Jump to content

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσιεύτηκε
58 minutes ago, kkokkolis said:

Μπορείς να δεις πέτρώματα και ορυκτά, λίθους, άμμο από τις παραλίες, έντομα, φυτά, τεχνουργήματα όπως νομίσματα, γραμματόσημσ, υφάσματα, μινιατούρες κάθε είδους, κυκλώματα κλπ. 

Είναι το κατ' εξοχήν χομπίστικο μικροσκόπιο. 

Αν αγόραζα σήμερα, θα έπερνα ένα zoom 10-60x (υπάρχουν 3.5x-90x) καθώς το 10x στο δικό μου το πετυχαίνω με φακούς 5x που δεν βρίσκονται στο ίδιο επίπεδο με τους άλλους. Αλλά και αυτό που έχω με έχει εξυπηρετήσει πολύ. Και χρησιμοποιώ το Belomo στα 10x που είναι άψογο αλλά όχι στετεοσκοπικό. Το 10x είναι το standard για τους πολύτιμους λίθους. 

Δες άμμο από τον Αμπελά της Πάρου στα 40x και 80x (η κάμερα του κινητού δεν είναι ιδανική, αλλά είναι πρακτική). 

IMG_20241003_110158.jpg

IMG_20241003_105721.jpg

Εντυπωσιακό. Αν έβλεπα σκέτη τη φωτογραφία κάπου θα νόμισα ότι είναι χαλίκι ή βότσαλο. Σε καμία περίπτωση δε φανταζόμουν ότι έτσι θα φαίνονται οι κόκκοι άμμου. Τώρα που το σκέφτομαι είναι λίγο mind blowing 🤯  να κοιτάς από τηλεσκόπιο γαλαξίες εκατομμύρια έτη φωτός η ακόμη και πλανήτες λεπτά φωτός και μετά να βλέπεις κόκκους χιλιοστών του χιλιοστού σαν να μοιάζουν με βράχους.

• Απαντήσεις 238
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Δημοσιεύτηκε (επεξεργάστηκε)

Πολύ ενδιαφέρουσα η μικροσκοπία,όπως και η αστροπαρατήρηση και η παρατήρηση της φύσης/επίγεια!

Πιστεύω ότι όλες αυτές οι μορφές παρατήρησης αποτελούν μια ενότητα και συμπληρώνουν η μία την άλλη.

Έχω πολύ μικρή εμπειρία στην παρατήρηση του μικρόκοσμου,μέσω ενός μικρού φθηνού οπτικού μικροσκοπίου χειρός και ενός επίσης φθηνού ψηφιακού.

Αναρωτιέμαι τι ποιότητα εικόνας δίνουν τα σχετικά φθηνά βιολογικά οπτικά μικροσκόπια της τάξεως των 100€ και τί ουσιαστικές διαφορές έχουν με τα ακριβότερα.Οι κάμερες των 3MP αξίζουν;

Μπήκα στον πειρασμό πρόσφατα να πάρω βιολογικό με 4 αντικειμενικούς φακούς (ο ένας καταδυτικός σε έλαιο),συν κάμερα 3 MP,αλλά το κόστος των 600€ περίπου με σταμάτησε.

Δεν βρίσκω και αξιόπιστα reviews-tests,είναι χειρότερα τα πράγματα και από τα αστρονομικά είδη...

Αναρωτιέμαι τί διαφορές στην οπτική ποιότητα υπάρχουν μεταξύ των:

https://planitario.gr/gr/monofthalmio-biologiko-mikroskopio-d320l-plus-3-1m.html

https://planitario.gr/gr/monofthalmio-biologiko-mikroskopio-320-plus.html

https://planitario.gr/gr/monofthalmio-biologiko-mikroskopio-320-base.html

Και του πολύ φθηνότερου:

https://www.teleskop-express.de/en/binoculars-spotting-scopes-microscopes-range-finders-31/microscopy-148/microscopes-biological-103/tsoptics-monocular-microscope-transmitted-and-reflected-light-max-640x-9920

Γνωρίζει κανείς διαφορές στις ποιότητες των οπτικών,πέρα από τις περισσότερες δυνατότητες (επιπλέον φακοί,κάμερες).

