vagkaf Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 15 Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 15 (επεξεργάστηκε) Επειδή χρόνια τώρα κάνω service μόνος το αμάξι μου λάδια, όλα τα φίλτρα, μπουζί (πλην φρένων - υγρών φρένων που το πηγαίνω σε εξουσιοδοτημένο συνεργείο) δεν ήταν δυνατόν να μην αδράξω την ευκαιρία να δω καινούργιο λάδι σε σύγκριση με χρησιμοποιημένο. Το λάδι: Τα δείγματα (το σκούρο είναι το χρησιμοποιημένο) Καινούργιο στα 100x και στα 400x Και χρησιμοποιημένο στα 12.500 χλμ σε ένα έτος χρήσης 100x και 400x Για 12.500 χλμ μπορώ να πω μου φάνηκε σε καλή κατάσταση αν αναλογιστώ πως και το αμάξι δεν καίει ούτε ένα ml και έχει στην πλάτη του 185.000 χλμ. Τα βασικά εργαλεία (εξωλκέας πολλαπλασιαστών, δαγκάνα αφαίρεσης κολάρων ψυγείου, καρυδάκι μπουζί, ροπόκλειδο-δυναμόκλειδο για σωστή σύσφιξη μπουζί, φίλτρων, τάπας κάρτερ κτλ στα n*m που απαιτεί κάθε εξάρτημα: Και κάτω διηλεκτρικό γράσο επαφής πολλαπλασιαστή-μπουζί για εύκολη απαγγίστρωσή τους και αποφυγή ηλεκτρικής διαρροής. Εδώ λείπει ένα στερεοσκοπικό μικροσκόπιο για θέαση των ακίδων και του σπινθηρηστή του μπουζί (στο κάτω μέρος που δε φαίνεται στη φώτο) από όπου αντλεί κανείς πολύτιμα στοιχεία για το χώρο καύσης και τη λειτουργία του κινητήρα. (Αν καίει λάδια, αν έχει εναποθέσεις άνθρακα κτλ) Το επεξεργάστηκε Ιανουάριος 15 ο vagkaf 1
kkokkolis Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 19 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 19 (επεξεργάστηκε) Επισκέφθηκα ένα ιστορικό σχολείο στον Βόλο σήμερα, το Saint Joseph Του 1904. Στο εργαστήριο τους είχαν αυτό. Πρέπει να είναι Rouzil, από το Monaco. Το επεξεργάστηκε Ιανουάριος 19 ο kkokkolis 1 Οὖτιν με κικλήσκουσι My Optics
vagkaf Δημοσιεύτηκε Δευτέρα στις 09:29 PM Δημοσιεύτηκε Δευτέρα στις 09:29 PM Βρέχει σήμερα, Κύτταρα κρεμμυδιού στα 100x Αυτό που μου έκανε εντύπωση είναι στα 400x και στα 600x σε πυρήνα κυττάρου (η μαύρη τελεία μεσα σε κάθε κυτταρο) είδα βακτήρια να κινούνται! Παραθέτω βίντεο από τα 600x. Είναι οι μαύρες τελίτσες που κινούνται. Η μεμβράνη πάρθηκε αρκετά μέσα από το κρεμμύδι. Τι δουλειά έχουν εκεί και πως έφτασαν άραγε? 20250203_230857.mp4
kkokkolis Δημοσιεύτηκε Τρίτη στις 01:19 AM Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Τρίτη στις 01:19 AM Μάλλον πρόκειται για κενοτόπια ή χυμοτόπια. 1 Οὖτιν με κικλήσκουσι My Optics
terrain_inconnu Δημοσιεύτηκε Πέμπτη στις 11:59 AM Δημοσιεύτηκε Πέμπτη στις 11:59 AM (επεξεργάστηκε) Πέρασα εχθές από το ετήσιο παζάρι του Συνδέσμου Εκδοτών Βιβλίου στην πλατεία Κλαυθμώνος και ανάμεσα σε διάφορα άλλα βρήκα και τον (άγνωστο σε εμένα) Νανόκοσμο του Richard Jones. Το βιβλίο είναι γεμάτο φωτογραφίες υψηλής ανάλυσης τραβηγμένες με ηλεκτρονικά μικροσκόπια και χωρίζεται σε δύο ενότητες όπου παρουσιάζονται αναλυτικά μια σειρά από νανομορφές και νανολειτουργίες από το φυτικό και ζωικό βασίλειο. Τα κείμενα που συνοδεύουν τις εικόνες είναι κατατοπιστικά και επιστημονικά τεκμηριωμένα (ο συγγραφέας ως πρώην πρόεδρος της Βρετανικής Εντομολογικής Ακαδημίας γνωρίζει το αντικείμενο, δεν δημιούργησε απλά ένα pot-pouri όμορφων φωτογραφιών). Στο παζάρι το βιβλίο πωλείται στην (υπερβολικά χαμηλή) τιμή των 5€. Παραθέτω ένα παράδειγμα σχετικό με την ελιά όπου η διπλή εικόνα του βιβλίου δείχνει τα πεπλατισμένα τριχώματα στο κάτω μέρος του φύλλου και τα οποία απομειώνουν την απώλεια υγρασίας από τα στόματα (κάτι που είναι ιδιαίτερα σημαντικό σε συνθήκες ξηρού αέρα). Αν και είχα εξετάσει στο παρελθόν φύλλο ελιάς στο στερεοσκοπικό μικροσκόπιο δεν τα είχα παρατηρήσει. Με μια πιο προσεκτική ματιά εχθές (δεύτερη εικόνα, x40) είδα και απομόνωσα σχετικά εύκολα με μια λαβίδα τα τριχώματα (τρίτη εικόνα, x40). Το επεξεργάστηκε Πέμπτη στις 12:05 PM ο terrain_inconnu 2
kkokkolis Δημοσιεύτηκε Πέμπτη στις 02:04 PM Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Πέμπτη στις 02:04 PM (επεξεργάστηκε) Qvod est svperivs est sicvt qvod inferivs, et qvod inferivs est sicvt qvod est svperivs. Το έχω ξαναπεί αυτό, αλλά το σωστό να λέγεται. Το επεξεργάστηκε Πέμπτη στις 02:08 PM ο kkokkolis 2 Οὖτιν με κικλήσκουσι My Optics
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε έναν λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είσαι μέλος για να αφήσεις ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!.
Εγγραφή νέου λογαριασμούΣυνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό? Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα