Jump to content

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσιεύτηκε
Περα απο την μαρκα. Μας τι θελεις να βλεπεις με το τηλεσκοπειο; Τι τυπος; Αν σε απασχολει η φορητοτητα, tracking κλπ; Δεν νομιζω οτι υπαρχει προβλημα με καποια μαρκα πλεον στην ποιοτητα.

Θα σβήσουμε τα φώτα της πόλης των σπιτιών

θα έχουμε απόψε Γιορτή των αστεριών...

Η Πούλια θ’ αναλάβει το μπαρ και τα ποτά

και η Μεγάλη Αρκούδα θα φτιάχνει παγωτά

Δημοσιεύτηκε
Ετσι πες και αν θελεις κατι χειροκινητο η ρομποτικο, πολυ σημαντικο. Αντιθετα με αλλα πραγματα η μαρκα ειναι το τελευταιο που κοιτας, ο τυπος ειναι το σημαντικοτερο...

Celestron 10" σε homemade dobsonian βαση.

HEQ5 Pro synscan

Bresser skylux 70/700.

Logitech webcam.

A3 webcam

Samsung pl70 12mp. compact camera

Acer Aspire One.

Δημοσιεύτηκε

Καλώς όρισες!

Αν είσαι έτοιμος να κάνεις ένα καλό ξεκίνημα, σου προτείνω ανεπιφύλαχτα αυτό: http://www.astronomy.gr/main.cfm?module=eshop&action=detail&id=657. Αν και λίγο παραπάνω από τον προϋπολογισμό σου, είναι το καλύτερο που μπορείς να πάρεις αυτή τη στιγμή.

Ένα σοβαρό όργανο για να ξεκινήσεις να μπαίνεις στα βαθιά με επιτυχία.

Δεν θα σταματήσω ποτέ να το λέω, DOB ΚΑΙ ΠΑΛΙ DOB.

:cheesy:

Δημοσιεύτηκε

Και εγώ δεν θα σταματήσω ποτέ να ΕΠΑΥΞΑΝΩ σε αυτό που λες Δημήτρη! :mrgreen:

«Μπορεί και μακριά πολύ, μέσα στων ουρανών τα αποκαΐδια...την Ανδρομέδα, την Άρκτο ή την Παρθένο...Άραγες να είναι η μοναξιά σε όλους τους κόσμους η ίδια;» Οδυσσέας Ελύτης
Δημοσιεύτηκε

Εγω ξεκινησα με κατι παρομοιο απο την Celestron ηταν λιγο φθηνοτερο, το εφερα στα ακρα του, εμαθα τον χειρισμο του και ταυτοχρονα τις δυνατοτητες των τηλεσκοπιων και μετα προχωρησα σε μεγαλυτερα...

Σου προτεινω αυτο http://www.astronomy.gr/main.cfm?module=eshop&action=detail&id=517

Νικος.

Νικος Π.
Δημοσιεύτηκε
Καλώς όρισες!

.

Τι διαφορα εχουν απο τα καταδιοπτρικα, τα κατοπτρικα και τα διοπτρικα;

Δημοσιεύτηκε
Καλώς όρισες!

.

Τι διαφορα εχουν απο τα καταδιοπτρικα, τα κατοπτρικα και τα διοπτρικα;

Ειναι κατοπτρικο πανω σε βαση dobsonian. Μια βαση απλη στην κατασκευη, δεν χρειαζεται να στησεις κατι, ειναι ετοιμη να δεχτει το τηλεσκοπιο επανω απλα ειναι ογκωδης οταν πας σε μεγαλα τηλεσκοπια 12"+ ιντσες , δεν μπορεις να κανεις φωτογραφιση μεγαλης εκθεσης ακομη και με την αυτοματοποιημενη εκδοση της.

Αλλα δεν κοστιζει πολυ, ωστε στην τιμη που αγοραζεις το τηλεσκοπιο, μια απλη dobsonian δεν προσθετει μεγαλο κοστος στην τελικη τιμη. Δηλαδη στα ιδια χρηματα που αγοραζεις ενα κατοπτρικο dob 10" θα τα δωσεις για ενα 8" σε ισημερινη χωρις Goto. Ειναι ευκολη στον χειρισμο (αριστερα-δεξια, πανω-κατω) και ειναι ειδανικη για παρατηρηση.

Θα σβήσουμε τα φώτα της πόλης των σπιτιών

θα έχουμε απόψε Γιορτή των αστεριών...

