kkokkolis Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 16, 2024 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 16, 2024 Όχι. Οὖτιν με κικλήσκουσι My Optics
vagkaf Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 16, 2024 Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 16, 2024 (επεξεργάστηκε) 5 minutes ago, kkokkolis said: Όχι. Κακό. Εγώ με το κινητό στο χέρι δυσκολεύομαι πολύ. Και δεν μπορώ ταυτόχρονα να πειράζω και την εστίαση του μικροσκοπίου. Έχω πολύ μικρό βαθμό μυωπίας 0.25 και 0.5. Οπότε φαντάζομαι ότι όταν εγώ βλέπω καθαρή εστιασμένη εικόνα δεν είναι το ίδιο για την κάμερα. Το παλεύω με μπρος πίσω μέχρι να καθαρίσει αλλά χάνεται το πεδίο. Το επεξεργάστηκε Δεκέμβριος 16, 2024 ο vagkaf
kkokkolis Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 16, 2024 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 16, 2024 Έτσι. Είναι πολύ κακός τρόπος φωτογράφησης, αλλά την ίδια στιγμή αυτόν έχουμε πρόχειρο, χωρίς καλώδια, αντάπτορες κλπ Οὖτιν με κικλήσκουσι My Optics
vagkaf Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 16, 2024 Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 16, 2024 Εκθεσιακό κομμάτι https://planitario.gr/gr/antaptoras-microstage-ii-clickstop-ekthesiako.html Έχουν λίγο ιδιαίτερο σχήμα οι παραπάνω Sony. Στο πατρικό μου υπάρχει μια Sony Handycam. Μοντέλο του 2007 νομίζω. Made in Japan. Σκυλί, αλλά παλιάς τεχνολογίας. Με Carl Zeiss φακό. Με την πρώτη ευκαιρία θα την δοκιμάσω. Είναι βιντεοκάμερα αλλά εβγαζε και καλές φωτογραφίες από ο,τι θυμάμαι.
kkokkolis Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 17, 2024 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 17, 2024 Έχω πάρει 2. Πολύπλοκα. Οὖτιν με κικλήσκουσι My Optics
fotodektis Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 17, 2024 Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 17, 2024 8 hours ago, vagkaf said: Τον Crayford εννοώ. Δεν νομίζω ότι είναι προορισμένος για extreme καταστάσεις. Αστροφωτογράφος μου είπε οτι οι SW εστιαστές 2'' RACK & PINION αντέχουν σίγουρα 2.5 κιλά. Για τους CRAYFORD δεν γνωρίζω,δεν έχω δοκιμάσει ακόμα τον Meade 30mm,82o που ζυγίζει 1350 γρ. πάνω στο 10''. Το SW 105/500 τον αντέχει με μια δοκιμή που έκανα.Εννοείται οτι χρειάζεται εξισορρόπηση το τηλεσκόπιο με τέτοιο έξτρα βάρος. Πολύ θετικό για τον ES η ταυτόχρονη πρόσληψη ολόκληρου του πεδίου των 92ο,και η πολύ καλή του συμπεριφορά στα άκρα του πεδίου. Καλές παρατηρήσεις και καλές αντοχές στους εστιαστές μας! 🤪 1 "Δεν γνωρίζεις τίποτα,μέχρι να εξασκηθείς σε αυτό" Richard P.Feynman"Πάσα επιστήμη χωριζομένη αρετής,πανουργία,ού σοφία φαίνεται" Πλάτων Αλήθεια <=> Αγάπη[Ταπεινότητα[Δικαιοσύνη]]
