kkokkolis Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 14, 2024 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 14, 2024 Οἷα τὰ ἄνω, τοιαῦτα τὰ κάτω, ή, αν προτιμάς, Qvod est svperivs est sicvt qvod inferivs, et qvod inferivs est sicvt qvod est superivs. 1 Οὖτιν με κικλήσκουσι My Optics
fotodektis Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 14, 2024 Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 14, 2024 22 hours ago, vagkaf said: Και 29.5 ευρώ στο επίσημο site https://www.bresser.com/p/bresser-usb-digital-microscope-9652210 1000x ? Έπαθαν temu? Καλησπέρα Βαγγέλη! Αμφιβάλλω αν είναι αξιοποιήσιμη μεγέθυνση τα 1000Χ,είτε οπτική είτε ψηφιακή. Όπως συμβαίνει συνήθως,από μια μεγέθυνση και πάνω αρχίζει το θόλωμα της εικόνας... Κάποιες εκατοντάδες Χ θα είναι,αν είναι επαρκούς ποιότητας ο φακός και η κάμερα. Μου κάνει εντύπωση πάντως οτι και στο επίσημο site της BRESSER,αναγράφεται ως ανάλυση της κάμερας τα 1920Χ1080=2ΜΡ. Συνήθως σε αυτήν την κατηγορία τιμής,η πραγματική-εγγενής (native) ανάλυση είναι τα 640Χ480=0.3ΜΡ μόνο. Αλλά και στα 40-50€ τα ψηφιακά με 1ΜΡ πραγματική ανάλυση,δίνουν λίγο καλύτερη εικόνα απο αυτά που έχουν 0.3ΜΡ,χωρίς να ξεπερνάει την μετριότητα,κρίνοντας απο φωτογραφίες,βίντεο και σχόλια χρηστών. Αν είναι όντως πραγματική η ανάλυση των 2ΜΡ του BRESSER στα 20€,αξίζει η αγορά του-δεν πετάς τα χρήματά σου. Ίσως το αγοράσω για να το συγκρίνω με αυτό που έχω των 0.3ΜΡ που το πήρα 18€. 1 "Δεν γνωρίζεις τίποτα,μέχρι να εξασκηθείς σε αυτό" Richard P.Feynman"Πάσα επιστήμη χωριζομένη αρετής,πανουργία,ού σοφία φαίνεται" Πλάτων Αλήθεια <=> Αγάπη[Ταπεινότητα[Δικαιοσύνη]]
fotodektis Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 14, 2024 Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 14, 2024 4 hours ago, vagkaf said: Τηλεξαρτήματα vs μικροεξαρτήματα Ο ES 17mm,92o δικός σου είναι; "Δεν γνωρίζεις τίποτα,μέχρι να εξασκηθείς σε αυτό" Richard P.Feynman"Πάσα επιστήμη χωριζομένη αρετής,πανουργία,ού σοφία φαίνεται" Πλάτων Αλήθεια <=> Αγάπη[Ταπεινότητα[Δικαιοσύνη]]
vagkaf Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 14, 2024 Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 14, 2024 (επεξεργάστηκε) Ναι τον είχα βρει πριν 2 χρόνια σε πολύ καλή έκπτωση καινούργιο και τον τσίμπησα χωρίς ενδοιασμούς. Είναι τέρας. Για να μη ζορίζεται ο εστιαστής λόγω ροπής, έχω βάλει προέκταση 2 εκατοστών στο βαρελάκι (φαίνεται στη φώτο). Έτσι αφενός δε ζορίζω τον εστιαστή αφετέρου δεν γρατζουνιέται το βαρελάκι, διότι το προσοφθάλμιο το κλειδώνω στην προέκταση. Πρέπει να το βγάλω να δει λίγο φως τώρα που έφυγε η συννεφιά, αρκετά με τον μικρόκοσμο. Από αύριο πάλι σύννεφα... Φύλλο πλατάνου 40x Φρύδι στα 600x (έμοιαζε με ξύλο, η live εικόνα είναι πολύ πιο ζωντανή). Γυρίζοντας τη μικροεστίαση εστίαζε κάθε φορά σε άλλο σημείο της περιφέρειας του κυλίνδρου-φρυδιού. Το επεξεργάστηκε Δεκέμβριος 14, 2024 ο vagkaf 1
fotodektis Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 14, 2024 Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 14, 2024 Το μικροσκόπιό σου Βαγγέλη φαίνεται πολύ καλό! Δίνει ωραίες καθαρές εικόνες με λεπτομέρεια και σαφήνεια! Ελπίζω να δημοσιεύσεις και άλλες φωτογραφίες,μέχρι τα όρια μεγέθυνσής του σε διάφορα υλικά. Το πήρες και με σημαντική έκπτωση,πολύ καλό value for money,εύχομαι καλές παρατηρήσεις για πολλά πολλά χρόνια!! 🙂 1 "Δεν γνωρίζεις τίποτα,μέχρι να εξασκηθείς σε αυτό" Richard P.Feynman"Πάσα επιστήμη χωριζομένη αρετής,πανουργία,ού σοφία φαίνεται" Πλάτων Αλήθεια <=> Αγάπη[Ταπεινότητα[Δικαιοσύνη]]
fotodektis Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 14, 2024 Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 14, 2024 Ο ES πώς συμπεριφέρεται κυρίως στα άκρα του πεδίου; Έχεις ταυτόχρονη πρόσληψη ολόκληρου του πεδίου των 92o; "Δεν γνωρίζεις τίποτα,μέχρι να εξασκηθείς σε αυτό" Richard P.Feynman"Πάσα επιστήμη χωριζομένη αρετής,πανουργία,ού σοφία φαίνεται" Πλάτων Αλήθεια <=> Αγάπη[Ταπεινότητα[Δικαιοσύνη]]
vagkaf Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 15, 2024 Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 15, 2024 Κώστα σε ευχαριστώ, Όντως είμαι ευχαριστημένος παρότι αχρωματικοί φακοί και σε αυτή την τιμή και συγκρίνοντας με τις εικόνες του biolux στο παλαιότερο νήμα ( https://www.astrovox.gr/forums/topic/6697-μικροσκόπιο-στο-lidl/ ) που φαίνεται το χρωματικό σφάλμα και εντός της εικόνας, δεν έχω παρατηρήσει κάτι τέτοιο πέρα από τέρμα άκρα του πεδίου. Αλλά όπως και στα τηλεσκόπια αποτελείται από πολλά μέρη και για να διατηρηθεί λειτουργικό πρέπει να μην υπάρξει αστοχία σε κανένα σε βάθος χρόνου (πχ μηχανική τράπεζα, ροδέλα εναλλαγής αντικειμενικών, ρυθμισεις συμπυκνωτή κτλ). Θα φανεί. Όσο για τον ES προκαλεί αυτό που λέμε wow factor. Δεν τον έχω συγκρίνει με Ethos ή παρεμφερείς φακούς στα άκρα για να είμαι ειλικρινής. Το πεδίο του είναι τεράστιο και προσλαμβάνεται με μια ματιά χωρίς να στρίβεις το κεφάλι όπως συμβαινει με τους 100αρηδες. Είναι πραγματικό παράθυρο. Δες το άνω στοιχείο του δίπλα σε έναν Pentax XW, ο οποίος Pentax XW έχει και αυτός ήδη μεγάλο άνω στοιχείο 1
kkokkolis Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 15, 2024 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 15, 2024 Υποθέτω πως o ES92 μοιάζει με τους Nagler T4. Έχουν μάλιστα τις ίδιες εστιακές, 17 και 12 (οι Nagler έχουν και 22). Τι 92, τι 100. Είναι μια καλή εναλλακτική των 100ρηδων αν έχουν τη γνωστή ποιότητα των ES. Αλλά οι εστιακές είναι λίγες. Με έναν Powermate 2x κάτι γίνεται, λαμβάνοντας 8.5 και 6mm. Οὖτιν με κικλήσκουσι My Optics
vagkaf Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 15, 2024 Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 15, 2024 3 hours ago, kkokkolis said: Υποθέτω πως o ES92 μοιάζει με τους Nagler T4. Έχουν μάλιστα τις ίδιες εστιακές, 17 και 12 (οι Nagler έχουν και 22). Τι 92, τι 100. Είναι μια καλή εναλλακτική των 100ρηδων αν έχουν τη γνωστή ποιότητα των ES. Αλλά οι εστιακές είναι λίγες. Με έναν Powermate 2x κάτι γίνεται, λαμβάνοντας 8.5 και 6mm. Είναι το κάτι διαφορετικό. Έχουν 0.5cm παραπάνω eye relief από τους nagler και 0.7cm από τους ethos. Είναι μια κατηγορία μόνοι τους οι ES 92°. Μπορούμε να πούμε Pentax XW που πήραν αναβολικά.
vagkaf Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 15, 2024 Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 15, 2024 Επίσης μαζί με Powermate θα ξεπεράσει τα 2 κιλά (ο ES 17mm ειναι κοντά στα 1.2 κιλά). Ο εργοστασιακός εστιαστής της SW δεν θα είχε καμία ελπίδα. Έγραφαν σε ξένα φόρουμ ότι είναι στα σκαριά και σχεδιάζονται 92° σε εστιακή 22mm και 8.8mm. Μέχρι τώρα τίποτα δεν έχει ανακοινωθεί επίσημα. Ο 22mm αν ποτέ φτιαχτεί πιστεύω θα ζυγίζει άνετα 1,5 κιλό.
kkokkolis Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 15, 2024 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 15, 2024 22, 17, 12; Ύποπτο. Δεν είναι καθόλου συνήθης ακολουθία. Τελευταία βλέπω οθόνες, αν εξαιρέσεις τα κιάλια και το μικροσκόπιο. Καιρός να δουν φως οι Nagler T4 και οι Delos. 1 Οὖτιν με κικλήσκουσι My Optics
vagkaf Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 15, 2024 Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 15, 2024 (επεξεργάστηκε) 1 hour ago, kkokkolis said: 22, 17, 12; Ύποπτο. Δεν είναι καθόλου συνήθης ακολουθία. Τελευταία βλέπω οθόνες, αν εξαιρέσεις τα κιάλια και το μικροσκόπιο. Καιρός να δουν φως οι Nagler T4 και οι Delos. Ίσως πήγαν να κάνουν κάτι παρόμοιο με την Pentax που έχει μεταξύ άλλων στους XW 5mm, 10mm, 14mm, 20mm και πλέον 16.5mm και 23mm. Εν τω μεταξύ κόπηκα στο ξύρισμα. Δείγμα από μίξη αφρού, αίματος και νερού στα 600x. Διακρίνονται τα ερυθρά αιμοσφαίρια, στη live εικόνα και η δομή του σχήματός τους παίζοντας με την εστίαση. Πιστεύω πως σε καθαρό δείγμα αίματος η εικόνα θα είναι καλύτερη. Το επεξεργάστηκε Δεκέμβριος 15, 2024 ο vagkaf 1
vagkaf Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 15, 2024 Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 15, 2024 Πως συνδυάζονται ωραία μικροσκοπία και τηλεσκοπία με την παραπάνω εικόνα. Κάθε άτομο σιδήρου πάνω στα ερυθρά αιμοσφαίρια.....
vagkaf Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 16, 2024 Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 16, 2024 (επεξεργάστηκε) Γνωρίζει κανείς αν τα φαρμακεία πουλάνε μπλε του μεθυλενίου ? Είχε αναφερθεί και στο παλιό post. Είδα στο microbehunter ότι τα λευκά αιμοσφαίρια σε αντίθεση με τα ερυθρά έχουν DNA το οποίο χρωματίζεται μπλε με το συγκεκριμένο συστατικό λόγω ισχυρής έλξης του και έτσι διακρίνονται το μικροσκόπιο. Το επεξεργάστηκε Δεκέμβριος 16, 2024 ο vagkaf 1
vagkaf Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 16, 2024 Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 16, 2024 (επεξεργάστηκε) Έχει πάντως το astroshop στη χειρότερη. Χρησιμοποιείται σε πληθώρα χρωσεων όπως φαίνεται και στο πάνω βίντεο. Το επεξεργάστηκε Δεκέμβριος 16, 2024 ο vagkaf
kkokkolis Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 16, 2024 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 16, 2024 Πουλάνε παντού, όπου πωλούν χημικά ή ιατρικά είδη. Η επίσημη ονομασία είναι "Κυανούν του Μεθυλενίου". Ψάξε το έτσι. https://www.why.gr/καταστημα/ergastiriakos-exoplismos/xhmika-antidrasthria-ergasthriakos-eksoplismos/deiktes-ergasthriakos-eksoplismos/κυανό-του-μεθυλενίου-100ml/?srsltid=AfmBOopAbN51e2k1Lk0bv2_ZfQgGwuPuAWWrLMPqULgpSoEGMB05CQ4T 2 Οὖτιν με κικλήσκουσι My Optics
vagkaf Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 16, 2024 Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 16, 2024 (επεξεργάστηκε) 59 minutes ago, kkokkolis said: Πουλάνε παντού, όπου πωλούν χημικά ή ιατρικά είδη. Η επίσημη ονομασία είναι "Κυανούν του Μεθυλενίου". Ψάξε το έτσι. https://www.why.gr/καταστημα/ergastiriakos-exoplismos/xhmika-antidrasthria-ergasthriakos-eksoplismos/deiktes-ergasthriakos-eksoplismos/κυανό-του-μεθυλενίου-100ml/?srsltid=AfmBOopAbN51e2k1Lk0bv2_ZfQgGwuPuAWWrLMPqULgpSoEGMB05CQ4T Ευχαριστώ πολύ. Κάποια στιγμή θα το δοκιμάσω. Όταν θα αρχίσουν να στερεύουν οι ιδέες. Το έψαξα με αυτό το όνομα όντως το βρίσκεις εύκολα. Παρεμπιπτόντως αυτό το μαγαζί το είχα δει παλαιότερα. Φοβερό για θετικές επιστήμες. Ανά κατηγορία έχει ωραία εκπαιδευτικά παιχνίδια και προσομοιώσεις. Δεν έχω πάρει κάτι ποτέ όμως για να ξέρω την ποιότητα τους. Το επεξεργάστηκε Δεκέμβριος 16, 2024 ο vagkaf
kkokkolis Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 16, 2024 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 16, 2024 (επεξεργάστηκε) Έχεις δίκιο. Θα δοκιμάσω εγώ. Μόνο τα προσχολικά θα αποφύγω! Διάλεξα ήδη τα πρώτα! Το επεξεργάστηκε Δεκέμβριος 16, 2024 ο kkokkolis 1 Οὖτιν με κικλήσκουσι My Optics
vagkaf Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 16, 2024 Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 16, 2024 (επεξεργάστηκε) 59 minutes ago, kkokkolis said: Έχεις δίκιο. Θα δοκιμάσω εγώ. Μόνο τα προσχολικά θα αποφύγω! Διάλεξα ήδη τα πρώτα! Η υδρόγειος πως λειτουργεί? Μπορεί να χρησιμοποιηθεί σαν χάρτης λαμβάνοντας υπόψιν εποχές και ώρα ή είναι απλώς διακοσμητική? Υ.Γ. Είδα έχει οδηγό αναλυτικό κάτω https://www.why.gr/καταστημα/ekpaideytika-proionta/επιστήμες-της-γης/αστρονομία-επιστήμες-της-γης/διάφανη-ουράνια-σφαίρα/ Περιμένουμε εντυπώσεις αν την πάρετε!! Το επεξεργάστηκε Δεκέμβριος 16, 2024 ο vagkaf
kkokkolis Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 16, 2024 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 16, 2024 Υπάρχει η κλασσική Trippensee σφαίρα που παίρνει την κλίση του γεωγραφικού πλάτους, έχει τον ήλιο (φωτισμός, εποχές) και κάνει τα πάντα από απόψεως σφαιρικής αστρονομίας (250 ευρώ) και αυτή είναι η απλοποιημένη. Η τρέχουσα έκδοση της πλήρους λέγεται Starship Earth II 1 Οὖτιν με κικλήσκουσι My Optics
fotodektis Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 16, 2024 Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 16, 2024 22 hours ago, vagkaf said: Επίσης μαζί με Powermate θα ξεπεράσει τα 2 κιλά (ο ES 17mm ειναι κοντά στα 1.2 κιλά). Ο εργοστασιακός εστιαστής της SW δεν θα είχε καμία ελπίδα. Βαγγέλη καλησπέρα! Εννοείς τους κοινούς εστιαστές SW 2'' (RACK & PINION ή CRAYFORD) οτι δεν θα αντέξουν βάρος 2+ κιλά; Ο ES 17mm,92o πώς συμπεριφέρεται οπτικά γενικά και ιδιαίτερα στα άκρα του πεδίου,έκανες κάποιο τέστ; Σε σχέση με τους PENTAX πώς πάει απο οξύτητα; "Δεν γνωρίζεις τίποτα,μέχρι να εξασκηθείς σε αυτό" Richard P.Feynman"Πάσα επιστήμη χωριζομένη αρετής,πανουργία,ού σοφία φαίνεται" Πλάτων Αλήθεια <=> Αγάπη[Ταπεινότητα[Δικαιοσύνη]]