Ευχαριστώ! 🙂

Το επεξεργάστηκε ο fotodektis

"Δεν γνωρίζεις τίποτα,μέχρι να εξασκηθείς σε αυτό" Richard P.Feynman

"Πάσα επιστήμη χωριζομένη αρετής,πανουργία,ού σοφία φαίνεται" Πλάτων

Αλήθεια <=> Αγάπη[Ταπεινότητα[Δικαιοσύνη]]

Και εδώ Zeiss και Leica είναι η κορυφή. Ακολουθούν Olympus και Nikon. 

Υπάρχει forum όπου μπορείτε να πάρετε πληροφορίες. Μικροσκόπια, ακόμη και επαγγελματικά, θα βρείτε σε αγγελίες και πάρα πολλά στο Ebay.

Δείτε εδώ. https://www.microbehunter.com/

Τους καλούς φακούς τους πήρα από το Amscope. Έχουν τα πάντα. https://amscope.com/?srsltid=AfmBOopCWan4VCXK5JaSDv7de9fYGgGYK9jF6YHrdcPfT-PBuO3JpRof

Στο Marketplace υπάρχει Leitz (=Leica) για 300€. Το σκέπτεστε ακόμη; 

Το επεξεργάστηκε ο kkokkolis
  • Ευχαριστώ 1

Οὖτιν με κικλήσκουσι

My Optics

Δημοσιεύτηκε

Ευχαριστώ πολύ Κώστα για την άμεση και κατατοπιστική σου απάντηση!

Θέλει ψάξιμο φυσικά και έρευνα αγοράς στην παγκόσμια αγορά και στα μεταχειρισμένα.

Απλώς αναρωτιόμουν για την ποιότητα της φθηνής κατηγορίας,μήπως υπάρχει επάρκεια οπτικής ποιότητας,διότι θέλω να κάνω και κάποια δώρα και δεν έχω τη δυνατότητα για κόστος εκατοντάδων ευρώ.

Όμως μάρκες όπως LEICA,ZEISS κλπ.σε σχετικά χαμηλή τιμή είναι δέλεαρ!

Καλό θα ήταν να υπάρξει και ελληνικό φόρουμ για μικροσκοπία,παρατήρηση φύσης κλπ.όπως το Bird Forum κλπ.

Φιλικά-Κώστας 🙂 

Δημοσιεύτηκε

Τα παιδικά είναι παιχνίδια με πλαστικούς φακούς

Υπάρχουν κάποια απλοϊκά Σοβιετικά που κάνουν δουλειά (αλλά με τη γνωστή κιτρινίλα των φακών τους)

Τα Bresser, Konus κλπ είναι ατσάλινα, με κανονικούς φακούς και λειτουργικά. Έχουν όμως τα οπτικά τους σφάλματα που σε μεγάλη μεγέθυνση μόνο ανακύπτουν εμφανώς.

• Ευχαριστώ 1

Οὖτιν με κικλήσκουσι

My Optics

Για να σας ανοίξω την όρεξη. Εικόνες στερεοσκοπικού τηλεσκοπίου. Η webam φυσικά είναι μονοσκοπική και αυτή που έχω (Celestron Digital Imager) έχει πολύ μεγάλη εστιακή, δεν χωράει στο πεδίο της μικροδείγματα λίθων 0.5ct. Πρέπει να είναι τουλάχιστον 60x η μεγέθυνση.

Πρόκειται για τη σύνθετη εικόνα με τη θεότητα και τον αριθμό 20 στο χαρτονόμισμα των 20 ευρώ.

1. Xiaomi 12T Macro

2. Xiaomi 2x & Emoscop 10x

3. Xiaomi προβολή μέσω αντικειμενικού 2x και προσοφθαλμίου 10x (αυτό βλέπεις αλλά στέρεο και χωρίς βινιετάρισμα και εδώ δεν εστίασα με ακρίβεια)

4. Celestron DI

5. Celestron DI με επιπλέον 900 lumens που αποκαλύπτει τον αριθμό 20

Οι εικόνες της Celsestron δεν ελήφθησαν με ειδικό  λογισμικό, αλλά με το Camera των Windows 10.