vagkaf Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 17, 2024 Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 17, 2024 4 hours ago, fotodektis said: Αστροφωτογράφος μου είπε οτι οι SW εστιαστές 2'' RACK & PINION αντέχουν σίγουρα 2.5 κιλά. Για τους CRAYFORD δεν γνωρίζω,δεν έχω δοκιμάσει ακόμα τον Meade 30mm,82o που ζυγίζει 1350 γρ. πάνω στο 10''. Το SW 105/500 τον αντέχει με μια δοκιμή που έκανα.Εννοείται οτι χρειάζεται εξισορρόπηση το τηλεσκόπιο με τέτοιο έξτρα βάρος. Πολύ θετικό για τον ES η ταυτόχρονη πρόσληψη ολόκληρου του πεδίου των 92ο,και η πολύ καλή του συμπεριφορά στα άκρα του πεδίου. Καλές παρατηρήσεις και καλές αντοχές στους εστιαστές μας! 🤪 Επίσης καλές παρατηρήσεις. Είναι παρόμοιας ποιότητας με τον ES 30mm 82. Εξάλλου η Explore Scientific ιδρύθηκε το 2008 από τον πρώην Αντιπρόεδρο της Meade Scott W. Roberts, οπότε φαντάζομαι εφάρμοσε τα μυστικά που ήξερε από εκεί. Τα ES κατασκευάζονται στην Κίνα από τη JOC. Πρέπει να είναι μεγάλη μονάδα παραγωγής. Κατασκευάζονται στο ίδιο εργοστάσιο μέχρι και κινητά τηλέφωνα. 1
vagkaf Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 17, 2024 Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 17, 2024 (επεξεργάστηκε) 6 hours ago, kkokkolis said: Έχω πάρει 2. Πολύπλοκα. Θα δοκιμάσω αντάπτορα για κινητό. Ξεκινώντας όμως από έναν των 3 ευρώ από ali, τα προσοφθάλμια του μικροσκοπίου είναι μικρά σε διάμετρο. Αν και φοβάμαι με το βάρος μη γίνει καμιά μόνιμη στρέβλωση στο οπτικό μονοπάτι. O Celestron NEXYZ μου φαίνεται πολύ ακριβός. Το επεξεργάστηκε Δεκέμβριος 17, 2024 ο vagkaf
vagkaf Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 17, 2024 Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 17, 2024 (επεξεργάστηκε) 3 hours ago, vagkaf said: Επίσης καλές παρατηρήσεις. Είναι παρόμοιας ποιότητας με τον ES 30mm 82. Εξάλλου η Explore Scientific ιδρύθηκε το 2008 από τον πρώην Αντιπρόεδρο της Meade Scott W. Roberts, οπότε φαντάζομαι εφάρμοσε τα μυστικά που ήξερε από εκεί. Τα ES κατασκευάζονται στην Κίνα από τη JOC. Πρέπει να είναι μεγάλη μονάδα παραγωγής. Κατασκευάζονται στο ίδιο εργοστάσιο μέχρι και κινητά τηλέφωνα. Παρουσίαση με έμφαση στο R&D. Ίσως συμπληρωθεί η σειρά 92°. Δε ξέρω ο πόλεμος δασμών που προμηνύεται πως θα την επηρεάσει... https://www.joctech.com/En/AboutUs Βέβαια την ES την έχει καταχωρημένη ως αμερικανική και τη Bresser γερμανική. Το επεξεργάστηκε Δεκέμβριος 17, 2024 ο vagkaf 1
vagkaf Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 18, 2024 Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 18, 2024 Μια ερώτηση πάντα λύνει την απορία.
vagkaf Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 18, 2024 Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 18, 2024 Υπάρχουν 2 αναφορές αυτού του δείγματος που θα αναφέρω και στα παλαιότερα posts που αφορούσαν το biolux. Είναι το δείγμα αρσενικής προέλευσης και παρατηρώντας το, συνειδητοποιείς ακαριαία ότι έχεις ήδη πετύχει το σημαντικότερο Τζόκερ της ζωής/ύπαρξή σου με πιθανότητα πάρα πολύ πολύ μικρότερη του πραγματικού Τζόκερ. Ακόμη πιο ακραία, εάν υπολογίσουμε τη δεσμευμένη πιθανότητα (λαμβάνοντας υπόψιν όλους τους προγόνους) νομίζω πως η πιθανότητα αυτή γίνεται ασύλληπτα μικρή. Ίσως άλλαζαν πολλά στον τρόπο σκέψης αν υπήρχε αυτή η αντίληψη από τον καθένα.
kkokkolis Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 18, 2024 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 18, 2024 Η στατιστική απιθανότητα είναι τελεονομική βεβαιότητα, δεδομένου του ότι μόνο κάποιος που έχει γεννηθεί μπορεί να αναλογισθεί αυτό. Οὖτιν με κικλήσκουσι My Optics
vagkaf Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 18, 2024 Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 18, 2024 6 minutes ago, kkokkolis said: Η στατιστική απιθανότητα είναι τελεονομική βεβαιότητα, δεδομένου του ότι μόνο κάποιος που έχει γεννηθεί μπορεί να αναλογισθεί αυτό. Πιο φιλοσοφική προσέγγιση αυτή, συμφωνώ ότι το γεγονός ότι είμαστε εδώ καθιστά την ύπαρξη μας μια ας το πούμε βεβαιότητα από την οπτική της συνέχειας της ζωής. αλλά στατιστικά η ύπαρξή μας σαν vagkaf και kkokkolis ήταν εξαιρετικά απίθανο να συμβεί (παρότι έγινε). Δε θα κακοπεφτε και ένα τζοκερ πάντως 😂
kkokkolis Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 18, 2024 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 18, 2024 Αν η μαμά μας τη συγκεκριμένη ημέρα είχε πονοκέφαλο ή αν άλλο σπερματοζωάριο έκοβε το νήμα, κάποιος/α/ο άλλος/η/ο θα έκανε τη διαπίστωση αυτή, ή και δεν θα την έκανε. Οὖτιν με κικλήσκουσι My Optics
vagkaf Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 18, 2024 Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 18, 2024 1 minute ago, kkokkolis said: Αν η μαμά μας τη συγκεκριμένη ημέρα είχε πονοκέφαλο ή αν άλλο σπερματοζωάριο έκοβε το νήμα, κάποιος/α/ο άλλος/η/ο θα έκανε τη διαπίστωση αυτή, ή και δεν θα την έκανε. Πολλαπλασιασμένο με τις αντίστοιχες πιθανότητες της μέρας της μαμάς της μαμάς κ.ο.κ. μέχρι πίσω στα πρώτα βακτηρια που ήρθαν στη Γη ? Θα μπορούσε η πιθανότητα σε μηδενικά μετά το 0, είναι ο αριθμός googol 😅
kkokkolis Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 18, 2024 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 18, 2024 Το απίθανο δεν είναι αδύνατο. 1 Οὖτιν με κικλήσκουσι My Optics
vagkaf Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 18, 2024 Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 18, 2024 (επεξεργάστηκε) Βακτήρια γιαουρτιού δίπλα σε μια τρίχα από τα μαλλιά μου στα 600x. Η εστίαση είναι κάπου στη μέση. Αν οι κόκκοι κάθε αλυσίδας βακτηρίων ήταν άνθρωποι, η τρίχα θα φάνταζε σε πάχος πολυόροφη πολυκατοικία. Το επεξεργάστηκε Δεκέμβριος 18, 2024 ο vagkaf
kkokkolis Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 20, 2024 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 20, 2024 (επεξεργάστηκε) Και μετά την πατέντα #01 με τη βάση του Bresser και #02 με τη βιτρίνα των ορυκτών, ιδού η πατέντα #03 με το Puluz Photo Light Box με ring light! Είναι τέλειο και αυτοφωτιζόμενο! Μέγεθος 20cm, κόστος δεν θυμάμαι αλλά το πολύ 20€. Δεν ξέρω γιατί ακριβώς, αλλά γουστάρω πιο πολύ έτσι, μάλλον επειδή είναι πιο δημιουργικό. Ίσως ακολουθήσει και #04, ποιος ξέρει; Το επεξεργάστηκε Δεκέμβριος 20, 2024 ο kkokkolis 1 Οὖτιν με κικλήσκουσι My Optics
vagkaf Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 20, 2024 Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 20, 2024 2 hours ago, kkokkolis said: Και μετά την πατέντα #01 με τη βάση του Bresser και #02 με τη βιτρίνα των ορυκτών, ιδού η πατέντα #03 με το Puluz Photo Light Box με ring light! Είναι τέλειο και αυτοφωτιζόμενο! Μέγεθος 20cm, κόστος δεν θυμάμαι αλλά το πολύ 20€. Δεν ξέρω γιατί ακριβώς, αλλά γουστάρω πιο πολύ έτσι, μάλλον επειδή είναι πιο δημιουργικό. Ίσως ακολουθήσει και #04, ποιος ξέρει; Η εστίαση πως επιτυγχάνεται?
kkokkolis Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 20, 2024 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 20, 2024 Εστιάζεις κάθε προσοφθάλμιο ξεχωριστά. 1 Οὖτιν με κικλήσκουσι My Optics
vagkaf Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 20, 2024 Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 20, 2024 Εγώ είπα να δοκιμάσω ένα μικροτόμο από Aliexpress στο 1/13 της τιμής των επωνύμων. Σήμερα τον παρέλαβα. Θα δοκιμάσω για αρχή κάποιο λαχανικό μόλις βρω χρόνο. 1
vagkaf Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 22, 2024 Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 22, 2024 Pixels οθόνης κινητού τηλεφώνου στα 40x και στα 100x. Δοκιμάζοντας διαφορετικά κινητά παρατηρεί κανείς και τη διαφορετική τεχνολογία/pattern που χρησιμοποιεί κάθε εταιρία.
fotodektis Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 22, 2024 Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 22, 2024 Πόσος χώρος υπάρχει διαθέσιμος μεταξύ αντικειμενικών φακών και δείγματος? Μου έκανε εντύπωση ότι χώρεσε κινητό τηλέφωνο! Μπορεί να μετακινηθεί η τράπεζα προς τα κάτω? "Δεν γνωρίζεις τίποτα,μέχρι να εξασκηθείς σε αυτό" Richard P.Feynman"Πάσα επιστήμη χωριζομένη αρετής,πανουργία,ού σοφία φαίνεται" Πλάτων Αλήθεια <=> Αγάπη[Ταπεινότητα[Δικαιοσύνη]]
vagkaf Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 23, 2024 Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 23, 2024 5 hours ago, fotodektis said: Πόσος χώρος υπάρχει διαθέσιμος μεταξύ αντικειμενικών φακών και δείγματος? Μου έκανε εντύπωση ότι χώρεσε κινητό τηλέφωνο! Μπορεί να μετακινηθεί η τράπεζα προς τα κάτω? Χωράει αλλά μόνο για τους φακούς 4 και 10 δηλαδή 40 και 100 μεγεθύνσεις (με προσοφθάλμια 10x). Και εννοείται χωρίς φως από κάτω διότι το κινητό είναι αυτόφωτο.
fotodektis Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 23, 2024 Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 23, 2024 Καλημέρα Βαγγέλη! Από την φωτογραφία σου βλέπω αρκετό χώρο μεταξύ φακών και κινητού. Ίσως να με ξεγελάει και η προοπτική βέβαια.Έχεις μετρήσει πόση είναι η μέγιστη απόσταση μεταξύ φακών και τράπεζας? Μπορεί να μετακινηθεί η τράπεζα προς τα κάτω για να αφήσει πιο πολύ χώρο? Νόμιζα ότι μόνο λεπτά δείγματα μπορούν να τοποθετηθούν κάτω από τους αντικειμενικούς φακούς. "Δεν γνωρίζεις τίποτα,μέχρι να εξασκηθείς σε αυτό" Richard P.Feynman"Πάσα επιστήμη χωριζομένη αρετής,πανουργία,ού σοφία φαίνεται" Πλάτων Αλήθεια <=> Αγάπη[Ταπεινότητα[Δικαιοσύνη]]
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε έναν λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είσαι μέλος για να αφήσεις ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!.
Εγγραφή νέου λογαριασμούΣυνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό? Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα