πωλούνται στο e-bay είναι πατενταρισμένα πράγμα το οποίο μειώνει τη διάρκεια ζωής τους. Ένα ποιοτικό laser 5mw κοστίζει πολύ παραπάνω από αυτά αλλά δίνει σταθερή δέσμη χωρίς αυξομειώσεις και κρατάει χρόνια. Ένα ποιοτικό laser 5mw είναι πιο φωτεινό από ένα που είναι 15 αλλά κακής ποιότητας. Υπάρχουν εξειδικευμένα καταστήματα τα οποία πουλάνε και δίνουν και εγγύηση καλής λειτουργίας.

 

Αν θέλεις ένα πραγματικά ποιοτικό laser ρίξε μια ματιά εδώ:

http://www.dragonlasers.com/

http://www.laserglow.com/catalog.htm

Σύνδεσμος για σχόλιο
Κοινή χρήση σε άλλους ιστότοπους

Ένα ποιοτικό laser 5mw είναι πιο φωτεινό από ένα που είναι 15 αλλά κακής ποιότητας. Υπάρχουν εξειδικευμένα καταστήματα τα οποία πουλάνε και δίνουν και εγγύηση καλής λειτουργίας.

 

Αυτό συμβαίνει γιατί το ποιοτικό 5άρι δείνει 5 mw σε πράσινο φως, ενώ το φθηνό 15άρι 15 mw σε φως γενικά, μεγάλο μέρους του οποίου είναι υπέρυθρο. Οπότε ενεργειακά αποδιδει 15 mw, αλλά μπορεί να είναι πιο σκοτεινό από ένα 5άρι me infrared φιλτρο.

\"Έρχομαι από την έρημο των άστρων/Στερεύουν οι πηγές της πλάνης τα πάντα ξηραίνονται/Πλούσια απλώνεται η άμμος και μονάχα η άμμος...\" Γ. Υφαντής, Χαρούμενο Τραγούδι
Σύνδεσμος για σχόλιο
Κοινή χρήση σε άλλους ιστότοπους

Πήρα κάποτε ένα κινέζικο laser από το παζάρι του Πειραιά, προτού ασχοληθώ με την Αστρονομία και πέταγα από την χαρά μου επειδή είχαμε επισκεφθεί με ένα φίλο το Πλανητάριο στη Θεσσαλονίκη όπου τα είχαν περίπου 100 ευρώ. Όλα πήγαιναν καλά και ήταν εντυπωσιακότατο. Την τρίτη φορά που έπεσε έσπασε, φυσικό ήταν και δεν έχω παράπονο.

Αγόρασα κατόπιν ένα ποιοτικό από την Celestron. Ωραία κατασκευή, ολομεταλλικό, με κουμπί stay on, βίδες ευθυγράμμισης και ειδική βάση Quick Release. Όλα ωραία και καλά. Όμως στον Πειραιά δεν φαίνεται με τίποτε. Στο βουνό φαινόταν (φέτος όχι και τόσο πολύ, μάλλον έπεσε η μπαταρία).

Πήγα και αγόρασα πάλι από το παζάρι ένα ίδιο με το πρώτο. Κουτσά- στραβά, στην πόλη δεν έχεις και άλλη επιλογή. Ούτως ή άλλως σπανίως χρησιμοποιώ laser, ο Rigel το υπερκαλύπτει, εκτός από τις φορές που θέλω να δείξω κάτι σε κάποιον, ή να μου δείξουν.

Οὖτιν με κικλήσκουσι

 

My Optics

Σύνδεσμος για σχόλιο
Κοινή χρήση σε άλλους ιστότοπους

  • 3 μήνες αργότερα...

Ξεθαβω λιγο το θεμα . Ειχα αγορασει ενα απο το us ebay, το κλασσικο που ξερουμε ολοι, στα 5mw. Δουλεψε μερικες ωρες και μετα τιποτα. Το προβλημα ηταν οτι ειναι βιδωτο στη μεση και μετα απο καποια ελαφρια χρηση δεν εκανε την καταλληλη επαφη ωστε να στειλει ρευμα απο το + της μπαταριας. Το διελυσα και εβγαλα τη διοδο η οποια δουλευει αψογα αν την τροφοδοτησω με ρευμα. Μαλιστα εχω την εντυπωση οτι δεν ειναι μονο 5mw... Ετρωγε και τις μπαταριες μεσα σε 1 ωρα.

Τελικα μετα απο αρκετο ψαξιμο αγορασα με ενα που μου φανηκε καλυτερης ποιοτητας ως προς το σωμα. Στα 5mw (εδω ειμαι σιγουρος οτι πρεπει αν ειναι παραπανω) με κουμπι μονιμο on/off στη βιδωτη κατω ταπα, με επαναφορτιζομενη μπαταρια λιθιου και φορτιστη ολα μαζι με τα εξοδα αποστολης απο Σινγκαμπουρη στα 15€. Εχει διαμετρο 2cm, ειναι πιο μικρο στο μηκος και δειχνει πιο ποιοτικο απο τα αλλα pointers. Το χρησιμοποιω απο την Τεταρτη χωρις να εχω φορτισει την μπαταρια του ακομη. Τωρα δεν ξερω αν δεν μπορω να βαλω καποιο iR φιλτρο. Ειμαι πολυ ευχαριστιμενος απο την κατασκευη του. Εχει λεπτη σταθερη ακτινα. Ειναι χρωματος μαυρο, με αλουμινενιο σωμα, αλλα δεν ειναι ανοδιωμενο, οποτε πιθανολογω οτι μετα απο καιρο θα δω σημαδια φθορας στη βαφη.

100_3439.thumb.JPG.65e12afe77baf39f8dcfa4dfa588b561.JPG

100_3437.thumb.JPG.57798812d80f7e76c41b47b937de4ba6.JPG

100_3436.thumb.JPG.02ae83b6b9e709b0d2ecc0aee6a44210.JPG

100_3434.thumb.JPG.e32fe768421102a8cfbc113a3052c667.JPG

100_3433.thumb.JPG.36272f298972a440afa1a3e270e2edba.JPG

Θα σβήσουμε τα φώτα της πόλης των σπιτιών

θα έχουμε απόψε Γιορτή των αστεριών...

 

Η Πούλια θ’ αναλάβει το μπαρ και τα ποτά

και η Μεγάλη Αρκούδα θα φτιάχνει παγωτά

Σύνδεσμος για σχόλιο
Κοινή χρήση σε άλλους ιστότοπους

Δημιουργήστε έναν λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είσαι μέλος για να αφήσεις ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!.

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Συνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό? Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Δημιουργία νέου...

Σημαντικές πληροφορίες

Όροι χρήσης