Η Πούλια θ’ αναλάβει το μπαρ και τα ποτά

και η Μεγάλη Αρκούδα θα φτιάχνει παγωτά

• 2 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσιεύτηκε

Εγώ έχω ένα dob 6, που αν και βαρύ, το θέμα με την μεταφορά κανονίζεται γιατι σπάει σε 2 κομμάτια , οπτικό σωλήνα και βάση, που λίγο από εδώ λίγο από εκεί χωράνε και στην κούρσα. Αν πάρεις dob πάνω από 8 πιστεύω η φορητότητα γίνεται θέμα, ιδίως αν το μεταφέρεις από μπαλκόνι σε μπαλκόνι όπως εγώ και με πονούσε η μέση μου 2 μήνες μέχρι να το συνηθήσω!!! Από το πώς το έθεσες το θέμα σε κόβω για άσχετο (αλλά και εγώ από το 0 ξεκίνησα), επομένως απόφυγε τίποτα διοπτρικά των 200 και 100 Ε με πεντακόσια μαραφέτια μέσα κατω από τις 4 ίντσες. Πιστεύω ένα dob 6 είναι μέσα στον προϋπολογισμό σού (με έξοδα αποστολής) καιείναι καλό για να ξεκινήσεις ιδίως αν βρίσκεσαι σε πόλη, Από αστερισμούς ξέρεις??? Προτείνω από βιβλία ναεπιφύλακτα το Nightwatch και με βοήθησε πολύ το Stellarium, από λογισμικό. Για την ισημερινή στήριξη λένε διάφορα, η στήριξη των dobsonian πάντως είναι στο χειρισμό Π Α Ν Ε Υ Κ Ο Λ Η. δεξιά αριστερά, πάνω κάτω με το χέρι, τόσο απλά!!!

http://www.astronomy.gr/main.cfm?module=eshop&action=detail&id=1890

Αυτοματοποιημένο της προκοπής με τέτοιο προϋπολογισμό να το ξεχάσεις νομίζω (εκτός κιαν θες μεταχειρισμένο). Στο κάτω κάτω η μισή χαρά είναι στον εντοπισμό του αντικειμένου!!! :cheesy:

Viva la Relativity!
Δημοσιεύτηκε

Γεια σου φιλε και καλη αρχη !!! Αυτο που θα σουυ προτεινα οπως και πολλοι αλλοι εδω μεσα ειναι να κοιταξεις τα εισαγωγικα αρθρα και τα βηματα που σου εδωσαν πιο πανω και να μας πεις γιατιι ακριβως το θελεις το τηλεσκοπιο.Σε τι περιοχη βρισκεται,καθε ποσο μπορεις να κανεις παρατηρηση (να μετακινησε σε σκοτεινο ουρανο αν εχεις την δυνατοτητα) κλπ !!! Επισης θα σου προτεινα να διαβασεις το βιβλιο NightWatch που θα σε βοηθησει παρα πολυ στο να μπεις ομαλα στα νερα της ερασιτεχνικης αστρονομιας με πολλους χαρτες,tips για τηνπρωτη σου αλλα και τις μετεπειτα παρατηρησεις σου :) Το δωρεαν προγραμμα stellarium για τον υπολογιστη,να μαθεις τους αστερισμους και αν παιξεις με τις μεγενθυνσεις,χρονους κλπ !!!Τελος,αμα ο προυπολογισμος σου ειναι αυστηρος και δεν θελεις να υπερβεις το ποσο,μπορεις να κοιταξεις για μεταχειρισμενα σε αριστη κατασταση που πουλανε κατα καιρος πολλοι εδω μεσα :) Καλες παρατηρησεις και καθαρους ουρανους να εχεις :)

Φιλικα,Γιωργος

Tο προφίλ του προσωπικού μου αστεροσκοπείου στο Instagram:

https://www.instagram.com/specca_observatory

Η Σελίδα μου στο Facebook.

https://www.facebook.com/dailyastronomy1/

Specca Observatory,Ioannina

Λέκκας Γεώργιος.

Δημοσιεύτηκε

Χάρηκα ιδιαίτερα, με τις περισσότερες απαντήσεις των νεώτερων στο Astrovox! Μοιάζει σαν κάτι να έχει αλλάξει στο θέμα αυτό. Ίσως είναι από τις ελάχιστες φορές που είναι πιο πολλοί αυτοί που δεν πρότειναν κάποιο συγκεκριμένο τηλεσκόπιο ή είδος τηλεσκοπίου, αλλά προέτρεψαν τον φίλο που έκανε την ερώτηση να ασχοληθεί και να διαβάσει πρώτα. Στην συνέχεια να δει τις ανάγκες του.

Είναι κρίμα όταν αυτό το σημαντικό βήμα υποτιμάται.

Φιλικά - Ντίνος Μακρόπουλος

*Όλα τα ταξίδια κάποια μέρα θα τελειώσουν. Βρες το σύμπαν μέσα σου και μπορείς να ταξιδεύεις για πάντα*.

Prem Rawat

• 4 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσιεύτηκε
εχεις απολυτο δικιο φιλε μου.ολοι οσοι απαντησαν στην ερωτηση μου με βοηθησαν πολυ οχι μονο στην αγορα ενος τηλεσκοπιου αλλα και σε ενα πολυ καλο ξεκινημα.ευχαριστω πολυ.

Δημιουργήστε έναν λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είσαι μέλος για να αφήσεις ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!.

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Συνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό? Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...

Σημαντικές πληροφορίες

Όροι χρήσης