εικόνα_Viber_2024-10-12_12-38-15-815.jpg

εικόνα_Viber_2024-10-12_12-38-16-016.jpg

εικόνα_Viber_2024-10-12_12-38-16-069.jpg

WIN_20241012_12_32_19_Pro.jpg

WIN_20241012_12_32_31_Pro.jpg

IMG_20241012_124945.jpg

Ενημέρωση
  • Μου αρέσει 2

Οὖτιν με κικλήσκουσι

My Optics

52 minutes ago, kkokkolis said:

Για να σας ανοίξω την όρεξη. Εικόνες στερεοσκοπικού τηλεσκοπίου. Η webam φυσικά είναι μονοσκοπική και αυτή που έχω (Celestron Digital Imager) έχει πολύ μεγάλη εστιακή, δεν χωράει στο πεδίο της μικροδείγματα λίθων 0.5ct. Πρέπει να είναι τουλάχιστον 60x η μεγέθυνση.

Πρόκειται για τη σύνθετη εικόνα με τη θεότητα και τον αριθμό 20 στο χαρτονόμισμα των 20 ευρώ.

1. Xiaomi 12T Macro

3. Xiaomi προβολή μέσω αντικειμενικού 2x και προσοφθαλμίου 10x (αυτό βλέπεις αλλά στέρεο και χωρίς βινιετάρισμα και εδώ δεν εστίασα με ακρίβεια)

4. Celestron DI

Οι εικόνες της Celsestron δεν ελήφθησαν με ειδικό  λογισμικό, αλλά με το Camera των Windows 10.

IMG_20241012_124945.jpg

Αυτό ανοίγει τον ασκό του Αιόλου για δοκιμές με ό,τι υπάρχει μέσα στο σπίτι 😅

Δεν έχω καταλάβει πως υπολογίζεται η μεγέθυνση. Χρειάζεται δηλαδή και αυτό διάφορα προσοφθάλμια ? Επίσης υπάρχουν υποδοχές για τα 1,25 προσοφθάλμια των τηλεσκοπίων?

Το επεξεργάστηκε ο vagkaf

Πολλαπλασιάζεις τη μεγέθυνση του αντικειμενικού φακού με του προσοφθαλμίου (οι τιμές αναγράφονται επάνω τους).

Το δικό  μου έχει δύο αντικειμενικούς, 2x & 4x.

Έχω συνήθως προσοφθαλμίους 10x. Αυτό δίνει 10x2=20x & 10x4=40x.

Έχω και  προσοφθαλμίους 5x, 20x και 30x που μου δίνουν φάσμα 10x-120x.

Στα βιολογικά, πάλι  οι  προσοφθάλμιοι συνήθως είναι 10x .

Έχουν περιστρεφόμενο πύργο με 3-4 αντικειμενικούς.

Τυπικά 4x, 10x, 40x, 100x που δίνουν τελική μεγέθυνση 40x, 100x, 400x & 1000x.

Αυτές οι μεγεθύνσεις επαρκούν για όλες τις εφαρμογές.

Ο τελευταίος φακός χρειάζεται ειδικό έλαιο με συγκεκριμένο δείκτη διάθλασης για να δουλέψει και ονομάζεται καταδυτικός (επειδή βυθίζεται στο λάδι.).

Η διάμετρος της κάνης είναι 30mm, ίσα-ίσα που δεν χωράνε οι φακοί των τηλεσκοπίων.

Οὖτιν με κικλήσκουσι

My Optics

Δημοσιεύτηκε

Άρα εδώ πάει ανάποδα αν κατάλαβα καλά. Μικρής εστιακής προσοφθάλμιο μικρότερη μεγέθυνση και το ανάποδο. 

Ίσως υπάρχει κάποιος αντάπτορας που να κάνει το 30mm σε 31.75mm και έτσι να μπορεί να χρησιμοποιηθούν προσοφθάλμια 1,25 ιντσών με field stop 30mm και κάτω. Δεν ξέρω όμως τι γίνεται με την εστίαση και τις αποστάσεις.

Δημοσιεύτηκε

Δεν αναφέρεται η εστιακή απόσταση, ούτε για το μικροσκόπιο, ούτε για τον προσοφθάλμιο. Κατ' ευθείαν η μεγέθυνση. Είναι απλούστερος τρόπος. 

Ο λόγος είναι πως τα μικροσκόπια δεν έχουν έναν μόνο αντικειμενικό φακό (ή κάτοπτρο) με γνωστά τη διάμετρο και τον εστιακό λόγο, αλλά πολλούς διαφορετικούς (2, 3, 4 ή zoom). 

Στο γνωστό 80 f/5, αν αυθαιρέτως και κατ' αναλογία λέγαμε πως είναι 2x, ο 40ρης  Plossl θα ήταν 10x, ο 20ρης 20x, ο 10ρης 40x, ο 5ρης 80x.

Αντιστοίχως, το 100 f/10 θα ήταν 4x και το νευτώνιο 300 f/5 6x. Η σχέση καθορίζεται αποκλειστικά από τον λόγο των εστιακών αποστάσεων, με την μεγέθυνση του αντικειμενικού να είναι αυθαίρετη (αφού από μόνος του δεν είναι μεγεθυντικός) και συμβατική. 

Φαίνεται πως δεν είναι πρακτικό για τηλεσκόπια. Ούτε για κιάλια που το σύστημα είναι άλλο (διάμετρος x συνολική μεγέθυνση). 

• Ευχαριστώ 2

Οὖτιν με κικλήσκουσι

My Optics

Μάλιστα τώρα κατάλαβα. Ο αριθμός εκφράζει φορές μεγέθυνση και όχι εστιακή απόσταση όπως τα αστρονομικά προσοφθάλμια. 

Επίσης, αν έχω κατανοήσει σωστά, το στερεοσκοπικό μικροσκόπιο προσφέρει τρισδιάστατη αίσθηση του αντικειμένου παρακολούθησης, με μειονέκτημα τον περιορισμό σε μεγέθυνση έως λίγο πάνω από 100x ενώ στα βιολογικά είναι δισδιάστατη η εικόνα αλλά φτάνουν μέχρι και 1000x ακόμη και 2000x.

Επιπλέον από ό,τι αντιλαμβάνομαι, η οικιακή χρήση ενός βιολογικού μικροσκοπίου είναι δύσκολη. Τόσο από άποψη επιλογής του τι θα δει κανείς, όσο και πως θα το στοχεύσει.

Δημοσιεύτηκε

Τρισδιάστατα φαίνονται στις χαμηλές μεγεθύνσεις. Πάνω από 60x όχι. 

Το βιολογικό δεν είναι δύσκολο. Η προετοιμασία των δειγμάτων είναι. 

Πρέπει να κόβεις λεπτότατες τομές του ιστού, να τοποθετείς στην αντικειμενοφόρο, να κάνεις χρώση, να σταθεροποιείς με σπρέι, να βάζεις καλυπτρίδα και στις υψηλές μεγεθύνσεις κεδρέλαιο. 

Αλλιώς αγοράζεις έτοιμα εκπαιδευτικά δείγματα και παρατηρείς εκείνα. 

• Μου αρέσει 1
  • Ευχαριστώ 1

Οὖτιν με κικλήσκουσι

My Optics

Δημοσιεύτηκε
7 hours ago, kkokkolis said:

1. Xiaomi 12T Macro

4. Celestron DI

IMG_20241012_124945.jpg

Πολύ ωραίες,ευκρινείς και με ωραία χρώματα φωτογραφίες!! 🙂

Η web κάμερα Celestron Digital Imager τί ανάλυση έχει (MP); Τί μέγεθος αισθητήρα έχει;

Έχω δει κάμερες 1ΜΡ σε ψηφιακά μικροσκόπια των 50€ με κάτω του μετρίου φωτογραφίες,απογοητευτικές με τεχνουργήματα...

Και ψηφιακά με μόλις 0.3 ΜΡ κάμερα που κοστίζουν πάνω από 200€.

Δεν τα έχω ψάξει βέβαια ακόμα αυτά τα θέματα,και έχω μπερδευτεί όντας πολύ αρχάριος.

Φιλικά-Κώστας 🙂 

3 hours ago, kkokkolis said:

Αλλιώς αγοράζεις έτοιμα εκπαιδευτικά δείγματα και παρατηρείς εκείνα. 

Απλά θεωρώ πως τα έτοιμα δείγματα είναι καλά για την αρχή. Έπειτα η όλη γοητεία είναι στο να κοιτάς πράγματα που βρίσκεις μόνος. Το αντίστοιχο του να αναζητάς ας πούμε τους στόχους με star hopping.

Αν είναι τόσο δύσκολη η προετοιμασία των δειγμάτων γρήγορα θα επέλθει η απογοήτευση. Φαντάζομαι υπάρχει κάποιος οδηγός,  αλλά αν χρειάζονται χρωστικές για χρωματισμό των δειγμάτων, ειδικά εργαλεία για τις τομές κτλ κτλ ίσως η εκπαίδευση με κάποιον έμπειρο να είναι μονόδρομος. Όπως λογικά κάνατε και σαν φοιτητές ιατρικής. 

Οπότε κρατάω πως για το χόμπι της μικροσκοπίας η καλύτερη αρχή είναι ένα στερεοσκοπικό μικροσκόπιο.

Βαγγέλη υπάρχουν και τα ψηφιακά μικροσκόπια που δεν έχουν τους περιορισμούς του λεπτού παρασκευάσματος που έχουν τα οπτικά.

Μπορείς να δεις πολλά πράγματα στη φυσική τους κατάσταση,από κάποια ρυθμιζόμενη απόσταση και μεγέθυνση  μέχρι 200-300Χ,ή και παραπάνω αν είναι καλής ποιότητας το μικροσκόπιο.

Όμως η ποιότητα της κάμερας (φακός+αισθητήρας),παίζει φυσικά μεγάλο ρόλο στην ποιότητα της εικόνας που θα δεις στην οθόνη.

Κυκλοφορούν ένα σωρό φθηνά ψηφιακά με χαμηλής ποιότητας κάμερες και το αποτέλεσμα είναι μέτριο συνήθως.

Βλέπεις όμως αρκετά πράγματα με αποδεκτή ποιότητα,για να σου ανοίξει η όρεξη για καλύτερη ποιότητα αργότερα...🙂

Υπάρχουν για ξεκίνημα και τα φθηνά οπτικά μικροσκόπια χειρός που πάλι δεν θέλουν παρασκεύασμα.

Έφερνε το LIDL παλαιότερα με 7.5€,γυάλινο zoom φακό και φως ρυθμιζόμενης γωνίας,πήρα ένα και είδα για πρώτη φορά μέσα από μικροσκόπιο στα 30-60Χ.

Θυμάμαι έβλεπα αρκετά καθαρά το κυκλικό στόμα γεμάτο δόντια από το κεφάλι προνύμφης σκώρου τροφίμων.Είναι ένα πολύ μικρό (μήκος μερικών mm) άσπρο σκουληκάκι.Έμοιαζε σαν "τέρας" των X-FILES το στόμα του,καθώς ανοιγόκλεινε και κατάλαβα γιατί με αυτά τα δόντια ροκανίζουν και ανοίγουν και πλαστικές συσκευασίες.

Και μικροσκοπικές αράχνες,και κύτταρα κρεμμυδιού,κλπ.

Μετά από πολλά που θα δεις και θα σε συναρπάσουν,ακόμα και σε αυτή την εισαγωγική κατηγορία ποιότητας,αρχίζει το γνωστό μικρόβιο της καλύτερης ποιότητας όπως γίνεται συνήθως με τα οπτικά όργανα...Και του ξηλώματος της τσέπης και για νέο συναρπαστικό χόμπυ,εκτός της αστρονομίας,φωτογραφίας κλπ.

Από τα λίγα που ξέρω,τα οπτικά μικροσκόπια δίνουν καλύτερη ποιότητα εικόνας,προσφέρουν την γοητεία της άμεσης παρατήρησης,αλλά έχουν τους γνωστούς περιορισμούς των παρασκευασμάτων.Οπτικά και ψηφιακά μικροσκόπια συμπληρώνουν αμφότερα την παρατήρηση του μικρόκοσμου. 

Φιλικά-Κώστας 🙂

Το επεξεργάστηκε ο fotodektis
  • Μου αρέσει 1

Εγώ, μετά τις αρχικές αγορές (στερεοσκόπιο, Pentax Papillo, Zeiss 6x18T*, Docter 8x21, Seibert Emoskop, Belomo 10x) που κόστισαν το 1/15ο των αστρονομικών, εδώ και 10 χρόνια δεν έχω ξοδέψει άλλα χρήματα. Είναι πάντοτε εκεί, στο γραφείο μου και στην τσάντα μου, έτοιμα για χρήση. 

Ήθελα και μια κεφαλή BausBausch & Lomb SZ, έστω vintage, αλλά είναι σπάνια από αυτήν την πλευρά του Ατλαντικού. 

Όσο για την ποιότητα, είναι επαρκής σε όλα όσα έχω. Δεν υπάρχει εδώ η μεγάλη κοινότητα (βάλτε και τα διεθνή fora μέσα) που επάγει τον υπερκαταναλωτισμό με την έμμεση διαφήμιση. Είσαι εσύ, το εργαλείο και το αντικείμενό σου. Και καλή μουσική στο υπόβαθρο, κατά προτίμηση. 

• Μου αρέσει 2

Οὖτιν με κικλήσκουσι

My Optics

Δημοσιεύτηκε
2 hours ago, S.miter said:

Δεν έχεις πονοκέφαλο  ή κεφαλόπονο (ίδια γεύση) μετά?

Μετά από τι; 

Προσωπικά δεν έχω ποτέ κεφαλαλγία, δεν γνωρίζω πως είναι παρά μόνο θεωρητικά. Αλλά δεν κατανοώ τη σύνδεση. 

Οὖτιν με κικλήσκουσι

My Optics

On 6/10/2024 at 9:53 ΜΜ, kkokkolis said:

Και εδώ Zeiss και Leica είναι η κορυφή. Ακολουθούν Olympus και Nikon. 

Υπάρχει forum όπου μπορείτε να πάρετε πληροφορίες. Μικροσκόπια, ακόμη και επαγγελματικά, θα βρείτε σε αγγελίες και πάρα πολλά στο Ebay.

Δείτε εδώ. https://www.microbehunter.com/

Τους καλούς φακούς τους πήρα από το Amscope. Έχουν τα πάντα. https://amscope.com/?srsltid=AfmBOopCWan4VCXK5JaSDv7de9fYGgGYK9jF6YHrdcPfT-PBuO3JpRof

Στο Marketplace υπάρχει Leitz (=Leica) για 300€. Το σκέπτεστε ακόμη; 

Το marketplace είναι αυτό?

https://microscopemarketplace.com/

Φαίνεται να είναι Αμερική με ό,τι αυτό συνεπάγεται για δασμούς κτλ. Αν και μπορείς να βρεις refurbished καλής μάρκας σε καλή τιμή.

Υπάρχει κάποιο ευρωπαϊκό κατάστημα που να έχει μεγάλη γκάμα από μάρκες και τις φθηνές αλλά και τις ακριβές? Λίγο που έψαξα μόνο στο astroshop είδα έχει Olympus. Τα περισσότερα έχουν μάρκες μη γνωστές και μάλιστα είναι πάρα πολλές. Από αυτές Konus, Bresser και Levenhuk είναι τα πιο αξιόπιστα?

Δημοσιεύτηκε
7 hours ago, S.miter said:

15 minutes ago, vagkaf said:

Το marketplace είναι αυτό?

https://microscopemarketplace.com/

Φαίνεται να είναι Αμερική με ό,τι αυτό συνεπάγεται για δασμούς κτλ. Αν και μπορείς να βρεις refurbished καλής μάρκας σε καλή τιμή.

Υπάρχει κάποιο ευρωπαϊκό κατάστημα που να έχει μεγάλη γκάμα από μάρκες και τις φθηνές αλλά και τις ακριβές? Λίγο που έψαξα μόνο στο astroshop είδα έχει Olympus. Τα περισσότερα έχουν μάρκες μη γνωστές και μάλιστα είναι πάρα πολλές. Από αυτές Konus, Bresser και Levenhuk είναι τα πιο αξιόπιστα?

Το Marketplace είναι στο Facebook, αγγελίες μεταχειρισμένων. 

Εκτός από το Amscope στις ΗΠΑ και το Astroshop, υπάρχουν καταστήματα όπως το https://www.euromex.com/en/ στην Ολλανδία, το https://lupenhandel.shop/mikroskope/?gad_source=1&gclid=CjwKCAjwvKi4BhABEiwAH2gcw86ZwoyAvboPFNyFFBSHLHh0K0KU4AmWKBjn48tmVb-7m9FTJN3MAxoCz4IQAvD_BwE γειά στη Γερμανία και το Βρετανικό Amscope https://amscope.co.uk/collections/compound-microscope?tw_source=google&tw_adid=&tw_campaign=21012239908&gad_source=1&gclid=CjwKCAjwvKi4BhABEiwAH2gcw-9aZ_cxGRINV4_rytFZOYS0oZZ3weIRKsGugOeFPEqybRzfwOX2eBoCDB4QAvD_BwE

• Ευχαριστώ 1

Οὖτιν με κικλήσκουσι

My Optics

Δημοσιεύτηκε
7 hours ago, kkokkolis said:

Μετά από τι; 

Προσωπικά δεν έχω ποτέ κεφαλαλγία, δεν γνωρίζω πως είναι παρά μόνο θεωρητικά. Αλλά δεν κατανοώ τη σύνδεση. 

Καλημέρα.

Έχω ένα φίλο γιατρό και μου είπε ότι στην σχολή όταν έκαναν παρατήρηση, κατόπιν είχαν πονοκέφαλο, ίσως λόγω των φακών, δεν ξέρω.

Φιλικά.

Δημοσιεύτηκε
6 minutes ago, S.miter said:

Καλημέρα.

Έχω ένα φίλο γιατρό και μου είπε ότι στην σχολή όταν έκαναν παρατήρηση, κατόπιν είχαν πονοκέφαλο, ίσως λόγω των φακών, δεν ξέρω.

Φιλικά.

Δεν εστίαζαν καλά, λόγω αρχαριότητας. Έτσι το μάτι προσπαθούσε να εστιάσει και είχαν eye strain. 

Όπως και με τα τηλεσκόπια, πας προοδευτικά. 40x, εστιάζεις, 100x, εστιάζεις, 400x εστιάζεις, 1000x, εστιάζεις (οι αντικειμενικοί συνήθως δεν είναι ομοεστιακοί). Αν το ψάχνεις στα 400 ή 1000x δεν το βρίσκεις με τίποτε. 

Οὖτιν με κικλήσκουσι

My Optics

Δημοσιεύτηκε
1 minute ago, kkokkolis said:

Δεν εστίαζαν καλά, λόγω αρχαριότητας. Έτσι το μάτι προσπαθούσε να εστιάσει και είχαν eye strain. 

Όπως και με τα τηλεσκόπια, πας προοδευτικά. 40x, εστιάζεις, 100x, εστιάζεις, 400x εστιάζεις, 1000x, εστιάζεις (οι αντικειμενικοί συνήθως δεν είναι ομοεστιακοί). Αν το ψάχνεις στα 400 ή 1000x δεν το βρίσκεις με τίποτε. 

...έτσι εξηγείται απόλυτα.

Ευχαριστώ.

Δημιουργήστε έναν λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είσαι μέλος για να αφήσεις ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!.

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Συνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό? Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...

Σημαντικές πληροφορίες

Όροι χρήσης