vagkaf Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 16, 2024 Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 16, 2024 1 hour ago, fotodektis said: Βαγγέλη καλησπέρα! Εννοείς τους κοινούς εστιαστές SW 2'' (RACK & PINION ή CRAYFORD) οτι δεν θα αντέξουν βάρος 2+ κιλά; Ο ES 17mm,92o πώς συμπεριφέρεται οπτικά γενικά και ιδιαίτερα στα άκρα του πεδίου,έκανες κάποιο τέστ; Σε σχέση με τους PENTAX πώς πάει απο οξύτητα; Καλησπέρα Κώστα, Τον Crayford εννοώ. Δεν νομίζω ότι είναι προορισμένος για extreme καταστάσεις. Τώρα όσων αφορά τον ES. Δεν έχω αντικειμενικό μετρο σύγκρισης και ο κοντινότερος Pentax XW που έχω είναι ο 10mm. Είναι αρκετά μεγάλη η διαφορά στην εστιακή για να τους συγκρίνω. Πάντως ο ES προσφέρει μαύρο φόντο ουρανού με καλό contrast σε αμυδρούς στόχους. Χρήστες σε ξένα φόρουμ που τον είχαν ταυτόχρονα με Ethos 17mm ή και Nagler Τ4 17mm είναι 50-50 στις προτιμήσεις σε σχέση με τα άκρα. Οπότε σίγουρα είναι πολύ κοντά όλοι τους σε απόδοση. Δυστυχώς δεν τον έχω συγκρίνει. Έχω όμως εμπειρία από 100° άλλης εστιακής και εκεί πρέπει να στρίβεις το κεφάλι για να δεις πέρα από τις 70°. Στον ES αυτό δεν συμβαίνει. Έχεις το τεράστιο πεδίο μπροστά σου κατάματα. Εκεί είναι αδιαμφισβήτητα νικητής. Το eye relief επίσης τεράστιο και η παρατήρηση άνετη. Δε φοράω γυαλιά αλλά αν εσύ φοράς κατά την παρατήρηση νομίζω πως δε θα αποχωρήσει ποτέ από τον εστιαστή σου. *Οι φώτο παρακάτω είναι από ξένο forum. 1
kkokkolis Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 16, 2024 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 16, 2024 Τόσα χρόνια με τις εύκαιρες και εύχρηστες κάμερες των κινητών (στο Zoom και με τούνελ ή βινιετάρισμα), έχω ξεχάσει τη συμπεριφορά των compact στο προσοφθάλμιο του μικροσκοπίου. Η Sony Τ700 που ήταν η αγαπημένη μου επί χρόνια, δεν θυμάμαι να δίνει αποτέλεσμα. Αλλά έχω δύο ωραία παλιά κομμάτια (2014) να δοκιμάσω. Οι Sony QX30 και QX100. Η πρώτη με τεράστιο Zoom 30x δεν έχει καλή νυκτερινή λειτουργία, αλλά μου έλυσε το πρόβλημα επίγειας αποτύπωσης σε μεγάλη απόσταση. Η δεύτερη, με φακό Zeiss, που έχει και καλό macro, θα μπορούσε. Θα δούμε στο τέλος της εβδομάδας. 1 Οὖτιν με κικλήσκουσι My Optics
vagkaf Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 16, 2024 Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 16, 2024 Τρίχωμα φύλλου περδικάκι στα 40x και 100x (ξαδερφάκι της τσουκνίδας) Το βοηθά να μην υπερθερμαίνεται αλλά και να απωθεί έντομα και ζώα, είναι διάχυτο σε όλο το εύρος του φύλλου απλά στις ακρες φαίνεται καλύτερα. Δεν αύξησα μεγέθυνση γιατί είχε ξεφύγει νερό πάνω στην καλυπτρίδα. 1
vagkaf Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 16, 2024 Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 16, 2024 4 minutes ago, kkokkolis said: Τόσα χρόνια με τις εύκαιρες και εύχρηστες κάμερες των κινητών (στο Zoom και με τούνελ ή βινιετάρισμα), έχω ξεχάσει τη συμπεριφορά των compact στο προσοφθάλμιο του μικροσκοπίου. Η Sony Τ700 που ήταν η αγαπημένη μου επί χρόνια, δεν θυμάμαι να δίνει αποτέλεσμα. Αλλά έχω δύο ωραία παλιά κομμάτια (2014) να δοκιμάσω. Οι Sony QX30 και QX100. Η πρώτη με τεράστιο Zoom 30x δεν έχει καλή νυκτερινή λειτουργία, αλλά μου έλυσε το πρόβλημα επίγειας αποτύπωσης σε μεγάλη απόσταση. Η δεύτερη, με φακό Zeiss, που έχει και καλό macro, θα μπορούσε. Θα δούμε στο τέλος της εβδομάδας. Υπάρχει αντάπτορας για να προσαρτηθούν?
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε έναν λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είσαι μέλος για να αφήσεις ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!.
Εγγραφή νέου λογαριασμούΣυνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό? Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα